ny toppat.

Idag när vi kom till tvättstugan så var alla tider efter oss tagna så vi fick bara tvätta på den tiden vi hade, vilket blev två maskiner som inte riktigt torkade.. Så jag lämnde tvätten hos mamma och ska gå dit imorgon när jag vaknar och tvätta klart, hoppas ingen tagit tiden innan bara.. annars kommer det bli ytterligare en tid att boka. det var rätt mycket tvätt...

martin klippde sig förrut och det blev så bra :) Hon som klippte han frågade hur mitt hår var om det var slitet. jag svara jaaa.. det är typ 2 år sen jag klippte mig sist. vi glömer bort att klippa mig när syster kommer hem.. men nu är det gjort :) ca 5 cm blev det :) Vi behövde bara betala för martin, mitt hår var typ två klipp så var det klart.  för det först idag så blev ice billigare sen så blev jag oxå klippt :) alltså en braig dag motför igår, himla farmor.. tänkte ett tag om vad som skulle hända om jag skulle åka dit ändå. då skulle hon säga nått i stil med, jaa jag trodde väl det.. typ att jag inte kunde hålla mig att komma dit efter hon ringt.. hon vill att jag ska ha dåligt samvete, men det har jag inte. så jag åkte inte dit...

djurkliniken.

var som sagt på djurkliniken idag. Ice hatar verkligen att åka bur. han började skrika så fort vi lämnade lägenheten tills vi kom hem i princip... jag trodde att martin skulle lämna mig för att åka hem och sova. och om vi skulle lämna han så skulle jag gå hem och om man inte gjorde de skulle jag ringa när det var klart. Men martin stannade kvar :) de undersökte Ice och sa att han behövde skrapa tandsten, vilket kostar mellan 3000-5000 kr.. hon påstod oxå att han har ont men det tror inte jag för han är som vanligt och han äter på båda sidorna så det kan inte göra ont.. jag stod och kollade på han när han åt när han kom hem och han tuggade på båda sidorna. jaja, vi får se hur vi gör med tandstenen.. martin kollade på isoldes tänder när vi kom hem och hon behöver mer skrapning, så det kommer alltså kosta det dubbla för att ta bort tandstenen på två katter....

När vi kom till djurkliniken så pratade ice. han pratade så mycket så en annan katt började prata oxå. man kan undra vad de sa.?. Vår tur! Hon kände och klämde på ice och sa det med tandsten. Ice mjaua som han gjort hela tiden. Han fick även gå runt på golvet medan hon intervjuade oss om problemet.. dax för att ta bort äcklet.. Hon hämtade en våg för att väga han för att få lungnade. sen så stoppade hon in en grej i rumpan på han, denna grej satt det fast en kanyl i med massa vätska, hon gjorde så x antal gånger och Ice låg still och blev tyst.. så troligtvis så var det skönt..

Ice var så duktig, behövde inge lungnade.. så vi beövde bara betala 520 kr.. Jag var så inställd på att det skulle kosta mer än 750 kr vilket det skulle kosta utan lungnade, och jag trodde att han skulle behöva det specielt när hon hämtade vågen. För att Ice var så duktig så fick vi billigare, vi behövde bara betala undersökningskostnaden och inget för medlet som hon gjorde rent med.. Hon sa att vi hade uppfostra han fint för han var så lugn :)

Ice väger nu 4,8 kg.. och hon sa att han är lite rund och skulle nog väga 4 kg och behöver alltså gå ner 8 hg.. Hon sa att vi skulle dra ner på maten. Jag som ger de så lite mat, de äter som två och en halv katt. vilket inte är mycket... En fjärdedel skulle jag börja med och inte ge de nått annat.. så nu måste matte vara sträng.. Vilket betyder efter efter den fjärdedelen så äter mina katter som två katter...

När Ice kom hem gick han runt i hela lägenheten och kollade så allt var kvar :) de andra kissarna brydde sig inte så mycket att han varit borta.. Isolde blev nog lite rädd för han, hon fick nämligen en ekorrssvans och blev helt stel, så sött :) så antagligen var det ice eller så var det nått annat..

Sa jag att jag blev lärd hur man skulle göra.. man skulle trycka och så skulle det komma ut nått. hon rekomenderade att man skulle ha handskar för det stank och lukten gick inte riktigt bort från händerna. Så nu blir det köp av handskar och en tandskrapa. Vilket hon oxå rekomenderade eftersom ice hade tandsten..

order.

jag fick order av att lägga in bilder i bilddagboken men jag orkar verkligen inte.. måste gå och lägga mig nu men först ska jag klippa klorna på herr ice.. sen blir det sängen, ska upp nio imorgon..

Gad Natt!!

Jag fixar allt.

Min kära farmor ringde förrut. Hon hade hört att jag inte tänkte åka dit pga att hon inte kom till mig, vilket är sant men jag sa att det berode inte bara på det. sa att det påverkade men vi ska med ice till djurkliniken, martin ska jobba, tvättstuga och städa. alltså att vi hade fullt upp. det jag glömde var att martin ska klippa sig och att hans pappa fyller 60 år imorgon, fast vi ska inte dit till pappa hans..

jaja, farmor då. jag är ledsen och att hon skulle berätta vad hon kände. och det ska man göra så varsågod.. hon tyckte att jag typ inte bryr mig om de längre och så tyckte hon att det verkar som att jag inte vill ha nått att göra med henne längre. hon sa inte de orden rakt ut men menade så.... Vaddå inte har att göra med, mycket jag gör nu. vi träffas när nån fyller år typ och då sägs det inte mycket. när det är där ute i stugan så äter vi ihop sen så umgås jag med mina kusiner som oxå är där och det sägs inte så mycket, typ tack för maten.. farmor vill väl bara att det ska se ut som hon är uppskattad, vilket hon nog tror och vilket hon nog inte är, men det är en annan sak...

farmor sa att hon var gammal, som om det är nån ursäkt. frågade om mormor oxå hade dåligt minne, som om det har med saken att göra, jag sa som det var. och hon, du får se själv när du blir gammal. det var som om hon trodde att jag skulle förstå om mormor oxå är så, som om det stryker under att det är svårt att bli gammal..

hon sa oxå att hon glömde bort lisa helt en födelsedag och lisa kom ändå till festligheterna.. med det sitter i att hon törs inte stå emot farmor, det gör ingen, jag försöker så gott jag kan om jag lyckas det är en annan fråga.. om nån till kanske gör samma sak som jag kanske hon märker att det är kanske henne det är fel på, inte oss andra som hon påstår... för hur mycket vet egentligen farmor om oss andra?? det är inte mycket. jag gömmer inget i alla fall så som tatueringar eller andra saker och ting. om jag skulle göra nått sånt med mitt utseende skulle jag inte bry mig vad farmor säger som alla andra gör. de är så rädd att hon ska säga nått så det är inte mycket farmor får veta. man ska väl stå för det man gör.? så har jag blivit uppfostrad i alla fall, att man ska stå för det man gör och ta konsekvenserna om de blir sådana..

