Gatufesten 2012 - Fredag

gick ner på gatufesten med mamma och mammas M. och så edwin så klart. och hör på detta. edwin gick hela vägen från hemma till stan. lång bit för de små benen. tänkte att han fick gå så mycket han orkade för blir en del sittande i vagnen när man väl är på stan. mest för det är så mycket folk. men upptäckte att edwin är jätte noga med att hålla en hand på vagnen så det skulle kunna funka med att gå brevid oxå. vilket han fick göra ett par gånger.
 
kom in till stan. köpte en coka cola och kollade in starke man. jag och edwin gick en sväng efter han hade ätit upp alla riskakor jag hade med, tok unge. lite roligt då, vi gick i kapp sötnos (drakungen). och vid den så var det en hund som stod och skällde och var allmänt nyfiken och rädd. sötnos busade med den, antingen med hundens mattes beviljelse. när sötnos vände torddes hunden nos på dess svans.
 
edwin blev lite sur då vi inte gick in på tivolit, han vet att det bara är roliga saker där. gick som sagt tillbaka. och stannade och kollade. fick även se en gren då vi fick bra med plats. edwin fick sin kära tutte, snutte och kanin så var han tyst och vilade/kollade och allmänt uttråkad. hejjade gjorde han lite i alla fall på alla de starka som skulle flytta det enorma däcket på 500 kg. det bara skakade i marken då det landade. vi stod väldigt nära.
 
vi gick sedan vidare. så jag fick så snällt tillbaka edwins tutte, snutte, och kanin. och jag sade att han skulle springa till sin mormor som gick i förväg. var lite folk just på detta ställe. men han sprang inte. även att mormorn hörde oss och stannade och ropade på honom, men nej. skulle hålla en hand på vagnen.
 
vi gick runt lite och kollade läget. gick in på mc donalds och köpte en cheesburgare och en äppeljuice till edwin som han fick. jag skulle köpa en langos. obefintlig kö. så gick rätt så fort. även att de gjorde fel på mammas beställning så jag fick min langos innan jag hade betalt den ;)
 
hittade en parkbänk som vi satt och åt på. edwin fick springa runt den efter vi ätit. och var allmänt busig. sprang in på cubus och köpte solskydd, den jag har är gamal men nu har jag äntligen en ny. hittade även ett par byxor till mig som fick följa med hem. rosa-aktiga "knickers" eller vad de kallas för. sval är de definitivt.
 
gick ut igen och gick något varv. gick mot himlabadets tält och där fick edwin en balong. och även så åville han krama uttern. men edwin tog inte riktigt för sig så vi började gå. då blev edwin besviken och berättade minnsan att han ville krama. så mamma sprang tillbaka med edwin så han fick sin kram av uttern och då var allt frid och fröjd igen.
 
såg en från ständut blakk och kom på att de kanske spelar. och jepp, så rätt. tio minuter tills de skulle börja. så jag iväg och köpte godisremar som skulle få följa med hem. och så en sluch till edwin som han kunde roa sig med medan vi kollade på ständut blakk. på med hörselkopporna på edwin. och efter en kvart så sov edwin i "oljudet": jag tycker de är bra så oljud är det väl inte, men kanske lite högt. tur som är så hade han på sig hörselkoporna.
 
vi gick mot fontänen och satte oss där en stund. filosoferade lite och kollade på folk. att det kan vara så kul ;) edwin vaknade efter ca en timme. så då blev det massa lek för han. fick en glass av M, som han tyckte var muma. han blev filmad av tv-bolaget som filmade starke man tävlingen (uppvisning). serbisk tv, tror jag det var, eller bosknisk. inte säker. en kanal jag inte känner igen i alla fall.
 
efter en timmes lek så tyckte jag det fick vara nog så vi hann hem till tvättstugan (och jaa, jag har tvättat igen). dock så skulle jag kunnat ha suttit där hela kvällen. så skönt i solen. se massa folk. och ju längre tiden gick desto mer musik skulle man höra runt om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0