Väder.

nu kommer det dära regnet. som först skulle vara snö. men nu skjuter vi upp snön med lite regn. vilket i min mening är bättre. vill inte ha snö, är inte redo än ;) det enda är att detta regn som kommer nu kommer bli väldigt halt, till och med de som kör bil nu får underkylt på sina håll.

snön kommer nu dyka upp på söndag. dock så massa slask. snö-blandat-regn. låter väl trevligt. den kommer även komma under plusgrader. så jag vet inte riktigt det hära med snö. vänta en stund till så är jag nöjd.

men som sagt. väder leker sitt egna liv. och ingen kan säga så här är det och kommer vara! och ju längre fram man kollar i framtiden desto mer ostadigt blir prognosen. ni ska bara veta de matematiska formlerna, som vi har behandlat för detta. kanske ska säga de fysiska, då det är mer fysik. men måste ändå ha läst mattekursen för att läsa fysikkursen. så både fysiken och matten behandlar detta. väldigt komplext, kanske inte så komplex såsom de komplexasiffrorna. men ju längre in i framtiden du går desto fler varriabler dyker upp, och de är beroende av varandra, och uträkningarna är inte att leka med. tror det bara går att räkna ut till tredje graden eller något, vilket inte är långt i vädersamanhang. nu minns jag inte riktigt just vad metoden hette då vi bahandlade detta under mitt första år? eller om det var det andra året? så jaa, men om nån är intresserad vilket jag inte tror. så kan jag rota fram både böcker och anteckningar och förklara med lite mer andra termer. men både x och y är involverad, och sen massa mer ju längre upp man går. men finns som sagt inte lösningar så långt upp.

det är kanske det man ska bli geni! ska då satsa på ett pedagogiskt geni. då jag ogillar de som inte är pedagogiskt och inte kan anpassa sig till den nivån de lär ut till, eller förklarar till. men nu spårade jag ut liiite grana bara ;) var regnet jag skrev om som nu slutat. och att snö vill jag inte ha än, om jag får önska.


Kommentarer
Postat av: Emma Viklund

Sv: Ja, den stora yoghurten köpte vi en gång med smak av smultron, men den gillade varken Viggo eller vi.. Päron är nog god :) Synd att inte banan och hallon finns i stora förpackningar, för dom smakerna älskar Viggo :) Går ju åt hur mycket som helst :D Men bra med yoghurt, det är ju så mättsamt :)

2011-11-19 @ 09:43:20
URL: http://emmashjartan.se
Postat av: Emma Viklund

Sv: Mysigt det låter med en kökssoffa, som din morfar sovit i som barn :) Vi har just nu våran kökssoffa i köket, då vi inte kan ta upp den ännu eftersom vi renoverar uppe.... Kan tänka mig att man vänjer sig vid en kökssoffa och vill ha den i köket sen istället haha... Mycket praktiskt med såna där förvaringsutrymmen som inte syns och "störs" liksom :) perfekt!

2011-11-19 @ 09:45:12
URL: http://emmashjartan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0