1:a dagen.

min ryggvärk vill inte gå över. martin masserade mig en snabbis imorse. han sa att det kändes som det klickade i ryggen på mig. jag undra vad som hänt. har direkt inte gjort något. man får väl "skylla" på edwin. allt hans bärande..

syster blev nog glad över grejorna hon fick. sju påsar blev det. en kompis till henne skulel komma och bo där några dagar. så hon skulle hjälpa janniceo ch äta upp allt. och jag kan säga att jag fyllde systers frys. fast ändå var det inte så mycket frysgrejor, mest pommes frits och annat potatis.

1:a dagen idag. har väl gått ganska bra ändå. inte druckit så mycket vatten som jag borde. men har väldigt svårt att dricka vatten. vet inte hur jag ska lösa det problemet. sitter och fundera om man kan he hallon och vatten i en tillbringare i kylen. det borde bli godare. lokan, går väl att dricka när den är kall och man äter något till. men jag antar att man vänjer sig med vattendrikandet. mjölk får man oxå dricka, men helst vatten. för om man tycker man inte gör något resultat ska man dra in på mejeriprodukter, och då de som är minst feta. alltså mjölken.

för martin däremot är det lite mer jobbigt. han fråga, är det bara jag som är sötsugen. då gjorde jag en liten skål till han med några skedar turkisk eller om det är grekisk jag har, yohgurt är det jag pratar om, och nägra hallon. lite senare kom han igen. nu är jag sugen på något. då tog jag fram babybel. så han fick en.

nu ska jag lägga vår son som är påtok för trött bakom min rygg.

torrvaror-rensning.

mitt projekt förrut slutade i tre påsar med grejor till syster. och då har jag kylskåp och frys kvar. det få tas imorgon innan det bär av. martin får nog skjutsa mig. klarar nog inte att ta allt annars.

så nu har jag två förbjudna hyllor i skafferiet. den översta, där är det lite pasta, nå oöppnad förpackning kakor (om det kommer gäster). och nå mer. jaa, kryddorna som innehålelr socker. hamnade oxå där. och så är det några grejor som kanske ska hamna hos syster oxå. bland annat en chips-påse, det hänger på om den försvinner ikväll eller inte. en så massa pås-såser, popcorn och flingor. måste ha ett riktigt svar av martin om han ska göra detta eller inte. annars får hon det oxå..

och den nedersta hyllan i skaffereiet, som oxå är förbud på, består av baksaker. kan ju behöva baka till något party eller något sånt. oboy finns det där oxå, men längst in. och så är edwins grejor längst fram på hyllan. hans majskrokar, smörgåsrån och gröt. och burken som jag fyller på grejorna med. har förberett rån och krockar i en burk. så det är bara att lyfta locket..

Mitten hyllan i skafferiet är den tillåtna hyllan. där finns just nu tre förpackningar pås-såser, mandelspån, te från algeriet, makrill i tomatsås, och tomfisk i olja.. så inte så mycket på en stor hylla!

känner mig nöjd med att rensa lite. ska bli ännu skönare imorgon när kylen och frysen är tömd. idag rensades även kryddhyllan och "godisförrådet". så hon får det hon gör syster med att äta allt, och då menar jag inte bara godiset! det är havregryn, olja, kakor, digestive, lite pasta.. jaa, allt som man typ har i ett skafferi. hon får rensa det hon vill ha, resten slängs.. så enklet är det. fick ihop en påse idag som slängdes. varför glömmer man saker som man handlar? det är mitt problem.

birsta.

trött i armar, ben, rygg och hela jag.

var på birsta idag med mamma. började med ikea. köpte två stycken matlådor, rosa gardiner till vardagsrummet och en sån där mjuk grej att ha leksaker i åt edwin. och när jag skulle betla råkad ejag trycka kredit på den dära grejen. så det lös rött. fick tag i en personal. och hon sa att det var vanligt. tydligen är konto eller kredit spegelvända på deras kortläsare.. lite pinsamt.

sedan gick vi in på charm. tog en varm macka med ost och skinka med sallad. om inte mamma hade sagt något hade jag betalat 174 kr. hon hade slagit in en bakad potatis oxå, vilket jag inte skulle ha. vill inte ha skagenröra.. mackan var helt okej. skulle egentligen tagit en med kyckling istället. men men, kom på det sen..

sen gick vi runt på lite affärer. köpte strumpbyxor/långkalsonger åt edwin. och denna gång kollade jag lappen på dem. och jag fann även i tigermodell. så lycklig!.. på öb köpte jag fryspåsar och en filt till edwin. han använder den som är i soffan och tycker att han ska ha en egen, och inte filten i vagnen heller.. så nu har han en ljusblå med mönster. rätt snygg, i mina ögon..

sedan åkte vi på ica maxi och jag köpte grönsaker. kunde inte köpa det i onsdag, då skulle det vara dåligt imorgon när jag startar. imorgon blir det aubgurgini-och zuccinigratäng och nått lämpligt kött till det. måste komma ihåg att ta fram köttet bara. sen så köpte jag till tillbehör till maten. hittade två stycken påssåser som kan användas, lite less man kommer bli på de. sen så finns det färdigasåser oxå. de har jag inte kollat på alla än.. och på ica maxi, om man handlade för 200 kr fick man 1 kilo godis gratis. så jag tror jag har en syster som blir glad av det. jag och martin kommer knappast äta 1 kilo godis till imorgon. fast nu verkar det som att det kommer folk hit. men i alla fall det som blir över hamnar hemma hos henne imorgon.

imorgon börjas det.

olyckan.

