Nallens dag.

idag är det nallens dag och det firas så klart på dagis. om barnen ville, inget tvång, fick de ta med sig ett gosedjur hemifrån. och ha på sif mjukiskläder. och så var de bjudna på disco på stjärnorna. så de har garanterat roligt idag.

jag stod i valet och kvalet om vad för myskläder han skulle ha på sig. onepeicen, kanske känns som ett självklart alternativ men vill inte få några fläckar på den första gången han har den på sig. mer än test omgången hemma. vet inte riktigt hur deras mat ser ut idag så jag skippade den idéen och tog en mys-dress, som han inte heller hunnit använda än. en som går i svart och med monster på. edwin blev nog glad att jag valde den. för han lät som ett monster när jag visade tröjan. dock så fick han en t-shirt under just för att de ska kunna ta av den långärmade om det behövs.

och så fick han välja nalle som han skulle ha med sig. dock så ville han hellre åka bil. så jag tog hans favvo-nalle. vilket är enorm. så kan lungt säga att han kommer ha störst nalle på dagis ;) fröken frågade om han sover med den, vilket han gör. och undrade om han hade en egen dubbelsäng. haha. men eftersom han far runt i sin säng på natten så bruka det kunna sluta med att han ha den som huvudkudde ;) och på kvällarna när han är småtrött så hämtar han vovven, kudden, snutten och ibland täcket.

så valet var ganska givet ändå vilken vi skulle ta. men gjorde ändå så han fick välja. vilket inte gick så jätte bra. men när jag väl lade vovven i vagnen så skulle den inte vara nånannanstans än i hans knä. så drog över regnskyddet eftersom det regnade och traskade iväg till dagis.

och som vanligt denna termin är vagnförrådet överfullt. förra terminen kunde man ändå få in vagnen. men nu brukar det typ alltid stå två-tre vagnar utanför förrådet eftersom det är så fullt. men med lite möblering så fick jag in vår vagn plus ett till hål till en annan vagn. tänk att timmarna framför tetris och pussel lönar sig ;)

in på dagis med en tjurig edwin. han fick inte bära sin hund. eftersom det var blött och ville inte han skulle blöta ner den. när vi kom in och han fick sin hund insåg jag att i min fika så stack nappen fram. har en napp hängade på bandet med nycklarna. så man alltid har med sig en. och grinet ville inte riktigt lägga sig.

han blev tyst när vi kom in på avdelningen. och var som typ vanligt vid lämning. men sen kom ett barn och petade på hans vovve. då kom krokodiltårarna igen. pratade med personalen och ditten och datten och var där rätt länge ändå, enligt mig. och när edwin äntligen lugnade ner sig riktigt och inte kramade mitt ben för han ville upp så gick jag. en fröken och edwin vinkade i fönstret med vovven och då var det inga sura miner.

så ska fråga när jag hämtar han om han varit gnällig hela dagen. och om nått annat barn fått röra hans vovve. skulle vara rätt intressant att veta. för om jag visste innan att ingen skulle få röra den så skulle vi valt nått annat gosedjur.



edwins favvo nalle.





 
(bild lånad från ikea.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0