Saknar.

snubblade in på bilddagboken, som det inte heter längre. fastnade i min "bok". som dock inte är uppdaterad på väääldigt länge. sak samma. kul att kolla på gamla kort. men ack vad jag saknar min svarta lilla katt, Morrisen. hon gör sig påmind.


Rätt eller Fel??

idag när jag lämnade edwin på dagis så var det den personalen som han började grina hos. den gången han grinade när jag lämnade han. kanske inte personalen i sig. var väl situationen.

sak samma.

hon såg oss. och sade till den andra personalen som var där att hon fick ta emot edwin. rätt eller fel?? kan inte riktigt säga. tyckte det var skönt att vi slapp grin. inte för jag tror det skulle ske denna morgon.

känns som det blir fel i och med att "problemet" skjuts upp.

berättade det på jobbet. och fick en helt annan synvinkel på saken. att det nog var rätt gjort. att edwin får en bra start på dagen utan grin osv. och att de får lära känna varandra. så edwin blir trygg även där.

var faktiskt rätt skönt att höra. har funderat mycket på det dära. den dagen då han grinade vid lämning. att han borde få möjligheten att få träffa de andra personalen som jobbar på dagiset. men det får han i och med att han kommer sju på morgonen och stannar till halv fem-fem. det tar sin lilla tid men det är det värt i slutändan.


en gamal bild på min lilla prins. tagen vid jul.


Våfflor.

jag säger det ALDRIG mer våfflor!! har känt förrut i magen på det, alltså att jag får ont i magen. men det har aldrig varit så illa som det var idag. men jobbade ändå. hade den tanken att om det inte blev bättre framemot lunch så tänkte jag gå hem. men det blev bättre. och tur var väl det. men känner då av det litegranna fortfarande.

inte lyckats fått i mig mycket till mat idag. två koppar te, två-tre matskedar lunch med två gurkskivor och ett päron. det är vad jag har ätit idag. ska väl få i mig en yoghurt-tallrik oxå innan kvällen är slut. ingen aptit alls överhuvudtaget. men men.

tror det är något i våffelmixen som jag reagerar på. säkert mjölkpulvret. men inte säker. fick tipset om att testa göra egen smet nästa gång det äts. som tur är det ett år till nästa gång ;)


Sövande.

farligt det dära med att ta en dusch. somnade denna gång igen. är så varmt och skönt, och tyst och lugnt. dock så tror jag att jag kommer kunna sova inatt igen. inga problem ;) ska bara se på grej´s. sedan blir det sängen.

Tävling - hos Sojkas Framtid

Jag tävlar om en egendesignad mössa hos Sojkas Framtid i samarbete med Novisen tävla du med HÄR

Tävling - hos Autumnleaf


Vem vill inte vinna denna bok?? den finns som vinst hos Autumnleaf. Tävla här du med!


Tips?

är en kamp att få i edwin kåvepeninet. idag blev jag ner spottad i det. mm, härligt. dock bara på armen. försöker muta och greja på men det funkar inte riktigt fullt ut. hoppas han får i sig liiite i alla fall. så det inte blåsar upp och kommer tillbaka, alternativt inte försvinner.

verkar som den vi fick på påse är godare i alla fall. men fick som sagt bara en påse tills vi hämtade ut. och då fick vi en glasburk som de blandade själv. så hoppas det på han fick på påse verkade så allt försvann. kan hoppas i alla fall.

men han svarar samma sak då man frågar om han har ont någonstans. då pekar han på sina öron och säger "dääärrr!". så frågan är om han har ont eller bara säger det. för han har då inte haft feber sedan i söndags. vad jag vet. men nu funkar edwin sådant att det fortfarande är full fart fast han kan ha 38,1 i feber. men han ser inge hängig ut.

det enda är att han har börjat sova middag. och idag väckte jag han efter två timmar, anser att han inte ska sova något mer så han kan sova riktigt ikväll istället. och så var det dax att ge kåvepeninet..


Ljusparty.

tisdagend en 20:e mars ska jag ha ett ljusparty. klockan 18:30. som om du känner för att beställa och kan inte komma så kan jag ta emot beställningar från nu tills dess partyt är slut. kolla in deras hemsida för katalog och månadenes erbjudanden.


