Krysning marihamn -2010.

Söndag

Var i birsta och handlade en pip-mugg åt edwin. fast den är inte riktig pip-mugg:ig. utan det är ett stopp på den så man måste suga. fast inte på samma sätt som en flaska. börja här. och köpa en ny riktig senare, tänkte jag.. I birsta köpte vi även grejor till bussresan. en godispåse och en dricka var. och jag köpte även en korsordstidning.

När vi kom hem så packade jag ihop edwins alla grejor. kläder, leksaker, badrumsgrejor, sovsaker, resesängen, gåtstolen, och maten (välling, gröt och några bägare med fruktpuré som används till gröten). Gick till mamma och lämnde edwin vid fem, innan han blev hungrig. tänkte att han skulle få äta där. han fick mat och jag packade upp alla grejor. sängen som jag även bäddade. reste gåstolen. och så vidare.

var hos mamma tills vi kom fram till vad vi skulle äta. det blev kinabuffé, vid sju som vanligt. ogillar att äta så sent.. åt kina och skulle sedan till tessan och alex och kolla på film. passade på medan vi inte har edwin. inte för att det inte går att kolla på film borta med han men är behändigast hemma. nära till hans säng, när det blir dax att sova osv..

efter filmen så åkte vi hem och jag tog och packade våra saker. mitt i natten kändes det som. och så blev det en dusch. ställde klockan på åtta. skulle få skjuts av en jobbarkompis till martin, han jobba morgon. martin gillar inte att åka buss så det var inget alternativ ens för martin..

Måndag

Vaknade typ utvilad vid sju. ville inte kliva upp. tror det mesta var förväntningar på hur allt skulle se ut och så vidare.. vid kvart i åtta ställde jag om klockan till kavrt över åtta.. halv sov mellan sju och tills klockan ringde. klev upp och vaknade till vid datorn, som alltid ;) hörde martíns telsfon ringa och det var han som skulle skjutsa oss. jag kollade bussen medan han prata i telefon. i alla fall så hade han fått fel på bilen så han kunde inte skjutsa oss. Jag försökte sparka upp martin ur sängen ett par gånger för om vi skulle åka bussen så skulle vi gå kvart över nio till bussen och den var tjugo i nio, vilket sa att det var lite halv bråttom.. Martin ringde och väkte hofling som så snällt ställde upp och skjutsade oss.

hofling kom vid halv tio. och vi var färdiga för att åka. katterna hade fått mat i fyra skålar. vatten i tre skålar varav en stod i sovrummet. jag hade stängt "kattluckan" så de fick hålla sig inne medan vi var borta.. åkte till navet. behövde inte vänta så länge innan bussen kom. sa våra namn, lämnde väskan till busschaffören och klev på bussen. satt oss vid i mitten på bussen.. kom på det dära med toan, att det kanske inte var så bra att sitta här ändå. varit med om en stank från göteborg-sundsvall en gång och det gör jag inte om! men men, vi satt kvar..

en trevlig busschafför var det. plockade upp folk ända till söderhamn. bussen blev full. satt och lyssnade på vad folk runt omkring sa. framför oss satt en värstingtant. himla rolig var hon.. och bakom satt det ett syskonpar med respektive. de pratade mest, om allt mellan himmel och jord.. och typ längst bak i bussen satt det två tjejer med deras mammor, små tjejerna hade väldigt roligt åt diverse saker ;)

blev värsta traffikstockningen precis innan gävlebro. de bakom satt och sa, "det var den lunchen det". jag var mer hinner vi med båten? tänkte jag.. men kön rullade stundtals, som om det vore trafikljus.. det var en transport på något med bredlast stannade där man kunde köra om, det var antingen en filigt eller två.. de stannade för att släppa på lite traffik, tre lastbilar och en transportvägledare... men det var fortfarande en lång kö... mycket längre fram stod det en lastbil med varningstriangel, där det var en filigt. insåg problemet.. men vi tog oss förbi, men det var nära... tur man inte är åkrädd av sig...

efter vi tog oss förbi så var det inte långt kvar tills gävlebro. där lunch väntade! vi gick igenom tunneln till andra sidan där det finns en korvkisok på slutet. mamma som rekomendera. martin köpte en hamburgare med läsk och jag två korvar och mos med läsk. detta för 78 kr, helt klart ganska billigt. jämfört med resturangen på gävlebro.. vi satt oss utanför toaletterna och åt. hittade en bänk där att sitta på. gick på toa gjorde jag oxå innan vi åkte..

