Majbrasa.

måste önska en trevlig valborg. och elda inte för mycket, ha kontrollen över brasan..

själv har jag lämnat av edwin hos sin mormor. en vagn full med grejor. en väska, säng och vovven. och vovven är lika stor som sängen ihopfällt, dock mycket lättare.

och nu sitter man och smuttar på en bacardi breezer. väntar på att klockan ska bli fem då vi ska grilla :) eget marinerat kött, dock köpt marinad. och så vitlökssås och potatissallad till, även de färdig köpta. men gott ska det bli vilket fall ;)

min kusin fyller år idag så får önska henne en bra dag och grattis. vi åkte/åker inte upp idag. ska som sagt grilla och på fest. men present finns här. ska hälsa på henne i hennes nya lägenhet något framöver. även katten jag aldrig träffat. en leopard bengal. kommer man bli kattsjuk, igen ;) fast jag har mina tre siameser, som är världsbäst. just nu håller de på att lära sig att man inte får vara i sängen om inte någon av oss är i den. det går väl sådär.

måste även tillägga att tre katter är väldigt tomt. känns som nån saknas. kan väl bero på att när vi hade fyra låg dem på två olika ställen. nu är alla på samma ställe. behöver direkt inte leta så mycket för att se vart de är.

nu ska jag nog försöka få ihop grejorna som ska med ut. klockan slår om nån minut fem. dax att gå ut!


trevlig valborg, som sagt!



Tvättar och tvättar.

nu är i alla fall båda tvättstugorna bokade klockan tio till ett. medan där ska jag packa åt lille herren. när vi är klar i tvättstugan vid ett ska edwin få sova. och medan där ska jag göra mig klar, duscha och så vidare. när edwin vaknat mellan två-tre. nog närmare tre. ska jag gå ned med han och hans packning till hans mormor. sen hem igen. och klockan fem ska vi grilla utanför oss någonstans, eller nånstans på framsidan är nog det rätta ordet. lär väl sitta vid plan eftersom vi är ett par stycken.

så nu ska jag börja med att plocka ihop tvätten till två maskiner. de andra två kommer bli fylld av ett överkast och det sista i sängkläder väg. eller vi har ett uppsättningen nånstans i tvätthögen oxå. eftersom det saknas det fina blå/rosa i satäng. en ljusmaskin blir det och antingen underkläder eller handdukar. hinns nog båda eftersom både är 60.

plocka ihop tvätt var det.

Otur.

och den ännu mera maximala oturen. tänkte som sagt dubbeltid nu på kvällen. men ack fick jag. nån hade tagit tiden i den andra. så nu hoppas jag igen att nån inte tar imorgonbitti. dock så har vi fått det mesta av sängtjosan tvättat plus en maskin kläder. bara överkastet kvar. och sen lite mer sängkläder och kläder. så imorgon är det överkastet tur, vilket som. sen förhoppningsvis nån maskin kläder, om vi får den tiden jag vill ha..

nu ska bara tvätthögen bort. och allt annat som ska tvättas. det ska tvättas i evigheter tills den är borta i alla fall. längtar. kommer vi få fin toa igen, eller hur man säger.

nu ska jag kolla in sängen så inga olyckor har skett igen. vilket jag inte tror. har ett litet problem med att vissa katter inte säger till att de måste på toa när dörren är stängd. så måste komma på nån fiffig lösning på problemet.

fixning.

här tvättas det och städas. dock så ska jag väl erkänna att jag tillhör tvättdelen mer än städdelen. nån kisse har haft roligt i sängen igår och det måste tvättas så vi har nått att sova med och på. och så måste kläder till imorgon tvättas. dock bara leggingsena och nån tröja till martin, så då får det bli lite mer kläder oxå. men först och främst sängen så man har nånstans att sova inatt.

även maximal oturen. bruka knappt nån som använder tvättstugan här. och när jag gick ner i imorse så var både upptagna tio-tiden. så blev ett. och var ledigt resten av dagen. fick låna en till plupp och när jag kom ner igen så är det nån som tagit tiden efter. så ska boka både tvättstugorna från sju ikväll. den ena är redan fixad.

och jag har självklart fastnat i bröllopet på tv´n. kan inte låta bli att kolla. dock så tror jag de inte visar samma som bröllopet förra året. men i kyrkan får man se. sen får man se vad de bjuder på mer.

Glad Påsk!

måste säga. GLAD PÅSK!


