Myrsteg.

här hemma tar vi myrsteg framåt. hitils alltså. kunde hoppa över en ipren-dos nu till edwin. då han "bara" hade 37,4 grader. han får den i natt istället, om han vaknar. alternativt alvedon, beror på när det behövs. tror dock inte att det är över än på feberfronten.

han är så mammig. får inte gå på toa utan att han står och grinar ihjäl sig.. men det går. tur som är har vi varit två stycken sedan vi kom hem. jag mestadels legat på soffan med edwin. men har kunnat "kasta" över han på M när toabesök måste ske, typ.. allt går fel väg för den lille herren oxå. om han tappar nått blir han ledsen. men helt klart okej ändå. han har ändå hög feber så.

ätit dåligt. fått en vällingflaska när vi åt middag. han drack nästintill allt. dock så kom lite mindre än hälften upp igen i form av slem.. så det var bara att bädda om soffan åt han.

vi har burit in hans säng så vi kommer ha mer koll på han. dock så står sängen i fotändan på vår säng. men jag upplever i alla fall att man har mer koll på honom. det låter ändå på ett speciellt sätt när han krampar. andas liksom på ett visst viss.

så han somnade i min famn i soffan. var lite små mysigt. han blev helt galen när lade han ner innan. så ända sättet var att ha han just i famnen. det verkar i alla fall lugnande för han.

så nu ska jag göra mig klar för sängen. har liksom sovit dåligt inatt. och idag har man bara legat ner korta perioder då edwin sov sina två timmar. inte för jag hade plan på att sova. kolla tv gjorde jag och spelade soduko på mobilen, åt min lunch. plus skrev upp lite vad läkaren sade till mig, osv.

Hemma med en febrig son.

nu är vi hemma! gick snabbt denna gång att komma hem. beror väl på att han inte fick något dropp mer än vätskan, vatten som någon sa. som de tog bort på kvällen på 44:an. kommer en längre "vad som hände" något framöver. just nu vill jag bara vila/sova. då jag inte sovit så mycket inatt.

men allt som allt. han fick kramp. fick medicinen. ringde 112. ambulans kom. in på akuten. iva observation. sedan vidare in på 44:an för observation. prover visar på ingen baktrielt som kan botas med antibiotika. så virus. så därför fick vi komma hem idag. stannade lite längre då pappan slutade halv tre. så vi kunde likaväl vänta. då jag ville äta min sena lunch. och edwin få sova en stund.

så om febern inte släpper på fem dagar. mot helgen nån gång. eller om edwin mår sämre. hans allmäna tillstånd är rätt okej ändå. så ska vi ringa in. och troligtvis få komma in igen. men förhoppningsvis slipper vi det. planen är den sådant att ett nytt eeg är in planerat (1-2 veckor) sedan träffa läkare efter ytterligare (1-2 vevkor). och om han krampar igen ska han ha en supp, som vi fick mer på recept. och åka in. dvs ambulans igen... men förhoppningsvis så slipper vi det, liksom en 50-50 chansning..

och förtillfället har edwin 39,3 i feber. haft 40 grader två gånger på detta dygn. så han får 8 ml alvedon var 6:e timme. och därimellan 3,5 ml ipren. om det behövs. och det gör det än så länge.

som sagt en längre redogörelse kommer vid senare tillfälle.

måste i alla fall säga ett stort tack till Ida. som var så snäll så jag fick gå på toa utan stress. dock så tror jag nån annan skulle säkert hjälpt mig oxå ;) men hon gjorde mig även sällskap lite nu och då, då det var lugnt på avdelningen. även så sprang hon och köpte en lunch till mig. och lade den även i föräldrakylen. det är guld värt!

Detta roar vi oss med en tisdag kväll. feb...

mms_img18385 (MMS)

Detta roar vi oss med en tisdag kväll. feberkramp med andra ord. inte lika allvarligt som sist så en natts observation i alla fall..


Mätt i magen.

propp mätt i magen. åt tidigt middag, vilket inte blev så tidig. vid fyra. kanske tidigt för att vara oss, men ändå.. och vi hade handlat till räkmackor. så det var bara att ta och skala efter edwin lade sig klockan åtta. jag åt en och så åt jag de sista räkorna och det sista ägget på sidan om, då M orkade äta en macka till. muma var det i alla fall.

imorgon blir det dagis för edwin. tänkte ta hans cykel dit. kommer han tycka är roligt. vad jag själv ska göra är inte riktigt klart, den tiden han är på dagis. mer än de dagliga sysslorna, vilket jobbansökningar ingår (jaa, jag kollar varje dag och söker det jag tycker verka passa mig) fundera på att kolla tvättsugan, fast vi bara har några enstaka plagg att tvätta. men några gardiner ligger i tvättkorgen, därav mina funderingar. men det får vi se imorgon om det finns tid eller ej. fundera på att ta upp jakten med att få klart edwins "doptavla". var längesen jag broderade. bara en liiiten tantvarning! ;) men får se vad dagen imorgon ger.

nu funderar jag alvarligt på att gå och sova. känns som klockan är så mycket mer nu när edwin får lägga sig en timme tidigare. för det är dagisdag imorgon. imorse vaknade han sju fast han inte kom i säng förrän halv tio. så det var bara att kliva upp då han inte ville somna om efter en flaska vällning.

Nagel i ögat.

nu är det inte bara pluppen i halsen som är irreterande. klippte edwins naglar. och en sprätte upp i mitt öga. det skaver och har sig. försökt att blinka som en tok, men det hjälper inte. försökt att gnugga lite lätt, hjälper inte. försökt att blinka i vatten, funkar inte heller. sen dog mina idéer. så får gå med nagelbiten i ögat ett tag. så borde den ge med sig, förhoppningsvis.

tror nästan att jag oxå gör kväll nu, eller strax. hela dagen har gått åt skogen på ett eller annat sätt. tappat sjukt mycket i golvet. inget som gått sönder eller av värde, som tur är. men störande ändå. så jag sätter mig nog på rumpan resten av kvällen. alternativt hoppa ner i sängen..


