Den braiga dagen.

en sjukt bra dag igår.

vid tio igår började jag och edwin oss att göra klara. frukost, bad för lilleman. och sedan väcka pappsen. medan han försökte kliva upp ur sängen som för övrigt tog tjugo minuter så packade jag skötvärskan för diverse händelser under dagen. och så gjorde jag mig själv i ordning. vid fem i halv började jag göra edwin klar. och jag måste erkänna, att jag inte kan uppskatta hur lång tid det tar för att få ordning på edwin. fast det bara är kläder och ytterkläder så kan det ta tio minuter. hur går det ihop liksom??

nästan tjugo i åkte vi mot skönsmon. jag som hade tänkt halv. men om vi åkt halv hade jag räknat med en kvar i kyrkan oxå. så i tid skulle vi komma. och det gjorde vi. och fint var dopet. edwin diggade till kyrkoklockorna och till diverse låtar/psalmer på dopet. efter tjugo minuter var dopet klart.

vi packade oss in i bilen utan någon bråttska. åkte till kyrkanshus där fikat skulle vara. och edwin fick göra av med lite energi och krypa runt på golvet. han var så söt. kröp fram till Z&A fastrar satte sig på golvet, han fick uppmärksamhet och blev blyg. lite sött. hittade ett paket på bordet som han försökte ta sig till men blev stoppad av en handväska som var närmare. men då var mamman där, jag alltså, och sa till.

fikade. och tårtan var god. martin tog den blåa och jag den andra. så vi kunde smaka av varandra. och måste även säga att äppelkakan var muma. edwin fick frukt med müsli, och denna gång kunde jag smaka hur den smakade. nu när vi har lchf-paus. edwin fick självklart smaka tårta med mig. det tyckte han var muma. han fick även två stycken riskakor med smak av äpple.

medan presentöppning varade så fick edwin göra av med ytterligare energi på golvet. lekte en stund med Z, såg så roligt ut. och jag måste säga att vi har ett toppen barn. kröp inte långt från oss. fast det kan bero på att det fanns för många saker att upptäcka kring där vi satt. bland annat presentöppningen och dess papperspåse med massa presentpapper och snören i ;)

efter presentöppningen åkte vi hem. edwin var trött. han hade inte sovit något. fast då klev vi inte upp förrän vid halv tio heller, men ändå.. edwin somnade på en gång bilen startade. och sov. när vi kom hem så tänkte jag att jag tar upp han klär av han ytterkläderna och lägger han i sin säng. sover mycket bättre där än i bilstolen. och sist jag gjorde detta så ville inte edwin sova något mer. men denna gång så somnade han på en gång han hamnade i sin säng igen. vaknade nån gång och upptäckte att det inet fanns nån napp i närheten. så martin fick hitta nappen i skötväskan och ge han. jag själv satt och målade.

och påtal om ramarna så har jag nu målat alla. det är nog fyra eller fem som jag ska göra något mönster på. och så vill jag klarlacka alla. de är så matta och fula. vill ha lite glans. blir bättre att damma de oxå. så det ska köpas innan jag är klar med alltihopa..

edwin sov och sov. jag som hade tänkt att han skulle äta hemma. men fick lägga en matburk (innehållet) i en tallrik/skål med lock jag har från tupperwere. och så en "bäbisfestis" i hans pipmugg. är det fest så är det. han måste få något gott att dricka ibland oxå. och så fick vi ta med allt.

martin väckte edwin tjugo i sex. klockan sex skulle vi vara där. och då skulle vi ta ut pengar oxå. stress!!!! och när vi precis går ringer martins syster. då var de i kvissle, och undra om vi kunde hämta mormorn istället för de, och så sa hon att vi kunde betala med kort.

när vi äntligen kom till hotell strand så hade redan martins syster med kompani redan kommit. så det kanske blev bra tajming ändå.. resturangen var så gott som tom när vi kom. fast klockan var strax efter sex så kanske berodde på det. vi hade fått en lång bord på en liten/gamal scene. edwin fick en barnstol som stod på sidan. sa till dagen innan att han skulle med så de kunde ta fram en. hamids "riktiga" kusin var även med. och jag må säga att han är nog bättre på svenska än hamid. varför vet jag inte, men jag tyckte att han ibland lät som en vanlig svensk, utan nå brytning. det tycker jag är bra gjort. det är för övrigt han som fick in martins syster på resturangen vi åt på, alltså med jobb..

en personal kom och presenterade vad vi skulle äta. vi hade en specialmeny, alla skulle äta samma. ulrika fixade saker att dricka åt oss hela tiden. hon vet vart allt ligger, så hon aggerade lite personal ibland. värmde bland annat edwins mat. han hann att äta upp sitt tills våran förrätt kom in. det var jag tror, rökt ren. ren var det i alla fall. och det var i nån röra av något slag. med bland annat rödlök. och så var det tre stycken små toastade trekanter till. och nå päron, som var mjuk och jag tror marinerad i nå "sprit"-aktigt. det var riktigt gott!!!!!! när vi åt förrätt fick edwin riskaka, igen.

