Vi är i skogen och grejar. edwin fått vari...

mms_img47104 (MMS)

Vi är i skogen och grejar. edwin fått varit i skogen två gånger på samma dag. en gång på dagis och en gång nu med mamman och pappan :-)


Tävling - Elodie Details.


Jag tävlar om en valfri åkpåse från Elodie Details hos Agnes!


Regn.

se det regna, se det regna, det var väl roligt, hurra..

suck. less på regnet. bara det slutar till jag ska hämta liten på dagis. och så att vi hinner hem. innan det börjar igen, om det nu slutar och tänkte börja igen..

men detta är ju hösten. regn och blåst. men så tråkigt. jag som är sommarmänniska. så ge mig värme och sol, tack. men får nog vänta lite mindre än ett år till det igen..


Fuck cancer.

någon som är sugen att gå på fuck cancer på dagen på fredag??

jag är lite små sugen. ska vara barnanpassat med bland annat smultron och sång, osv. kan vara roligt. för edwin då. inte för jag tror han kommer vara så super intresserad. men kul ändå :)

på morgon är det sjukhuset som gäller. halv sju ringer klockan, eller om jag kliver upp samtidigt som M. vi får se. sen går vi ut till bussen vid 7:40. för att vara framme på sjukhuset till halv nio. tror det var så jag hade tänkt. kollade upp det via nått annat inlägg. men ska checka av allt imorgon igen. känns lite väl tidigt för det nu.

efter besöket hos läkaren. tar vi nog en fika. förutsatt att caféterian är öppen. sen åker vi till edwins farmors dagis och hälsar på. och sen kanske ner på stan och kollar in det som händer på pipeline. vi får se. vad som händer efter själva sjukhuset, det är inte riktigt spikat än..

Äppelpaj.

igår gjorde jag en äppelpaj. testade något nytt och tillsätte lite managryn. blev gott. lite mer krispigt om man föredrar det. men jag tycker nog hellre den gamla vanliga smulpajen är godare. men nu har jag i alla fall testat. och sura var äpplena. kände jag efter jag gjort klart pajen. önskade att jag fick till tunnare skivor, men men. blev bra ändå ;)


Löv-plockning.

igår när jag lämnade lillen på dagis. så stod nästintill alla barn och personal ute. barnen med reflexvästar. så fick ta på edwin hans galonisar, som jag bruka ta hem. då det har varit så fult väder och regna på mornarna. så jag tar med dem hem. tar på dem på edwin på morgonen om det regnar annars tar jag med mig dem i handen.

så tog på han de. och fixade. han fick oxå en reflex-väst. en ny till och med. direkt från förpackningen. de skulle gå på promenad. plocka löv, och annat skoj de hittade. som de sedan skulle pyssla med onsdag och torsdag.

även när jag hämtade han igår. så fick jag ingen kram. han sprang förbi mig och till dörren och sa hej då. hann inte prata med personalen ens. för edwin ville hem. eller snarare ut! han har lärt sig vart hans skor är så han tar dem från hyllan osv.

det roliga i det hela är att bär vi gick från bussen när vi kom hem idag. så gick edwin till ett träd (lönn?) och pekade och hade sig. jag sa att han fick ta ett löv. vilket han försökte med. men fick hjälpa han. som han gick sedan och blåste på och viftade med. så troligtvis så hade de plockat sådana löv på dagis, och det kände han igen.

Eeg 110921.

det har gått bra idag. men vilken skillnad det var på undersökningen motför sist. känns som det kommer bli fel och vi får göra om. men troligtvis så är allt rätt. men i alla fall, denna gång hade edwin bara tio elektroder i huvudet motför massa mer förra gången. han fick ingen mössa över denna gång. men det gick bra ändå med alla sladdar.

vi utsattes inte för nå blinkande ljus heller, som vi fick göra sist. det tycker jag var lite konstigt. väl det som är en stor del av undersökningen, tycker jag. inte för jag gillar ljuset. denna gång hade jag en taktik som jag skulle använda mig av. men fick inte testa den ;)

sen så höll undersökningen på i max 15-20 min. motför sist då det tog närmare en timme. på papperet jag fick så stod det att det skulle pågå i en timme plus utsättas för sånt där blinkande ljus. men men.

även så kommer detta skickas ner till stockholm per post. och sedan upp till motagningen, men då troligtvis med fax eller mail. då detta inte är akut. men saken är den att vi ska träffa läkaren på fredag. vet inte riktigt hur det går ihop. men men. inte vårt problem. vi går dit på fredag. kanske får en ny tid då. eller så kanske de hör av sig om det är onormalt på eeg. men jag tror absolut inte att det är något fel på det. utan tror att allt är normalt, precis som sist.