Vit plupp.

tyckte det kändes konstigt när jag sväljde imorse. men orkade inte kliva upp och kolla. när jag väl tog mig ur sängen. så fann jag världens största vita plupp i halsen. otroligt äckligt må jag säga. och jag kan inte låta bli att kolla på den varje gång jag går på toa.

Handling.

blir en väldigt tidig middag idag. M står nämligen vid spisen och kokar. ska nog gå och ta och hjälpa till, snart...

annars har vi idag varit och handlat en kylplatta till den bärbara datorn. som brumar så otroligt, kylplattan alltså.. måste vara nått fel på den för så ska den inte låta, antar jag.. sen så handlade jag ett två-pack pyjamas till edwin. lång ärmat/bent med dragkedja. som man kan ha i skötpåsen som extra klädsel. köpte 74/80 då 86/92 kommer bli alldeles för stort på lilleman. och då talar vi inte bara att vika upp utan det kommer bli världens påse på magen oxå. sen hittade jag även en tröja till mig :P en rosa med prickar på. tog en större storlek då jag tänkte ha den som tunnika. den senaste jag köpte så med krympte i tvätten så den är lite kort, nästan för kort för att ha som tunnika. så tänkte inte göra om samma misstag utan tog en större storlek, helt enkelt ;)

sprang även in en snabbis på hm. fann världens snyggaste mössa. en orange med något monster från sesamstreet på. så fin. skulle passa perfekt till edwins fodrade regnställ som just precis är orange. dock så fanns den bara i 110/116 och 122/128.. så frågan är om den finns i edwins storlek överhuvudtaget. han har normal storlek på huvudet så det krävs nog 92/98 eller något i den storleken.. typ 51 cm runt huvudet, skulle jag chansa på..

när vi handlade maten och diverse andra varor så glömde jag så klart att handla bingolotten. så M ska åka och handla den efter vi ätit. plus nå "mellis" eftersom vi äter så tidigt. han själv ska iväg och fiska.

imorse, då vi fortfarande inte hade några kanaler på tv´n. så satte jag igång en film. tänkte att vi fick något ljud här hemma. slog igång aristocats. och det blev väldigt mycket "tisse" och pekande i början. stundtals så satt han ner och kollade på filmen. så han börja bli lite intresserad av att kolla på filmer och sånt nu. fast han har fortfarande inte ro i kroppen till att sitta stil så länge.

jag har några enstaka bloggar kvar att "finna". sen så har jag förhoppningsvis min gamla blogglista i favoriter sparade igen. dock så har jag den andra datorn kvar att göra samma sak på. fast denna gång var jag smart och samlade alla i ett textdokument samtidigt ;) men funderar på det dära med blogovin, hur funkar det egentligen??

Vann.

roligt då. sparade allt på den bärbara datorn. då sambon skulle iväg och fixa ur lite damm ur den eftersom den börjat låta lite knäppt. och risken fanns att den kunde braka ihop. så jag som sagt sparade allt. sambon ringde när jag var iväg och sa att han skulle passa på att formatera den bärbara burken, vilket han gjorde. när jag kom hem insåg jag mitt misstag. jag hade glömt att spara ner mina favoriter, dvs ALLA bloggar jag läser. dock så kom jag ihåg vissa men långt ifrån alla. har lite smått panik, men tänker att de kommer väl eftersom.. Men det är inte hela världen, och tur är väl det.

det jag var iväg på var lanseringen av partylite´s nya katalog. och vilka mumsbitar det finns i den. dock så börja mitt intresse "svalna", beror väl mest på pengabrist och mitt "lilla" förråd jag har. som bara måste eldas upp. plus så kan jag inte elda alla stora fina ljus som finns då jag har en marodör till son. så eldar mest t-ljus och ett par voltivljus. något mer går inte åt. så alla pelarljus och glasljus jag har liggandes får fortfarande ligga i deras skåp. hinner liksom inte elda på kvällarna då han lagt sig, vill gärna lägga mig själv i tid oxå..

för övrigt så vann jag även i ett lotteri. valde två t-ljushållare. i silver, typ massa snöflingor som går ihop. men samtidigt tror jag att jag kommer kunna använda den året om. då det inte ser ut som en julsak/vintersak.. och kan säga att jag var otroligt nära på alla andra lotter jag hade. om jag inte var ett nummer ifrån så var jag två. osv..

och vilket åskväder kan man säga att vi haft. vi satt i bilen påväg hem från hemmakväll. visste inte vem det var som blinkade med alla ljus runt om mig. kopplade inte. frågade M x-antal gånger "var det där en blixt?" fick samma svar varje gång. och intensivt.

när vi kom hem så kom vi till centrum av åskan, typ.. det gick inte att missa. edwin kollade med stora ögon och undrade vad som skedde. himlen lyste alla möjliga färger. inte bara vitt/gult. utan blått, lilla och även rosa. och dundret. edwin bara "ojjj" när himlen blinkade.

när vi kom in så stängde vi av prylarna. men jag hann inte på den stationära. allt blev svart. och jag fick inte igång den igen, paniken steg. väntade till det lugnat ner sig. och då ville den starta igen. så den tog bara en powernapp. det som var det konstiga. för routern, som typ alltid pajar när det är åska höll sig hel. även skärmen på datorn osv. alltså ingen annan elpryl.. men tur som är så lever den nu. (för övrigt den jag sitter vid nu)


Massa bus.

dagen har varit full rulle. åkte som sagt till kusin och edwin fick leka med C. fast leka och leka. edwin kommer springandes om C kommer för nära. för han vill kramas. och kramar lite hårt, tjuvnyps, och vill gosa in sig i edwin. vilket innebär att han "sätter" tänderna mot edwin och gnuggar. vilket kan göra ont. så edwin lämnade de med lite små "bitmärken" på axlar och rygg. men men. edwin säger inte ifrån, kommer springandes mot mig och vill i mitt knä eller upp i min famn. vi (kusin) säger till C, så klart. men när man är liten så är det svårt att förstå. men pojkarna har ändå lekt på. sprungit runt, lekt titt ut osv. så jaa, det går skapligt ändå. men ju mer trött edwin blir desto jobbigare tycker han C blir. helt förståligt.

