Sommar?

vart tog sommaren vägen??

vad man blir bortskämd på de få dagar med värme. både igår och idag har det blåst mycket, vilket gör det så himla kallt ute. det är väl klart om man jämför vad det en gång var, då menar jag vintern, så är det varmt. jag säger det om det bara sluta blåsa så blir det varmt i alla fall behagligare ute. slipper man bära vantar och så vidare ute.

"Knölen"

visade min "fina" fotled åt I igår. att pluppen/skorpan är fortfarande kvar. hon kollade och sade sedan bestämt. "gå till vårdcentralen igen och be de ta bort det dära, om de inte gör det ska du be/kräva att få komma på sjukhuset. för det där är fortfarande en infektion. det är inte borta, osv osv" någon sade att det såg ut som något var inuti. fick även höra att det inte är bra att gå så här för länge, vilket jag redan har gjort. hela resan började ändå i december, ett halv år har det då snart gått sedan det var ett öppet sår.

men jag tror att jag väntar med att ringa förrän nästa måndag. är ändå min sista praktik vecka till veckan, så vill inte ta ledigt. men samtidigt kanske man kan ringa och få en tid till den veckan. hoppas i alla fall. kanske värt ett försök i alla fall. måste bara skriva ner alla "datum" osv i kalendern så jag kan det utantill, nog med att jag kan höfta men kul lite mer exakt.

Skrik.

vilket skrik lillen kan göra.

tyckte det blev lite för tyst i köket. gick in och kollade då låg edwin på golvet och sov. lyfte in han i soffan. och senare började jag min packning. men hann inte riktigt klart då edwin vaknade och skrek. en timme skrek han oavbrutet.

säkert jätte ont i munen. försökte muta med välling och glass. gick till och med hämtade en glass som jag själv fick äta upp då han inte ville ha. inget gick ner i hans lilla mun inte ens alvedon. då fick jag nog och lade han på soffan igen. då han äntligen började ge med sig i sitt grin. och så fick han en supp alvedon istället.

och nu lade jag han i sin säng mot hans vilja. men mycket piggare blev han utav alvedon-suppen. han fick i sig en vällingflaska till och med. tycker jag var rätt bra jobbat. måste medla vidare att de måste vara noga med alvedon och ipren för honom, just för att han har ont. annars finns det inte en möjlighet att han kommer stoppa något i sin mun.

varför han fick gå och sova är dels för klockan börja bli mycket. och sedan så vill jag kunna duscha i lugn och ro. måla mina naglar osv, jag vet egoist. men samtidigt vet jag att denna natt kommer bli som denna som var, alltså mycket kliva upp och stopp om. så edwin behöver sova det han får möjlighet till. även mot sin vilja. mot sin vilja är väl att ta i. han gnällde då han kom ner i sin säng men när jag gick ut därifrån så blev han tyst och ligger nu och pratar med sig själv. så somna kommer han väl att göra någon gång i tiden. men ska ändå hoppa in i duschen nu. kanske ta en till macka då jag kom på att jag inte ätit någon middag än. ooopss.

Dax att starta.

Nu ska jag ta och börja min stress-onsdag. har alltså inte börjat än. men tror ändå det kommer gå fort. första steget är edwins packning. i alla fall alla kläder och sådant som kan lämnas idag. sedan ska jag ta med det och vagnen för att hämta väskan så jag kan packa åt mig själv. och sedan börja göra mig själv klar, dvs duscha, måla naglarna osv ;) super viktiga saker med andra ord :P

men jag tror jag börjar med att ta en macka. då magen har börjat prata med mig. konstigt det dära. tror det är äpplen som gör mig hungrig på detta sätt. tog ett halvt äpple idag istället för päron. och då blir man tydligen hungrig enligt min mage.

