Vårmässa.

och i helgen är det vårmässa. det ska jag gå på. och har väl fått med mig mamma. eller fått med mig låter lite dumt. hon skulle väl följa med oss annars ;) men nu har det väl blivit så att hon och jag åker på lördag förmiddag och så hämtar martin upp oss senare när han vaknat. ska jag köpa te ;) från samma jag köpte förra året. cerry´s heter de. och då var det ta 4 betala 100 kr. men iår ska jag nog ta lite rött te oxå. det har blivit så populärt med det och sortimentet har ökat drastiskt. vet dock inte om detta företag har ökat sortiment, men i alla fall ;) gott är det i alla fall. och eftersom vi åker på förmiddagen lär väl en lunch/fika intas någonstans på mässområdet. kanske en langos? ;)

fördelen med att gå en annan dag än söndag är att man får fribiljett till någon av dagarna efter. det gillas. och även imorgon redan har de gå in två betala för en. men det får vara. blir lördag, som sagt, som alla andra ;) trängas med vagn och så men det är det värt, tycker jag. delta i massa tävlingar gillas oxå.

men oftast bruka det gå gratis-buss dit. men så jag sökt på internet och inte hittat något. men mamma skulle kolla tidningen imorgon, lär väl stå där om det är gratis-buss, antar jag ;)

och jag kom på "anledningen" varför vårmässan är tidig iår. annars har den alltid varit sista helgen i april, runt 26 april. det är för den helgen är det påsk. så sen påsk blir tidig vårmässa ;)

Sista dagen.

då vet jag vad vi ska göra idag då. "panta" alla 50 öringar. är totalt sista dagen idag på banken. sen är det inge värde i dem längre..

dax att leta i alla små gömor på 50 öringar.. vilket är många. lär inte hitta alla heller. suck.


Har gjort egna namnnappar till dagis.

mms_img54531 (MMS)

Har gjort egna namnnappar till dagis.


Drake.

sitter och kollar in gamla bilder. tycker denna är så söt. min lilla drake. annars var han fyra månader på denna bild. får hjälp med att sitta av pappan medan mamman knäpper kort.


Bvc.

bvc gick bra. edwin har en vikt på 11790 gram. en längd på 80 cm. och ett huvudomfång på 49 cm.

edwin gick hela vägen ner till bvc. eller först vc för anmälan och sen tillbaka till bvc. vi kom tidigt så han fick leka en bra stund innan. när det var vår tur blev han blyg och ville inte gå iväg. de ville gärna se hur barnet gick. och eftersom att det var 18-månaders koll så ska barnen kunna gå. annars åker man på utredning, eller hur jag ska utrycka mig. men jag fick han att gå. antingen med min hand. och sista biten bar jag han, för han ville vända och leka, så klart..

väl därinne är det avklädning och svara på massa frågor. så jag tror att han är rätt med i utvecklingen. hon läste om hans kramp som stod i journalen (eller vad den kallas för). blev lite fundersam eftersom vi fick göra magnetröntgen och eeg. men sa hur länge den höll på osv. så då förstod hon. jag sa även resultatet, vilket var normalt, plus att vi ska på återbesök. så hon frågade vilken läkare och ett mer exekt datum. vilket jag angav.

hon klämde och kände på edwin. och det tillät han. sen var det sprutdax. jag fick ta han i knät och hon sprutade in sprutan. och INTE ett knyst från edwin. han satt tyst och kollade vad hon gjorde. blev lite impad över plåstret han fick. så han böjde armen x-antal gånger. men slutade när han fick på sig tröjan igen.

frågade om hans hosta. och hon sa medan är pigg och som vanligt så tyckte hon att man inte skulle göra något mer åt det. mer än vad jag gör, hostmedicin och vatten. och hon sa att vatten är den bästa hostmedicinen mot hosta. är tydligen slemlösande.

jag kollade även in hans kurvor. och hon tyckte att han följde dem bra. så inget att oroa sig för. fast jag såg att han börjat åkt lite mer neråt nu i både längd och vikt. alltså inte gått ner men hon sa att det var normalt. så jag får väl ta de orden och vara nöjd ;)

sen ville han ut ur rummet så fort han fick på sig skorna igen. men det var till alla leksaker. så klä på sig var inge roligt. och han gick nästan ända hem. ville åka vagn de sista 200 metrarna ungefär..

kom på att hon sa att han kunde bli alldeles röd prickig av vaccinet. falskt röda hund. antar att det är så eftersom det är i vaccinet. och hon sa att det INTE smittade. så han kunde gå på dagis om han gjorde det. och han kunde vara i "folkgrupper" osv. för som sagt det smittade inte.

Samvete.

lite dåligt samvete jag fick då. råkade ge edwin för mycke flytande alvedon. kom på det när jag var på stan, tanken bara attackerade mig. men verka inte vara någon fara. har nu gått tre timmar sedan han fick. och om han behöver mer alvedon så blir det inget förrän han ska sova. en sak som är säker. alvedon kan liksom slå ut nått organ i kroppen. behövs inte mycket för det. du kan äta två aksar alvedon och sen är det natt. så inte mycket som behövs, om man säger så...

men som sagt. tror det inte är någon fara för min lilla herre. är hungrig nu som det låter. men måste vänta på pappsen som är och handlar ingredienser till maten. lite svårt att göra mat utan saker att göra maten på..

ska ringa bvc imorgon. för han ska vaccineras imorgon eftermiddag. och om han inte har nå feber imorgon om han ändå får vaccineras fast han hade 37,7 förrut idag. vet inte hur det är ställt på den fonten. vet att de inte ska ha feber under vaccinationen i alla fall..

och jaa. jag ger edwin alvedon för lilla minsta feber han har. just för han haft feberkramp. och så blev jag tillsagd av en sjuksköterska på 44:an när vi låg inne just för krampen han hade...

Hjärngymnastik någon??

tråkig, jag????

har bara ramlat inlägg ikväll märker jag. men vet inte vad jag ska roa mig med en lördag som denna ;) hittat en vagn på blocket. en oanvänd som fortfarande är kvar i kartong. min aning är att den köptes under babykvällen. så försäljaren har ett högre pris än vad den köpte den för men lägre än det normala butikspriset. ska prata med chefen imorgon. men antar att det inte blir nå kap. får nog nöja mig med min slitna vagn ett tag till. men skulle så gärna vilja ha en sulkyvagn. perfekt nu till sommaren, och när det blir lite mer vår. än så länge kan det komma mer snö. och det gillas inte med den typen av vagn..

men saken är den att jag nu ska göra natt. ett tag tänkte jag att jag antingen skulle se filmen på fyran, en super film och så går tvåan imorgon. eller om jag skulle ta datorn och se på nån film vi har. men så blev det inte. fastnade i filmen på fyran. så får väl se klart den ;) men det ska det göras i sängen. är skönt nu när martin jobba sent, eller snarare senare, slutar vid fyra. men då kan jag ta med mig tv-dosan till sovrummet. eftersom när han kommer hem vid den tiden så kollar han inte på tv´n. samma sak hela nästa vecka. eller de dagar då han jobba eftersom han är ledig nästa helg, inte fredagen dock.

så vem kommer då att somna så fint när bb går på tv´n? samma sak sist, för fyra veckor sedan. kommer väl bli så var fjärde vecka. inget att göra åt. missar något i det programmet är inte hela världen heller. dels eftersom de är instängda i ett hus och dels så är jag så dum så jag uppdatera mig via deras hemsida oxå. fats jag har inte gått så långt så jag betalar för att se när jag vill, live liksom.. nää, det klara jag mig utan.

