kyrkis.

det har gått bra för edwin att sova inne på sitt rum. idag måste jag komma ihåg att köpa glödlampor så man får igång hans fönsterlampa och en annan myslampa på hans rum. tur är att både taklampan och spöketlampan funkar. men det roliga är att taklampan är för stark och spöketlampan för svag. så nu ska vi fixa en mittemellan belysningen, en lite mer mysbelysning.

få se om det blir hockey idag på tv´n eller inte. annars har vi nog det vi gör i alla fall. har tagit tvättstuga klockan ett, få se hur länge vi håller på med det. och innan ett, typ nu, ska vi gå till kyrkis. det slutar tolv så man kommer lagomt hem till tvättstugan.

igår  var vi oxå på kyrkis men i kyrkans hus med E&Z&A. pojkarna hade det roligt och lekte på. edwin försvann in i barnmängden. så hitta han knappt.

nää, nu ska vi klä på oss både kläder och ytterkläder och traska bort till nacksta församlingshem.

utveckling.

har glömt att skriva. att i måndags såg jag två nya tänder i edwins mun. brevid framtänderna på överkäken.

och idag tog edwin sina första steg på egen hand. två stycken blev det i antal. och det var mellan vardagsrumsbordet och soffan. han liksom slängde sig så han skulle behålla sin balans. såg väldigt roligt ut.

och idag sover lilleman sin första natt i sitt alldeles egna rum. jag hoppas det går bra. fått varit in en gång och stoppa ner och om han i sängen igen. men annars så. det jag är mest orolig över att inte höra han om han vaknar inatt och imorgonbitti. när han vaknar brukar han sitta och leka och prata med sig själv. så därför tror jag det blir svår hört.. men han får väl ta i från tårna, det lär han sig nog snart.

och vi har bytt en bokhylla i vardagsrummet. och skruvat fast den och den gamla. hunnit möblera den gamla inne på edwins rum. så nu är edwins rum helt klart. eller jaa, det ska in lite tavlor som jag ska lacka. sen så.

vi fick lov att slänga den gamla soffan som stod inne på edwins rum. jag vill så gärna ha hans byrå vid hans säng så spöketlampan kan stå på den. så då fick vi helt enkelt slänga den. men jag behöll dynorna och kuddarna och gjorde en liten myshörna utav det. som jag hoppas kommer bli uppskattat i sinom tid. just nu ligger det mjuka babygymet över det. ska göra rent det och lämna tillbaka, likaså babysittern.

ont.

jag tror nånting har hänt med min axel. har som sagt haft lite ont sen målandet av alla ramar. och nu har jag så ont så jag har huvudvärk och mår illa. fast tror illamående beror på allt jag har ätit idag. smörgåstårta, tårta, kakor, och så lite godis på det. kanske inte är det bästa för magen.. och imorgon börjar alvarlet igen med lchf. och även imorgon ska vi till birsta och handla. edwin får stanna hemma med sin mormor. vi ska köpa bokhyllor, svarta billy. och hur martin hade tänkt hur de ska få plats vet jag inte?? och så var det lite annat små tjoffs som ska med hem. klarlack bland annat så jag kan lacka ramarna. tror även att en förpackning till få följa med hem, har liksom ojämnt nu. blir inge bra. då blir en till ram blå, sen två gröna. tror jag det blir.. och sen lack på alla hopa. så min axel lär inte må så mycket bättre imorgon och dagarna framöver. ska komma ihåg att köpa ipren imorgon!

halsbränna.

åhh. vakna med halsbränna idag. huvva. fick ta en tablett när jag gjorde välling åt lilleman imorse. men har bara tabletter som är korttidsvärkande. är nog allt socker man åt igår. lite störrande är att det är värre än när edwin var i magen.. hoppas i alla fall att det går över snart. för mer socker ska ätas ikväll. sen är det bra på den fronten tills nästa gång.


halsbränna


Den braiga dagen.

en sjukt bra dag igår.

vid tio igår började jag och edwin oss att göra klara. frukost, bad för lilleman. och sedan väcka pappsen. medan han försökte kliva upp ur sängen som för övrigt tog tjugo minuter så packade jag skötvärskan för diverse händelser under dagen. och så gjorde jag mig själv i ordning. vid fem i halv började jag göra edwin klar. och jag måste erkänna, att jag inte kan uppskatta hur lång tid det tar för att få ordning på edwin. fast det bara är kläder och ytterkläder så kan det ta tio minuter. hur går det ihop liksom??

nästan tjugo i åkte vi mot skönsmon. jag som hade tänkt halv. men om vi åkt halv hade jag räknat med en kvar i kyrkan oxå. så i tid skulle vi komma. och det gjorde vi. och fint var dopet. edwin diggade till kyrkoklockorna och till diverse låtar/psalmer på dopet. efter tjugo minuter var dopet klart.

vi packade oss in i bilen utan någon bråttska. åkte till kyrkanshus där fikat skulle vara. och edwin fick göra av med lite energi och krypa runt på golvet. han var så söt. kröp fram till Z&A fastrar satte sig på golvet, han fick uppmärksamhet och blev blyg. lite sött. hittade ett paket på bordet som han försökte ta sig till men blev stoppad av en handväska som var närmare. men då var mamman där, jag alltså, och sa till.

fikade. och tårtan var god. martin tog den blåa och jag den andra. så vi kunde smaka av varandra. och måste även säga att äppelkakan var muma. edwin fick frukt med müsli, och denna gång kunde jag smaka hur den smakade. nu när vi har lchf-paus. edwin fick självklart smaka tårta med mig. det tyckte han var muma. han fick även två stycken riskakor med smak av äpple.

medan presentöppning varade så fick edwin göra av med ytterligare energi på golvet. lekte en stund med Z, såg så roligt ut. och jag måste säga att vi har ett toppen barn. kröp inte långt från oss. fast det kan bero på att det fanns för många saker att upptäcka kring där vi satt. bland annat presentöppningen och dess papperspåse med massa presentpapper och snören i ;)

efter presentöppningen åkte vi hem. edwin var trött. han hade inte sovit något. fast då klev vi inte upp förrän vid halv tio heller, men ändå.. edwin somnade på en gång bilen startade. och sov. när vi kom hem så tänkte jag att jag tar upp han klär av han ytterkläderna och lägger han i sin säng. sover mycket bättre där än i bilstolen. och sist jag gjorde detta så ville inte edwin sova något mer. men denna gång så somnade han på en gång han hamnade i sin säng igen. vaknade nån gång och upptäckte att det inet fanns nån napp i närheten. så martin fick hitta nappen i skötväskan och ge han. jag själv satt och målade.