jag sa, att mina kusiner har inte varit hos mig än sen jag fyllde år. farmor, jaså. jag, jaa den ena sa att hon inte kan komma hit förrän den andra har varit här om de inte kommer tillsammans.. farmor, det har jag inte med att göra det här är mellan oss... ojj, vad de kommer få peekar imorgon speciellt den andra. sa så bara för att se om nått händer.. och om det gör det så är det yttlighet och inget annat...

hon bara, jag ringde när du fyllde år.. jag sa inget, men du ringde en dag senare när besöket kollade på fotboll, då tog du chansen och ringde. för du kunde inte ringa när ni hade besök.. när ett barnbarn fyller år så är besöket viktigare, inte ens om kungen skulle komma så skulle jag acceptera det..hur lång tid tog samtalet?? max fem minuter... och förra året då, du kom in en snabbis hämtade en kaka åt dig och han i bilen och lämade paketet och stack.. då var hunden viktigare!!!!!!! den hade suttit i bilen när ni handlat och ni ville inte att den ska sitta där längre för det blev varmt.. och det då, ni handlade innan ni kom, det tyder på att ni inte tänkte stanna.. så slutsatsen av det är att jag som barnbarn är mindre viktigare än en hund och ett besök..

hon sa oxå, att jag är hennes barnbarn och hon försökte ge oss lika.. men så är det inte heller.. jag minns än i dag vad mina kusiner fått mer när de varit på semester.. de fick massa godis, vad fick jag inte ens en liten godisbit.. och en jul då, jag bodde hemma (tre jular sen typ, alltså jag sparade på saker för jag skulle flytta hemifrån) och en kusin bodde borta. hon fick värsta knivsetet och en del till servisen. vad fick jag två delar till servicen.. jag väntar fortfarande på detta knivset om det ska vara lika. och tydligen är det inte så...

farmor sa även, att jag har missat två kalasigheter, den ena (kalle fyllde år) skulle du på gatufetsen och den andra (morsdag) var det godare mat hos din mamma. jag bara, nää på morsdag ska man väl vara hos sin mamma.? hon bara, det har du inte brytt dig om förrut. jag, men då bodde jag i liden.... som om maten skulle spela någon roll vart jag är. det var så att jag inte visste att det var mat där då, ingen som hörde av sig, så mamma hann före och det är jag lika glad över :) och morsdag är på en söndag och när man bor i liden är det lite svårt att ta sig till stan för att fira sin mamma om man inte är över 18, så det är en anledningen varför jag har firat morsdag hos farmor.. Det jag skulle sagt var att fira farmor och de martin då?? svar neej, och varför ska jag då åka till farmor när kalle fyller år..?? vi bodde till och med i liden ett år när martin fyllde år och då kan de inte påstå att det är långt.. den födelsedagen fick han i alla fall pengar av pappa, första och sista gången verkar det som eftersom de inte firar martin. och jag sa till pappa minst en vecka innan att han fyllde år, så då kan den sprida sig som resten av allt..

farmor sa även, att jag inte skulle glömma vart jag kom ifrån.. som om jag skulle göra det.?! det har satt sina spår...  hon hade typ en förklaring oxå varför karin inte kom, "karin är ju.. karin" nähä, hon struntar jag i om hon kommer eller inte.. farmor bara, hon har varit en extra mamma till dig. jag sa, en period jaa. farmor, och den perioden ska du väl inte glöma när du är vuxen... jag hade många extra mammor ett tag faster karin, lisbeth, fridas mamma pia och så klart min mamma fast det var min riktiga :) och varför det blev så att karin blev en extra mamma var för att jag umgicks väldigt mycket med sara och då föll det liksom lite naturligt..

farmor påstod att släkten på mammas sida är sämre än den på pappas sida. hon sa inte så rakt ut så men hon menade verkligen så.. hon sa nått i stil med att glöm inte vart du kommer ifrån, vi är bättre nånting nånting.. och hon säger alltid att glöm inte vart du kommer ifrån, men telefonen fungerar faktiskt åt andra hållet oxå..

hon avslutade med att fråga om jag skulle komma imorgon. jag sa igen att jag inte har tid, fullt upp och räknade upp allt igen. hon bara, jaha hej då.. och nu känns det som om bollen ligger i mina händer om det ska vara en kontakt mellan mig och farmor. men jag kommer nog inte höra av mig... farmor påstår att hon är gamal och då påstår jag att jag är ung och inte har tid. jag pluggar faktiskt och hur svårt är det att få in det hos dessa att man inte hinner med allt, det är konstigt att jag hinner med så  pass mycket som jag gör..
 
farmor hade hört att jag inte skulle komma av min faster, så min pappa har nog sagt det till faster som sagt det till farmor som ringer mig.. de sa det nog för att trycka ner henne men då ringer hon mig. Tack för att du förstörde min kväll!!!!! har inte kunnat sett på tv. bara sett på den yttligt, så att säga.. hoppas att nån annan gör samma sak som mig eller något liknande för att bevisa att det är hon det är fel på inte oss andra.. vi måste börja sätta hon på plats men har en känsla av att det är bara jag som vågar, de andra är väl så fega.. kör samma metoder som hon så får hon smaka på sin egen medicin..

dessutom så sa hon att hela augusti var full smakad med saker att göra.. de skulle till ö-vik två gånger på fredag, först med en bil på släp sen med husvagnen för att stanna där ett tag. när de kommer hem så var det alnö men husvagnen ett tag, sen så var det nån fest och så vidare. och då är man helt plötsligt inte gamal....

Slutsats: Jag är mindre värd en en liten hund och ett besök. Vi är inte lika värd som de alla andra. Det spelar tydligen roll vem man är om man ska firas eller ej. Och jag ska inte glöma mina rötter. Så detta samtal var alltså för att trycka ner mig!!!! Du lyckades i alla fall förstöra kvällen för mig!!! men trycka ner mig, det vet jag inte. möjligen inse hur det var förr och mina rötter, hmm.... jag blev nog lite starkare oxå i kampen mot dig och jag har lagrat lite saker som kommer att sägas om detta tas upp igen. Jag står faktiskt för vad jag säger och gör som vissa andra inte törs i den närhet...

Jag klarar detta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klor.

det blev birsta med älsklingen. Va på rusta och köpte en ny liten kylbag, katterna kissade i den förra :( och den lilla kylisen är så perfekt, så det blev att inhandla en ny. den kostar som tur är bara 15 kr, det blev en pastellrosa den här gången :)

efter birsta hämtade vi taxibilen och köpte glass till mig :) sen hem, så nu är jag hemma och älsklingen åkt och jobba... jag ska väl toppa klorna på ice, vissa av klorna hans har blivit vassa igen och imorgon ska han in till djurkliniken och då är det bra att han har ny klippta klor.. Jag och älsklingen bokade även en tvättstugetid imorgon, kl ett, men vi behöver nog en dubbeltid för ojj så mycket tvätt vi har.. han ska även klippa sig imorgon kl fyra. så vi har ganska mycket att göra imorgon..

sola.

precis kommit in från att sola ute med tessan och tessan. hoppas det blir fler gånger :) det känns inte så kul att ligga själv här ute och sola, alla kollar på en. tycker det inte är så värst kul att sola själv heller men endå...

nu kanske det blir mer sola eller så blir det birsta. det beror lite på martin hur mesig han ska vara idag :) var super längesen jag var i birsta typ 2 veckor sen. så vi får se vad som sker..

bio.