Vi åkte som sagt buss imorse. och så buss hem. råkade nämna ordet fika till edwin när vi var klara. och han skyndade sig iväg. så var likabra att ta en fika då ;) blev en varsin gobit, en festis till liten och en dricka till mig. väntade in I som skulle börja jobba. så hejade på henne och pratade en liten stund. för att sedan bege oss till bussen. precis när vi kom ut så kom en buss. så var bara att lyfta upp edwin och springa.

dock skulle jag ha väntat och tagit nästa då denna buss blev proppfull med folk. för denna buss kom in sent på navet så fick vänta på nästa buss och då hann så klart nästa fyra komma in på navet. men men. trodde edwin skulle somna på någon av bussarna då han var trött. han härjade som en tok på sjukhuset, en riktig busunge. men icke picke. han höll sig vaken :)

Busstur.

imorgon är det dax för eeg på lilleman. bör nog åka halv tolv bussen från navet. så då är frågan om man törs åka bussen som är inne 11:27 på navet eller om man ska åka bussen som är inne tio minuter innan. för man vill inte missa den som går halv upp till sjukhuset heller. så risken finns att man är super tidigt istället. och vad jag minns så är det väntrummet inte så barnanpassat. alltså inga leksaker eller någonting. kanske på sin höjd en barnbok. så jag tror nästan att vi tar bussen som går 10:59 från oss. skulle inte vara hela världen om denna buss blir sen eller vi missar den. då jag vet att vi hinner om vi åker med nästa oxå. kanske lite mer stress på navet med liten. men det löser sig.

så jag och edwin bör gå hemifrån 10:45-10:50. för att hinna med bussen. lutar mer åt att vi går ut kvart i. för att vara på den säkra sidan. lilleman kan gå segt ibland och vilja bli buren. då bruka det ta en liten längre tid att gå. tänkte inte ta med någon vagn. så får se hur det går. en känsla av att han kommer att somna på vägen hem. men det är otroligt krångligt att ha vagn på sjukhuset. så får försöka hålla honom vaken. kommer nog inte vara hemma förrän två-halv tre. då undersökningen tar en timme. så fundera lite på om vi ska fika på sjukhuset innan vi åker hem eller hur vi gör. det får vi se imorgon vilket humör jag är på :P 

även att de gjort om busshemsidan när man ska kolla bussturer. samma design och allt. men även om jag klickar ur den grejen att jag inte vill gå. så kommer det upp massa gröna gubbar överallt. så jag fick först söka navet - sjukhuset. för att sedan söka nacksta - navet. motför jag fick göra förut. då kunde jag söka på den sträckan direkt. och inte få nå gröns gubbar.. liet störande. även att vissa turer tyckte den att vi skulle gå från navet till sjukhuset. men jag tror vi klarar oss från det. kommer bli roligare på torsdag då jag måste kolla vilken buss på fredag, då blir det mer pusslande. i alla fall mer tider att komma ihåg. kanske samma sak md bussen. men tror jag skrev upp nånstans vilken tid vi ska gå ut till bussen.

Sant?

är det sant att det är allra sista säsongen som kommer sändas av de desperata husfruarna?? så fall kommer jag grina floder när det väl är sista avsnittet. vilken serie kommer kunna slå det, liksom?? mitt favvoprogram :)


Familjedag.

idag har vi varit på arla´s familjedag nere på milkos gamla lokaler. M hade taxi´n hemma så han åkte och bytte bil och jag, edwin och I började gå. vid plan så snubblade lilleman och sedan ville han bli buren. vilket inte är det lättaste med en 14-kilos klump. så bar han i omgångar och de gånger han fick gå så var det ett himla tjat från hans sida. men nästan vid affären hittade jag en pinne som roade han en bit. och på parkering på ica så var det massa bilar att spana in.

vi mötte upp M. och sedan gick vi in på området. och man kan säga att edwin gick stortsett hela vägen, duktig pojke. väl inne på området. så kollade vi in allt. tog en ko åt edwin. nyckelband. vi frågade vart alla fick sina påsar ifrån och ungefär vid den punkten började de dela ut igen. dock så fick inte jag en. säger bara det. alla gamlingar. såg en tant som bar tre! påsar. men behövde inte vänta länge innan de kom fler. så jag fick oxå en. och i påsarna var det en kartong med svarta kesella tallrikar. perfekt för frukosten. och så lite recept-blad osv. man fick ta en mjölk ur kylen. vilket vi gjorde.

ställde oss även i den långa kön och fick testa diverse juice, kesella, cremé fraich (som dipp) och ostar. vi fick även ett fyr-pack juicer. passion och apelsin. vid ost-stationen så frågade herren om edwin gillade ost. M svarade att han äter allt. och så fick edwin 500 g ost, billing och färdig skivad. vi ställde oss i nästa kö och fick pucko, och korv. satte oss och målade lite, eller snarare edwin ;) gick och tog en bulle med en liten mjölk. såg att de delade ut cremé fraich med svamp. kastade boll och vann en nalle.

ställde oss vid traktor-åkningen och såg att de kom med rödmjölk. M gick och hämtade en åt oss var. och en till påse. för det blev otroligt tungt att gå och bära massa mjölk :P vi åkte lite traktor med släp. vi satt i släpet på höbalar. när vi skulle gå tillbaka tog vi lite mer mjölk och cremé fraich.

vi fick samanlagt fyra djup tallrikar. fyra cremé fraich. fyra puckon. 12 små festisar. fyra små mjölk. två kor. två nycklband. 500 g skivad ost. och slutligen 6 liter mjölk (tre gröna och tre röda). och så x antal recept. och visst lite dubbleter av dem. Så kan säga att vi är mer än nöjd av dagen :)

har även hunnit varit till birsta och handlat hängselbyxor och ett par tröjor åt edwin. han kommer bli så söt i hängselbyxor. har ett par i 92 men de har jag testat på han och de är sjukt stora. så nu köpte jag ett par i 86. som han förhoppningsvis kommer kunna ha på en gång. ska testa imorgon då lilleman är vaken igen.

