junsele djurpark.

klockan ringde sju och det var dax att kliva upp. martin gick och lade sig tre i natt så han sov typ bara fyra timmar i natt, stackarn men det är självförvållat.. typ 5-10 min efter klockan ringde så började martins telefon ringa och det var hans mamma som undrade om han skulle hämta de snart, de var på divan då. de bestämde igår tjugo i halv åtta nått, hamid ville vara halv åtta på tågstationen. personligen tycker jag att det är tidigt eftersom tåget kommer in när det ska gå, alltså det kommer från ånge och det skulle gå 8:11 från sundsvall. men men, de var på tågstationen typ kavrt i åtta.. jag var inte med, jag visste inte om jag skulle få plats i bilen eller inte. vi har ganska mycket i bagaget på bilen och baslådan tar upp typ halva bagage utrymmet, och jag visste inte hur mpnga väskor de skulle ha med sig.. så jag stannade hemma och packade klart.. packade badkläderna till både mig och martin och så packade jag en påse som jag hade i kupen på bilen med plåster, sax, alvedon och min bedövningssalva.. man vet aldrig vad som kan behövas :) och nej nacken har inte gått över.. jag får ju ont i huvudet av nacken och ibland gör det så ont så jag mår illa.. vill att det ska försvinna nu.......

jaja, åter till min junsele berättelse... när martin kom hem så skulle han bränna en ny skiva och jag fick fråga minst fem gånger "ska vi åka snart".. lea ringde, men mamma fick prata till slut och undra om vi kom snart. de stod på balkongen och väntade på oss.. när skivan var klar åkte vi till mamma.. jag åkte upp och hjälpte de med packningen. det var bilstol, vagn, kylbox, leas väska, mammas väska, en påse med lite allt möjligt och en påse med deras badkläder. lea bar knut, kudde och nappen själv.. packade in allt i bilen och vi fick faktiskt plats med allt.. lea hade kylboxen under hennes fötter och en väska och en påse var mellan mamma och lea... Och vi var på väg!!!!!!!!!!!!!!

efter en bit, typ vid härnösand så somnade lea och mamma bökade med kudden för att hon skulle få det bekvämt.. hon vaknade efter en stund... men i alla fall, martin hade sett en genväg som vi så klart tog.. mamma kollade "vägboken" och sa att vi skulle svänga där vid sibyllakiosken och det gjorde vi.. efter en bit in på den vägen så blev det grusväg, är det här rätt väg tänkte vi pch körde på.. det kom upp en ortsskylt och vi var på rätt väg... det var grusväg, grusväg, lite asfalt när det blev ett lite samhälle och sen återigen grusväg. denna grusväg hade massa gupp och studs i sig och man kunde inte köra fort.. vi passerade järnvägskorsning på järnvägskorsning, jag tappade räkningen efter ett tag men minst 14 st passerade vi på hela "genvägen".. typ inga bilar möte vi heller, typ 10 st..det kom upp ett ortsnamn och mamma fick kolla "vägboken" och vi hade tydligen inte kommit långt in på denna väg, suck och stön...

men efter en lång stund kom vi fram till värsta vattenfallen, super snyggt, med ett vattenkraftverk. det andra på vägen (såg att det fanns ett till på tillbaka vägen).. vi stannade och fikade på en rastplats, varken jag eller martin hade ätit frukost. så denna fika stund var välbehövlig. vi hörde hur vattnet forsade och fint var det, det lilla vi såg. det var liksom massa tallar ivägen så man såg inte själva vattenfallen.. sen var det in i bilen igen och vi var nästan framme, typ bara fem mil kvar.. vi kom ut på storvägen igen och vips så var vi framme.. :) och tydligen så skramlade vår bil lite innan inte mycket men lite när man körde i guppen och det kändes som det blev lite värre efter vi åkte till hoffa toffa igår men allt ljud var borta nu efter denna färd på grusvägen.. och det tog BARA tre timmar till junsele, typ när det skulle tagit två.. vägen var nog kortare men man kunde inte köra nå fort på den..

betalade in oss och köpte dricka. och började titta på alla djuren. först var det de nå apliknade djur, fast de är nog inte ens i närheten till en apa, zebra-nått... sen så var de de vita duvorna.. marsvin, men de var inte framme. sov nog.. känguru, en med en liten bäbis i "fikan", så söt.. lamor, "hästar" fick jag säga till lea.. sen en jak, "en ko med massa hår" fick den heta till lea, den var jätte social, stack ut sitt jätte huvud och följde efter oss :) . lea ville klappa den men sen så sa hon att hon var rädd för den :) ..

sen så blev det barnens zoo med getter och grisar, kaninerna såg jag bara en skymt av, de liksom låg bakom boet och så antar jag att det låg nån i boet oxå. man fick gå in till getterna och klappa de. ville egentligen inte klappa de men de kom fram til mig och när en kom, kom resten så jag blev så tvungen. och gethannen då, när vi var på väg att gå så stod lea i vägen utan att hon visste det, utan att jag visste det och vips så satt lea på backen och grinna. han buffade på henne så hon ramlade omkull och geten kunde då gå förbi. stackars lill lea, men det gick bra..