vet ni vad jag skulle behöva??? nånting att roa min hjärna med!! matte till exempel. det roar min hjärna. men jag orkar inte, eller snarare ingen lust, till att plugga något mer för tillfället. få bli ett senare skede i mitt liv. för har noll plugglust kvar. bara för utbildningen lade ner osv, det var väl den rejäla orsaken...

kanske därför min hjärna vilja skrivit så många inlägg ikväll. den är uttråkad. och skriker ROA mig. ge mig lite hjärngymnastik!!

nu blir det sova. eller fortsätta kolla på filmen som går på fyran i sängen. nu kom kissen oxå och säger till mig. matte är uppe sent. och så ena katten. hon vet när jag lägger mig. bortsa tänder osv, de vanliga rutinerna innan sängdax. och som alltid bre jag på en filt över edwin. och då komme rhon och skriker, vill gosa. men jag tycker inte om att hon är därinne och pratar med mig. för edwin kan vakna. han bruka liksom kunna vakna till när jag bre på han fillten. inte så han vakna men han rör sig precis då. och så kommer katten och pratar vilket kan resultera i att han vakna. kattbus.


Radioaktivitet.

blir jag förvånad att det är mörkat i och med radioaktiviteten i japan???

greenpeace lessnade och började med egna mätningar. ca 35 km från reaktorerna, avspärningarna är inom 30 km. och där fann de att strålningen är så pass hög att du får in den maximal strålningen på fyra dagar.. så teoretiskt; om du befinner dig i detta utrymme fyra dagar ska du sedan spärras in i en STOR betongklump svävande i vatten, minst fem meter vatten åt alla håll (tror det är fem), i ett år. då har du fått din strålningsdos. förutsatt att du kommer ut ur denna betongklump innan du besöker detta område..

men i alla fall. det funka inte. och nu har även de som bestämmer där omkring börjat sagt att folk inte kommer kunna bo i dessa områden på flera år. just pågrund av strålningen är för hög. den går ner i marken och det påverkar växter osv osv. så effekten av det hela tar sin tid. plus att vissa ämnen har en halveringstid på flera hundra år, nu vet jag inte om det "tillverkas" dessa ämnen. kollade upp lite och jag läste att uran har en halveringstid på 4,5 miljarder år. vilket är ett vanligt kärnbränsle i reaktorerna.. - jag borde kunna allt detta utan till. men kan jag det. NÄÄ, känner mig så dum. dum i huvudet helt enkelt...

som sagt. jag har sagt att de som bestämmer, elbolaget och kärnkraftverket. mörkar mycket. strålningen är mycket högre än befarat. hoppas de ändrar sig nu när greenpeace lägger sig i och går ut med riktiga siffror som stämmer. sen är det säkert olika för dag till dag, tid till tid. men ändå. de mörkar säkert mycket mer, medvetet och omedvetet..

plus att de förhoppningsvis ändrar sig igen angående skalan till en sjua. eftersom de gått ut med att det kommer bli obebot en längre tid i dessa områden. vilket jag tycker är rätt. sen vet jag direkt inte vad som kännetecknar alla dessa graderingar. men så länge denna katastroff pågått så borde det vara en sju, jag menar de har inte kommit nån vart sen tsunamin drabbade de. nog med att det tar tid. och det sker inte lika många händelser som det gjorde i början men de har liksom inte kommit nån vart med att få stopp på det.

och att få stopp på det. tar säkert länge det oxå. vem vill liksom gå in till all strålning och dö?? det finns ju dessa 50 hjältar, där 3 är redan döda och 15 skadad. det var de senaste siffrorna jag läste. men ändå. de kan liksom inte förmeddla vidare till nästa person. hoppas de får nån bukt med det hela. kan inte vara kul att jobba i detta jobb som de gör nu. men samtidigt om de lyckas så räddar de landet. det är kanske värt det att dö om man lyckas med något sådant stort?? jag skulle nog inte klara av det. inte nu där jag är nu i mitt liv, kanske när man är gamal och skrupplig. är alldeles för egoistisk :P

jag läser med spänning varje dag i aftonbladet, vilket inte är den säkraste källan i världen, om något nytt skett angående dessa reaktorer. får väl se den dagen det antingen står att det blivit bombad med cement eller den dagen det står att allt funka och ingen dödlig strålning sipprar ut. och för tillfället är vi nog närmare det första alternativet. men hoppet är det sista som lämnar kroppen. inte för att dessa reaktorer kommer kunna tas i bruk något mer, inte i alla fall på flera år. det ska först kylas riktigt. sen ska biprodukterna fraktas bort. sen börjar återuppbygnaden. och troligtvis moderniseringen.Konstiga jag.

nu fick jag värsta matidéen som måste göras inom de närmaste dagarna. kasslergratäng. muma. var år och dar sedan jag gjorde det sist. massa ost, kassler, svampsås, grädde, ananas (som i plural heter ananasar - var är ananasen? - där är ananasarna). kom på det nu liksom, maträtten alltså. konstiga jag. tror jag har något fel i huvudet som har med mat att göra. konstig syns på det hela. är liksom huvudet som spökar inte något annat som man i vissa fall tror. måste få bukt med det. så kämpa, kämpa. ett exempler är om min dag är tokig/kass osv då äter jag inte på den dagen, typ för att straffa mig själv. jag säger det, jag har väldigt knäpp syn på det hela. det är MÅNGA gånger martin tvingar i mig mat. han kommer hem med mat, dock snabbmat som är köpt. fast det är ändå allt från sallad till pasta. så jätte farligt är det inte. och så dum är jag inte att jag inte äter om det serveras mat. är alldeles för beroende av det för att låta bli maten helt om den serveras..

men som sagt kasslergratäng ska göras i veckan. och så är jag grymt sugen på potatismos. som jag har behövt en stamp till. men mamma gör sin mos med elvispen. så långt har jag aldrig tänkt. så elvispad mos för det bli någon dag oxå..

jag känner mig väldigt dum som sitter och skriver om mat en lördagkväll..

och nu spydde katten, som vanligt vid denna tid har jag märkt. tur vi börjat bäddat sängen för det är där för det mesta olyckorna sker. kan man inte lära en katt att spy inne på toan?? mycket närmare till allt. nu får man springa fram och tillbaka med papper. och förhoppningsvis inte få nått på fingrarna. och jag tackar min nuvarande kisseängel att jag inte tycker det är äckligt. för som hon spydde! tror det är en av anledningarna till att hon blev så liten. men saken är den att dessa andra katter jag har går i perioder med spyande. och nu har vi hamnat i en sån.. torka minst en gång per dag. lär väl bli mer när den andra av de två som spyr börjar oxå.. har i alla fall en katt som inte är så värst spy-ig av sig *peppar peppar*..

lite roligt började skriva om mat avslutar med kattspya. bra Mari, bra!!

