lite kattnyttigt.

kom på en sak. älsklingen har fått en ny taxibil i veckan, så nu kör han 923, en splitter ny passat-sportmodellen. rätt snygg bil med massa roliga funktioner :) de har bland annat en tv i den så de kan kolla på tv, det blir då fri kanelerna som finns (svt, tv4, tv6, mm) mycket nöje :)

kollade på tennisen imorse när jag slog på tv:n och sen väkte jag martin och vi for iväg och kollade på fiskar och handlade lite. när vi kom hem fyra timmar senare så spelas det fortfarande tennis. samma lag, Sverige vann till slut!!!!!!! så klar för att spela final i dubbel. sverige vann även i handbollen men förlorade fotbollen.. inge större skada för min del, jag väntar på att friidrotten ska börja, det är den som är intresantas..

åhh sen så satt jag och läste igår, tror jag det var. i alla fall min kusin är fodervärd åt en uppfödare av katter. och hennes katt får hon när den är fullständig utställd, och det förstår jag att man vill från båda sidor, helt självklart.. och när katten har haft 3-4 kullar och det är INTE normalt för en katt, det är inte bra för katten att få så många kullar det tar på krafterna. tänk själv att få 3-5 ungar åt gången som ska uppfostras och ammas, inte bra..... 2 kullar brukar man säga är alldeles lagom för en honkatt. tycker de ska införa de i några uppfödarregler...... och sen då, en katt blir vuxen när den är två år och det är då lagomt att börja avla på den. men min kusins katt är ganska precis ett år och träffar en hane nu. alltså den ska få ungar innan årets slut... det är oxå en regel jag tycker ska införas....... blir arg på detta..................... och denna uppfödare är en av de största här hemma, om inte en av de största i hela sverige. och då tycker jag verkligen att man ska uppföra sig... min anning är att det finns en risk att uppfödaren kan komma påverka denna stam av raskatt eftersom aveln är så stoooooooooooor. vet inte hur många kullar som både födds och väntas i år och om aveln blir för stor finns risken att man tappar kontrollen och då går det inte bra.. finns exempel i siamesrasen...... fast denna uppfödare importerat från andra länder så kan kontrollen tappas, om inte snabbare... det känns lite oroväkande...

Det känns som jag inte vill köpa katt av de i framtiden men katterna är så braiga, sociala osv så jag vet inte om de väger över. fast det är några år kvar innan det införskaffas nån ny katt. har ändå fyra stycken och det räcker mer än bra till.....

visste ni....
......att det är lag på att om man har katt och balkong att balkongen MÅSTE vara innätad
......det är påtal om att införa en lag om att ALLA katter ska id-märkas

påtal om katter så har morrisen lärt sig gå in i kattlådan med svängdörr :) mycket bra.. men nu när hon äntligen lärt sig så gick dörren sönder när lådan byttes sist... irreterande.. martin ska limma och se om det håller annars så får vi köpa en ny låda med svängdörr..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0