Tio år sedan.

jaa. idag är det tio år sedan den hemska bussolyckan skedde. den dagen finns fortfarande inuti i mitt huvud. sänder mina tankar till högre makter idag.

Apa?

edwin har hamnat i någon extrem klättperiod. kanske varit i det ett tag. men nu har han kommit på nya ställen att klättra. dvs kattklösträdet. och när han öpnnad balkongdörren imorse. så insåg han sin nästa utmaning. klösträdet på balkongen. så edwin stod och hängde i vädringsluckan och lekte titt ut. jag må säga att han är väldigt fantasifull och smart den dära pojken ;)

Apa? katternas klösträd fick en helt ny be...

mms_img46096 (MMS)

Apa? katternas klösträd fick en helt ny betydelse..


Innan jag kom på att det var detta sätt so...

mms_img46092 (MMS)

Innan jag kom på att det var detta sätt som lillen ville äta på. vi har haft skrikkalas så kallmat serverars.


Skogen.

edwin hade varit i skogen idag på dagis. han haed skrattat hela tiden. han är för go min prins. så han skulle få följa med fler gånger då han tyckte det var roligt. de säger även på dagis att det syns på han att han är van att vara ute, och tycker även det är kul. för på deras gård går han och poar på med något hela tiden, är inte still någon gång. roligt att höra :)

Inte så farligt.

jag trodde det skulle blåsa mer än vad det gör. eller snarare ser ut. och så farligt var inte denna blåst. än så länge. men tror det ska hålla sig på denna nivå, dock så kan det skifta ganska fort när det gäller väder. men man får hoppas då till det bättre ;)

Känsel.

Jag har insett en sak. i och med jag börjat kollat på sjukhuset på tv´n, och även 112- på liv och död. så idag pratade någon om känsel. dock i en hand.. det var där jag insåg mitt.

Jag kommer aldrig få tillbaka min känsel i magen efter kejsarsnittet jag gjorde för två år sedan. jag menar det har gått två år och känseltrådarna bör ha hittat tillbaka till varandra på den tiden. och jag kan säga att det är inte en liten bit som inte har en känsel, ca 1½ dm (om inte mer), på mitten. sen är det typ 1 dm på var sida som känns konstigt. och så allra ytterst är det normalt. svårt att förklara.

men jag skulle nog klara ett slag i magen utan att känna något i alla fall ;) dvs om man träffar på rätt ställe. känns lite konstigt. och väldigt obehagligt. och obehaget ligger väl i att man inte känner något.

fast känseln kan väl komma tillbaka. men jag har en känsla av att den inte kommer göra det. eftersom det gått två år. och ju längre tiden går och inget händer desto mindre är chansen att jag får någon känslen.

Blåsigt.

Det blåser visst ute. är inte sugen på att gå ut nu. inte för jag hade tänkt att vi skulle göra det ;) hoppas det slutar till imorgon. men enligt yr.no så ska detta pågå hela morgondagen oxå. så länge det inte regnar samtidigt. men det ser inte heller lovande ut.Hemskt.

sitter och läser på facebook. snubblar in på sida, eller vad man kallar det. där det står att ett band skulle spela på lördag och en av dem kommer inte närvara och han vill att bandet ska spela ändå. så de ska spela och skänka pengarna till barncancerfonden. saken är den att den som inte kommer närvara har ett barn som fått hjärntumör.

så hemskt. jag har sett/träffat denna pojke någon gång. föräldrarna har växt upp med en av mina syrror. får liksom bilder i huvudet hur han busar med sin familj där på stora torget för två år sedan. tycker det är så hemskt detta med cancer och tumörer osv. blir liksom ännu mer känbart när man sett personerna "live". liksom inte vara bilder från tidningar osv.

så sänker en tanke. inte bara till dem. utan till alla som är i denna sits eller liknande.

Stigen.

nu går jag till och från dagiset den vägen jag gick i vintras, då jag genade. på gräset och ner vid 24. sen går jag dock på framsidan av 20. då det är gångväg. gillar inte att gå efter vägen med edwin, då han går själv kanske ska tilläggas. det funka att gå där. dock så ramla den lille på gräset igår. tur han hade galonisarna på sig :P blir väl en aningen längre, känns det som, än att gena mellan husen. men såg imorse att gräset har växt betydligt sedan igår. så dröjer inte så länge innan man kan gå där igen.

och efter vägen bruka vi oxå kunna gå. då vi har något fordon. såsom vagn eller cykel. och jag tycker det är lerigt där. och mycket saker som man ska akta sig för, inte för att det är mitt problem att akta mig. snarare de som ska akta mig. då det är en gångväg där, som de inte spärrat av. men jag tycker det känns som man kliver in på arbetsplats. och så är jag rädd för att halka på lerat som är där.

sak samma. vägen vi går nu funkar den oxå. men jag önskar att de är klara snart. är något less på ljudet. men rätt kul att se hur allt växer fram. hur man chansar/listar ut saker allt eftersom det växer fram osv. men som sagt. less. dock så tror jag inte att det kommer bli bättre, alltså med ljudet. jag mena framemot sommaren kommer man höra massa musik, dygnet runt typ. men hoppas kan man alltid göra ;)


Promblematik i vardagen.

jag måste få klaga, dock så är det en fis i rymden. MEN, den finns verkligen ingen väg att gå till dagis numera. om man inet väljer att ta enorma omvägar, som innebär att vi måste gå minst en halv timme tidigare för att komma fram till dagis i normaltid. och det ska inte behövas göra när man bor så pass nära som vi gör.