Vi träffade frida och ulrika idag. och vad mycket hår frida fått :) Vi alla åkte till skönsberg och spelade minigolf, fast jag spelade inte, jag var protokollförare :)  Jag och martin åt hos elisabeth hon gjorde ost och skinkpaj med ädelost och purjolök sen åkte vi till frasses och åt mjukglass. Igår när jag och martin var där kom det en jätte fin räv och sprang runt vid bilarna jag stod typ en halv meter från han, han kollade på mig och jag försiktigt upp med mobilen och fotta :)

jag och martin var även på bio ikväll, såg "all the boy love mandy.." den var bra. vi hade hört innan att den inte skulle vara nå bra men den var bättre än vad de sa...

min pappa ringde imorse och frågade om jag skulle med att ut och gå, han skulle spela golf med några. jag sa att det är martins sista lediga-dag så vi skulle hitta på nått. fast det vi gjorde var inte så avanserat :) men men, han frågade om jag skulle komma på totsadg till farmor och jag sa att martin jobba, då menade han att jag kunde lifta med nån som skulle dit eller ta bilen själv.. men då sa jag som det var, att de kom inte till mig så jag tänker inte åka dit, om det är långt till stan så är det långt dit för mig.. och jag är envis, tänker inte ge mig.. tråkigt på ett sätt att det verkar ta slut här, det är liksom bara pappa jag pratar med nån gång i bland och vi som är så få på den sidan släkten. men men vi få se vad som händer..

vi var som sagt hos lisbeth i söndags och glad blev jag :) lisbeths syster hade tappat bort sin kopia på dikten jag skrev till joker när han dog och ville veta om jag hade kvar den, och visst hade jag det :) så nu har jag skickat den till lisbeth och hon har fått den så nu ska hon bara få den igen :) kul att de kom ihåg den, jag hade nästan glömt den :)

bad.

idag äntligen blev det bad. tog med oss lea :) eftersom det blev ganska sent så stannade vi först på mcdonalds och åt tidig mat, det tyckte lea om :) Sen bar det av till berga, igen. Eftersom jannice inte var med satt jag bak med lea och fick fixa allt, inte mig emot :) Hon satt redan i stan att "det inte finns hajar" så tyde det inte på nått gott.

på med badräkt och en snabb insmörjning med solkräm på henne, med lite lätt peeling eftersom moster fick sand på händerna :) sen i pluret. Lea var mycket duktigare den här gången. Jag och Martin traskade i vattnet, det blev liksom tvärstopp på lea när hon kom ner i vattnet, efter ett tag kom hon gående hon med i vattnet. något hon inte skulle gjort sist.. När vi kom efter sandringlan så blev det mer vågor och dum moster sa att hon tyckte det var skönt och då ville inte lea gå mer utan man fick bära henne..

På denna sandringla stannade lea, hon ville gå in till stranden, och började leka i sanden med händerna. Jag sa till martin att hämta hinken och spaden som var med vilken han gjorde. Lea satt i liten pöl och började bygga slott medan jag och martin gick ut en bit och kastade boll men hade ett öga på henne hela tiden.. efter en stund gick vi till henne och hjälpte henne att bygga slott med vallar. det blev riktigt fint :)

När Lea satt och skakade var det dax att kliva upp, men den lilla damen ville inte gå så martin fick bära henne en bit in. jag tog hinken och gjorde den ren på sand så jag kunde skölja av henne från sanden. martin fick bära in henne till filten så hon inte fick mer sand på sig. Väl på filten ville hon inte melon eller saft som jannice hade skickad. men efter ett tag gick det, hon frös väl så mycket att hon inte ville sticka ut händerna.. melon och saft var det kalas på..

På med kläderna och efter hon fått kläderna på sig sa hon "Lea kissa blöjan".. men det gick bra att ta bort det när hon kom hem, jag frågade... Vi åkte till juniskär och tog en glass var, satt på bryggan och åt den.. Martin och Lea gick på bryggan och kollade på båtar medan moster satt och åt glass.. lea höll martins hand så fint, man får ju inte gå själv på bryggan... Efter glassen var slut så kollade vi lite mer på båtar och fiskar i vattnet, som jag egentligen inte tror hon såg eftersom de var så små.. och så såg vi en andfamilj :)

Åkte hem och lämade lea hos jannice. sen for jag och martin till lisbeth :) Var där och smakade teet vi köpt till henne i födelsedagspresent, grattis i efterskott. vi fick även paj och rulltårta, muma :) Måste ta och träffa henne mer :) Jag tyckte teet var gott, i alla fall det jag drack, det skulle bara vara mjölk i så är det prciken över i:et.. måste ta och köpa sånt te, men det enda är att jag vill ha en tesil som kostar typ 150 kr, så det blir dyrt te...

sen åkte vi och hyrde film som vi snart ska se och betalade förseningsavgiften på förra filmen. att vi alltid kommer med filmen en dag för sent, de borde öka tiden med åtta dagar istället för sju.. just nu väntar jag på martin som duchar. om jag duchar länge så duchar martin dubbelt......

bada.

Ville så gärna bada så jag tjatade på martin som egentligen inte ville bada men följde med endå.. tog  med mig lea och jannice oxå. Vi for till Bergafjärden och varmt var det i vattnet. men söt lea ville inte gå själv i vattnet gick en bit. sen skulle hon upp. det fanns hajar enligt henne :) vi försökte att få henne att inse att det inte fanns hajar men det gick inge vidare. När vi skulle gå upp med henne på land för andra gången, när hon är i vattnet tjatar hon att hon ska till mamma på filten och när hon är på filten ska hon bada med moster och martin. men sak samma, på vägen upp till filten hittade hon en liten pöl med vatten i som hon så glatt plaskade och rullade runt i. den lilla pölen gick bra för där fanns det inga hajar...

sa till jannice och martin att nästa gång så åker en hink och spade med så kan hon bygga sandslott på stranden och tillslut komma på att det inte finns hajar i vattnet :)

Förrut när jag prata med martin ville han bada imorgon oxå, inte mig emot :) Han som inte ville bada förrut idag men gjorde det endå och insåg nog hur varmt vattnet var :) så imorgon blir det nog bada igen :) Ska ev. sola på en filt här utanför tills martin vaknar. vill inte sitta inne när det är sol. fast det blir inge solande i bikini utan kortbyxor och ett linne. Så imorgon först sola sen bada :) Hoppas bara det blir fin väder...