Påskäggsdax.

vilket klockrent program. total blackout. är roligt att se hur de reagera på saker i totalt mörker. sitter och skrattar åt dem. annars så har jag och edwin öppnat våra påskägg. jag delar väl mitt med martin. och det blev verkligen fylld till breden och höjden. och edwins påskägg är fyllt med en pixibok, ett digestivekex, en ask småfolkets russin, två smörgåsrån, några småfolkets morotsstix, och slutligen några majskrokar. och just nu är det bara lek med grejorna och smörgåsrånen är i bitar/smulor. men morotsstixen, russina, och majskrockarna är uppätna. det andra är väl nån tugga här och där tagen. och blivit i små bitar.. men men. jag får äta vårt påskägg i fred i alla fall.

edwin får påskägg imorgon oxå. av hans mormor. och i den är det inte heller nå godis. smoothie, tom&jerry kex, och torkade bananer (bananchips eller vad de heter). Därför edwin fick påskägg av oss nu, eller väl jag som fixat men är likaväl från hans pappa som från mig fast han är på jobbet nu. Själv fick jag påskäggen på torsdagen eller fredagen. så är väl kanske lite därför oxå. tror vi kommer fortsätta köra på fredagen. även när han blir större. då hinns liksom godiset ätas upp under helgen. själv fick jag som max fem påskägg på en påsk. allt mellan 3 och fem. är mycket det. och det ska då sägas att ett av de är megastort. och ett år fick jag två jätte ägg. båda av pappa. han fixade ett, och så vann han ett på jobbet. sen fick jag alltid ett av mamma, ett av mormor och morfar. och ett av pappas dåvarande tjej, om han hade en vid påsk vill säga ;) kan säga att det slängdes lite godis. fanns mycket man inte åt.. men sak samma.

är snart sängendax för den lille. och jag själv ska kika in tv´n. ta lite dricka och fortsätta äta påskägg. är dock redan less på det. så lär väl bara bli dricka. men men..

Picknick.

idag har vi varit på picknick med I&F. for ända ut till galtström. var fint och mycket vatten, såsom vid denna tid. edwin tyckte dock inte om vår mat. tror det var potatissalladen han dissade. så vi ska göra gröt lite senare, hade jag tänkt. var mysigt och varmt. och imorgon ska det bli ännu varmare, och även söndag ska vara varmt. såg 21 grader plus på söndag. men vet inte riktigt om det är säkert. om så är fallet så blir det nog inte mycket kläder på.

edwin idag gick i bara tröja, en långärmad t-shirt och över den drog jag en kort ärmad t-shirt. och så byxor, gympaskor, och mössa. jag undra jag hur länge han behöver mössa på sitt lilla huvud. skulle behöva köpa någon keps eller liknande som ska användas i sommar och de dagar det är varmt. och jag kände på han medan vi var ute och han var inte kall. så tror knappast att han frös när vi var på vår picknick.


Kalv.

känner mig piggare idag. får väl se framemot kvällen hur det står till då. annars så ska det inte göras många knop idag. en middag ska fixas och handling på affären, typ mjölk. förstår inte i detta hem går det massvis med mjölk. jag köpte en 1½ liter igår och den är nästintill slut och då hade vi även kvar i kylen hemma när jag köpte den. så varannan dag köper vi 3 liter och dagen emellan där köpre vi 1½ liter. så lite snabbt räknat så går det 14 liter mjölk i veckan.. och det ska då sägas att jag dricker inte så mycket mjölk. till maten och i teet. edwin får mjölk till maten. så vi har helt enkelt en kalv hemma ;) men men. klagar inte. tycker det är lite roligt på ett sätt..

Värmen.

känns som jag har feber på ögonen. så som det bruka kännas. fast dock så har jag inte det. inte när jag kollade sist. ska kolla sen igen när jag hoppar ner i sängen. annars får man väl det inatt. suck. så imorgon ska jag ha en kurrerar-dag. hoppas bli av med denna täppta näsa. som är mycket värre på kvällarna. dock så kom det igår. men idag har jag knappt märkt av det. men när jag kom hem så kom allt på en gång, typ... fast samtidigt är det inte i näsan det mesta sitter i utan nånananstans.. strunt samma.

dagen flöt på rätt bra idag. fått suttit alla bussar idag. har kommit på att man kan sitta på rumpan och hålla i vagnen samtidigt. dock sitter man kanske inte bekvämast men det går. påväg till birsta satt edwin i hans mormorsknä. drog bland annat lea i håret. men när jag ställer mig upp och går till vagnen. när vi närmar oss busshållsplatsen. vill han inte sitta stil längre. då protesterar han. men det hänger väl på att han ser mig.

började med lunch på ikea. fixade så fått tillfälligt kort på ikea, alltså famili-medlem (som inte stavas så). sen lunchen. sen promenerade vi bort till skopunkten. och avslutades på ica maxi. och jag ska säga att vi har handlat där sedan det öppnades. och jag har ALDRIG varit med om så mycket folk. och då har vi handlat många storhelger och massa lockande erbjudanden och ej att förglömma evengamangen de hittar på.

fick sick-sacka mellan allt folk. och ibland stanna för det blev stockning.. men men, kom ut i alla fall ur affären. glömde dock att köpa något att dricka. men törsten gick över.

edwin somnade på bussen med lite hjälp. satte fast han så han hade inget val än att sova. han var så trött. och om jag skulle hålla han vaken tills vi kom hem skulle han inte kunna sova för natten i normaltid istället. men ack så skönt han sov i sin vagn.

nu ska jag hoppa ner i sängen.