vi var hos dem till strax efter fem. åkte på och åt mat. sedan iväg en snabbis till birsta på biltema, rusta och avsluta på willys. och edwin har bajsat två gånger under denna färd. fick byta utanför rusta och sedan likadant utanför willys. han hade ont i magen. kunde inte gå riktigt och var tok grinig. trött sa jag, då han inte sovit något idag. men upptäckte i kön på rusta att det var något annat. lill stackaren kunde inte gå riktigt. rak som en pinne. och fynd gjorde man i blöjan, så klart. samma sak på willys. men då i graden värre. då hans byxor blev allvarligt blöt. tur som var hade jag en pyjamas i skötpåsen som han fick på sig.

måste nästan köpa mer pyjamaser. dock så använder han direkt inte det. men som sagt bra att ha som extra kläder i skötpåsen. och då han sover borta, som inte händer så ofta. det jag har i skötpåsen nu är kort ärmat och kort bent. så måste köpa ett två-pack med lång ärmat. då det snart är vinter. kanske likabra att kolla på det nästa gång man är i stan eller birsta.

just nu kollar vi på råttatouille. dock så missade vi början. och har inte sett filmen, vilket är tråkigt. får nog hyra den eller något och se den från början. edwin fastnar till och med i filmen. så han borde tycka den är bra :) inte så ofta han kollar på tv´n. dock så har jag barnkanalen igång på morgonen men då är det ibland han kollar men leker och härjar runt samtidigt.

men tror jag ska lägga liten. då han har ätit upp sina äppelbitar han har fått. plus hämtat snuttefilt och täcke från sin säng. och lagt sig brevid mig i soffan. kanske dax att sova för natten då. först bortsa tänder och andra kvällsysslor. han kommer nog slockna fort i sin säng.

imorgon har jag ingen aning vad vi ska hitta på. men nånting kommer vi nog göra. är bland annat lysnatta. så skulle vara kul och kolla när massa ljus hamnar i vattnet nånstans. blir nog fina kort ;)

nu fick jag mer göra oxå. dax att byta blöja, igen... sen stoppa lillen i sin säng. han säger god natt till alla.

Göra sig klar.

man kanske ska ta och klä på sig så man är klar när M kommer hem från jobbet. då ska han skjutsa upp oss till kusin. så edwin får leka lite med C. tror jag ska fixa minnet först. så det är tomt. hörde det ryktade sig om att hon hade lite kort som jag skulle få ;)



Muma.

blev en helt annan mat idag. entreco (stavning?), strips och sås. muma. så förhoppningarna på broccoligratäng imorgon, igen :P

Tvättar.

det blev lite tvättning. fanns tid i tvättstugan, vilken tur vi hade. blev dagen räddad, eller hur det var. inte så super roligt att tvätta men ibland behövs det. och så börjar edwin på dagis på tisdag igen. så känns skönt att ha hans kläder tvättade. dock så ska han använda lite kläder tills dess oxå. men ändå. sen var min favvo-tröja skitig. fick nån färg av duttpennan på den igår. så förhoppningsvis går det bort i tvätten med lite hjälp av vanisch..


Tvätta?

Undra vad man ska hitta på idag??

borde egentligen ta mig till birsta nånting. då vinterjackorna försvinner i ett nafs vid den här tiden. men känns lite konstigt att köpa en vinterjacka nu i augusti.. men min jacka jag haft ett tag kommer verkligen inte hålla denna vinter. kanske när det är milt ute. men när det är kallt, näää. inte för den är varm. men dragkedjan är verkligen utsliten på den. så alternativt är att jag går i ide i vinter. och så "kräsen" jag är kommer jag inte hitta någon bra jacka, men vi får se. därför tänkte jag börja leta redan nu, så finns förhoppningen att jag kommer att hitta någon :P

men inge kul att gå på birsta själv. jag har ju edwin. men ändå inge kul. och inge kul att leta efter en jacka heller. gillar inte att lägga pengar på något som jag egentligen inte vill ha, men måste ha.. handla åt edwin tycker jag är kul. men mina presentkort jag fått i julklapp och födelsedagspresent ska gå till MIG. och de från i julas måste handlas upp innan jul..

men jag tror vi går ner i tvättstugan och hoppas på att det finns någon tid idag. så har vi det gjort i alla fall. inte för det är mycket tvätt, men skönt att det försvinner det som ligger där. mest är det edwins kläder, min lilla skitgris ;)

vad vintrigt mitt inlägg blev. det vill vi inte ha. men vädret idag känns som det inte är långt borta. ge mig värme och sol!!! då är jag glad.

MIddagsplaner?

funderar på att göra broccoligratäng till middag ikväll. har varit sugen på det ett tag. så håller just nu på att leta lite recept. och som vanligt tar jag det bästa av alla recept och blandar ihop till en version som jag tycker är bra. men måste se vad som ska handlas, därav jag använder recepten från första början..

sen vad man ska hitta på att äta till? det är en annan fråga. funerade ett tag på korv och potatis. men det får vi se när vi väl är på affären och ska handla. kanske inte ens blir broccoligratäng. kanske blir någon annan mat ;) är nog bara jag och lilleman som äter det. lilleman äter allt. till och med tacosen i helgen slank ner. dock så serverade jag det på ett annat sätt än vad jag bruka. varje sak i sin egen hög. majs, gurka, lite paprika, tre små bitar sallad, banan, och lite tacoköttfärs. och allt slank ner. plus massa mer majs och gurka..



Dove Express Intensivbalsam.