Att livet kan vara så orättvist. ringde martin nyss. han berättade att hans chef hade ringt. och sagt att en annans killes tjej hade dött. den andra killen, höll på att bli martins chef en gång i tiden. det stod mellan chefen han har nu och den andra killen. den andra killen är hur schyst som helst (även hans chef nu). martin umgås ganska flitigt med han på jobbtid, även litegran privat. inte speciellt mycket. de spelar strycktipset ihop osv. han följde med oss till ö-vik när vi kollade på hockey för ca 2 år sedan, tror jag det var..

och tjejen här då. hon varit med han på fest här en gång. och en gång så har vi grillat ihop, och det var inte allt för längesen. om man då vetat det man visste idag. huvva, hemska tanke. detta par hade ganska precis flyttat ihop, tror det var i början på sommaren. varit ett par ganska länge ändå men haft olika boenden, som det kan vara.

turen ligger i ändå att han inte hade barna den helgen, eller så hade han det. och det inte framkommit än. tänk om barna var med? uscha. blir nog jobbigt för dem ändå, fast hon inte är deras mamma.. och tänk om vi var med. varit på det stället en gång. antar att det var där det hände. lite avsidigt. fast väldigt mysigt är det där. speciellt om man inte har en barnvagn att släpa på i denna stig som består av massa stenar, stubar, och rötter. och så massa träd i skogen, och buskar.

uscha. hoppas att allt blir bra tillslut. sagt till martin att ringa denne kille och fråga hur det är. alla tankar går dit just nu. känner mig lite halv tom, fast jag inte känner de så väl. hon hade jag bara träffat två gånger...

här är artikeln i alla fall..


inhandling.

medan vi väntar på mamma, som ska komma efter dansfeber reprisen, så startar härmed rensa-ur-skafferiet-och-andra-torrvaror-på-kolhydrater. imorgon är det kylskåpet och frysens tur! sedan ska jag bära allt till syster, allt som är fräscht det vill säga.

ska inte plocka bort alla kolhydrater, spagettin har jag redan plockat ner i en påse. de andra sorterna får vi se vads om händer med. vet inte om martin ska hålla på eller inte. så lite sparas.

ska till birsta med martins bil, mamma och edwin. martin ska fiska med bröderna hofling. jag ska handla nya långkalsonger till edwin, eller vad det kallas. och en till blå-leksaks-grej till han. och så ska grönsaker inhandlas, och keso. jaa, massa grejor.

Dop.

dopet var fint idag. satt dock typ längst bak. var uppdukade bord som man satt vid hela cermonin och efteråt till fikat. vi åkte hemifrån vid tio i-fem i ett. dopet började ett. dock så var det bara i sidsjön. trodde vi skulle komma super sent. skickade iväg ett sms till kusin när vi åkte. men trodde nog inte att hon kollade på det.

när vi kom fram så hittade vi ingen parkering. det var nån annan kringelkrokväg. så vi fick stå en bit bort och gå till bölegården vi skulle vara på.. men när vi åkte förbi såg jag en människa ute som typ sprang. så jag antog att vi inte var de senaste på plats i alla fall..

vi gick in i huset samtidigt som charlie i sin vagn. så jätte sen blev vi inte. han var inte ens påklädd, alltså i dopklänningen. kanske klockmässigt var vi sen men inte cermoniaktigt, det hade inte ens börjat.. vi satte oss ner med pappa, faster, farmor osv..

under cermonin så diggade edwin så sött när vi sjöng. han var lite trött så efteråt fick han mellis och sedan sin snuttetrasa och vem somnade då i martins famn, min lilla goprins.. vi flyttade över han till mig tills vi skulle åka. och han sov. vaknade gjorde han dock när vi hamnade i "hallen" och prata med folk. jag gick ut och hejja på lill hundvalpen, martin kom senare. så söt är vovven.

och nu har jag fått sådär ont i ryggen så det gör ont i huvudet. slutet på ryggen ut mot höfterna och höger nacke/axel.. mitt huvud är inte skönt förtillfälle. få se om man klarar hela kvällen med edwin, som förtillfälle sover. eller om man måste ringa hem martin. men han lär vägra komma hem och hjälpa mig. känner mig ganska handikapad, om man säger så.

och så har jag ingen känsel på toppen på höger stortå. ingen aning vad det är. sökte på internet. kan vara två möjliga saker. det ena, en nerv i ryggen som kommit i kläm. eller så har jag fått vitaminunderskott, närmare bestämt B12.. hoppas på att det inte är något av dessa. båda innebär läkarbesök och det har jag inte råd med. och den sistnämde innebär massa medicin oxå, och det vill jag inte. glömmer bara att ta massa tabletter..

på dopet blev det även bestämt att jag och kusin ska till farmor på tisdag. hon ska även bjuda på mat. och jag vet inte hur jag ska göra?? dit ska jag. men med tanke på maten.

och även på dopet kom faster och berätta att de ska fixa övervåningen. så jag ska rensa gamla leksaker. och jag frågade om de inte fick vara kvar. joo, det fick de. men jag håller med henne på en sak. nämligen att det ligger leksaker i alla skrubar. och så är det precis innanför dörrarna så det ser mer ut än vad det är. de skulle stoppa grejor i kartonger så skulle jag få rensa sen. för de har verkligen ingen aning av vad jag vill ha kvar eller ej. tydligen finns det tavlor uppe oxå som jag ska plocka ner, om jag ska ha kvar. Jag vill verkligen inte slänga mina my littel ponnys med ett antal tillbehör plus hus, docka med massa kläder, och lite barbies, och säkert massa andra tjejleksaker. de är helt funktionella saker, vissa saker är knappt sliten. man kan ju få en tjej en gång i tiden! så jag har vad jag gör när jag åker till pappa nästa gång. även att martin har sina leksaker hos honom. den gången jag flyttar till hus och har plats för alla leksaker, då ska jag ta hem de och har i mitt eget förråd. I vårt förråd nu är det saker från golv till tak, så där går det inte en gnutta till..