Lunch.

idag ska jag och edwin följa med mamma, jannice och lea till birsta. som socialtstöd eller nått. bara för att ha något att göra helt enkelt. edwin är ledig från dagis idag och hela nästa vecka. dock måste jag dit på fredag nästa vecka och lämna en lapp. hur han ska vara ledig i sommar. och han ska vara ledig hela sommaren. men kruxet ligger i det att jag vill veta hur pappan ska ha sin semester. sen ska jag ta ut föräldraledig de andra åtta veckor, eller om det blir nio. för pappan ska ta ut två, när han har sin semester...

men sak samma. birsta idag. dock bara lunch på ikea sedan promenera bort till skopunkten och ica maxi. få se om lea klarar gå så långt. men tror nog att det inte är nå problem. får ju gå i tunneln de byggde. edwin kommer bli överlycklig av att träffa lea. det kommer bli tjo och tjim..

det enda jag ska köpa är något man kan lägga i edwins påskägg typ en pixi-bok. sen har jag kex och sånt hemma som jag ska fylla det med..

Min lilla påskis.

mms_img51464 (MMS)

Min lilla påskis.


Minikök och miniverktygsbänk.

jag kom på att edwin inte "behöver" alla möbler på sitt rum. så om man tar bort den dära vita saken som står framför fönstret, som bara står där. så skulle ett litet kök få plats. med lite möblering, vet precis hur det skulle se ut. så undra om han ska önska sig ett sånt när han fyller år, i augusti. dock så kostar det multum. så vi får väl se.. eller om nån köper nån del och nån annan den andra och den tredje tillbehör. så kanske, kanske det går ihop då ;)

jag älskar verkligen köket från IKEA. de har det på kyrkis dock utan den övre hyllan. när vi var på ikea och detta stod uppe så syndes på lång väg att edwin var trygg med det och hade lekt med det förrut.





och kanske då till julen. så kanske han önskar sig verktygsbänken. som inte kostar lika mycket, som tur är. så kan man ställa dem brevid varandra. som på ikea.




Gardinerna.

fundera på att skaffa samma "märke" gardiner som vi redan har fast svarta. och så ha dessa brevid varandra. det är så otroligt genomskinligt så tror det inte gör något. dock så får jag dra ihop gardinerna till max. men som sagt. tror det inte gör något.. det tåls att fundera på.

det ska sägas att de är mer genomskinlig än vad bilden är. och även att jag satt upp gardinerna fel :P är ugglor på insidan som man ska trä igenom inte som man gör på normala gardiner, såsom jag gjorde. men men. får fixa det nån annan dag. det syns inte i alla fall.


dessa vi har



och fundera på dessa till?


Påskgrejs.

idag medan edwin var på dagis började jag fundera på påskris. så ska nog ta med en tång eller nått i den stilen och besöka en björk. dock lär man väl få sota för det när den väl börja slå ut. men sak samma. då slog tanken mig att byta gardiner. så kollade om vi hade några påskgardiner, vilket vi inte hade. men hittade ett par orange spetsgardiner. så de fick det bli i köket. och vilken ljusinsläpp det blev. och då hade vi ändå ljust innan.

hittade även en duk med påskkycklingar på. och även där jag har säsongsdukar/gardiner så fann jag fyra stycken påskgrejor. två trätuppar och två porslinskycklingar. och martin kom på att vi hade en liten kartong i källaren. får se om vi får upp den eller om den blir kvar därnere i kaoset.. återstår att se.

medan jag ändå höll på att byta gardiner så bytte jag även i vardagsrummet till de rosa sakerna. dock så kapade jag de inte. så de är lite långa men det syns inte eftersom på den ena sidan står skrivbordet i vägen och andra sidan är dvd-skåpet för. och resultatet blev bra i vardagsrummet oxå. väldigt ljust blev det i alla fall. känns som man är utan gardiner.

imorgon är det påskfirande på edwins dagis. så jag ska leta om jag har någon skarf eller något så edwin får vara påskgubbe. annars struntar vi i det. förkläde har jag, i hans storlek, det vet jag. hittat två stycken hos pappa. ett sedan martin var liten, dock så är det i plast. och så hittade jag ett rött i tyg sedan jag var liten. så det blir nog bra om jag hittar nått han kan ha på huvudet..


Sol.

dagen har inte bestått av mycket. massa sol ute. men vi har inte kommit för oss att gå ut. tänkte på förmiddagen, eller snarare innan edwin skulle sova. men kom på att edwin inte kommer få träffa sin pappa förrän på torsdag nästa gång. så vi stannade inne. efter pappan åkte på jobbet frågade jag edwin om han ville sova. han nickade så fint till svar. släppte ner han på golvet och han gick raka vägen till sitt rum och sängen. lyfte i han och vovven (som måste få ett namn, så dumt att säga "vart är edwins vovve?" - det är en stooor golden retriver-nalle). sen sov edwin till strax efter tre. då började vi med maten. sen har vi ätit det jag skrev i förra inlägg. och just nu sitter jag och fundera på vad vi ska hitta på. gå ut och busa en stund eller stanna inne.


