vitselsen.

jaa. vi kom äntligen iväg vid tjugo över ett. jag som sa att senast ett ska vi sitta i bilen.. men men. kom fram vid två. men de hade redan ätit tårta och farit och plockat liljekonvaler. inte för att jag vilje följa med. så jag, martin fikade tårta och edwin kollade på. mumsig tårta i alla fall.. när jag höll på att plocka undan tårta med mera så kom de tillbaka. steg in till musiken av edwins pilngande på piano :P

halv fyra var det mat nere hos farmor. men tills dess satt vi bara inne i vardagsrummet och umgicks. mest kusinerna. ena kusin kom precis till maten, tajming in i minsta detalj. det blev ingen mat ute eftersom det både hade haglat ocg regnat så de hade dukat inne. vi kusiner med barn plus typ allas respektive satt i köket (10 st). resten, vilket i och för sig inte är så många satt ute/inne på altanen (8 st). och maten fick vi ta på den lite mindre altanen utanför köket.

det var sallad, ris. världens godaste "paj" med köttfärs, skinka, sån där liten gullök, säkert vanlig lök, ost. den är så god att jag måste ta recept. fär göra det nästa gång, då farmor fyller år. hon gör den typ jämnt, är väl för den går åt. sedan var det kall skuret kött, eller kasler. var typ "rosa" som kasler. en hemagjord sås till den. två olika köttgrytor. den ena var det tydligen "såsen" gjord på rödvin. den andra var väl mer som kalops, med morötter. och så hade hon något nytt. som var super gott. den var ljumen. ris, skinka, bacon och lite av varje grönsaker. det var muma. det måste man nog oxå ta recept på..

mackor var på ytterligare ett bord. tunbröd som är runt. smör. och ost. ost som hon lagrat själv i två år. och paprikoskivor. dricka bordet stodd inne på den "andra" altanen. med diverse drycker. och den här gången hade de rätt så mycket alkoholfritt. jag som klagat på det förrut. men nu räckte det och blev över. de har väl kanske insett att det inte räckte med så lite förra sommaren, eftersom typ alla dricker alkoholfritt..

så när man tog mat så gick man på kö. precis som i skolan. med först mat. mackor. och sist drickat.. men mellan borden så gick jag med mina grejor till köket där vi skulle sitta. edwin satt redan i barnstolen därinne. och lekte med lite leksaker jag hade med mig..

efter maten blev det efterrätt. två olika glasser, fast samma sort fast olika sorter ;) chokladkross i båda, den ena från lidl (tror jag) och den andra från gb. grädde. och tre olika pajer. björnbär, blåbär och jordgubb.. och så sockerskålen på det. den där sockerskålen minns jag så väl från när jag var liten :P inte för jag tog nå socker nu men ändå..

farmor pratade med mig. hehe, låter lite roligt.. men jag menar att hon sa att hon inte visste om hon kunde komma när jag fyllde. de kanske skulle ner till stockholm den helgen. kalle har aldrig varit i stockholm. så farmor, kalle, faster med sambo. ska eventuellt ner. och då måste de tajma in när sambon jobbar natt, vilket han gjorde denna vecka och nästa gång är då om två veckor. när jag fyller år. faster sa att de kanske dök in när de åkte hem. kusin skulle vara hundvakt i brudsjön i alla fall, men hon borde kunna lämna vovven och komma och hälsa på mig då tycker jag ;)

i alla fall så fick jag min servis nu :P typ alla delar. lika som två andra av kusinerna. den tredje är speciell, hon fick en begagnad servis så hon har alla sina delar redan. men min servis är dyrast ;) men som sagt de andra som har "ny" servis fick sin typ alla delar när de fyllde 23 eller nått. så iår ska jag få min, typ alla delar. hon sparar några paket så de har att ge lite sedan oxå, en gång per år (vi ger inga julklappar längre).. jag sa att om vi plats med den i bilen så kan vi ta den nu. kalle kunde inte bära den. den var tung tydligen. och då tyckte de att martin skulle bära den. han som för övrigt har ondare i kroppen idag, liksom mer stel.. men det slutade med att kalle tog kartongen själv ändå. martin sprang efter han så tillslut fick han ett handtag på kartongen oxå :P så nu måste jag plocka upp alla delar, märka på mitt papper så jag ser så jag får tolv av alla accenter osv. och så det viktigaste. rätt motiv! den ena kusin har en gång råkat fått mitt motiv. så vi måste alltid kolla noga.. så jag har det jag gör. det roliga är att alla paket är inslagen. tror hon köpte dem så, så duka fick slå in alla paket.. tänk er vilket jobb för dem. farmor som kommer in och beställer kaffe-och matservice och alla delar ska vara insalgen var för sig ;) hon blev tvungen att köpa min servis ganska på en gång. inte del för del. för de slutade tillverka den, för dyr..

min servis i övrig. bara det att jag har lilla pluppar istället för blå. den lilla är snyggare och mer markant än de blå. därför jag valde den lilla. sen så visade det sig att den var dyrare och slutade tillverkas. den blå fanns lite längre. undra om det kommer bli antikt med denna servis. fast farmor vill att den ska användas. men törs man??



nu ska jag gå och sova. ni får ursäkta mina stavfel. vet inte vad det är med mig nu. trött, troligtvis. och ryggont. måste byta tillbaka till skrivbordstolen vid datorn. inge bekvämt längre att sitta på en köksstol..

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0