UVI.

har känt av mer eller mindre en uvi. förra helgen försökte jag kissa ur den. det blev bättre för att sedan bli sämre. en kväll i veckan kom tårarna när jag kissade för att sedan bli bättre dagen efter. så de dagar vi har varit ute med jobbet har resulterat i att dagen efter har det känts sämre. det går väl hand i hand. min käre mor hade hört på radion att om panan och fötter (eller om det är händer) blir kalla så är risken stor för en uvi. det har tydligen inget med att sitta på något kallt.

sak samma. idag har det väl varit sisådär. var som sagt i pulkabacken. blev tokkissnödig. letade upp en toa borta vid skidbacken, efter mycket om och men. kom tillbaka till pulkabacken, men det dröjde inte så länge innan jag blev kissis igen. så stod ut ett långt tag innan jag gav upp. och vi åkte hem. 

M fick skjutsa mig ända fram till porten. klev av och så fort in på toan hemma. men det blev inte bättre. så när resterande del av familjen kom in så hoppade jag ner i badet. blev väl kanske en aningen bättre för stunden. men inte bra.

så jag stod i valet och kvalet om jag skulle ringa 1177. vilket jag gjorde. för det gjorde så ont att kissa och var konstant kissnödig. blev ombedd att åka till centrum för att lämna prov.

edwin fick lite gröt och sedan så lämnades han av hos I&F med lite leksaker, snutte&tutte, och även lite gotta som jag hade i skåpen. och vi for iväg till centrums vc.

väl där så var med lite folk och de andra som var där, var barn. men blev visad till en toalett på en gång. så M fick min jacka i knät medan jag sprang iväg.

och hur lätt är det att kissa på kommando. fast jag var kissnödig och kissade inte hemma för jag visste att jag skulle hamna där med att försöka träffa en liten plastmugg. men hörde hur sköterskorna pratade och skrattade på andra sidan. och de väntade på mig. vilket gjorde det ännu svårare för mig att få ut något. men tillslut så. även att jag missade med den lilla platsmuggen, vilket snarare borde vara svårt att misslyckas. men det ordnade sig.

skrev mitt namn, vilket det stod att jag skulle göra. men skrev även mitt födelsenummer, dvs datumet då jag är född. så det inte skulle förväxlas, fast det var lite folk :P

fick vänta i väntrummet max fem minuter innan jag fick följa med till ett rum. väl där satte jag mig ner och hann inte vänta länge innan läkaren kom. en lite äldre herre med rödrutig skjorta, glasögon, grått hår och kissande ögon. en lite rolig läkare.

pratade lite lätt och ditten och datten. om jag hade haftd et förr osv. berättade att för ca sex månader sedan så kissade jag ur en uvi. vilket han sa att man kunde göra men då lade han denna kommentar "men denna kommer du inte kunna kissa ur" var tydligen många vita blodkroppar. sen så sa han massa annat roligt denna läkare :P

så dommen blev tre tabletter i fem dagar. han sa även att oftast räcker det med bara äta någon tablett innan symptomen försvinner. så det hoppas vi på. att det går fort.

sen så påminde min käre sambo att jag troligtvis kommer åka på en rolig biverkning som jag typ alltid åker på då jag äter penicillin. vilket jag hoppas jag klarar mig utan denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0