Dagens mat.

gjorde en muma till korvstroganoff idag. tog/lånade den från linda thelenius. den blev verkligen muma. och så blev det över till middag imorgon till mig och edwin. och så två luncher. inte för jag bruka äta lunch, men är det rester så bruka jag äta. och tror även inte att jag kommer äta upp alltihopa. men får slänga det som blir över efter jag ätit. kokade även lite morötter till, dock så räckte det inte till alla tallrikar. men huvudsaken till morgondagens middag.





receptet är följande:

800 gram falukorv
1 gul lök
1 burk hela champinjoner
7 dl matlagningsgrädde (jag tog 7,5 dl)
1/2 tärning köttbuljong (jag använde mig av alpnaerings köttbuljong)
Tomatpuré och ketchup
Vitpeppar och salt (jag använde alpnaerings havsörtsalt)

Skär korven i småbitar, hacka löken oxå i små bitar.
Stek dom tillsammans tills allt får en gyllenbrun färg.
Häll i champinjonerna, rör om ett litet tag.
Häll i matlagningsgrädden och sen tomatpurèn och lite ketchup.
Till sist kryddorna och buljongen. Låt puttra tills den råa tomatsmaken har försvunnit.
Sen färdigt att servera tillsammans med ris.

Ute stund.

var otroligt skönt att vara ute efter dagis idag. även att man kunde gå mellan husen och hämta edwin idag. dock så stängde de av igen. men antar att de ska väl fixa vägen, den är lite geggig osv. och så kanske de ska göra nått så inga bilar kommer igenom.

men i alla fall. vi gick in. tog av edwin jackan och mössan. tog på han en kofta och mössan till och letade reda på en hink och spade. han hade redan galonisarna på sig. ska kolla efter ofodrade sådana imorgon. få se om jag finner några bra'iga.

även när vi var ute så var jag lite "halv" dum. var massa invandrarbarn. eller antar att alla var syskon. men i alla fall. en tjej, typ i fyra års åldern, kommer springande mot edwin. "lilla bäbis" sa hon x-antal gånger till edwin. krama han osv. och så tänkte hon lyfta upp han. men då sa jag "NEJ! inte lyfta". tror det gick in i hennes lilla huvud tillslut. hon var rätt söt men ack så jobbig.

jag bar hinken och spaden. och hon frågade om hon fick gräva. Nej! sa jag. "inte gräva?" sa hon sen. jag bara nej inte gräva/låna. men hon accepterade det. sen skulle hon få upp edwin i kanan. vilket jag fick hjälpa till med. ville inte direkt att edwin skulle ramla. för hon var lite klumpig. men hon trängde sig före och härjade på. så jag hoppas inte att edwin tog efter och ska åka som henne i kanan. men han åkte riktigt med lite hjälp från mig.

han sätter sig riktigt i kanan. men det enda är att han sätter sig en bit ifrån så när han ska skjuta på så slutar det med att han åker på magen i rutchkanan. försöker lära han. men tycker han är duktig, lärt sig själv hur man gör. inte sagt något till han. bara lyft ner han på den tiden han inte kunde klättra själv. så nu har åka rutchkana blivit en favoritgrej för han. kyrkis, ute, antar överallt det finns en kana..

sen försvan invandrar barnen. vi gick till den lite längre rutchkanan på framsidan. där visade jag hur man gjorde med en hink och spade. och edwin satt och grejade på i sanden i minst 30 min. det var jätte kul, tyckte han ;) jag satt på en bänk lite i från han och kollade på vad han gjorde. och så klart lapade sol ;)

vi gick till gungorna för edwin hittade fåglar och kom på att han ville in dit. så sagt och gjort. och jag fick plats i gungan utan smärta :) mycket glad. men gunga kunde jag inte. huvudvärken blev sjukt mycket värre. tror det är nån blandnig av åksjuka, spänningshuvudvärk och örat. har som sagt haft en vaxpropp i ena örat ett tag, säg månader, tror huvudet blivit less den och ger mig huvudvärk. på kvällarna så hör man pulsen pulsera i örat, eller hur jag ska uttrycka mig. man hör dunk, dunk, dunk osv i takt till pulsen. antar jag. och den lossnar inte med revaxör, har testat. men ska testa lite mer innan jag ger upp och ringer till vc som får ta bort den. men jag vet inte om huvudvärk och vaxpropp har något gemensamt?? förskt läst på internet men hitta inget.

men när jag satt i gungan och edwin sprang runt mellan de andra gungorna och hällde sand och så vidare. kom det en invandrarmamma och hennes barn. det ena barnet var kanske ett år äldre än edwin. hon och edwin skrattat gott åt varandra. och edwin lyckades få däck-gungan i huvudet. då sprang lilltjejen till sin mamma. jag fattade inget vad de sa, inte mitt språk. och jag kom på att vi snart skulle in så tänkte vi kunde gunga lite innan. men då får denna lilla tjej ett utbrott vid sin mamma. då anade jag att hon ville gunga. men vi gungade klart. och när vi (läs jag) blev less så skulle vi gå. lill tjejen kom springandes och mamman efter med barnvagnen med syskonet i. edwin blev ledsen när jag lyfte ner han. han ville visst gunga mer. men det var försent för lill tjejen hade redan tagit gungan. så vi åkte lite mer kana och gick in. en liten grinig pojke fick jag in, han ville vara ute mer. men hoppas på finväder i helgen så ska vi vara ute massa..

imorgon är det birsta som gäller med mamma/mormor. martin jobba till middagstid så vi kommer få långtråkigt om vi inte hittar på något. ska kolla på ofodrade galonisar. och så ska jag kolla på hemtex där jag har mina presentkort kvar. men frågan är om man ska vänta lite mer tills efter man fyllt år, inte för jag önskar mig presentkort på hemtex men man vet aldrig vad man får...