Föresten min pappa ringde förrut och sa att min farmor fyller år på torsdag. jag sa att vi ska in med ice, sen att martins pappa fyller 60 år den dagen oxå. fast vi ska nog inte till hans pappa men ändå... pappa sa att jag skulle höra av mig om det. men nu vet han att jag vet, så han lär väl ringa eftersom jag kommer nog inte ringa.. Vi ska nog inte till farmor eftersom soam sagt först ice på morgonen sen så jobbar martin den natten oxå.. Och de var inte här när jag fyllde år så jag behöver inte vara där när de fyller, så det så..... de kom inte ens förra året till mig, farmor var bara upp en sväng med packet och tog en kakbit åt henne och kalle, sen försvann hon... Och jag är envis så jag ger mig inte........

Nää, nu ska jag gå och lägga mig in denna värme. det är mycket varmare inne än vad det är ute så det är synd att sängen inte får plats på balkongen :) Hoppas en en gång på fin väder imorgon :)

God Natt

barnvakt.

Sov som sagt hos min syster inatt för att jag skulle vara barnvakt åt lea idag :) Hon vaknade kvart över åtta, så det var bara att kliva upp, jag som brukar sova till tolv. men det gick faktiskt bra :) Vi åt frukost, yoghurt fick lea och jag tog rostade macke med marmelad och ost och det skulle lea oxå ha. till det drack jag oboy och det skulle så klart lea oxå ha. men hon åt faktiskt allting, lämnade lite yoghurt.. Vi kollade på prinsessan och jag ville byta blöja på henne men det gick inte så bra.. tillslut ville jag gå ut och det ville lea oxå när jag frågade. då äntligen fick jag byta blöjan, jag tror alltså att blöjan vägde 2 kilo.................. skulle klä på henne och öppnade garderoben, hon sprang in och tog ett par byxor. jag fick inte byta på henne, jag hade tänkt klänning eftersom det var fin väder men icke san icke. det skulle vara de byxorna.. jag sa att då var det bara en tröja som fattades. hon sprang iväg och kom tillbaka och hade nattlinne på sig :) så söt.. förklarde att den hade man på kvällen, morgonen och när man sov. och sa att vi inte gick ut om inte moster fick ta på henne en riktig tröja. det gick bra men byxorna fick jag inte byta. tur var att byxorna var förkorta så det var inte hellånga byxor i alla fall :)

Vi gick ut och gungade och busade, gick inte och hämta hinken och spaden. moster tänkte inte så långt... gick ut igen och lekte gick in vid ett och gjorde lunch och åt.. sen gick vi hem till oss och väckte martin.. åt glass, macka och mjölk eftersom martin åt frukost.. när vi skulle gå ut igen kände jag att det luktade lite skumt om hon, frågade om vi skulle byta blöja och så klart får man som svar neejj.. kände efter tiden gick att det luktade mer och mer. fick äntligen byta blöja på henne och det var ett litet kalas där i.. så det var bara att ta bort. tur att man hade en blöja här hemma efter ett ljusparty :)

Gick ut och sparkade boll, när martin kom ut så busade de ett tag med bollen sen orkade inte martin vara ute längre pga värmen och vi satt oss i bilen och åkte och köpte glass på mcdonalds. va på willys och köpte pasta, de har den bästa till bäst pris :) sen lämnade vi av lea och åkte hem och gjorde mat...


Monterade kattfontänen förrut, jag kämpade och kämpade för att få det att rina längs hela globen.. tror det tog en och en halv timme för att få det att rinna överallt.. Men nu så funkar den :)

Hoppas det är fin väder imorgon då kanske det blir bad efter martin vaknat :) har inte badat än i sommar men nu känns det nära, hoppas hoppas på bad imorgon :)

fläskfile.

det blev ingen bokning av tvättstuga igår. måste åka iväg och göra det idag.. Vi ska väl iväg och kolla på ostindiefararen (eller hur det stavas) :) sen blir det fläskfile till middag tillbehören har jag inte kommit framtill än men jag tror bland annat stekta championer, muma :)

Ska sova hos min syster i natt, hon börjar jobba sju imorgonbitti och ska väl åka vid sex hemifrån.. så jag ska vara barnvakt åt lea :) vi lär gå hem hit mellan ett och två och väka martin, sen lär vi hitta på nått. jag vet inte vad ännu men nånting i alla fall...

sopor.

Arwen har kommit på nått nytt. hon har upptäckt att hon kan öppna sopskåpet, fast vi har en gummisnodd för dörren så tar hon sig in.. och i soporna har vi rester kvar från igår, köttbullar och potatis som hon så klart glatt smaskar i sig.. stängde in hon förrut i skåpet för jag skulle hämta kameran men hon var fort ut så jag hann inte, så nu är kameran klar om hon skulle springa in dit igen..

När jag ändå pratar katter så löper snart morrisen, hon är väldigt prat glad. ska ge henne piller men jag behöver hjälp med det och om jag känner oss rätt så kommer hon börja löpa riktigt innan hon fått nått piller.. när ska en katt sluta löpa?! hon är ju ändå 11 år i oktober.... ojj, vad länge jag haft henne, halva mitt liv. skulle aldrig falla mig in att ge bort henne, det skulle aldrig falla in på de andra tre heller men ändå :)

Visste ni? coka-cola och glassen på mcdonalds inte innehåller nått socker och att pommer stripesen inte innehåller kolhydrater. inte om man ska gå efter deras innhållsförteckning på baksidan av papperet som är på brickorna.. vaddå mygel?!?! det är klart det innehåller socker och kolhydrater men de törs nog inte skriva ut det för att det är så onyttigt...

fin båten.

igår åkte vi båt på alnö.. först la de nät med en gamal trä eka som tog in vatten. när vi kom in med båten badade man fötterna i den.. sen vart det fin båten :) super snygg :) de åkte wakebord (eller hur det stavas) och massa annat efter den, det var kul att se :) efter x antal timmar åkte vi in till land igen för att byta båt och ta upp näten.. Jag stannade inne på land för jag ville inte sjunka. de kom in till land med massa fisk och de sjunk inte :) de fick 23 fiskar. 1 öring, 9 abborar, 13 sikar. 7 av abborarna slängdes för de var så små.. det var kvällen igår det :)

båtar.

va i småbåtshamnen idag och kollade på båttävlingar :) vi va i hamnen strax innan två och åkte därifrån typ halv åtta, tiden bara försvann iväg.. Dessa båtar kan man säga att det är formel 1 fast på vatten.. Den lilla båten hade en genomsnittshastighet i hamnen på 150 km/h och den stora båten hade en genomsnittshastighet på 170 km/h. och det var i hamnen och där kom de inte upp i topphastigheterna, ojoj :) det var kul och spännande.. det var tre båtar som krachade, eller vad man ska säga. den första såg vi inte, det var på upploppsrakan som han skulle ta in och klarade nog inte kurvan. killen som satt i kom i bår men när båren kom på bryggan så klev han upp och gick, den killen fortsatte även att tävla med båten men det var nått fel på den så han fick avbryta de andra heaten han var med i. hans båt i alla fall fick de dyka ner och hämta i vattnet, den sjunk som en sten.. det blir så om det inte går frammåt så sjunker dessa båtar eftersom de tar in vatten.. de lagade båten men lyckades nog inge bra eftersom killen avbröt de andra heaten, ett heat åkte han bara ett varv av...

