dagen.

edwin har börjat med nått nytt när han ligger i sängen. han stoppar ut benet mellan två spjälor. tror nästan han fastnade imorse. men jag trodde han ville ha mat, vilket han fick. och så stoppade jag in hans ben igen.. vi klev upp halv tio imorse. gjorde oss i ordning och åkte på stan.

när edwin vaknade var han lite mojsig i ögat. tog bort det när jag bytte blöja på han. satt ner han i vardagsrummet på filten med leksaker och jag vid datorn. gjorde gröt till han och frukost till mig. tog upp han så var han röd i ögat och ännu mer mojsig. tog ett blött papper och tog bort det värsta. vid skötbordet igen så tog jag bort allt och klädde på han.

gick till bussen. och där fick jag ta bort mojs igen i väntan på bussen. men det röda i själva ögat hade gått ner. träffade syskonens pappa. som märkte på en gång något fel på ögat. men han trodde ingen infektion eftersom han var lite röd i ögat. lugnande för stunden i alla fall..

på stan så träffade vi mamma på navet. där fick jag säga till att kolla på ögat. då var knappt inge röd i ögat längre med desto mer mojsig. fick ta bort mojs i ögat lite nu och då under staden visiten. och svullen blev han oxå..

gick på apoteket och köpte solskyddskräm till edwin. apotekaren sa att hon trodde det var nån infektion och att jag skulle avvakta och ringa bvc.. köpte i alla fall solskyddskräm från aco i faktor 30. hoppas den är bra. det var nått partikelfilter i den, alltså inga kemikalier osv.. fick höra att det inte rekomenderas solkrämer för så små barn för de ska inte vara i solen. orkade inte disuktera att solen finns i skuggan oxå, och man vill gärna vara ute under sommaren. och att ansiktet inte går att täcka.. men men. köpte den solkrämen i alla fall, eller vad det heter..

köpte även en blårutig keps åt edwin. ett set med ett par shorts och t-shirt. i stålmannen, vit t-shirt och gråa shorts. så snyggt. såg även ett set inne på kaphal som så gärna ville följa oss hem. men den fick hänga kvar. räcker med ett set idag :P de var oxå gråa shorts men en annan nyans och lite "snyggare" med fikor på sidorna. och tröjan var lite piké-aktig.. den kanske få följa oss hem nästa gång ;) Även att mamman fann ett par byxor på hm. såna som är typ tre-kvarts. med resår nedtill. så de sitter vid bena super bra :P

jag och mamma gick på subway och köpte mackor. edwin somnade i väntan på mackorna.. vi gick till hamnen och åt. super mysigt. solen lyste. men inte länge till........

men i alla fall vi åt. det började regan lite smått. bara nån droppe lite nu och lite då. sedan blev det lite mer men ändå inte så mycket. tänkte att lika bra att he på regnskydd på vagnen, lite onödigt att filten blir blöt som låg där.. och edwin för den delen. men då vaknade edwin när jag skulle he på skyddet. och han kunde inte öppna sitt igen mojsade öga. fick ta bort massa mojs så han kunde öppna ögat i alla fall... mamma tog upp han men han gnällde ändå. det var matdax.

hade bara med mig välling så tänkte att han skulle få äta kall välling. han gillar det inte med i nödfall går det ner. massa kladd dock.. men då sa mamma kolla med kisoken. och det stod visst en kiosk i hamnen :P gick dit och hon kunde värma edwins mat..

kom tillbaka till mamma och då hade det börja regna så pass att mamma hade tagit fram paraplyt. men det var fortfarande folk runt omkring. så det regnade inte så mycket.. när jag kom fram så var edwin så lycklig och höll i paraplyt det var så sött.. och så tyckte han det var mysigt med det gröna taket :P kanske ska säga att mamma oxå höll i paraplyet. annars skulle det fara och flyga sin väg..

edwin fick mat och jag fick äran och sköta paraply-hållningen. edwin satt i mammas knä.. regnet ökat så folk började skingra utom en tant och gubbe en låång bit bort.. efter en stund slutade.. det kom förbi lite folk och sa "nu har det slutat regna" för vi satt med paraplyet. men jag tänkte det kommer mera. så lite kan det inte regna. och när de gick förbi fick jag en ganska stor regndroppe på mig..

regnet ökat KRAFTIGT. och så lättade det liite och jag sa "nu lättar det" och då blev det värre.. det hände x-antal gånger. och då kom jag på att man ska vara positiv. så då vände jag på mitt tänkande. och det blev mer "åhh, vad kul det regnar. nu blir det grönt och fint" men det hjälpte inte att säga så..