Vi är ute och leker i den fina vårsolen.

mms_img45333 (MMS)

Vi är ute och leker i den fina vårsolen.


Portello.

min glass är lite rolig..

 


smakar exakt som drickan


portello - dricka




den är muma i alla fall ;)

portello glassen

 


Buss utan vagn.

imorgon ska vi på återbesök på sjukhuset. ingen aning vad vi ska göra där men men. har tid elva och ska vara där tio minuter innan. så jag säger kvart i, lättast att komma ihåg så.. pappan i familjen slutar tio så vi ska mötas upp på sjukhuset. så jag och edwin ska åka buss till sjukhuset utan vagn. är dumt att ta med sig vagn. ingen aning om hur rummet vi kommer befinna oss i kommer se ut. kan vara litet, kan vara stort. och edwin är så duktig på att gå. och vi åker ändå buss den mesta av biten. den längst biten han kommer få gå är till busshållsplatsen. och kanske inne på sjukhuset oxå då, till motagningen vi ska på..

men jag tror det kommer gå galant. han kommer nog få stora ögon att åka buss riktigt. gå in i riktiga dörren osv. ska ha med mig hans pipmugg med vatten, smörgåsrån, banan, snutten & tutten. så blir nog inga problem. inte för jag tänker sitta och muta han för han ska sitta still. tror han gör det ändå nämligen. mer som mellis lite senare. ingen aning hur lång tid besöket tar osv..

nu ska lillen få gå och sova. jag ska min glass och koka te. vilken blandning ;)

Sovande.

somnade visst i soffan. i en sisådär 1&½ timme. men känner mig direkt inte piggare. fryser, men det beror väl på att man är nyvaken. inte direkt för jag sov hårt. hörde edwins alla skrik. han är inte på något humör, inte varit på hela dagen. få se om man piggnar till efter maten. sen är det dax att bege sig. kommer väl komma hem sent ikväll. kommer ta typ en timme med bussen hem. kommer få vänta i stan en halv timme. och så tror jag det slutar vid nio. bara jag kommer hem till bb så är jag nöjd. inte för det händer så mycket i dagens program, från gårdagens fest. men men. och så kom jag på att jag kommer missa en unge i minuten på fyran. det är lite mer synd. inte så mycket att göra åt.

men ska bli kul ändå. fast jag kommer gå själv. en kompis ska vara där och hjälpa till så vet inte om hon kommer sitta med mig eller hur hon gör. men men. får grejor i alla fall. ska leta reda på lite pengar till eventuella fika. inte för jag tror jag kommer köpa fika om jag sitter själv. då hoppar dessa tankar in i huvudet. men de ska ha lotteri bland annat. och det kan vara nått. om det inte är dyrt vill säga, då blir jag snål istället :P

dax att duka och greja till maten.

ljus.


Sömn och hosta.

min lilla son slocknade som en stock. en middagslur uteblev idag. han vaknade så sent idag vid nio. och vi åkte hemifrån vid ett. skulle handla lite till divan och tandkräm till sjukhuset. sen lämna varorna till divan, inte tandkrämen dock. sen raka vägen till sjukhuset. edwin somnade en snabbis i bilen. men kunde direkt inte lämna han i bilen. så vi fick ta upp han. han halv sov på pappans axel/famn. men lagomt till hissen vaknade han riktigt. var på sjukhuset nästintill två timmar som vanligt. pratade och ditten och datten. lite saker som ska fixas på utsidan kom upp. och måste säga att tanten brevid är virrigare än virrigast. och hon påstår att hon får komma hem imorgon, hmm. fast samtidigt så är hon väl frisk från denna avdelning i alla fall, kanske inte i huvudet. vilket de inte tar upp denna avdelning..

och jag har även sett jätte blåmärken idag. stora som jag vet inte vad. tänk er blåmärken över hela armen kanske. och mörka som bara den, svart bland annat. men hon kändes mycket gladare idag. det gjorde mig glad. tänk vad ett leende kan göra. och man ser en person mår bra.

imorgon kväll ska jag på ljuspartygrejs i bergsåker/selånger. men känns lite oroligt över att de nu kommit på att man måste visa att man betalt, kvitto med andra ord. och vi har ingen skrivare. men tror det löst sig ändå. skicka en kopia som ska skrivas ut och så får jag den på platsen imorgon. så det löser sig nog. annars kommer jag få dåligt samvete eftersom det är martin som så snällt betalt till mig, och så får man inte komma in. även att det står hans namn på det som kommer kopieras, men tror det inte är nån fara. får väl säga att man blev bjuden, vilket jag blir..