Borsta tänderna.

tänkte att edwin skulle lägga sig åtta i vanlig tid vid dagis på morgondagen. men inget dagis imorgon. men tänkte ändå klockan åtta eftersom han sov så lite idag, igen... vill se körslaget och tänkte att jag gör han klar vid halv åtta. sagt och gjort. borstade hans tänder. och peppar peppar. det gick jätte bra idag. ingen panikattack (fast det säkert inte är panik) och inge skrik. fast det bruka ge med sig. bruka sjunga ekorren så lugna han sig lite så får man skynda sig. men ikväll kunde jag borsta länge utan minsta lilla motstånd. eller nu tog jag i. liiite motstånd till en början. men det fixade jag med en leksak i herrens ena hannd och hålla fast hans andra med handen.

men istället för att direkt gå in på hans rum så släpte jag ner han på golvet. edwin sprang då in på sitt rum med lite gnäll, mer som "jag vill nått". han ställde sig vid sin säng. han visade så väl att han ville ner i sängen. så ner med han. gosade direkt in sig i snuttefiltarna. han fick tutten. och så gick jag ur rummet. i vanlig ordning. lite gnäll, som alltid innan sömn. 

så han hann somna innan åtta. inget mig emot, kanske imorgon då han kommer vakna tidigt. får njuta av mitt godis redan vid åtta, när han somnade riktigt. muma. så edwin är så van att gå och sova efter han borstat sina tänder. det jag blev lite chockad över. inte tänkt på det innan förrän idag.Earth hour - Nej tack!

är det jag som är puckad eller hur är det?? jag mena detta med earth hour. jag har mina lampor tänd, även dator och tv är igång. och bara för att alla andra stänger av fundera jag allvarligt på att slå på allt som går på el bara för att...

för detta med klimatet det går jag inte på. så funtad är jag inte.. dock så kan jag väl inte påstå att jag är insatt i detta med earth hour. vet bara man ska stänga av. och det pågrund av?? tror det har med elförbrukningen och miljön, så klart. och allt som stavas miljö struntar jag fullständigt i....

men jag pantar mina burkar. men inte för miljön (blir väl en bonus om man bryr sig) utan att dumt att slänga om man får pengar för det, plus så är det roligt att panta. sortera sopor gör jag inte. allt åker i samma. dock inte batterier och glas bruka vi oxå spara till igloon (eller snarare det facket vid soporna). kasta skräp gör jag inte heller ute i naturen, det kastas i soporna. men det beror inte heller direkt på miljön. tycker det ser så fult ut med skräp på backen. och så har man fått plockat för mycket skräp i och med skolan och deras städardagar. som de haft en gång per år. så tio år!! jaa, 6-års fick man oxå så snällt hjälpa till. och efter alla dessa naturrutor man haft i skolan, 6-års till trean varanan fredag eller om det var en fredag i månaden. det är jag osäker på?? men jag hör deras tjat om skräp om jag ens tänker tanken.. och så tänker jag på skrothögen som de drog en snyfthistoria vid varje år.....

men jag är ingen miljöhjälte, om man säger så. jag tycker allt går till överdrift. allt tjat. och så fick dessa miljöparti mer stöd från folket vid röstningen för ett tag sen. och det förstår jag inte?? hur tänker folk?? är säkert stockholmare! (och jag menar inte dig syster) de har nära till allt till exempel.. och VI som får lida av det istället, huvva...

och som sagt allt är överdrivet. arktis isen smälter inte. som alla påstår. vi har varmare och kallare perioder. tänk vi hade en istid, en gång i tiden. och jag tror att vi nån gång kommer få tillbaka den. för att sedan försvinna igen. så lätt är det. sen att vi påverka, jaa kanske till en viss del. men INTE som de påstår. så lev ert liv utan att tänka på miljön, använd sunt förnuft. om man ska ta bilen några meter eller gå, men som sagt sunt förnuft.

och jag tror på kärnkraftverken. snackar vi massa el till nästan ingen kraft alls. dock så blir rester av det hela som inte är så bra. men om det kommer en idé hur man förvara detta så är det väl ingen fara?? tror aldrig att sverige kommer få problem med sina kärnkraftverk. de servas och så vidare. en bra koll. sen är det säkert massa som mörkas, som inte sägs.. som i japan. förstår inte riktigt hur de tänker där. dels med att stoppa 57 stycken reaktorer på ett jordbävningsdrabbad land. och sen allt de nu mörkar. det har jag trott från dag ett! men är det inte likabra att vara ärlig så att så mycket folk hinner dra sig undan innan det är försent?

fast det var inte detta ämne jag skulle komma in i utan skulle skriva vad många grannar som antingen inte är hemma eller firar detta earth hour. tro vad ni vill. jag hoppas på att de inte är hemma :PDrink all around cup.

vi följde med och fixade bilen idag, dock var garaget i bergeforsen inte birsta. sen åkte vi på city cross och handlade lite. inte för att vi skulle ha nått speciellt. jag skulle köpa godis och kolla om de hade en drink all around cup, om så var fallet skulle vi köpa en. men det blev pumptvål (som de hade för 7 kr), balsam (mitt är nästan tom), godis (så klart, det är lördag). och så hade de ett sånt glas jag var ute efter till edwin. kostade 79:90. mycket billiagre än lekplanetens 99 kr. och så hade lekplanet "fel" färger för mig, de hade vit, röd, rosa. jag ville ha grön eller blå. men nog om det. på city gross hade de ALLA färger. edwin fick den blåa. och så hade de andra motiv-nappar oxå. så ett sånt två-pack fick följa med hem. en blå och en vit mantel. valde mellan den och en med grön och brun mantel. men kände att brunt inte passar oss så bra. och så tycker jag det är tufft med vita mantlar ;)jag måste säga att efter gått igenom glaset. hur det funka och så, även testa drukit själv. så funka det jätte bra. även att man fick med ett lock. så den kommer få åka skötväska istället för pipmuggen hädan efter. jag tycker edwin är i högmod att lära sig dricka ur glas. därför jag köpte denna. så få se om han nu lär sig. en bra början i alla fall. men eftersom det är dropp-stopp på det så är det fortfarande inte samma känsla som ett riktigt glas men helt klart en sak att börja med. och väldigt bra att ha i skötväskan istället för pipmuggen.


alla färger - drink alround cup


Vårsol.

vad ska man hitta på denna soliga dag?? blåser lite. ser det ut som. men blåser säkert mycket mer när man väl är ute.. bilen ska troligtvis lagas idag, snarare byta hjullager. ingen aning hur lång tid det kommer ta. och vad vi ska hitta på hemma. för han som ska laga bilen kommer att hämta vår bil. ett tag funderade jag på att vi skulle åka med bilen. är tydligen ett garaget i birsta nånstans. då kan man spendera sin tid på birsta. men tror den idéen kommer nekas av min käre sambo som inte ser intresse av att gå och kolla på grejor ;)

hemma får det bli. kanske kommer ut en sväng. edwin har sitt regnsett så han kan hoppa i vattenpölar. det är jätte roligt, enligt han ;)

sol


Resultat.

badet gick bra idag. edwin blev dock livrädd i duschrummet. mamma, lea och edwin gick före. hörde hur han skrek därinne. troligtvis blev han rädd för duschen. för det gick inte riktigt över när jag tog han. så det slutade med tutten. sen gick vi till den mista delen i babylandet. så han fick vänja sig. och måste säga vilken skillnad det var från när vi kom till vi gick hem på lille edwin. vi var i babylandet länge, och det var roligt tyckte min lilla herre. busade runt.

jag och lea gick och åkte lite kana. och det tyckte hon var kul. åkte två gånger, sen ville mina ben vila. springa upp i alla dess trappor ;) vi åkte den kanan man ska ha ring i med vi åkte utan ring. lea åkte före och ibland såg man henne inte i svängarna. och jag kom på i det första åket om jag lutade mig framåt gick det fortare :P så när vi tog vår andra kanåkning (alltså åkning tre och fyra), efter lunchen, så åkte jag på mitt sätt och kom i kapp lea. då fångade jag henne med benen. det var jätte kul, tydligen.

