Vi är på auktion på media markt. Edwin skr...

mms_img14335 (MMS)

Vi är på auktion på media markt. Edwin skriker han oxå för alla andra skriker. mycket roligt säger han.


buzzador-kampanj.

jag kom på nu imorse att det var dax att lämna in pampers-kampanjen på buzzador. jag som hade som plan att lämna in den någon dag innan. påfall om det skulle bli något fel på skickningen, eller något i den stilen. men men, tur att jag kom på det i alla fall. så nu är det gjort.

Och så vad tyckte jag. jag som är ett sånt inbitet libero-fan. just för att jag är det beror lite på att den är lokalproducerad och man får poäng på sina köp. och för att prematur-blöjan var libero. jag sparar en av varje storlek på blöjor i libero, just för att kunna jämföra hur liten min son egentligen har varit..

men jag tyckte att pampers activ fit fick helt klart godkänt. första tanken var, hur ska dessa hålla för alla bajslast. eftersom blöjan inte har någon "stoppning" där bak. men den höll. det har varit läckage två gånger. och det är helt klart okej.

och att blöjan är så tunn gör den till en perfekt blöja att ha i skötväskan. får plats med många fler än vad jag får med libero, på samma yta. så det är alldeles perfekt.

så hädan efter så köper vi pampers när vi får erbjudanden. det gjorde vi inte förrut, eftersom det inte var lönande. så pampers skicka oss erbjudanden! har två nu, en som man får 40 kr rabatt på ett paket. och en som man får 50 kr rabatt på två paket. så den på ett paket ska vi nog använda ;) och så är de lite halv dum på ica maxi, fast det skadar inte oss :P där har man om man handlar för 200 kr får man köpa libero eller pampers för 89 kr. och på det om man har rabatt så dras det från 89 kr. så nu får vi alltså köpa ett paket pampers blöjor för 49 kr. helt klart bäst!!

pampers activ fit


massa bus.

skit unge man har då. han vaknade. jag tog upp han. bytte blöja. och så blev jag tvungen att gå på toa.. edwin blev så tyst så. tänkte vad gör han nu?? sen hörde jag prassel. åhh nej godispåsen. eftersom jag tagit fram den när han sov och den stod ganska långt ut på skrivbordet. rusade in i vardagsrummet. står han med en kolaferraribil i munnen. och händerna fulla med massa andra godsaker. och på golvet. dock hade han fått ut det mesta som var med papper, som tur var.. tog ut bilen ur hans mun. den var hel men ändå inte hel. alldeles platt på den änden han hade sugit. det jag förvånnas över är att han inte blev tokig när jag tog ur godiset ur munen på han och gick iväg med den.. han visste väl att man inte får, antar jag..

och så katternas hyss på det. eller katterna, morrisen.. gjorde mat. kyckling med mangotäcke. super gott förövrigt. satt och åt i vardagsrummet i vanlig ordning. martin hade hoppat in i duschen. stängt in skötbordet och siameserna på det i sovrummet. de var därinne när dörren blev stängd. morrisen hoppade upp och tog en kycklingfilé från ugnsformen. gjorde en tallrik på resterande och lät hon äta upp den dära kycklingen.. satte microlocket över maten så den skulle svalna innan den kom in i kylskåpet. lade edwin. somna själv i soffan. vaknar av en massa bök i köket, och sedan ett krasch. såg morrisen återigen äta en kycklingfilé. åhh nej tallriken. sprang in i köket och väntade mig mat över hela köket. kom in så hade katten lyckats få ner microlocket utan att röra tallriken plus att tallriken såg helt orörd ut. så hon måste bara tagit tag om en kyckling och hoppat ner. dock så låg det ett helt cola-glas på golvet i spillror. så bara att ta bort och sopa. och katten var så lycklig över sitt byte som hon så fint morrade åt de andra katterna, kom inte nära..

trött.

är trött. men helt klart självförvållat och ändå värt det på nått sätt. I kom hit, pojkarna skulle spela nhl och martin jobba. men hon kom hit ändå ;) vi skulle se film. men så blev inte fallet. vi spelade mario på wii´t istället. så fruktansvärt kul. spelade till två, typ. eller då hade vi en bana kvar. ett slott. och efter slott kan man spara. så vi fick spela slottet. hoppas det blir fler gånger. hade kul.

nu ska jag se till så jag och edwin får något i våra magar.

vila.

idag sov lilleman vila i hela TRE timmar. dock så vaknade han redan vid halv åtta imorse. men ändå. tre timmar. nu kommer han nog hålla sig vaken tills det blir för att sova för natten.

snart ska vi iväg och fixa pumpen till akvariumet. ev köpa en ny om det inte går att fixa. och så ska vi köpa en kampfisk. såsom jag längtat. kommer bli så fint med en sån liten familj. dock så blir det nog bara hanen idag.

edwin håller just nu på att charma hans pappa. ser så roligt ut. tror han egentligen vill åt alla papper på bordet. pappan håller på med att räkna redovisning, som han började med innan edwin vaknade. och müsli-påsen på bordet är oxå en utav de intressanta sakerna på bordet. som edwin så sakta försöker ta. smygande, charmande, försiktigt. jaa, allt försöker lilleman.

Se film??

är så sugen att se på massa skräkfilmer på lördag. är ju halloween ;) men vill inte se själv. och martin jobba. så för mig och edwin blir det väl det vanliga på tv. men är ändå sugen att se massa filmer. nån som är med???

pumpor.


tv4.

vi kom visst med litegranna. huvva.. fast jag lyssnade utan ljud. vet inte vad som är inkopplat på denna stationära. ska se riktigt på den bärbara nästa gång jag sitter vid den..

rensning.

nu är det rensning av akvarium igen.. det största vi har är på tur. men blir inge köpa fisk idag. i det stora funderar vi på silverhajar. och i det mindre ska jag nog få en kampis i. så som jag längtar. måste bara hitta en snygg kampis. och så småningom ska han få fruar oxå ;)

men nu var det det storas tur. och där blir det som sagt silverhajar, tror jag.. och kanske nån sort till. vi får nog se vad vi hittar på i dem..

idag har det varit kyrkis. och tv kom dit. så halv sju idag på fyran. lokala. är vi med. eller jag hoppas på att inte vi är med. försökte undvika tjejen som filmade när det var intervjudax. men i bakgrunden är nog stor sanolikhet att vi är med.. och snart ska vi bege oss igen. då blir det kyrkan och lite gravbesök. hur jag nu ska klara det????? sedan blir det birsta. jag får helt enkelt hålla mina tankar på andra ställen när vi är vid gravarna. orkar inte med nått annat nu. så tankar på andra ställen, bäst så....