åter till min son. hans hosta har blivit omöjlig när han sover. men hoppas på att han får sova. men jag är tveksam. jag kommer om inte annat kunna sova. kommer vakna av hans hosta. väkte han förrut och gav han hostmedicin. men verkar som den inte hjälper. och huvudet ligger han högt med. det var nästan borta när han somnade sittande i mitt knä. men så kan jag inte sitta hela natten. fast natten kanske kommer sluta så, vad vet man. hoppas att den börja lägga sig, igen. den som nästintill var borta. och så kom den tillbaka. tur man har hostmedicin kvar.

ska på återbesök på sjukhuset på onsdag. så kanske ska fråga den läkaren. ska då memorera när han fick hostmedecinen utskriven. och fråga om han har nått råd i alla fall. han är ju ändå en läkare. och även en läkare som är riktigt bra. hade han både på 45:an och 44:an. han förklarar bra, svarar på frågor och så vidare. helt klart en läkare jag är nöjd med. inte för jag träffat så många. men det finns de som är tokstressad och pratar ett språk som man inte förstår. dock så har jag inte träffat på den sist nämda men vet att det finns såna oxå..

Tån.

jaa. som sagt vi grillade. sent dock. blev inte mat förrän strax efter sju igårkväll. edwin fick en burkmat. och fick lite gurka och paprika när vi åt vår mat. sen åkte vi och bowla. edwin tyckte det var roligt. dansa till musiken och springa runt. först satt han i mitt knä. men märkte på han att han blev less. så vi sprang runt överallt i deras lokaler. inte vid banorna då, då fick han hålla mig i handen. vilket inte var så roligt. men ville direkt inte att han skulle få ett bowlingklot i huvudet. som martin råkat gjort på ett barn en gång i tiden, men det är en annan historia.

var en väldigt trött kille när vi åkte hem. stannade vid mcdonaldsdriven och köpte oss en glass. edwin fick äppelbitar. och jag undrade vad alla bilar tänkte göra på media markt. jag kan säga att trafiken dit var som på en vardagkväll vid typ sju.. helt sjukt vad bilar det kom. vi åkte helt enkelt upp och kollade. och där stod det bilar uppradade mest på media markt-parkeringen. och några på bauhaus-parkeringen. men vad gör de där liksom?? det fick jag inte ihop. vet att de håller på att sladda och sånt där men nu stod alla bilar stilla. fattade nada.

edwin blev så trött i bilen så ögonen gick i kors men ändå skulle han ha mer äpple. såg lite roligt ut. men han fick inge mer, ville inte att han skulle somna och sätta i halsen. väl hemma så blev det sängen. jag som hade köpt cola till kvällen. men får väl ta den ikväll istället, inte mig nått emot ;)

idag ska vi hälsa på sjukhuset. hoppas hon ligger kvar på samma avdelning. men vi har inte hört något annat så vi åker dit till samma ställe. jag vet inte hur lång tid det tar att få plats på en annan avdelning där hon ligger på kö till.

sen har jag ingen aning vad som sker innan vi åker och vad som sker efteråt. jag hoppas på en film så jag får dricka lite cola ;) till kvällen då. och så kanske vi går ut en sväng efter de badat klart i badkaret och innan edwin ska sova. för efter han sovit kommer vi åka iväg.

jag måste nämna att jag har haft ont i stortån några dagar. och igår upptäckte jag varför. ett hårstrå har krypit sig in. vet inte om det är ett katthår eller annat. men hår är det i alla fall. det är så störande för huden har liksom läkt ihop där den tog sig in. och jag har verkligen ingen aning hur jag ska få ut det. så just nu ligger det kvar där och stör mig varje gång jag går, typ..

B-sås.

igår grillade vi. och jag testade äntligen b-såsen från smartson. tog den med smaken grill. och jag tycker att det finns bättre b-såser. smakade som alla andra, typ. just nu är jag nog inne i en period så jag vill ha b-såsen på pulver som man blandar. de färdiga börja smaka likadant, och då lika illa. det ska helt enkelt vara b-såsen från alpnearing.

men annars så fick såsen bra betyg. men som sagt den smaka som alla de andra. skulle väl egentligen smaka chili så kanske det kommer kunna vara ett annat utlåtande. men jag ville testa någon ny smak. men det smakade mest b-sås..



smartson - gubbe

smartson - text


Trött.

fått sovit som en kratta inatt. edwin vakna sex gånger inatt/imorse. hoppades jag på att han ville somna om i vår säng, men icke. så vi har varit vakna sen halv åtta, klev upp åtta. då edwin hoppade ur sängen själv. så det var bara att kliva upp. kan säga att man känner sig rätt mör i kroppen. efter klivit upp x antal gånger inatt.

skulle helst vilja sova och ta en dusch. men tror vi går ut, jag och edwin. är fin väder men blåser som attan. men en stund ute kanske man piggnar till. eller så börjar vi med en dusch. och går ut sen. får väl se vad som händer resterande av dygnet. kanske ett besök på sjukhuset eller om vi tar det imorgon, det tåls att fundera på. och en liten sovlur tänkte jag mig medan edwin sover middag. annars kommer jag få ont i huvudet av lilla minsta och humöret väldigt lätt irreterrat, vilket det redan är...