när vi satt på bänken så kom syskona bakom oss på bussen och gick på toa. sedan gick de ut på felsida. de pratade om (till varandra) att de kom därifrån (rätt håll) men denna väg var närmare. tror att de tänkte lite fel där.. efter ett tag kom de tillbaka små fnittrande och pratade om att tur att bussen inte hann gå.. tror de kom på att de var på fel sida eller så ringde de nån av deras respektive.. lite roligt, tyckte jag att det var..

hade lunch en timme. sedan gick bussen igen. såg ett flygplan vid arlanda, var en rolig upplevelse.. gillar att åka nära stockholm. så mycket att se på ;) åkte ganska många tunlar genom stockholm, vilket inte var så roligt. tanten framför sa att en väg var kaninvägen. hon visade sitt sällskap massa hål på en gräsplätt. och inga kaniner fanns det, tråkigt. jag som hade sett framemot det. hon hade börja prata om det redan vid arlanda...

busschaffören kan nog vilken väg han ska åka. vi såg silja line båtarna, därifrån rederiet spelades in.. men vi skulle ännu längre in. åkte på en gata med massa butiker och vips så stod det fyra båtar i hamn, två viking line.. cinderlla och mariella. och så var det en lastbåt, och en skulle jag chansa på turistbåt alá kryssning de lux..

vi fick vänta i bussen på bordingcard/hyttnyckel.. satt och kollade på taxibilarna som åkte brevid oss. en invandrare tänkte sno en körning av någon annan. en från samma bolag tror jag sa till. så invandraren satt sig i bilen igen och kunden gick iväg. längre fram i taxikön.. folk börja strömma in till nya båten oxå. massa assiater, tänkte hur ska detta bli..

busschaffören kom och ropade upp namn. så fick man gå fram och hämta. vi var ganska långt fram på listan. så behövde inte vänta så länge. vi gick in i terminalen eller vad det heter.. fick vissa leg och bordingcard i tullen, eller vad det var. använde bordingcardet i nån "dörr" och kom upp en våning. innan tunneln. kön var lång så vi ställde oss i den. tänkte att det blir bara längre och längre. då började vi fundera på om vi var på rätt båt eller ej? men tänkte att det kommer väl en kontroll igen. hade sett en skylt som visade finland och pil bortått från vårt håll. men man kunde ändå inte veta.?.

kön började rulla framot. så vi gick. vi klev tydligen på något som heter early bordning. så vi satt på båten och kollde på när de städade båten. kom inte in i hytten förrän kvart över fem. och så knäppte de kort på oss när vi klev på båten, kort man kunde köpa (vilket inte blev nå bra).. medan vi väntade kollade vi taxfreens öppetider, satt utanför den. ingång/utgång var precis där oxå..  kollade även vart vår hytt var på en tavla. vi var på däck sju och skulle bo på däck tio..

kvart över fem öppnade hytterna. vi tog trapporna upp. klev in i hytten (hytt nummer 10224) och lämnade grejorna, och bytte om. gick upp på så vi kom ut på däck. vilket var på däck elva, inte så långt ;) båten skulle gå klockan sex. kollade när de la ut i hamn. fast vi stod på fel sida ;) såg gröna lund i alla fall. hade båtar efter oss oxå. och några framför oss. lite roligt att se. alla åkte på ett led.. tjugo över sex så gick vi ner till däck åtta där maten skulle serveras. väntade utanför tills vi såg busschaffören. han visade vart vi skulle sitta. bord 147-158, tror jag det var..

vi satt oss på kanten till ett sex-platsers-bord. väntade in de som hade tagit de andra fyra platserna och fråga om det var ledigt. vilket det var. de var syskona med respektive, de som satt bakom oss på bussen.. men men..

vi började med att hämta dricka. så folk såg att det var upptaget där vi satt. det blev 7-up för mig i ett vinglas ;) kom på det när vi kom till dryckesstationen att det var vinglas vi höll i.. gick och lämnade det. och ställde oss i kön till förrätterna. en vänlig själ sa till oss att ta den andra, ingen kö alls. han hade tydligen precis varit där.. så vi gick till den kön istället som var betydligt kortare.. var mest sill och fisk. men tog ägg, potatissallad, tsatsiki, mozzarelabollar, hertico verts, färsk potatis, kall kött (skinka tror jag), rökt råddjur (eller var det var), kycklingspett. och så är det säkert nått jag glömt. muma var det. speciellt tsatsikin och mozzarellabollarna ;) martin tyckte laxen som var kallrökt var muma..