Kåvepenin.

det var helt annat de han fick utskrivet. både är kåvepenin. men detta blandade apotekaren på plats och så ska han endast ha 1,5 ml 3 gånger om dagen i sju dagar. och det enda jag mindes läkaren sade var att han skulle äta i fem dagar. sak samma. jag kommer göra det som står på klisterlappen runt flaskan.

och denna var inte alls lika god som den andra. han fick i sig hela, så inte så mycket att säga till om. men smaken kommer senare. och han räckte ut tungan och fräste. så frågan är hur det kommer gå nästa gång. har sagt att man får väl muta. stå beredd med en saftflaska. så ska det nog gå vägen alltihopa.


Penicillin.

första kuren med penicillin som vi fick med oss hem gick smärtfritt ner. speciellt om man jämför inne på akuten då vi fick trägla och kämpa minst en kvart, om inte mer, innan allt var nere i lilleman. så imorse blandade jag med typ 20 ml vatten. blev säkert lite mindre. men läste på förpackningen där stod det mellan 10-20 ml vatten. och inne på akuten tog de 30 ml.

tog med mig glaset, papper och sprutan jag fick med mig hem in till sovrummet. där vi sov inatt. testade först att edwin fick dricka det. han tog en klunk. kanske inte var det godaste han druckit. men det gick ner. testade igen. ännu en klunk. så edwin drack upp alltihopa med en klunk i taget. tycker jag är mycket bra. och ännu bättre om man jämför med gårdagen.

ingen feber hitlis. och full fart. både drack saft och åt yoghurten till frukost. till och med en macka slank ner, det var längesedan han åt en macka oxå till frukost ska ni veta. och saften ville han ha då jag gjorde frukost och kan inte neka då han hade så hög feber igår. till och med läkaren sade att han skulle dricka det han ville ha. för äta dåligt kommer han att göra om han inte redan gjorde det, för tydligen var han lite röd i halsen oxå. och så massa slem på det.

natten gick bra. edwin somnade när vi kom hem. han kollade snett på mig när jag bjöd på mig själv och latjade till början på melodifestivalen. och när första låten gick så somnade han. sen sov han. när jag ville lägga mig sp fixade jag i ordning vår säng. fixade så M hade ett täcka osv i soffan då han sa att han kunde sova där när han kom hem då jag inte pallade att sova i soffan inatt.

när det bara var edwin kvar så hämtade jag en ny blöja och febertermometern. för han var verkligen kokhet. 39,7 visade den. jihoo, febern hade gått upp igen. och eftersom det var lång tid kvar tills alvedon igen så gjorde jag i ordning lite ipren. det jobbiga med det är att vi inte har den på supp. så edwin fick så snällt vakna till och få den på spruta. gick väl bra. lade han sedan på vår säng. där jag kollade på tv och han somnade om.

nu väntar jag på att den ena och den andra ska vakna. I för jag ska skriva ut massa papper hos dem. edwin kan nog få följa med, få se när det väl är dax. och sedan att M ska vakna för vi måste handla massa saker såsom toapapper, hushållspapper, tandkräm, blöjor, såntdär skoj att handla.. sedan så måste vi hämta ut edwins medicin. minns inte om han skulle ha det två eller tre gånger per dag i fem dagar. för om det är tre gånger per dag så kommer det bli lite bråttom. eftersom han fick strax innan åtta, så kommer det bli mitt på dagen den andra gången. men om det bara är två gånger per dag så är det inte förän ikväll han ska ha igen. så som sagt, måste hämta ut det. för att se hur många gånger per dag det är.

Slem.

det känns så väl att min ena lunga ligger under påfrestning. som igår då jag glömde presenterna hemma. fick så snällt gå hem och hämta dem. och uppför backen var det inge roligt. även trapporna. när jag kom hem så snurrade det runt. lite irreterande. så hoppas det blir bra i helgen. ska försöka att inte göra så många kraftansträgningar.

Hemma.

tänkte jag skulle jobba idag. trots en "jobbig" kväll igår. då edwin vaknade när jag gick och lade mig. tog han till vår säng. sedan låg han och skrek i en timme. då ringde jag M, så de fick prata. och det lugnade faktiskt ner min lilla son som var så trött men troligtvis ont någonstans. frågade om han hade ont ett par gånger, och några gånger tog han sig för sitt öra. vi sov 1 & ½ timme sedan var det samma liv igen, men betydligt kortare skrikperiod. så vi somnade om. när M kom hem så lyfte han över edwin till hans egna säng och sedan dess så sov han tyst.

själv klev jag upp klockan sex. svettades. onej, inte feber igen. var min tanke. men nää, det var det inte. fixade frukost. tog upp edwin som var varm som en kamin. han ville inte ha frukost. tog hans temp och den visade liite feber. så vi fick så snällt stanna hemma idag.