och påtal om ramarna så har jag nu målat alla. det är nog fyra eller fem som jag ska göra något mönster på. och så vill jag klarlacka alla. de är så matta och fula. vill ha lite glans. blir bättre att damma de oxå. så det ska köpas innan jag är klar med alltihopa..

edwin sov och sov. jag som hade tänkt att han skulle äta hemma. men fick lägga en matburk (innehållet) i en tallrik/skål med lock jag har från tupperwere. och så en "bäbisfestis" i hans pipmugg. är det fest så är det. han måste få något gott att dricka ibland oxå. och så fick vi ta med allt.

martin väckte edwin tjugo i sex. klockan sex skulle vi vara där. och då skulle vi ta ut pengar oxå. stress!!!! och när vi precis går ringer martins syster. då var de i kvissle, och undra om vi kunde hämta mormorn istället för de, och så sa hon att vi kunde betala med kort.

när vi äntligen kom till hotell strand så hade redan martins syster med kompani redan kommit. så det kanske blev bra tajming ändå.. resturangen var så gott som tom när vi kom. fast klockan var strax efter sex så kanske berodde på det. vi hade fått en lång bord på en liten/gamal scene. edwin fick en barnstol som stod på sidan. sa till dagen innan att han skulle med så de kunde ta fram en. hamids "riktiga" kusin var även med. och jag må säga att han är nog bättre på svenska än hamid. varför vet jag inte, men jag tyckte att han ibland lät som en vanlig svensk, utan nå brytning. det tycker jag är bra gjort. det är för övrigt han som fick in martins syster på resturangen vi åt på, alltså med jobb..

en personal kom och presenterade vad vi skulle äta. vi hade en specialmeny, alla skulle äta samma. ulrika fixade saker att dricka åt oss hela tiden. hon vet vart allt ligger, så hon aggerade lite personal ibland. värmde bland annat edwins mat. han hann att äta upp sitt tills våran förrätt kom in. det var jag tror, rökt ren. ren var det i alla fall. och det var i nån röra av något slag. med bland annat rödlök. och så var det tre stycken små toastade trekanter till. och nå päron, som var mjuk och jag tror marinerad i nå "sprit"-aktigt. det var riktigt gott!!!!!! när vi åt förrätt fick edwin riskaka, igen.

och en sak som är dåligt med detta hotell är att det inte finns nå skötbord. edwin gjorde nummer två under vår förrätt. och ett skötbord fanns inte. men inne på tjejernas, troligtvis inne på killarnas, så var det tre handfat. och mellan dessa tre handfat så var det "sten". alltså det var en skiva, och tre handfat i den.. men i alla fall. därimellan fick man plats med en handduk och edwin på den. men då kom nästa "problem" som jag så struntade i. blöjan! fick slänga den i en öppen sopkorg. lite det lär lukta därinne på toa med den blöjan..

vi behövde inte vänta så jätte länge och så kom våran varmrätt in. det var lammfilé med nå små runda potatisar, grillade troa jag. och grillad paprika. och så var det två såser. som jag inte kom ihåg vad det var för något. och allt detta var MUMA!!! och medan vi åt och kollade ut i resturangen så var den full. och tydligen var det bara en kock som jobbade. så han hade fullt upp den kvällen. ulrika plockade vår disk och sprang och hämtade olicka saker att dricka till oss alla.

edwin började bli less på att sitta stil. han var rastlös. och jag kom på varför han tar av sig strumporna jämnt. jag tror det beror på rastlöshet. för på dopet inklusive fikat efter hände det inte en enda gång! men nu när han började bli less på att sitta stil. vi sa till och edwin fick tre sugrör och två drinkpinnar att leka med. och det var lycka för lilleman! ;)

vi fick vänta en stund på efterrätten eftersom kocken var själv. men det var det värt. hade så trevligt. var nå "chockladkaka" som smakade muma. en klick grädde och hemmagjordglass. även konjakflamerade jordgubbar, med lite sås. det var så GOTT!!!!!!!!!

och mellan varmrätten och efterrätten fick martins mamma hennes present. en hotellnatt!! vilken chock. och som hon pratade om vem ska göra tårtorna, och smörgåstårtan. hon som inte tagit fram räckor eller blåbär. ingen extra tröja eller tandborste hade hon med sig.. men jag tror hon blev glad. och vilken överraskningen. alla visste utom henne! och på rummet skulle det finnas champange och choklad. så det ska vi få se vad hon säger om idag.

så efter efterrätten så följde jag och martin med ulrika upp på deras hotellrum och kollade in hur det ser ut. edwin stannade med farmor och dansade salsa. det var salsakväll. och snacka om fina hotellrum, i alla fall den nyrenoverade delen. och jag fattade inte riktigt det dära förrän vi gick till bilen. hotellet är liksom i två olika byggnader. så vi fick gå under vägen i en tunnel intill den andra delen. ta hissen upp på sjättevåningen, och hitta rummet. och fin utsikt oxå. över casinot och havet. fast det var mörkt så vi såg inte så mycket av havet, men ändå ;)

vi kollade även in lite mer av hotellet i källaren, alltså tunneln. de hade en pool. som var avstängd men man såg in. gym var det oxå där. och andra diverse saker. när vi kom tillbaka så bestämde vi oss att åka hem. kollade in i en butik påväg till bilen och såg att klockan var halv tio!!!!!!!!!!!! jag hade uppskattat att det skulle ta tre timmar, och då hade jag räknat med massa övertid. men inte oss emot att det tog en halvtimme till. vi hade det så bra och trevligt.

och vad slutade notan på?? för mig och martni kostade det 540 kr. och då var det fyra drickor med för 25 kr styck.. så ni kan räkna själv.... och vi fick tre-rätters!! ulrika frågade kocken om de inte gick "back". och han sa att det struntade han i, han skulle sluta jobba där.. men priset vi gav för en tre-rätters det är en varmrätt i vanligafall. och då inte en exklusiv varmrätt.

så vi är super nöjd!

måste berätta om varmrätten igen. det var rött lammkött. alltså inte heltstekt, eller vad man säger. som lamm ska vara helt enkelt. men hamid äter inte det. fast egentligen togs denna meny fram eftersom han gillar lamm, och de andra som hade ätit lamm. och då sa han till sin kusin på deras språk vad han tyckte. och kusinen i sin tur översatte till oss andra på svenska. så hamid kom inte undan. hahahahhaha.