De håller på som sagt och renovera dessa 22-24 som ligger alldeles brevid oss. och de är väl klar på insidan nu och bara utsidan kvar. och den sidan som är mot vårt hus. så man hör tarktorer och diverse andra blinkande. tutande saker från tidiga morgon, 6-7, tills de slutar, och det är väl vid 4-5 skulle jag tippa på. med undantag fika vid nio och två.. jaa, jag har "koll" på när de fikar oxå. bruka vara när jag lämnar/hämtar från dagis. nu har de även flyttat barakerna precis utanför vår port men liksom på deras sida.

nu till saken. gillar inte att gena, egentligen. för det känns som man kommer in på deras arbetsplats. men jag gör det ändå. för det går snabbare än att gå runt allt. och oftast så fikar de på morgonen när vi springer förbi, och vägen hem bruka jag gå runt. alltså efter vägen.´

men nu har de sått gräs där de grävt och i all jord. och det är så pass brett så man kan inte hoppa över. och så pass långt att det är meningslöst att gena om man går efter det sådda. så idag när vi gick till dagis klev vi i jorden med allt nysått gräs. hade direkt inget val, som jag ansåg.

sen andra vägen jag bruka ta är den som är parallel med vägen. en liten längre bit. men den fick jag ta i vintras då 22-24 var inhängnat och det gick inte att gena. men från dagiset som vi har här utanför (där edwin inte går, men jag har gått på) till vägen är en stor lervälling. då de kör med traktorer, inte bara en, lastbilar och allt vad det heter. håller på att göra nånting som jag inte riktigt kan urskilja. så de har liksom förstört gångvägen. inte bara med deras stora däck utan med massa saker och skrot, och så klart geggamoja och lera. så man får sick-sacka sig fram. och rädd för att halka i all lera, och bli påbackad eller något annat skoj av något fordon av den störra modellen eller kanske få en skopa i huvudet. känns som så i alla fall. då man går så pass nära.

och om man klarat sig fri från detta. då kommer man ut på trotoaren. som man inte kan gå på. för det är lera och massa annat. en traktor osv på. så vägen är halverad. och de håller på att sätta kantsten. så jaa, mabn får trängas med bilarna. och det känns inte så kul, för där vi bor kan det komma nån i 100-blås och bara köra. ni vet, invandrare! så känns inte säkert direkt. så idag när jag gick hem gick jag innanför spärren men inte så pass nära så jag ramlade ner i hålet. tur som är så var ingen där.

sen när man passerat detta. och ska gå ner nästa väg. så man kommer mellan 16-18. då är det en leråker stortsett hela vägen ner. och jag lovar er att där sätter man sig på rumpan och åker. för det lutar neråt, eftersom det är en nerförbacke. plus så har det regnat i flera dagar och regnar även nu. så blött är det. och varför det är massa lera och jord där är för att de håller på att plantera träd såg jag parallelt med vägen. och göra någonting mer, som jag ingen aning om vad. jag hoppas på en lekplats åt barnen då lekplasten de fick är en fjantig liten sak. men jag antar att de gör parkering, parkering och parkering.

så vilken väg väljer man om man går till dagis??

nu när jag ska hämta lilleman så tror jag att jag tar en helt ny väg. jag går på gräset parallelt med det ny-sådda, tills det tar slut. fast åt andra hållet motför imorse. och så genar jag vid 24 sen tar jag 20 och går parallelt med det huset till 18 där jag bruka gå till skolgården och sen till dagiset. få se om det funka att gå på gräset, eller om det blir stopp igen.

för jag vill verkligen inte gå efter vägen. där det är leråker X1000 typ.

Sjukhusbesök.

Nu så var det beställt en ny patientbricka åt edwin. den han hade har kommit på vilovägar. då vi inte fick med den hem. så troligtvis så åker den omkring i någon ambulans, eller något i den stilen. för jag gav den till ambulanskillen. sen vet jag inte om han i sin tur gav den vidare till akuten, sen till iva, sen 44:an. så många ställen som den kan ha kommit bort från. tur de är gratis :P så förhoppningsvis får vi hem den innan den 21:a och 23:e. men får den nog på onsdag då det går fort att fixa. bara för det lär väl den som varit på vilovägar komma till rätta ;)

den 21:a är det eeg som gäller för den lille herren. dock så tror jag att patientbrickan inte behövs då. då det inte näms i papprena. och denna gång tror jag nästan att pappan får sitta med den lilla herren i knät. jag ogillar verkligen det blinkande ljuset som de kör i slutet. så får jag ta lite kort på edwin oxå när han har en sån fin nätmössa *skratt*. men vi får se hur det blir.

sen den 23:e är det läkarbesök. det roliga är att vi ska vara där en viss tid. sen står det i papprena att vi ska helst vara där 30 min innan. förra gången vägde de edwin, och mätte hans längd osv innan vi träffade läkaren. och så kom det ett till papper med kallelsen. om det nya på sjukhuset, centralstationen. och på det papperet stod det i sin tur att man ska vara i god tid till sin tid då det kan vara lång kö på centralstaionen. så vi bör nog vara på sjukhuset 45 min innan vår tid till läkaren. vilket innebär att vi måste senast gå till bussen 07:40 på morgon, för att då vara framme 08:28. dock så tror jag att vi hinner med bussen på navet så vi kommer 08:18 till sjukhuset. vilket i sin tur innebär att vi måste kliva upp typ 07:30 på morgonen, kanske lite senare. om nu inte martin skulle vara ledig eller nått. måste liksom ha en reservplan på det hela. annars gör vi som sist att han möter upp oss på sjukhuset, bruka kunna bli enklast så. och edwin känner sig så stor när han får åka buss utan vagn. dock så måste man kliva av på navet nu för att hoppa på bussen upp på sjukhuset. så det man får hoppas på är att det inte är så mycket folk så vi får ett helt säte för oss själva.