den andra krachen hann jag inte se men martin såg den. båten tappade kontroll och den hamnade i alla fall åt fel håll.. den killen klarade sig oxå bra och de blev tvungen att bärga in båten, denna båt sjunk oxå som en sten om den bev stilla stående.. den sista krachen var den enda av de stora båtarna som krachade, det såg jag i alla fall. han tappade kontrollen och det blev liksom tvärstopp på nått sätt, vaddå wipples..? han klarade sig oxå bra, bärgning av båten som även denna sjunk som en sten...

jag tog inte med mig kameran från bilen, tänkte att här kommer vi inte vara länge men så blev det visst.. vi hade även ganska bra platser och ville inte släppa på de :) så det blev knäppning med mobilkameran, inge bra bilder men bättre än ingenting.. ska lägga in de i bilddagboken framöver, måste uppdatera den nånting börjar få väldigt mycket bilder igen..

birsta.

Vi åkte till birsta. va på arken och bytte fontänen och de kollade inte ens på kvittot, hon bara "ta en ny".. åhh, vad jag vill ha en kanin, de är så söta :) har haft en en gång i tiden som hette mimmi, men jag hade hon bara varanan sommar, annars var hon hos mina kusiner. de hade liksom stall till kaninerna på vintern, så hon ägde ett av dessa :)

vi var även på systemet, och i birsta city, åt på mcdonalds. jag åt chicken nuggets.. har inte kunnat äta det sen jag var i florida och då var jag sju/åtta år (fyllde åtta där) och jag är nu 22 år... men det gick faktiskt att äta nu :) vi stannade även till på ica för att jannice skulle handla lite och lea ville ha glass. jag fick en glass jag med :) (av martin, så klart)

åhh, lea såg ett spöke på affären.. det var så här att det var en svart mamma med hukle och lea såg inte vart hon gick så hon fastnade i detta hukle och mamman bara "sorry" fast det var lea som inte såg vart hon gick. sen sa hon spöke. så nästa gång hon ser en med huckle så kommer hon säga spöke :) hoppas den personen inte kan svenska..

snart ska vi antingen se om det är fin väder på alnö, om det är värt att åka dit och vänta eller så ska vi åka till njurunda och spela spel. de ska spela risk, måste passa på medan jennie inte är med, hon gillar inte det..

birsta here we come.

ska till birsta snart med jannice och lea och så klart martin :) jannice ska kolla på exit, kläder åt lea.. Jag ska försöka tigga åt mig ett nytt paraply :) Jag och martin ska även passa på att byta kattfontänen på arken. så man ska väl packa ihop den nu..

vi skulle kanske idag åka båt men med detta väder, typ snart åska. så blir det birsta istället :) kanske blir båt senare, hoppas hoppas att det slutar regna..

jag skulle packa ihop denna fontän nu, tjoflöjt..

stövlar.

va på arken idag och det var bara att komma in med kattfontänen så skulle de byta den :) en tjej trodde det kunde vara nått vajs med pumpen och eftersom de inte säljer de lösa och att man inte vet vad det är för fel på den, om det går att laga eller ej..? så skulle vi få en ny. så nästa gång vi far ut till birsta ska vi ta med oss våran trasiga befintliga kattfontän och få en ny :)

vi var även på ÖB och där hittade jag ett salt & peppar ströare som var en vit katt och en svart katt, super snygga :) så nu finns det ett par såna här hemma :) fick de av martin :) var även på en fiskebutik där de sålde stövlar, men de hade inte martins storlek inne på stövlarna och den andra sorten fanns det men då var de lite dyrare. fast han ville ha den andra sorten efter han testade de men om jag känner oss rätt så när han väl ska dit och köpa de så är de slut i hans storlek. de skulle få in nya men den storlek gick tydligen fort åt...

present.

Idag kom martins mamma och hamid hem från paris. vi fick presenter, jag trodde inte att jag skulle få nått men det fick jag :) jag fick en rosa t-shirt som det står paris på och ett eiffeltorn, om den vore ca 3-5 cm längre så skulle man kunna använda den enbart med tigts (eller hur det stavas). så jag kommer nog använda denna tröja hemma, men den duger gott, den är ju rosa :) Martin fick en brun t-shirt med oxå ett paris märke och eiffeltorn, den är oxå super snygg :) martin fick även en flaska, persikolikör, den ser god ut :) jag fick även tre stycken glasunderlägg med katter på :) passar mig perfekt :)

Vi åkte och hämtade vår skrivare för att skriva ut mer menyer till divan och samanlagt på hela kvällen har vi skrivit ut 80 st menyer, som jag suttit och vickt :) vi bjöds även på tacos och senare ost och kex till filmen...

fiskning.

Det blev inge prat om kattfontän idag. få bli imorgon. martin var så stressad för han skulle hinna på nån fiskeaffär i stan innan de stängde. men ett nytt mobilband blev det, det andra pajade igår :( och hade inte kvittot kvar. nu funderar jag på att byta det trasiga med det kvitto jag fick idag, men jag vet inte, få se...

Fiskade nu ikväll, först skulle vi till ett ställe där man fick vada över vattnet men vi kom inte ner till ån och på den "lilla" skogsväg vi fick gå först han jag bli myggbiten på.. så på nästa ställe stannade jag i bilen dels för att jag fick huvudvärk och dels för jag inte ville sitta fyra stycken i en båt som var ranglig och troligt var byggd för två.. Satt och läste när martin kom och de hade kommit på att de skulle grilla korv, så iväg på macken för att införskaffa korv och så klart myggmedel till mig :) smörjde in mig i bilen på väg tillbaka. Jag fick åka båt och båten var inte så ranglig som jag trodde men den var inte bra heller... satt och läste på en bänk medan de gjordes en brasa till korven och det fiskades.. men innan vi hade hunnit börjat grilla korv började det regna, och så ökade takten på regndropparna så det spöregnade till slut. men hofling kom på en ide och gjorde ett skydd som vi alla satt och trängdes under medan det grillades och väntade på att regnet skulle avtas.. Det blev inge mer fiske så i nästa uppehåll packade vi ihop sakerna och begav oss hem igen. jag och martin tog båten, så de andra fick vada över till fastland och gå och dra upp oss till fastland när vi kom fram.. Men det var trevligt ändå..

Imorgon åker mamma till stockholm och är barnvakt till saga medan martins mamma kommer hem från paris.

grillning.

vår kattfontän har tömt sig på vatten två gånger och så har det blivit blött på golvet, och mellan dessa två gånger var det typ bara max fyra timmar :( och så tömmer den bara halva globen sen är det stopp :( på kvittot står det inte hur länge garantin är men om man ska gå efter konsumentverket är det tre år. ska in där vi köpte den imorgon och fråga om man får lämna tillbaka, eller om man måste tjaffsa, är less på det.. På tal om kissarna så blev det kloklippning idag.. det gillar de inte. men det gick förvånatsvärt bra, ett rivmärke på martin blev resultatet..

