sedan sist...

sedan sist

  • har jag köpt min fina bola :) ett silverhjärta, älskar detta lilla smycke. köpte det på babyproffsen..

  • har jag varit på bm-besök.. hjärtljuden låg då på 136. motför de andra två gånger som de legat på 144.."magmåttet" låg på 28-29 cm, jag följer tydligen min egen lilla kurva. enligt denna barnmorska.. jag har fått en uppfattning om att jag skulle nog inte fliyttas de fem dagar jag blev flyttad på UL:et, men men.. fem dagar är inte så mycket ändå.. det är de som kan så jag är tyst.. Och ta blodprov på mig är en utmaning. fick fem stick i armen innan det var klart. tog minst en tio minuter.. fast jag är inte rädd för sprutor och sånt, tycker det är intressant.. så när sticket är gjort så sitter jag och kollar på när de "tömmer" blod i de små rören... ..................sedan så har jag högt undertryck på blodtrycket. "men än så länge är det ingen fara" som barnmorskan sa. men hon sa inget om hur jag kan "motverka" detta... jag berättade om mina svullna fötter, och då sa hon att jag ska vila en timma på förmiddagen och en timma på eftermiddagen med fötterna högt, över horisontellplanet. alltså med fötterna ovanför huvudetsnivå. alltså en JÄTTE stor kudde (eller hög kudde) under fötterna. vilket jag inte tagit till vana än, vilat en gång sedan dess.. och att jag kunde även köpa stödstrumpor. som martin säger "tantvarning".. men om det blir bättre så varför inte??

  • går städningen i lägenheten så gott som stilla de senaste dagarna.. vi är så gott som klara i köket: bänkytor, lister, och golven kvar.. och fönstren som mamma ska ta.. i vardagsrummet är det bara golven kvar.. sedan är resten av lägenheten kvar.. sovrumet, som inte är så mycket. likaså hallen.. klädkammaren är inte ens urplockad.. och så toan, vilket kommer ta en stund.. det är martins "nästa steg" - toan. när köket och vardagsrummet är klart.. själv så ska jag ta och plocka ner lite tavlor som är kvar i hallen och sovrummet.. min ork tar fort slut, sist så började jag visst grina för ingenting. - martin förstod inte vart jag menade vart det var skitigt och då blev jag sur, sprang in på toa och där satt jag en stund. innan jag skärpte mig och gick ut igen - jag vet jag är fjantig men jag skyller på mina fina hormoner och att jag får ont av att "städa" för länge, och så var jag hungrig........

  • har jag även konstaterat att saga är duktig på att prata.. inte för att man ska jämföra barn. men jag förstår saga mycket bättre än martins lilla systers lilla flicka. och jag träffar de lika mycket (lite).. saga får även till lite mer meningar. jag trodde att jag inte alls skulle förstå vad hon sa när hon skulle komma hit men jag förstår typ allt, det finns några ord som man inte förstår men det är allt..

  • så är jag avundsjuk på hofling.. guitar hero metallica funkar på hans x-box :( kul för han men tråkigt för mig... testade det lite igår. en låt missade jag bara en grej på, så då fick jag inte 100% :( men men.. jag vet att jag egentligen borde köra medium, men om låten går fort så tappar jag väldigt lätt bort mig.. så då kör jag hellre easy först, för att sedan avancera till medium när jag spelat låten en gång... även att hans gittar är mycket mer annorlunda, enligt mig svårare.. jag råkade till och med he gittaren fel innan jag fick till allt, inte konstigt att det inte blev ett rätt ;)

  • varit på bio. såg ice age 3.. rätt så kul film på en fredagkväll som man inte vet vad man ska hitta på på... men tänk att det är en barnfilm, fast det har väl med en vuxens fantasier oxå men jag menar ändå... rolig i alla fall.. kom på att den lilla ekorren som jagar ekollonet är väldigt lik arwen till sättet.. så sött....

  • vi har även gjort negerbollar på 500 gram (½ kilo) smör.. som vi smaskat i oss i torsdags och fredags med hoflings hjälp.. det blev hela tre tallrikar med bollar... billig sötsak. fast det är nog inte så nyttigt att sitta och mulläta som vissa gjorde igår, nämner inga namn ;) fördrev även tiden med en film i torsdags och lite monopol på x-boxet igår.. Jag vann!!!! det är det viktigaste :) även att jag vann på worms som vi spelade efter monopolet, fast jag blev av med två maskar innan det var min tur....

  • storhandlade med syster igår.. hon fick sjukts på ica maxi. och så bjöd hon oss på mat på max efter handligen... lea fick dra en egen liten kundvagn. där hon fick sina plåster, målarfärg som hon blev lovad och lite mer lea saker.. jannice fick tag i en STOR kundvagn, fanns bara sånna kvar.. så jag fann en liten korg brevid köttet på affären som jag tog och satt ner i vagnen. och i den korgen lade jag de saker vi skulle ha... köpte 3 liter mjölk (igen!!), skinka, gb-glass två för 49 kr, och fem-pack trosor som var billigt, och så kom det ner en trocadero i korgen oxå ;) (fast den är fortfarande oöppnad, duktiga jag)... träffade pappas granne på affären. han sa "...du får äta för två..." jag bara, jaa. och han träffar pappa lite nu och då, så pappa vet nog om det men säger inget.. Det tjuriga lilla släktet! - det tillhör jag... ......................................................................................................................................... ska dit nått i sommar (innan den tar slut) och hämta lite bäbisleksaker och alla mina nallar. alla andra leksaker får ligga kvar tills bäbisen får lite ålder och kan leka med dem, ska säga att martins leksaker ligger oxå där så det spelar ingen roll vad det blir för leksaker finns.. fast jag kommer nog köpa mycket ändå, de saker som finns är ju gamla ;)

  • sist men inte minst! så har jag fått min födelsedagspresent i form av massag :) ... så skönt! martin fick lära sig lite han oxå.. dels hur man masserar magen, och dels hur man masserar "slutet" på ryggen.. väldigt skönt! hoppas bara att han använder tipsen och trixen ;)

  • blivit bjuden på mat hos mamma med alla syskon.. fick pasta med pastasås gjord på fläskfile och massa annat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0