11 september 2001.

Jaa, vad gjorde jag för just tio år sedan??

Slutade skolan gick i nian, var en tisdag. tog min macka som jag alltid gjorde efter skolan. slog igång radion. och på den tiden var den enda bra-iga kanalen vi fick in på radion nere p3. och blev less för de pratade stup i ett om några himla plan. blev mest irreterad över att de inte sände programmet jag brukade lyssna på, kan inte säga vilket det var då jag inte kommer ihåg så specifikt. slog av radion då jag absolut inte var intresserad av nyheter. gick och satte mig vid tv´n istället. men där visade de oxå bara massa tråkiga nyheter. hittade en kanal utan dessa plan och det var disneychanel. men fick inte se på den länge innan pappa kom hem.

blev lite chockad att han kom hem så tidigt. han skyndade sig till tv´n. slog igång cnn, eller vad den amrikanska nyhetskanalen heter. frågade om jag inte hade hört. och jag brydde mig inte så mycket så jag svarade nej på den frågan. då sa han att det kan bli ett tredje världskrig. då fattade jag galoppen med det hela.

så pappa satt bänkad framför tv´n. jag fick göra maten, som alltid. vi åt till och med i vardagsrummet. jag var inte så super intresserad. tyckte det var rätt häftigt på något sätt att se dessa plan störta in i tornen. hur allt är skört på något sätt. hur tornen vek ihop sig och föll ihop, och all rök/damm. hur mäktigt det är på något sätt, och den lilla människan inte kunnat göra så mycket mer än försöka fly bort från förödelsen.

själv satte jag mig ner med läxor eller annat, som vanligt i köket. vi hade två köksbord. ett som stått kvar efter pappa fyllt jämnt massa år tillbaka. det som vi åt vid. och det andra, det gamla, åt vi vid då vi hade gäster. det var det jag hade som läxbord.

var som sagt inte så intresserad. men förstod allvaret i det hela. men ändå inte. det kom såsmåningom. jag levde i min värld, och utrikesnyheter betydde inte så mycket just då. (kan väl sägas att jag inte är så intresserad av utrikes nyheter fortfarande, bara vissa saker faller mig in som jag följer)

jag minns även dagen efter. rektorn samlade alla elever till aulan. det var inga stolar uppsatta. då det inte var planerat att ha samling. så vi fick stå. han pratade om det som hänt. vi hade även en tyst minut. och kan säga att den tysta minuten, har nog aldrig varit så tyst. även "busarna" i skolan stod tysta. rätt imponerande. kommer även ihåg hur en av de som omkommer vid bussolyckan (6 dagar senare) står tyst med huvud böjt och kollar neråt. den bilden kommer nog inte försvinna från mitt huvud.


Natten.

edwin vaknade fem imorse. skrek. gjorde välling. han ville inte ha. tog upp han och vi satte oss framför tv´n. och trösta och gjorde ett försök till välling där. han drack tre klunkar. gick på toa med han i släptåg. sedan lade jag ner han i sin säng igen. han skrek. ville absolut inte. tog upp han igen. och frågade vad han ville. han sprang in till vardagsrummet och pekade på tv´n, och ätnkte hoppa upp i soffan. jag sa att vi skulle sova. och gick in på hans rum. väntade en stund så kom han oxå. lade han igen. och försökte få han att sova. genom att stå där, osv. men han skrek och skrek. jag gjorde allt. flyttade mig en bit i taget osv. men inget funkade. så tog upp han igen och frågade samma fråga igen, vad han ville.

då sprang han in i köket och pekade på diskbänken. gav han flaskan med välling, var fortfarnde varm. men den dög inte. så jag hällde ut den och gjorde en ny, som han fick se. hoppade upp i soffan med vällingflaskan i handen, tutten i munen och snuttefiltar i den andra handen. pekade på tv´n och dess dosa. slog igång tv´n. och fixade så vi kunde sova i soffan. dock utan lakan. men med kuddar, och täcken.. han drack till slut upp sin välling.
vi kollade på femman och där blev det minsan sändningsuppehåll. så stängde av tv´n och försökte sova. men det är inte lätt med en pigg 2-åring. som lekte runt i soffan men ändå gäspade. vid tjugo över fem fick jag nog, efter 1&½ timme. då edwin tog upp en gul bil som låter. dock så hann han inte trycka på den innan jag togd en av honom. men då åkte han ner i sin säng. och tillslut så somnade han nog. inget skrik i alla fall, bara massa prat från hans rum.

så halv elva vaknade han upp igen. och jag har verkligen ingen aning om hur jag ska lägga upp dagen. för typ halv fem ska vi åka. och helst av allt skulle han sova oxå då jag antar det kommer bli en lång kväll. så tror vi ska duscha/bada nu. sen får han lite gröt innan jag ska testa och lägga han vid två. och hoppas då att han kommer att somna. så han får sova litegrana i alla fall innan vi ska iväg. bruka vara rätt så påfrestande att leka med C, då han är rätt hårdhänt. så tillslut klänger edwin på sin mamma, och ju mer trött han blir desto jobbigare tycker han att C blir. så fort C närmar sig edwin så kommer edwin springades till mig. fast ibalnd får han för sig att leka med C oxå mitt i allt. så jätte hemsk är han inte ;)