nu ska jag hjälpa till. och packa skötväskan. och sist men inte minst. väcka edwin så jag kan byta om på han och sedan gå..

fix och trix.

nu är kakan bakad. bara ta fram allt. och vispa grädde. men tror kakan blev lite mer stel. som den ska. men vispar nog grädden ändå. få se. ta fram kakor ska jag göra ur frysen. kanske bäst att gör det nu.

kolla så lillen somnade. och även kolla om det blev middag kvar åt mig. åt senlunch så det går ingen nöd om all mat tog slut. bara bra att maten blir uppäten här hemma. hatar att slänga möglig mat. huvva..

kyrkis och bus.

idag har vi varit på kyrkis med erica, zackarias och alexander. och så klart alla andra barn som var där. barnen lekte på i vanlig ordning. fick lunch och gröt för edwins del. sedan somnade han som en stock i vagnen hem. som alltid ;)

när han vaknade var det precis dax att åka iväg igen. då skulle vi till mirjam och julia och hälsa på. lite roligt. först var julia lite avvaktande och kollade på när edwin härjade runt bland hennes leksaker. efter en bra stund, typ efter vi fikat. så hade allt släppt. hon tordes till och med försöka ta grejor edwin lekte med. och när edwin kröp iväg eller julia. så kröp den andre efter. så runt i köket. edwin kom alltid ut först, eftersom han är en aning snabbare. och skrattandes. och prata gjorde de med varandra. så otrloligt roligt att se.

och det syns att min son har vant sig vid att vara vid barn. han beter sig, nu för tiden, helt normalt. och blir inte tillbakadragen som han lätt blev förrut. så kul att se.

skulle ta bussen som gick 35 över men missade den. som jag anade. men behövde bara vänta 10 min innan nösta buss kom. det som är så skönt. kliva på fyran direkt och inte behöva byta buss. nör man byter buss så känns resan så mycket längre. om jag skulle valt att byta buss skulle jag ha hunnit med bussen som jag tänkte. men men.. hellre fyran hela vägen. och edwin somnade i vagnen lagomt vid busshållsplatsen.

nu ska vi byta blöja känner jag. ta något att dricka. och nog stoppa den lille i sin säng. babysångdax imorgon. sedan ljusparty på kvällen. vilket innebär städa. och baka ;) ska väl försöka plocka lite nu efter edwin lagt sig. men inte så mycket att plocka med, är bara damsugaren som ska fram och det tas imorgon..

Grattis!

idag har vi ett födelsebarn här hemma. kanske inte just ett födelsebarn utan födelsekatt :P morrisen! hon fyller 13 år om jag räknat rätt. inte för jag vet att hon föddes just detta datum men det är det datumet jag har haft. av nån konstig anledning. så därför bli hon firad idag. hur man nu ska fira en katt? ;)

ingen vet vilken datum hon föddes. de fann henne och hennes bror som fick namnet köttbullen i en stenmur. ute, alltså. det roliga var att de fick sina namn efter hur de var. brorsan gillade köttbullar och morra (som hon egentligen heter) fick sitt namn för hon morrade så mycket. men jag gjorde om namnet till morrisen för att få in ett i och ett s i namnet.

ett tag trodde hon att hon hette kkiiiisssss. jag ropde så på henne ut. mooorrrissennn, kiissssssskiisss. jaa och så vidare. och jag tror nog hela byn hörde mig när jag ropade på henne ute. min granne sa att det hördes ;) då tog jag inte i lika mycket längre. jag ville att hon skulle komma hem, inte vara ute något mera.

inte för att hon gillar att vara ute. hon kunde tänka sig vara ute på sommaren. inte annars. när hon var mindre ville hon inte ens vara ute på sommaren. då sparng hon in på lådan för att göra sina behov. egentligen brukade vi ta bort kattlådan när kissarna lärde sig att gå ute och göra sina behov. men det blev inte så med morrisen. just för hon gillade inte vara ute.

och att få hon till innekatt var väldigt lätt. just eftersom hon inte gillade att vara ute. bara hålla henne inne. men sen så hade jag och pappa olika tycke där. så jag bar upp morrisen och så fick hon bo med siameserna uppe på mina rum. vilket inte var så jätte populärt för morrisen. men nu idag så acceptera hon dem. men är väl inte bästisar med dem direkt.

en bästis har hon haft. och det var gustaf. en grannkatt. de kunde leka i timmar både ute och inne. jaa, jag släpte in han hos oss ibland så de kunde leka. men jag gav han inge mat bara tak över huvudet och lite bus med morrisen. han gillade även att leka med min kanin jag hade, jaga henne över hela gräsmattan tills hon blev slut och låg platt som en pankaka. då tog jag upp mimmi, som min kanin hette och lade hon tillbaka i buren..

morrisen och gustaf rymde ihop oxå. jag såg dem sprang ner över bussgaraget. och de var borta i flera dagar. jag befarade det värsta. vilket jag har gjort många gånger när hon gjort sina upptäcktsfärder. gustaf kom tillbaka någon dag innan morrisen. morrisen kom tillbaka halt. vilket hon ofta blev efter när hon rymt eller med andra ord gjort upptäcksfärder.

hon var en duktig lyssnare oxå. varför jag skriver var för att hon "tappade" allt det dära när hon fick sällskap av siameserna. då blev hon katt igen. men hon kunde sitt! höll på att lära henne tass när jag träffade martin men det lärde hon sig aldrig. men är så stolt att hon kunde sitt i alla fall. och så om jag klappade på sängen så hoppade hon upp där. om jag klappade på benet så kom hon.

en gång tog hon in en liten mus. det var en sommar. och jag har hört/lärt mig att de vill visa hur duktig de är så jag berömde henne medan jag försökte hålla min röst normal och visade henne ut. jag gick ut och ropade på henne och klappade på benet. och hon kom så snällt och stolt ut. jag skyndade mig att stänga dörren. det djur går på är tonläge på rösten. därför jag inte ändrade tonläge. vilket gav resultat.

morrisen har alltid varit en liten katt. kan bero på att hon är en höstkatt, jag vet inte. men hon hade problem med att äta mat. torrfoder. vilket var hennes specialitet. så hon fick blötmat. men när hon fick kompisar utav arwen och ice så fick hennes mage lov att acceptera torrfoder. vilket den gjorde. annars skulle vi ha problem.

hon gillade sova på min mage eller så nära som möjligt. eller bara på andra sidan av sängen. jag sov ofta med två täcken, tills jag fick ett duntäcke. och hon skulle ligga mellan dem. och fortfarande varför jag skriver gillade. hon blev katt när hon fick sällskap. hon kan få några ryck och sova med mig fortfarande. men då är det mest på min huvudkudde. men då upptäcker siameserna det efter ett tag och tar över platsen. vilket det blir mycket tängre med tre katter istället för en..