efter vi ätit vår förrät blev det varmrätt. tog potatisgratäng, karre, b-sås, och den andra såsen, salladsblad, nå rotfruktpanna, kycklingfilé, mer tzatsiki och mozzarellabollar.. muma var det. tänkte ta jansonsfrestelse men det var så mycket fisk i den så jag strundade i det.. martin tog även lamm, vilket inte var likagott som när han åkte till tallin. men de beställde då från en meny, tror det är annat då..

det roliga var att personalen på båten tog tallriken av en hela tiden. så om man ville ha mer fick man ta en ny tallrik och bestik. förstår skillnaden på varmrätt tallriken och förrätt tallriken. den för varmrätten var varm. men jag tror det nog hänger mer på hygienskäl att de tar tallriken av en..

efterrätt tog vi oxå. nån citronkaka, och nånting annat som var typ samma fast inte samma ;) nått som smakade äckligt. vaniljglass och jordgubbsorbet. med kolasås och jordgubbsås.. och så tog jag hemmagjord fruktcoktail som inte var nån höjdare. fanns även ost och kex men det fick inte plats i min mage.. tänk att vi åt i en hel timme. så mätta var vi när vi lämnade viking buffén.

gick direkt till taxfreen och handla som alla andra gjorde. fullt med folk. kollade in vilken parfym jag skulle köpa. blev så det stod mellan det rosa och det gröna äpplet. tänkte att det får jag tänka på tills imorgon. gick till sprit avdelningen. vilket tog ett tag. det var där allt folk var ;) köpte koskenkorva på burk, som man dricker direkt. en alkoläsk alltså. i smaken blåbär. fanns även i lime och skulle finnas i cranberry, ingen aning om vad det är för smak.. de alla var i sex-pack. på 5,5% och 33 cl.

och hitta vad martin skulle dricka var en annan femma. det blev en 60% koskenkorva, en burk red bull. tre burkar sprite och två flaskor smultronlikör. vi tänkte spara en till vi kom hem, men jag tyckte att vi handla det som ska hem dagen efter. men men, han gör som han vill.. jag köpte även en påse dumle och pringels, som vi kunde äte på båten. jag har ju nått konstigt problem. när jag dricker alkohol måste jag äta på något oxå, annars får jag ont i en tand. konstigt är det i alla fall..

till hytten och lämna grejorna och öppnade koskenkorvan som var ljumen. vilket inte var en höjdare. men jag och martin delade på den så den försvann tillslut. martin försökte kyla ner en i handfatet men utan att lyckats. så det fick bli fem burkar hem. och en som vi drack då i hytten.. blandade även lite drink. men glas var ett annat problem. hittade inne på toan. sånna där små plastmuggar. det fick duga i alla fall ;) muma blev det smakade saft :)

gick upp en vånig ut på däck. stod och kollade på allt. gick även upp på soldäck. både där bak och där fram. riktigt mysigt. och rätt så skönt var det oxå. försökte se vågorna men gick inge vidare. måste kolla så långt bak att det blir svårt att se. man ser på alla segelbåtar runt omkring.. och så var det en som paddlade kanot. såg så liiiten ut och sakta såg det ut att gå ;) hade ett lastfartyg bakom, en siljaline bakom den. och så hade vi i alla fall en silja line framför kanske två.. så vi var inte ensam. och öppet hav verkade det som vi aldrig skulle komma till. land överallt, eller öar rättare sagt ;)

stod bra länge ute på däck. blev kissnödig så ner i hytten och kissa och passa på att ta en drink ;) gick sedan runt på båten på alla däck, eller jaa 7:an och 8:an.. där det var en massa saker.. gick tillbaka till hytten och tog en drink. gick sedan runt igen. tog lite konstiga vägar och kom visst in i knatteland fast liksom bakvägen. och ojj, vad mycket barnaktiviteter det fanns. stannade sedan inne på club7 eller vad det hette. där var det kareoke, stod en stund och kolla. gick sedan till en närligande pub och tog en drink. muma ;) och då hade det blivit mörkt ute. och jag visste inte om det var mitt huvud som snurrade eller båten. tordes inte säga något till martin, eftersom jag druckit mer än han. fast i och för sig så dricker han starkare än vad jag gör.. men martin sa först, samma sak som jag tänkte.. det var båten!