och egentligen skulle vi få fisk till förrätt men det blev ändrat. eftersom det finns några som inte äter fisk. nämner inga namn *vissel, vissel*. fast det är inte bara jag som inte äter fisk i vårat sällskap.

påvägen hem igår. stannade vi till på hemmakväll och hyrde en film. och den kan jag varmt rekomendera, närkontakt heter den. den är verklighetsbaserad. så parallelt med filmen får man se RIKTIGA bilder från förhör och hypnoser. när man tänker så, så är nog filmen ganska hemsk. att det verkligen hänt. men jag som inte tror på sådant är lite skeptisk. men kan ändå varmt rekomndera den. även fredde och ida kom hit och kollade på film med oss. ida hade redan sett den så man såg på henne när nått skulle hända. hon hade drömt mardrömmar efter filmen. så jaa, ni ser. så som sagt filmen heter närkontakt.


idag.

idag är den dagen som jag sett framemot länge. och imorgon, så hela helgen har jag sett framemot..

först blir det dop. så snart ska lilleman och jag äta frukost. sen hoppar lilleman ner i badet. efter det så väcker vi hans pappa och kör upp han ur sängen. sen så är det bara att göra sig klar medan han äter frukost och sedan åker vi. och förhoppningsvis så kommer vi inte sent på detta dop. har planerat att åka vid halv så det bör bli bra. så jag MÅSTE ha gjort i ordning allt det tills dess.

efter dopet hinner vi nog hem en stund. försöka få edwin att somna en stund. och medan han sover tänker jag antingen vila själv eller måla klart ramarna, har fyra stycken kvar att måla. för att sedan åka och äta på strand. och kanske eventuellt hämta upp edwins farmor och hamid..

när vi kommer hem ikväll blir det nog hög mysfaktor. med godis, dricka, en liten påse cheeseballs, och två sorters chips. jag hoppas att drickan räcker till både mig och martin. få se om vi kanske stanna påvägen hem och köper mer. vi får allt se.

nu är det nog dax att köra igång dagen på riktigt. med som sagt frukost till mig och lilleman. och inatt eller snarare imorse vaknade han inte av att han ville ha välling igen. han bruka vakna mellan fem och sju och vilja ha välling.

och så hur gick det med axeln? jag trodde det skulle vara värre än det är. så det är helt okej, känns litegranna..

axel.

om jag har ont i axeln imorgon så vet alla vad det beror på.. känner av det nu när man sträcker/rör på höger armen. rör på bara handen är lungt men armen. då känns det i axeln.. och jag har bara gjort hälften av alla tavlor. nu blir det paus tills lillen gått och lagt sig. han ska bara dra i alla tidningar och så. när han sover slipper man ha kollt på sånt. och det dröjer inte så länge tills det är natt för han, max 30 min..

och efter allt målande måste jag ta en dusch. vill inte komma som en färgpalett på dopet imorgon. fast det vore en syn för allmänheten. fast samtidigt så kolla alla på dopbarnet och inte på mig ;)

så en påminnelse till mig själv. stretcha axlarna strax innan sängdax! som jag blev tillsagt sist på massagen.

åhh, en av mina favvo filmer på trean, wild wild west! jag minns att jag sa när jag var mindre att alla will smith-filmer ska jag ha. men nu är det mer alla stephen king-filmer och böcker.

Projekt måla ramar.

Nu har jag startat projekt måla ramar. hoppas resultatet kommer bli bra. så alla färger matchar. ska göra fyra olika grupper: motiv ankorna (som jag gör nu), motiv "glitter" phu, motiv nalle phu, och slutligen motiv zebra. och dessa grupper har fått namn av det som ska vara i ramarna, inget annat. insåg att alla vykort jag har är en aningen för bred, så kommer få klippa av någon milimeter. eller förhoppningsvis kommer det gå att vika. jag hoppas verkligen att resultatet kommer bli som jag hoppas på. om man inte är nöjd vill man inte direkt sätta upp dem på väggen..

ähh, nu ska jag fortsätta. om jag lyckas måla samtidigt som man har en marodör på golvet som river i kastrullskåpet och diverse saker..

Godis.

jag måste säga att det känns väldigt konstigt att sitta här med en godispåse. kanske en vanlig helgdag för andra. även för mig förr i tiden, men inte nu..

och jag trodde jag knappt hade fått något resultat. martin har påstått att det syns på mig. men jag trodde han inte. för jag står still på vågen. inget jag hänger mig upp på för vet att det är måtten som "räknas". och där gav det resultat kan jag lova ;) mycket nöjd. en bra motivering att köra igång igen på måndag. samma resultat efter fyra veckor igen så är jag super nöjd :P nästa "paus" kommer väl kanske att uppstå på halloween, då tessan&alex pratade om halloweenfest/inflyttningsfest.

vår helg är fullbokad till max. var längesedan man hade en sån helg som det var något hela tiden på. lördag ska vi på dop och sedan hinner vi nog hem en stund för att sedan åka på tre-rättersmiddag på hotel strand. förrätten var inte klar vad vi skulle äta men middagen skulle vara grillad lammfilé, har aldrig ätit lamm så ska bli spännande. och till efterrätt så skulle det bli nå flamerat. jag antar nå frukt.. och på lördagkväll blir det chips och godis. fast jag börjar på godiset nu redan. och jag lovar att det kommer att räcka och bli över...

och på söndag är det den dagen då martins mamma fyller år. därav att vi äter på strand. då ska det bli hemmagjord smörgåstårta, tårta och kakor. i massor!!! då på söndagen. egentligen är det en dophjärtegudtjänst som vi i babysången ska medverka i. men som sagt, vi ska till edwins farmor. jag sa det till våran "ledare" en gång vi pratade om dåliga ursäkter. och min ursäkt var godkänd i alla fall, kom vi framtill :)

lchf.

på måndag har jag och martin varit tillsammans i sex år. tänka sig, sex år.. så på söndagen hade jag tänkt att vi skulle ha en myskväll, med kanske ost och kex. och en biteline-pizza. eftersom denna helg ska vi inte köra lchf, det är dop, middag på resturang, och 50-års firande inplanerat. så vi tar en välbehövlig paus från allt med lchf har att göra med denna helg..

men då. jaa, då. tar martin på sig att jobba på söndag. suck. vi ska hinna till hans mamma eftersom han får börja jobba senare. men han glömde nog våra planer, som vanligt. och dum som är så säger man inget. och sur kommer man inte kunna vara förevigt. jag antar att han inte ens kommer att komma ihåg att det var sex år sedan..

