lite ord.

nu har det kommit lite nya ord från herren igen. när vi gick till kusin i torsdags så sa han "pippi". han tjatade om att det var en "kisse". men sa attdet var en pippi. dp sa han det rätt och slätt..

lea säger han oxå. men det låter typ likadant som blöja. så beror lite på sammanhang. blöja sa han oxå riktigt men efter mitt tjat sedan blev det lea igen, typ..

"tut" säger han ofta. när något är just slut. ofta när man äter. så kommer det ett "tut". om han menar att man ska fytta sig säger han "tut tut".

"tutte" säger han oxå. och vet vart sovnapparna finns. så när han vaknar så tar han ut nappen och säger "tutte" och sträcker fram nappen och vill att jag ska lägga den i lådan.

"kaka" säger han oxå. och det är inte kaka utan macka. upptäckte det igår morse. hört orden kaka ett tag men trodde det betyde just som det låter. men tji fick jag då han kom med brödpåsen och sa "kaka" och hällde ut alla mackor på golvet. även på coop i birsta igår så handlade jag just mackor och han tjatade om "kaka" hela affären. så medan vi väntade på att pappan skulle hämta upp oss fick han en macka med inget på. och edwin kom till sitt himmelrike. han är galen i mackor :P

ordet "pappa" har han sagt länge. men nu säger han det till alla, inklusive mig. helt riktigt säger han pappa oxå. till mormor säger han oxå pappa. han började säga "pappa" när han såg mormor igår när hon gick kom mot oss på busshållsplatsen. han kände igen henne på långt avstånd. lite roligt.

"kisse" säger han oxå. och hur den låter. men när katten låter säger han "ice". så alla katter heter ice oavsett färg och form.

"vovve" säger han oxå. men lite svårare och inte riktigt rent. och hur den låter kan han oxå.

räkna kan han oxå. men låter som " ti ti tiii" det är ett, två tre. sen slänger han sig oftast i soffan eller springer iväg fort.

håller på att lära han hur grisen, hästen låter osv. går väl sådär. "iihii" säger han men man får säga först innan han låter som hästen. likaså hönsen/tuppen. han håller på att lära sig. men han kan mer än vad man tror. är väl mest osäkerhet antar jag, då törs man inte säga först ;)

han gör som alltid prata mycket med kroppen så man förstår han ändå. om han är hungig springer han och slår på spisen, till exempel. men nu kan han säga ordet "kaka" så få se om det blir användbart nu i framtiden.

lite lätt hur lilleman för sig just nu. ska komma ihåg att skriva ner på en gång. för när man väl ska skriva så glömmer man bort hur han utalar saker och ting. man kanske ska skriva allt i en bok? som man har med sig överallt. kanske en idé. vi får väl se hur det går med det..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0