Dag 10.

Tema Barndomen
 
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också
 
Vi lekte mycket burken, dvs kurragömma men man rör sig under tiden och har en "burk" att ta i och ropa om man hittar någon, eller om man hittar någon så står denna på denna plats och de andra kompisarna som inte blivit hittat kan vinka till en och man är fri igen. dock behöver det inte vara en burk utan kan vara en vägg, eller något annat märke. Vi körde en pinne och i den pinnen ska man ha en såndär tvättställning.
 
den "leken" körde vi även då vi gick i högstadiet på sommaren. kanske mest för kompisens lillasyster. och den slutade nästintill alltid med att kompisen och jag satte oss inne i deras utehus (eller vad det kallas) på översta våningen och kollade på när hon sprang runt och letade oss. och till slut gav upp. 
 
På skolgården i lågstadiet och början på mellanstadiet så körde vi twist. hoppade hopprep. även då det blev höst och fruset. minns att jag ramlade väldigt illa en gång så fick gå in och sitta inne medan de andra var ute. och kunde inte hålla mina fingrar från matteboken ;)
 
kula vär också populär som lek ett tag men där var ine jag med. var ingen sådan. kulor hade jag men inte att spela om :P
 
och en annan lek som lekte utomhus var jaga. så klart jagade pojkarna tjejorna. och så hade vi en nyponbuske vid gränsen som de så klart tog och gjorde "klipulver" men jag tyckte det inte direkt funkade. då blev det ännu mera fart på skolgården. 
 
Dagens barn leker inte på samma sätt som vi. vi brydde oss inte om hur vi såg ut osv i lågstadiet men det gör de flesta i dagens lågstadie. jag tycker de kan testa leka burken för den var rolig och ännu roligare om det är fler som är med och leker.
 
från pantamera.nu
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0