Huvva.

jag får ju helt enkelt skylla mig själv att det kryper i kroppen på mig. då jag kollade in dettast.nu. hatar verkligen sådandära kryp. huvva.

Funkar inte.

tänkte ladda in lite bilder men fick så snällt tänka om. suck. tog först M´s mobil. men det var så segt och det funkade helt enkelt inte. så jag tog min mobil. det funkade till en början. sedan när jag väl skulle börja överföra. så tappar den kontakten hela tiden, så störande. så jag orkar helt enkelt inte göra det i fem minuter som lätt blir en timme eftersom man måste göra det "för hand". så tänker inte ens försöka överföra från min kamera. den som är så full med bilder och behöver tömmas. suck. säger jag bara.

Huvudvärk.

nu började huvudvärken bli starkare så jag tog två alvedon. så förhoppningsvis slipper jag allt som har med feber att göra. att jag hann stoppa det innan det kom fram. kan alltid hoppas.

sedan så håller de på att slipa eller vad de nu gör. någonstans. jag antar att de ska måla om våra hissdörrar och källardörren som de gjort i de andra portarna oxå. så har bara väntat på det. längtar inte tills de kommer närmare. alltså på vår våning alternativt våningen under och ovanför. då kommer det låta mer. och sen allt det fina målar dammet som blir när de slipar. huvva. vi kommer få grönt, eftersom det går i grönt i vår port.

Trasig lampa.

kreativiteten flödar. edwin klättrar upp för kattpellaren via poängfotöljen. och tar min tygblomma som står i fönstret. mycket roligt, tydligen.

sedan pillade han lite för mycket på fönsterlampan så han pajade den. suck. den funkar men det lossnade en stor glasbit. så det kanske var en hjälp på vägen att skaffa nya fönsterlampor. dock så finns inte pengarna till det nu och det funkar som vi har nu, med ett hål i den ena. syns inte så väl. men ska i alla fall skaffa nya något framöver :P

lampa från ikea modell stor


Tävling - presentkort hos Hanna


mina systrars kusin har en tävling på sin blogg. och vem vill inte vinna presentkort på hm. Om jag vann skulle jag nog inte handla åt mig, kanske något långt linne. men desto mer åt edwin. finns så mycket fint inne på hm. och hans sommargarderob ekar tomt, dels på grund av jag inte vet vilken storlek han kommer ha i sommar. just nu lutar det åt 92, och då 86/92 vad gäller hm och deras beteckningar. men vi får väl se. ingen panik än, bara början å mars än.


Busig.

det är full fart på edwin. drar fram massa leksaker, pillar på massa som man inte får pilla på, osv, osv. just nu spelar han xbox utan att M är där. min lille buse.

Tävling - Goodiebag hos Caroline


Jag är med och tävlar om en stor goodiebag hos Caroline, var med här du också!


Lite bättre.

känner mig piggare än igår eftermiddag i alla fall. är uppe på benen och inte enbart i soffan/sängen. men fortfarande ingen matlust. knaprade i mig en macka, bara för att. lite huvudvärk har jag. och hostan är väl värre. men antar att det är väl den hostan som går nu. en positiv sak är att jag inte har någon feber, än så länge. så funderar på att ta en alvedon i förbyggande syfte och för huvudvärken eller om jag avvaktar.

Ramla ur.

det gick bra för lilleman att sova i sängen på det sättet. han ramlade ur sängen en gång. och då på kuddarna jag hade lagt dit. det är väl det han måste lära sig, att han inte har världens största plats att ligga på.

vid halv åtta vaknade jag av att det var en liten kille som kollade på oss genom dörrspringan. men han tordes inte komma in. sade åt han att slå igång tv´n då det var en barnkanal som var "på". bara att slå igång tv´n. men han stod där och bara kollade på oss.

jag fick gå in själv och slå igång tv´n. tur var väl det för kanalen som var "på" var svart. så fick snällt slå på barnkanalen istället. och vårat innternet svajar. i alla fall då jag startade datorn, kanske funkar bättre nu. får väl se. vissa sidor funkar inte.

Vaken.

trodde jag aldrig att jag skulle orka vara vaken till big brother. men det är jag. får se om man ser hela eller inte. kan ju alltid skifta tv och fortsätta kolla i sovrummet.

tanken slog mig nu oxå att jag måste sjukanmäla edwin till dagis imorgon. de på dagis tycker nog det eftersom han var så lös i magen. så han får vara hemma åtminstonde imorgon. sen får jag se imorgon hur det står till då med oss alla. om jag är dålig måste jag höra av mig till jobbet och säga det oxå. men det märks väl mitt på dagen hur det står till med oss alla.

nu ska jag kolla på bb sen sova, tror jag.

tack och god natt.