nu ska jag ta min onda rygg och nacke och se klart på filmen jag ser på. en värsting till syster 2, den går på femman..

staden.

måste väl få in lite text här oxå. jaha. idag har jag och edwin varit på stan med mamma, lea och jannice. jag handlade inte så mycket. handlade spresenter till charlies dop imorgon, vilket jag slå in och skriva dikt. men det hinns imorgon med. edwin lär vakna vid nio som vanligt, dopet är inte förrän vid ett. ska väcka martin vid halv tolv-kvart i tolv, imorgon alltså..

jag köpte fingervantar till mig idag. "tunna" tumvantar åt lille man. han blir inte kall av sig men just händerna blir lite små kall på han. var lite roligt. vi satt ute, syster och lea åt varsin glass från mcdonalds. jag såg massa barn med massa kläder. och så kollade man på edwin. keps, långärmad t-shirt (ni vet vad jag menar), långbyxor och mockasiner. dock så hade han strumpor i mockasinerna.. och lille man frös inte. kände flera gånger på hans mage, alltså innanför hans tröja. men icke kall. men händerna däremot började bli kall.. såsom sagt han fick vantar. hittade inte de svarta med snöre här hemma. nånstans ska de ligga..

till lilleman blev det oxå mera mockasiner. nu med tiger på ;) super fina. och så köpte jag "strumpbyxor" åt killar. eller snarare långkalsonger det heter. men men. jag köpte i storlek 74, står det på förpackningen. kom hem och packa upp de så var de i storlek 86. något irreterande. jag brukar alltid kolla lappen på klädesplagg, att det stämmer överens. men denna gång gjorde jag inte det plus att man inte såg lappen på de. så nu får jag ta och köpa nya i storlek 74. men denna gång i birsta. kanske ha lite fler sorter där.

edwin fick även en overall av sin käre mormor idag. det tacka han för! en svart med mönster, från kappahl. han har en overall i 86 som kommer vara påtok för stor denna vinter, kanske kan använda den i slutet av säsongen. så nu fick han en i 80. som kommer passa perfekt. en storlek för stor, eller två om man kollar på dagens storlek. fast han ska snart byta upp sig till 74. vissa byxor börjar bli för små i benen och vissa bodys för kort i armarna. ska nu tvätta hans kläder i tvättkorgen sen ska de hamna i högen som är för smått. jag längtar ändå tills han får byta storlek. massa nya kläder ;) längtar speciellt till "bajs"bodyn :P kommer dock spara vissa plagg i hans översta låda som inte är för små än, som får användas påfall.

Mammas pojke bada i badbalja i badkaret. M...

mms_img17710 (MMS)

Mammas pojke bada i badbalja i badkaret. Måste vara fin till tremännings dop imorgon.


Edwin somna i kusins knä.

mms_img17709 (MMS)

Edwin somna i kusins knä.


Min fina nya ljuslykta. Bilden är lite mis...

mms_img17708 (MMS)

Min fina nya ljuslykta. Bilden är lite missvissande pga blixten.


ljuspartyt.

några av mina favvodofter kommer försvinna från partylite. bland annat hallon&timjan, mango&mandarin. vilket jag köpte en av varje ask t-ljus. även mandarin&mojito, mangosteen splash, honungsmelon, och sommardofterna försvinner. vilken sorg jag fick. men hoppas på att nya dofter som doftar muma kommer ;) det får vi se på nästa ljusparty som är tisdagen den 26 oktober.

tänkte eventuellt klämma in ett kryddparty därimellan oxå. det får bli nån gång i september. måste ringa "tanten" och boka in ett. om det är nån som är intresserad.?. få se vad jag kommer kunna smaka den gången, men slarva den gången kanske inte gör så mycket. så länge man inte äter smörgåsrånet. ska köpa hem gurka till efteråt, till mig i alla fall. kanske nå äpple oxå. vi får se. har som sagt inte bokat in nått än.

maat.

Ikväll blir det ett ljusparty. dock så blir vi inte så många. fem stycken med de jag vet om. men men. fika blir det i alla fall ;)

martin kommer snart hem men mat. och jag kom vad jag ska äta imorgon, som jag inte får äta sen (nästa vecka). nämligen nudelsoppa :) var länge sedan nu. och det kommer jag absolut inte få äta sen. så hit med nudelsoppan, imorgon dock. jag och mamma ska kanske låna martins bil och åka och handla på ica maxi, sådär vid öppningstid typ. nää, men vid tio. så vi är tillbaka till halv ett. där på ica maxi ska jag köpa lite billiga kotletter. så man har en början på kött. lite bacon och ägg, vilket kommer gå åt mycket. jaa, ska kolla lite mer recept på internett innan jag ska iväg imorgon.

uscha, vad det blåser ute. vi fryser. fast då kommer väl nån klok och säga, stäng fönstrena då. men det görs ikväll. blir så varmt sen i alla fall. så jag får skylla mig själv. inte så lockande att sitta vid datorn när det blåser som det gör.

och en gnällig son har man oxå. vet inte vad det är med han idag. gnäll och gnäll. nu sitter han och gör ett försök till att leka ;) och kallelse till bvc har vi fått oxå. tisdagen den 7 september. då blir det vaccination. och jag undra hur mycket han väger och hur lång han är. eller snarare kort, han är nog kortare än medel. jag menar han har fortfarande 68 i kläder, men ska snart gå in i 74. kollade på kort, i april hade han oxå 68.. så här går vi långsamt på storlekarna...

nu kom maten.