Vi grillade idag med hofling och jenni. blev super gott fast vår grill är cp :( vi köpte briketter istället för kol och det höll sig lite längre. men innan vi fick tag i briketter, vi skulle tydligen köpa det och martin hade inte sagt nått till mig så det blev så klart glömt.. va på ica i kvissle och de va slut, va på en mack och de hade inte, så vi åkte på den sista macken och de hade :) När vi väntade på maten så började det regna så vi gick in och satte oss i sjöstugan, super mysigt :) tände ljus men de bran inte länge, vissa av de glödde bara, vaddå gamla ljus?!... När vi for hem stannade vi i juniskär och tog en glass :) sen till oss och såg på film, så en helt mysig kväll :)

Imorgon ska vi storhandla åt martins mormor som bjuder på köttfärsbiffar, samma gamla vanliga och konstigt är det att man längta till de :) kan hennes inköpslista utantill vid det här laget men gör det mest för martins och hennes egen skull, hon tycker det är så roligt när vi kommer dit :) det konstiga denna månad är att hon tydligen hade pengar kvar från förra månaden så hon kunde storhandla innan hon får sin pension, :/ konstigt???????? :/

äntligen.

Äntligen finns min header!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) nu ska jag sova :)

irreterande.

vad irreterande det är med min header, den vill inte synas. om jag trycker förhandsgranska så finns den där och är så fin och jag sparar den, men den vill inte synas ändå, bläää..... koden och allt ligger kvar och är rätt, så jag vet inte alls vad det är för fel..........

ikväll har jag gjort starka tacopiroger, super goda :) så nu finns det nå snabbmat i frysen :) gjorde även fruktsoda i sodastreamen smakar exakt den fruktsoda som vasa bryggeriet har som heter gameldax fruktsoda :) så den smaken får oxå godkänt.. kan säga att vi lär köpa mer smaker där vi köpte denna. de hade mycket roligt, hallonsoda bland annat :)

spännande.

nu ska vi se om min header ändras till katter. hoppas det lyckades. det sparades bra i alla fall. så få se hur länge det dröjer.

sodastream fortsättning.

lemon/lime var super god. smakar riktig sprite :) helt klart godkänt :)

sodastream.

Har köpt nya smaker till min sodastream idag :) jag ville ha nån typ sprite och var osäker om det fanns på ica eller inte, så vi åkte på gottgruvan och där finns det en smak som jag vill ha som heter tutti frutti men de hade den inte idag så jag tog en fruktsoda. när vi kom till ica hade de flyttat smakerna och de hade lemon/lime så nu står det en sån på bänken oxå.

Hoppas de kommer in mer smaker på ica, jag tänkte eftersom de flyttade de och på det nya stället får det plats mera på, så hoppas hoppas... Fast egentligen är fruktsoda och lemon/lime typ samma men det är gott :) Tror jag ska gå och göra nån av de nu, muma :)

hungrig.

Jag är hungrig och det finns inget i köket som är ätbart, bara kattmat.. martin sa att han skulle komma hem med nått men har han gjort det, nääääää................ så man får klara sig på en sub idag.. men man ska väl lägga sig snart så slipper man tänka på att man är hungrig.. dagen har varit som igår, alltså inte gjort nånting. suttit inne och glott. bortsett från att vi har varit och vattnat blommorna och tagit in posten hos martins mamma, och köpt en sub.. hoppas dagen imorgon kommer till någon nytta. annars får jag spader snart......... nä, nu ska jag fortsätta tråka..

junsele djurpark.

klockan ringde sju och det var dax att kliva upp. martin gick och lade sig tre i natt så han sov typ bara fyra timmar i natt, stackarn men det är självförvållat.. typ 5-10 min efter klockan ringde så började martins telefon ringa och det var hans mamma som undrade om han skulle hämta de snart, de var på divan då. de bestämde igår tjugo i halv åtta nått, hamid ville vara halv åtta på tågstationen. personligen tycker jag att det är tidigt eftersom tåget kommer in när det ska gå, alltså det kommer från ånge och det skulle gå 8:11 från sundsvall. men men, de var på tågstationen typ kavrt i åtta.. jag var inte med, jag visste inte om jag skulle få plats i bilen eller inte. vi har ganska mycket i bagaget på bilen och baslådan tar upp typ halva bagage utrymmet, och jag visste inte hur mpnga väskor de skulle ha med sig.. så jag stannade hemma och packade klart.. packade badkläderna till både mig och martin och så packade jag en påse som jag hade i kupen på bilen med plåster, sax, alvedon och min bedövningssalva.. man vet aldrig vad som kan behövas :) och nej nacken har inte gått över.. jag får ju ont i huvudet av nacken och ibland gör det så ont så jag mår illa.. vill att det ska försvinna nu.......

jaja, åter till min junsele berättelse... när martin kom hem så skulle han bränna en ny skiva och jag fick fråga minst fem gånger "ska vi åka snart".. lea ringde, men mamma fick prata till slut och undra om vi kom snart. de stod på balkongen och väntade på oss.. när skivan var klar åkte vi till mamma.. jag åkte upp och hjälpte de med packningen. det var bilstol, vagn, kylbox, leas väska, mammas väska, en påse med lite allt möjligt och en påse med deras badkläder. lea bar knut, kudde och nappen själv.. packade in allt i bilen och vi fick faktiskt plats med allt.. lea hade kylboxen under hennes fötter och en väska och en påse var mellan mamma och lea... Och vi var på väg!!!!!!!!!!!!!!

efter en bit, typ vid härnösand så somnade lea och mamma bökade med kudden för att hon skulle få det bekvämt.. hon vaknade efter en stund... men i alla fall, martin hade sett en genväg som vi så klart tog.. mamma kollade "vägboken" och sa att vi skulle svänga där vid sibyllakiosken och det gjorde vi.. efter en bit in på den vägen så blev det grusväg, är det här rätt väg tänkte vi pch körde på.. det kom upp en ortsskylt och vi var på rätt väg... det var grusväg, grusväg, lite asfalt när det blev ett lite samhälle och sen återigen grusväg. denna grusväg hade massa gupp och studs i sig och man kunde inte köra fort.. vi passerade järnvägskorsning på järnvägskorsning, jag tappade räkningen efter ett tag men minst 14 st passerade vi på hela "genvägen".. typ inga bilar möte vi heller, typ 10 st..det kom upp ett ortsnamn och mamma fick kolla "vägboken" och vi hade tydligen inte kommit långt in på denna väg, suck och stön...

