Vattenpistol.

edwin fick ta med sig sin vattenpistol, modell större, ut idag, fylld med vatten. jätte roligt tyckte edwin att det var. han har inte fått in snittseln med att pumpa vattnet. han kan pumpa någon gång men inte tillräckligt för det ska bli en lång vattenstråle. men det kommer. han bruka komma med den och be om hjälp.
 
han ville till och med ta med den till sängen då han skulle sova. först lade jag den långt bort på hans byrå men kände att han nog kommer lägga den i sin säng ändå. så jag tog med den och lade den i vardagsrummet istället. och fått säga x antal gånger ikväll att vi leker med den imorgon. fyller på med vatten och går ut.
 
som han säger på sista bilden "kaj, kaj" vilket betyder pang, pang. tycker den sista bilden är så härlig.
 
 

Smultron.

har hittat vad som luktar smultron lite varstans på området. och jag skojar inte då jag säger att det luktar precis som smultron.
 

Checking.

har väl börjat sett över vad som ska packas osv. inte för det är någon bråtska än. vi ska ta någon dag och åka testa hörlurar med edwin. just för de vi har på sladd inte sitter så super bra. annars får de duga. men samtidigt är de väldigt billiga så funderar på att köpa ett par billiga och se om de sitter bättre.

sedan så ska en väska hämtas och ett papper skrivas ut och skickas. vilket jag egentligen skulle göra idag men får försöka hinna det imorgon. tänkte att edwin skulle gå med i en barnklubb på båten och då ska ett papper skickas in. så jag hoppas han blir anmäld i klubben innan vi åker, dvs kanske får något på posten innan. men det märker vi. inte hela världen.

sedan funderar jag på hur jag ska göra med väskor. ska som sagt ha en liten på hjul. sedan min "handväska" (som inte är en handväska utan helt enkelt en väska, men har det lite som skötväska oxå) och den lär bli fullpackad så edwin måste ha med sin lilla ryggsäck med saker att leka med på bussen. men sen kommer "problemet" att jag tror att hans lilla ryggsäck inte räcker. för tänkte ta med mig en kudde till honom som han kan ha på bussen. den kommer i alla fall till användning påvägen hem då klockan hinner bli rätt så mycket innan vi är hemma. antingen tar man kudden i handen eller så tar jag en utav "skötväskorna" (dvs gympapåsen) och stoppar kudden och snuttarna i den.

får se hur jag gör. hinner packa om rätt många gånger i mitt huvud innan det är dax att packa på riktigt. men tänkte så fort jag får väskan stoppa ner saker eftersom, såsom hörlurarna kan åka ner nu. då vi inte använder de, så de inte glöms. vilket även våtservetter och blöjor.

sedan bör jag börja planera vad vi ska ha på oss. då typ allt som är "bra" är smutsigt. och hinner nog bli skitigt en gång till innan vi åker. lite svårt det dära med kläder. då man har sina favoriter som man använder ofta. och sedan vilket väder det kommer bli, och så ombyte på edwin. men men, långt kvar innan vi åker...

Kryssning.

nu kommer det bli en kryssning till. bokade idag. edwin ska få följa med oxå. första gången för honom. under sommaren är konferansdäcket enbart till barn. massa små rum med massa saker att göra. finns bland annat massa tv-spel att spela, dock är väl edwin för liten för just det. men massa annat. bland annat hade de en hoppborg och bollhav när vi åkte på sommaren för något är sedan. sen är det lite mer saker. temat för iår är sommarspel.
 
kommer i alla fall bli spännande. så nu ska lite saker lösas först. måste ha en väska att packa i ;) och sedan några hörlurar till edwin, helst en bärbar dvd eller bärbar dator med. men annars får det bli mobilen. kanske inte så stor skärm men får duga åt den lille herren.
 

Klännig.

köpte en klännig för att ha på bröllopet vi ska på om inte allt för länge. så här ser mönstret ut. kanske inte helt rätt färger men typ. nu fattas det skor till mig, och ev en underdel till edtwin.
 