så idag säger vi grattis till morrisen!


min favvo bild på henne!


app.

förresten någon som vet varför det inte går att ladda ner appar på en x10 mini?? funkat förrut men varken jag eller martin kan ladda ner nån app. jag trodde det var min telefon det var fel på men så hade han samma "fel" som jag. det är lite störande. finns nå appar som jag vill ha.... så varför funkar det inte????????


x10 mini


akvarium.

trött. vad ovanligt?! sitter just nu och dricker min blåbärssoppa. edwin äter smörgåsrån och dricker juice han har redan fått sin gröt, samtidigt som han klämmer värkar det som. ska snart klä på oss. ska gå in till stan med mamma. ska få bort larmet på edwins linne och försöka lämna tillbaka den mindre tigermössan.

sen så kommer jag nog inte orka gå hem igen. så vi tar nog bussen hem, jag och edwin. när vi kommer hem är det städdax, antar jag :P och om orken finns så blir det fixa akvarium. kan säga att akvariumena har gapat tomt länge nu. med fiskar alltså. i det i vardagsrummet tror jag det finns en fisk i. det i hallen kan man inte tyda så mycket av eftersom det är igenväxt :P men pumparna funka så det är bra, bara för jag skriver det lär en dö när vi ska göra rent. den vanliga turen. ska bli spännande och se vad edwin gör med akvariumena, när det är fiskar i och lampan tänd. hur man nu ska lyckas göra rent med han efter fötterna. det löser sig alltid. som sagt, kanske inte orka göra ren dem heller. men skulle vara roligt ;)

larm.

idag plockade jag bort alla prislappar och diverse lappar på de saker som jag köpt i veckan. har bara fixa till stormlyktan kvar. och för det måste skrivbordet städas. och det orkar jag inte nu...

men i alla fall på linnet jag köpte på kaphal åt edwin satt larmet kvar. så stoppade kvittot i påsen med linnet. måste in och säga till och då vill de se kvittot. och medan jag ändå ska in och fixa det så behöll jag kartongen på tigermössan. så tänkte lämna tillbaka den som är mindre, med kvittot på den större. men står inge storlek eller nått. och nummret stämmer på de både mössorna. får testa i alla fall. annars får jag sälja den billigt till nån som vill ha den. fundera på om jag ska köpa den coola pälsmössan istället åt edwin. han var så söt i den ;) få se.

få även se om man hinner idag. skulle bäst att få det gjort idag. men vi ska nog handla åt martins mormor och martin börja fem idag. och även ska vi fylla in dagispapperen och skicka in dem. måste köpa frimärke till det oxå. blev en full dag i alla fall. men vill helst på stan oxå och fixa linnet och mössan. men som sagt får se om det hinns..

ljuständare.

idag köpte jag äntligen en ljuständare. eller braständare kanske det heter?! ;) den vi hade tog slut för nån dag sen. och nu har jag fått in vanan att elda ljus, igen.. ett votivljus i hallen och tre t-ljus i vardasgrummet. mitt sätt att sortera ut gamla ljus :P de luktar inte så starkt just för att de är gamla och om jag har nå ny doft i den med tre så är det en svag doft så man inte får huvudvärk. nog kan jag ta nått doft och några doftfria. men då förbrukas inte lika många ljus :P så just nu kör vi denna taktik tills jag gått igenom alla gamla dofter som ska bort.. tar lite längre tid med votivljusen dock. och det beror på oxå att jag har bara ett ställe att elda på. och det i hallen. annars har jag en edwin på ljusen, eller en katt.

nää, nu ska jag sova. eller i alla fall kolla på tv från sovrummet. lär somna som en stock fast så inte är planen. vet inte hur den dära ekvationen med tv i sovrummet går ihop, somnar typ alltid.. men mysigt på ett sätt. lite jobbigare var det när edwin bodde i sovrummet då ville man inte ha tv´n igång när han sov, eller slå igång den när han väl hade somnat.. och de veckor martin jobba morgon så kan man inte heller se på tv i sovrummet, eftersom han ska sova. och lite respekt har jag när han ska sova. så det gäller att passa på dessa veckor när han jobbar kväll/natt. vilket han ska göra ett bra tag framöver eftersom hans kollega som han delar bil med är med i nån teater och vill helst bara jobba morgon, eller nått sånt.. kanske inte det bästa för familjen, eftersom vi knappt kommer se pappan i familjen dessa veckor. men men. jag kan inte göra något åt det så det gäller att aceptera och se glad ut.

birsta tur.

idag har vi varit på kyrkis. sedan kom edwins mormor och mötte upp oss. edwin somna som en stock i vagnen. jag och mamma gick in till stan. hon skulle knäppa kort till körkortet. och på apoteket. på apoteket handlade jag flour-tabletter och alvedon.

sedan bestämde vi att vi skulle åka till birsta. så fylla på busskort och äta någon form av lunch. vilket är jätte lätt när man kör lchf. hmm. men vi gick till kebabcity där mamma bjöd på en kebebsallad. orkade inte ens äta halva..edwin vaknade på kebabcity så han fick smaka kebab och bröd av sin mormor.

väl på birsta efter en typ fullsatt buss av massa ungdomar från härnösand som gick nån resturanglinje. tror jag. stod så på lärarens jacka.. och så är det en kurva påväg till birsta jag inte gillar när man har vagn. rondellen som går ner till ica maxi, från motorvägen eller bort till själva birsta. där har vagnen vält en gång. och då inte edwin i vagnen som tur är. och denna gång fick jag blåhålla vagnen för den inte skulle tippa..

på birsta köpte jag en större tigermössa åt edwin. så nu ska jag försöka sälja den han har billigt. nån som vill köpa??? och på kaphal har de halva rea-priset så det blev två stycken tröjor till edwin för 45 kr. billigt och bra. kommer bli bra dagis-tröjor. på lagerhaus köpte jag svart sand. hoppas på att en sån räcker i min stormlykta. just nu är det sandfärgad och är för lite i min mening. törs inte elda i den när det är så lite sand. ljuset står inge stadigt alls..

vi avslutade birsta turen med en kopp te och vandring bort till coop och systemet. köpte årets glögg, så nu är det gjort. inte för jag ska smaka än men lär bli en väldigt hysteri senare i tiden.

kom hem halv sex. och gick bort till kyrkis vid kvart i tio, typ. så varit borta hela den långa dagen..

veckans planer.