Nu är tiden ute som buzzador för Dove Express Intensivbalsam. och jag tycker det blev en skillnad på en gång i håret. det hände någon gång jag glömde bort att balsamet skulle verka så jag sköljde ur det på en gång. och jag tycker att det ändå gav en skillnad. och en gång testade jag mitt vanliga balsam, och vilken oreda jag fick till hår. massa små tover och "hårdare" hår. men när jag använde Dove Express Intensivbalsam igen så försvan alla sympton från det första balsamet igen. så testa detta balsam om ni inte har gjort det redan! det ger resultat.


Bra födelsedag.

edwin hade en bra dag igår, även kväll. kommer mer info om det i något senare inlägg. jag glömde bort att ge han presenterna från oss bortsett från skjortan som han fick på morgonen. kom på det på kvällen, och han blev glad. och när han öppnade sparkcykeln blev han super glad. hans ansiktsutryck så allt ;) sen när han stod på den så var han så stolt, syndes så väl på han. även att han lärde sig att man skulle sparka med en fot, dock så fungerade det inte riktigt varje gång. då han ville mer åka. men jag tror nog att han kommer lära sig :)

han vaknade imorse vid åtta. tidigt, tycker jag som gått och blivit van att få sova längre. plus så somnade jag så sent igår. kunde helt enkelt inte somna, för mycket som snurrar omkring däruppe. tror det tog typ tre timmar innan jag somna, så jag sov kanske fem timmar. vilket är väldigt lite för att vara mig. är lite seg i kolan, men har väl så smått kommit igång här på morgonen. jag tror det bli tidigare idag i sängen, så man kan somna normal tid i alla fall. kan inte direkt påverka när edwin behagar att kliva upp.

men sak samma. tror han sov väldigt hårt inatt då han vaknade så tidigt. min teori. sen har han på morgon lekt med de leksaker han fått. han fick mest kläder, vilket vi önskade. då han har så mycket leksaker. finns saker som kan sorteras bort men har inte ställe att lägga de på, då det är kaos i förrådet och man kommer inte ens in med en fot för tillfället. vi ska väl ta och sortera där men vi har helt enkelt inte haft någon ork, eller tid. och så luktar det unka där. typ instängt med en liten stank av avlopp..

Tårtbak och städning.

en tårta klar för dagen. nu står den första botten i ugnen till den andra. medan bottnarna har gräddats har jag putsat fönstren, vardagsrummet och edwins. dock så blev den ena rutan i vardagsrummet flammigt :( och jag har inga planer på att göra om. i edwins rum fick jag skynda mig då det är ett getingbo utanför hans fönster. i buskarna. så jag tordes knappt torka av fönsterbrädan. men tur som var så var den inte så skitig som på andra sidan huset. ringde felanmälan och tydligen ska man själv ringa antiximes (eller hur det stavas) eller nomor. beror på vilket nummer som står i trappen. och det nummret har jag inte tagit än. få se om jag gör det imorgon eller när det blir.

så nu är det bara vårt sovrum kvar att putsa fönstren i. dock så tror jag att jag struntar i det. då de inte är så skitiga. ta bort kattnosavtrycken så får det vara bra sen. känner att jag inte orka nå mer putsning av fönster. men ikväll måste jag i alla fall tömma köksbordet på massa reklam och annat skräp som står där. dock blir det inte förän imorgon en tur ner i förrådet, eller om jag gör det när edwin somnat. får se.. måste slå in hans paket när han somnat i alla fall. så han får nå paket att öppna imorgon. tror han ska få ett paket i sängen när han vaknar. ska slå in hans skjorta han ska ha imorgon och ge han på morgonen. blir nog bra det ;) sen får han ett par jeans shorts ur lådan. oavsett vad det är för väder. för det kommer bli tokvarmt inne.

Beslutångest.

nu ska bara bollarna in i frysen så är bakningen klar för idag. dock står tömmning och i plockning av diskmaskin kvar. men eftersom disken var lite blöt så fick det snällt vänta. men det ska göras innan jag lägger mig ikväll i alla fall ;) har dock inte plockat undan leksaker, så det får göras imorgon när första tårtan är i ugnen. liksom byta gardiner på edwins rum. kommer bli fint. dock ville jag ha panellängder, då det är såna därinne. men fann inga på ikea, kanske nere. men hittade ett par för 99 kr som edwin fick så snällt välja.

lite beskutsångest har jag nu oxå. är en bra film på sexan, familj på väg. sett den förr. och den påminner så otroligt mycket om päron till farsa filmerna. och så vill jag se livet på bb på femman. så det får helt enkelt bli zappning :P men en känsla av att jag kommer se mer av livet på bb, då det ändå bara är en timme..

Bak i stora lass.

snart har man gjort tre sorters kakor. den ena är redan klar och i frysen. den andra står på bänken och svalnar, vilket oxå ska hamna i frysen sen när den blivit lite svalare. och den sista står i kylen och formar till sig. sedan ska den doppas i smält choklad och strössel på. och ytterligare i frysen. hur allt ska få plats i frysen har jag ingen aning om. frysen är liksom full av massa fryst fisk, huvva. sen är det dära med byttor. hitter liksom inte lock, och om jag hittar lock så hittar jag inte byttan istället.. suck. ska ta en stol och leta igen då de två byttor jag tog fram gick åt till det som är i frysen nu. dock så kan jag fylla den redan nästintill tomma byttan i frysen med dumlekakorna. men resten då? och så har jag för mig att det gick två platslådor till dem. jaja, får se hur jag gör.

nu ska jag byta blöja på någon här i min omgivning. det luktar lite skumt. för övrigt har edwin dragit fram alla kuddar på golvet igen. hela havet stormar... även så har han hunnit klämt fingret, vilket gick över efter en stund. och inget märke nu.. och så har han gjort något mer då han kom in från balkongen grinandes och en röd arm. vet inte om katten skrämde han därute. för först hörde jag fräs, sedan efter en liten stund grin.. men katten har inte rivit han i alla fall. så troligtvis lär edwin ha gått bakåt och snubblat på något, ramlat på armen. osv. med andra ord är vi effektiva idag. ska plocka ur diskmaskinen igen och i. så jag får plats på bänken med tårtgörat imorgon. även rensa kylen så ett till hyllplan är tomt till tårtan.