En sida borta.

edwin grinade från sitt rum. så gick in. då hade han lyckas med att ta lös sidan på sin spjälsäng. de två översta piggarna. så jag tog bort alltihopa. testa och se om han lyckas sova där. och han somnade. mest spännande att se vad som händer under natten och imorgonbitti. ska lägga en filt och kuddar om han skulle få för sig att rulla ur.

Mammans tur att vara sjuk.

känt mig halv konstig idag. och efter lunchen, eller snarare på lunchrasten. för det första fick jag inte i mig all mat. matlusten bara försvann. så petade i mig allt utom potatisen. och skämdes då chefen oxå satt på lunch samtidigt som mig. dock så tror jag hon inget märkte.

sedan blev det bara värre och värre. strax efter tre gav jag upp. då hade jag sjukt ont i kroppen, världens huvudvärk, feberkänningar, och frös. och jag bruka inte frysa så lätt då vi är ute. frös även inne då ett fönster var öppet så fick fly rummet till ett annat rum.

hämta edwin på dagis, tidigare då så klart. och han själv hade bajsat lös två gånger på en timme. så han var väl kanske inte den kryaste. men jag anser att han fortfarande är pigg. så jätte sjuk är han direkt inte.

traskade hem. tog febern det första jag gjorde när jag kom hem. 38,3 visade den. lade min mobil på laddning då den dog när jag gick från jobbet. ringde M. som då var på väg hem då han hade ont i huvudet. han skulle testa lägga sig någon timme och se om det blev bättre.

ringde även mamma. och frågade om hon hade någon mat hemma åt edwin. då jag inte pallade att göra någon mat. och hon skulle kolla, trodde hon hade någon bytta. hon ringde upp och fann ingen men stod då och stekte en lax till edwin, och kokade potatis.

jag själv lade mig en snabbis i sängen. men insåg att ingen av oss hade koll på edwin. så jag tog mitt pick-och-pack och lade mig i soffan istället. med två filtar på varandra frös jag ändå. gruvade mig de gånger jag blev tvungen att kliva upp ur soffan.

mamma kom med mat åt lillen. så han fick sin mat och jag låg i soffan och slappade, halv sov, eller vad jag nu gjorde. M åkte på jobbet igen då han könde sig piggare. bad och täcket, vilket jag fick. men ändå frös jag. två filtar och ett stort täcke. helt sjukt vad man kan frysa.

jag barnsäkrade köket. så man kunde få ligga i soffan i fred. på med sladden runt handtaget till kyl och frys. bort med grejor från spisen. sedan kom problemet det dära med skafferiet. men kom på den bästa idén. rullade dit vagnen och låste hjulen. inte en chans att edwin skulle lyckas tas sig in.

edwin åt ett bra tag. han fastnade väl i tv´n ett par gånger :P när han väl var klar så passade jag på att kolla min temp. 39,3 denna gång. så två alvedon och ner under filtarna igen. sen dröjde det inte så länge innan jag började flyta bort istället.

jag må säga att jag har en väldigt duktig son. har nämt tidigare att han hostar så han spyr. han smet in på toa utan att jag såg det. sedan hörde jag hur han spydde. skyndade mig så gott det gick. och där stod han och spydde ner i toan. så lilleman hade lyft upp toalocket alldeles själv och så spytt. det kallar jag bra gjort för en två-åring.

så öppnade balkongdörren. hämtade en stol och satte mig. avancerade senare till sängen istället. halv sov medan edwin drack upp min cola. grejade på i sängen. vaknade när M kom hem med yoghurt och diverse andra saker.

nu känns det liite bättre. svettas inte lika mycket längre. men har hosta. edwins hosta, som jag säger det. känner att slemet sitter låångt ner och omöjligt att få upp. och hur det kan rossla till i ena "lungan". så ber innerligt att det inte är lunginflammation jag kommer att åka på. fast då borde jag känna mig ännu mer sjuk (om det nu går). sen så läste jag lite om det och det skulle då göra ont att andas djupaandetag, och ont att hosta. så får avvakta. kan vara bättre imorgon. vilket jag hoppas på.