blev inge kyrkis idag. vi klev liksom upp tio. ooppsss.. men lillen sov länge idag. tror han närmare bestämt sov tolv timmar denna natt. men ikväll ska han läggas tidigare, nu är helgen slut. för imorgon är det babysång. och på torsdag ska jag försöka hinna med kyrkis. och på onsdag är jag nog sugen att åka på drakborgen. jaa, vi får se vad veckan bjuder på.

terrad om natten??

på mitt huvud känns det som en bula, eller blåmärke. eller nånting. när jag rynkar pannan, höjer ögonbryna. så stramar det åt på en punkt på skallen. har kännt med fingrarna och inte funnit något. trodde det kunde vara en finne? men fann som sagt inget..

men hur kan man slå huvudet när man sover?? kan inte skylla på martin för det var innan han kom hem. han kom hem tio över sju imorse. då klev jag upp och gjorde välling åt lilleman som vaknade. och hade det redan då.. hmm. fundera på om nån katt gjort nått dunderhopp och landat med klorna före i mitt huvud. men då borde jag vaknat??

eller så är det nån som går omkring i vårt sovrum och terrar oss om natten?? martin bruka vakna med rivmärken här och var på kroppen.

Edwin i en ny pyjamas från ica maxi, endas...

mms_img59418 (MMS)

Edwin i en ny pyjamas från ica maxi, endast 79 kr.


vårdcentralen.

fick först och främst vänta nästan en timme i väntrummet. först spelade jag liet på mobilen men huvudvärken sade till efter en kort stund. sedan satt jag bara rakt upp och ner, halv sov när ingen sprang omkring.

när det väl blev min tur så fick jag komma till nått rum. där frågade sköterskan massa frågor. och kollade i min hals. och tog även febern, som var 39,5 grader. fick följa med in på labb. där det blev ett stick i fingret och halsprov. men halsprovet gav inget, och sänkan var lite förhöjd. hon sprang och hämtade läkaren som oxå gjorde en bedömning. men inget pencelin till mig. har något virus av nått slag. och jag säger "INTE IGEN!" för nån vintersen hade jag det och gick med detta halsvirus mer eller mindre hela vintern. hoppas det blir bättre denna gång.

känns lite bättre i febern nu när man fått sovit en timme. tog två alvedon hos mamma när jag hämtade edwin. när jag kom överlämnade jag allt vad ansvar heter till martin. och jag själv lade mig på sängen och kollade in tv´n. troligtvis så är det så att alvedonen värkar så därför det känns bättre. så jag hoppas att det känns så här resten av kvällen. det kan jag leva med.

rolig läkare då. "du sparar pengar i alla fall" sa han till mig. eftersom det inte blev nå pencelin. sköterskan sa att jag skulle vila i helgen. så det är det jag ska göra. fast jag och vila, går inte direkt ihop. skulle göra det när edwin var i magen oxå, gjorde jag det. nää.. men nu när man är sjuk med feber så går det nog lättare..

och läkaren igen till en patient som oxå fick vänta i väntrummet "jag trodde du redan hade klätt av dig vid det här laget".. en läkare med humor, så det ska vara.. en till positiv grej var att jag fick betala 80 kr för jag skulle träffa sköterskan men fick även träffa läkaren, som när bara på fem min men ändå...

dagis.

nu när posten kom så kom det erbjudande om dagisplats för edwin. precis det vi ville ha, regnbågensförskola ;) nu är det bara nå papper som ska fyllas in och skickas. så är platsen våran. han kommer att börja den 10:e januari..

det ska sägas att vi har haft x-antal disskusioner om dagis jag och martin. men äntligen gick det in lite vett ;) så jag sökte i tisdags och fick svar idag, fredag. det kan man kalla fort. och alla som "klagar" om att de inte fått nå svar än. det kan ju bero på att vår förskola inte var full heller, vem vet?? så nu kommer edwin och kusin lea bli dagis-kompisar. dock på olika avdelningar.

snart kommer mammsen och hämta edwin. så jag kommer iväg på vårdcentralen. och då ska hon få hjälpa mig med blanketten. om det är så som jag tror det är. men tycker det är lite konstigt att jag ska fylla i mammapengen, om det är den de menar. jag menar den tar slut när han börja på dagis...

dagis


halv två.

klockan halv två ska jag vara nere på vårdcentralen. ska dock träffa en sjuksköterska som jag inte minns namnet på. men hoppas kunna få pencelin ändå.. hon i telefon frågade om jag haft halsfluss förrut, och jag sa ja i början på sommaren. och om jag hade nå fler förkyldningssymptom, det har jag inte. halsont, feber, och huvudvärk. frågade när det började, haft ont i halsen några dagar men eskalerade igår och då även med feber..och febern stannar på sina 38,0 grader. vill inte gå ner.

så nu hoppas jag att jag får pencelin. vill verkligen inte som sist. då kunde jag absolut inte äta. nu är det på gränsen. nu kan man ta sig igenom smärtan. och det kunde man inte sist.. måste kolla upp lite mer exakt det var jag hade halsfluss sist. minns att det var en helgdag i alla fall.

så ska gå ner med edwin till mamma vid ett. tänkte jag. hon ställer upp och har han medan jag är på vårdcentralen. hon sa att hon kanske skulle komma upp och hämta han, och då antar jag att det är tidigare än ett. för övrigt hade jag rätt. han vaknade när jag pratade i telefonen. men tanten i luren skulle prata med nån så då passade jag på att ta upp han ur sin säng. nu leker han med en boll på golvet. och har hidnerbana med stolen. som han igår använde som gå-vagn. såg lite roligt ut ;)

mamma sa att jag skulle säga till att jag vill ha pencelin, så det inte blir som sist. skulle säga hur det var då. osv.. man får väl göra det. och så hoppas jag på att de tar kort därnere. orkar inte gå på affären att ta ut pengar för att sedan gå tillbaka till vårdcentralen. kommer vara nog jobbigt att ta sig uppför backen på vägen hem..

och så har jag så lust att strunta i dieten nu när jag är sjuk. i alla fall just nu. när man är bättre kan man börja igen. måste fråga om jag får pencelin, om jag törs, hur många kolhydrater. i alla dessa tabletter brukar de stoppa ner socker, dock mjölksocker med andra ord lactos. och det får man äta. men ändå.. jag vill ha choklad och trocadero. ska prata med min sambo om det, som sover än. han kommer att tycka det är onödigt. jaa, vi får se.

klocka


sega på.