Bakning.

man kanske ska ta och börja baka till lillemans födelsedag på fredag. jag beslutade att inte göra något mer än cake poppsen, skumrutorna och dumlekakorna. då jag fortfarande har saker kvar i frysen och tiden kommer inte hinna med. dock väldigt sugen på att göra rulltårta. men ugnen kommer vara ochuperad imorgon med tårtor. så jaa, jag beslutade att köpa en rulltårta och ett paket singoalla.

har även idag handlat mer till tårtorna. garnering och så. dock så fanns det inte blått strössel, som jag ville ha. så köpte en förpackning med grått-, grönt-, rosa-, gamel rosa- strössel i. blir nog bra det. sen lite balonger och sånt. har även idag köpt ask till edwins kritor och gardiner till hans rum, även glas i plast slank med. då edwin borde lära sig att dricka ur riktigt glas snart. plus så är de nog perfekt om man ska grilla utanför oss. man kanske ska styra lite sånt i helgen. då det snart börja bli för sent för grillning. då det börja bli så kallt. vi får väl se hur vi gör...

ska ta och börja med att plocka ur diskmaskinen. sedan plocka i den. sedan göra dumlekakorna. eller om jag gör skummet till rutorna då hushullsapparaten kommer snurra i en 30 min med allt i. kan man göra dumlekakorna då.. blir nog bäst så.. sedan mat, och ikväll cake popsen.. vilket schema jag fick ihop ;)

cool lampa från ikea


Maten.

maten blev lite halv misslyckad. inge fel på smaken. blev väl kanske liite lite bönor. men bara edwin får så är jag nöjd. men den största besvikheten ligger i att paprikan jag köpte var dålig. båda två. jag som bruka vara så noga. var inte det denna gång, tydligen. den röda paprikan var mjuk i botten och massa äcklig vätska. den gula var liksom lite luden på insidan. var två små bitar som var okey. men smakade och det var inte gott. så de hamnade inte ner i maten i alla fall..

ska handla paprika till imorgon. då det blev mat kvar. så imorgon kommer maten blir såå mycket godare.

Grejar och donar.

vilken aktiv dag det blev. i alla fall till en början då dagen inte är slut än. edwin valde att sova till halv elva idag. och ändå somnade han i normal tid, halv tio. då det bruka kunna ta en halv timme för han att somna. ibland fortare ibland långsammare. så jag själv vaknade tio. tänkte det inte var nån idé att somna om, då jag inte kunde det heller för den delen. låg och gosade med kissarna som intagit min huvudkudde. de bruka kunna sova där ibland. log även och drog mig till kvart över tio då jag klev upp. tänkte att edwin fick sova till när han vakna så skippar vi middagsluren.

åt frukost, en sen sådan. åkte på affären och handlade diverse till bakning och middagsfix. hem. och edwin är så duktig. min lilla hjälp reda. först på affären plockar han i korgen, vilket han drar. så bara springa och ta vad man behöver och ge han. ibland om man velar för mycket plockar han i egna saker. vilket man får ta bort, då det kan vara konstiga saker. och borta vid lösgodiset/barnhyllan får man skynda sig förbi eller ta snabbt och verkligen ha full koll på han. ta en glass är omöjligt, då det är vid lösgodiset. för han plockar gärna en godis till munnen. när vi kommer till kassorna hjälper han till och plocka upp varorna till bandet, eller ger oss som lägger på bandet. försöker lägga korgen i korgtjosan oxå, men dock är det lite svårt när man är av den kortare varianten.

väl hemma. så han vi knappt få av oss skorna innan det låg varor på bänken. edwin plockade så fint varor till bänken. men eftersom jag är liite snabbare än han så stod jag och tog emot varorna istället och plockade in i kylen/skafferiet. han själv lade in vissa grejor i kylen.

när vi gjort det så var tanken baka. men eftersom köksbänken var fulll i massa skrot och diskhon med massa disk. så var det bara att plocka ur diskmaskin på allt rent. vilket edwin så snällt hjälper till med. sen plocka i allt skitigt. köra igång den. torka diskbänken. och då kom den dära känslan.

jag letade fram fönsterputs och putsade köksfönstret. letade rätt på några gardiner. men eftersom jag har så tråkiga gardiner fick det bli gröna spets, vilket oxå är tråkigt. med det bästa jag fann för tillfället. och hjälp vad fönstret var skitigt. torkade även fönsterbrädan på utsidan vilket gjorde vattnet svart.. huvva. men imorgon lär det vara lika skitigt där igen. då vi bor längst ner.

så nu är det fint i köks fönstret. vet dock inte om putsningen blev bra. då jag inte gjort det förr. men samtidigt kan det inte bli värre än vad det var. så hoppas på att inga ränder eller dylikt uppstår. hoppas, hoppas. mitt försöks fönster ;) men nu är typ fönsterputsen slut så behöver en ny. det kan räcka till edwins rum. men då har jag inga gardiner att byta till istället. så få se hur jag gör.

så dammade lite lätt i köket när jag höll på. men långt ifrån klart. edwin "hjälpte" till oxå, men var mest ivägen och bar iväg grejorna jag skulle ha. men man tackar för hjälpen ändå. så bakning får bli efter maten eller imorgon. ska snart köra igång med maten. blir chili con carne. dock utan recept. då jag läst flera stycken så blir en blandning. men ska kolla i vilken ordning man gör saker och ting. typ när bönorna ska i osv. dock så gillar jag inte bönor så blev en liten förpackning. istället för två normala burkar.