vi drack våra drinkar så gick vi in till kareoken igen och kollade tills det var slut där. var bäst musik där. i fun cluben var det just då dansband vilket inte var så uppmuntrande. när kareoken var slut. så gick vi runt. gick ut på däck igen. stötte på sex personer. som sa att vi skulle trycka på den gröna knappen. vilket jag inte tordes, som jag sa. det gjorde inte de heller.. de sa att vi skulle gå med dem. men vi gick på utsidan till fun cluben och stod där och kollade ut på havet. och nu stod vi stilla på öppet hav. riktigt mysigt var det. blåste lite lätt och var varmt i luften..

kom på att jag var kissnödig igen. så vi begav oss mot vår hytt. kom inte så långt så träffade vi på detta gäng igen. de ville att vi skulle följa med igen. men sa att jag måste på toa. när jag ändå var i hytten på toa så gjorde martin en drink till mig. och jag måste säga att mönstret på soffan var väldigt irreterande. uscha, skär sig i ögonen än. och ju mer jag fick i mig desto mer ont i huvudet fick jag av soffan ;) så vi var inte länge i hytten..

gick tillbaka till fun cluben och dess utedäck. där ropade gänget på oss. som nu bara var fyra stycken. det var fyra stycken stockholmare, två tjejer och två killar. och jag kan inte säga på dialekten att de kom därifrån, fast jag är sämst på dialekter oxå ;) vi satt oss ner vid dem och hade det roligt.. killarna sprang iväg till baren och köpte drink. vilket martin absolut inte fick betala. det gjorde en utav killarna. det tackar man för! ;)

när vi tjejer satt kvar kom det en "gubbe" på kanske 50-55 år från dalarna. han var oxå kul. killarna kom tillbaka och så satt de och drev med dalmåsen. vilket hade en 18-årig son nånstans med kompisar. han skulle "vakta" dem. en tjej undra vart är han nu då? ingen aning, fick hon till svar, i hytten kanske.. de hade tydligen suttit i hytten och drukigt. och "gubben" här blev fullast, om han var ärlig men det fick han inte säga ;) när killarna var tillbaka med dricka så kom även sonen till dalmåsen. och så började de driva med sonen.

att dessa stockholmskillar var bög och dalmåsen hade tagit den enas kille. hade hånglat osv.. och denna son trodde på det. och han kunde inte släppa det. var tyst en stund, sen kom han med "challe har du kysst en karl!" på sin dialekt. han kallade sin pappa challe, hette kjell. eller så sa han kjell men jag hörde fel.. jaa, detta utspelade sig x-antal gånger... sen kom sonen på att han skulle visa sin tatuering. en streckgubbe på foten. då kom pappan på att han skulle visa sina samanväxta tår.. då börja de prata om inavel. jaa, det spårade ur x-antal gånger..

efter nån timme kom det två tjejer, eller snarare "tanter". en kille ropade på dem, sen drog gänget. så jag och martin blev sittandes med dessa två tjejer. den ena fullare än fullast. kunde inte stänga handväskan. jag skynda mig att dricka upp drinken. och sa att jag måste sträcka på benen. och hade ont i rumpan av att sitta stil så länge.. så då drog jag och martin oxå ;)

gick runt och kollade lite varstans. och hittade rätt så bra på båten. men en störande sak var att man kunde inte ta trappen vid fun cluben till vår hytt. blev tvungen att gå till fören på båten och sen upp en trappa.. skulle gå in på discot mest för musiken och kolla in folket. det var 18-årsgräns. och vakten stoppade oss och ville kolla leg. och denna vakt var ung. typ likagamal som mig och martin. spinkig och lång.. det roliga var att jag hade handlat i taxfreen innan och behövde inte vissa leg ;) inte för de kollar leg heller. upptäckte jag senare.. måste vara 23 år för att få åka med på kryssningen om man inte har med sig målsman..

var på discot en stund. och därinne var stockholmsgänget oxå. men vi gick inte fram.. jag och martin såg hur mycket klockan var och tänkte gå och lägga oss snart. så vi gick upp på soldäck och kollade runt. stod länge och kollade på ett svart hav. såg verkligen inte ner, var verkligen svart överallt. samma färg, såg inte vad som var hav eller himmel..

gick ner från soldäck och tog en sista rundtur på båten. stötte på stockholmskillarna. som sa att de skulle in till discot efter de rökt, och att vi syndes. men jag och martin struntade i det och gick och lade oss istället. klockan var vid två.. ställde klockan till morgondagens frukost.