nu ska jag tvätta av min yoghurt'iga son. som förgyller mina dagar ;)

huvudvärk.

blir typ varanan dag jag skriver nått här. men insperationen/lusten börja bli på sin lägsta nivå igen. och mitt huvud de senaste dagarna är inte bra, till och från. tror jag är i nån period så blir väldigt lätt åksjuk när jag åker bil. kan liksom inte ta upp nått ur skötväskan och ge edwin utan huvudvärk, till exempel. det finns enstaka lukter som oxå inte heller är snäll mot huvudet liksom mönster.

och börjat hinka i mig ta oxå. så gott ;) köpte som sagt fyra stycken på vårmässan och de dricker jag plus lite från "förrådet" jag har. är muma. så nu börjar mina dagar med en kopp te och macka. kanske inte den bästa frukosten. men ack så gott. får väl se om man byter frukost senare. jag har en förmåga att bli less på saker så jag byter efter ett tag.

har ingen aning om vad som sker i helgen. martin är ledig. ska väl troligtvis besöka sjukhuset en av dagarna i alla fall. och det är inte hela dagen heller. idag när vi var där fick jag byta blöja på edwin på toagolvet. edwin hittade den röda knappen och jag hann precis stoppa han innan han tryckte. men undra om de har skötbord på någon av toaletterna eller om alla ser lika ut på denna avdelning? dock ska hon väl få flytta snart, och där är det väl samma sak som gäller. antar jag. blir närmare huvudingången i alla fall. och på den avdelningen kommer väl de närmaste sex veckorna passera. jag försöker hålla varanan dag. få se hur länge det funka.

nu ska jag ladda till bb.

Besöket.

besöket på sjukhuset gick bra. det var inte förrän vi skulle gå hem som edwin upptäckte att man kunde gå ut i korridoren. men tur det. får väl se om han kommer ihåg det nästa gång eller om det då är glömt. tror vi åker upp på torsdag igen, varannan dag blir säkert bra. kommer ta minst sex veckor att läka. lite jobbigt att inte kunna röra sina armar i sex veckor. inte för hon har gips. de gör inget åt saken. mer än en "skena" på den ena armen som det är värre med.

imorgon är det dagis som gäller för den lille. jag sa till på dagis så den 13:e är han ledig. ska på sjukhuset då på återbesök. och kanske efter dagis så ska vi till birsta och kolla på mobiler. får väl se vad dagen imorgon bjuder på. blir i alla fall potatismos och falukorv i ugnen till middag. och på kvällen ska jag och I på en hsb-medlemskväll på sax&kam. är väl goodibagen man är ute efter :P inte för jag är så jätte intresserad av hårprodukter men gratis är gott ;) måste bara kolla upp vilken tid, igen, tror det var halv sju. och vilken buss vi ska ta in till staden, måste för övrigt fylla på mitt busskort. man kanske ska göra det när vi kommer in till stan så det är gjort..

nu ska jag se klart bb. sen är det sängen som kallar.

Medeltid.

jaha. inlägget jag gjorde förrut publicerades inte. hade visst lagt det till utkastet, där jag har lite andra inlägg som ska "fixas" till och publiceras..

men i alla fall. var inte det jag skulle ta upp. blev visst bjudna på mat idag. strömming. men jag får annan mat eftersom jag inte äter fisk. mamma som bjuder. hon blev sugen på det på affären och ringde och kollade om vi ville komma och äta. ochd et tackar nog varken edwin eller martin nej till. och jag slipper göra mat idag, det är det bästa ;)

nu ska jag spela lite mer sims medeltid. är fast. spelar det dock endast när edwin är på dagis eller sover. men det räcker med de tre dagarna han är på dagis till och spela. får inte lessna såfort på det :P


sims medeltid


Varmt.

snacka om finväder ute. tror jag tar med en huvtröja till edwin på dagis när jag ska hämta han. som han då får använda som jacka. han har en lurvig som är rätt så tjock, eller vad man säger. han hade den igår eftermiddag när vi var ute på en biltur. det var då 10 plus ute. lär bli samma idag.

känns lite motigt att ta på han regnsetet som är fodrat. men det är lite halv blött. och om jag känner han rätt så ska han springa i vattenpölar och eventuellt ramla i dem oxå. så bäst med det på när det är dagis. ska väl i framtiden införskaffa galonisar oxå. kollade in de andra barnen som var ute idag när jag lämna edwin. och typ alla barnen hade overall. så regnsettet är i alla fall svalare än overallen, hoppas jag.

så därför packar jag ner hans tröja, och mellis. för det lär vara varmt när jag hämta han vid två. sen så åker vi nog bil oxå. så är inte ute så länge. ska på sjukhuset och hälsa på gammelmormor. hon ramla igår på stan och bröt både armarna. räckte inte med att bryta en arm utan båda. tycker synd om henne. kan inte göra något. så ingen aning hur hon kommer kunnde fördriva tiden på sjukhuset. kan liksom inte blädra sidor i en bok/tidning, inte lösa korsord. det hon kan göra är att se tv, typ.. ingen aning hur de löser med om hon måste larma.

så hoppas vi får besöka. men det får vi nog. det är väl snarare om hon är där eller inte. för som jag förstod det igår så gjorde de inte något åt de brytna armarna. det ska talas med överläkare osv idag. så hon kanske är "borta" när vi kommer på besök. alltså gipsar eller vad de nu gör åt saken.. men vi testar och åker dit. vill visa att man bryr sig och försöker göra sitt bästa. vilket är besök. det betyder så otroligt mycket. vet jag själv när man var inlagd. fick liksom tiden att gå lite snabbare. fast om det bara var ett snabbt besök.