och lunchen bestod av en tacotallrik för min del. hamburgare för de andra. det syndes på edwin att han var trött. men vi skulle härda två timmar till. vi gick till babylandet igen. och där såg jag att edwin hade bajsat. så upp och byta badblöja. sen ner i vattnet igen.

när vi kom tillbaka var mamma och lea i den stora basängen som går runt. så vi gick oxå dit. mamma tog edwin och jag tog lea, för vi skulle åka lite. men först så umgicks vi och åkte runt. edwin tyckte det var riktigt mysigt. simmade hundsim med hans ben hela tiden.

och innan vi gick, medan mamma och lea åkte kana, så gick vi till babylandet. och där åkte edwin kana. de har en liten där. som edwin klättra upp i och åkte ner. med hjälp från mig. fick hålla han i handen. och det var jätte kul tyckte han. åkte om och om igen. och han hade bestämda steg när han gick. inte det har små fjutiga han hade när vi kom.

kallsupar fick han oxå under dagen. men han torkade bara bort vattnet ur ögonen och gick vidare. lite modig. speciellt med tutten i munen.

det kan tilläggas att edwin somnade som en stock i vagnen när han äntligen tillät sig själv att sova. sov dock inge länge. så var trött här hemma på kvällen.  men nu sover han.


Himlabadet.

nu ska jag packa klart och ringa mamma och kolla hur det går för dem. sen är vi klar för en dag med bad på himlabadet. kommer bli kanon. men kommer mest sitta i babylandet med edwin, men ändå mysigt ;)

Maximal.

ljudnivån på detta golv är maximal nu. tur vi inte har nå grannar under oss, att vi bor längst ner. edwin drar runt på en pall efter golvet. och lea åker på min gamla rosa bobycar, som har räfflade hjul. och det låter det oxå. och så skrattas det, och skriks i glädje osv. rätt kul att se.

dagen hade varit bra på dagis. sett nån teater. ätit tunnbrödrullar, de fick två. och edwin hade en i varje hand och åt. sen var det kyckling, strips osv. och glass. och jag kan säga att de hade antingen oboy på glassen eller chokladsås. för edwins byxor, slipover hade lite bruna glassfläkar. plus slipsen då, men den var i vitglass och luktade vanilj. slipsen har jag tvättat upp för hand. står att den ska klara 40 grader. men det är siden och vill inte att den ska bli noppig. fort gjort i alla fall..

när vi gick hem så stormade det igen. så klart. tiggde åt mig skjuts av martin till dagis, det som är så långt ;) edwin fick bara på sig regnbyxorna eftersom byxorna var skitig. och tänkte att dumt att ta extra byxorna från dagis. och hans regnsett är liksom fodrat. och det gick bra. edwin i vagnen och lea som höll i blåste bort medan jag stängde grinden på dagis. såg lite roligt ut :P

snart, eller snarare nu, skavi gå ner till mamma och äta mat. tar ett tag att klä på två barn. nog med att lea klär sig själv men hon behöver ändå sägas till..


Blåser.

tror man blåser bort ute. behöver bara lyfta foten så flyytas den själv. vilket är livsfarligt för all is ute. och så ska jag ut igen. så hoppas det slutat blåst då.. ska som sagt hämta hem edwin och lea. sen ska vi ut igen när vi alla ska ner till mamma, sen igen när vi ska hem..

blåst


dagis.

nu har lilleman fått gått och sova. idag fick han inviga sitt fleecfodrade regnsett. han var så söt. och jag slapp undra över om han höll sig torr. påvägen hem hittade han en pinne/del av en planka. som han bar ända hem. han fick åka vagnen från 18 till dagiset som ligger mittemot oss. men övrig bit fick han gå och bära sin träbit. och liv blev det när jag tog av han den vd porten. för in skulle den inte, enligt mig.

imorgon är det prins och prinsses dag på dagis. så jag har tagit fram kläder och slipsen, ska märka kläderna och slipsen ikväll tänkte jag. och så fick jag inside-information om morondagen för de små. först ska de på frälsis och se nån teater eller något i den stilen. sen är det dukat långbord på dagis med bordsplacering. hela dagiset ska sitta tillsammans, och så utspritt så det inte är samma avdelning på ett ställe osv. och så är det trerättersmeny; förrätt - tunnbrödrullar; varmrätt - kycking, strips, currysås, bea-sås, grönsaker; dessert - glass. kommer bli en rolig dag för de små imorgon.

sen ska vi ta med oss lea hem. för att sedan gå ner till mamma och äta. där lea ska sova över för på fredag ska vi på himlabadet och bada. ska bli roligt att se hur edwin kommer att regera :P

nu ska jag dricka mitt te. och ta en sockerkaksbit, den jag gjorde igår blev muma..

äpplet.

han åt inte upp hela äpplet. än så länge. nu leker han runt och jag plockade upp äpplet från hans rum, så et inte glöms bort från min sida. och jag tycker det funkade med ett helt äpple för han. tänkte att jag testar eftersom han tog det själv. skalade det bara. och annars när han får små bitar mular han in massa äpple i munnen och vill ha mer. kan knappt tugga för det som redan ligger i munen. men med ett helt äpple så gjorde han inte så. utan han åt äpplet riktigt. tog tuggor när han svalt föregående bit, såsom man äter äpple. ska försöka komma ihåg att köpa ett såntdär man tar bort kärnhuset med på ica maxi imorgon. slipper man oroa sig att han äter kärnhus..

annars så har det varit dagisdax för lille herren. och det hade gått jätte bra, som vanligt. ville inte hem. gick och satte sig bakom giraffen och spelade på den. men inget gnäll när vi väl gick från avdelningen och skulle klä på oss. men ett snabb bad i en vattenpöl var så klart obligatorik, tyckte edwin. att vattenpölar ska vara så roliga. ha springer igenom dem. stannar upp på andra sidan pölen och kollar liksom som vad hände..

baka kaka gör vi oxå. med banan och choklad. hade nån dålig banan så köpte choklad på affären när vi var ner och handla för maten. dock så har kakan varit inne en timme nu men är ändå inte klar. liten form, mycket smet. ett bevis på det är att det har vällt över massa smet i ugnen. måste komma ihåg att ta bort det när ugnen svalnat.

Edwin äter ett helt äpple för första gånge...

mms_img54530 (MMS)

Edwin äter ett helt äpple för första gången. han själv snodde det så det var bara att skala. och måste säga att det är väldigt smidigt.


Helgen.

