Radioaktivitet.

blir jag förvånad att det är mörkat i och med radioaktiviteten i japan???

greenpeace lessnade och började med egna mätningar. ca 35 km från reaktorerna, avspärningarna är inom 30 km. och där fann de att strålningen är så pass hög att du får in den maximal strålningen på fyra dagar.. så teoretiskt; om du befinner dig i detta utrymme fyra dagar ska du sedan spärras in i en STOR betongklump svävande i vatten, minst fem meter vatten åt alla håll (tror det är fem), i ett år. då har du fått din strålningsdos. förutsatt att du kommer ut ur denna betongklump innan du besöker detta område..

men i alla fall. det funka inte. och nu har även de som bestämmer där omkring börjat sagt att folk inte kommer kunna bo i dessa områden på flera år. just pågrund av strålningen är för hög. den går ner i marken och det påverkar växter osv osv. så effekten av det hela tar sin tid. plus att vissa ämnen har en halveringstid på flera hundra år, nu vet jag inte om det "tillverkas" dessa ämnen. kollade upp lite och jag läste att uran har en halveringstid på 4,5 miljarder år. vilket är ett vanligt kärnbränsle i reaktorerna.. - jag borde kunna allt detta utan till. men kan jag det. NÄÄ, känner mig så dum. dum i huvudet helt enkelt...

som sagt. jag har sagt att de som bestämmer, elbolaget och kärnkraftverket. mörkar mycket. strålningen är mycket högre än befarat. hoppas de ändrar sig nu när greenpeace lägger sig i och går ut med riktiga siffror som stämmer. sen är det säkert olika för dag till dag, tid till tid. men ändå. de mörkar säkert mycket mer, medvetet och omedvetet..

plus att de förhoppningsvis ändrar sig igen angående skalan till en sjua. eftersom de gått ut med att det kommer bli obebot en längre tid i dessa områden. vilket jag tycker är rätt. sen vet jag direkt inte vad som kännetecknar alla dessa graderingar. men så länge denna katastroff pågått så borde det vara en sju, jag menar de har inte kommit nån vart sen tsunamin drabbade de. nog med att det tar tid. och det sker inte lika många händelser som det gjorde i början men de har liksom inte kommit nån vart med att få stopp på det.

och att få stopp på det. tar säkert länge det oxå. vem vill liksom gå in till all strålning och dö?? det finns ju dessa 50 hjältar, där 3 är redan döda och 15 skadad. det var de senaste siffrorna jag läste. men ändå. de kan liksom inte förmeddla vidare till nästa person. hoppas de får nån bukt med det hela. kan inte vara kul att jobba i detta jobb som de gör nu. men samtidigt om de lyckas så räddar de landet. det är kanske värt det att dö om man lyckas med något sådant stort?? jag skulle nog inte klara av det. inte nu där jag är nu i mitt liv, kanske när man är gamal och skrupplig. är alldeles för egoistisk :P

jag läser med spänning varje dag i aftonbladet, vilket inte är den säkraste källan i världen, om något nytt skett angående dessa reaktorer. får väl se den dagen det antingen står att det blivit bombad med cement eller den dagen det står att allt funka och ingen dödlig strålning sipprar ut. och för tillfället är vi nog närmare det första alternativet. men hoppet är det sista som lämnar kroppen. inte för att dessa reaktorer kommer kunna tas i bruk något mer, inte i alla fall på flera år. det ska först kylas riktigt. sen ska biprodukterna fraktas bort. sen börjar återuppbygnaden. och troligtvis moderniseringen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0