Konstigt.

sjukt det var inatt. var en katt som låg på min kudde som alltid den senaste tiden. men hon var så mörk så jag trodde det var Morrisen. blev tvungen att vakna till riktigt och känna. lite roligt att jag kan känna vilken katt det är på pälsen deras. samme ras på dessa tre men helt olika.
 
det var så klart inte Morrisen utan Isolde som tagit över kuddplatsen. måste säga att det är lite mysigt med en katt ovanför huvudet.
 
min älskade kissekatt som är i himlen
 
 
 
 

Omringad.

jag är omringad. den som är närmast har motorn igång. mys har vi.
 

Sovrutiner!

edwins sovrutiner har blivit alldeles tokig nu medan M har haft sin semester. försökt att lägga han i tid senaste dagarna men han vaknar inte förrän 10 ändå på "morgonen". blir ändring på det till veckan, antar jag. och imorgon och på måndag ställs klockan för olika anledningar.
 

Vardagliga saker.

Har väl inte gjort så mycket dagarna som varit. massa vardagligt. var i alla fall på thai marknaden på norra berget igår. var väl direkt inge speciellt men kul att kolla och så var det gratis även parkeringen.

Bilbingo.

hoppas på turen ikväll då. ska på bilbingo. hoppas på att få tuta en gång i alla fall ;)

Badrumshyllan.

länge nu har jag tänkt att jag ska städa våran badrumshylla men inte gjort det. blir tokig då man är på toan och ser allt i en ända röra. så idag tog jag tag i saken och städade den medan edwin badade. skulle dock ha haft mer "lådor" så man kunde sortera lite mer än vad det är nu. blev en ica-påse som slängdes med massa tomma förpackningar och en del saker som inte används. och jag min klant tappade min deo i golvet. och så klart sprack den. så imorgon måste jag köpa ny, helst två. ett stick, som varit slut länge som jag glömt att köpa. och så den sorten jag tappade i golvet som var bättre än förväntan för min del, därför jag köper en ny.
 
men en viss skillnad är det i alla fall på bilderna. finns väl lite mer saker att slängas. men får ta det i nästa omgång.
 

Depend Holographic - Silver (2025)

så då var det dax för nytt lack igen. har varit utan i snart en vecka och känner mig otroligt nacken utan något nagellack. denna gång fick det bli ett nytt (igen) från Depend. Holografiskt så klart, och det heter så mycket som Silver (2025). så nu äger jag tre stycken holografiska och jag hoppas på att samlingen kommer bli större.
 

Pottan.

idag hände en magisk grej. satte edwin på pottan innan han skulle bada. bara för skojs skull. och han började klappa händerna innan han reste sig så antog att han hade kissat. men nej, han hade gjort en liten dutt. så det var ännu bättre.
 
ner i badet och satte han på pottan igen efter, som jag bruka göra, och då kom det massa kiss i pottan. satte på han enbart kalsonger för att testa hur det gick. så han fick gå så en stund. efter ca 30 min satte jag han på pottan igen men då kom det inget, och inget var det i kalsongerna heller. men då tog jag på han en blöja för att han skulle gå och sova. så hoppas det fortsätter i denna riktning. skulle vara lite roligt.
 
han tyckte det var lite obehagligt att vara utan blöja höll på att joxa osv med kalsongerna. men efter en stund var det full fart och busade som vanligt.

Bättre?

just för tillfället känns det bättre. tänka på här och nu så går allt bra. får se vad dagen har att erbjuda.

Passa på?

mankanskeskataochförsökasovanumedandendåligaenerginliggerlitemernormaltmendettog en stundpåmaskinenochdetknapptattblitröttochsvettig.

