Lite utveckling.

Edwin har utvecklats otroligt mycket på kort tid. Nu om man ställer en fråga och hans svar är jaa, så nickar han. typ "vill du ha vatten?" så nickar han. samma sak som i tisdags då han sov till tio! då fick vi nog och hämtade in han till vår säng. frågade då om han ville sova mer och edwin nickade.

vet inte hur det stod till hos han då i söndags. då han sov så länge. så fort han öppnade ögonen for de ner igen och han var typ sovande. en väldigt trött kille helt enkelt. kan bli så för en själv att ögonen inte vill öppna sig riktigt. far igen på en gång. men efter en halv timme ville pappan i familjen ha frukost. frågade då om edwin ville ha frukost, men inget svar. då sa han att han skulle gå och göra frukost och klev upp ur sängen och började klä på sig. då for edwin upp och skulle hjälpa till med frukosttrixet.

hur en katt och hund låter har han kunnat länge. men nu även hur en ko låter. och jag kan förvarna känsliga öron att det låter som ett monster. och det är via kyrkis. de har en traktor där med massa djur på flaket. och kon där tycker edwin låter som ett monster.

och så pratar han mycket på sitt språk. som man helt enkelt inte fatta någonting alls av. dill dill, osv..

men enligt edwin så säger alla djur "blabla" med tillgjord röst. sen får man rätta till han. och vovven då ändrar han och säger sitt "voffvoff". ett annat favoritord är "tutt tutt". och så är det mycket kolla och titta..

klättra är jätte roligt. speciellt upp i soffan och springa i den. och när vi säger till skrattar han bara åt en och fortsätter. och ställa ner han på golvet har ingen mening. han är lika snabb upp igen och fortsätter. och då medan man springer i soffan så sätter han sig bakom en, om plats finns. och sparkar en i ryggen. och kan säga att det inte är så skönt.

tv´n har börjat intressera han nu oxå. vad det är för program har ingen betydelse. men mest är det fåret shaun och annat tecknat på barnkanalen. men även matprogram. det sitter han fast i just nu ;) kanske ska bli kock (fast jag har sagt elektriker för han älskar att leka med elkablar). och det kanske beror på att de gör mat som de sedan äter. vilket är ett stort intresse för edwin. som inte har något stopp i sin mage. och så reklam är roligt tycker edwin.

om vi är ute och har vagnen med oss. typ till dagis osv. då fråga jag om han vill åka vagn. då går han till vagnen och pekar, om han vill åka.

åka rutchkana är en favorit syssla. ute åker han den stora på framsidan själv. den stora på baksidan får han inte åka själv. jag törs inte det. tror han skulle kunna vända sig i den. men samtidigt så kommer han att komma ner så tror samtidigt inte att det är nå problem. får testa någon dag då jag har nån som åker med han, typ lea. och rutchkanan på kyrkis är oxå en favorit såsom köket de har där. men han kan åka om och om igen. men törs inte riktigt ta för sig utav de större barnen. men han älskar att åka rutchkana i alla fall.

bära och lyfta allt stort och omöjligt ska han oxå göra. vi, eller edwin rättare sagt. bar hem en plankbit från dagiset, den låg utanför där bilarna går. alltså "vägen" till örtagården och krista skolan. går vissa bilar där. mest taxisar. och edwin går på dagis på dessa tider då det är lämning och även en viss hämtning därifrån.

och på dagiset. så vinkar han så fint när mamma ska gå. och när vi hämtar han så vinkar han så fort till dagispersonalen. han gillar att vara där. får minst en fråga i veckan om han är så lugn som han är hemma oxå. och det är han. så tydligen en väldigt lugn kille även på dagis. och äter mycket gör han där oxå. nästan varje dag står det mycket, i hur de åt. och det är bra. fast i torsdags stod det lite och det förvånade mig. så chiliconcarne faller nog inte i smaken på den lilleherren. eller så ville han bara ha bröd som serverades, var tydligen det han peckade på och gnällde, som han gör..

han är även duktig på att visa vad han vill. med att peka och kolla på vad han vill. och nu även nicka.

i lördags lyckades även edwin få på sig en stövel alldeles själv. sedan stod han vid dörren och hängde. han ville ut. så vi gick ut till bilen och åkte och besökte gammel mormor som kommit hem från sjukhuset.

och att gå har han blivit jätte duktig på. nästan så att man kan strunta i vagnen när man ska lämna på dagiset på morgonen. men jag gör det inte. törs inte riktigt än. vagnen ska vi ha kvar för han sover än i den. alltså typ från kyrkis. när vi är på långbesök i birsta osv.

edwin lägger sig åtta på kvällarna. nio om det inte är dagis dagen efter. kliver upp åtta vid dagisdagar och åtta-nio annars. sover middag allt mellan tolv till två. och sover så oftast två timmar. men ibland blir middagsluren ännu senare men det gör inte så mycket tycker vi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0