tanten och gubben försvann när det började regna kraftigt. men vi satt kvar.. tänkte att det bara är en skur. vilket det var.. men regnskuren var tillräklig för mig. jag blir nog så grön och fin nu ;)

men åter till regn-historian.. mamma kom på hennes jacka som hängde på vagnen. jag sträkte mig efter den. men den var ändå blöt. men edwin fick den som skydd på hans ben. han tyckte det var roligt när det droppade regn från paraplyet. han sträckte sig och försökte nå :P

vi sa att kan inte st komma och ta kort på oss nu. delade på ett litet paraply. men det var så att mitt ena ben var utanför liksom min rygg.. så tillslut var jag dyngsur... vi såg hur folk sprang på parkering till sina bilar. vi måste ha varit en stor syn för folket ;) tur att man roa någon i alla fall..

vi satt och sjöng under paraplyet och edwin diggade till våra sköna stämmor :) till slut slutade det regna. jag var ändå så blöt så jag klev upp. såg att jag hade haft ena foten i vattenpöl. vilket jag väjde för en stund sedan men den hade blivit större. och vatten hade trängt in under mig. inte konstigt att det började bli kallt om rumpan. det syndes inte att nån hade suttit där ens med tanke på "färgen" på träet...

mamma sa att jag nog blev tvungen att ringa martin. för så kunde jag inte gå. och det hade hon helt rätt i. men då kom jag på att jag hade köpt nya byxor och hade en långärmad tröja med mig. skit samma att jag hade orakade ben. blev torr i alla fall..

men när jag står och packar upp byxorna kommer regnet tillbaka. så det var bara att plocka ner de igen.. men den här gången satt jag mig inte. var ändå så blöt som jag kunde bli, nästan. hade en torr sida och håret var torrt.. och vagnen hade en stor pöl på regnskyddet.. men men

denna skur slutade ganska fort ändå. om man jämför med den innan :P jag gick till kiosken och frågade om man kunde få byta om nånstans.. fick en kod och en "vägbeskrivning". ett vitt hus med blåaknutar, efter svt-huset.. jag gick. men det roliga var att svt-huset var det enda huset. efter det var det bara hav.. började gå runt. såg två blåa dörrar. testade koden. den funkade. bytte om inne på toaletten. så då passade jag på att gå på toa oxå..

kom ut så var mamma klar att gå på lidl. undrade vart jag tagit vägen eftersom det tog tid. men till ombytetställe fick jag gå på tå för att inte kliva på byxorna. de var så blöt så de var tung, så de hängde liksom under skon när jag gick riktigt.. till och med trosorna var blöta. och struporna. men hade kvar båda delarna. strumporna för den delen om jag skulle gå utan de skulle jag få skavsår och det vill jag inte ha..

gick på lidl. handlade lite smått och gott.. och kände i luften att det borde regna mer för det hade blivit väldigt kvavt, mer än vad det var innan allt regn.. kunde inte direkt dra ner dragkedjan på tröjan eftersom jag inte hade nått under..

gick in på peekaboo på vägen tillbaka. kollade på ett blått biltält som jag tror edwin ska få. har presentkort där. vilket även räcker till bokstäver som man kan ha på hans dörr. och så räcker det även till något annat. måste handla upp presentkortet. så då kan man handla något han kommer vilja ha senare, till exempel tältet :P

kom hem så ringde jag bvc angående edwins öga. men inget svar. lämnade på svararen. så de ringer nog imorgon.. ska ändå kliva upp och ringa ändå..

ringde sjukhusrådgivningen. och hon sa att jag skulle tvätta hans öga några gånger till ikväll. och så förklarade hon hur man skulle göra det. in mot näsan. men det visste jag redan. det sa de på 45:an.. klippa edwins naglar skulle jag göra, om det behövdes. för om han kliar så kan han överföra till nästa öga. vara noga med handhygien. min alltså. skulle tvätta mig så fort jag gjort rent hans öga. tur man har kvar handsprit.. om edwin var gnällig ikväll skulle jag ge han alvedon när han gick till sängs. och om det inte blev värre skulle jag ringa vårdcentralen imorgon. annars skulle jag ringa igen..

så nu hoppas vi att hans öga blir bra. och inge feber kommer.. han sover för tillfälle så det lär vara helt igen mojsat när han vaknar. vi får väl se hur det blir. hoppas det blivit bra på den här stunden. tycker så synd om han med svullet öga. fast han lekar på som vanligt, när han var vaken..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0