 

ljus.


regn.

när kommer det regn som alla pratar om? enligt väderpronosser ska det regna nu.. men tror det är påväg in, det blåser som bara den ute. måste nog stänga vädringsluckorna. fast det gör jag nog ikväll efter alla gått. blir så varmt med ljusen tända osv. alla klagar alltid på vår värme här hemma..

nu ska jag gå och plocka upp lite filmer som en viss edwin rivit ner.

sova.

trött. ovanligt? svar, nää...

min lille prins vaknade inte förrän åtta och ville ha välling. sen lyckades han somna om till nio. det är vad jag tror i alla fall. för jag sov till nio i alla fall, som om edwin sov eller inte. det vet jag inte.. han roar sig så bra i sin säng, om han vill. han har så mycket gosiga nallar som han kan gosa med och leka. och det man oftast vaknar av på morgon är att han står i sin säng och drar den ena långsidan fram och tillbaka. den sidan är ruckbar eftersom den är nedsänkbar.

nu kröp lille man in till sitt rum och leker med klossarna jag hade när jag var liten. de är i trä. och de är jätte goda att ha i munen tycker edwin. nu är han på babygymet som är därinne oxå, det hör jag..

doft.

blev en dag idag oxå på selånger. köpte en ljuslykta ;) som om jag inte hade nog. har velat haft en som man har på väggen i vardagsrummet. såg en redan förra helgen på drakbåtarna. och nu såg jag den igen. och denna gång var martin med. och han tyckte att den passade. så vi köpte den.. och så köpte vi en till korv/salami, så nu har vi två. köpte en igår oxå. inte samma märke, och inte samma smak, inte från samma ställe heller. var mindre folk idag men mycket varmare. jag testade även att köpa en majskolv. inte ätit en sån förrut på marknaden, jag tog den sista grillade. var mycket gott med smör och salt..

nu funderar jag på att gå och sova eller vänta tills martin kommer hem. som för övrigt knäade mig i revbenen imorse, jag kan säga att det gjorde MYCKET ont. han är och fiskar. men jag antar att det inte nappar när det är bäcksvart ute. pratade med han för en stund sedan. då hade han plumsat ner i ån. han fick vada och halkade. hela han blev blöt men han klarade telefon. och jag antar, nästan, att han kommer plumsa igen nu när han ska gå hem. eftersom det är mörkt ute. men men, den historian får jag senare..

och så är det sista delen i sagan om ringen på tv´n. såsom jag älskar denna serie. men dock så lång så orkar inte se på den. men det jag ser på gillar jag. har sett alla delar på bio. den sista på premiären. kände en som köade, så han fick köpa biljett åt oss tre andra oxå ;) har filmerna oxå, dock på vhs. martin har de på dvd, fejk dvd.. men men.

har ljusparty på tisdag oxå. kom jag på.. vad tiden går fort. den nya katalogen har nog inte hunnit komma, men men. blir nog bra ändå. såg att det var nå paket på 30 voltivljus för 232 kr och ett paket på 60 t-ljus för 285 kr i alla fall. allt dock i samma doft; mullbär, blåbär&wisteria eller jordgubbrabarber. men ack så prisvärt!

klara?

idag blir det selånger. tänkte att vi skulle bege oss så snart som vi är klara. jag ska äta nån macka inan vi åker. fast jag ska äta langos där, det är inplanerat ;) ta ut pengar ska jag göra oxå, här ska handlas :) fick barnbidraget igår, inte för att jag kommer handla så mycket ;)

edwin är klar för avfärd. han kommer nog att somna i vagnen när vi går runt där. han vaknade tydligen klockan sex imorse, sov mellan nio och tio.. jag ska få martin och byta byxor oxå, han kan inte ha håliga prasselbyxor. men den delen i göra-oss-klara är inte så svår..

igår var det kul. var fest på laserhallen. edwin var hos sin mormor. både jag och martin tog det lungt, för att orka med att gå runt på selånger. och så ska martin jobba ikväll. vid ett höll jag på att somna i soffan på laserhallen. om jag bara hade blundat hade jag somnat.. martin spelade tv-spel. lite folk i jacuzzin, folks om spelade laserspel, och slutligen några stackare som satt mittemellan, som vi. fast vi satte oss vid tv-spelet. kände inte så jätte många där. men kul var det ändå...

nu ska jag äta. så vi kommer iväg.

och som jag längtat efter denna dag. SELÅNGER. ända för två årsedan längtade jag. fick inte gå förra året, låg inne på bb då..

Kalaset, i kortadrag.

Edwin är toknöjd över sin dag igår. Han sitter nu och leker med alla leksaker. och än så länge har inte upptäckt pappersberget, men det är bara en tidsfråga innan han upptäcker sitt himelrike..

Stressigt blev det för mamma igår i alla fall. Jag hade planer på att ajg skulle vara klar med tårtorna tolv. då de första gästerna skulle rulla in. men så blev inte fallet. jag började garnera tårtorna vid kvart i. den ena tårtan gick fort, den med rice crisp. lite värre med den andra, som skulle kletas på innehåll.. gick relativt fort ändå. de var klar vid ett. då hade redan lisbeth kommit och underhållit edwin med presenten han fick. de satt och sjöng och läste boken. lisa och fredrik kom oxå. fick oxå vänta på att tårtorna blev klar.

fika gjorde vi. och edwin fick även han en liten tårtbit. vilket inte var en super hit. han åt upp den men gjorde underliga miner varje gång han fick en bit i munen. och jag trodde han ville äta själv men det ville han inte heller. så han satt med en sked och jag matade han med en annan. fruktdrycken han fick var nog godare än själva tårtan..

jag hann precis plocka undan allt. innan nästa gäng kom. hann inte plocka fram allt innan det blev ett stort gäng som väntade på fika. liksaså gången efter. ett till stort gäng. med olika släkter, kompisar osv. varje gång. en salig blandning. fast bra hade vi det.. de sista som kom igår de kom vid nio. det var fredde och ida. edwin hade då sovit en stund på mig vid datorn. jag tänkte tanken, att jag lägger han på soffan så får de se födelesdagsbarnet i alla fall. men när edwin kom ner på soffan slog han upp sina två blå och var pigg. han tog helt en power napp på sisådär 5-10 min.. de fick träffa edwin som öppnade ett paket som de hade med sig. martin följde med så hyrde de en film. och under tiden de var borta så fick edwin hoppa ner i sin säng och sova för natten.