men men, inte något ont som har något gott med sig. nu blir det så att vi kör paus från lchf redan imorgon. just för att martin vill ha biteline. han sa måndag först men jag vill köra på med lchf då igen. så då blev det fredag. så nu blev det helt plötsligt tre dagars. han ska köpa med sig någon god frukost, och bröd hem.. sen så ska vi handla imorgon. godis, dricka, frukost till lördag och söndag, chips, och så är jag även sugen på ostkrokar men köper nog en såndär liten påse..

och jag lovar nästan att jag kommer bli äcklad av när jag får en godis i munen. känns som så nu. för godis luktar inte gott. kände jag när vi var på öb och handlade lite för den dära kupongen. men synd var att de inte hade alla "goda-sorter" på öb, så lite ska inhandlas på ica maxi imorgon.

vi får se hur mycket man går upp i vikt denna helg. och jag har blivit sjuk av att kolla kolhydrater på saker. så jag kommer känna mig som ett vandrande berg. men måste få in i mitt huvud att vi inte ska kolla något sånt denna helg, det är förbjudet! Jag vet att vikten man kommer gå upp är bara vätska, så det går fort att bli av med. Tessan föresten, blir det nå träning till veckan??

ska även tillägga att imorgon ska jag/vi inhandla en åkpåse åt lillemanen. de har på barnenshus för 295 kr. så en sån ska vi köpa. ska kolla om det finns helsvarta, annars är fleecen grå..


buzzador-paket.

Idag fick jag äntligen buzzador-paketet. så någon som är sugen på att buzza? det vill säga få lite blöjor, testa och säga sedan vad som tycks? kanske ska nämnas att blöjorna är pampers activ fit, den nya sorten. och i storlek 4, alltså 7-18 kg..

Ny bäbis.

dagen började med en promenad till GA-kyrkan. där babysången idag höll till. på söndag ska vi medverka i en dophjärtegudtjänst men vi ska inte gå eftersom edwins farmor fyller år.

inatt vaknade jag av allt regn. hoppades på att det skulle försvinna, men nej. när jag klev upp regnade det lika kraftigt. packade ner extra byxor, tröja och strumpor om man var dygnsur innan man kom fram. men tack och lov så hade regnet luckrat upp när vi skulle gå. i stort sett duggade det bara..

efter sången i kyrkan var det fika i kyrkans hus. där även kyrkis håller till. så jag och edwin stannade till tolv, och då kvar på kyrkis. edwin valde det själv. efter jag bytt blöja på han och satte han på golvet kröp han iväg medan jag plockade ner allt i skötväskan igen. och vart han kröp?? joo, till lekrummet. där massa leksaker fanns...

edwin lekte på. och vid tolv så lessnade hans mamma. så vi tog vårt pick-och-pack och gick hem. och vanligtvis bruka jag få spänna fast edwin om han ska sova i vagnen, annars ska han kolla på allt och inget. men denna gång, han satt sig inte upp en enda gång. somnade i princip på en gång han hamnade i vagnen.. var en trött grabb.

sprang in på affären och köpte en "paket-påse". så man kan skicka present till edwins nya kusin. ska snart ta och slå in och klistra ihop kuvertet. när vi kom hem så stod min kusin vid dörren, med edwins nya tremänning. vi bjöd på fika, och kolla på den nya tjejen i släktet. hon fick present, allt rosa och tjejigt så klart ;)


Edwin i en de bästa bodys. så söt.

mms_img17718 (MMS)

Edwin i en de bästa bodys. så söt.


Salta fiskar.

min son luktar salta fiskar. och är hal som en ål.. han har hittat vår hemliga låda. vilket han har roat sig med en massagolja med lukt/smak av salta fiskar. golvet under är blått. lär bara bli liiiite halt. plus att han har plockat ur ett och annat.

och på något sätt måste han ha fått upp locket. så som sagt golvet. och hela han. och han har kläder på sig.. så byxorna är alldeles fet av all olja. speciellt hans rumpa. hans fötter alldeles hala och en bit upp på benen.

det är tur att man ska kunna äta den dära. så är inte hela världen men hans mage kanske inte mår bäst av det. sött lär det ha varit i alla fall. så gott lär han ha tyckt.

jag säger det han hittar på massa bus hela tiden. även om han är under uppsikt.

så nu ska den lille få ett bad. lite pinsamt om han skulle lukta salta fiskar imorgon på babysången.. även jag ska ta en dusch, nu när man fått sånt där på sig.

salta fiskar, den blåa varianten och sugis


Glögg.

Nu har man beställt årets glögg. den ska tydligen smaka saffran. muma. martin däremot lär inte gilla den. fast tror han inte dricker glögg överhuvudtaget..

Kanske lite tidigt att beställa glögg. men likabra när de gör reklam för den. hade tur förra året att jag fick tag i en. och då bestämde jag att jag skulle köpa en varje år, av blossas års glögg, för edwin föddes förra året. så skulle vara kul att ha från alla år sedan då..


blossa glögg - 10 (saffran)


träffa farfar.

jag måste berätta. vi träffade martins pappa på ica maxi igår. träffar han alltid på ica maxi eller max i birsta.

men i alla fall pratade med han. han är ganska så virrig. men strunt samma. edwin fick en hundralapp. vi skulle köpa något gott till han. men så blir det inte. ska till birsta idag med mamma (och imorgon med cindy) så ska springa in på lekplaneten, fast han har mycket leksaker och kolla. badleksaker skulle sitta fint, säger lilleman. eller så blir det nå kläddesplagg...

men i alla fall, efter en stund kom hans tant (inte martins mamma). hon börja snacka massa strunt som vanligt. tyckte edwin hade blivit stor. har hon sett han förrut??? sen kom det några människor till. hon sa att det var sonen till martins pappa och barnbarnet. sa att de var lik, hmm. fast de kanske det är ändå, inte kollat så noga...

sen sa hom att martin är teknisk, hmm.. jag är nog mer teknisk, fast inte just på datorer. han fick en fråga. jag tror det är att köpa en ny, eller byta. men kan vara grafikkortet oxå som de sa.. jaja...

men det som stör mig är att denna tant pratar som om hon var bästisar med oss. hon vet inte ett juta om oss. och så berättade  martin att vi höll på med lchf. och då kommer denna tant och säger att martin varit tjock. hade en STOR mage. och det har inte haft. han har som mig gått ner fyra kilo. och hon tyckte det syndes på han.. och för det första så har martin inte varit tjock. och hur kan man säga så till folk man inte känner??? vad då spela för sina kompisar att hon känner oss. jag hade så lust att gå därifrån. jag lade min energi på att roa edwin istället, försökte inte lyssna på hennes skitsnack. och när vi kom till bilen så kom jag på det. denna tant har nog blandat ihop martin med ulrikas kille andreas... och det resulterar i att hon VERKLIGEN INTE känner oss!!!!!!!!!!!!!!!!

politik.