Outfit check.

nu har jag fixat edwins outfit tills imorgon. då vi ska på 30-års fest. de röda jeansen som jag köpte. dock måste jag nog vika upp dem mer då han kommer kliva på dem eftersom de åker ner. spännde åt lite i midjan efter han testat i alla fall. få se omdet blir bättre eller inte. och så testade han först en svart/vit randig t-shirt till med en tuff tiger på, i storlek 86/92. men t-shirten såg mer ut som ett nattlinne på lilleman. skulle funka om jag inte hade några andra alternativ. men fann en annan tröja. en röd/vit randig t-shirt med en döskalle på. samma tuffa stil som tigern och byxorna. kommer bli alldeles perfekt. dock skulle jag vilja att han hade hans coola slips oxå men det passar liksom inte till en t-shirt. slipsen i sig är i samma stil som resten av kläderna. tog även fram en huvtröja fast utan huva. så få se om han har på sig den eller inte. beror på vädret imorgon då vi åker. den är oxå lite stor då den är i storlek 86. men men.

så nu är det bara jag kvar. och vad ska jag ha på mig? fast samtidigt bry jag mig inte. kan åka i mina rosa pyjamasbyxor med gråa flodhästar om det ska vara så. de hade jag när vi var på sjukhuset. insåg när vi skulle åka hem att jag har visst gått i dem hela dagen ;) sak samma. fundera lie lätt om jag ska min nya tröja jag köpte som är rosa med vita prickar och nå svarta leggings till. men får se imorgon då det är dax att klä på sig inför kvällen/sena eftermiddagen.

Dagis.

idag var det första gången edwin blev ledsen när jag lämnade han på dagis. den dagen man så klart skulle göra något. min skjuts väntade även på mig. så kanske det han kände av. så fick trösta liten tills personalen kom och lyfte upp han. och så blev han tyst och lugn när de gick till fönstret och skulle vinka hej då till mig.

tydligen hade han grinat till någon till gång. ätit lite. men somnat fort. så personalen trodde att han var trött. vilket kan säkert stämma. men samtidigt lade han sig tidigare igår, vilket gjorde så han somnade tidigare. var dock på dagis en kvart tidigare än normalt. han vaknade kvart över sju imorse och bara skrek. så vi klev upp, var ändå bara en kvart kvar till klockan skulle ringa. han var hungrig. fick sin frukost så var allt frid och fröjd. jag hoppas att det inte är någon förkyldning som ligger och gror hos lillen.

Shopat idag oxå.

shoppade visste idag oxå. mer än presenterna. jag gick lös på mössfronten till edwin. köpte den oranga med sesamstreet-monstret på. dock så är den i 110-116 eller vad det var eftersom 86-98 var slut.. men får spara den till nästa år annars. sen så köpte jag en mössa som edwin kan ha till sin overall i vinter. och sen en tiger mössa med tillhörande vantar. alltså inte tiger, tiger utan en riktig tiger. som är gul med svarta ränder. så snygg ;) sen köpte jag även ett par röda jenas till han. jag kunde inte släppa dem så blev bara tvungen att gå tillbaka och köpa dem. köpte de i 86 då han kommer kunna ha de längre. få se om han har på sig de på 30-års festen på lördag. måste rota lite i lådorna och hitta en tuff tröja till :P sen till mig/oss blev det fyra-pack galgar och ett paraply. dock är paraplyet rosa så tror jag kommer få ha det i fred ;)

Tok unge!

nu har jag lagt till alla bloggar som jag läser på den bärbara oxå. i alla fall de jag hittat igen då jag glömde spara favoriterna innan vi formaterade datorerna här hemma. internet får jag icke till på den stationära. testade både routrarna som vi har och det funka inte på nån av dem. och då ska det nämnas att det funka med den bärbara på den som den befinner sig på. förstår inte varför man ska krångla till det och ha två stycken? ;) och detta tagentbord är skumt. alltså själva tagentbordet är skönare då det är mindre tagenter, sticker inte upp lika mycket plus så låter de inte lika mycket. men ibland får texten för sig att hoppa, ni vet strecket som man skriver med. jag tror det är bland annat touchen som är utsliten så det blir så. jag vet inte, min teori..

sova tror jag det blir nu. blir så man ska upp en halv timme tidiagre imorgon då edwin ska på dagis en halv timme tidigare. för jag har bestämt skjuts/tid med presentjägarna :P vi ska börja med en frukost på ikea. känns lite tokigt att lämna edwin tidigare. dock blir det bara en halv timme. då jag bruka lämna han nio. dock så har vi tid från kvart i nio. så super tidigare blir det inte. skjutsen hämtar mig kvart i, var jag nu kommer befinna mig. troligtvis på dagis eller påvägen hem :P

avslutar med en bild på min lilla prins. som jag tog idag. han har alltså gått med stolen från vardagsrummet, den stod vid skrivbordet, till sitt rum. i den, såsom han är på bilden. jag må säga att han är tokig!!