Tisdag

nade vid fem. och eftersom vi inte hade nå fönster i hytten så var det mörkare än mörkast. lyckats lockalisera mig till martins telefon. hade stängt av min eftersom jag inte hade nå mottagning inne i hytten, och så var vi i finsktnät. ligger då bara och söker, vilket tar ström.. martin hade flyttat sin telefon från nattduksbordet till golvet. tydligen hade radion legat och låtit för telefon sök nät. jag måste ha somnat som en stock ;)

såg att klockan bara var fem så jag lade mig ner igen och somnade om. hörde att telefons väckarklocka ringde men reagerade inte. vaknade till och tänkte "ringde den" kollade och då var klockan fem minuter efter ringning. försökte få liv i martin. som för övrigt hade ställt om klockan.. martin frågade om vi skulle strunt i frukosten, men aldrig sa jag. då går jag själv.. jag sa att han kan sova igen efter vi ätit.

vi begav oss till frukosten. båten "rullade" fortfarande. fick visa våra hyttnycklar för att komma in i frukosten, för på den står det frukost. som de sedan strök. i frukosten fanns det allt. jag tog äggröra, keso, ost, skinka, gurka, paprika, apelsinjuice, och några bitar painrich, och så klart smör. det fanns även fil, mild youghurt, och även nån med smak, bacon (fast inte långa och smala utan typ som skinka), ägg, kaviar, nån annan smörja, vattenmelon, flingor i några valörer, nötter, torkad frukt, sylt, köttbullar, prinskorv, pankaka, och diverse olika bröd, och några till juicer.. så det fanns verkligen allt! och gott var det. insåg att jag kommer nog göra mycket äggrör. och keso ska jag ta och köpa hem, det var muma. hade glömt hur gott det var.

efter frukost så gick vi tillbaka till hytten. martin lade sig ner och sov. jag sa att jag väcker han elva. jag gick upp ut på däck. tänkte se när vi lämnade mariehamn, men när jag ut så hade vi precis lämnat kajen :( stod en stund i vädret men det blåste så.. gick tillbaka till hytten och började lösa lite korsord.

väkte martin vid halv tolv. vi gick till taxfreen och handlade saker som vi skulle ha med oss hem. det blev det gröna äpplet som parfym till mig. köpte en liten elefantnalle till edwin. en liiiten dooleys till mamma som tack för hjälpen. hon ska åka på mändag så hon kan handla själv i taxfreen men en liten grej i alla fall ;) en spermashot oxå, jätte söt :) lite godis, sånna sugisar som bara finns i typ taxfreesar, en liten vit toblerone och kittekat i ett tre-pack med tre olika "smaker". jag köpte även en cola till bussen. i taxfreen fick jag en ny kryssning gratis, det tackar vi för. dock så gäller den bara i tre månader. måste ha handlat för ett visst belopp. för martin fick ingen. martin köpte present till hofling som tack för skjutsen, han ville nämligen inte ha nå pengar. han köpte även fyra stycken smultronlikörer, och en hallonlikör. och en okolsyrad vatten.. måste berätta en kul grej. martin skulle visa leg i taxfreen (inte jag som stod före). och så tog han upp mitt. killen i kassan sa att det här är nog inte du. gud så jag skrattade, martin oxå. och tjejen som stod och väntade på sina varor. hade sitt sällskap efter martin.

gick till hytten med grejorna. jag packade ihop allt ner i resväskan. och jag är fortfarande impad på hur jag lyckades få ner allt i väskan ;) vi gick ut på däck men det blåste så. så vi gick runt på båten istället. satte oss ner i ett fönster på däck 8. satt bra länge och kollade på folk och båtar. var väldigt många segelbåtar ute, även andra båtar..

ville sträcka bena lite så vi gick runt. såg att vi hade nå mynt så vi började spela på atomat, vilket avr väldigt roligt. pengarna tog slut så vi gick igen. gick till hytten och hämtade alla små pengar vi hade kvar, eller läs jag hade kvar. gick tillbaka och spelade upp allt. vilket i och för sig inte var så mycket ;) vi vann små vinster såsom 2 kr osv. en gån till coh med 50 kr. martin gjorde bort sig så vi "missade" 80 kr... men men. när pengarna var uppspelade gick vi runt. kom på att jag måste nog äta om vi inte ska äta förrän vid sex-sju tiden på kvällen.

