Ute stund.

var otroligt skönt att vara ute efter dagis idag. även att man kunde gå mellan husen och hämta edwin idag. dock så stängde de av igen. men antar att de ska väl fixa vägen, den är lite geggig osv. och så kanske de ska göra nått så inga bilar kommer igenom.

men i alla fall. vi gick in. tog av edwin jackan och mössan. tog på han en kofta och mössan till och letade reda på en hink och spade. han hade redan galonisarna på sig. ska kolla efter ofodrade sådana imorgon. få se om jag finner några bra'iga.

även när vi var ute så var jag lite "halv" dum. var massa invandrarbarn. eller antar att alla var syskon. men i alla fall. en tjej, typ i fyra års åldern, kommer springande mot edwin. "lilla bäbis" sa hon x-antal gånger till edwin. krama han osv. och så tänkte hon lyfta upp han. men då sa jag "NEJ! inte lyfta". tror det gick in i hennes lilla huvud tillslut. hon var rätt söt men ack så jobbig.

jag bar hinken och spaden. och hon frågade om hon fick gräva. Nej! sa jag. "inte gräva?" sa hon sen. jag bara nej inte gräva/låna. men hon accepterade det. sen skulle hon få upp edwin i kanan. vilket jag fick hjälpa till med. ville inte direkt att edwin skulle ramla. för hon var lite klumpig. men hon trängde sig före och härjade på. så jag hoppas inte att edwin tog efter och ska åka som henne i kanan. men han åkte riktigt med lite hjälp från mig.

han sätter sig riktigt i kanan. men det enda är att han sätter sig en bit ifrån så när han ska skjuta på så slutar det med att han åker på magen i rutchkanan. försöker lära han. men tycker han är duktig, lärt sig själv hur man gör. inte sagt något till han. bara lyft ner han på den tiden han inte kunde klättra själv. så nu har åka rutchkana blivit en favoritgrej för han. kyrkis, ute, antar överallt det finns en kana..

sen försvan invandrar barnen. vi gick till den lite längre rutchkanan på framsidan. där visade jag hur man gjorde med en hink och spade. och edwin satt och grejade på i sanden i minst 30 min. det var jätte kul, tyckte han ;) jag satt på en bänk lite i från han och kollade på vad han gjorde. och så klart lapade sol ;)

vi gick till gungorna för edwin hittade fåglar och kom på att han ville in dit. så sagt och gjort. och jag fick plats i gungan utan smärta :) mycket glad. men gunga kunde jag inte. huvudvärken blev sjukt mycket värre. tror det är nån blandnig av åksjuka, spänningshuvudvärk och örat. har som sagt haft en vaxpropp i ena örat ett tag, säg månader, tror huvudet blivit less den och ger mig huvudvärk. på kvällarna så hör man pulsen pulsera i örat, eller hur jag ska uttrycka mig. man hör dunk, dunk, dunk osv i takt till pulsen. antar jag. och den lossnar inte med revaxör, har testat. men ska testa lite mer innan jag ger upp och ringer till vc som får ta bort den. men jag vet inte om huvudvärk och vaxpropp har något gemensamt?? förskt läst på internet men hitta inget.

men när jag satt i gungan och edwin sprang runt mellan de andra gungorna och hällde sand och så vidare. kom det en invandrarmamma och hennes barn. det ena barnet var kanske ett år äldre än edwin. hon och edwin skrattat gott åt varandra. och edwin lyckades få däck-gungan i huvudet. då sprang lilltjejen till sin mamma. jag fattade inget vad de sa, inte mitt språk. och jag kom på att vi snart skulle in så tänkte vi kunde gunga lite innan. men då får denna lilla tjej ett utbrott vid sin mamma. då anade jag att hon ville gunga. men vi gungade klart. och när vi (läs jag) blev less så skulle vi gå. lill tjejen kom springandes och mamman efter med barnvagnen med syskonet i. edwin blev ledsen när jag lyfte ner han. han ville visst gunga mer. men det var försent för lill tjejen hade redan tagit gungan. så vi åkte lite mer kana och gick in. en liten grinig pojke fick jag in, han ville vara ute mer. men hoppas på finväder i helgen så ska vi vara ute massa..

imorgon är det birsta som gäller med mamma/mormor. martin jobba till middagstid så vi kommer få långtråkigt om vi inte hittar på något. ska kolla på ofodrade galonisar. och så ska jag kolla på hemtex där jag har mina presentkort kvar. men frågan är om man ska vänta lite mer tills efter man fyllt år, inte för jag önskar mig presentkort på hemtex men man vet aldrig vad man får...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0