Robot?

dåligthumörharjagtyckersyndomminkäresambokommerpåiefterhandhurjagbetermigvilketgörattjagkännermigännudummarevarförkanmanintevaraenrobotutanalladessadummakänslorochtankarjagskulleegentligenbehövafåurmigdendummaenerginpånågotsättpromenadskullejagtagitpåengångkännslitesentnumenkanske måste kläpåmigochdrautgårinteattsovadetkryperikroppenhuvudetbankarmagengörontögonenbrännerlistankangöraslångmedandraordenerginmåstebortinnanjagfårroförstundenskullehaftenstudsmattakännermigstarkareänförrvilketbrukavarailskaförmigsåmassablandadekänslorochallaavdendåligakaraktärenochdetintemotnågonutansnararemotnågotellersituationenisigkännerattmåsteskrivaförattfåurinteförattdethjälpermenkanskebraändåvemvettrorjagskataochhoppalitenualternativtsättamigpåcykelnochtanågotvarvochdetifreddetkännerjagiallafallattjagvillvaraifredärvälmittsättattbearbetaellersnararepackapåochglömma

Depp.

alltärskitjustnuingetgårbralillenärienperiodsomdetärmycketgnälliochljudnivånskaviintenämnamyckethögmendetkanjagtamenläggpådåattjagäterallergitablettersomgörentröttsåextremtröttpådetochvädretgördetintebättresedanärdetmassaandrasakersomjagintetänkernämnasomjagtrorärpåfrestandeförmigALLTsomfickbägarenattrinnaövervarattmittenaminneskortintevillfunkamassafinabilderpålillensomtroligtviskommerförsvinnamassafinaminnensomviskapatblirtokigbarajagtänkerpådettrorjaggåriidesnartslippatänkapåsakerochtingundraomjagkommerlyckassomnaellersåkommerjagsovasomenstockantingeneller

Var är solen?

så tråkigt väder. när kommer solen?? men tur som är är det behaglig temperatur ute. inte kallt. dock så regnar det, vilket gör det kallt på kroppen i alla fall.

Tomater?

troligtvis beror mina eksem på matallergin, dvs tomaterna igen. fick order om att inte äta sådant nu, att vara försiktig. men det är så svårt då tomat är en stor ingridiens i typ alla maträtter. jag kommer nog köra på som vanligt. dock kanske börja välja rätter här hemma som inte innehåller någon form av tomat. jag antar att det blev så här någon gång jag testade rätten jag gjorde. att sakerna inte var tillagad än.
 
sak samma. fick utskrivet allergitablett som jag skulle äta 2 per dag i fem dagar. och de som blev kvar ska jag ha i nödfall senare. kunde ta tre dagar innan allt var borta.
 
fick för övrigt vänta först i två timmar i väntrummet och sedan nästan en timme i rummet. sjukt tråkigt. förstår inte varför det tog en sådan tid.

Klias.

jag har fått någon allergisk reaktion i ansiktet. eller vad det nu är. det kliades igår. tanken slog mig då att det kunde vara maten, då jag en gång i tiden varit känslig mot tomat. men inte på detta sätt, då har det mer svidit och blev rött på en gång.

när jag vaknade kliades/klias det än. och så har det blivit sådär trevligt rött. i alla fall på den sidan jag har sovit. precis smörjt i ansiktet om det skulle vara pågrund av uttorkning (vilket jag är säker på det inte är) men värt att testa i alla fall.

så jag håller på att intala mig själv om att inte klia. lite svårt då jag glömmer bort det. man kanske ska smörja in hela ansiktet med bedövningssalva? ;) hoppas ni förstår att det var en skämt.

Innedag.

idag har det bara fått bli en inne dag. det enda ärende vi hade var affären. köpte lite ostbollar. som edwin smaskar på just nu. vi har lite söndagsmys då det inte blev något igår. mums.

Morfar 80 år.

träffade syrran med familj utanför oss. medan vi gick ner mot morfar med ett stopp på att träffa mamma&co. så började det regna. och det ökade och ökade. så sista biten till porten hos morfar sprang jag med vagnen. M hade edwin i handen och de sprang de oxå.
 
hos morfar så bjöds det på biteline pizza. och jag skulle vilja veta var pizza-killen tänkte när han kom. för först var morbror med sambo ut och öppnade dörren åt honom. så han fick följa med. kommer till en liiten etta med 15 pers i. och ska leverera 5 stycken stora pizzor. var lite halv kaos då alla hade precis kommit och då alla samtidigt.
 