men efter en lång stund kom vi fram till värsta vattenfallen, super snyggt, med ett vattenkraftverk. det andra på vägen (såg att det fanns ett till på tillbaka vägen).. vi stannade och fikade på en rastplats, varken jag eller martin hade ätit frukost. så denna fika stund var välbehövlig. vi hörde hur vattnet forsade och fint var det, det lilla vi såg. det var liksom massa tallar ivägen så man såg inte själva vattenfallen.. sen var det in i bilen igen och vi var nästan framme, typ bara fem mil kvar.. vi kom ut på storvägen igen och vips så var vi framme.. :) och tydligen så skramlade vår bil lite innan inte mycket men lite när man körde i guppen och det kändes som det blev lite värre efter vi åkte till hoffa toffa igår men allt ljud var borta nu efter denna färd på grusvägen.. och det tog BARA tre timmar till junsele, typ när det skulle tagit två.. vägen var nog kortare men man kunde inte köra nå fort på den..

betalade in oss och köpte dricka. och började titta på alla djuren. först var det de nå apliknade djur, fast de är nog inte ens i närheten till en apa, zebra-nått... sen så var de de vita duvorna.. marsvin, men de var inte framme. sov nog.. känguru, en med en liten bäbis i "fikan", så söt.. lamor, "hästar" fick jag säga till lea.. sen en jak, "en ko med massa hår" fick den heta till lea, den var jätte social, stack ut sitt jätte huvud och följde efter oss :) . lea ville klappa den men sen så sa hon att hon var rädd för den :) ..

sen så blev det barnens zoo med getter och grisar, kaninerna såg jag bara en skymt av, de liksom låg bakom boet och så antar jag att det låg nån i boet oxå. man fick gå in till getterna och klappa de. ville egentligen inte klappa de men de kom fram til mig och när en kom, kom resten så jag blev så tvungen. och gethannen då, när vi var på väg att gå så stod lea i vägen utan att hon visste det, utan att jag visste det och vips så satt lea på backen och grinna. han buffade på henne så hon ramlade omkull och geten kunde då gå förbi. stackars lill lea, men det gick bra..

sen gick vi till de ställen jag mest gilla.. de vita tigrarna ("stor katt" fast hon vet vad en tiger är), hittade de inte först men sen så låg de lite längre upp, jag sa till martin att en sån vill jag ha.. sen så kom de vita lejonen ("stor katt"), en sån vill jag oxå ha martin :) de var så söta, inte helt fullvuxna heller..

björnarna var där efter och lea sjöng björnen sover för dessa björnar det var två ungar och en mamma.. och turister, tror det var tyskar eller danskar, slängde ner äpple till björnarna och det får man inte göra, ajabaja.. en av de små "morrade" till sin mamma och sa att det var mitt äppelskrutt. de gjorde konster, eller rättare sagt den stora björnen ställde sig på bakbena och ville ha mer och turisterna bara skrattade och slängde in mer..

sen blev det renar, och ojj vad de släpper päls, där fanns det oxå en liten unge :) efter renarna kom älgarna, först en hona och två kalvar, sen en jätte älg. tror vi fick det till 11 tagar, tänk vad mycket stek, gryta och färs :) sen blev det vargarna ("hund").. när vi kom till lodjuren ("katt") så blev det matdax och tur var det annars skulle vi inte sett de, skygga var bara förordet. de hade bäbisar oxå men de kom inte fram de låg uppe i ett hörn men fick nog nått kort.. de matade vargarna oxå och tydligen var de skygga, de stod en bit upp och ylade ville inte komma enda ner och ta maten. och jag som stod nära en varg och fick i alla fall ett bra kort på den. och tyckte då att den inte var så skygg, konstigt..

på vägen tillbaka för att köpa glass gick vi ner till åsnerna ("häst") och en av dessa åsner förföljde mig, jag som skulle ha ett bra kort men det blev typ bara en åsnerygg :) .. vi såg även kamelerna, de låg i deras hus och sov.. och påvägen till glasskiosken så var vildsvinen ("gris") ute så man kunde ta kort på de :) ..

köpte glass som vi smaskade i oss och sen bar det av till nån näsbjörn som vi inte såg någon skymt av.. och så sist men inte minst fjällrävarna. såg två stycken. en låg på en sten helt förstenald av värmen och den andra vandrade runt i buren, han kom typ nästan enda fram till oss, väldigt nära i alla fall :) lea ramlade och skrapade knäna precis utanför buren, hon hade förbråttom och grinade så man trodde att räven skulle springa bort men det gjorde den inte, den var kvar i krokarna och spanade :)

sen var det dax att leka på lokeland, en lekpark. själv satt jag mest och tog kort på lea och andra saker och ting.. vi gick även ner till tivoliet där lea vann en blå blomma och en blå liten nalle. och jag var barnslig och skulle oxå dra i ett snöre och vann en lila blomma :) innan vi for hem åt vi pastasallad som mamma hade gjort och tagit med sig, super gott var det :) hade även matgäster, en lite ekorre.. martin började slänga lite brödskivor för att den skulle komma närmare men efter en stund kom kråkorna istället.. men ekorren var där i kanterna :)

på vägen hem så somnade lea som en stock. hann typ bara starta bilen innan hon sov. mamma fick sätta sig i mitten för att stödja upp hennes huvud och hon var helt lelös, hon snarkade till och med.. det var en liten tjej som var slutkörd.. om jag ska vara ärlig somnade jag oxå lite från och till..

vi tog "den rätta" vägen hem och stannade på en livs för martin behövde nått som piggade upp. det blev en cola och lite choklad, mamma köpte en tutti frutti påse samtidigt som jag och martin köpte en tablettask till lea. så hon skulle hålla sig vaken resten av vägen.. och det gjorde hon med facit i hand. och denna väg som vi åkte hem på tog typ två timmar, medan dit vägen tog tre timmar.. så slutsatsen av genvägen var alltså en senväg.. och vi kom även framtill att vi såg typ alla djur, inte marsvinen, kaninerna och den dära näsbjörnen.. som martin lyckades att se. medan vi var på lokeland så gick han tillbaka till "näsans" bur och lyckades locka ut den med hjälp av en kotte. han slängde in kotten, och "näsan" kom ut och trodde det var mat på gång, men det var det inte så den drack lite vatten sen gick den och la sig i boet igen..

när vi kom hem så lämnade vi lea hos jannice och berättade vad som hänt idag, såg även på lea att hon hade fått ett litet blåmärke av att getten puffade på henne på sidan och skrubsår på båda knäna av att hon ramlade utanför rävarna. stackars liten..

jag och martin for sedan ut till njurunda med hoffa toffa till hans syster så de spelade risk med några övriga ur hans släkt, typ bror osv. de bjöds på korv och nån god ost som grillades, det var gott :)

kolla min bilddagbok för bilder, knäppte kort på varenda djur som jag såg :) typ 200 stycken kort har jag knäppt idag, om det stoppar.. men jag uppdaterar inte den nu, orkar inte. det får bli imorgon när jag har tid.. nu ska jag sova, är trött. höll på att somna på vägen från njurunda, så jag är verkligen trött................zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............................

nämen.