just nu sitter jag och väntar på att sjukhusrådgivningen ska ringa upp mig. och det är så segt. skulle vilja lägga mig i sängen igen och sova. men edwin lär nog vakna lagomt när de äntligen ringer upp. känner det på mig. han ville egentligen kliva upp sju. så jag gick in på hans rum och tända spöketlampan så fick han leka i sängen. och så somnade han om. han har vaknat en miljon gånger i natt och det tog nästan 1&½ timme för han att somna när jag lade han, det är ovanligt.

jag tog upp han vid ett och tog tempen på han men inge feber. inte ens på gränsen. så jag vet inte vad det är med sonen. om det är kartongen han lyckades få i sig igår. eller så kan det vara löken. glömde bort och i den påse som vi körde ner i kaslergrytan igår innehöll rödlök. fast samtidigt började hans gnäll efter han vaknade vid kvart i sju.. så jag vet inte. han är nog kanske hängig som sin mamma. som för övrigt fortfarande har feber, huvudvärk och mycket ont i halsen. det går lixom inte att svälja, då är det pain...


telefon


sjuk.

nu har man feber oxå. och ont när man sväljer eller "sträcker" på halsen. och huvudet värker. edwin är oxå inte sitt riktiga jag. efter han sovit satt han i mitt knä mist 1&½ time. han har pyjamas och jag har oxå sovkläder. det gjorde vi tidigt.

åter till edwin. han har ingen feber. inte sist jag kolla men han har rosiga kinder. det har han aldrig haft. så nånting är lurt med han oxå. jag hoppas på att vi får en bra natt, utan att man måste kliva upp 1 miljon gånger. men men, är väl mer synd om edwin om han blir sjuk än mig.. men sånt är livet. 

jag bör nog ringa vårdcentralen imorgon och försöka få en tid. eftersom nu har jag feber. tänker inte avvakta och absolut inte kunna äta som sist. huvva. nu gör det ont, men inte lika illa som sist. varför ska alltid min hals bli drabbad??? 

baby-gymet.

är less på denna huvudvärk. men men, nu ska jag inte klaga..

idag var vi på kyrkis och måste säga att det blåste som jag inte vet vad. och oregelbundet blåste det oxå. ibland fick man kämpa för att ta sig fram och man stod ändå still, typ. och ibland fick man värsta medvinden så det var bara att lyfta foten.. och påvägen hem fick jag sju kilo grus i vardera ögon. gick förbi renoveringshusen, som jag alltid gör, och där efter vägen hade de massa sandhögar. och så klart skulle det blåsa så det var påvägen mot mig. men men. efter nåra blinkningar var det borta..

när vi kom hem så var pappan i familjen redan vaken. han hade vaknat av blåsten. edwin sov en stund till och vaknade. sen har vi spelat musik inne på hans rum. håller på att få fram lite (mycket) mer barnmusik. så här ska det poppas ;)

damsugat det mjuka baby-gymet har jag gjort oxå, tagit bort allt katthår. nu ska det bara handtvättas. men vet inte riktigt hur jags ka lyckas med det. baby-gymet är för stort för handfatet och känns så onödigt i badkaret. kommer då gå åt mycket vatten och tvättmedel för det är så stort. för stort för baby-gymet.. men tror jag ska ta med det ner i tvättstugan nästa gång och tvätta det i handfatet därnere. det är rätt stort. så hoppas det får plats ;) måste nog göras ganska snart så det får torka på balkongen, och det innan minusgraderna kommer.

nu ska vi nog åka och handla. och få kasler av mamma. så idag blir det nån form av kaslergryta.

staden.

idag har vi varit på stan hela dagen. först sallad på piccolo, där det bara är att välja bort det man inte får äta. det är en buffé, och muma var det ;) och på piccolo försvann det två timmar. hur nu det lyckades. kom dit elva gick därifrån ett. sedan gick vi en sväng på stan, si sådär 2 och en halv timme. tog halv fyra bussen hem. orkade inte gå hem kände jag. och gå in till stan hann jag inte heller. tänkte gå tio över men då klädde jag på mig, sen var det edwins tur och han hade gjort ett rejält lass så det hade läckt lite granna mot ryggen.. så vi tog bussen så vi skulle hinna.

och nu tror jag min lilla prins har somnat så då ska jag gå och lägga mig och kolla på tv därifrån. kanske öppna boken igen, beror på hur intressant det är på tv´n. tio ska jag se hell´s kitchen i alla fall..

även att jag börjat få känningar i halsen. ogillar verkligen vintern och hösten. då går jag typ konstant med halsont. det som drabbar mig först. halsont sen förkyldning. nu känner jag även en knöl under hakan så halsen kanske inte kommer att må så bra den närmaste tiden. men men. är mest bara på morgonen man har ont, som vanligt. har haft så i urminnestider, typ..

nää, göra sig klar för sängen var det.

god natt!

ipren.

rolig liten kille jag har då. dissa mammas mat :P gjorde kycklinggryt och denna gång på grillad kyckling. gjort den flera gånger förrut men då på kycklingfilé. och den lilla busprinsen satt och spottade ut kycklingen. så hädanefter så kommer grytan att göras på kycklingfilé och inte grillad..

nu har han fått badat ocg gjort kvällen. lite tidigare än vanligt. men ska upp imorgon på babysång och så blev det bara en kort vila idag för han.

och för mig blir det en ipren och sängen. slår väl på tv´n och slö kolla på den. kanske börja med nån bok så jag har läst ut alla som sedan ska ner i förrådet. alla ungdomsböcker ska till förrådet. så de ska jag läsa ut en och en. inte så många sidor så det kommer gå rätt så fort. sen så kan jag börja med vuxenböckerna, eller vad man säger. lite stephen king och några böcker jag lånat av martins mamma..

och varför jag tar en ipren beror på axeln. eller snarare på huvudvärk. alá spänningshuvudvärk, från axeln. så tar en ipren och hoppas på det bästa. jag som trodde min axel var "bra" i alla fall så skaplig så det inte gör ont. men tji fick jag.


stänk.

att en sått litet skvätt kan göra så ont..... martin skulle steka ägg, knäckte ägget och när det hamna i stekpanan så stänkte det, inte bara på han utan på mig oxå. som stod en bit bort. fick en liten röd prick, och att den kan göra så ont får jag inte ihop. känns som hela armen, typ. när jag rör fingrarna känns det. stänket måste hamna precis på där nån nerv går, eller nått.. jaja, hoppas att det går över snart.

nu ska jag kolla till min son som små gnäller lite nu och då i vagnen. kan tänka mig att det är varmt. så tror det blir att lyfta över han till sin säng istället.

hemma.