Vårmässan.

jag shopade fyra te'er på vårmässan idag. dock blev det bara svart te. hittade inget bra rött, och grönt är inget för mig. blev sorterna; Prins, Äppelkaka, Herrgårdsblandning, Skansenblandning. Alla lukta muma ;) så ska bli gott att dricka. sen köpte jag en strutgodis. en langos till lunch. fick en dusch i cola oxå. skulle öppna den och kan säga att den var "lätt" skakad. och först fattade jag inte vad som hände. så blev lite blöt, om man säger så.. edwin fick fem par strumpor oxå, halksockar så han inte ska ramla så mycket ;) fast dock har han inte strumpor på sig hemma. han drar av sig dem på en gång vi kommer innanför dörren, typ..

och det första vi ser när vi kommer på vårmässan är byggare bob. vilket var en konstig filur, tyckte edwin. han kollade på han och förstod nog inte riktigt. sen kom mumin oxå. lika fasinerad av honom var edwin. sen såg edwin barn med balonger som han sprang efter. kollar inte bakom ryggen om nån följer efter utan drar bara iväg. mamma fick tag i han och satte han i vagnen och kom tillbaka. jag stod i bankomatkön, och hon passade edwin medan.

sen så fanns det en lekhörna oxå. eller snarare en ö ;) med lite bord, pallar och stolar. lite leksaker, och barnmöbler helt enkelt. bra gjort i alla fall. fanns en ubåt där med massa gubbar osv. som barnen fick leka med. men det enda är att edwin trodde att det bara var han som fick. så edwin tog bort händerna på en pojke där och tänkte ta hans saker som han höll på med osv. fick säga till han ett par gånger. men avledde det lite lätt med en penna. så edwin fick pennan, som han själv så fint hade lagt dit i ubåten. men det hjälpte inte länge så vi gick därifrån och vidare in i röran av folk.

gick tillbaka några gånger i denna "barnö". så edwin fick sträcka på benen och leka runt. en gång kom en "dam" och ledde en liten sångstund. var lite roligt ;) edwin hittade balonger där som han lekte med. men det roliga var att han sparka på dem när han böjde sig ner och skulle ta upp dem. så balongen åkte iväg och edwin sprag efter. inte koll på folk som fick väja för han, och mig springandes efter. upptäckte barnlandet oxå med hoppborgar osv gjorde han. drog dit två gånger och då fick jag nog igen så då blev det vagnen och ett varv runt igen.

byggare bob stötte vi på många gånger som vi blev tvungen att kolla på. och mumin, men såg bob x antal gånger mer.. kollade på matscenen oxå. en gång var jennie där från sveriges mästerkock. hon går tydligen sista året i gymnasiet men grymt bra är hon. behaglig röst att lyssna på och personlig. såsom det ska vara. kommer helt klart bli känd ;)

Händelselös dag.

idag har jag och edwin inte gjort ett gjuta. tänkte gå ut innan lunch/sovtajm men vädret var inge bra. men det sägs inget dåligt väder bara dåliga kläder. och edwin skulle inte fyrsa eller bli blöt. men jag blev inte på humör helt enkelt när jag såg det mulna vädret.. efter middagen tog vi ett bad jag och edwin i alla fall.

och så har han hamnat i en period nu. en blå panne-period. slår sitt lilla huvud hela tiden. och ikväll slog han den redan exiterade bulan. så den blev blå, igen. och så blev det ett litet jack tvärsöver. tur han tog emot sig annars skulle jacket blivit djupare. och det här med is funka direkt inte på barn, inte edwin i alla fall. han ska ta bort det. så kunde inte kyla bulen/jacket heller. så han fick sitta i knä och filosofera en stund. det enda som funkade med en kombination med tutten.

imorgon blir det vårmässan. hoppas bara att det inte fler som tänker åka samma buss som vi. alltså med barnvagn/rullator. blir lite ställd när det redan är fullt på bussen med de sakerna. hem, kommer nog pappan i familjen och hämtar upp oss. och jag hoppas att de har bankomat där på platsen för jag måste ta ut pengar. men de bruka ha det. förra året tror jag det var i en slags bil..

nu blir det kolla klart på bb. äta nån negerboll (chokladboll) till och dricka lite mer påskmust. sen blir det sängen. eller snarare somna till nån film som går på tv´n i sängen. det är väl hela sanningen ;)

RSS 2.0