Läkarbesök.

fick som sagt en kallelse till barn- och ungdomskliniken. vilket vi fick ändrat datum på och då stod det barn- och ungdomsmedicin. samma tid, samma läkare men en annan dag. sak samma. läkaren vi träffat förr i alla fall. jag trodde det var för alla kramper edwin haft.

vi kom dit. lite senare än min plan men ändå gott om tid och fick ändå vänta. och smart som man är fick M släppa av mig och edwin vid huvudentrén. så vi anmälde oss i centralstation medan han parkerade bilen vid barn och gick på insidan och mötte oss. och smart som man är (igen) så gick jag mot barn för en centralstation. såg den första där det var tre rullstolar innan oss. så chansade och tog en längre bort. och där var det tomt. snacka om tur.

väl inne på mottagningen igen så fick vi vänta. sedan blev vi uppropad för längd och vikt. vikten hamnade på 15,6 kg dock med kiss i blöjan och alla kläder utom skor och keps. så skulle chansa på att den lille väger närmare 15,3 kg. så han har gått upp typ 1 kg på en månad. vilket jag tycker är rätt mycket men läkaren sade inget om det eftersom han ligger där han ska på sina kurvor. och edwins längd stannade på 92,5 cm. så kortare än normalt men ändå hans kurva. hatten som togs inne hos läkaren stannade på 51 cm.

vi satte oss ner hos läkaren och han frågade hur det var med edwin. och om han haft några fler kramper sedan sist vilket han har, tre stycken närmare bestämt. och han sade "det är inte detta ni är inne för men vi tar det ändå" jag tänkte jaha, vad vill de då. klickade i min lilla hjärna då läkaren senare sade att de fått in en remiss och frågade om edwins spyor.

edwin undersöktes. både reflexer, utveckling och klämdes det och kändes det på edwin.

det om kramperna sades det väl inge mer än redde ut alla var för sig. och hur de beter sig också vidare. då de andra läkarna inte skrivit det. blev skickad till ett nytt eeg. som ska göras "sovande". han ska inte sövas men vara trött, och kanske somna under undersökningen. han berättade lite hur det bruka gå till men på kallelsen kommer det stå hur vi ska göra.

det han sade var att tonåringar får vara vaken hela natten. och barn såsom edwin får vara vaken några timmar längre än läggdax, sova, och väckas kanske vid fyra för att ha undersökning på morgonen. så tror vi får köra skift gång den dagen sker.

läkaren kom senare och sade (då edwin tog prover) att han skulle skicka en kallelse till magnetröntgen oxå. då han har fler kramper nu. från början hade han bara en gång per halvår och nu har han haft tre stycken på det senare halv året. och detta magnetröntgen sade han att att han inte skulle sövas, om jag nu förstod rätt. snarare få lugnande.

så vi ska träffa han igen i höst, vilket egentligen var en tid för kramperna. och då ska alla undersökningar vara klara och svar kommit in. han pratade om två veckor för magnetröntgen, men jag vet inte. kan höra fel. och så beror det på vilka tider det finns. så vi får väl se när undersökningarna dimper ner i brevlådan.

och om magen sade han att det troligvis var övre magmun som gjorde något, glapp eller vad han nu sa. så prover skulle det tas. för njurarna och levern, och även lite andra prover såsom blodstatus osv.

även när vi var påväg ut så stoppade han edwin och kollade på edwins sida. han har ett födelsedagsmärke där. och så sade han något om att pappan är fräkning. frågade M om han hade fräknar i armhålan och sedan om edwin hade några fler märken (vilket edwin inte har). och sedan att det inte är någon fara. så man blev lite orolig.

så edwin fick emla på handen utav sjuksköterskorna. de hittade ett så bra kärl. men jag förstår inte varför de inte satte på något mer ställen. och så fick vi "rast" en timme. vi tog en fika med andra ord. fyllde på med pengar i parkeringsautomaten. hämtade ut mera stesolid på apoteket, osv.

in igen och ta proverna. de stack. fyllde inte ens ett rör förrän det brast eller flyttade sig eller vad det nu gjorde. slut på blod i alla fall. så de fick ta ett hål i fingret och fylla små rör istället. slog igång tv´n åt edwin så han fick kolla. han fick även en liten blå bil. de sjöng för honom oxå. syns att de jobbar just med barn. jag nämde att vi legat inne på 45:an och genast så säger en utav dem att hon kände igen oss.

när vi kom hem och jag gjorde tårta och mamma var ute med edwin och lea så ringer de. hinner flyga många tankar i ens huvud innan de kommer till sak. så klart massa alvarliga saker hinner flyga igenom, att vi måste dit fort för han är jätte sjuk eller något sådant, så klart tänker man allt hemskt. men i alla fall så hade tydligen ett av rören koagulerat. så nu ska det göras ett till rör med andra ord. så emla ska hämtas, två stycken. ett på handen och ett i armvecket på andra armen ska sättas. och det en timme innan vi ska dit.

fick själv bestämma dag att åka dit. och tycker det ska bli gjort denna vecka så jag sade på torsdag. och på förmiddagen. och klantiga jag skulle sagt eftermiddagen istället. för nu kommer han inte att få komma på dagis på torsdag. för om man sade eftermiddagen skulle man tagit det efter dagis, helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: A

Hade det varit mitt barn hade jag varit på läkarna sen andra krampningen och spyorna. Inte väntat utan ringt direkt till umeå där dem har specialister... Inte väntat så länge..

2012-06-12 @ 23:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0