Göran.

kanske ska börja uppdatera mer än en gång i veckan.

Göran har fått massa bäbisar...

Göran

kanske ska tilläggas att Göran är våran paprikaplanta :) jag tror att vi får mycket paprikor, kanske beror på att han fått ett namn :)

lite kattnyttigt.

kom på en sak. älsklingen har fått en ny taxibil i veckan, så nu kör han 923, en splitter ny passat-sportmodellen. rätt snygg bil med massa roliga funktioner :) de har bland annat en tv i den så de kan kolla på tv, det blir då fri kanelerna som finns (svt, tv4, tv6, mm) mycket nöje :)

kollade på tennisen imorse när jag slog på tv:n och sen väkte jag martin och vi for iväg och kollade på fiskar och handlade lite. när vi kom hem fyra timmar senare så spelas det fortfarande tennis. samma lag, Sverige vann till slut!!!!!!! så klar för att spela final i dubbel. sverige vann även i handbollen men förlorade fotbollen.. inge större skada för min del, jag väntar på att friidrotten ska börja, det är den som är intresantas..

åhh sen så satt jag och läste igår, tror jag det var. i alla fall min kusin är fodervärd åt en uppfödare av katter. och hennes katt får hon när den är fullständig utställd, och det förstår jag att man vill från båda sidor, helt självklart.. och när katten har haft 3-4 kullar och det är INTE normalt för en katt, det är inte bra för katten att få så många kullar det tar på krafterna. tänk själv att få 3-5 ungar åt gången som ska uppfostras och ammas, inte bra..... 2 kullar brukar man säga är alldeles lagom för en honkatt. tycker de ska införa de i några uppfödarregler...... och sen då, en katt blir vuxen när den är två år och det är då lagomt att börja avla på den. men min kusins katt är ganska precis ett år och träffar en hane nu. alltså den ska få ungar innan årets slut... det är oxå en regel jag tycker ska införas....... blir arg på detta..................... och denna uppfödare är en av de största här hemma, om inte en av de största i hela sverige. och då tycker jag verkligen att man ska uppföra sig... min anning är att det finns en risk att uppfödaren kan komma påverka denna stam av raskatt eftersom aveln är så stoooooooooooor. vet inte hur många kullar som både födds och väntas i år och om aveln blir för stor finns risken att man tappar kontrollen och då går det inte bra.. finns exempel i siamesrasen...... fast denna uppfödare importerat från andra länder så kan kontrollen tappas, om inte snabbare... det känns lite oroväkande...

Det känns som jag inte vill köpa katt av de i framtiden men katterna är så braiga, sociala osv så jag vet inte om de väger över. fast det är några år kvar innan det införskaffas nån ny katt. har ändå fyra stycken och det räcker mer än bra till.....

visste ni....
......att det är lag på att om man har katt och balkong att balkongen MÅSTE vara innätad
......det är påtal om att införa en lag om att ALLA katter ska id-märkas

påtal om katter så har morrisen lärt sig gå in i kattlådan med svängdörr :) mycket bra.. men nu när hon äntligen lärt sig så gick dörren sönder när lådan byttes sist... irreterande.. martin ska limma och se om det håller annars så får vi köpa en ny låda med svängdörr..

länge sen.

det har hänt ganska mycket sen sist men orkar inte ta allt nu.. Varit ganska mycket med min syster :) på stan, i birsta osv. Vi åkte till matfors till hennes faster och farmor igår. Hon sorterade massa grejer hon har hos sin faster, och jag fick ihop en kartong av alla grejer som hon inte skulle ha kvar :) Jag tog bland annat massa gardiner och dukar, en liten cool tekana, nån grej efter mormor, en moo-mugg, snapsglas på fot till martin som han kan slå sönder om han vill och så tog jag en drinkbok till han oxå. sen så var det säkert mer saker jag tog men minns inte allt :) Vi satt ute hela dagen i alla fall och sorterade och jag höll en extra koll på saga bus :)

imorgon blir det selånger :) längtat.. ska köpa strumpor för 100 kr, det brukar vara 10-12 par. man måste gå runt och kolla och se vart man får mest för en hundring :) sen så ska jag köpa remmar och kokosbollar :) och så ska martin bjuda på langos :)

syster.

