Dagis info.

mycket "info" var det idag på dagis. lite nytt i alla fall. till och med två lappar. det som redan sitter på dörren är i kortfattat format.

- sommar. och att dess värme. då behövs solhatt/keps, solskydd. och för regninga dagar stävlar, galonisar. och så klart ombytte för mycket vattenlek och geggamoja. (denna lapp har jag redan fixat saker till, alltså solskyddet. lade dit en solhatt edwin hade förra sommaren. men har typ dagligen sin keps på sig. så den är bara som extra. och när edwin går på sommarlov ska jag ta hem solkrämen. och kanske solhatten. och galonisarna tar jag hem varje helg, för jag har ingen aning vad vi gör på helgerna eller dess väder. och ombytte fixade jag när han började dagis som ligger där och var redan då smart och lade dit ett linne, dock så kanske jag bör lägga dit ett par shorts när det blir lite mer shortsvärme som håller i sig. som jag då oxå tar hem när sommarlovet börjar (förra året vid denna tid hade vi shortspremiär. minns nationaldagen, då var edwin i shorts))

- stängt. att dagis har planeringsdag på fredag. vilket innebär att de har stängt och det har dagis rätt till två gånger per termin. och sen står det även om man inte kan fixa barnpassning så ska man kontakta personalen. då kommer barnet få gå på midälva, är samma chef på dessa två dagisar. (och denna lapp berör inte oss eftersom edwin är ledig på fredagar)

- praktikant. att månen har en praktikant en längre period och dennes namn och lite info om denne. att man kommer kunna se denne ute osv. (är inte så intresserad, och så berör det mer den avdelningen det är frågan om)

- ledighet. chefen har upptäckt att det är många barn som inte kommer vara ledigt i sommar. och att även barnen har rätt till fyra veckorssemester för att vila upp sig, vara lediga osv. att dagis inte är obligatorisk (såsom skolan är). står sedan om 15-timmars om man fått sommarjobb så självklart får barnen gå på dagis men kan då förslagsvis vara ledig i september istället. (tycker denna lapp är helt klart självklar. så klart barnen ska vara lediga! tycker synd om de barnen som inte kommer vara lediga och behöva gå på dagis hela sommaren. men så klart om föräldrarna har fått sommarjobb, inte möjlighet att ta ut semester under sommaren etc. så klart att de ska få gå på dagis. tycker att om föräldern/föräldrarna är lediga ska barnet vara ledigt. (och nu låter det som jag säger en sak och gör en annan, med tanke på att jag är arbetslös och edwin går på dagis. men för att söka jobb så måste barnet gå på dagis typ, enligt arbetsförmedlingen. och så är det skönt för edwin oxå att göra något själv. och jag tror han inte kommer ta skada för att han går på dagis, snarare tvärtom. han får uppmärksamhet (eftersom han är en av de få pojkarna och en av de få svenskar, plus så är han en av de mindre barnen. och personalen tycker han är söt, det hörs och det har de sagt. men det kanske de säger till alla?). sen så finns alltid möjligheten att ha han hemma. och om han blir sjuk "slipper" någon av oss ta vård av sjukt barn eftersom jag är hemma. det sägs att det är mycket sjukdommar i början, vilket jag inte märkt av. magsjuka där i början och två fall av feber. sen inget mer. vilket jag tycker är lite motför vad jag var förvarnad med från både bvc och alla andra.) Men i alla fall. edwin är ledig hela sommaren, 11 veckor. från den 13 juni - 28 augusti. och då går han sista dagen på dagis den 9 juni och börja igen den 29 augusti, såsom det ser ut nu.)

- sen är det en svart lapp som jag inte kommer ihåg vad det står. men det är nog inte viktig i sig.


de två nya lapparna gäller:

- klämdag. att dagis kommer stänga tidigare onsdag 1 juni och "klämdagen" fredag den 3 juni. (och jag tror väl att edwin kommer få gå på onsdag som vanligt, eftersom han hämtas innan mellis. för de räknar väl inte med att han ska vara hemma bara för de stänger tidigare. måste fråga imorgon, om det är rätt person(-er) som tar emot oss. vet inte direkt om vikarierna är så insatta)

- familjedag. tisdagen den 7 juni har de familjedag på dagis, vilket är frivilligt om man vill delta. i alla fall då ska man ta med sig mat för 6-8 personer. så ska solen uppträda med miniröris. sen är det buffé med all mat som alla tagit med sig. dagis bjuder på dryck, bröd och efterrätt. (så vilken mat ska man göra? ingen aning om det ska vara varmt eller kallt. det tänkte jag fråga om imorgon. men mamma gav mig en idé på paj, och den går ju att äta ljumen. så varför inte? men vad ska man hitta på för paj då som även barn ska äta utav?, eller så kanske någon annan idé? sen minns jag inte vilken avdelning lea går på, om det är hon som ska uppträda eller inte? måste fråga syster. Gå dit tänkte jag vi skulle göra i alla fall. blir att hämta edwin, gå hem och göra "maten" och sedan gå tillbaka till dagis, typ)


Det var lapparna på dagiset det. lite onödig info. men ändå. lite roligt med den sista lappen om familjedagen. det var den jag ville komma fram till ;)

och sen läste jag på veckoplaneringen att edwin och typ tre barn till ska gå till skogen på torsdag. och det blir edwins första skogsbesök :) i alla fall med dagis. ska bli spännande. hoppas på att de får finväder i alla fall. han är så duktig på att gå så det borde nog inte vara nån fara. kanske därför han får gå med ;) men de andra barnen var oxå i edwins ålder, i alla fall ett av dem. läste bara fort, kom bara ihåg en av dem plus edwin. sen tror jag att det var två fröknar, minns inte. få kolla mer imorgon. ska bli spännande och se vad de säger då på torsdag när jag hämtar edwin.

sen var det en mamma som tyckte jag var smart ;) knäppte kort på de nya lapparna så jag skulle komma ihåg vilka datum som gällde. det tyckte hon var smart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0