övervåningen blev klar hos pappa. dock så kommer han få flytta ett par grejor, typ två kanske tre, när han ska till varmvattentjosan, eller vad det är för grejs som är i skrubben i anslutningen till skorstenen. som han går till max en gång per år. för det blev fullt. hade två jätte kartonger. den ena kunde vi med lite omöblering och överflyttning till en clas ohlson-kartong få in. men den andra fick vi ställa framför dörren. på insidan.. så nu är det inget jag ska ha kvar. kanske hyllorna, jag glömde skruva ner. men det är inte hela världen om de skulle försvinna..

edwin har sovit dåligt i liden. första natten då jag var själv, martin jobbade dagen efter så han sov i stan, då vaknade edwin kvart över två. halv tre gick jag ner på bottenvåningen och gjorde en välling. sen ville inte herren somna om. tog han till sängen där jag sov. men han somna inte för det. utan prata och flög runt i sängen. tror att han somna vid kvart över fem. för sista gången jag kollade på klockan var tio över fem på morgonen. och det störande är att man kan inte låta bli att räkna kyrkans plingningar varje halvtimme. annars försökte jag halv sova, för att visa edwin att det är faktiskt natt.

vaknade på fredagmorgonen av Hacke. en hackspett med andra ord. den hackar en stolpe utanför fönstret. och hjälp vad stolpen blivit förstörd efter alla dessa år med hackande. kan nog säga att den varit där i tolv år, kanske mer. dock så tror jag inte det är samma fågel för en hackspett lever väl inet så länge? men den får ändå heta Hacke ;)

klev upp nio. edwin sov än. gick ner slängde några ord med pappa. sen började med övervåningen. sorterade grejor i hallen och det andra rummet, drog fram grejor från det rummets skrubb. edwin vaknade mitt i allt, strax efter tio. och det funkade att ha han på övervåningen med mig. han brydde sig inte ens om trappen. var så mycket mer saker att leka med ;)

vi gick ner och åt frukost. tog en liten paus. sen gick vi upp igen och jag drog ut alla leksaker från den stora skrubben i hallen. och hjälp vilken träning för benen. det är liksom lite lågt i tak i alla dessa tre skrubbar, eftersom det är snetak. och arbeta med benen lite lätt böjt och så gå i det. antingen bära kartonger eller dra. kan säga att svetten ran och benen blev trötta.

när vi var klar med det gjorde vi paus och gick ner till kusin. som uppmanade med att det var halt ute eftersom det snöade. tänkte när jag hade den sista backen ner till henne. att det var nog den backen hon pratade om. och vad gör jag. jag halkar på deras övre parkering. suck. drog med mig vagnen, men räddade upp den innan jag satt mig på rumpan, eller vad jag nu landade på. ont gjorde det i alla fall.

var där ett par timmar. gick hem. edwin somna. lade han på hall golvet. och då vakna han när jag klädde av han. så fem minuter sov han. försökte med att lägga han i resesängen men han somna inte om. vi väntade in pappan i den lilla familjen för att fortsätta med övervåningen. för jag kände att min rygg klarar inte nå mer. men pappan kom efter edwin somnat för kvällen, vid åtta. och vi fick fortsätta dagen efter.

edwin sov dåligt även den natten. vaknade vid två. jag gjorde välling. och han skrek och skrek. ville inte ha välling när jag kom upp igen utan skrek och skrek. fick ta han i knä så blev han tyst. fick sova med oss. drack sin välling till slut. sen var han väl vaken till fyra. både jag och martin lade ner han x-antal gånger innan han somna. för han gjorde som kvällen inna. prata och härjade runt.

vi vaknade på morgonen av resterande av huset vakna. man hör nämligen när kaffe ska kokas osv. och en "gubbe" kom och skulle hämta växelpengar sisådär kvart över åtta på morgonen. och han prata inte lite högt och med det klassiska lidenmålet :P

vi åkte iväg vid tio till pimpeltävlingen. jag och edwin stannade på fastlandet medan pappan gick ut på tjärn och pimpla. och ingen fick blev det heller. edwin lyckades somna i en halv timme i alla fall. tillbaka hos pappa åt vi lunch och grejade med det jag skrev först.

sen äntligen hem till stan. dock så hade vi väldigt sköna dagar i "skogen" oxå. men hemma är alltid hemma. och vilket humör jag var på. huvva. fräste för lilla minsta. vi fick besök här hemma på kvällen. för varnade de för mitt humör att det inte var illa menat. fick hjälp med "dukning" och diverse andra grejor. snarare satt jag vid datorn och tog igen allt jag har "missat" på dessa dagar ;) men ändå. humöret vände i alla fall. skrattade så jag grinande ett tag. kanske tröttheten, jag vet inte..

och idag klev man upp och drog iväg på guldnappet. dock så vann vi inget, och ingen fisk. men det gör inget, enligt mig. var så otrloigt bra väder. solen sitter fortfarande på mina kinder ;) edwin sov typ hela pimlingen. dock så kunde vi inte ta oss dit vi ville eftersom det inte gick och dra vagnen. men det var bra ändå. edwin pimplade oxå :P men satt mest och lekte med stickan och spaden-med-hål-i när han var vaken dvs..

ikväll blir det lugnt och skönt, antar jag. edwin är fortfarande gnällig. antingen nått han hamnat i. för det varit så ett tag nu. och bara mamma som gäller. men hans sömn spelar säkert in, kan jag tänka mig.

Kaos.

har en super trött edwin. och en övervåning i kaos. men tyvärr så går sonen före och får sova. får stoppa in allt imorgon. så hoppas på att bilen blir fixad idag. för grejorna måste in imorgon..

Hylla.

måste nämna att idag fick "Morrisen" sin plats på hyllan. men måste fixa till så hon syns lite bättre. men det får jag göra nån annan dag.


"Hem" till skogen.

eftersom vi inte har nå vatten imorgon. så är martin snäll och skjutsar ut mig och edwin redan idag till liden. så kommer han imorgon kväll. ;)

så nu har jag packat. en bagväska, en ryggsäck, en påse, en resesäng, en matstol, en vagn med tillbehör + två filtar (en stor och som farmor gjort), och sen en påse från ica. ska handla lite frukost och frukt till mig och edwin så vi klarar oss i skogen två nätter ;)

har säkert massa kläder i onödan till lilleman. men hellre det än för lite. han kan ju ha sölkalas imorgon, det vet man inte. dock så är det mest tröjor jag har nerpackat men det är det som blir skitigt oxå. och så kläder till mig. men det är bara varma kläder till på lördag. täckbyxor, skor osv...

så nu ska vi åka och äta mat. blev sån mat idag eftersom martin vill hem sen oxå. tar ändå en stund att åka iväg. sen affären oxå innan vi åker behöver som sagt lite grejor. och affären i liden är så dyr..

få se om jag kommer åt datorn hos pappa. men en känsla av att han kommer sitta där och jag i tv-rummet. och edwin överallt :P sen så ska jag sortera/flytta massa leksaker oxå. men lite svårt att göra det med edwin i hasarna. känns ändå skönt att åka idag, då är jag säker på att allt kommer bli gjort. kan ju flyta ut allt medan edwin sover, bara stänga dörren. och sen flytta in allt i skruben i det rummet när jag har "barnvakt" eller när han är vaken.

dax att åka. säkert glömt massa grejor. men till imorgon klarar jag mig. så får martin ta med sig imorgon, om så är fallet att jag glömt nått..

Ingen toalett, inget vatten.

roligt då. låg en lapp i brevlådan när vi klev upp imorse. och tydligen så stängs vatten och avloppet imorgon mellan åtta och fyra. alltså hela dagen för mig och edwin. så vad ska man göra? om det bara var vattnet som stängdes av så kan man ha vatten i kylskåp, i hink osv. men nu är det avloppet oxå. så man kan inte gå på toa :( och det är det första jag gör på morgonen. är så grymt kissnödig när jag vaknar på mornarna så ett toabesök är ett måste.. om det inte löser sig på nått sätt så får jag ställa klocka och gå på toa sen gå och lägga mig igen. men sen är det resten av dagen, inge toa. hmm..


