Holken.

jag är beroende. av detta! kan inte sluta kolla på dena pippifågel. är väl en talgoxe, tror jag. fast jag fått lära mig fågelarter, olika löv och knoppar osv från tidigt i skolan. det gick något som hette naturrutan. och varför jag kommer ihåg det namnet än beror på att det är ett palindrom. alltså om du vänder på ordet så blir det samma, om ni förstår.

men åter till fågeln. igår höll den på att böka runt. fick en shock att den rörde sig. för det gjorde den knappt sist jag kollade in den. men så klart den lever så fågeln sov nog bara djupt den gången jag såg den. och så blev det alldeles svart och en annan fågel kom in. troligt med mat. rätt coolt. och idag när jag kollade så var det ingen fågel där först till att börja med. såg bara dessa underbara nio ägg. när jag kollade in igen en stund senare var fågeln där och bökade runt. och nu ruvar den. så otroligt facinerande.

nu tror jag även att den håller på att tappa sin vinterpäls. eller kanske det är ruvpäls. fjädrar kanske är det rätta ordet istället för päls ;) är några grå puffiga fjädrar kvar. men tror det var mer igår. eller så låg den lite annorlunda då, vad vet jag. jag tror i alla fall att det kan vara dax snart för det första ägget att kläckas. tror runt den 20:e. fast det blir kanske lite sent. skulle inte bli förvånad om nått kläcks redan den 18:e.

kolla in fågel! edwin gillar den till och med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0