Idag kom syster med saga hem på semester :) Jag gjorde tacos hos mamma tills de kom hem och gott blev det :) man blev även mer än mätt :) Imorgon ska jag gå på stan med syster och saga :)

p-tillstånd

har idag handlat present åt min syster som kommer hem imorgon :) har även handlat en ram på ikea för broderiet åt saga :) det ska bara monteras, nervöst om det inte skulle bli rakt det är bara en halv cm att spela på på två sidor.... jag och martin köpte även mat som vi gjorde idag, och gott blev det :) vi handlade även till tacosen imorgon och lämnade de grejorna hos mamma...

Martin ska imorgon åka och fixa bilen så jag stannar nog hemma för jag vet inte hur lång tid det tar och maten ska vara klar kl. halv sju. fast de bör bli klar med bilen innan dess..

idag när vi kom hem kom en pojke och frågade om vi kunde öppna dörren till grovsoporna och vi svarade nej. fast vi egentligen kan.. men efter oss kom det nån annan som så snällt öppnade.. dumma han...

åhh, glömde säga. hämtade ett nytt p-tillstånd idag. och det ser verkligen annorlunda ut. det är i plast som man klistrar fast i rutan. och hede så att säga hål i den för vilket år och månad det går ut, jag fick det längsta. så det går ut i december 2010. så jag måste hämta ut ett nytt innan jag slutar skolan fast vem vet vi kanske har flyttat tills dess :)

paradisbadet.

vaknade imorse och skulle duscha. men min handduk hängde inte på kroken. väkte martin och frågade var den var och då hade han tänkt att vi skulle åka till paradisbadet tidigt imorse och hade pakat ner allt, en påse till mig och en påse till han. men han vaknade innan klockan ringde och stängde av den för han orkade inte.. men det blev så endå att vi åkte till paradisbadet :)

Martin skyndade sig att kliva upp och jag packade ner mitt i en väska. martin släppde av mig på ica medan han åkte och tanka. jag handlade en drickyoughurt var, en dricka till mig sen tänkte jag köpa nån munk eller nått sånt men det fanns inget gott så det blev citronfyllda rån istället :)

Han hämtade upp mig på ica och sen var vi på väg. i härnösand så brann det ett hus och jag sa till martin att det är nog inte mycket kvar av det huset när vi åker hem, och jag hade rätt.. sen så på vägen såg vi en grävskopa som hade vält i ett dike och hur den lyckades med det är den eviga frågan.. jag såg även att havet var alldeles grönt på ett ställe, så som det brukar vara utomlands...

ååhh huva, vilken dålig kondis man har. alla dessa trappor för att åka de längsta kanorna höll på att ta kol på mig, gissa vem som kommer ha träningsvärk imorgon.? vi åkte stort sett allt, vi åkte nog allt :) sen tänkte vi äta på mcdonalds i ö-vik efter vi varit på clas ohlson och köpt batterier, men vi hittade inge mcdonalds. det var stängt :( detta resulterade i massa skavsår på fötterna :( så för oss blev det max istället.

imorgon ska jag köpa present åt min syster som kommer hem på torsdag, längtar :) och så ska vi köpa tacos-grejer tills på torsdag, jag ska göra tacos tills mamma och syster kommer hem :) sen så måste vi handla till maten vi ska göra imorgon oxå. vi ska äta fläskfilé som vi har i frysen, på denna ska vi göra pastasås med färska championer, paprika, minimajs, vitlök och nån creme freich av nått slag med smak av vitlök. muma...

segdag.

gick till tessan på tjej-förfest igår :) sen drogs det ner till krogen. Det var år och dar sen jag var på krogen, si sådär kanske 3 år.. Hade hur kul som helst i alla fall :)