Mini uppdatering.

jag lever. så ni vet. men har direkt inget att skriva. edwin är hemma från dagis denna vecka för det får magsjuka på hans dagis. så vi tar det säkra före det osäkra. men mest är det för vi har planer i helgen. nämlingen två pimpeltävlingar vi ska på. en i liden och en på sidsjön. men jag och edwin ska bara fiska på söndagen. på lördagen använer vi våra ögon och kollar istället. och nånstans i helgen så ska fixning av bilen in oxå. mycket att göra, lite tid. som alltid. och den lilla tiden som kommer spenderas i liden så ska leksaker omflyttas och ompackas. dock så är det mest sambons grejer som behöver kraftansträngning att flyttas. jag önskar att jag skulle hinna sortera bland mina saker men det hinns nog inte. har nog med grejer som ska ner i kartong i ett av rummen, annars finns risken att det slängs. och det vills inte.

Dagis?

jaha då. haft mina aningar att det går magsjuka på edwins dagis. bland annat två från edwins gamla babysångs-grupp har råkat ut för det. så jag tänkte att jag ringer idag till dagis och kollar läget. och ack så rätt jag hade. frågade rakt ut om det gick magsjuka. och det gjorde det, ett par fall fick jag till svar och det är bara på edwins avdelning. sa att jag skulle höra av mig sen om han kom på dagis eller inte.

så nu är frågan om edwin ska vara hemma denna vecka oxå. är rätt säker på att han kommer få denna magsjuka. och det låter lite egoistiskt att säga att det kommer att komma lite olägligt. eftersom vi till helgen har massa inplanerat, massa roligt.. och vi andra i familjen kommer att råka ut för samma magsjuka om edwin får det. så är det alltid.

jag menar jag är "ledig" om dagarna. eftersom jag inget jobb har. så det har liksom ingen betydelse om han är hemma eller på dagis. men tror nog att vi skippar dagis denna veca oxå, ska prata med edwins pappa för att se vad han tycker. för magsjuka vill vi inte ha. dock kan man inte tänka så heller, men just magsjuka är jobbigt. räcker med denna hosta lilleman får utstå..

men då är det frågan vad man ska hitta på istället? tänkte kyrkis idag. men det blir birsta istället. så blir väl kyrkis på torsdag då om han är hemma. få träffa lite barn i alla fall. sen kanske nå baby-lekis oxå.?. vi får väl se vad som hittas på.

Ajj.

känns som jag har blåsor under fötterna. men efter en granskning med super ögonen så fanna jag ingen. tror jag bestämt ska ta mina gortex nike skor imorgon. oavsett om det blir birsta eller ej. men då kmmer jag väl få skavsår bak på foten istället men det får jag väl ta. trampdynan behöver vila från vinterskorna ett tag. de är liksom inte vattentät heller, inte en av skorna i alla fall. och ena fotleden har oxå ont. och så höften på andra sidan, så att säga från den onda foten. men den höften är det väl inte konstigt att ha ont i. är väl inte höften i sig jag har ont i utan, jaa, säger det är edwins "fel". bär han på den sidan vilket resulterar i att kroppen blir sne. och så späner jag mig konstigt när jag går mycket så det blir så. foten kan bero på att jag halkade till. dock knackade det i knät (samma sida som den ömma höften) men den mesta av tyngden kan ha hamnat på foten och den sne. en lite teori jag har som verka kunna stämma. fast samtidigt går jag konstigt oxå, spänner mig på nått konstigtvis. men men.


städning och promenad.

vad roligt edwin har på sitt rum. jag, eller snarare martin, tog tag och plockade ihop lite på hans rum. jag hackade på och plockade ihop resten. dock så är inte hans grejor sorterad, och inga böcker i hyllan. lite andra grejor i hyllan och blandad kompot i leksaksförvaringarna. men ack så fint det blev. och edwin blev glad eller nått. för nu leker han därinne. eller snarare river. har redan rivit ut en av leksaksförvaringen. så redan en tredjedel av leksakerna på golvet. men ska komma ihåg att plocka ihop när han lägger sig för nätterna, det får komma med i rutinerna igen. han kan sitta mycket längre då på sitt rum och poa på. och så är det mycket lättare att gå därinne ;)

annars idag har vi städat. på pappans intiativ (som alltid) jag tog tag i balkongen så nu kan vi oxå vara där ute inte bara katterna ;) körde ihop allt som bara var utstoppat och ställde bakom dörren. blev en liten förvaring där. och så syns den inte när balkongen är öppen. den syns inte för åskådare från utsidan heller eftersom vi jämnt har "rullgardinerna" för :P och så blev det dammsugat. men dock så försvann inte all katthår från mattan men mycket bättre än innan är det i alla fall. fixade pellaren lite grana oxå. det var massa lösa snören som hängde som jag tog bort. den pellaren på balkongen används mest som sovplats, enligt mig. men katterna använder nog den än som klöspellare, men det får de ;)

sen så tror jag Morrisen äntligen ska få sin plats på katthyllan. den är rengjord på allt "skräp" som låg där. så det är kvar att göras för min del.

annars så följde jag med mamma in till clas ohlson. gick både dit och hem. känner mig nöjd. speciellt i fötterna. mina skor är inte de bästa att gå i om man ska gå mycket..


edwin och hans garage.


Insatt.

jag råkade visst bli insatt i denna tsunami som drog in i japan igårmorse. vet inte hur många gånger jag uppdatera mig per dag om detta. men det jag är mest insatt i är kärnkraftverket som nu har exploderat. kan inte låta bli att läsa det. men hur kan man liksom bygga kärnkraftverk på sådana platser där jordbävningar sker?? det förstår jag inte. så reaktor ett i detta områda har råkat ut för en härdsmälta. vilket blev resultatet av när de fick stänga ner kraftverket. kylningen funkade inte som den skulle, eller snarare att reaktorn behövde mer kyla än vad som kunde ges. och härdsmältan kom.. folk har fått evvakueras för strålningen vilket är lyssna här, strålningen som mäts i timmen är lika mycket som mäts på ett ÅR, alltså ganska mycket mer än vad som får stålas ut.

men det är ingen fara än sägs det! och det kan jag nog hålla med om. för strålningen som ett kärnkraftverk släpper ut är direkt inte mycket. har själv besökt ett, forsmark 3, och det var ett givande studiebesök. så jag är positiv till kärnkraftverken, tro det eller ej men så är fallet. men varför bygger man kärnkraftverk i jordbävnigsdrabbade länder?? det förstår jag fortfarande inte. det kan ju hända något mer allvarligt än det som hänt, hitils, och det vill nog ingen vara med om..

lite roligt är att eftersom dessa kärnkraftverk i japan hålls avstängda. så kanske de måste "spara" på el. vilket innebär att de får använda elen i omgångar i japan. priotering. synd om små folket i detta läge.

och mer vågor är att vänta. när ska detta ta slut? vad jag minns så var det inte så här när tsunamin drog in över thailand.. jag säger det fortfarande. åk inte till dessa länder!! de ligger på flera jordskorpor, eller något sådant, så det sker mycket jordbävningar. vi tacka sverige som ligger mitt på en jordskorpa och att drabbas av jordbävningar är minimal!!