Bättre men sämre.

edwin är väl bättre men sämre. han känns inte lika hängig, om man nu ska ha kallat honom hängig. för det är full fart på honom. och det känns som febern är mer stabil, eller feber är det inte heller. utan på gränsen. men han får ändå ipren och alvedon då de smärtlindrar.

det som är sämre är att han knappt äter. gör ont. glass går ner. och lite välling. så fick så snällt köpa in välling igen. men kör tetror, värre pris men ändå bättre. tycker jag. men insåg att måste köpa några fler. sedan så glömdes det att handla flytande alvedon.

känns som jag inte riktigt har tid att springa ner på affären för att handla. han har ändå två tetror kvar och får klara sig på alvedonen som finns. plus ipren. så kris är det väl inte heller, egentligen. saken är väl den att jag vill att det ska finnas i hans packning. men men.

sover dåligt gör han oxå. i alla fall inatt. vaknat många gånger och suttit sig upp. så han däkade i bilen då de hämtade mig från jobbet. men ville inte gå och sova riktigt då vi kom hem.

Coolt.

ojojoj. ska tydligen gå tre bussar till kryssningen. härifrån. snacka om mycket folk. börja bli "nervös". men bara av massa små saker som man inte ska bry sig om. såsom, tänk om jag kliver på fel buss? alltså där mitt sällskap inte sitter på. och tänk om jag fåt sitta med någon okänd människa på bussen? vilket oxå är en fis i rymden, egentligen. för ingen människa är farlig ;)

Funderilera.

nu vet jag ungefärligt vad jag ska ha på mig på torsdag. måste väl testa det riktigt innan jag packar. skor är väl fortfarande frågetecken men vet vilka jag troligtvis kommer ta. så inte så stor stress ändå. men "bestämde" mig att jag ska struktera upp där vi har skor innan jag åkte och ha fortfarande inte gjort det. så får helt enkelt göra det imorgon efter jobbet. för på onsdag finns det inte ens en tillstymelse på att jag skulle hinna/orka. då är det packa X2, ducha, osv. och det viktigaste att umgås och krama med min lilla familj, speciellt den lilla.

ska hämta väskan hos mamma imorgon eller på tisdag. men tror jag tar den på onsdag så kan jag lämna edwins packning på en gång hos henne. och bara ta hans dagisväska på torsdagen då han förhoppningsvis ska på dagis. hoppas han ska på dagis redan på onsdag, dvs att han är feberfri imorgon. jag håller mina tumma och tår att det så blir.

Samma samma.

blir halv vab imorgon oxå. då edwin hade feber mitt på dagen igen. sen så har han varit kinkig. och nu på slutet har han börjat dregla så enormt. vet inte om det beror på febern, som han inte hade förtillfället, eller vad det beror på. han kanske börja få ont i halsen. men då äter han och dricker som han ska. så troligtvis så var allt dreggel bara för tillfället. spännande på tv´n, kanske. vi såg på halv åtta hos mig ;)

Halv VAB.

imorgon blir det halv vabb som jag kallar det. jobba förmiddagen, gå hem efter lunch för då ska M åka på sitt jobb. stod i valet och kvalet om jag skulle åka eller inte, men känns som jag gör någon nytta i alla fall om jag åker på jobbet och jobbar några timmar.

edwin hade nämligen feber förrut idag, 38,4. mitt på dagen, typ. han fick alvedon och sedan har vi inte sett febern något mer. så förhoppningsvis blir han bara hemma imorgon. och inge mer denna vecka.

så imorgon efter jobbet ska jag på apoteket och handla. får se när jag kommer iväg och om jag hinner, men hoppas att jag hinner i alla fall. ventoline, röd-rumpa-salva, och alvedon-suppar, och kanske lite flytande alvedon. han får mest flyttande men bra att ha suppar hemma då han blir riktigt dålig. såg nu att de var slut.

Sortera.

nu har jag kollat in vad jag ska ha på mig för kläder både i veckan och när jag åker. har lite alternativ. men känner mig inte super nöjd över något, men men. får ta det man har. ska strax kolla in skor. måste först riva ur hela garderoben och strukturera upp då det verkligen är kaos därinne. sedan får vi se vad det slutar med.