äntligen blir det, förhoppningsvis, ändring i landstinget. nämligen alliansen vann den kampen men måste få stöd av nått annat. om jag förstod rätt.. då kanske det blir nå ordning på sjukhuset..

men i sundsvall är det fortfarande de röd-gröna som bestämmer. hade hoppats på en ändring där oxå, men men..

och slutligen i rikstaden är det alliansen med stöd från nå annat parti.. och jag ber att det inte blir miljöpartiet. då kan vi säga god natt! dyra pengar till bensin osv. då kan martins jobb vara i riskzonen. jag menar deras priser går lite efter drivmedelspriserna. om de blir höga så blir priserna höga. och om priserna blir höga så åker mindre folk taxi. och då blir det mindre jobb. så därför ligger hans arbete lite i riskzonen. men han var först in så han borde vara sist ut. men man vet aldrig, lite annorlunda med sånahära taxi-rörelser....

Så jag ber verkligen släpp inte in miljöpartiet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

finns fler orsaker oxå, men den ovan är den viktigaste. jag ogillar dem verkligen. allt miljösnack är bara totalt överdrivet, så enkelt är det.

och så en liten påminnelse. medan de röd-gröna satt i makten i sina åtta år, eller om det var mer. har ingen koll. så sattes det 15 miljarder på miljön. medan när alliansen satt i makten i sina fyra år så sattes det 20 miljarder på just miljön... så alliansen bryr sig visst om miljön! - fast  jag hatar miljöfrågan, allt är bara så överdrivet.7

Så ska bli spännande hur detta land kommer sluta. fast jag tror det inte kommer bli så hemskt som alla påstår om sd. fast jag vet inte vad de står för heller. och de är framför allt inte nazzister som vissa partiledare påstår. som inte ens ville dela sminkrum, jag menar FJANTIGT.... och nej jag röstde inte på dem. jag röstade blått, och på en av de större partiena.

tupplur.

kanske "bäst" att man tar och lägger sig själv oxå så man får vila en stund. lilleman somnade i mitt knä precis innan mormor kom på besök och lämnde mackor, juice åt lilleman och pengar till mig. hon har oxå börjat med lchf så jag ska köpa ost och saft till hon.

vi ska rösta idag. när alla vaknat. och så ska vi förhoppningsvis handla åt martin mormor, blir lite ont om tid i veckan då  martin börja jobba klockan ett tre dagar och tre och fem de andra dagarna.. så bäst att göra det idag, om handlingen.. så i veckan kommer jag och edwin ha ALL tid i världen, ungefär. sen så vet jag inte om martin ska fiska idag oxå, kommer bli väldigt tajt på tid om han ska göra det.. men men.


Bäbisar.

Och nu har det trillat in bäbisar den senaste dagarna.....

Syster fick en pojke i torsdags. jag som trodde en tjej.

Och kusin fick tidigt imorse, en liten tjej. jag som trodde en kille.

Så nu har edwin fått en kusin och en tremänning bara på några dagar. Lite roligt att tremänningen föddes exakt på edwins 13 månadersdag. vilket innebär att de har samma dagsdatum.. Och jag får köpa bådde blått och rosa. det är det rosa jag längtat till mest ;)

tvättar och städar.

här städas det för fullt. och har tvättstuga. dock så syns det inte på vår tvätthög. tror det blir en tid imorgon oxå i tvättstugan, har så sjukt mycket sängkläder som behövs tvättas. plus det behövs bytas igen. fast det kanske man inte ska säga för då kommer det ske en kattolycka i sängen, igen...

man kanske ska säga att martin städa och jag sitter här! det kanske är sanningen.. jag vänta på att få göra mat. diskmaskinen måste bli klar först. måste ha en skärbräda.. i denna familj är det jag som JÄMNT gör mat. och tvätten, när vi väl tar tvättstuga. dammsuga är martins jobb, har blivit så bara. jag bruka skura, vilket behövs men vi har inget medel, upptäckte vi...

men jag tycker att jag kan behöva en paus från städandet. så martin får "sköta" det. jag menar att det är JÄMNT jag som kliver upp med edwin. och när man är som tröttast på kvällarna, då man behöver mest hjälp/stöd så jobbar martin. inte för att jag klagar på att ta hand om min son, det älskar jag! men nån gång borde man få sovmorgon och han är på hemmaplan. men men..

nu ska jag kolla diskmaskinen om den är klar. eller så väntar jag tills när jag kommer upp ur tvättsugen igen.. snart gått en timme igen. och denna gång behöver jag ingen bärhjälp eller nått. så då kan pojkarna stanna hemma.

Bortslängd.

Något less. tidningarna edwin var med i när han fyllde år är spårlöstborta. antar att en viss martin har slängt dem.. och han som alltid brukar fråga först, men inte denna gång. suck. vilken start på dagen. kommer resultera i att jag kommer vara sur och lätt irreterad hela dagen. jag menar varför ska jag nu spara de andra tidningarna när han fyller 2 och så vidare. liksom ingen idé. uscha vad arg jag är och boven sover och lär göra det framtills ett-två..

hockey.

ikväll blir det nog hockey. timrå-frölunda. martin är påväg till ticnet nu och ska handla biljetter.. och innan hockeyn blir det tacos med tessan och alex, vart vi ska äta är ännu ett frågetecken. :P och om edwin ska med är oxå ett frågetecken. det beror på om mamma ska ut eller inte. ska kolla en snabbis med farmors hans oxå.. annars är det inte hela världen att ta med han. nog med att han lär vara mer rörlig än sist men jag tror han kommer sova så sött..

nu ska jag ge lilleman mat som står vid min sida och gnäller.. det får bli en barnmatsburk idag.