morfar öppnade presenter och fixade med blommorna han fick. eller han och han, han stod där i alla fall. min morbror fixade drinkar. margaritha. och den var god. fast tog bara en. sedan så fanns det ett barskåp fullt med saker som det oxå bjöds på, men nej tack sade jag då.
 
sedan var vardagsrummsbordet full med massa gotta. persikor, nektariner, jordnötter och godis. barnen slängde sig över godiset även några av oss andra, nämner inga namn ;)
 
det bjöds oxå på tårta och kom på nu att jag tog ingen tårta. fast var mätt så skulle inte riktigt gå ner. barnen blev serverad tårta då L skulle iväg till sin pappa. men jag var alldeles för mätt då. sedan glömde jag bort det.
 
det börjades så klart spela kort. poker som de sade. men texas hold'em är ett annat ord för det. vi gick hem strax efter syrran med familj gick hem. M skulle jobba och jag och edwin gick hem och latade oss.

Gatufesten 2012 - Lördag

tog en sväng ner på gatufesten denna dag också. är ändå sista dagen för iår. trodde det kunde bli regn men med +22 grader ute så chansade jag på att det skulle vara uppehåll. för molnen såg inte så gråa ut. gjorde oss klara och tog bussen som man så klart fick vänta på, som vanligt.
 
när vi kom in så skyndade vi oss till clownen sam och kollade på han. edwin fick sitta på "dryckeshållaren" på vagnen. höll i honom och vagnen oxå, för den delen. just för att han skulle se lite mer utav clownen, hans stora favorit. det var några som gick och delade ut godis medan vilket edwin tyckte var jätte bra. när clownen var klar bjöd han på "idolkort". edwin fick två. gick in på tivolit och edwin fick dra i ett snöre, ett grönt denna gång. och vann ett lejon. insåg att vi kunde ha köpt en lott brevid där det var garanterad vinst och blixten var minst poäng så typ garanterad en blixten. gick till sluchen så edwin fick en sluch. vilket han gillar.
 
gick runt. och edwin fick gå lite nu och då. men då med en hand på vagnen annars fick han inte gå själv. gick till stora scene där "we are singers" precis skulle uppträda massa "barn" som sjöng olika låtar. det var inte så hög ljudnivå men efter en stund ville edwin ha sina hörselkopor som han så fint visade. pekade under vagnen och sedan på sina öron medan han pratade på sitt språk. så han fick ha på sig de. kollade klart och sedan kom tobbe trollkarl. såg inte hela med han då edwin ledsna. gick runt och besölt att vi skulle äta lite lunch. blev samma som middagen på onsdagen. från det grekiska. en tallrik med kött och pommes. vi delade som då.
 
började blåsa lite oroartat. och himlen började bli lite väl för mörk. så jag tyckte vi skulle åka hem. men så klart missade vi precis den bussen som gick då. så fick snällt vänta. men lekte lite i oasen, eller vad det heter. men edwin kan inte riktigt klättra där. och jag säger sådant att om man inte kan klättra upp är det inte mening att man ska vara där. gick till bussen i skaplig tid just för att hinna med den.

Hoppas på inge regn.

så klart hannd et regna lite innan jag bestämde mig riktigt hur vi skulle göra. det började klarna upp och var någorlunda. så vi gjorde oss klar och åkte bussen till stan. skynda oss innan regnet skulle komma. inte för det regnet medan vi varit borta eller när vi kommit hem. tyckte det började blåsa lite oroligt och molnen började mörkna. då beslutade jag att vi gick hem. nu "väntar" vi lite på att tiden ska gå så vi kan gå ner och fira min morfar som fyller 80 år idag. och han firas med biteline-pizzor. hans egna val, det är han som bjuder oss andra. ska bli mysigt i alla fall. och hur vi kommer få plats i hans lilla etta är ett mysterium då vi kommer bli 18 pers, då barnen är inräknade. men man får väl snällt ta en golvplats.

Händige Manny.