Nya skor.

måste säga att jag köpte nya "foppatofflor" igår på ica maxi. 49 kr styck. och dessa var lite annorlunda. fanns vita, grå och svarta som jag tog. de var lite mer formad som en finare sko och så inga hål på ovansidan utan en finkant runt, sedan var det strass på dem. tror det är fem stenar som fyra av dem (?) bildar mitten på en blomma.

de var i alla fall annorlunda så de tänker jag ha på mig i sommar ;) måste testa de nu utan strumpor och kolla om de var bra. för om de är de kanske det är värt att köpa ett par vita oxå :P

Förberedas.

idag ska det börjas förberedas packningar. till både mig och edwin. för edwins del är det bara att kolla så blöjorna räcker. sedan så måste det inhandlas mer ventoline och salva-mot-röd-rumpa. och för mig är det att kolla vilka kläder som ska användas och även skor. likabra att göra det idag då man har mer tid än resterande dagar kommande vecka. kommer nog blir bra.

Vill ha!

något av dessa nagellack är jag ute efter. ett holografiskt. tycker det är så snyggt. olika i olika vinklar och sken. tycker det är så snyggt. och annorlunda. så om ni ser ett säg till mig ;)


detta är 2BHOT-serien och det är

- QT (Cutie) – holographic magenta-purple
- TMI (Too much information) – holographic rose red
- TTYL (Talk to you later) – holographic peachy-pink
- FYI (For your information) – holographic beige with silver, blue and green
- GR8 (Great) – holographic yellow
- L8R G8R (Later gator) - holographic light green


De ingår i OMG-Kollektionen. och är det verkligen något jag vill ha så är det dessa nagellack och om jag fick välja mellan alla dessa skulle jag vilja ha det som heter OMG 80806, alltså just OMG. mest spektrum på det. men har än så länge medan jag kollat runt på internet inte hittat något ställe som säljer dem, tråkigt.


Men nu vet alla där ute att jag vill ha dessa. och kan då hjälpa mig att leta ;)
China Glaze - Liquid Crystal.

Köpte ett nytt nagellack idag. har väl sucktat efter det länge, i alla fall då jag såg det. sedan dess har jag haft det i åtanke. så köpte det idag då vi var och handlade. det är från China Glaze. och i från deras kollektion Prismatic.Jag köpte det som heter Liquid Crystal. så kommer att lägga på det på onsdagkväll. så hoppas det är snyggt. men det verkar lovande.på färgbeskrivningen står det "Glittrande lätt multi-chromatic i blått & grönt skimmer med nyanser av lila och glitter i olika färger". me like!


Sjukhuskallelse.

igår fick vi ett brev från sjukhuset. att edwin skulle dit mitten på juni. och idag fick vi en ny tid. de ombokade så nu får vi två dagar tidigare istället. samma läkare och samma klockslag.

men jag tror inte det är remissen för hans mage. tror det är en "koll" efter feberkramperna. för det är just den läkaren. eller så kanske det är ihop mixat. tänkte i alla fall ta upp det med denna läkare. få se om han kan svara på saken eller inte. då han är mer speciallist på hjärnan och det som rör sig där. men vi får väl se vad som händer och sker.

kan hända att vi får en till tid till en annan läkare innan vi ska dit. men om denna tid blir tidigare så tar jag ändå upp det med honom, så klart. som sagt får se när vi väl ska dit.

Allergi?

jag vet inte om det är allergi (pollen) eller om jag är förkyld. men känns som en mer förkyldning då jag även har hosta och ont i halsen. men halsont kan man tydligen oxå ha om man är pollenallergiker. så jag är som sagt väldigt tveksamt. hoppas jag blir bra tills på torsdag i alla fall ;)

Jobbat.

gick bra idag på jobbet. var ont om personal men tycker vi löst allt rätt bra ändå. jobbade till tre. kunde få stänga, om jag ville, men sade stopp. började ändå halv åtta. och var där typ kvart över sju. sedan så trodde jag då att M började jobba fem, skulle inte ha gått heller. men han började visst jobba klockan sex. men det visste jag inte just då.

sedan har vi inte gjort så mycket idag. gjort mat och ätit, ungefär. ska nog ta och krypa ner i sängen och kolla på tv. eller om jag lägger mig i soffan och kollar in tv´n. får se.

