Busskortet.

Nu till mitt busskort. Det är så dum med mig. De senaste gångerna jag åkt får jag ge det till busscaffören så får denne trycka. Det står att det inte finns några pengar på det men det är välladdat. Nu efter sista resan idag hade jag 157kr. 
 
En gång sade jag "Jag har massa pengar på det" Busschaffören sade då "Massa pengar?" och flinade. Det lät nog lite roligt. Och det var ju sant, då hade jag över 200kr när han väl tog korten och tryckte. 
 
Idag då vi skulle åka hem från sjukhuset så tryckte jag bara en-två gånger innan jag gav det till busschaffören. Och han frågade om jag skulle ladda. Vilket jag inte skulle. Förklarade mitt problem och han tryckte och det funka på en gång vilket det stortsett alltid gör när busschaffören får göra det.
 
Denna chafför hade nog inte en sån bra dag. Resenären efter oss fick sig en "utskällning" för hon hade företagskort och visste inte hur man gjorde, typ. Han var sen, osv, osv. Att han snart gick i pension, då skulle han rymma sin kos, osv, osv. Han visste flera som tänkte sluta då de är missnöjda och det är så dåligt, osv, osv. Kan tänka mig det då körschemana är så pressade och minsta lilla snö så blir de 8min sen. Och sedan halka på det, så inställda bussar, osv. Och dessa dragspelsbussar är nog värst. Det går mest såna dit vi bor och det är oftast de turerna som blir inställd pga konstiga backar på andra sidan navet, mot Birsta hållet. 
 
Åter till mitt busskort. Övergångar funkar klockrent. Är just betalning som det krånglar med mitt kort.
 
Så på navet sprang jag in till det dära båset där. Och jag blev lite skrämd över hur det var omgjort där. De fick prata i högtalare så lät så roligt då de pratade. Plus jag fick spärra upp öronen, och jag som ändå hör bra. Och lägga kortet fattade jag inte heller till en början. En rundplatta som jag sätter fast mitt kort på eller lägger. Så snurrar de in den till dem. 
 
Han kollade och det funkade hos dem. Fick med mig ett kvitto att jag hade varit där. Den andra frågade vart jag åker, jag sade från där vi bor. Alltså stadstrafik. Tydligen om man åker blandat, alltså har annat kort och åker stads kan det bli lite felande. Sade att jag ska ta det ur plånboken, vilket jag gör. Varje gång. Testa olika håll, osv. Men det gör jag. Fick en plastfika med mig som jag ska ha busskortet i istället för plånboken. Men jag har det inte i plånboken. Och om jag har det i den jag fick kommer det slarvas bort. Inte för jag är slarvig av mig men jaa. 
 
Skulle komma tillbaka om felet kvarstod. Så tänkte nästa gång man går på stan och man får betala när man ska hem igen. Så sprnger jag dit först. För det är ändå då problemet är. Nu var det övergång inprogramerat. Fast det kanske inte är så i deras apparat förstås. 
 
Återstår att se om det blir samma visa nästa gång vi ska åka buss.
 
Bild lånad från www.dintur.se
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0