Stå.

idag stod edwin alldeles själv. hos mamma. jag hann inte att se för han stod på andra sidan bordet. men han stod rätt så länge ändå, speciellt för att vara första gången :)

och så när jag kom till mamma sa hon att jag hade en brunfläk på tröjan.. och ändå tyckte jag att jag hade kollat tröjan innan jag tog på mig den.. men slog det mig vad det var. bajs!!!! tur som var, var det bara ytligt så jag tog en våtservett och gjorde rent. och när jag kom hem slängde jag den i smutsen.

just nu håller jag på att testa pampers nya blöja. fick hem fyra stycken med reklamen (adreserad) igår. funka rätt bra ändå. och nu hade han inte på sig dem när han gjorde sitt lass. men undra hur de funka då? "bomullen" är liksom inte ända bak..

busig.

jag har en påhittig och busig pojke. just nu håller han på med att plocka ur vagnen utav diverse saker.. skickade en mms-bild till hans pappa nyss men han har inte ringt än. han ska oxå få ta del av de lite roligare "ajjajena"..

och jag väntar och väntar på sms. av min syster, tror hon har åkt in på förlossningen nu. så edwin kommer snart att få en till kusin. ska nämnas oxå att det är syster som inte bor här i områdena.. och så kommer edwin få en till tremänning oxå inom de närmaste dagarna. hennes tid går ut imorgon, men hon fick tidigare med den pojke som är åtta år. så vi hoppas på att det är en tjej där, menj ag tror det är en pojke. tror vi kusiner bara kommer få pojkar. för både pappa och faster har bara fått tjejer. så då kommer vi bara få pojkar.. och mina halv syskon kommer bara få flickor. men som sagt, det vet vi inte än ;) jag väntar med spänning.

Så vad tycks? bilden gör så det inte ser l...

mms_img17715 (MMS)

Så vad tycks? bilden gör så det inte ser lika rött som det är. och andra benet är det samma sak på..


dilema.

jag kollade upp på internet och de kunde bli röd runt instickningsstället. även att det kunde kännas som en liten knöl just där nålen varit...

men nu till dilemat.?. han är varm där det är rött, och så är allt det röda en knöl.. och så tycker jag att han är lite väl röd. ska skicka en bild..

men tror/hoppas att det inte är nå fara. för han är pigg i övrigt. och inte haft nå feber idag, inte vad jag vet i alla fall. inte tagit nå feber men han är hundra gånger varmare om han har feber...

En stycke tass

mms_img17714 (MMS)

En stycke tass


Kalas.

Igår fyllde syster 30 år. så vi var dit. Av oss fick hon först ett kort med ljud. lite roligt. kortet var större än själva presenten ;) sen fick hon en blomma med en balong på toppen. blev så mycket tapet så jag blev tvungen att lägga något på blomman, därav balongen. och så var det en plast blomma så vikten av en ballong klarade den.. och själva presenten var en mobil. Ohh, hjälp vad glad hon blev.. gick direkt inte att få nån kontakt med henne när hon knappade på den och skulle lägga den på laddingen. och även så var mobilen rosa. jag var lite rädd för att färgen inte skulle gå hem. men det gjorde den!

jag fick nå tee med pepparmint smak. smakade tandkräm, mamma tycker det smakar smält tuggumi. men tycker ändå att det var helt klart drickbart. men nog inge jag kommer köpa hem. köper mest löste hem..

Vaccination.

I tisdags vaccinerades edwin, ett års vaccineringen. Jag trodde jag skulle till "min" sköterska. men det var lite tråkigt att vänta i koridoren. så vi gick in och lekte. och tydligen skulle jag vara hos hon som tillhör det rummet. men men. fick klä av lilleman och väga han, 10590 gram. och en längd på 75 cm. och huvudomfånget var 48 cm. Läkaren sa att han följde sin egna kurva utmärkt. fick dock inte se.. medan vi vägde, och mätte så frågade läkaren lite frågor, om hon kunde gå efter vardagsrumsbordet? om han använde pincettgrepp? och om han slog leksaker ihop?

Sedan blev det läkarundersökning på lilleman. Läkaren lyssnade först och edwin ville ta den dära grejen som han lade på hans kropp. och sedan klämde läkaren överallt på han. och eftersom han inte sa nått så antar jag att allt var frid och fröjd. men har lärt mig sedan 45:an att om de inte säger något behöver inte betyda att allt är frid och fröjd..

men nu tror jag att det är så. sedan var det dax för sprutorna. jag tog fram tutten som jag lite diskret höll i. fick hjälpa till med att dra ut hans ben. det var det jag trodde han skulle gnälla över, att man höll fast han. det tycker han nämligen inte om. men inte ett knyst. och så kom sticken. och inte heller något knyst. edwin kollade mer som "vad var det som hände?".. så mamman fick vara stolt!

Efter BVC så skyndade vi oss till babysången. och sedan hem när det var slut. Och jag trodde som vanligt att lilleman skulle vakna när jag öppnade porten, men icke. så han sov så sött i sin vagn..

På kvällen fick han feber. så det blev alvedon innan sängdax.. igår morse när han vaknade hade han inge feber, skönt. men efter en vila så dök det upp lite feber. men vi åkte till syster ändå, eftersom det inte är vinter. Och jag har jätte svårt att veta när man ska ge barn alvedon? för tydligen kan de ha feber men ändå inte feber.... svårt det dära..

och imorse och även nu. så har edwin rodnader eller ganska stora områden som är rött runt där de stack. och det har jag inte märkt förrut.. konstigt.. och en sak till, nästa gång han ska stickas då han är 18 mån (tror jag) då blir det i armen..

kliva upp.

edwin vaknade när hans pappa kom hem imorse. klockan sju. jag gjorde i ordningen en flaska välling till han. men han somnade nog inte om. det gjorde jag ;) men fick kliva upp tre gånger och stoppa om lilleman. tio i åtta klev vi upp. så nu är det en liten pojke här som behöver sova. som han snart ska få. jag eller vi ska bara slå in paket till syster. som vi ska till sedan.


Vill.

jag vill, jag vill, JAG VILL!! .....

Baka bröd.

jag håller på att baka bröd. gjorde två satser medan jag ändå höll på. och jag gör lchf-bröd. martin är en brödälsakre och saknat sitt bröd. hittade massa recept och nu testat ett. typ scones, men lite hårdare pga av alla frön..

när jag gjorde brödet så var det som en blandning mellan fiskmat och fågelmat. frön och nå flagner (som sväller med vatten). så mackan smaka väldigt fröigt. men nog ganska bra som kvällsfika, om man behöver sånt. jag tog en macka och lite nyponsoppa, och vips så är man mätt igen..

