Dagis - dag 1.

idag började lillman på dagis. inskolning var det idag, och hela denna vecka.

dagen började lugnt och ökade till stressigt. och sedan lugnt igen.. kom inte iväg förrän tjugo över nio. skulle vara på dagis halv tio. varför ska det vara så svårt att få på en overall när man har lite bråttom? det är alltid då det tar längst tid att klä på lilleman, varför vet jag inte..

kom iväg. och chansade på vägen som går framför . att den var skottad. om den var det så går det lite fortare. annars tar det i alla fall 3 min till. och därför chansade jag på denna väg. skottat var det. men det var snömodd. vilket innebär att däcken på vagnen sjönk ner i snön som var kvar. och ojämt skottat var det oxå. men men. bara att da och se allmänt glad ut. väl ute på gångvägen fick jag ta själva vägen sista biten. eftersom det var så smalt skotat, och massa snöklumpar osv..

kom till dagiset halv tio. massa barn var ute. en personal frågade om det var edwin. när jag sa vi skulle på inskolning. hon visade barnvagnsförrådet. och möblerade om så vi fick plats. tog min edwin och gick mot dörren längst bort som hon sa. när jag närmade mig. kom en personal från avdelningen brevid och presenterade sig och fråga om det var edwin. och sa en en gång att vi skulle dörren längst bort.

när jag väl kom till dörren såg jag massa barnhuvuden. de var påväg ut. och när de är påväg ut är vi påväg in.. edwin fick en krok. ganska långt in. är nöjd med placeringen, i alla fall. och tydligen är det ett barn på avdelningen, en tjej, som bor på 28:an. de sa till lilltjejen att det var en ny pojke som skulle börja, och även att det var en granne till henne. och lite roligt är att edwins inskolningspersonal, eller vad det heter, bor i vår trappuppgång på tredje våningen.

hon frågade om vi bodde längst ner. vilket vi gör. sen sa hon att hon tyckte vår fondvägg i vardagsrummet var fin. jag frågade om det syndes så väl. då började hon sa att man ser när man kör framför porten osv. men jag sa att även jag kollar in till grannar. ett vanligt fenomen bland oss svenskar. och sånt får man räkna med när man bor längst ner. även att vår fondvägg har fått henne på renoveringstankar ;)

men i alla fall. vi lekte först i ett rum. innan edwin beslöt att gå vidare till nästa :P matsal. sen lekrum igen.. och till det lekrummet satt det fast tre andra rum. jaa, fyra då om man räknar med "matsalen". ett av dem rumen fanns det en kana i, och musik, speglar. och där inne sov de flesta barnen. och det andra rumet som satt fast var ett kuddrum. det kommer edwin gilla :P och han var även därinne så det fick helt klart godkänt. och det sista rummet som satt fast är blöjrummet. därinne byts det blöjor. och ett paket fyller dessa lådor. jag frågade :P en rad i lådan och så är det en till låda där man kan lägga resten, och även i den andra lådan bruka de kunna lägga tjocktröja osv som de haft när de är ute..

efter en stund kom en som skolas in på stjärnorna. han känner vi från förrut. och de lekte en stund innan de gick vidare. efter en stunds lek så kom ett barn in. han ville inte vara ute något mer. edwin och den pojken lekte lite. som barn i deras åldrar gör. alltså brevid varandra. men edwin var mer och skulle kolla runt på allt nytt. mycket spännande.

när det  var typ 20 min kvar kom alla andra barn in. det var typ 6 tjejer och 3 killar (med edwin inräknat) så det är ganska många tjejor. och de flesta av dem är typ tre år så de går nog inte så länge till på denna avdelning. men det kommer väl bli lite annorlunda imorgon när alla 15-timmars kommer.

och även så sa hon att jag får bestämma mina 15 timmar själv. vilka dagar och så. om jag ska ha han på 15 timmar. och det roliga i det hela är att så sa de inte till min syster när edwins kusin började.. och massa annan info fick jag. och ett papper jag ska fylla i och ta med mig..

så imorgon hoppas vi på att edwin fått sina lappar överallt. då ska vi även äta lunch. både jag och han. och en bra sak är att de har kockerska. och gör all mat från grunden, så gott som. och även är maten ekologisk, fast det bryr jag mig inte så mycket om. och grönskaer får barnen på samlingen. typ morotstavar/paprikastavar. de har upptäckt att barnen äter grönsaker då. och inte om de kommer på tallriken sen. och även så får barnen frukt efter lunchen. och mellisarna består oftast av mjölk och macka, i alla fall tre dagar av fem..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0