Har jag inte en roligt barn, så säg. Händige Manny på tv´n. edwin sprang in på sitt rum. jag trodde han lekkte därinne. men ut kom han springades och ställde sig framför tv´n med en såg, skruvmejsel, och en tång. (allt i plats på klart)

tror han börja gilla Händige Manny mer och mer. oftast bruka han stå med sin hammare och säga "kaaaj" vilket betyder pang.

Klibbigt.

inte för att klaga, det gör jag inte. men var lite klibbigt i natt. min M kom hem och sov. men han klev upp och öppnad vädringslucka på min sida. då påpekade han att det var varmt. hade inte känt efter förrän han sade det.

sedan så kom edwin in till oss halv sex imorse och grinade. han hade slagit igång tv´n och disney junior var inte ens igång den tiden på dygnet så det var bara en svart bild. därför han var så ledsen. så förklarade för honom att vi ska sova en stund till. så han fick sova med oss en stund. men han somnade inte om förrän vid halv sju. och klev upp halv nio igen.

så kan vara en anledning varför det blev så klibbigt. alltså edwin. man ligger lite mer tajt då med han i sängen.

Vädret.

få se om man törs gå in till stan idag. sade till edwin igår kväll att han skulle få dra i ett snöre. men hade då inte kollat vädret. och enligt det ska det regna, och även rgena nu. vilket det inte gör. har regnet lite grana ser jag på marken ute. men som sagt det regnar inte just nu i alla fall. även att vädret säger +20 och om man kollar internet så är det snarare +15. liite skillnad om man säger så. och det ser inte ut att vara så mörka moln på himlen, än så länge.

så får se om man törs ge sig iväg en sväng eller om vi stannar hemma. tänkte göra oss klara nu i alla fall och så får vi se vad vi hittar på.

Tvätt igen.

tvättade som sagt idag igen. och det enbart för edwin ramlade igår och det syndes som det kunde bli fläckar. så ville ta itu med det på en gång. tur det är mönstrade shorts så det syns inte så väl. för en liiiten fläck blev det på fiksömen. men tror den kan komma att släppa efter några tvättar med fläckbortagning.

Lämnade edwin själv hemma. första gången fick yoghurt och flingor. hörde sedan hur han sprang när jag väl var nere i tvättastugan och krånglade med en maskin som inte riktigt ville min väg. men jag kan knepet och drog på dess strömbrytare och då var den med på noterna igen.

men i alla fall, hörde hans små fötter springandes. då jag hade tvättstugan under vår lägenhet. hann att skapa många saker framför mig vad han gjorde. hur många hyss han hade gjort osv.

men nej, inte ett enda. ställt sin tallrik på diskbänken vad det enda han hade gjort. så duktig så. han väntade på ett bad som jag hade lovat han. men först så ville jag ta en kall dusch så han fick så snällt vänta. vilket han gjorde, satt så fint på golvet och kollade med krokodilen (halkmattan).

de andra gångerna jag sprang ner i tvättstugan låg hani sin säng. en gång sov han inte. men var ändå i sin säng när jag kom upp och den sista gången så sov han när jag gick ner.

Gatufesten 2012 - Fredag

gick ner på gatufesten med mamma och mammas M. och så edwin så klart. och hör på detta. edwin gick hela vägen från hemma till stan. lång bit för de små benen. tänkte att han fick gå så mycket han orkade för blir en del sittande i vagnen när man väl är på stan. mest för det är så mycket folk. men upptäckte att edwin är jätte noga med att hålla en hand på vagnen så det skulle kunna funka med att gå brevid oxå. vilket han fick göra ett par gånger.
 
kom in till stan. köpte en coka cola och kollade in starke man. jag och edwin gick en sväng efter han hade ätit upp alla riskakor jag hade med, tok unge. lite roligt då, vi gick i kapp sötnos (drakungen). och vid den så var det en hund som stod och skällde och var allmänt nyfiken och rädd. sötnos busade med den, antingen med hundens mattes beviljelse. när sötnos vände torddes hunden nos på dess svans.
 