nu har man kommit hem från kyrkis, och hunnit landa lite oxå. edwin sover än i sin vagn och pappan har klivit upp. vilken tajming man har. själv så skulle jag vilja lägga mig ner i sängen och sova vila en stund. men känner att det bara kommer vara onödigt. kommer bara bli värre om jag lägger mig. bli ännu mer trött och huvudvärken som ligger och vill värka lär då dyka upp. känner att den är på in gående.

sova.

nu står magen åt alla håll. fast inte lika "hemskt" som sist. så nu är det dax att dra täcket över huvudet. imorgon funderar jag på att eventuellt dra på kyrkis med edwin. så pappan får sova. och vid halv ett - ett kommer vi hem igen och förhoppningsvis med en sovande edwin i vagnen. och imorgon ska jag plocka in alla mina ljus i dess låder igen. håller på att limma dem, gått lite södner som lådor gör när de är överbelastade. och då ska det sorteras så alla äldre dofter hamna längst fram...

så som sagt, kyrkis imorgon. om dagsformen är bra för oss båda. så resten av dagen och veckan, vad göra???

nu blir det natten. edwin vakna säkert snart och vill ha välling. blev inge innan han somna. han somnade i min famn när vi kollade på film och den var nästan slut så han fick ligga kvar. och under blöjbytet och pyjamas klädning så sov han, min lilla prins.

poker.

måste berätta att vi var hos tessan och alex igår. grabbarna hade pokerkväll och vi andra satt i vardagsrummet. edwin min son tog ett steg. igen mellan soffan och bordet. men denna gång var det mer ett steg än sist. sist var det att han skyndade sig. nu var det koncentration på hög nivå och balans..

edwin fick en "mellis-yoghurt" som han inte äter längre till mellis. men har två kvar, nu en, i kylskåpet som måste ätas upp. sen efter dansfeber hade jag en väldigt trött kille som max hade sovit en timme under dagen. så han fick sova i vagnen. vaknade vid kanske halv elva igen, typ efter 1½ timmes sömn, och skrek. gjorde i ordning gröt som han fick äta. och den åt han halv sovandes. lade han i vagnen igen. men han kunde inte somna. skrek så fort jag försvann. alltså satte mig i soffan eller var påväg ut ur rummet. men somnade så fort jag satte mig ner i soffan med han, i alla fall i början. sen blev han vaken. lekte en stund med kissarna, eller snarare så att kissarna lekte med edwin ;) och så väntade vi på att få åka hem. klockan ett slutade de spela. då skulle pengar delas ut, martin fick 1060 alltså 860 plus... inet dåligt ;)

edwin höll sig vaken i bilen hela vägen. på slutet var hans mamma där och terrade han så han inte kunde somna :P tyckte det var onödigt att somna när vi typ var hemma. väl hemma så tog pappan hand om edwin. alltså byte blöja, pyjamas. medan jag borstade tänderna på han, gjorde välling, och fixade sängen så han kunde sova, städade hans rum på leksaker, och gjorde det sovklart (släcka fönsterlampan och vinkla persienerna). och så fick edwin välling och sova i sin säng. själv hoppade jag ner i vår säng och somnade som en stock. som jag tror hela familjen gjorde..

vid tjugo i åtta imorse, edwins vanliga kliva upp tid. så vaknade han och fick välling. sov sedan igen till halv elva. så jag tror att det inte blir nå sovamiddag-mitt-på-dagen idag. få bli en lur lite senare istället.

söndag.

här har vi städdag idag och tvättstuga. dock bara två maskiner så vårat berg har ingen chans att minska. måste typ ta tvättis igen på måndag, tisdag nått. det enda är att martin jobba natt i veckan så man vill inte vara hemma på dagarna så han får sova.. så någon som vill göra något någon dag denna vecka med mig och edwin??

jajja, har gått ner 10 kilo idag sen vi började med lchf. 5 kilo sen i måndags, liksom vad hände?? jag tackar och tar emot ;) så egentligen har jag gått ner tolv kilo eftersom jag gick upp två den helgen vi hade paus, men så kan man inte räkna tyvär. så tio kilo.

så idag har vi en liten paus. inte för att fira men för att få upp motivationen igen. detta sätt tycker jag är mest effektivast, märkte jag. gör sig tok less på allt som är gott och sedan är det blää ett tag frammåt. fast nu blir det bara en dag inte en hel helg som sist. så idag blir det godis och dricka. och kanske middag med resturangchansen. men jag antar att martin vill ha biteline-pizza utan att han har sagt nått. jaa, vi får se när det närmar sig middagstid och tvättstugan är slut..


Är inte alls avis på pappa och ingela. de ...

bild008 (MMS)

Är inte alls avis på pappa och ingela. de anlände till turkiet idag och kommer hem om en vecka, inte alls avis..


Nämen en till liten tand. så nu har han sj...

mms_img72951 (MMS)

Nämen en till liten tand. så nu har han sju små gaddar. tre av dem är dock inte fullstor än. två stycken uppe runt den 27/9 och en nere nu, 9/10.


lugn dag.

hitilis idag så har viinte gjort så mycket.. lekt och busat. vid ett så lade jag edwin i sin sång och hoppades på att han skulle somna. och det gjorde han. när han sov plockade jag ur diskmaskinen och startade en ny. sedan lade jag mig i våran säng och kollade på tv, och att somna var bara ett faktum. försökte efter en timme flera gånger att öppna mina ögon men de föll ihop lika snabbt som jag hade öppnat dem.

vid halv - kvart i fyra vaknade edwin och det var dax att stiga upp igen. så nu efter en måltid till han sitter vi här. edwin leker med nån förpackning i köket och jag här... ska snart göra mig klar. går fortfarande i nattlinné :P vi ska till martnis mamma och äta idag. flygande jacob. det får vi äta fast utan ris.. sist vi åt det där åt vi upp hela formen, alltså innehållet. jag och martin. hoppas hon har det i åtanke och gör på två kycklingar så det blir nå kvar till hamid ikväll.

hitta på??