Konstigt.

känns otroligt konstigt att det är "söndag" idag. jag menar i och med det att man är ledig en dag, ska jobba en dag, sedan är det helg. känns jätte konstigt att man ska lägga både sig själv och edwin i tid. för imorgon ska vi upp tidigt, till och med tidigare än vad vi bruka. jag börjar nämligen halv åtta imorgon, och ska sluta ett med sagt att jag kan jobba längre. då det är så många som är lediga och så känns det lite skumt att lämna barnen som är på "min" avdelning själva. fast samtidigt är det allas barn och vi hjälps åt. och så tror jag att det skulle bli endast en avdelning imorgon, alltså slå ihop alla barn till en. och så hoppas jag på fin väder så vi kan vara ute hela dagen :)

Tvättdag.

väl likabra att tvätta en massa då det är ful väder ute. hade bokat tvättstuga men med tanke på att jag kunde strunta i den om det var finväder. men vaknade upp i massa grått och regn. så likabra att tvätta. och jag undrar vad alla gör dena röda dag. för inte en enda tvätttid är bokad? så jag har/kommer att ha tvättstugan för mig själv. till och med båda om jag så skulle vilja.

var en som tog tiden efter mig. såg jag när jag gick till I&F och lånade deras kolv. men när jag kom ner igen så hade den vänliga själen bytt till den andra tvättstugan, det tackade jag för :) slapp jag byta och greja.

så som sagt tvättar är vad jag gör. är väl egentligen klar. men tvättar massa annat som är bra att ha rent. likabra.

sedan så har vi tagit en tur med bilen. handlat tvättmedel, sköljmedel, och lånade skrivaren hos martins mamma. och även postade det brevet.

nu har jag lust att powernapa litegrana men så blir nog inte fallet. ska strax ner i tvättstugan igen.

funderar även på att försöka dra loss och tvätta tyget i edwins gamla bilstol. upptäckte ett "nytt" program på tvättmaskinen. ett som heter ylle. vilket är handtvätt. så det är väldigt praktiskt.


Handlat.

idag efter jobbet blev jag upphämtad. tanken som slog mig då jag gick mot framsidan var - vad konstigt den dära bilen står? vilken förälder parkerar så? kanske någon som springer och hämtar och den andra är kvar? men då fick jag tanken, det är vår bil!! och det var det ;)

så iväg och handla. men ett missförstod hade visst uppstått, vi trodde att den andra hade med sig presentkortet. så hem och hämta. hämtade upp mamma som var ute och gick och tog med henne :P

började med skorna. blev två par åt oss var. stövlar och gympaskor åt M. sandaler och foppatofflor åt edwin. och åt mig två par gympaskor. edwin tyckte han gjorde en läglig behövas-byta-blöja-läge. men inga blöjor med, så han fick snällt vänta.

upp mot övervåningen för att vara lite effektiva. tog ett galonset. och medan då var alla våra skor på en disk. gick dit och sade till edwin att vi skulle ha "mycket mycket mer". då frågade kassörskan om vi skulle handla mer och om då kunde stänga av kassan till oss. vilkte jag svarade att hon kunde och sade att vi hade presentkort som jag så fint visade. hon svarade med att hon då stängde kassan. och så frågade hon om hon kunde slå in och packa ner åt oss eftersom, vilket hon kunde. hon tog ett presentkort och kollade så vi fanns med i datorn, vilket vi gjorde. så fick tillbaka de då de inte vill vara ansvarig för några värdehandlingar.

så vi sprang runt och plockade på oss. skrev upp och räknade eftersom. så där vid hälften kom kassörskan fram och sa att vi såg vår summa direkt på displayen då det var lite saker som gick in med rabatter osv. så vi lade saker på disken hon slog in och vi kollade, osv, osv.

mamma fick agera barnvakt, skulle nog kunna ha koll på edwin oxå. men eftersom mamma var med så släppte man det dära huvudansvaret.

1 timme och 30 minuter var vi i butiken. och 9995 kr handalde vi för. sista pengarna köpte vi först tre par trosor åt mig. men då hade vi en 25% på valfri vara. så för de allra sista pengarna köpte vi tre stycken 2-pack (3-pack) strumpor åt edwin och kvar blev 20 kr, som vi köpte en bonaqua silver hallon lime (som för övrigt var god). så som sagt 9995 kr handlade vi för. rätt häftigt att handla. en kassör frågade om vi hade köpt en stor bil vilket vi svarade att vi hade, så klart. så vi fick plats med allt. fyra stora påsar och en skokartong (stövelkartongen).

blev mest saker åt edwin och M. till mig själv blev det "enbart" två par skor, tre par trosor, och en adidas-väska. edwin fick kläder som han kommer växa i, någon dress kommer han kunna ha alldeles snart då jag hittade i storlek 92. sedan så både fodrat regnset och även ett ofodrat galonset, och både de i storlek 100.

ska visa bilder så småningom...

