Brandröks doft.

har man fått ringa 112 för tredje gången, kanske fjärde om man räknar med den gången jag gav telefonluren till I :P gillar inte att ringa dit då det inte är akut.

martin kom hem och sa att det luktade skumt/brandrök i trappen. när han var klar hemma och skulle gå igen. så ropade han på mig och ville att jag skulle lukta. och jag tyckte då att det luktade oxå men ingen rök för det kollade jag efter. skickade martin till framsideporten och kolla, men inget.

sen kunde jag inte släppa det riktigt. för tänk om det verkligen bran. skulle man aldrig få ur sitt samvete. så med en spark i baken utav E på fejjan så ringde jag. en trevlig person i luren. sade som det var. hon tog mitt nummer och sa att jag skulle ringa om det blev värre, typ mer lukt i lägenheten eller massa rök. hon skulle ringa befället och rådfråga. jag hörde liksom ingen brandvarnare heller.

så efter en liten stund ringde befället himself upp mig. frågade frågor. så jag sprang ut och kollade med han i luren. sprang upp någon våning och kollade, och sniffade. kände mig som en hund :P hittade en dörr öppen, med typ fem soppåsar utanför dörren. stod framför dörren en stund med han i luren tänkte att det var nån som reagerade att jag var där. var ändå en etta. knackade. men inget svar. fick order om att röken sprider sig uppåt, vilket jag vet. har ändå bott på landet, i hus som det eldades med just ved. så känner skillnad på rök och rök.

sak samma. gick upp en våning till, alltså ovanför där dörren var öppen och tyckte det inte luktade något mer. så sprang nerför trapporna istället. och avslutade samtalet medan med befället. han sa att jag skulle lukta och kolla efter rök, eller hur man säger om en halv timme. om det då var förvärrat skulle jag ringa igen. om inget hände påvägen.

och jag har nu kollat efter det gått en halv timme. till och med lite till. och det luktar stort sett ingenting. så MIN teori är att människan i den dära ettan glömt något på plattan eller i micron. och öppnat dörren för att vädra. och varför då inte öppna fönstret är för mig en gåta? fast samtidigt gick jag inte in i lägenheten mer än ett steg för att känna lukten, och den lukt jag kände var här-bor-det-en-gamling. så kan mycket möjligt vara något fönster öppet. men varför lämna dörren öppen?? och verkade som ingen var där.. konstigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0