åhh, vad ska man hitta på idag då???

blir så här när man har gjort massa de senaste dagarna. i tisdags var det som sagt babysång, teater, hockey, och de desperatahusfruarna. i onsdgas var det drakborgen och baby-lekis och handling. i torsdags (igår) var det kyrkis, ett besök till min kusin i liden och en snabbis till pappa fast han inte var hemma, sen var det hem och ge lilleman mat, iväg med lilleman till farmor och vi åkte själva på biteline och såg på hockey, hämta hem han efter hockeyns slut och åkte hem och sov....

så vad ska man göra idag då???

martin sluta inte förrän vid tre-fyra. och då får man lägga på en timme eftersom det är fredag och det traditionella fredagskaoset i garaget. ALLA ska tvätta sina taxibilar samtidigt. så man knappt röra sig därinne för alla bilar, svårt att komma in och svårt att ta sig ut. och även om martins bil är någorlunda ren så är även garaget därinne. så hans bil står därinne. så han måste in och byta bil. så bara fredagskaoset tar typ 30 min-60 min extra innan han kommer hem...

baby-lekis.

jag tror det nu blir drakborgen och lite bus. så edwin sedan somnar gott i vagnen. så dax att göra sig klar.

klart.

sådär mina vänner nu har jag slutat med att tävla, för denna gång. blev tolv tävlingar i bloggen och några som inte behövdes anges i bloggen, typ två. så nu hoppas jag på att jag vinner nånting i alla fall ;) men troligtvis lär man väl ha den oturen på alla att inte vinna. men men, försökt i alla fall. bättre det än att inte försöka.

så nu kan ni börja läsa igen. om ni hoppat över alla tävlingar, vilket jag hade gjort ;)

Tävling - goodiebag

Tävling - goodiebag
Tävling - goodiebag
Jag är med och tävlar om en stor goodiebag värd minst 8000 kr hos Lindet. Tävlingen hittar du här! Var med du också!




Goodiebagen innehåller:

Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kr att köpa canvastavlor för. Dessutom bjuder de på frakten!

♦ Karin Herzog sponsrar med en lyxig Oxygen Foot Cream.

Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 500 kr att shoppa kalasprylar för.

Cb kids sponsrar med ett presentkort på 200 kr.

Namnnappen sponsrar med en motivnapp.

Barntyger.se sponsrar med en stor och en liten textilkorg från Nyblom o Kollén.

Spöket Laban sponsrar med Tummen badcapé och Tummen reflex till vagnen.

Bambino Mam AB sponsrar med ett On-the-Go –kit ( picnicbox, sportflaska, bestick osv ) från Bambino's sortiment.

Darling Express sponsrar med ett presentkort på 250 kr. Darling Express, som har perfekta presenter till nyfödd baby, levererar gärna vinsten presentinslagen.

Pappaprylar sponsrar med en valfri vara till ett värde av upp till 500 kr från Pappaprylar.se - babymonitorer, skötväskor, barnsäkerhet och mycket mer!

Studio Nele, som bland annat säljer fina doppresenter, sponsrar med en valfri grafisk tavla (21 * 30 cm).

Önskefoto sponsrar med en Fotokalender Klassisk med ett lyxomslag.

Kalasform sponsrar med 8 paket Mumim bakformar (tryffel och muffin).

Pledd.net sponsrar med en personlig Baby filt i valfri färg. En babyfilt med barnets namn, födelsedatum, födelsetid, vikt, längd och dedikation.

KidMix sponsrar med en halsduk från Fransa Kids.

My Own Style sponsrar med en almanacka i plåt med praktiska magneter att flytta på för att välja datum.

myHeart sponsrar med par örngott/Kuddfodral, Mitt hjärta tillhör dig.

Barnkalaset sponsrar med en valfri tårtbild (oblat).

Leklandet sponsrar med ett presentkort på 300kr att köpa leksaker för.

Living and room sponsrar med två kökshanddukar.

Lindblom of Sweden sponsrar med fyra valfria tavlor (15 x 15 cm). Lindblom of Sweden har en barntavla för alla.

MyKidoo sponsrar med ett matset och bestick.

Familjesmycken är med och sponsrar med ett presentkort på 500 kr. Familjesmycken har underbara namnsmycken för hela familjen.

Ecoloco sponsrar med en ekologisk shoppingväska från Katvig, som går att göra om till en barntunika.

Bokstavsboden sponsrar med en valfri bokstavskudde.

Snutten.se sponsrar med ett 3-pack snuttefiltar.

Bioform sponsrar med Broncilan och Flurival som är perfekt mot höstens förkylningar.

Royaltstick.se sponsrar med en Royal T-Stick.



Tävling - phifadesign


Tävling -  phifadesign
Jag tävlar om ett halsband från phifadesign.se hos Millah, tävla här du med


Tävling - Busmonster


Tävling -  Busmonster
Jag deltar i utlottningen om en valfri möss från Busmonster.se hos Tant Ulrika


Tävling - LillaTussilago


Tävling - LillaTussilago
Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 400kr från Lilla Tussilago hos Tant Ulrika!


Tävling - Västergården


Tävling -  Västergården
Jag deltar i utlottningen om ett valfritt barnset i keramik, värde 596kr från Västergården hos Tant Ulrika!


Tävling - O-råsa


Tävling - O-råsa
”Jag tävlar hos Carolina om ett valfritt sugrörsglas och en valfri skål från O-råsa


Tävling - namnnappen

Tävling - namnnappen

Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om ett paket namnnappar

Tävla HÄR du också


Tävling - Yorrik


Tävling -  Yorrik.se
Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om en valfri kockmössa. Tävla HÄR du också!


Tävling - Barngrottan

Tävling - Barngrottan
Jag är med i utlottningen av valfri snoozy-tröja el byxa från Barngrottan.se
i Therese blogg, var med här du också


Tävling - Kidstore


Tävling - Kidstore
Jag är med i utlottningen av ett presentkort värt 500 kr från kidstore.se
i Therese blogg, var med här du också


Tävling - Hjärtat Mitt


Tävling - Hjärtat Mitt
Jag tävlar hos ANNASARANET, gör det du med! Klicka här!


Tävling - vincentshoestore.


tävling -  vincentshoestore
Jag tävlar om ett par Milly skor från vincentshoestore hos Sara


tävlingar..

måste säga att det är sjukt många tävlingar på olika bloggar nu. vill delta i alla men blir så tråkigt i min blogg med bara tävlingar. fast tråkigt med bara text oxå, jag vet. glömmer bort det dära med kort, tyvärr. kameran är full igen så den behövs tömma på diverse kort. blir nog lika full snart igen. har massa kläder som jag vill ta kort på. och hans rum. och vårt vardagsrum som äntligen är klart!!!

fullproppad.

idag är det en händelserikdag. först babysång. sedan var det teater på kulturmagasinet. helt okej var det. man får tänka att det var för barnen..

dock så blev edwin lite halv sur när jag höll fast han. och när han såg vällingflaskan, då blev det kaos för han. han ville åt den och gnällde. sa "edwin det är inte din vällinflaska" för att hon brevid skulle förstå och gömma den. första gången funkade det inte. men andra gången ;) så blev allt frid och fröjd igen. med en väldigt lättretlig pojke. fick inte ta ur nappen, men men. den fick han ha i, och om jag försvann blev det oxå lite små gnäll. så brukar det inte vara, men alla dagar behöver man inte vara på topp.

