Bilköp.

vi blev med bil idag. som om vi inte haft en bil innan. men en NY! så himlans skönt. var som sagt en kampanj-helg på volvo i helgen. bland annat så skulle alla v50 bilar ut. vi tänkte bara gå dit och kolla igår. men slutade lite annorlunda än vi tänkt oss. pratade med x antal personer igår och alla tyckte det verka ett bra köp. så innan stängning åkte vi dit med lite frågor. fick svar på dem och sedan fick vi ha en bil hemma (deras demobil). alltså provkörning hela kvällen om vi så ville. behövde inte tanka. det enda var att vi skulle vara där klockan tio dagen efter med bilen och nyckeln.

så vi packade en liten påse. såsom en till påse och hushållspapper om lille edwin skulle spy i bilen. det vägrade vi. så gjorde det bästa vi kunde. sedan begav vi oss till min pappa. för att säga hej och testa bilen lite på vägen. även visa upp den och se lite vad de tyckte.

när vi kom in till stan igen så hämtade vi upp en kompis till M (oss) som även han fick testa bilen osv. även så testade de att sätta in bilbarnstolen. och det visade sig att det kommer bli lika lite plats i framsätet som på s70'n.

det roliga i den historien är att det var lite små mörkt ute. vår bil stod utanför volvo. jag fick en tanke "det kommer säkert komma någon vakt eller polis". och vad gör det då. joo, en vaktbil kom nästan på en gång. jag må säga att det ser lite skumt ut då man försöker sätta in en bilbarnstol i en bil. liksom att man försöker bryta sig in i bilen. vakten frågade vad de gjorde osv. M gav svar. men vakten var ändå tveksam men åkte ändå. vet inte som han ställde sig brevid en bit bort och kollade på oss eller vad han gjorde. han borde i alla fall sett då vi låste våran bil att vi talade sanning.

imorse åkte vi så vi stod utanför dörren och väntade på att de skulle öppna. vår "säljare" han prata med en annan innan det var våran tur. men vi gick runt och kollade lite. när han var ledig kom han fram till oss och frågade hur det hade gått osv, och om allt hade fått plats. jag svarade att det blir lite tajt med bilbarnstolen. men M sade att det nog blir en affär, typ. frågade om vi ville ha kaffe och tårta men vi sade nej (antar jag). edwin fick i alla fall en festis, jag tänkte att då sitter han i alla fall still.

väntade in M´s mamma som kom med ägarbevis osv. men hon behövde inte göra så mycket. de fick se bilen irl, typ. och visa upp sig. edwin satt still på sin stol tills festisen var slut. sedan var han och kletade med sina fingrar på fönstrena som gick runt säljarens kontor. suck.

gjorde en kalkyl osv. som vi gjorde igår, dock så var försäkringen med i denna bara för att vi ska kunna jämföra med andra försäkringsbolag osv. vi pratade till oss en ny bilbarnstol. vilket vi är mycket nöjda över. de säljer bara volvo orginal så det blir en sådan stol. men de är antagligen så att de är mer anpassade till en volvo. stolen vi har är så stor, så det finns många mindre på marknaden.

har sett en volvo-stol förrut och inte alls tyckt om de. men tänkte att gratis så spelar det ingen roll plus så passar de nog bättre till just vår volvo bil. senare gick jag och kollade hur en sådan stol ser ut. de hade i en bil i hallen. och ooops, så fel jag hade. den var jätte fin. och en super lätt montering. så hoppas innerligt att det blir bra med space i framsätet oxå. även att denna stol inte har någon klack, så troligtvis så kan hela stolen stå direkt på sätet och bara det ger mer plats.

vi byter in våran bil, den är värd 15 000 kr vid inbyte. och det är vi helt nöjda över. tydligen kan vi få 25 000 kr om vi säljer privat men nu slipper vi det böket med annons och visning av bilen osv. så det är jätte skönt. även att han tog med sig inköpsansvarig (eller något sådant) från careta. som kollade på bilen. men de kollade enbart på utsidan av bilen. kanske insidan via rutorna men inge mer. inge provkörning eller något sådant. tyckte vi var lite konstigt. men samtidigt så är det så "lite" pengar vi pratar om, så kanske inte spelar någon roll. vår nuvarande bil blir ju ändå 12-13 år. och han sa att det var en häftig färg, vilket han sade många många gånger. och det är klart man kommer sakna färgen på bilen då den var så speciell, och inte fanns många av. men förhoppningsvis så kanske man får någon liknande färg i framtiden.

om några veckor kommer våran nya fina röda bil. det ska monteras motorvärmare på den, även dragkrok vilket även ska besiktas. även ett lackskydd ska över bilen. men det kommer bli så bra. den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. eller hur det nu var. säljare sade att vi inte kommer höra något från honom på ca en vecka. men sedan så. åhh, vad jag längtar. man känner sig liksom i ett lyckorus. men som sagt det kunde ta två veckor innan vi fick bilen men det är det värt att vänta på.

var en speciell känsla att sätta upp "KÖPT"-skylten på bilen. jag fick äran. även så gjordes det fanfarer osv när bilar såldes. vi var bil nummer 44 som såldes. de hade som mål att sälja 50 bilar denna helg. och tror nog att det målet kommer hålla. även att de intervjuade den som hade köpt bilen med säljaren, om man ville. vi ville inte kliva fram men M gjorde det ändå. så det var lite roligt.

måste även tillägga att I&F köpte en likadan bil idag fast en silver. lite roligt. de skulle inte köpa bil, bara kolla, och absolut inte en ny bil. men så blev det ändå :) så vi gick ur denna "affär" vid tolv - halv ett. kom dit tio. så jaa, en halv dag i en bilaffär. men det är det ändå värt. vi har fått kramat om en varsin "liten" bil.

även om man köpte en bil denna helg så fick man 10 000 kr i presentkort att handla för på inter sport. så det är häftigt. det presentkortet kommer vi få den dagen bilen är klar för leverans till oss. så jag skojade och sade att jag och I tar presentkorten och åker dit och shoppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0