Dagis imorgon.

imorgon ska edwin få gå på dagis efter en veckas sjukdom därifrån. har har inge mer feber, inte som jag upptäckt i alla fall. men hostan består. den är bättre sen förra veckan i alla fall. men den finns där, ibland.

sen så är tempot på dagis en helt annan än att vara hemma. det är det jag funderar på om han kommer klara. få be de ringa om han blir alltför gnällspik och hostan blir för jobbig för han.

det är en av anledningarna han fått varit hemma åtminstonde en extra dag. sen kom helgen så det blev några dagar till att bli extra bra på. men tycker ändå att hans humör inte är riktigt han än, mycket gnälligare. för minsta lilla nej så slänger han sig ner på golvet och grinar. men det är väl det som kallas trotts, kanske.?.

jag har i alla fall sett till så jag kan börja en halv timme senare så edwin kommer till sin avdelning direkt. var så längesedan han var där så kanske blir extra känsligt att lämna han med personal han inte känner på samma sätt som de på hans avdelning.

Skafferiet.

i fredags kväll åkte vi till min pappa. M skulle på en pimpeltävling och i och med att vi stannade där så var halva vägen gjord. jag och edwin stannade kvar hos min pappa när M åkte på lördagmorgon. vi var ut en sväng och blev skitiga. edwin hittade rabatten och lekte med snön där. vilket resulterade i ett skitigt barn. men men, tog en trasa när vi kom in så jag kunde packa ner täckbyxorna i väskan igen.

sedan så härjade edwin runt. vet inte riktigt vilken period han har hamnat. mer trottsen vill säga. jag trodde det var för han varit sjuk en period och vi varit inne. men börja ana att det inte var så. bokstavligt talat så klättrade han på väggarna innan vi åkte. gjorde allt som han inte får. och så om och om igen.

och nu efter vi gjort massa saker. så är det väl lite lugnare. men han springer konstant till skafferiet och tar massa saker. och det inte för han är hungrig och vill ha utan bara för att. för han äter inte upp sakerna som han tar. har x antal smörgåsrån liggandes i lägenheten och även så hårdbröd (det nya för idag). så han tar bara för att, och det äts inte upp..

hos pappa så tog han en apelsin. så jag skärde upp den och lade den på en tallrik. han åt någon bit sedan så slängdes det när vi var påväg hem till stan igen. och efter han tagit de där bitarna sprang han in i köket igen och försökte rota fram något nytt.

blir tokig på han. och han är knappast hungrig eftersom han gör det jämnt oavsett om vi precis ätit eller inte. sen så har hans matlust inte kommit tillbaka igen. imorse åt han bra med frukost, men det är en av de få gånger han har ätit av sin frukost. så lite olika inför varja måltid.

och spärren på skafferiet är dålig så den tar inte. så han kommer lätt in i skafferiet. så just nu står nästintill allt på två hyllor. och kan då meddela att de hyllorna är då fullpakad med saker. så ska ta någon dag och sortera ut allt. ställa saker som edwin absolut inte får röra längst upp. för nu har han kommit på att man kan ta en stol och ställa sig på så man når den andra hyllan. han är idérik min lille son.

Babykväll.

var på babykväll på barnenshus ikväll. och vi (jag&I) kom dit vid typ tjugo i sju. fick så snällt ta plats på utsidan alldeles vid dörrarna då det var fullt på insidan. när klockan började närma sig fem i sju ringlade sig kön långt långt bort.

grinden öppnades vid sju. vi gick in. I lite snabbare än mig. fram till vagnen. jag står och tvekar mellan en grå eller svart. men det fick bli en hel svart. när vi tagit rätt på en vagn. så går vi runt och kollar på diverse saker. ställer oss i världens kö, igen. kan säga att kön var slut där bäbissakerna var en gång i tiden. strax innan legot. så världens kö. och eftersom vi kom fram i kön kollade vi på olika saker.

plockade på mig ett puzzel till edwin. ett riktigt. då han tydligen kan lägga ett sådant :P och så hittade jag en snygg tröja. såg att det var halva priset så tog en "likadan" fast i annan färg. så blev liksom två för en ;)

en timme var vi där, eller mer blev det med kötiden innan. så nästan 1&½ timme tog det. och det typ enbart i kö. I skjutsade mig på affären så jag kunde handla lite smått. sedan fram till porten med alla grejor.

handlade även en mössa och solbrillor till edwin på kappahl. sprang runt och kollade efter overall åt edwin innan babykvällen, men finns inga overaller. kollade även på present åt edwins kusin, men hittade inge bra. får smälta lite vad jag sett och fundera lite.

RSS 2.0