Men?

lämnade edwin i ett par ljus turkosa byxor idag. fick hem han i ett par gråa, som vi inte äger. så undra om det är något barn utan byxor :P måste säga till imorgon i alla fall. vill gärna ha tillbaka edwins fina turkosa byxor.

Fixat.

nu har vi fixat paketen till imorgon. jag slagit in och edwin ritat. får ta med det och skötväskan till dagis imorgon då jag lämnar edwin. ska nämligen på 80 års kalas imorgon. ska bli gott med smörgåstårta till middag och tårta till efterrätt ;)

ska strax äta, eller då maten är klar. och sedan iväg på årsstämma ska bli spännande och se vad som sägs där.

Bra.

besöket idag gick bra. inga fel på öronen, eller hur man säger. det såg bra ut, med andra ord. sedan sade vi det om att edwin spyr. och genast skulle han skriva en remiss till en barnläkare. vet dock inte om en barnläkare kommer till vår vårdcentral/bvc eller om jag vi får en kallelse till barnmotagningen. det får tiden utvisa. men ska komma ihåg att ringa och kolla OM det går för lång tid. så en remiss är skickad.

det var för övrigt en ung kille till läkare. han frågade lite. och sade (erkände) att han inte kunde svara på detta så han skulle skicka en remiss. det tyckte jag lät super bra.

besöket tog max en kvart. så var borta typ en timme från jobbet. så det var skönt att det gick fort och var snabbt tillbaka.

för övrigt har jag absolut inte något emot sjukhuset här. har bra upplevelser. men denna vårdcentral, vi har, gillar jag inte. ska byta lite längre in i framtiden. och varför jag inte gillar denna vårdcentral är bland annat att de använder sig av staffetläkare, vilket innebär att det är nya läkare varje vecka. alltså ingen egen läkare har dem.


Vårdcentral.

imorgon ska edwin på vårdcentralen. så M får hämta mig på jobbet, hämta upp edwin på dagis ner på vårdcentralen och när det besöket är klart får han skjutsa mig på jobbet igen. hoppas det inte tar alltför långtid eller att det är långväntetid.

edwin ska dit för att göra ett besök som man gör efter man haft öroninflamation. en koll. sedan ska jag ta upp det dära med att han spyr lite nu och då. och jag hoppas att det är en bra läkare som förstår mig, och jag förstår denne. men med denna vårdcentral så tror jag knappast att så kommer vara fallet. ska i alla fall kräva en remiss till barnmotagningen. där kanske man får bättre hjälp. för något är fel i alla fall om man spyr så pass "ofta" som han gör. så hoppas på hjälp redan imorgon.

Stackare.

på tisdag ska edwin på vårdcentralen för att göra en koll på sina öron vilket man gör efter man haft en öroninflamation. tanten i luren var då rolig - det finns inte i hans journal. har ni varit på en annan vårdcentral? jag svarade att det var akuten, vecka 10 på lördagen. då kommer hon med, inte primärvårdsjouren. jag fick verkligen bokstavera A-K-U-T-E-N, han feberkrampade. sedan fick jag mig en tid.

tog då även upp att edwin spyr på tid och otid. vilket jag inte tycker är normalt. minst en gång i veckan. och då töms hela magen. sedan är allt som vanligt igen. så magsjuk är han inte, det är jag säker på.

så jag har lessnat på det, och tycker även synd om edwin. blir som ett orosmoment "kommer han spy nu?" speciellt då vi är i bilen tänker jag så. men nu har det bara hänt i bilen tre gånger. men det är ändå tillräckligt. för så ska det inte vara.