Edwin 1 år.

Idag blir mamma lille prins ett år.

Tänk vad tiden går fort. För ett år sedan kom du, klockan 11:11 och var ynka 45 cm lång och vägde så lite som 2035 gram. Jag fick inte se dig förrän vid sju på kvällen men det var värt den långa väntan. Min lille kämpe, mamma älskar dig!

edwin.


före stormen.

nu är det lugnet före stormen. ska väcka martin klockan tio, det jag inväntar nu. då ska jag hoppa in i duschen och ta en snabbdusch. när jag är ute ur duschen har förhoppningsvis martin klivit upp. då ska sängen bäddas, och se så det ser allmänt trevligt ut därinne. sedan är det väl dax för mig att fixa klart tårtorna. och rice crisp-tårtan blev nog väldigt lyckad denna gång. ska inte säga för mycket än, garneringen återstår ;)

martin får jobb så som i att gå ut med kattlådorna, fixa köksbordet. just nu står pappas dator och tar upp HELA köksbordet. det ligger bland annat ett moderkort på sidan om. och alla datorns utsidor ät borttagna, som ligger över hela köksbordet. jaam ni förstår.. Och en viktig sak martin ska göra är att blåsa ballonger ;) det måste nog göras ganska snart. vill ha några på dörren bland annat..

stress.

vad var det jag sa??

blev stress på ica, som vanligt. jag kom ut från ica tio över fyra och martin började fyra. men jag sa ändå från klockan två "ska vi åka snart?" och igår sa jag till han att vi ska ta ica först av allt. men så blev det inte. plus att jag fick dammsuga lägenheten, bortsett från vardagsrummet. vilket martin gjorde innan vi åkte.

och ett paket har jag fått. troligtvis till edwin. skulle hämta ut det på ica. fick stå i kö som tog åratal.. när det var min tur så hade inte paketet kommit. och ändå stod det dagens datum. men ingen tid. och det betyder att det ska vara inne. blir lite halv orolig att paketet är borttappat. eller så är det den mänslikgafaktorn som skrev 18:e istället för den 19:e. jaja, får testa imorgon igen..

blev lite väl stressigt att hitta vad det ska vara på tårtorna. ena tårtan blir det hallon. och den andra blir det gelehallon och strösselbjörnar. men ska plocka ur de rosa björnarna så det bara blir blåa. om jag hinner dvs... och köpa ballonger var inte det lättaste. vill ha någon förpackning med några stycken i. tänkte hänga några på dörren, på lampan i köket, osv.. och så ska några ballonger inte vara fullt lika uppblåsta, det ska vara lekballonger. så charlie, edwin och zackarias kan leka med dem utan att det går sönder.

ikväll blir det tårtbakning. och göra fyllning till den andra tårtan. dock så göra jag en fyllning imorgon..

undra om min son somna om därinne, låter som så.. jag råkade väcka han när jag damsög. lade han ner igen när jag var klar. och så sover han igen.. fast det är bra, blev sen sovamiddag för han. blir nog sen middag för han oxå, om han inte vaknar nu dvs..

städar.

nu är det stora städtag som tas.. jag är typ klar med mit. vilket inebär plocka undan och damma. fast jag damma nogast inne på toan och köket. sovrummen har jag inte varit in i med trasen. kollade och så farligt var det inte. martin går just nu lös med trasan i vardagsrummet.

har skrivit lista på vad som ska handlas. i alla fall till tårtorna och "kalaset". blir mer öppet hus, så kalas hela dagen ;) vi lyssnar på spotify. närmare bestämt black ingvars. och få inga idéer nu. det är sjun och var glad. både ettan och tvåan.. det är en blandning av vad mamma och pappa vill lyssna på och edwin vill lyssna på. det är helt enkelt barnmusik, känd sådan så som pippi långstrump, apans sång osv. men kruxet ligger i det att är liksom kända hårdrockslåtar. kommer inte på nått namn nu, men känner igen typ alla.. Dessa skivor är att rekomendera om man har mindre barn i alla fall. jaa, ni får lyssna på den fast ni inte har småbarn ;)

nu ska jag försöka att äntligen sätta upp mina katter. finns direkt inget annat att göra. vill handla men martin vill dammsuga först. så kommer bli stress på affären som alltid, suck..

ordbok.

måste ha ordbok för att läsa min förlossningsjournal. mycket konstiga ord. och de som skriver använder olika ord fast samma betydelse. tror jag ska skriva ner på en lapp på sidan om. så man har till alla sidor :P men det tar vi imorgon. nu orkar jag inte skriva mer. just nu är jag på den stunden läkaren pratade med mig inne på undersökingsrummet på förlossningen.. tänk ändå att typ första dagen minns man som det var igår. och ännu mer minns man när man läser papperna..