och en sak som är dåligt med detta hotell är att det inte finns nå skötbord. edwin gjorde nummer två under vår förrätt. och ett skötbord fanns inte. men inne på tjejernas, troligtvis inne på killarnas, så var det tre handfat. och mellan dessa tre handfat så var det "sten". alltså det var en skiva, och tre handfat i den.. men i alla fall. därimellan fick man plats med en handduk och edwin på den. men då kom nästa "problem" som jag så struntade i. blöjan! fick slänga den i en öppen sopkorg. lite det lär lukta därinne på toa med den blöjan..

vi behövde inte vänta så jätte länge och så kom våran varmrätt in. det var lammfilé med nå små runda potatisar, grillade troa jag. och grillad paprika. och så var det två såser. som jag inte kom ihåg vad det var för något. och allt detta var MUMA!!! och medan vi åt och kollade ut i resturangen så var den full. och tydligen var det bara en kock som jobbade. så han hade fullt upp den kvällen. ulrika plockade vår disk och sprang och hämtade olicka saker att dricka till oss alla.

edwin började bli less på att sitta stil. han var rastlös. och jag kom på varför han tar av sig strumporna jämnt. jag tror det beror på rastlöshet. för på dopet inklusive fikat efter hände det inte en enda gång! men nu när han började bli less på att sitta stil. vi sa till och edwin fick tre sugrör och två drinkpinnar att leka med. och det var lycka för lilleman! ;)

vi fick vänta en stund på efterrätten eftersom kocken var själv. men det var det värt. hade så trevligt. var nå "chockladkaka" som smakade muma. en klick grädde och hemmagjordglass. även konjakflamerade jordgubbar, med lite sås. det var så GOTT!!!!!!!!!

och mellan varmrätten och efterrätten fick martins mamma hennes present. en hotellnatt!! vilken chock. och som hon pratade om vem ska göra tårtorna, och smörgåstårtan. hon som inte tagit fram räckor eller blåbär. ingen extra tröja eller tandborste hade hon med sig.. men jag tror hon blev glad. och vilken överraskningen. alla visste utom henne! och på rummet skulle det finnas champange och choklad. så det ska vi få se vad hon säger om idag.

så efter efterrätten så följde jag och martin med ulrika upp på deras hotellrum och kollade in hur det ser ut. edwin stannade med farmor och dansade salsa. det var salsakväll. och snacka om fina hotellrum, i alla fall den nyrenoverade delen. och jag fattade inte riktigt det dära förrän vi gick till bilen. hotellet är liksom i två olika byggnader. så vi fick gå under vägen i en tunnel intill den andra delen. ta hissen upp på sjättevåningen, och hitta rummet. och fin utsikt oxå. över casinot och havet. fast det var mörkt så vi såg inte så mycket av havet, men ändå ;)

vi kollade även in lite mer av hotellet i källaren, alltså tunneln. de hade en pool. som var avstängd men man såg in. gym var det oxå där. och andra diverse saker. när vi kom tillbaka så bestämde vi oss att åka hem. kollade in i en butik påväg till bilen och såg att klockan var halv tio!!!!!!!!!!!! jag hade uppskattat att det skulle ta tre timmar, och då hade jag räknat med massa övertid. men inte oss emot att det tog en halvtimme till. vi hade det så bra och trevligt.

och vad slutade notan på?? för mig och martni kostade det 540 kr. och då var det fyra drickor med för 25 kr styck.. så ni kan räkna själv.... och vi fick tre-rätters!! ulrika frågade kocken om de inte gick "back". och han sa att det struntade han i, han skulle sluta jobba där.. men priset vi gav för en tre-rätters det är en varmrätt i vanligafall. och då inte en exklusiv varmrätt.

så vi är super nöjd!

måste berätta om varmrätten igen. det var rött lammkött. alltså inte heltstekt, eller vad man säger. som lamm ska vara helt enkelt. men hamid äter inte det. fast egentligen togs denna meny fram eftersom han gillar lamm, och de andra som hade ätit lamm. och då sa han till sin kusin på deras språk vad han tyckte. och kusinen i sin tur översatte till oss andra på svenska. så hamid kom inte undan. hahahahhaha.

och egentligen skulle vi få fisk till förrätt men det blev ändrat. eftersom det finns några som inte äter fisk. nämner inga namn *vissel, vissel*. fast det är inte bara jag som inte äter fisk i vårat sällskap.

påvägen hem igår. stannade vi till på hemmakväll och hyrde en film. och den kan jag varmt rekomendera, närkontakt heter den. den är verklighetsbaserad. så parallelt med filmen får man se RIKTIGA bilder från förhör och hypnoser. när man tänker så, så är nog filmen ganska hemsk. att det verkligen hänt. men jag som inte tror på sådant är lite skeptisk. men kan ändå varmt rekomndera den. även fredde och ida kom hit och kollade på film med oss. ida hade redan sett den så man såg på henne när nått skulle hända. hon hade drömt mardrömmar efter filmen. så jaa, ni ser. så som sagt filmen heter närkontakt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0