74 i 7 månader.

jag insåg igår. att edwin har haft storlek 74 i 7 månader. om inte mer.. så jag börja förstå att jag är less på de kläderna. så nu ska jag sortera ihop 74 och 80 i två lådor. för om han hade 74 i 7 månader lär han ha 80 i 12 månader, typ..

men eftersom han fortfarande kan ha 74 så ska jag spara de grejorna han kan ha. några bodys har redan gett vika och nått par byxor. så alla bodys oavsett om de är för små eller ej ska läggas undan. kanske inte de från cubus för de är lagom men de andra. och de ynka få han har i 80 ska oxå få vara kvar. sen ska jag mixa ihop allt. för han har sjukt mycket byxor i 80. som tar i alla fall halva lådan. jag trodde han hade mer tröjor i 80 men det var byxorna som hade kommit i tröj-delen oxå. så mer tröjor ska inhandlas.

satt och kollade på internet på tröjor åt han men fann direkt inget fint. så man får ta ett besök på stan/birsta och kolla läget. även en tunnare mössa behövs. tycker det är lite varmt för han med en fleecemössa, den han använder..

han var så söt igår när han fick på sig en body i 80 och byxor i samma storlek. men bodyn var lite stor på han. kanske inte armlängden var så speciellt stor. men längden. blev lite pösigt vid axlarna. skulle lätt få plats ett till barn på längden, typ :P

Tv´n.

alltså jag är sugen på nått. hittade godis i nån gömma. men det är inte det. är sugen på nått krämigt, sött, osv. får väl äta upp min kexchoklad och hoppas det går över. men verka inte så. men efter bb blir edt sängen så då försvinner det verkligen. kanske man kommer på imorgon vad det är för nått. kanske chips och dipp? var för övrigt evigheter sedan. dricka ska jag ha imorgon till melodifestivalen sen får vi se vad det blir till, om det blir nå mer..

nu ska jag stänga ner denna sak som jag suttit vid ett tag. och se klart på tv´n. sen sängen och sova tills lilleman vaknar imorgonbitti.

klippt.

idag blev edwin klippt. hade inte så mycket att säga till om. så var bara att ta fram mobilen och knäppa kort. han blev så söt. kanske inte så stor skillnad för alla andra men för mig. kortare vid öronen och i nacken. där det var så långt. han blev så fin. och sitta stil kunde han i pappans knä. dock ville han se vad hon gjorde men det gick relativt bra. inga hastiga rörelser och inge gnäll..

And.

idag har vi varit iväg till sidsjön och matat änder. hade massa bröd hemma. och det är ett tips om man har gamalt bröd, eller som håller på att bli gamalt, bege er dit och mata dem. en lite rolig upplevelse. martin blev omringad av massa pippisar. edwin satt i sin vagn och kollade stort på alla dessa fåglar. själv hade jag en tiggandes and hanne framför mig. var rädd ett tag att han skulle hoppa upp och ta brödet ur min hand. så nära var han. och så hade han sånadär "valpögon". men han var lite dum ändå, eftersom han stod så nära fick han typ inge bröd eftersom jag kastade över honom. och så var han dum, bet de andra fåglarna när de fick sina bitar. även att det fanns ankor där. men de, i alla fall den jag försökte mata, var väldigt seg. änderna hann äta upp innan han ens hann reagera typ. och så den berömda svanen fanns oxå där. men vi gick aldrig dit han befann sig utan stod vid bron och mata dessa fåglar..

and


Fettisdag.

idag är det ingen vanlig dag för idag är det semeldan.. så gissa om jag är sugen på semla idag. få se om dagen bjuder på en sådan ;) för övrigt är det även pankakssmetensdag. det är samma dag som semlan. så egntligen har vi middagen klar, men pankaka är jag inte sugen på. så det får bli något annat..

semla


bra program.

måste säga att "en unge i minuten" var ett bra program. dock väldigt likt "livet på bb". fast gillar det ändå. dock så fick man inte följa med in i operationsrummet som på det andra programet. har för mig att man fick det där i alla fall. fast förstår ändå de som blev filmad kanske inte ville det heller. eftersom jag själv var i den sitsen så skulle det vara kul att se ett kjesarsnitt. dock så blev jag inte sövd, fast det var ett akutsnitt. det jag tycker är lite konstigt att det var ett akutsnitt och hon blev sövd, då heter det väl oplaneratsnitt? så sa i alla fall min barnmorska på föräldraträffarna. och jag säger det ALDRIG mer igen. då ska jag sova!


Edwin. 2 dagar efter födelse.


Soffan.

jag satt för en gångs skull vid stationära datorn. hörde edwin satt och prata, sa bland annat titta. kollade på han och så satt han jätte stolt i soffan. så han hade tagit sig upp alldeles själv. vid ett senare tillfälle tog han ner (slängde ner) alla leksaker på golvet. tog sig ur soffan. lade upp (slängde upp) alla leksaker igen. och klättrade upp. och denna gång kollade jag hur han gjorde.

först försökte han på soffan men det gick inte. då tog han hjälp av divanen. lade sig så långt upp han kunde på den. sen slängde han benen på soffan. och trassel och trassel. så satt han upp längst in i soffan. han är så duktig så. tänk ändå att det tog han nästan 19 månader att ta sig upp i soffan.

edwin i mössa och tröja från italien, av jennie


Titta.

Titta vad fint jag har fått det på min blogg. jag vann en tävling hos emma, och vinsten var en blogg-design. så fint det blev :)

ännu mer säker.

nu efter ett snack med sambon så är jag ännu mer övertygad om att det är matförgiftning vi råkat utför. jag känner mig bra nu. har till och med tryck i mig en dammsugare. edwin fick ett degestivekex och vatten. martin har inte ätit nått än men det kommer väl, antar jag. han känner sig bättre. så antingen är det potatisgratängen eller ostkakan vi åt igår som var dålig. edwin åt bara en sked av varje så därför han inte är drabbad direkt.

så nu väntar jag på, eller vänta och vänta, mamma ska ringa. då ska jag och edwin ta en promenad till ica och sedan gå till henne lite tidigare. få se om vi går ut innan hon ringer. kanske gunga ;) som Z pappa M skottat fram så fint :P tror de var de i alla fall som gjorde det..

dålig potatisgratäng.

nu har jag läst om matförgiftning. och jag säger att det är det!! allt stämmer in så väl. kan bryta ut mellan 1-6 timmar, vilket det gjorde. osv. dock så var vi inte fler som åt potatisgratängen mer än jag, martin och edwin. och edwin åt bara en tugga. han kanske kände att det var dåligt?? så han var lite lös i magen igår kväll men inge mer med det. han är pigg och busar runt nu. dra mamma i håret är jätte roligt..... och hans mamma är inte så tålig när hon sovit dåligt. och så går han runt i soffan och säger "tuta". så sött. tror jag ska lägga mig ner en stund och vila. om jag får tillåtelse av edwin ;)


matförgiftad.

det måste allvarligt vara nå fel på maten vi åt igår. eftersom både jag och martin mådde illa igår. jag gick och lade mig. vakna två timmar senare, vid två. klev upp och tänkte gå på toa. men jag fick ändra planerna och spy istället. allt maginnehåll försvann. jag borstade mina tänder igen och gick och lade mig. men fick jag somna om. först vände jag och vred på mig och funderade på vad det kunde vara. för jag mådde inte illa nå mer och och magsjuka har jag haft förr och så känner jag mig inte alls..

och sen hoppade martin ner i sängen. men fick fort kliva upp igen. tyckte det lät som han rev hela toan så blev bara tvungen att gå och kolla. men sak samma. han gick och lade sig. vände och vred sig, "slog" till mig i sina vändningar. eller snarare puffade på mig, inte meningen dock. sen så lät han, andades osv. så jag fick nå tuppjuck. skällde ut han vid fyra. eftersom jag då inte hade somnat om. jag fick ett ynkligt förlåt. men hjälptes det? vid fem fick jag nog. så i samband för ett toabesök för honom tog jag täcket, kudden och intog soffan...