nu blir det sängen. imorgon är det städ, handla till tårtorna inklusive balonger, och så blir det städa... tänk snart är det över med all stress. idag bakade jag snoddas, som blev lite halv rinnig i glasyren men i frysen så stelnar det nog bra ;) den fick även blått kokos :) och så gjorde jag kolakakor. och jag blev riktigt nöjd över dem, smakat har jag dock inte gjort. gjorde såna dära syltkakor, med blått socker på utsidan. de blev muma ;) gjorde havrekakor, som blev totalt misslyckad. hur ska mina 18 stycken kunna bli 30 stycken. hmm.. de är goda i alla fall. och några av dem blev väl fin ändå ;) och så gjorde jag schakrutor. och det var en egen historia. ganska många av dem blev mini mini :) och en mini mini plåt blev bränd. men men, blev många ändå för de blev så små. i alla fall halva satsen blev mini mini och den andra halvan blev bra. kom på andra gången hur man gjorde. skulle inte rulla så länge, så den inte blev så lång, då den blev mini mini...

men som sagt nu blir det sängen.

god natt på er alla.

gamalt.

hittade detta kort på mig och johan. är lite suddigt för jag fått det på mms av kusin, och hon har tagit kort på ett kort.

en gamal bild.


bakar.

då var det bakdax igen. har snoddasen i ugenen nu. skulle kunna börja med nästa sort men jag väntar tills snoddasen är klar. den ska nämligen snart ut. tiden har gått men den är ändå inte färdig. så jag springer till ugen titt som tätt.

jag och edwin hann at vara ute med zackarias och hans familj en stund. innan mamma kom och hämtade upp edwin. så jag fick baka utan att nån klänger på mina ben, och nån som passar han medan jag knådar och bakar ut, in i ugnen, och så ut. osv..

efter denna snoddas ska jag nog göra syltkakorna, som egentligen heter något annt, och så fundererar jag på kolakakor. sen ska ugnen höjas till 200 grader och då är det dax för havrekakorna occh kanske schakrutorna...

men ett problem jag har. vart ska jag lägga alla kakor? har direkt ingen bytta att ha dem i. de som var gratis på ica var slut.

nu luktar kakan klar. dax att kolla till den.


Lillprinsen sover lite roligt.

mms_img65557 (MMS)

Lillprinsen sover lite roligt.


lååång tid.

men hjälp vad lång tid datorn tar i sovrummet. hinner gå hit (vardagsrummet/stationära) och skriva en livshistoria. ska överföra fyra mappar, med typ noll innehåll. från bärbara till min hårddisk.. lite mobilbilder från min förra mobil..

martin startade bärbara skulle på sin internetbank, som endast funka på den datorn, men han gav upp. så då tänkte jag överföra detta nu.

håller på att skriva om min sjukhustid, inte kommit så långt i tid men textmässigt är det desto mer.. hmm, kommer bli långt detta. fast samtidigt är det väl första dagen man minns.. jag önskar att jag hittade det jag skrev i word. det är liksom lite som är mittemellan, tankar då. liksom att jag tappa respekten mot min rumskompis. struntade i att hon var pratade på i telefon, hade besök. jaa, osv.. man ser nog i texten hur det dala. skulle vara kul att läsa.. men men.

måste säga att det gick fortare på slutet att överföra till min hårddisk. nu är det klart nämligen.

så ska lägga in lite bilder som jag ska ha med i mitt inlägg. men det får bli nästa gång, troligtvis imorgon. efter allt bak.. för nu ska jag sova. martin försvann och ska spela nhl hos grannen. eller granne och granne, han bor i andra änden på huset. men han får heta granne..

överbeskyddande.

jag tycker det är lite väl överbeskydande att "ta bort" katt/katter när man får bäbis. och vad jag menar med ta bort är att lämna den/dem till andra för en stund, vilket oftast leder till att man gett bort de/dem, inte alltid med oftast... Lämna över den/dem för att man är rädd för att de ska lägga sig på bäbis som sover. Det förstår jag. men katter går att lära.

mina vet att man verkligen inte får vara i edwins säng. morrisen kan få ett ryck att lägga sig där, men inte när edwin är där. och det har inte hänt sedan vi sänkte sängen.. Men i alla fall, de går att lära. jag använde metoden vattenspruta. finns andra sätt oxå, men jag tycker den är mest effektivast. behövdes bara visa två-tre gånger så var den saken klar. likaså med vagnen. fast de försökte igen när vi flyttade, men samma sak där 2-3 gånger så var det klart.. katter är smarta ting, så de lär sig snabbt. gäller bara att vara mer envis än vad de är, vilket i mitt fall inte är så svårt ;)

jag ställde fram bäbissakerna innan edwin kom. just för att mina katter skulle lära sig innan han kom. slippa det "problemet" när edwin kom hem. till och med att sängen skruvade vi upp när han hade kommit men låg inne på 45:an. så katterna hann att lära sig att där får man inte vara.

så jag tycker det helt enkelt är överbeskyndande. och edwin var ändå prematurbarn. hade inte ens en tanke på den saken. för jag VET att man kan lära katter saker och ting. har lärt morrisen att sitta, vilket inte funkar likabra längre. vi är otränade.

och tänk på katten/katterna. de blir stressad över att komma på något nytt ställe. dels att förflytta sig dit och sedan komma in på det nya stället. nya lukter. kanske till och med finns andra djur där.

siameser
siameserna


bakar.

edwin är så söt. satt alldeles nyss och diggade till den konstiga glassbilen utanför ;)

men det var inte det jag skulle skriva. har nu bakat bullar :) alldeles själv för första gången. annars har jag och lisbeth bakat tillsammans. så jag hoppas på att mina bullar blir lika goda. smakade en nu och den var okej i alla fall. ett litet plus i kanten är att pärlsockret är blått ;) jag färgade lite pärlsocker medan jag väntade på att degen skulle jäsa.

och idag gjorde jag även negerbollar oxå. även de med blått pärlsocker ;) blev lite över så jag hällde ner det i en burk. blev jätte fint. funderar på om man ska färga lite rött, blanda blått och rött så det blir lilla. och då göra två burkar till. har tre såna burkar. och så kan man ha de framme på något listigt ställe ;)

imorgon ska det bakas en snoddas. och denna gång ska jag inte ta fel på en tsk och msk. den blir så blek då. och så ska jag baka kakor. havrekakor, syltkakor som egentligen heter något annat. och kanske sånadär schakrutekakor. och om tid finns så göra mer kolakakor.. och om ännu mer tid finns göra ännu mer negerbollar, blev så lite..