Veckans planer.

ikväll ska vi spela bingolotto. dock så är det väl jag med lott och edwin utan. tror han inte är så intresserad än. bruka kunna spela nån gång ibland, mer än uppesittarkvällen, då martin jobbar. men en känsla av att edwin kommer ropa på uppmärksamhet under programets gång. men det löser nog sig. han bruka kunna roa sig själv. annars får jag slå igång babblarna eller "ketchup ska prutta".

ska greja upp en lista på vad som ska handlas imorgon oxå. till bakning, och så ska jag hitta på nån mat. är sugen på tacos men det får fint vänta till helgen då M är ledig. men fundera på att göra en chili con carne. har aldrig gjort. och det bruka kunna bli ganska mycket vilket resulterar i att vi har mat flera dagar, jag och edwin då pappan börja jobba innan middagstid alla dagar han jobbar denna vecka. då är det bra att göra "storkok" i början så "slipper" man tänka på mat på några dagar.. bruka kunna göra korvstroganoff men det gjorde jag sist. men har en fundering på köttfärssås oxå, men tror det blir det jag skrev först. ska kolla nått recept, nog med att man höfta och så. men vill ändå ha något att utgå ifrån..

sen är planen i veckan. baka, baka och troligtvis städa. och slå in lillemans paket, vilket jag inte gjort än.. men vill att han inte ska vara vaken när jag gör det och på kvällarna är jag så trött. få se hur jag löser det. får hålla mig vaken en kväll och göra detta, trots att man är trött för en knappa timme. han vet redan vad han ska få. men vid det här laget har han nog redan glömt det ;) blir nog bra.


Trots.

idag var vi ner på drakbåtsfestivalen. kollade runt osv. rätt behagligt väder. lite kallt i skuggan men det får man ta. och jag har insett att edwin börja hamna i trots nu. inte för det är så jobbigt än. oftast om han inte får som han vill, så blir han tokig. om vi är inne så slänger han sig på golvet och skriker. typ som på drakbåtstjosan. då ville han kliva ur vagnen men jag tyckte det inte lämpade sig då vi stod intill vattnet och kollade på drakbåtarna. han blev grinig och skrek osv. till slut frågade mamma edwin om han skulle komma. men han skrek ändå. hon lyfte upp han ändå. och han skrek och skrek.. fick sin tutte efter ett tag då jag inte orka lyssna nå mer men det blev knappt bättre utav den.

nästa utbrott under dagen skedde när vi väntade på bussen. gamlingarna bara kollade på mig. men vad ska jag göra då han varken vill ha tutten eller något.. jag står där och ignorera han, då bruka det kunna sluta fortare. vaggade vagnen och tillslut så somnade han. och på bussen sa en tant typ vad skönt att sova. eller nått. liksom en peek till mig. men men. sa inte så mycket.

så nu börjar väl den roliga perioden som alla fasar för.. men han är ändå min lilla prins som byter skeppnad ibland till en skrikande sak. dock inte så oftast och oftast sker det när han är trött/hungrig osv. så det går att kontrollera. dock lite lättare på hemmaplan, då man även kan ignorera han och gå ur rummet. då bruka han komma tyst tillbaka där jag befinner mig.

Planer.

edwin somna. så han ska få sova en timme i alla fall. imorgon ska vi hitta på något har jag bestämt. bara hans pappa kommer ihåg kepsen. kommer få påminna han x antal gånger bara. tänkte i alla fall att vi skulle ner på stan och kolla in drakfestivalen. då på fredagen bruka vara massa lag som tävlar (typ timrå, giffarna, dragons, osv) bruka vara rätt så roligt. mycket folk dock som oxå ska kolla. "bråka" om platserna vem som ska se mest, typ. så när det är grenar på land bruka man inte se så mycket. men tur som är bruka de prata i en mick som man hör i alla fall. annars är det roligt att kolla in allt folk runt omkring på stan. halv sju tror jag det börja. få se om man pallar att gå in. blir lagomt för edwin att somna i vagnen då, antar jag. M jobbar. så får se om jag hittar mig något sällskap eller om jag går in och ser vart det leder.

Små städat.

nu har vi sett ytterligare en harry potter film. så nu är det bara två kvar, den som är i två delar. har den första men vill inte se den förrän vi har bestämt när vi ska den andra. eftersom de hör ihop mer än nån av de andra filmerna.

sen har vi plockat och städat. passade på att dammsög edwins rum innan han rev ut alla leksaker igen. och edwin satt i sin myshörna och skrek nej och grinade. han gillade inte att jag dammsög hans rum. sen lekte vi lite medan pappan fortsatte med resten av rummen. kastade ballong osv. mycket roligt. sen gjorde vi en tunnel av edwins matstol. som han åkte bil under. super roligt. jag försökte ta kort på han. men vette sjutton om de blev nå bra.

ikväll måste jag välja kort som jag ska skicka till tidningarna till edwin fyller år. är typ sista dagen imorgon för den ena. dock så har jag väl hela den dagen på mig oxå. men ändå. har hittat ett i alla fall. men måste beskära lite onödigt på den. sen så ska jag försöka få fram ett till. har säkert något på kameran. annars fanns det säkert något fler. får se. kommer ha väldans beslutsångest i alla fall vilka jag ska ta ;)

sen måste jag försöka komma på vad som ska bakas till edwin fyller år. har massa kvar sedan jag fyllde men är sugen på att baka ;) ska göra dumlekakor i alla fall för de är så otroligt goda :P sen så skumbollarna, eftersom de gick åt som smör i solsken. kommer dock även köpa selånger den helgen men som sagt, goda saker ;) sen fundera jag på att göra sånadära cake pops. det enda är att jag har börjat få till det dära med smällt choklad. en sån simpel sak ska vara så kletigt när jag vill ha det rinnigt. sen har jag blivit sugen på att göra rulltårta, tänk den med nutella och banan. och så muffins har jag oxå blivit sugen på när jag såg något program. hmm. sen tårtan på det.

har sagt att jag ska baka denna vecka. men det blir nog inte så. så får bli till veckan. och tårtan på torsdag. så mån-ons blir bakdag åt annat. men tror det inte blir så. måste bestämma mig om jag verkligen ska göra rulltårta och muffins. vet att jag misslyckas med rulltårta, den spricker alltid när jag rullar. men får se, som sagt.