åter till vällingflaskan. när allt var slut, försteällningen alltså. var edwin snabb att se flaskan igen. kröp dit och tog den. innan jag hann se. mamman tog av han den och det blev gnäll igen. men det gick fort över, som tur var. sedan var det lite lek som stod på schemat. och fika till de vuxna men jag tackade nej. muffins och kaffe är inget för mig..

fick skjuts av E&Z hem. Det tacka vi för! edwin fick sitta i A babyskydd, och barnvagnen fick nätt och jämnt plats. men det gick! ;)

ikväll är det hockey på tv. ska se hos grannen, som vanligt. djurgården - timrå. hoppas på att de vinner, timrå alltså. och även ikväll är det säsongspremiär av desperate housewives. så bra och som jag längtat. blir så jag lämnar edwin med grabbarna och går hem och kolla på det. så får martin komma hem med edwin när hockeyn är slut.

så en fullproppad dag. men nu är vi hemma och tar det lungt. edwin sitter inne på hans rum och leker med leksaker och jag har parkerat framför datorn. men nu blir det nog tv istället, och kolla till den lille.

imorgon kanske det blir drakborgen och baby-lekis. tror edwin skulle uppskatta det mycket mer nu än när vi var där sist. nu kan han ta sig fram själv. förhoppningsvis får vi med min kusin oxå. annars kanske vi skulle göra något med henne ändå. vi får se vad som bestäms under kvällen.

bilen.

idag har jag och edwin varit på ljusparty. inte för jag handlade nått men kollade in. har kommit nya dofter och ny katalog. fick även med mig hem katalog och erbjudanden för denna månad. har ett ljusparty tisdagen den 26:e oktober, 18:30 som vanligt ;)

vilken tur man har då. katten som jag vill ha, till och emd två av, de är på rea. dock bara 40 kr, men det är alltid något. och så har jag ett presentkort, så där är en katt.

när vi kom till bilen från partyt somnade edwin som en stock. martin fick springa in på affären och handla grejor till maten. en liten fråga, hur gör ni andra som har barn i edwins ålder och de somnat i bilen och så ska in och typ handla?? väker ni dem. hitilis hard et blivit så att jag sitter kvar. vilket innebär att det typ inte blivit nå handling bara saker som är typ nödvändigast. så imorgon hoppas jag på att edwin håller sig vaken i bilen till affären. annars vet jag inte hur vi ska bära oss åt. lillen behöver mat nämligen, inte för det ekar tomt än. men snart så..

dagen.

idag säkrade vi lite skåp i köket bara två kvar nu. skulle egentligen behöva på ett till, så blir nog en till förpackning nästa gång vi är i birsta. lite roligt då, edwin får upp spärarna. så än så länge så är det inte så jätte effektivt. inte på sopskåpet i alla fall, där han får upp en av dörrarna.. förrut innan vi hade spärrar så hade martin en smart lösning. en diskborste med krok. som han liksom träde in och hakade fast. och jag fick inte bort den. så soporna hamnade på diskbänken...

men jag tyckte vi skulle ta de andra skåpen sedan. för jag ville få fast bilstolen i bilen. och det kanske innebar en tur till birsta. och fyra skulle vi se på hockey och hunnit äta innan..

så vi bar ut bilstolen. jag kom ut senare med edwin. kom ut och martin sa "jag har ingen aning hur man gör" och jag var inte säker på hur man satte bältena. så vi for ut till birsta. hade hört att babyproffsen tar 100 kr för att installera bilstolar. men eftersom varken jag eller martin gillar babyproffsen så testade vi barnenshus först. bilstolen är köpt där en gång i tiden.

martin sprang in. jag och edwin satt kvar. edwin sov i babyskyddet. martin kom ut med en personal. hon berättade hur det skulle sitta medan hon monterade. och allt blev klart. och jag hoppas att martin insåg att vi aldrig kommer flytta denna stol. den sitter där den sitter nu, förutsatt att vi inte köper ny bil som jag hoppas på. vilket han sa oxå, att den sitter där den sitter.

när hon var klar och skulle gå så frågade martin vad de tog. INGENTING! det kallar jag service. vi lyfte över edwin till den nya stolen, och utan att an vakna. och han satt bra i den, i mitt tycke. packade in det gamla skyddet i bilen och for..

vi handlade inne på birsta city, öb och kjell&co. sen var klockan redan tre. så fort hem. edwin blev jätte förvånad när han kom till bilen och fick sitta i den nya stolen. han hade stora ögon. han kommer mycket högre upp. och kan se ut genom hela sidorutan. vilket han gjorde hela bilfärden hem..

vi kom hem. gjorde mat. tog med oss maten och även mat till edwin och gick till grannen och kolla på hockey. timrå såklart. edwin hade sin timrå-tröja och timrå-napp. sedan kom det några till och vi kollade på modo´s match. men efter den sa jag och edwin hej då och gick hem. de andra skulle spela nhl, det antar jag att de gör än sådär 1 & ½ timme senare..

måste säga oxå. att om nån ska sitta fram på vår bil. alltså i passagerarsätet. så säger jag lycka till! kommer slå benen i handsfacket. och få såna fina sår som jag har på ett knä, det dock från taxin, och blev snarare ett brännmärke. hur jag nu lyckades... men finns inte direkt nå benutrymme kvar till den personen. så vi kan glöma att skjutsa martins mormor något mer, hon kommer inte få plats. sätet är liksom längstfram, och så ett snäpp efter det. och då fick jag trycka sätet till det snäppet. så tajt är det. sen fick jag pressa bak ryggstödet. vilket inte heller blev så mycket..

men vår lilla familj måste få plats och det är det som räknas. och babyskyddet kommer han inte få plats i när det är overalldax. så egentligen måste vi skaffa ny bil, en kombi, men med en ny bil så kommer det utgifter. och hus har vi börjat fundera på. det är martins gamla barnhem. mamman i familjen har nog dött och det var hon som ville bo där. så då kanske huset kommer till salu?? vem vet, om det gör det så blir vi nog husägare. martin vill så innerligt ha tillbaka huset. även att hans gamel morfar bodde där, men då i ett annat hus som de rev och byggde nytt, typ -86.. så jag förstår han om han vill ha det. han säger om han blir mångmiljönär ska han åka dit och bjuda på det oavsett om det är till salu eller ej.

jaja, drömmar måste man få ha. men det om bil hoppas jag blir verkligt snart. kommer inte funka i längden att bara vi får plats i bilen. och då knappt nå "packning" om vagnen är med. vilket den nu måste jämnt. inte ens storhandling kommer få plats. tre påsar, kanske fyra. och då är det bara vi i min mini familj inräknat..

RSS 2.0