Insatt.

jag råkade visst bli insatt i denna tsunami som drog in i japan igårmorse. vet inte hur många gånger jag uppdatera mig per dag om detta. men det jag är mest insatt i är kärnkraftverket som nu har exploderat. kan inte låta bli att läsa det. men hur kan man liksom bygga kärnkraftverk på sådana platser där jordbävningar sker?? det förstår jag inte. så reaktor ett i detta områda har råkat ut för en härdsmälta. vilket blev resultatet av när de fick stänga ner kraftverket. kylningen funkade inte som den skulle, eller snarare att reaktorn behövde mer kyla än vad som kunde ges. och härdsmältan kom.. folk har fått evvakueras för strålningen vilket är lyssna här, strålningen som mäts i timmen är lika mycket som mäts på ett ÅR, alltså ganska mycket mer än vad som får stålas ut.

men det är ingen fara än sägs det! och det kan jag nog hålla med om. för strålningen som ett kärnkraftverk släpper ut är direkt inte mycket. har själv besökt ett, forsmark 3, och det var ett givande studiebesök. så jag är positiv till kärnkraftverken, tro det eller ej men så är fallet. men varför bygger man kärnkraftverk i jordbävnigsdrabbade länder?? det förstår jag fortfarande inte. det kan ju hända något mer allvarligt än det som hänt, hitils, och det vill nog ingen vara med om..

lite roligt är att eftersom dessa kärnkraftverk i japan hålls avstängda. så kanske de måste "spara" på el. vilket innebär att de får använda elen i omgångar i japan. priotering. synd om små folket i detta läge.

och mer vågor är att vänta. när ska detta ta slut? vad jag minns så var det inte så här när tsunamin drog in över thailand.. jag säger det fortfarande. åk inte till dessa länder!! de ligger på flera jordskorpor, eller något sådant, så det sker mycket jordbävningar. vi tacka sverige som ligger mitt på en jordskorpa och att drabbas av jordbävningar är minimal!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0