Film.

få se om det blir en till harry potter film idag. och nu börja de filmer som vi inte sett nån gång. det enda är att edwin blev så rastlös igår när vi kollade på film. men det vägde vi upp när filmen var slut och gick ut. men just som filmen håller på är han överallt och ställer sig framför tv´n osv. min lille buse. vilade i soffan gjorde han oxå med täcke, kudde och snuttefiltar. men han somnade inte. filmerna är så långa, den vi såg igår var 2 timmar och 10-20 minuter.. om det ändå var normal längd på filmerna :P men ack så bra de är...

Svartvinbärssaft.

snart att tappa upp saft. dock så är det inte lika mycket bär som förr gången men ska bli gott ändå. hoppas bara att flaskorna räcker. kommer bli saft hela köket igen. det är det jag inte ser framemot. eftersom när man väl öppnat slangen är det svårt att få den tät igen så det droppar typ alltid. är ett visst sätt man sätta på den, men de var liksom två års sedan jag gjorde det sist. eller så var det sättet när det var lite mindre vätska i majan.. men men, gott ska det bli. fast vi har saft kvar. men svartvinbären var så fina, och vissa hade börjat skrumpna ihop. så det är sista gången det blir plockat för iår. men ack så gott det är när det är färdigt kokt...

Bussrutt.

lite braigt blir det i alla fall med den nya turen bussen kommer gå. desto mer jobbigt för de som jobbar på sjukhuset, eller de gånger man åker dit och måste byta buss.. men tyvärr så åker jag fler gånger till birsta än sjukhuset. så mycket bättre i roande syfte ;) och ett nytt nummer, undra hur många gånger man kommer kliva på fel buss?? :)

så nu slipper man vänta på bussen i två timmar sist för att ta sig ut till birsta. nu blir det liksom sitta kvar på bussen som gäller och räcka ut tungan för de som vill kliva på. tyvärr blev jag väldigt skadeglad för tillfället :P men som sagt, desto mindre roligt för de jag känner som jobbar på sjukan. och de få gånger man ska dit, typ i april då det är återbesök. får hoppas på att pappan jobbar så han kan skjutsa oss (och följa med så klart). men nu tänker jag liiite väl för långt fram i framtiden ;)


Milma.

är sjukt sugen på att beställa från denna sida..

en mössa åt lilleman. och en liten snutte som han kan ha på dagis. har precis skickat iväg ett mail till tjejen. så jaa, beställning är gjort till hälften ;) hoppas bara att det stämmer med storlek osv. men tror det löser sig. men en rekomendation är att kika in sidan ;)

Harry Potter-maraton.

jag har direkt inget att blogga om. ingen större lust heller. men det kommer, det kommer. ska försöka se en till film av harry potter idag. men jag är sugen på att komma utanför dörren något idag oxå. så få se. vi såg två filmer igår. tänkte se en till men då skulle det bli sena natten innan den var slut. så den fick vänta till nästa gång. vi håller på att se alla harry potter filmer då jag har glömt/inte sett alla. men vissa saker kommer man ihåg. och nu hänger jag med i alla roller oxå, vem som är vem. vilket jag inte gjorde förr när jag såg dem. är väl för det var så längesedan man såg den filmen som var innan osv. men en sak förstår jag fortfarande inte. det som hela serien utspelar sig på. varför vill den onda döda harry potter?? jaa, han dödade hans föräldrar. men varför ville han döda dem från första början?? det sas i nån av de första att föräldrarna inte ville gå med i hans team, eller stod på hans sida. då förgörde han dem som satte sig emot.. men ändå.

lite ord.

nu har det kommit lite nya ord från herren igen. när vi gick till kusin i torsdags så sa han "pippi". han tjatade om att det var en "kisse". men sa attdet var en pippi. dp sa han det rätt och slätt..

lea säger han oxå. men det låter typ likadant som blöja. så beror lite på sammanhang. blöja sa han oxå riktigt men efter mitt tjat sedan blev det lea igen, typ..

"tut" säger han ofta. när något är just slut. ofta när man äter. så kommer det ett "tut". om han menar att man ska fytta sig säger han "tut tut".

"tutte" säger han oxå. och vet vart sovnapparna finns. så när han vaknar så tar han ut nappen och säger "tutte" och sträcker fram nappen och vill att jag ska lägga den i lådan.

"kaka" säger han oxå. och det är inte kaka utan macka. upptäckte det igår morse. hört orden kaka ett tag men trodde det betyde just som det låter. men tji fick jag då han kom med brödpåsen och sa "kaka" och hällde ut alla mackor på golvet. även på coop i birsta igår så handlade jag just mackor och han tjatade om "kaka" hela affären. så medan vi väntade på att pappan skulle hämta upp oss fick han en macka med inget på. och edwin kom till sitt himmelrike. han är galen i mackor :P

ordet "pappa" har han sagt länge. men nu säger han det till alla, inklusive mig. helt riktigt säger han pappa oxå. till mormor säger han oxå pappa. han började säga "pappa" när han såg mormor igår när hon gick kom mot oss på busshållsplatsen. han kände igen henne på långt avstånd. lite roligt.

"kisse" säger han oxå. och hur den låter. men när katten låter säger han "ice". så alla katter heter ice oavsett färg och form.

"vovve" säger han oxå. men lite svårare och inte riktigt rent. och hur den låter kan han oxå.

räkna kan han oxå. men låter som " ti ti tiii" det är ett, två tre. sen slänger han sig oftast i soffan eller springer iväg fort.

håller på att lära han hur grisen, hästen låter osv. går väl sådär. "iihii" säger han men man får säga först innan han låter som hästen. likaså hönsen/tuppen. han håller på att lära sig. men han kan mer än vad man tror. är väl mest osäkerhet antar jag, då törs man inte säga först ;)

han gör som alltid prata mycket med kroppen så man förstår han ändå. om han är hungig springer han och slår på spisen, till exempel. men nu kan han säga ordet "kaka" så få se om det blir användbart nu i framtiden.

lite lätt hur lilleman för sig just nu. ska komma ihåg att skriva ner på en gång. för när man väl ska skriva så glömmer man bort hur han utalar saker och ting. man kanske ska skriva allt i en bok? som man har med sig överallt. kanske en idé. vi får väl se hur det går med det..