Glöggen 2011.

jag har råkat gjort det igen. beställa en glögg. blossas nya för iår. jag har sagt det att jag ska ha en varje år efter edwins födelse. ser så tokigt ut annars. dock så är det en äcklig smak iår. det ser jag på en gång. så jag får helt enkelt bjuda bort den. för edt är flaskan jag vill åt ;) är för övrigt kaffesmak, eller något i den stilen.


Såret.

Och så måste jag visa edwins sår. ser inte så stort ut på bilden. men jag upplever det större. plus så trodde jag att det skulle vara ett litet sticksår, som från en nål. det ser mycket svagare ut idag. så läkningen går fort. speciellt utan plåster över.


Shopingen.

måste visa gårdagens shoping ;)

  


Zznark.

jag blev så där akut trött. om jag lade mig ner skulle mina ögon sakta stängas. bara en timme kvar till vilden går och lägger sig. då ska jag ta en kopp te. och se om jag lyckas få till internet på den stationära burken. det bara dog. tur som är har vi en till datorn, som internet är kvar på. därav mitt frågetecken på varför det är dött på den stationära.


Potatisbullar.

dagen har gått bra på dagis för lilleman. han hade gosat med personalen och lekt på. donat och så, precis som han gör hemma. tog med hans galonisar hem då det kommer regna mer imorgon då vi ska gå på dagis. de var nämligen perfekt att ha till dagis då edwin sitter på nått konstigt vis så de regnade in i vagnen. så galonisarna tog emot det. så jag såg det hade "regnat in". dock mest på magen. så då tog jag hem de igen. lade de på vagnen så vi inte glömmer dem imorgon. men en känsla av att om det regnar imorgon så lär barnen vara inne igen. men bäst att ta med de ändå, på fall de går ut.

nu ska jag göra mat. så avanserat såsom potatisbullar och bacon. har verkligen ingen lust att göra mat. så det fick bli något enkelt. äter tidigt så man får det gjort.

imorgon ska jag lämna lilleman lite tidigare. jag har sagt halv nio. kanske inte ens behövs tidigare. får se det ikväll. vilken tid det kommer bestämmas. då blir det frukost på ikea. kanske en liten strosning på birsta city. så fall ska jag in på inter sport och kolla jackan. då jag vet, enligt didrikson´s hemsida att den ska säljas i storleken. så fall får de beställa en åt mig, då jag vet att den ska finnas. hoppas de är trevlig och kan göra så mot mig bara ;) hoppas kan man alltid :P

Plåster.

jahaja. plåstret satt bra efter badet. han gillar inte när man är där och petar. inte för jag tänker ta bort det. då läkaren har sagt att det ska ramla av sig själv. då såret går ner in till benet. edwin fick dropp i benet som gick rakt in i benet. då han är väldigt svår stuken, precis som sin mamma. och även barn är svår stuckna.

edwin kan typ inte somna om han inte får välling på kvällen. försökt många gånger utan men det går inte. fast han bara dricker 70 ml, så ska han ändå ha. ikväll tror jag att jag ska göra en välling på 150 ml vatten och tre skopor välling. få se om det går i mer i honom. sen har jag en oöppnad förpackning 2-års välling. så han får dricka upp den. sen ska jag återgå till 8 månaders välling. den är nog bättre till hans mage, då han spyr väldigt lätt på fulkornsvällingen. en liten hosta så kommer allt upp, typ.

men sak samma. innan han fick sin välling igår. så testade jag lägga han som vanligt. så får han böka på i sin säng en stund innan han får vällingen. då vi även åt sent igår så trodde jag att han inte ville ha välling, liksom fortfarande mätt i magen. som jag var..

men sak samma. står i köket och tar ett glas saft. ser jag edwin håller i något vitt i handen. som han sträckt ut. ser bara edwins hand och det vita. går dit. så har han dragit bort sitt plåster på benet. suck, säger jag bara. men såret ser fint ut i alla fall. dock så trodde jag det skulle vara mindre. fast grejen som satt i benet var stor. tänkte att så stort kan inte såret bli. men ack så fel jag hade. men läkt fint i alla fall. kanske går fortare nu i läkningsprocessen då plåstret är borta.

Och jag vet inte om jag ska kalla det plåster. det var liksom en "bomullstuss", fast i papper. som var dit tejpat. både vertikalt och horisontellt. med bred vit sjukhustejp. den biten som gick på bredden var rätt lång och gick i alla fall edwins halva ben. så tycker det inte kallas plåster. då plåster i mina ögon är rätt litet :P

Buss-direkt.

Nu ska jag och edwin ta en dusch/bad. är dagis för lilleman imorgon. dock kommer han komma sent i sängen för att vara dagisdag imorgon. men han vaknade halv sju. somnade på bussen från birsta. så han kommer ändå inte att kunna somna vid åtta. får väl se om hans plåster, eller vad man nu kallar det, håller sig kvar på benet eller lossna. jag tror det kommer kunna lossna samtidigt det sitter fast. man har liksom börjat sett in till bomullstussen. så det beror på hur bra tejpen på sidorna sitter.

måste säga att det är väldigt skönt nu när bussen går hemifrån till birtsa. via navet då. edwin får lyxen att sitta med på busssätet. men idag då han somna fick jag snällt lyfta över han i vagnen på navet. då bussen stod still lite längre.

föresten ingen som är sugen på att gå på drakborgen något framöver??? jag skulle vilja gå dit nu när de gjort om entrén. se hur det blev. plus så ska de ha en godisshop ;) men så tror jag edwin skulle tycka om det lite mer annorlunda nu än när han var mindre. leka på ett annat sätt. är perfekt nu då bussen går direkt. kanske man inte ens behöver en vagn då han är duktig på att gå. just den pukten tåls att fundera på.