Hos tessan fick vi bål och det sjöngs på singstaret med mera.. Vi beställde taxi in till stan och antagligen skulle det komma två stora eller tre små taxisar, det kom 3 st små.. först kollade jag efter martin men ingen martin sen såg jag ett nummer som jag kände igen :) en av martins bästa taxipolare. han stod sist i det lilla ledet, jag och tessan x 2 sprang till den och hoppade in. de andra fördelade sig i de andra två bilarna, tror tre i varje.. det blev en billig resa i alla fall :) under hundralappen :) de andra fick betala 130 kr och blev lite chokad av att vi fick betala så lite. men har man kontakter så har man :)

först gick vi på inditto (eller hur det stavas). där fick vi inte sitta ute och dricka alkohol eftersom de hade bara tillstånd till tolv men inne fick vi dricka. de flesta beställde en jätte god jorgubbs-is-drink. den lilla drinken kostade 106 kr, rena rånet..

sen gick vi in på bk, vi hade två stycken som bara var 18 med och en var inte ens 18 men det är en annan historia. de ville dansa och vi tänkte att vi skulle gå på ett annat ställe men de spelade bra musik där så vi stannade men upptäckte senare på kvällen att det var typ samma band som gick runt bortsett från sista timmen.. första gången vi skulle gå ut och lufta oss så gick vi alla tjejer på ett led ut. då var det nån som tog oss på rumpan en efter en, jag hann inte reagera men nån pekade finger åt denne person.. jag förstår inte hur man kan göra sånt, uscha....

jaja, vi slutade kvällen på max. där jag beställde en liten dricka, var inge sugen på hamburgare. om vi skulle gått nån ananstans där det fanns nått annat så skulle jag handla, men det gick bra ändå...

beställde en taxi inne på max till halv fyra. tessan såg taxin kom och så började hennes mobil ringa, det var taxichaffisen. undrade om vi kom. vi sa, vi är på väg.. gick ut och satt oss i bilen och elin sa, får man inte äta klart. då började han säga att, då beställer man inte taxi om man sitter och äter. då sa jag, att vi beställde till halv. då bad han om ursäkt flera gånger om.. en ouppmärksam förare eftersom han inte såg tiden eller så kom den inte med och då var det växelns fel.. men men de hade typ ätit upp ändå..

vaknade halv elva imorse men slog igen ögonen lika fort som jag öppnade de. sedan vaknade jag kvart i ett, ojj tvättstugan. väkte martin och bedde han att skjutsa mig, det regnade och jag orkade inte gå.. han var med hela tvättstugan. fast vi tvättade bara två maskiner ska ha tvättstuga imorgon igen kl. ett, nu är det bara tre maskiner kvar och de bör vi hinna med imorgon. sen är tvättningen klar för denna gång..

tvätt.

idag har jag tvättat två maskiner. tiden innan hade någon tagit så jag kunde inte börja tidigare :( så jag sorterade tvätten i högar och vek ihop den rena tvätten. så i mammas sovrum ligger det kläder i högar och på sängen ligger det fint hopviket.. tog hem en bag med ren tvätt, resten fick ligga kvar eftersom de inte fick plats. den andra bagen är full i smutstvätt så jag fick ta den lilla.. tur att mamma inte är hemma så hon ser röran av tvätt i sovrummet :) men jag har koll på det :) vi hinner klart innan hon kommer hem i alla fall. bokade en ny tid på söndag, få se om vi hinner klart då.?.

vad kattfontänen låter fast jag fyllde på den med vatten igår, hoppas den inte går sönder igen :(

imorgon ska vi till birsta och handla.. martin ska köpa betterier och jag ska ha nått att dricka imorgon, jag har bara två smirnoff ice och en sommar cider, det räcker inte. så det kommer bli fler smirnoff ice och kanske nån bacardi breezer, vi får väl se... jag ska även köpa strumpor, sånna som man kan ha i ballerina skor, om vi ska ut så behövs ett par sånna.. Vi ska oxå köpa toapapper, snart slut. och så ska vi ev. köpa en tandskrapa till kissemissarna.. och när jag säger jag och vi ska handla så menar jag martin.. martin köper allt :)

ojj, nu flyttar nog nått folk in här nånstans. åkte förbi två okq8 minibussar som kröp fram, de svängde ner till 18-20 så det är väl nån ny student, antar jag. det börjar bli lite mer folk här nu efter en tom sommar. så snart börjar skolan, längtar inte.. det ända jag längtar till är att börja träna till hösten, ska få ett kort  av martin :) han är så snäll :)

RSS 2.0