Och nu är äntligen motionscykeln borta. eller snarare i freddes förråd på obefintlig tid ;) vi har inge plats för den. den har stått i edwins rum, där han ska ha sin säng när han flyttar in. och förrådet är packat med grejor... så nu står den där. Förresten någon som vill ha en motionscykel??? en billig peng så är den din.

dax att ta ut brödet. sen sova.

surströmingsfesten.

surströmingsfesten igår var helt okej. martin fixade pappas dator lite snabbt. vilket felet var att kabeln inte satt i datorn :P satt inte fast riktigt i alla fall... sen fixade han spotify igen till han. och medan han gjorde det följde jag med på ica och köpte hårt tunnbröd. snacka om att man blev sugen på en sån macka. och ica såg sig likt.

sen började "gästerna" rulla in. pappa hämtade faster och co. faster fick "leka" vovve eftersom pappa bara har två säten i sin bil. varför han tog den? fråga mig inte, han har en gamal amazon som han likaväl kunde ta.. strax efter kom kusin med ett flyttsläpp. som blev urbart och släppet fick sova kvar hos pappa. och lilla vovven var med. sedan kom ytterligare en kusin. och den sista kusin kom inte. så edwin fick inte leka med charlie eftersom de inte kom. sen kom det massa folk som jag inte riktigt vet vilka de är..

det blev ett surströmingsbord, långbord. och två kortbord som inte åt surströming. och allt detta föll naturligt. vi hade en burk på vårt bord som vi så fint gav bort ;) och vi som inte åt surströming fick grillat kött, hamburgare och korv. men jag tjuvkikade på korven, och den fick vi inte äta! innehållde för mycket klohydrater. så man fick vara snabb att ta kött. fast allt räckte. en stooor byta som blev tom.

edwin fick den sista hamburgaren. kom på när jag typ ätit upp att jag skulle gå och värma mat åt han. han hade precis ätit mellis innan vi åt middag. men då fick jag den briljanta idén att han kunde få potatisgratäng och hamburgare. och så plockade jag ut några majsar från salladen. så edwin tyckte maten var god. och att dricka fick han en barnfestis. är det fest så är det. och man var riktigt sugen själv på ett glas cola...

en sak som var störande var att det var som sagt majs i salladen. och det får vi inte äta. innnehåller på tok för mycket kolhydrater. så man fick sitta och plocka ur. och det var inte lätt... Och vill ni veta en sak! dricka/läsk innehåller inte så jätte mycket kolhydrater som man tror. minns inte exakt. men tror det är runt 12g/100g. och vi kollade på en godispåse, för skojsskull, viktväktarnas 98g/100g. och den ska vara sockerfri!!!! kollade in de här naturis eller vad de heter, malacos som ska innehålla mindre socker, 78g/100g. så dricka är inte så farligt ändå. även vissa matsaker innehåller mer än dricka...

åter till "festen" det blev efterrätt. och inget vi kunde äta. men som tur var hade jag med mig hallon :P och jag antog att pappa hade grädde. och det hade han. så vi vispade ihop det lite snabbt. och hallon med grädde rekomenderar jag starkt! edwin fick smaka lite oxå, fast han hade sina majs stix..

efter maten så bestämde jag att edwin skulle sova en liten stund. sagt och gjort så sov han i vagnen, ca 30 min. alla åkte hem utanför de i min släkt. vi åkte så vi var hemma vid elva. en mycket trevlig kväll!

och jag måste nämna pappas granne. han ska inte ha djur! så enkelt är det. vovven är ute jämt och ständigt. i ett rep, eller koppel kanske det heter. och så har hunden en hundgård han kan springa in i med detta koppel/rep. och i hungården finns det en hundkoja där vovven sover om natten. inga promenader och typ inge sällskap. och skälla kan den. (fast inte lika hemskt som jakvovvarna på andra sidan vägen) och så har de dåligt samvete för de lämnar hunden ensamen så mycket. och tydligen var de jätte stolt över, en gång, att de hade gått med vovven över lägdan. stackars vovve!

och så har de nu skaffat en kisseunge. som de tror är född i påskveckan. super söt är den. orange och en hanne. den ville vara med oss hela tiden. över social. och så säger dessa grannar att den ska vara ute så den blir social, att den inte är social. och denna katt är nog mer gosig än mina siameser, som bestämmer själv när de vill gosa inget fel med det. katten i alla fall följer pappa och de när de är ute. sitter utanför marschen om man stänger in sig, och så skriker den. igår så tog vi in den. kanske lite dumt, men hjärtat smälter. kisseungen busade med vovven och sedan somnade den i kusins famn. så goo kisse. och en bra jagare! tog tre råtter medan vi var där.

men som sagt, dessa grannar ska inte ha djur. tänk er till vinter, vovven som är ute och kissen som är ute i -20 grader. huvva, hemska tanke. alltså en stund om dagen gör inget. men hela dagen/kvällen/natten det gör mycket...

handling.

håller på att fixa till det sista i lägenheten. det kommer alltid nya saker som ska vara med och ha sin plats. förstår inte, hur mycket man än grejar desto mer grejor finner man. martin började fixa köket idag, det vill säga disken. fast vi har diskmaskin blir det berg. och det beror på att maskinen förtillfälle körs. och då lägger man sin tallrik/glas i diskhon. och då förökar det sig och blir ett berg, tillslut...

sen fortasatte vi efter birsta turen och middagen med edwins rum. vi tog helt enkelt tag i tavlorna. vilket vi inte är klar med. hittar ingen tom plats längre. inne på edwins rum är det tomt, än så länge. men där ska jag ha barntavlor. allt planerat.

idag kokade jag lite ris så edwin kunde äta middag med oss. det tyckte han nog om. kycklinggryta med paprika och svamp gjorde jag. så fick dela och ha mig med hans mat. men gott tyckte han. och så på affären köpte jag sockerfri nyponsoppa (den han fick till fika förrut), den ligger i kategori så vi får äta den. så ska ta en kopp snart. men jag ska värma min.. även på affären så handlade vi lite bröd åt lille man, banan, och två stycken en portions krämer åt han.