Shoping.

isag har jag shopat. mest presenter då det är många som fyller år denna månad. tre stycken handlade jag till. så det är två kvar. men en fixas på onsdag. då In och L kommer in till stan. och vi ska slå ihop oss med pappa&In, då kusinen fyller jämnt. fast i och för sig så slår vi ihop oss stortsett jämnt till gemensama födelsedagar :P

sen slank det ner några tröjor till edwin. en som jag suktat efter länge. men väntat tills efter han fyllt år då det kunde bli dubbletter. men han fick den inte när han fyllde så nu handlade jag den ;) så fin. får visa bild senare ;) sen så hittade jag ett par byxor på rean till mig. kollade på dem sist, men då slank det ner en tröja, som jag nämt något om.. men använde ett presentkort. så kollade lite fort om jag hittade något för 50 kr då presentkortet var för 150 kr. och hittade en tröja, som jag slet med. tänkte nog inte ha dem tillsammans. då byxorna är mörk gröna och tröjan orange, kortärmat.. Sen så handlade jag lite nödvändigt från IKEA. typ nya smörknivar, en termos för 69 kr, en slikepott, platta talrikar till edwin. han har djup tallrikarna och muggarna i samma serie. har letat länge efter några platta. då det inte är alltid vi äter sådan mat som blir bra i en djuptallrik. till exempel tacos. som jag lägger upp i olika höhar åt lilleman så får han plocka fritt från tallriken.

sen kollade jag lite lätt på en vinterjacka. så nu hoppas jag att den finns hos återförsäljarna. kollade in den på hemsidan. och hittade lite återförsäljare häromkring. så hoppas de har storleken, vilket jackan ska finnas i enligt didrikson´s hemsida. färgen spelar ingen roll, det får bli den som jackan finns i min storlek, så enkelt blir det ;) den passar mig även till det sättet att den inte är så varm. är väl som edwins vinterjacka. varm men ändå lättare. så håller tummar och tår att den nu finns. om den inte finns får jag tänka om. och eventuellt kolla efter en skaljacka som jag kan ha i vinter. jag är en sån som skulle kunna gå i en sommarjacka vintertid (vilket jag gjorde typ i sjuan), så en skaljacka skulle jag kunna ha i nödfall. får ta med mig presentkort och pengar på onsdag och hoppas att den finns. då kanske den blir min. men samtidigt med mitt oflyt så kommer det inte att finnas..Frisk och kry.

edwin är frisk nu. det har han varit ett par dagar nu. han somnade vid matbordet. inte sovit någon middag, så inte så konsigt att man håller på att somna i takt med man blir mätt i magen. så nu sover lillen i soffan. får sova en timme. så han kan sova inatt oxå..


Onda näsan.

jag tror min näsa dör snart i ondhet. vid tolv ungefär träffade edwin mig med ett tåg, modell större. och jag tror den lossnar snart. så fruktansvärt ont, fortfarande. ett rött märke fick jag som minne oxå. hoppas det är bättre imorgon.


Natten.

edwin vaknade när jag postade inlägget. vägrade sova i sin säng. han somnade i min famn igen. lade ner han i soffan och gjorde mig klar för sängen. skulle fint lyfta över han till sin säng. men då vaknade han. så det var bara att bädda soffan. dock så var hans hörn redan bäddat med lakan. hade slängt över en filt så inte kissarna skulle komma och sova där under natten. så var bara att hämta edwins kudde, snuttefiltar och täcke. då han var kall och frös. han somna.

själv gjorde jag en vall runt han med soffkuddar. fick jag några cm extra att sova på. sov på en filt då jag tycker tyget på soffan är hårt och skumt att ha mot huden. fixade ett täcke och min kudde hade jag redan tagit från sängen. så edwin sov på divanen och jag i soffan. hade huvudet vid han.

jag bäddade av han eftersom han blev varm. vid halv fyra vaknade han. skrek och grinade. och var varm. tog tag och kollade febern passade även på byta blöjan. det behövdes alvedon då han hade feber. sen fick han en halv färdig välling. och jag måste säga vilken äcklig färg det är på den. han åt ca 60-70 ml utav den. sen somnade han så gott..

trodde jag skulle vakna när martin for och jobba. min plan var då att lägga oss i sängen och fortsätta sova. men när klockan slog halv sju. så blev jag tvungen att gå och kolla. men tydligen hade jag missat att han åkt på jobbet. så det var bara att bädda ner sig igen i soffan och sova någon timme till.

edwin vaknade vid åtta. fick resterande välling som han inte åt mycket av. han var ganska kall. fick frukost. "kaka" som han tjatade så mycket om rörde han knappt. men yoghurten slank ner i alla fall. kollade tempen när vi borstade tänder osv. 36,0 så nu är lillen kall istället.

men jag ropar inte hej än. då jag vet att febern kommer att komma smygandes. men förhoppningsvis så slipper vi det och har en pigg edwin idag. fast hans ögon är "hängiga". så han är inte frisk än.. men just nu är han rätt så pigg. springer runt och leker. är förtillfället på balkongen och pratar med katterna. "ajs" (ice, vår katthanes namn) står han och säger.


RSS 2.0