min syster ringde igår och sa att han var på väg till mig med kattburen :) så nu står den i hallen bered att användas i slutet på månaden då Ice ska in till djurkliniken.. min syster påstod att hon ska låna den igen för tomas ska ha tillbaka gumman men det kan hon/de glömma. han ska inte få låna min bur mer, där med basta...

har fortfarande ont i nacken, uscha... ska till junsele djurpark imorgon och om det är fin väder ska vi åka på nått bad som ligger där i närheten och bada lite :) har inte gjort det än den här sommaren, martin bara jobba och jobba... fast nästa vecka är det semester men hur mycket hinner man på en vecka?!

var hos mormor & morfar idag på mat (lunch).. morfar fyllde 76 år, så Grattis!! av mig, martin och jenny fick han en lördagsgodispåse med massa spel i. och han blev nog glad, såg ut som så i alla fall :) mormor fick även lite fisk, två gäddor. de som äter gädda, martin gör inte det men han gillar att fiska de :)

nu ska jag nog gå och sussa lite, ska upp tidigt imorgon. ska som sagt till junsele och martin ska skjutsa hans mamma till tåget så halv-tjugo i åtta ska han vara på divan. så jag åker nog med till mamma då och hjälper henne med packningen lite..

karusellnacke.

åhh, har så ont i nacken och i huvudet på grund av nacken, uscha.. men det var kul att åka karusell :) så jag får väl ha ont för att åka en karusell igår.. imorgon fyller morfar 76 år, så vi ska dit och fira.. av oss, jag, martin och syster jenny m. familj ska han få en lördagsgodispåse. mormor ska bjuda på mat, först skulle det bland annat vara räkomellet och typ julmat, sen skulle det bli stek och sen så vet jag inte om det blir nån slags tårta oxå. det enda är att vi ska äta klockan ett, så det gäller att ställa klockan imorgon för vi måste på affären först och köpa lördagsgodispåsen.. fast det är samtidigt bra om det blir tidigt för på tisdag ska vi upp jätte tidigt, först ev. skjutsa martins mamma och hamid till tåget, de ska till paris på semester, och sen ska vi till junsele med mamma och lea och kolla på djuren :) sa jag vad det skulle kosta Ice att tömmas, 750 kr (om han var en lugn katt).. så jag ska nog ringa och boka en tid imorgon till i slutet på den här månaden så martin hinner få sin lön, det är han som betalar.. så hoppas jag får tillbaka min bur innan dess..

hemma.

det har varit rätt roligt ikväll. Började först hos therese och magnus, dessa har en likadan lägenhet som vi har och ojj vad vår lägenhet är övermöblerad... deras kändes mycket större.. Sedan for vi in till stan och gatufetsen med allt vad det innebär, köpte langos och såg på e-type bland annat.. åkte även karusell, break dance den åkte jag och tessan jämt förrut =) och vi får se imorgon om jag har ont i nacken/huvudet, det känns som så nu i alla fall.. kvällen slutade lite dramatiskt, taxin åkte från tessan och fredrik. och tessans telefon är död och likaså fredriks eller om den var kvar hemma, det hängde jag inte riktigt med på. och dessa ska ha sov gäster som satt kvar i taxin..

gatufesten.

Ikväll blir det gatufesten med tessan m. flera.. ska bli roligt, Martin betalar :) han har gett mig pengar så jag ska klara mig :) har precis tejpat ihop mina fötter så de ska klara sig en hel kväll, hoppas bara att allt håller annars gör det ont.. fast jag har med mig lite plåster för säkerhetsskull..

tråkigt.

Jag har tråååååkigt............. inte gjort nått speciellt idag, vi var på mcdonalas och köpte en soleroglass och en jordgubbsglass. och fick en soleroglass och två jordgubbsglassar, han i luckan tror jag gjorde fel men det skadar inte oss att få en till glass =) det är andra gången det händer nu på kort tid.. tråååååååååååååååååååkigt...........

arg.

Vaknade halv sex imorse och blev tvungen att gå på toa, dels för att jag var kissis och dels för att se om martin var hemma.. och han var hemma och spelade poker på nätet. när jag försökte somna om kom martin inspringandes och kollade på tv:n och den fungerade inte, liksom den i vardagsrummet.. vi konstaterade att det var en prop som gått och det var det..

Somnade om och vaknade senare men utan tv och akvariumena i hallen var oxå döda.. väkte martin efter jag gått mig själv på nerverna en stund och sa att vi måste köpa proppar annars följer jag med dig på jobbet, sa jag.. min "barnvakt" funkar inte utan ström.. vi stannade till på stan och köpte en varsin langos och köpte sedan proppar.. så nu är proppen bytt och tv:n funka =)

min kusin undra om jag ska åka med henne till brudsjön imorgon men jag sa att jag ska ev. på gatufesten på dagen och ev. lyssna utanför på kvällen.. det är ju sant men den största orsaken till att jag inte vill åka är att min farmor inte firade mig när fyllde år så varför ska jag åka och fira hennes gubbe??? även att de firar inte martin och vi har ändå varit tillsammans i snart fyra år med till och med ett halv år i liden och just på det halv året fyllde han år.. så då kan de inte klaga på att det var långt, fast det förstås då bode de i stan och då var det långt.. är det inte långt för mig oxå att åka dit?? eftersom de klagar på det oxå att det är långt till stan, så det var en anledning till att de inte kom.. men mina kära kusiner då, de bor liksom inne i stan men men..

jag frågade även min syster om kattburen, att jag vill ha tillbaka den.. vi ska ev. "lämna in" Ice på service, så vi slipper fartränder på mattan en stund.. (martin som kom det uttrycket.) och då ska tydligen de flytta gumman till tomas och då kommer jag aldrig få tillbaka kattburen, vill inte låna ut den till tomas för han har redan förstört den en gång och är fortfarande skyldig mig det............................................................... *arg*............................................................

Gatufest.

Ikväll har jag varit på Gatufesten med mamma, vonna, jannice och lea.. vi åt mat först i dattton-tältet, jag åt en nacotallrik. god men jag saknade både lök och ost och köttfärsen var liksom lite mer köttfärsås aktig, men god i alla fall.. Lill Leisen är bara så söt =) vi såg på ständut blakk (eller hur det stavas) och först blev hon rädd och satt i mitt knä och tjuvkollade på scen. efter ett tag så sprang hon till mamma på andra sidan bordet och satt där en stund och kolla.. hon klappa takten och dansa så fint, och att hon kan hålla taken så bra och bara vara två år tycker jag är bra =) efter de hade spelade så gick vi runt lite och stannade sen vid stora scen för att se invigningen och sedan en liten stund på amy diamond.. jannice och lea åkte hem och vi gick runt, runt och så runt.. hittade en tom parkbänk vid motorcyklarna som vi satt och kollade på folk på.. hittade en parkbänk vid stora scen senare som vi satt på, jag som är höken såg när de som satt innan på den klev upp och jag typ redan satt på bänken innan de hunnit kliva upp =) man måste vara snabb =) glömde bort att äta langos innan vi for hem så jag och martin får besöka stan igen.. fast då på dagtid.

RSS 2.0