Penicillin.

första kuren med penicillin som vi fick med oss hem gick smärtfritt ner. speciellt om man jämför inne på akuten då vi fick trägla och kämpa minst en kvart, om inte mer, innan allt var nere i lilleman. så imorse blandade jag med typ 20 ml vatten. blev säkert lite mindre. men läste på förpackningen där stod det mellan 10-20 ml vatten. och inne på akuten tog de 30 ml.

tog med mig glaset, papper och sprutan jag fick med mig hem in till sovrummet. där vi sov inatt. testade först att edwin fick dricka det. han tog en klunk. kanske inte var det godaste han druckit. men det gick ner. testade igen. ännu en klunk. så edwin drack upp alltihopa med en klunk i taget. tycker jag är mycket bra. och ännu bättre om man jämför med gårdagen.

ingen feber hitlis. och full fart. både drack saft och åt yoghurten till frukost. till och med en macka slank ner, det var längesedan han åt en macka oxå till frukost ska ni veta. och saften ville han ha då jag gjorde frukost och kan inte neka då han hade så hög feber igår. till och med läkaren sade att han skulle dricka det han ville ha. för äta dåligt kommer han att göra om han inte redan gjorde det, för tydligen var han lite röd i halsen oxå. och så massa slem på det.

natten gick bra. edwin somnade när vi kom hem. han kollade snett på mig när jag bjöd på mig själv och latjade till början på melodifestivalen. och när första låten gick så somnade han. sen sov han. när jag ville lägga mig sp fixade jag i ordning vår säng. fixade så M hade ett täcka osv i soffan då han sa att han kunde sova där när han kom hem då jag inte pallade att sova i soffan inatt.

när det bara var edwin kvar så hämtade jag en ny blöja och febertermometern. för han var verkligen kokhet. 39,7 visade den. jihoo, febern hade gått upp igen. och eftersom det var lång tid kvar tills alvedon igen så gjorde jag i ordning lite ipren. det jobbiga med det är att vi inte har den på supp. så edwin fick så snällt vakna till och få den på spruta. gick väl bra. lade han sedan på vår säng. där jag kollade på tv och han somnade om.

nu väntar jag på att den ena och den andra ska vakna. I för jag ska skriva ut massa papper hos dem. edwin kan nog få följa med, få se när det väl är dax. och sedan att M ska vakna för vi måste handla massa saker såsom toapapper, hushållspapper, tandkräm, blöjor, såntdär skoj att handla.. sedan så måste vi hämta ut edwins medicin. minns inte om han skulle ha det två eller tre gånger per dag i fem dagar. för om det är tre gånger per dag så kommer det bli lite bråttom. eftersom han fick strax innan åtta, så kommer det bli mitt på dagen den andra gången. men om det bara är två gånger per dag så är det inte förän ikväll han ska ha igen. så som sagt, måste hämta ut det. för att se hur många gånger per dag det är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0