har många teorier. en är allergi? men det är ändå konstigt, för det ska liksom inte gå till på det sättet det går till. en annan teori är att det har hänt något med det dära "matlocket/struplocket". ni vet det dära som spädbarn inte har fullt ut, därför de kan spy så pass mycket som spädbarn gör. men samtidigt rimmar det oxå illa, då det har varit bra en gång i tiden. sitter det något i halsen? så han är extra känslig. det låter oxå konstigt. känner han inte att han är mätt? det går mycket mat i edwin. men som idag så hade han ätit mindre än normalt, så kan inte vara det heller.

om inte läkaren kan svara på detta, eller om jag får ett konstigt svar. så ska jag försöka få en remiss till barnkliniken. för detta funkar inte. inte bra för han. och inte roligt för oss som får torka. "tur" som är så blir han inte ledsen de gånger han spyr. blir liksom som jaha...

detta har edwin haft länge. men på senaste tiden har det eskalerat ganska kraftigt till minst en gång i veckan. förrut var det mer sällan. kan inte svara på när det började men hade så senast vi var inlagda på sjukan dvs i januari. och innan var det väl oftast då edwin åt mycket. men som sagt nu har det eskalerat kraftigt..

så jag har sökt hjälp för honom. hoppas bara att han får hjälp. och inte någon konstig läkare som det oftast är här nere på vårdcentralen.

Vårmässan 2012.

varit på vårmässan idag. tog med syster och lea dit. tur att bussen intill stan var sen då vi troligtvis annars hade missat den, och ändå var jag klar innan jag ringde syrran och sa att om 30 min åker vi. konstigt det dära. tog mig en liten springtur, dock bara en bit. på fall bussen kom. men när vi fick stå och vänta en stund så kände jag att jag lätt kunde ta det lugnt till bussen.

tycker det var liiite mindre iår än alla andra år. och ingen bankomat hade de iår. tur som är så betalade jag inträdet med kort då jag tyckte den kön var kortare. och så hade jag lite kontanter kvar i plånboken som så väl fick räcka.

de hade inga strumpor iår heller. så det får inhandlas på selånger som jag hoppas på att vi kommer gå på. det är nämligen samma helg vi ska på bröllop, så funderar på att gå på fredagen och hoppas på att alla marknadsstånd då är öppet. i alla fall de av vikt dvs strumpor, kokosbollar, remar och någon med barntshirts.

de hade även inget te iår. inte för jag är behov av något men det luktade så gott vid dem. och fynd kunde man göra ;)

tycker det var väldigt bra placerat av langosvagnen. dvs brevid lilla scen. just för att på den scen var temat kost och hälsa. dvs olika föreläsningar om träning, kost, motion, dieter, osv, osv. och så langosvagnen. men tror att placeringen på den beror på att det garanterat kommer vara en långkö och just för att slippa den långa kön förbi massa bås som då inte kan "sälja" sina produkter. så var det förra året. lite irreterad var de som satt precis vid langosvagnen, kön skymde de och det kan ha påverkat.

min syrra blev äcklad av edwins spya. jag är van och satte mig och åt igen efter jag tagit reda på det som kom på vagnen och edwin. för det luktar inte spya. och han gjorde det bra placerat igen. vid de två borden som var vid langosvagnen. så edwin hjälpte de som stod och tvekade om de ville ha eller ej med sin spya. jag vet inte om det var någon som såg. men bruka alltid vara det när man är offentligt. lite svårt att missa.

efter vi ätit pallrade vi oss hem och hade då spenderat tre timmar i vårmässohallen. tycker det är roligt att gå runt. önskade dock att jag hade mer pengar. så fall skulle jag köpt en massage, 10 min för 50 kr. och så skulle edwin fått en "riktig" ballong inge reklamballong, som vi fick med oss två utav. och så skulle jag kollat vad frissörprogramet skulle ha tagit för en toppning utav håret.

"träffade" även Lynx i från Gladiatorerna. hon stod och pratade om MMA-fightning vilket syrran är sugen på att testa på. se de pratade om det. och lea fick testa att sparka mot en såndär kudde. och boxa om hon ville, men det ville hon inte. frågade lea om hon hade sett det programmet på tv´n vilket hon inte hade gjort. det var lite synd. orkade inte förklara. så sade bara att hon varit på tv´n.

RSS 2.0