edwin blev lite sur då vi inte gick in på tivolit, han vet att det bara är roliga saker där. gick som sagt tillbaka. och stannade och kollade. fick även se en gren då vi fick bra med plats. edwin fick sin kära tutte, snutte och kanin så var han tyst och vilade/kollade och allmänt uttråkad. hejjade gjorde han lite i alla fall på alla de starka som skulle flytta det enorma däcket på 500 kg. det bara skakade i marken då det landade. vi stod väldigt nära.
 
vi gick sedan vidare. så jag fick så snällt tillbaka edwins tutte, snutte, och kanin. och jag sade att han skulle springa till sin mormor som gick i förväg. var lite folk just på detta ställe. men han sprang inte. även att mormorn hörde oss och stannade och ropade på honom, men nej. skulle hålla en hand på vagnen.
 
vi gick runt lite och kollade läget. gick in på mc donalds och köpte en cheesburgare och en äppeljuice till edwin som han fick. jag skulle köpa en langos. obefintlig kö. så gick rätt så fort. även att de gjorde fel på mammas beställning så jag fick min langos innan jag hade betalt den ;)
 
hittade en parkbänk som vi satt och åt på. edwin fick springa runt den efter vi ätit. och var allmänt busig. sprang in på cubus och köpte solskydd, den jag har är gamal men nu har jag äntligen en ny. hittade även ett par byxor till mig som fick följa med hem. rosa-aktiga "knickers" eller vad de kallas för. sval är de definitivt.
 
gick ut igen och gick något varv. gick mot himlabadets tält och där fick edwin en balong. och även så åville han krama uttern. men edwin tog inte riktigt för sig så vi började gå. då blev edwin besviken och berättade minnsan att han ville krama. så mamma sprang tillbaka med edwin så han fick sin kram av uttern och då var allt frid och fröjd igen.
 
såg en från ständut blakk och kom på att de kanske spelar. och jepp, så rätt. tio minuter tills de skulle börja. så jag iväg och köpte godisremar som skulle få följa med hem. och så en sluch till edwin som han kunde roa sig med medan vi kollade på ständut blakk. på med hörselkopporna på edwin. och efter en kvart så sov edwin i "oljudet": jag tycker de är bra så oljud är det väl inte, men kanske lite högt. tur som är så hade han på sig hörselkoporna.
 
vi gick mot fontänen och satte oss där en stund. filosoferade lite och kollade på folk. att det kan vara så kul ;) edwin vaknade efter ca en timme. så då blev det massa lek för han. fick en glass av M, som han tyckte var muma. han blev filmad av tv-bolaget som filmade starke man tävlingen (uppvisning). serbisk tv, tror jag det var, eller bosknisk. inte säker. en kanal jag inte känner igen i alla fall.
 
efter en timmes lek så tyckte jag det fick vara nog så vi hann hem till tvättstugan (och jaa, jag har tvättat igen). dock så skulle jag kunnat ha suttit där hela kvällen. så skönt i solen. se massa folk. och ju längre tiden gick desto mer musik skulle man höra runt om.

I solen.

blev lite trött nu känner jag. har varit i solen sedan tolv idag. och mestadels gått. okej då, vi har stått och och suttit stundtals oxå. ville inte åka hem för det var så skönt i solen. en lite mer detaljerad berätelse kommer lite senare då edwin somnat och jag har fått i mig brie osten jag köpte, mitt nya beroende :P

Depend Holographic - Heather Pink

glömt att berättat att jag har köpt ett till holografiskt nagellack från Depend. denna gång blev det Heather Pink (2028). kanske inte bästa bilden då det är svårt att få med det holografiska och så har jag även haft det på mig i två dagar men den får duga.
 

Promenad?

idag blir det oxå en sväng på gatufesten. får se om vi går in till tolv eller om det blir till ett. vilket som så är det dax att göra oss klara.