sen gick vi till de ställen jag mest gilla.. de vita tigrarna ("stor katt" fast hon vet vad en tiger är), hittade de inte först men sen så låg de lite längre upp, jag sa till martin att en sån vill jag ha.. sen så kom de vita lejonen ("stor katt"), en sån vill jag oxå ha martin :) de var så söta, inte helt fullvuxna heller..

björnarna var där efter och lea sjöng björnen sover för dessa björnar det var två ungar och en mamma.. och turister, tror det var tyskar eller danskar, slängde ner äpple till björnarna och det får man inte göra, ajabaja.. en av de små "morrade" till sin mamma och sa att det var mitt äppelskrutt. de gjorde konster, eller rättare sagt den stora björnen ställde sig på bakbena och ville ha mer och turisterna bara skrattade och slängde in mer..

sen blev det renar, och ojj vad de släpper päls, där fanns det oxå en liten unge :) efter renarna kom älgarna, först en hona och två kalvar, sen en jätte älg. tror vi fick det till 11 tagar, tänk vad mycket stek, gryta och färs :) sen blev det vargarna ("hund").. när vi kom till lodjuren ("katt") så blev det matdax och tur var det annars skulle vi inte sett de, skygga var bara förordet. de hade bäbisar oxå men de kom inte fram de låg uppe i ett hörn men fick nog nått kort.. de matade vargarna oxå och tydligen var de skygga, de stod en bit upp och ylade ville inte komma enda ner och ta maten. och jag som stod nära en varg och fick i alla fall ett bra kort på den. och tyckte då att den inte var så skygg, konstigt..

på vägen tillbaka för att köpa glass gick vi ner till åsnerna ("häst") och en av dessa åsner förföljde mig, jag som skulle ha ett bra kort men det blev typ bara en åsnerygg :) .. vi såg även kamelerna, de låg i deras hus och sov.. och påvägen till glasskiosken så var vildsvinen ("gris") ute så man kunde ta kort på de :) ..

köpte glass som vi smaskade i oss och sen bar det av till nån näsbjörn som vi inte såg någon skymt av.. och så sist men inte minst fjällrävarna. såg två stycken. en låg på en sten helt förstenald av värmen och den andra vandrade runt i buren, han kom typ nästan enda fram till oss, väldigt nära i alla fall :) lea ramlade och skrapade knäna precis utanför buren, hon hade förbråttom och grinade så man trodde att räven skulle springa bort men det gjorde den inte, den var kvar i krokarna och spanade :)

sen var det dax att leka på lokeland, en lekpark. själv satt jag mest och tog kort på lea och andra saker och ting.. vi gick även ner till tivoliet där lea vann en blå blomma och en blå liten nalle. och jag var barnslig och skulle oxå dra i ett snöre och vann en lila blomma :) innan vi for hem åt vi pastasallad som mamma hade gjort och tagit med sig, super gott var det :) hade även matgäster, en lite ekorre.. martin började slänga lite brödskivor för att den skulle komma närmare men efter en stund kom kråkorna istället.. men ekorren var där i kanterna :)

på vägen hem så somnade lea som en stock. hann typ bara starta bilen innan hon sov. mamma fick sätta sig i mitten för att stödja upp hennes huvud och hon var helt lelös, hon snarkade till och med.. det var en liten tjej som var slutkörd.. om jag ska vara ärlig somnade jag oxå lite från och till..

vi tog "den rätta" vägen hem och stannade på en livs för martin behövde nått som piggade upp. det blev en cola och lite choklad, mamma köpte en tutti frutti påse samtidigt som jag och martin köpte en tablettask till lea. så hon skulle hålla sig vaken resten av vägen.. och det gjorde hon med facit i hand. och denna väg som vi åkte hem på tog typ två timmar, medan dit vägen tog tre timmar.. så slutsatsen av genvägen var alltså en senväg.. och vi kom även framtill att vi såg typ alla djur, inte marsvinen, kaninerna och den dära näsbjörnen.. som martin lyckades att se. medan vi var på lokeland så gick han tillbaka till "näsans" bur och lyckades locka ut den med hjälp av en kotte. han slängde in kotten, och "näsan" kom ut och trodde det var mat på gång, men det var det inte så den drack lite vatten sen gick den och la sig i boet igen..

när vi kom hem så lämnade vi lea hos jannice och berättade vad som hänt idag, såg även på lea att hon hade fått ett litet blåmärke av att getten puffade på henne på sidan och skrubsår på båda knäna av att hon ramlade utanför rävarna. stackars liten..

jag och martin for sedan ut till njurunda med hoffa toffa till hans syster så de spelade risk med några övriga ur hans släkt, typ bror osv. de bjöds på korv och nån god ost som grillades, det var gott :)

kolla min bilddagbok för bilder, knäppte kort på varenda djur som jag såg :) typ 200 stycken kort har jag knäppt idag, om det stoppar.. men jag uppdaterar inte den nu, orkar inte. det får bli imorgon när jag har tid.. nu ska jag sova, är trött. höll på att somna på vägen från njurunda, så jag är verkligen trött................zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............................

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0