har väl inte sovit så jätte bra men bättre än i sängen. somnade och fick sova två timmar till innan edwin vaknade. så här är vi nu. han leker med bilar på vardagsrumsbordet och jag sitter vid datorn.

och idag bjuder mamma på middag men vet inte om vi är välkommen längre. martin kan jag utesluta. han har nog somnat nu. men både jag och edwin är bra. eller får väl se om magen gör uppror efter frukost men det tror jag inte. så fall skulle jag må illa redan nu och det gör jag inte. men är nog inte så sugen på potatisgratängen eftersom det var nog den det var fel på. men pannacottan vill jag ha.

så får väl se hur jag mår efter frukost. och edwin för den skullen. han åt en tugga mat igår sen ville han inte ha nå mer så han fick grönsaker. sen får jag väl se vad mamma säger oxå. ut ska jag i alla fall idag. jag och edwin får väl gå ut en sväng sen oavsett vad som sker. men jag tror ändå inte att det är magsjuka. utan nå form av matförgiftning, alltså nå fel på potatisgratängen vi åt... eller ostkakan, men den åt vi så pass tidigare så om det vore den skulle vi känna illamåendet tidigare..

saknar.

jag saknar djuret med denna tass. ibland kommer det att hon finns inte mer. och skrämande nog ser jag henne överallt. kommer nog ta ett tag att släppa men det får väl ta sin lilla tid. har ändå haft henne lite mer än halva mitt liv, 14 år skulle hon ha blivit (om jag räknat rätt). har hon i en urna i alla fall. som snart får sin plats på hyllan ovanför tv´n. hedersplatsen.


handling.

idag var vi och handlade på ica maxi. mamma följde med och handlade hon oxå. vi gick in på brandworld oxå. skulle kolla på jacka åt mig. men tyvärr är jag ute i fel säsong. för nu har de börjat med vår/sommarjackor. vilket inte är det jag ska ha. hittade dock en snygg sommarjacka, eller martin tyckte den var snygg och det håller jag med om. det roliga är att det ser ut som hans sommarjacka fast i dammodell. så det beror väl lite på det att han tyckte den var snygg.

hittade en jacka. men tror de var små i storlek så testade inte ens. sen så fanns det en jacka till i stor storlek som det inte stod nått pris på och så var den vit. och vitajackor är inget för mig. har haft två stycken och det räcker gott och väl med det. undra om man ska ta och börja använda reklamjacka jag fick av pappa. är sådan temperatur för den jackan nu. slipper jag bråka med dragkedjan på min vinterjacka.. kanske ska plocka fram den i alla fall.

kollade även på en ny märkesdress till lilleman fanns några att välja på. men det blev ingen inköpt. även att det fanns svarta convers i edwins storlek och så var de lite fodrade. så skulle vara perfekt när lite mer snö smält bort..

sen åt vi middag på max. och nästa gång ska edwin få testa och äta chickenbits istället för hamburgare. för han börja rata den. äter nån tugga sen vänder han bara på huvudet när den kommer mot munnen. men locket äter han. och stripsen. och dippa stripsen är roligt. inte för han bruka få det. men om vi köper dipp så får han göra det. och det roliga är att han har sett oss göra det. men han har en egen taktig, i alla fall första gången, han dippa sen stoppar han in stripsen i munen och suger bort dippen. och så kan man dippa samma strips igen. vilket blir mer och mer slemigt och sladrigt efter varje gång..

pajas.

idag fick man sovmorgon av lille edwin. han vaknade tjugo i nio, så man hade rätt att dra sig i alla fall fem minuter innan jag klev upp ;) det roliga är att han visste inte om att jag klev upp. utan han stängde sin dörr vilket jag vaknade av. så jag smög här hemma innan jag öppnade hans dörr. just för att se på när han lekte. han hade tagit ner en nalle från byrån som han satt på kudden och lekte med. lite roligt. överlycklig blev han att han såg mig, när han väl gjorde det ;) då ska man spela pajas och slänga sig i sängen osv..

och så har han börjat med något nytt, kanske en vecka tillbaka, när han bär grejor så kilar han fast grejor mellan armen och kroppen. på det visset får han med mer saker på en gång. ser lite roligt ut när han gör så. men så bär nog alla om de har mycket att bära som inte är ömtåligt..

och edwins hosta har blivit värre. så dax att börja med hostmedicinen riktigt igen. han vaknade strax efter två inatt. han hosta som en tok. så jag fick ge han hostmedicin oh en flaska välling. någon som vet hur en hostmedicin ska förvaras??

nytt ord.

edwin har lärt sig ett nytt ord idag. han fick framför martin vilket martin säger "tut". sen gick edwin och sa "tut" vilket övergick fort i "tuta" såsom titta men med u. så sött.

dagis.

edwin fick gå på dagis idag. jag skulle följa med syster och "lämna" de på tåget. hjälpa till och säga hejdå kanske är de rätta orden ;)

lämnade han. gick väl som vanligt. hängde vid mitt ben. en fröken tog han och så sa vi hejdå och så gick jag direkt till mamma. men det var inte min dag jag skulle berätta om utan vad de sa på dagis om edwin. så sött..

det hålls på att inskolas en ny pojke C-O. och edwin hade fått stanna inne med den pojken idag. och denna pojke hade blivit helt frälst i edwin. skulle pussas och krama. edwin hade väl blivit lite "vad hände?". sen hade han blivit mer bort med dig, för då var duplot roligare. kan inte störa han i sitt lekande med lego ;) så pojkarna hade lekt tillsammans, som de gör i hans ålder, brevid varandra ;) sen hade de lagt pinnpuzzel vid bordet. barnen hade pratat på deras språk som de förstod varandra. måste sett über sött ut. och så hade pappan till C-O och fröken blivit tyst och bara kollat på dem. knäppt kort osv. så hade de sutit en lång stund och lagt puzzel och pratat. så kanske en blivande bästis/kompis kanske?? vem vet.

på måndag börja en till tjej på edwins avdelning. en tjej som vi gått babysång med. kommer oxå bli kul. fröken sa till edwin "att nu börja kompisarna rulla in". lite roligt..

och som vanligt hade edwin ätit "jätte bra". och sovit i typ 1 timme och 20 min.


sol.

undra vad man ska hitta på idag då??? edwin är fortfarande ledig från dagis. var väl tänkt att vi skulle gå till mamma där syster är, de åker hem imorgon. men hon har blivit magsjuk. så dit vill vi inte gå. så vi får hitta på något annat. tror det blir att gå ut en stund lite senare. när det blir lite varmare. innan edwin ska sova. oxå kanske en promiss när han ska sova. vi får se vilket humör jag kommer på. nu ska jag i alla fall bortsta tänderna.

kattorna.

vilken chock. skulle ge kissarna mat. såg något vitt i ena matskålen. tog bort det och kollade var det var.. det var en tand!!! inte en hggtand utan en mer typ kindtand. lätt att gå igenom munnarna på kissarna för att se vilken det är. det får bli morgondagens bestyr. måste ha hjälp med det annars går det nog inge bra. för det är en av de jag misstänker och henne går det inte att hålla fast själv, och då även försöka bända upp munnen.

RSS 2.0