Sjuk.

som sagt edwin bruka vanligtvis inte sova på hemmaplan. men först i torsdags somnade han medan jag var på vc och sedan stan. och mamma var hemma med han. och nu idag. och nu andra gången för dagen. han är sjuk min lilla pojke.

han somnade som sagt förrut i soffan. så kom mamma och lea hit en sväng. då vaknade han i soffan. eller mamma var och kände på han. och tyckte han var väldigt varm. lea kände hon oxå. så jag blev tvungen jag med. och han var varm. så när han vaknade till så tog jag febern 39,2. så i med alvedon i han. tog 7,5 ml. det står 5 ml på förpackningen och läkaren säger 8 ml. så jag tog mittemellan.

jag som hade planer på att komma utanför dörren idag. såsom bara ner på affären. men mamma sa att hon och lea kunde stanna medan vi åkte. så fort på med resterande kläder och iväg på affären. så snabbt som möjligt. först coop sedan kvantum. köpte även mer flytande alvedon till edwin.

när vi kom hem igen berättade lea att edwin hade spytt. så han hade hostat så han spytt fyllde mamma i. och endast slem. de gick och jag gjorde maten. edwin fick pannkakor då vi hade såna kvar i frysen. han åt nästan tre stycken. vilket jag tycker är bra.

och medan jag fixade maten. så hostade edwin. och han spydde. så han kom snabbt in på toan då det kom mer men tur M var snabb med han så det kom i toan i alla fall. torka och greja fick vi lov att göra. sedan åter till matlagningen. vi åt mat. edwin fick en vitlöksmacka han oxå men han åt den inte. det skulle han ha gjort i vanliga fall.

efter maten så började edwin bli trött och höll på att somna i soffan. så jag snabbade mig och hämtade en ny blöja och febertermometern då det var dax för ipren om han fortfarande hade feber. och vad ser jag på termometern, joo 39,1. så i med ipren 3,5 ml tror jag det blev. tog det som står på förpackningen. sedan innan han somnade på sin kudde låg han och hostade och så klart kom det lite spya.

så M fixade soffan. jag av med tröjan på edwin. tvätta bort allt äckel på den likaså kudden, och örngottet. så hittade en ny kudde. men denna gång virade jag först in den i ett lakan som är mot väta. alltså plastad froté fast inte det. den är gamal och är efter M var liten. så ett lakan med "plast" på undersidan. det virade jag först in kudden med. sedan ett örngott. kanske inte en lika mysig kudde. men om det händer igen så börjar det bli lite ont om just kuddar i den storleken. så jag fixade en lösning på det hela i alla fall.

och sedan somnade lillen i soffan. där han sover än. känns som man vill lägga en filt över honom men vet att det ska man inte då han har hög feber. och det rosslar när "snarkar". tycker så synd om han. jobbigt att vara sjuk. och just ögonen går i vågor. och nu är det andra ögat värre än det första. var alltså tvärtom förrut. plus så har han blivit lite svullen och röd, igen. det som hade gått ner. men inte lika hemskt som förrut.

så planen för mig ikväll blir en lugn hemmakväll med edwin. då M ska iväg och jobba. spela tv-spel, och se på tv´n. edwin får sova i soffan tills jag ska gå och sova. då lyfter jag över han till vår säng. dår han får sova tills M slutar sju imorgonbitti. så får han lyfta över edwin tills sin säng.

själv så sitter man på HELspänn. och kollar in minsta lilla rörelse lilleman gör. för en kramp vill vi inte ha. lite små jobbigt. att sitta på alerten och kolla till han. har allt planerat om det skulle komma. vart först och främst suppen ligger, mobilen. väskan. och saker som ska i den. måste, och bara måste, ha med mig mitt penicillin. funderar på att plocka i väskan lite smått. speciellt då M åker på jobbet. bättre att vara förbered än springa runt som en yrhöna och försöka hitta det man ska ha.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0