Birsta/stan.

idag har jag varit i birsta. först en staden sväng eftersom det var sjukt mycket vagnar som stod i led för att åka tvåan. och bussen går bara var 30:e minut. så först kom jag inte på bussen hemifrån. stod en barncykel med stång och en rullator. så fick vänta 30 minuter. när vi väl kom ner på stan. så var det sjukt mycket folk. och massa vagnar som skulle in i tvåan. så vi tog oss på stadium. köpte ett par skor edwin ska få när han fyller år.

vi gick till navet igen och såg alla vagnar så tänkte gå till nästa busshållsplats men vi hann inte dit. förrän bussen kom. jag tänkte vi skulle chansa och gå dit upp, bussen kunde vara sen, som den var innan. men tji fick vi. vi gick in på åhlens och kollade läget. gick sedan till ännu nästa busshållsplats för tvåan. och den bussen kom vi på. tur vi gjorde så för skulle inte kommit på navet. för där stod det tre vagnar. och tror en av vagnarna var van vid detta då hon fälde ihop den och lade den under sätet närmast dörren på bussen..

väl i birsta gick vi på ikea och åt en varsin räkmacka och jag och edwin delade på en jordgubbs cheescake, han fick även en burk gröt. gick sedan vidare in på birsta city. på åhlens handlade jag lite födelsedagspaket till lilleman, likaså hm. och på lindex fann jag rea-produkter. en skjorta han ska ha när han fyller år och ett par shorts som jag kollat på läänge och nu fann jag de på rean. me like ;)

så nu har jag handlat klart från mig och M och från hans mormor. köpte storlek 86 från henne. men han önskar sig likaväl 92 då han inte har så mycket i den storleken. typ nån enstaka tröja.. har sagt om man hittar något på babyavdelningen så köper man den största, det vill säga 86. jag är inte så förtjust i dubbel storlekar, men det funkar det oxå.

så nu ska jag leta rätt på nån kartong som man kan lägga en boll i. och se om jag finner nån fler då jag glömde säga till när jag handlade på hm. men samtidig är det inte riktigt mitt problem då sakerna inte är från oss. men vill hjälpa till så pass mycket jag kan. så ska leta rätt på kartonger.

Dagens promenad.

idag har vi varit hos min kusin och busat med C. gick dit upp och det tog BARA 1 timme och 20-40 min. glömde kolla på klockan närjag var framme. och så blev tiden lite missvisande. även för att edwin fick gå en bit. plocka sten och blommor var en hit ;) fast blommorna använder han mest som pinnar.kan säga att den tiden jag gick är uppåt. stort sett uppåt hela vägen. suck. typ raksträckan man går är vägen bort till kyrkis och en sedan en gata ut. sen är det uppför, uppför och åter uppför... trodde ändå att det skulle ta längre tid än det gjorde så rätt nöjd ändå.

ryggen då. den är väl bättre men inte riktigt bra än. lite jobbigt att sätta upp håret så imorse fick jag kämpa då martin sov när jag skulle ta och gå. men det gick. är tjurigare än tjurigast så allt går med lite tjurighet.. ska äta en tablett innan sängdax. så får se imorgon hur jag gör då, om jag tar nå tabletter eller testar att vara utan. men känns som jag borde ta. då jag fortfarande inte kan ligga på rygg. men börjat kunna ligga på sidan i alla fall, fast inte länge. så en snabbis på sidorna får det bli.

och även fick jag reda på vem som var på kortet. var som sagt nästintill säker på att det inte var jag. för jag såg inte ut så? så jag hade tagit kort på koretet och skickat till mamma och frågat. men eftersom hon inte kan se mms, inte lagt till det på telefon än, så visade jag kusin det. eftersom jag anade att det var nån av kusinerna. fick till svar "det är ju jag!" hon sprang upp och hämtade ett till kort i samma bildserie. så jaa, det var hon. så hon ska få förstoringen om hon vill ha. vad ska jag med den till? om det ändå var ett litet kort skulle man kunna ha kvar,  men ett stort.. ska ringa pappa och berätta.

fick en kartong av han i söndags, en skokartong, men tydligen mina saker. som denna förstoring låg i. sen var det massa annat skräp. som dels inte är mitt. och några saker som är mitt, till exempel mitt dopljus och mina blåa porslins skor som man har på väggen..

C och edwin lekte på. edwin blev lite små less på C eftersom han gjorde saker som inte edwin ville. typ skvätte vatten på han i poolen. sa att han fick igen sedan vår semester då han skvätte på kusin S som inte ville. men det ordnade upp sig. men tydligen fick edwin skvätta på C, det var tydligen jätte kul. men ville inte att det skulle trigga igång C så det blev liv igen så nää.. och pojkarna små kissade titt som tätt. tycker det är lite roligt att de små kissar, liksom. lite svårt att få blöjfri efter all den skvättningen. och edwin gillar inte vatten på ett sätt. han vägrar sitta ner, oavsett vart vi är. hemma i badkaret med någon av oss, och hos mormor. men annars så är det nej tack.

lagomt till regnet börja falla så gick vi in och fikade. lekte med alla leksaker inne. vilket edwin tyckte var roligt. pojkarna jagade varandra osv. lekte tittut vid högtalaren med varandra och skrattade som få. vi gick även upp på övervåningen och lekte på C's rum. vilket oxå var roligt. leka i tält och sitta vid bordet, leka med plasttallrikarna osv. mycket roligt, enligt de små..

RSS 2.0