Gatufesten 2012 - Torsdag

fick väcka min kära M imorse då jag tyckte det var dax att åka. först byta bil till våran egna, men tvätta de båda först. sedan ner på stada. och försöka hitta en parkering. chansade vid navet och vi hittade en på en gång. me like :) i med pengar och gick och kollade runt. stannade vid himlabadets ställe och edwin fick en ballong och tatuering. och sedan målade han i en av deras målarböcker. som han fick med sig hem. även att vi såg uttern och gick och kollade på han på nära håll. till och med att edwin tordes ge han en kram. var lite roligt. träffade även sötnos. en liten drake, som en "trollkarl" sitter på. sötnos var rätt så spännande hon oxå.
 
valde att äta nästan på en gång. nachotallrik till oss vuxna och pannkaka till den lille. gott tyckte edwin som snodde x antal chips från våra tallrikar och ville smaka majskolv. att han gillar det så mycket. det fastnade i hans tänder, mellan antar jag. vad han blev söt när han försökte få bort det. och han lyckades rätt fort ändå. innan jag hann reagerat att det satt fast majs mellan tänderna på honom.
 
efter vi ätit gick vi en sväng men kom inte så långt förrän Lea kom springades och sade "buuu". vi bestämde att ses senare då de skulle gå och äta. vi tänkte ta oss en sväng om. fast inte in på tivolit då det var målet med Lea, syrran och mormor.
 
kom inte så super långt då vi gled in på åhlens och jag köpte den dära skjortan jag klämde på igår kväll. till edwin på rean. som han ska ha på bröllopet i augusti. en kortärmad som går i ljusblått, och lite andra färger. snygg är den i alla fall. köpte även en t-shirt som passade i färgen på hans shorts då han hade sölat festis över hela tröjan. så vi bytte tröjan på en gång i affären efter jag betalt den. passade även på att gå in på apoteket och köpte alcogel som man kan ha i handväskan och även någon gel som man kan sätta på bett. för mina myggbet håller på att göra mig tokig.
 
fyllde på med pengar i parkeringsautomaten och så gjorde edwin en överaskning i blöjan. så bara att byta i vagnen. gick smidigt och fort. gillar det. teamwork och idérikedom. gick in i daltoontältet och träffade på de som precis var klara. tajming igen, me like :)
 
gick till tivolit. jag och syrran delade på ett åkband på 6 turer. så lea och edwin fick åka tre var. de började med luftballongerna. och det gillade edwin. spännande. och sedan gick de till bilarna. vilket edwin åkte igår oxå. men det var oxå roligt. men edwin råkade, eller vad han gjorde, ta lös sig från spännet runt. men kan säga att den behövdes inte. så två varv försökte han sätta fast den igen vilket inte riktigt gick. sedan gav han upp och njöt av åkturen.
 
sedan gick de till masken (som jag säger, larv enligt lea). och lea var lite nervös inför den. edwin tyckte det skulle bli kul då han ville åka den igår redan. jag satte fast de lite väl hårt. i alla fall för leas del. frågade om det gick bra men hon svarade mig "det är lite tajt" men fick inte upp så hon fick så snällt sitta så.
 
när de väl åkte så blev jag lite orolig att edwins solhatt skulle åka av. var så roligt att kolla. edwins mun var som en fågelholk då det gick neråt. skrattade åt honom. han tyckte det var kul och lea slutade vara rädd. och det var nog tack vare edwin. att han inte blev rädd utan skrattade och var glad. då släppte det för henne. vilket var tur.
 
vi gick runt lite på tivolit. spelade på ett chokladhjul men vann inget, så klart men hoppas kan man. edwin fick dra i ett snöre och fick en brun liten björn denna gång. han fick även en sluch. vilket mamman eller pappan knappt fick smaka av. tok unge.
 
gick sedan ett varv innan vi avslutade vid fontänen i vängåvan. edwin fick leka runt med lea. och så klart ramlar han på gruset och slår upp sin hand igen. och ena knät. fast kom mest blod på handen. så tur jag hade med plåster, kanske inte bilplåstrena men vanliga tråkiga. de fick duga i alla fall. och nu innan läggning så tvättade jag rent såren med klorhexidin. svider så klart. vill få slut på den så jag kan köpa mig en alsolsprit som inte svider. vet dock inte om det blev riktigt rent. vet inte om det är något i såret på handen. tänkte kolla mer på den imorgon (fredag). kan vara huden som är hård oxå. får se imorgon (fredag).