om min rygg säger ont nu så vad kommer den ha efter morgondagens bak. men baka ska jag ;) är kul.. och på onsdag ska jag handla till tårtorna. ska göra en rice krisp, som vanligt. och den ska göras på onsdag, så det bara är att kleta på grädde och garnera den på torsdag. och så ska jag fuska på en tårta. ska köpa färdiga bottnar. men funderar på att göra egen hallonmuos. som martins syster gjorde en gång, var så gott. men det är bara ett lager. det ska funderas på hur den andra tårtan ska vara..

morgon.

lea vaknade innan martin kom hem idag. hon vaknade typ sju martin kom hem halv åtta.. när hon vaknade kom hon direkt in i sovrummet och kollade på edwin. som så klart vaknade och ville ha välling, vilket han brukar äta vid sju-tiden.. jag slog i gång tv´n åt leisen. och lade mig själv i sängen igen. men somnade inte om. vilket edwin gjorde tillslut. klev upp igen vid åtta, efter pratat med martin en stund. sen insåg jag vad klockan var och han behöver få sova..

så nu sitter jag här och lea åker på min gamla rosa bobycar och så kollar hon in tv´n. hoppas på ett sätt att edwin vaknar tidigt så vi kan bege oss till mamma. han får väl sova två gånger idag så fall.. sedan måste vi iväg och handla presenter till edwin. från martins mormor och från oss. martin tror han börjar klockan tre på måndag. handling till bakningen kan jag likagärna göra på måndag innan martin börja...

trött.

är slut som artist efter denna dag. ska vänta en liten stund till innan jag går och lägger mig. vill vara säker på att lea somnat. kollat till hon nyss, coh det lät som små snarkningar därinne. men innan hon somna. vilket process. tänk att så kommer man få ha det senare..

tror det var toa tre gånger. sen var det katterna. och sen dörren.. tillslut fick hon sin tidning hon fick av mig tidigare. tänkte att hon kunde väl få slappna av med den. läsa den, eller kolla i den för hennes del. och jag tror hon somnade ;)

idag var vi på et litet kalas innan vi åkte till stan. zackarias blev ett år. det var trevlig. vi fikade ute till och med. var skönt väder idag. men liite för varmt men jag klagar inte.. från kalaset gick jag och edwin till bussen. men på bussen stod det redan två vagnar. hmm. fick ringa jannice och säga till. och när bussen körde förbi henne så var det bara en vagn. smått irreterad, kunde inte kliva av tidigare för att ge plats?. jag har gjort det en gång och jag kan säga att det var sista gången.. men men.

vi möttes upp på ica. köpte en varsin dricka och gick ner till bussen. som den här gången var tomt på vagnar. åkte in till stan. åt mjukglass och edwin fick mellis. träffade pappas nya tjej med hennes ena barn och barnbarn. de skulle se pride så vi stannade oxå för att se. lea och odin lekte, eller busade, vid en drake. där vi stod. edwin somnade i vagnen.. pride gick förbi och vi gick ner till ån. där pride-tåget kom igen. och jag och jannice såg en tjej som gick topless i detta tåg, vi fick en chock....

gick runt och kollade. vid knallarna och vid tivolit. kollade bara ett heat på drakbåtarna. sen gick vi till bussen. men bussen gick inte förän kvart över fem. så jag, lea och edwin ställde oss vid start med båtarna och kollade lite till.. jannice kom och påstod att det hade kommit vagnar till busskuren så vi gick dit.. men ingen vagn där. jag var först. men det kom en till vagn efter en stund. som så klart skulle med fyran.. men men.

lea följde mig hem. vi väntade på att martin skulle greja klart så vi kunde äta mat nångång. edwin fick sin mat medan vi väntade. både jag och lea matade han. åkte på divan. jag och lea delade på en pizza. och vitlökssås. frida och edwins mormor var där. de hade handlat presenter till edwin :) och kläder till frida. lea och frida busade på. lite svårt att få i lea maten. men mutade med att hon fick smaka godis av frida om hon åt en pizzaslice till. hon åt nästan upp den. så nästan två slicar, vilket är bra för lea. tror jag. hon åt lite pizzasallad innan oxå.

jaja. efter vi ätit klart hyrde vi en film på hemmakväll. sedan på frendo och köpte godis och dricka. hem. fixade till där lea skulle sova. damsög soffan och bäddade. sedan slog vi igång filmen och kollade på den. men lea var nog för trött för att sätta sig in i den. och hon ville inte sova förän edwin lade sig. men godis och dricka fick hon ;)

så vid tjugo i elva kom barna i säng. edwin fick välling innan och lea en macka. edwin somnade nog ganska omgående och lea hade sin procedur som jag nämde.. men sover nu.

imorgon när edwin fått sin gröt ska vi gå ner till mamma så barna får leka av sig. och föra liv. martin slutar sju imorgonbitti. och jag hoppas att lea inte vaknar då. men det återstår tills morgondagen.

så nu ska jag sova. snark, kommer somna fort..

förberedelser.

jaha. igår var dagen då jag blev inlagd på sjukhuset.. och jag är måttligt glad över, eller hur det var, att min berättelse jag börja skriva på bb är borta :( sisådär fem sidor i word. typ tre dagar.. och jag är säker på att jag sparade ner den till min hårddisk. men hittar den ej.. blir tokig... men men.