Äter lite fika. macka med skinkost och nyp...

mms_img17712 (MMS)

Äter lite fika. macka med skinkost och nyponsoppa. Och ja, han får välling innan läggdax.


surströmingsfest.

idag ska vi till pappa. och han ska ha surströmimngsfest. fast för vår del blir det grillade hamburgare, som för många andra. ska tydligen blir ett gäng. mina äldre kusiner med familjer i alla fall. kanske man kan få ett titt på kusins nyinköpta hus oxå ;) men det kommer väl mycket mer folk, tydligen oxå..

vi ska vara "ute" och äta. alltså i marschen, antar jag. så kläder skulle med. inte för att jag har så mycket varma kläder. så för mig får en filt följa med ;) som jag har i bilen. så det behöver jag inte ens packa. men åt lille man ska det packas. vet inte när vi kommer hem så måste nog ha med mig hans vällingflaska, för säkerhetsskull. och så kläder då. lite leksaker, så han och charlie har att leka med. och så tänkte jag ta med mig hans matstol, utan bricka. den får stanna hemma. och så vagnen så klart. få se om man tar en promenad på byn lite senare.

hoppas att kunna åka om inte allt för länge. martin står i duschen. edwin ska nog oxå få ett bad. men efter hans bad åker vi. så kanske ska ta och börja packa en liten väska med leksaker och sånt. ska en snabbis på affären oxå. vi måste ha med oss bubbelvatten, ska testa mango som tessan sa var så god. och så ska lille man få en barnfestis.

undra om pappa har kvar staketet i marschen?? så fall kan man stoppa barna innanför där när vi ska ta och äta :P pappa har många filtar som man kan lägga först. och sedan leksaker. det enda är att charlie ska dra edwin i håret, det lilla hår edwin har. och edwin är lite större så han är lite mer "våldsam". men sist gick det bra. edwin kröp bara iväg medan charlie satt still och kollade på. så vi får se hur vi gör.

och detta tycker jag om surströming.

lukta illa.


dagen.

idag fyller min kusin år. så vi ska dit när vi alla är klara. kan tänka mig vid tolv-ett, kanske. är bäst att vara mätta när vi kommer dit eftersom vi inte kan äta nån tårta eller nå andra gosaker. vi får hålla oss till vattnet. edwin ska få busa lite med charlie :P

sen så om jag hinner ska jag träna med tessan klockan fem. tycker jag bör hinna. ska handla oxå innan det. ska bli korv och blokålsgratäng idag. och helst så skulle jag nog vilja äta innan, blir så sent annars. men det hinns inte. så jag får göra gratängen stoppa den i ugnen och hoppa in i duschen medan. och martin får steka korven. vilken utmärkt idé.

nu ska jag kolla hur man göra blomkålsgratäng. typ alla recept vill ha i philadelfiaost, det vill inte jag ha i. så måste hitta det ultimata.

Hals.

edwin gjorde så jag fick hjärta i halsgroppen, två gånger om, idag.. fast det är i efterhand jag insett vad som egentligen kunde ske.. Och bananer, eller smaken, vi tre går inte ihop!

skulle ge han banan på sängen. vi satt oss ner. han fick tre lite större bitar (i tre omgångar, alltså en bit i varje omgång), som han fick på babysången och inget uppstod då. han måste ju ändå lära sig tugga.. Men sen så började han liksom jaa, harkla eller vad man säger. jag dunka han lite lätt i ryggen. det hjälptes inte. jag tog av han haklappen (varför jag nu gjorde det) han försökte grina och gjorde inte det. och det sägs att barn som inte grinar, kan inte andas. alltså om nått sådant händer. så jag tog han lade han över min ena arm och dunkade han i ryggen, som tjejen på 45:an gjorde. det började komma tårar och grin från han. så allt "var" lugnt..

jag gav han vatten men han ville inte ha. tog på han haklappen och började ge han banan igen. och samma sak hände igen. men denna gång fick han ligga på min arm med "snea" dunk i ryggen lite längre.. han grinade som en tok, och var svettig. jag tog tag och grävde i hans mun. tänkte att måste få ut biten. och vad fann jag! joo, en lång flärp från nån förpackning. den är lång om man jämför med edwins hals. tröstade edwin, som fick vatten. som han drack. hämtade tutten. och gick sedan raka vägen till martin och visade. och även lämnade flärpen.

jag brukar plocka upp såna små saker som jag ser. men tydligen inte martin. blev lite små irreterad. det var efteråt som jag fick lite smått panik. det var då jag insåg. var nog tur att jag inte fick paniken i när det skedde. även att jag kom ihåg hur hon gjorde på 45:an. MÅSTE fråga på bvc nästa gång (på tisdag) hur man egentligen ska göra. så man är säker, om det nu skulle hända igen. vilket vi inte hoppas på.

efter edwin lugnat ner sig så ville han äta upp sin halva banan. vilket han fick. men nu mosade jag den, för säkerhetsskull. vet att allt detta berode på denna flärp. men tänkte att kanske det var lite ömtåligt därnere i halsen nu. och det resulterade i en bananätning som gick långsamt, alltså en tjurig/grinig pojke som tyckte det gick för sakta..

träning.

idag har man tränat. aerobics på friskis och svettis. så nu hoppas jag på att man komemr igång med träningen igen. ska försöka mig till två gånger i veckan i alla fall. nå mer tror jag att jag inte kan. i och med dieten. rekomendationen är att man inte ska träna om man ska äta lchf, men jag antar att man kan väl träna måttligt. lär inte göra nån större skillnad..

en roliggrej då. morfar frågade mamma. "Hur går det för Mari att äta olja?" fett för han är tydligen olja, så han tror jag lever på olja. mamma fick förklara. jag var inte med. man kanske ska hänka på mamma nån dag och besöka han. var länge sen nu. jaa, vi får se när tid ges..

imorgon blir det babysång-premiär för denna termin. ska bli roligt. dels att se alla barn igen och dels ha något inplanerat varje vecka. och lära sig lite låtar igen ;) även imorgon måste vi nog till birsta och hämta systers 30-års present..

måste tillägga att det känns i mina armar! från träningen. har nog aldrig gjort så många armhävningar förrut. och så är man otränad. det erkänner jag oxå..

nu ska jag dricka mitt kalla te. så går det att vara småbarnsförälder. det var visst nån som ville ha välling, och diverse andra grejor. så han hamnde i säng. och mitt te kallnade..

Tävling.



Jag är med i utlottningen av 20 fleeceset till barn från SMILEBUTIKEN.SE
i Therese blogg, vad med här du också


Edwin har börjat nått till ytterligare hyl...

mms_img17711 (MMS)

Edwin har börjat nått till ytterligare hylla i badrumet. Vad finns på den hyllan, talar bilden för sig själv.


kallt.

fryser. kanske dax att stänga våra vädringsluckor då ;)

idag ska tydligen eventuellt martin köpa en ny bärbardator, som om han inte tyckte vi hade nog.. blir något less. men men..

och idag fick jag brev från babysången oxå. den börjar på tisdag. men det ända är attvi ska på bvc då. så nu försöker jag få tag i bvc. och ändra tid där. skulle bli bäst om jag fick en tid senare.. men det kanske inte funka så.. annars får jag avboka bvc. vilket jag oxå hade sett framemot. se hur lång han är och hans vikt.

det löser sig nog..

RSS 2.0