gick till ett café. tog en pizzaslice var och delade på en dricka. det visade sig där att om man betalade med kort och under 200 kr så behövde man inte vissa leg, men annars så.. och jag hade betalat kontant överallt. därför jag inte behövde vissa leg.

vi satt och såg på clownen tjerkowski. och hjälp vad jag kände igen han. han måste ha varit på tv på den tiden jag var ung ;) lär själv ha sett han, kanske live oxå. martin kände oxå igen clownen. jag satt mest impad på hur han lyckats med allt. få publiken att skratta, ung som gammal.. och vilken improvisation. han frågade en gång bara hur lång tid han hade kvar. en tjej som jobbade där svarade.. men ändå, vilken improvisation..

kollade klart på clownshowen. gick och ställde oss ute på däck igen. kollade när vi var i stockholmsskärgård. och hjälp vad stort det är. trodde det bara var en fjutt men det är milslångt och lite till.. satt mest och kollade på alla hus runt omkring. stod på däck bra länge. såg gröna lund igen. men då ville martin gå och hämta väskan. och jag tyckte att det var bara onödigt att dra upp väskan en trappa. så vi gick ner och satte oss utanför viking buffét på däck 8. skulle kliva av på däck 7..

kollade när båten lade till i hamn. vilken tid det tog. på högtalarna sa hon att det skulle ta 15 min, tänkte att det kan inte vara möjligt. men hon hade rätt.. skulle gå ner en trappa när vi såg att tunlarna var på och folk strömade ur.. tog en annan trappa med mindre folk.. det blev massa tjaffs. en svensk tjej med meloner till bröst, och ett gäng svarta tjejer. och gud vad det tjaffsades. mest från negressernas håll.. en tant sa att de skulle åka hem till sitt land. då fick hon massa tjafs på sig. en kvinna, vysade och klappade hon på axeln, och sa att det är bra nu tjejer. så fick hon skit för det.. denna kvinna hade en dotter som senare började storböla... jaa, denna tunnel till marken igen var milslång av allt tjaffs. den svenska tjejen ringde polisen, sa att "jag kan förklara hur de ser ut de är SVARTA" mitt i deras ansikten. jaa, ni förstår.. i tullen var en negress, hon som tjaffsade mest. de andra hade gett upp. hon förklarde hur den svenska tjejen såg ut, "hon är stoora boops". på knacklig, svenska/engelska...

jaa, ett tag tänkte jag. jag kommer missa bussen. men det gjorde vi inte. busschaffören räknade in alla innan vi åkte. och så lämnade vi hamnen. tydligen var kvinnan med barnet med på våran buss. försökte lyssna hur allt börja men hon sa inget om det. hörde föresten av folk som gick i tunneln som åkt kryssning massa andra gånger att det aldrig har varit nå tjafs. så nån gång ska det vara den första. och så klart när vi är med..

somnade i bussen, så klart. men detta efter vi lämnat stockholm tätort.. sov tills skylten mot furuvik zoo. då var vi typ nära gävlebro.. i gävlebro åt jag en mos med två korvar meny på statoil.. på bussen igen. och kunde knappt gå av skavsåren jag hade. det hade inte blivit nå blåssor men ömt var det. hela lilltårna och lite till vid stortån, där sår var.. tänkte ta med mig foppisarna men tänkte att det bara var onödigt. hmm..

fredde hämtade upp oss vid navet. och då gick jag barfota. var lättare att gå då. och hjälp vilken tung väska vi fick med all packning :) hem och så spelade martin och fredde ett parti nhl. jag satt vid datorn..

efter denna match åkte vi till martin mamma och hälsade på. de kom hem från algerit samma dag som vi kom hem. jag fick te. som de själva har gjort. inte smakat än, ska göras. om jag gillar det finns det massa kvar. som det bara är att ta mer av.. jag fick även en parfym, det rosa äpplet. tur att jag inte köpte den i taxfreen utan köpte det gröna. velade mellan dessa två och nu har jag båda ;) edwin fick kläder, som det är att växa i. två par byxor och en tröja. martin fick en baylis-flaska..

åkte hem och sov.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0