Myggbet.

jag har massvis med myggbet som kliar. börja bli lite smått tokig på det. och salubrinen är borta så får så snällt köpa ny. funderar på att smörja in med bedövningsalva men eftersom det är så många finns risken att jag blir väldigt bedövad ;)

Gatufest - Onsdag 2012

Himla strul det blev med det här med gatufesten. och att jag aldrig lär mig att jag inte ska tro på allt som sägs. att se framemot saker som inte blir av, det som stör mig mest. för tydligen var det inte så viktigt som det sades.
 
tur som är hade vi det roligt på gf med R och hennes familj. barnen fick springa lös där det var lite folk och de busade på.
 
träffade de vid ica. gick till universitetet. sedan vidare in till stan. tivolit stod först på schemat. det åktes karuseller till höger och vänster. edwin fick dra i ett snöre och vann en turkos pudel. eller som han säger "vovva". rätt så häftig ändå. edwin fick även åka en karusell. alldeles själv för den delen. det var roligt tyckte han. kan meddela att det blir mer sådant imorgon (torsdag). ska då försöka att han ska åka masken, men han måste åka med någon då. ska försöka övertala M att åka med honom. måste bara komma på ett sätt att muta/övertala ;)
 
åt mat. och det efter "vägen". jag valde grekiskt. tog en tallrik med nå kött och strips på. edwin fick stripsen och tomterna, även lite kött. men han är inte förtjust i det så det blev bra uppdelat. var gott. speciellt tsatsiken till. jag hittade för övrigt en tom parkbänk som vi fick avnjuta vår middag sittandes. rätt mysigt och charmit på sitt sätt. 
 
vi gick runt och kollade lite. hamnade vid vängåvan och fontänen. mycket roligt, tyckte edwin. såg lite mindre trevliga saker och var nära att gripa in. men ordningsvakt kom precis. sedan såna hära rödklädda, ambulans eller vart de kommer ifrån. hann inte se om ambulans eller polis kom till platsen då vi gick.
 
gick runt lite till och hamnade inne på gallerian kollade runt och jag köpte ett par shorts jag kollat på åt edwin som nu var på rean. efter vi gått klart där så gick vi till en plaskpöl åt änder. bakom polishuset ligger den. och edwin gick i med sina skor så tänkte låt gå då. skadan var redan skedd. så kan meddela att edwin var blöt från topp till tå. och då för han plaskade med en pinne eller kastade sten. men tog sten som redan låg i vattnet. edwin hade roligt i alla fall, tur det. hade med extra kläder, kanske inte för just det syftet, men det fick han så snällt ta på. hade dock inga fler skor eller strumpor men är det sommar så spelar det ingen roll. fick filten så det gick bra.
 
var väl vid den dära pölen en timme. gick sedan vidare mot coop. edwin somnade vid bilbolaget, så han fick sova. handlade lite och sedan vidare hemmåt. men en liten omväg för våran del. ville ha sällskap så vi följde med R och hennes familj till deras port och sedan blev det raksträcka hem får våran del. kom väl hem strax efter nio och började att packa ur vagnen, och sist edwin. flyttade han från hans vagn ner till sängen. och han sov.
 
kanske inte den bästa bilden. men är från mobilen, har några bättre på kameran (tror jag)

Tvättis.

idag så har jag tvättat och då gjort som många andra i min omgivningen gör. köra nästintill allt i torktummlaren, allt utan saker som inte vill vara där plus tröjor osv med tryck (mest edwins kläder med andra ord) glömde dock helt bort att jag hade en oversize-tröja som jag tvättade första gången. den krympte visst till en normal storlek (typ). och vips så minskade tiden i tvättstugan rätt så fort. bara två maskiner kvar, eller kanske tre om man räknar sambons kläder som oxå ska tvättas. och allt det hinner jag imorgon. dock så tog jag den tidigaste tiden 7-10. men likabra att få det gjort. vill inte "förstöra" en fin dag med tvättstuga (såsom idag) då den där solen inte vill stanna så länge.

Ut.

jag tror vi går ut en sväng i det vackra vädret. bäst att passa på då det är sol och nästintill ingen vind. me like :)

RSS 2.0