kommer ta ett par dagar att knåppa ihop allt. ska dela upp det i typ tre inlägg. tiden innan edwin kom (när jag var "själv" på bb), förlossningen (om det nu heter så med ett kejsarsnitt), och 45:an tiden. kanske lägger den parallela tiden för sig själv oxå, eller om jag bakar ihop det i 45:an-tiden.. vi får allt se.. men jag redan nu varna för lååång inlägg..

jag gör mest detta för att ha kvar. och för min egen skull.. kommer nog inte kunna bli så detaljerad som jag vill. bara för jag gör detta så sent. men kommer nog glömma mer senare i tiden. bättre sent än aldrig! och förlossningsjournalen kommer nog att användas som handledning, fast för mig är det ingen förlossningsjournal utan mer tiden på bb. vilket saknas några dagar på. skulle helst vilja ha en ny när jag skrevs ut. men jag var för feg att fråga.. för det är en bunt med papper. 9 dagar, tror jag att det är. kanske 8.. så bara det säger att det var massa papper. fast direkt inget från själva snittmomentet, vilket jag önskade jag hade. för den delen är suddig. för det var skumt och så fick jag lugnade när de fick ut edwin. låg och vände och vred mig, vilket kanske inte är bra när de ska sy :P

Insåg nu att på torsdag är det ett år seda...

Insåg nu att på torsdag är det ett år sedan som jag blev inskriven på bb. Kanske dax att skriva ner allt på bloggen.. Tålamod krävs, men värt det.


Helger.

denna helg är det massa grejs lite överallt inom stan. fundera på om vi ska åka till birsta på nån skogdag. var bland annat fiskegrejer där, som kan intressera en viss martin.. och så är jag sjukt sugen på stöde marknad. men kruxet ligger i det att martin börja jobba imorgon klockan tre. så det kommer inte bli av :( vill ju föra traditionen vidare till edwin. när jag var 14 månader så åkte vi på stöde marknad. de första de typ gjorde var tivolit. och jag vann en JÄTTE nalle. så de fick sätta den i vagnen medan de bar mig ;)

nästa helg/vecka är det drakbåtsfestivalen. vill så gärna gå på lördagen. men så fall blir det själv eller senare med martin. han jobbar natt den helgen så han börjar nio och slutar sju på morgonen.. eller så blir det rågen dagen. prata med syster så kanske vi kan göra sällskap och lea få rida på hästarna? och så vill de eventuellt att vi ska ha edwins kusin frida under dagen. vilket strular ihop sig. kan inte ha hon om jag ska gå på drakbåtarna. och så jobbar som sagt martin verkligen natten den helgen så vi måste vara tysta som musen, vilket inte kommer gå så bra. vill så fall vara hemma med henne, bäst så. även för edwin.. men kul skulle det vara om frida och lea fick leka ihop. så där står jag nu i valet och kvalet. hur jag ska göra??? jaja, vi får se hur det blir. vill ju helst inte förstöra min tradition med att gå på drakbåtarna heller.

och helgen efter det är det selångers marknad. som jag längtar. fick inte gå förra året. då jag låg inne på bb.. så nu ska jag handla allt som jag inte handlade förra året ;) eller hur det var.?. kokosbollar, strumpor, remmar, kanske nån rolig t-shirt till edwin, och te om det säljs.. det enda om jag köper kokosbollar så måste vi trycka i oss kartongen på en gång. blir ju lchf ganska snart efter den helgen.. men det är det nog värt :P får äta för förra året...

renen.

här är renen jag skrev om förrut..

ren.

är trött. ovanligt va? sov till halv ett. kollade då på klockan och insåg att jag måste kliva upp.. snart kommer mammas goprins ;) och idag ska vi äta pizza, så jag längtar.

var rätt så kul igår. åkte ring först. fast jag åkte inte fast jag var ombytt. jag satt på nåns brygga och kollade på. de som ägde bryggan var inte hemma, annars skulle vi frågat om vi fick sitta där. alla kunde inte åka båten medan de körde ringen. var fem stycken som var ute på vattnet då. vi andra satt på bryggan, så vi var fyra på bryggan i taget. sedan bytte vi. fast jag satt på bryggan hela tiden.. och så fick jag se en ren!!!

renen var längre bort på en brygga först. trodde det var en stor hund först. var lite långt bort.. men såg att bena var liksom "krockig" som på en ren och så hade den en ljusare rumpa. och viktigast av allt, horn! när de bytt passagera på båten en gång så kom renen till vid oss. "jagade" en tjej. och en tjej gick ut i vattnet men vände för det var kallt och kom inte upp på bryggan. men då hade renen börjat "jaga" den andra tjejen...

sedan låg renen på stranden, och mös.. en kille i blå tröja sa att vi kunde ta med han hem, för han var jobbig och följde efter de.. hahaha. han kallade renen rodulf... men man kan fråga sig hur en ren kan ta sig till en ö??? han måste helt enkelt ha simmat. tror inte att det blir is på vattnet i havet.. var lite coolt!

när vi kom till stugan igen så gjorde vi grillat. mitt och martins kött hade hon på ica glömt att slagit in så vi åt gratis ;) sedan blev det dricka av. spelade nå dricka-kort-spel. och så spelade vi kubb. jag gick in några gånge roch satt mig för jag höll på att bli uppäten, av alla dessa mygg.. fick låna nå insmörjning, mygga och så var det stick. rätt behändigt. men myggen hade redan ätit på mig så skadan var redan skedd..

uscha vad det klias på armen. mitt jätte bett. på typ samma ställe som sist, där jag fick jätte bett på armen.. sen på låren har jag x-antal, i olika storlekar. och likaså ryggen...

nää, nu ska jag slö titta på tv. om det finns nått att se på. just nu är det tvins, och det vill jag inte se på. nå reklam för nån rakgrej, blablabla...

RSS 2.0