Förmiddagen den 31:e okt 2013.

Den 31:e kom. Och vi började morgonen med att kliva upp tidigt då vi skulle till logopeden. De spelade och övade ljud och prepositioner och så klart lite färger men mer betoning på ljuden denna gång. Helt klart godkänd på ljuden. Både jag och logopeden kände att "vad gör vi här" för ljuden kunde han. Nu testade vi inte alla ljud utan de ljud vi övade kunde han. Så nöjd. Bestämde att ses före jul, och hon skulle beställa mer berättarböcker till oss då våra kommer ta slut efter December.
 
Vi tog bussen hem igen och hann vara hemma i ca 30 min innan vi skulle vandra vidare till VC. Edwin lekte med bilpåsen jag hittade dagen innan. Jag höll på att missa tiden för jag flippade med något på datorn och hade satt en tidsgräns men missade att kolla på klockan ;) men i tid kom vi ;) Tur det är nära, och nerförs. 
 
Anmälde oss i luckan som vanligt och vi satte oss och lekte med de få leksaker det fanns. Blev uppropad av en kvinna. Och det var hon jag hade pratat med i telefon, suck tänkte jag då. Kom direkt in i "labbet". Hon frågade samma dumma frågor igen. Och såg väldigt tveksam ut. Jag hann att tänka att nu kommer vi få gå hem igen utan ett stick i fingret. Frågade om jag hade berättat vad vi skulle göra för Edwin, vilket jag såklart hade. Jag har något i mitt huvud som heter hjärna, tänkte jag svara men var tyst. 
 
Väldigt mesig och sävlig var hon. Tordes inte riktigt. Men till slut så. Edwin sade inte ett knyst. Vill bara ha ett plåster vilket man ska ha om det kommer blod. Tror sköterskan blev lite chockad och sade något i stil med att det här gick ju bra. Hon var säkert inte van att ta prov på barn. Maskinen tar lång tid och vi pratar på om väder och vind, typ. 
 
Maskinen blir klar och jag frågar hur det var. För hade i förhand frågat I vad ett blodsocker ska vara, så jag hade lite koll själv. Men frågade vad värdet var då det var klart. Men hon svarade att det visade inget och bad oss kissa i en mugg. 
 
Lätt tänkte jag med en pojke som måste hålla i sig i toan och inte kan hålla i muggen själv. Men problemlösare som jag är funkade det galant. Först fick Edwin lite vatten då jag vet att det bruka ha den effekten att det vill ut. Och så kan det vara lite psykiskt, att nu blir jag kissnödig. Han fick hoppa upp på toastolen och jag fick skynda mig dit med muggen. Och jag lyckades att inte tömma muggen när jag skulle trassla ut den igen. Förklarade för Edwin vad hon skulle göra med hans kiss. Det tyckte han var super spännande, att de skulle kolla i hans kiss. 
 
Vi fick sätta oss och vänta i väntrummet intill labbet där det fanns någon barnbok att läsa och några skvallerblaskor att läsa. Vi gjorde det så bra vi kunde. Hon kom och sade att hon ville prata med läkaren innan vi fick gå. Jaha, tänkte jag då. Om det inte visade något och hon ändå vill prata med läkaren. Blev väldigt fundersam. 
 
Läkaren kom och de stod utanför labbet och pratade så jag hörde vartenda ord de sa. Men försökte vara med Edwin och låtsas som jag inget hörde. Läkaren svarade super stressat att hon inte hade tid med oss än så mycket hon ville. Men att sköterskan skulle ringa upp till Barn och berätta att det var ett barn med någon-sjukhus-term. Och eftersom vi var det enda barnet och vi var sköterskans patient just då förstod jag att det var vi de pratade om. 
 
Hon fösvann och vi satt kvar. Efter en stund kallar hon på oss. "Jag vill prata med er". Det var bara att snällt följa med till rummet. Där satte vi oss. Och hon berättade att - Dina aningar var helt rätt. Jag har ringt Barnmottagningen och de vet att ni är påväg. Jag sade att vi skulle gå hem först och packa ihop om vi blev kvar. Det kommer ni nog bli, svarade hon. men hon tyckte det var bakvänt att vi skulle åka buss. Men svarade att vi hade gjort det imorse, och bruka göra det till sjukhuset. Men såg på hennes ansiktsuttryck att hon helst ville att vi skulle åka på en gång och det inte buss men hon gav med sig att vi kunde få gå hem en snabbis. 
 
Påvägen hem ringde jag först mamma men inget svar. Sedan ringde jag M och berättade. Frågade om han hade vägarna förbi så kunde han skjutsa oss. Han skulle åka hem och skjutsa oss, så det var bra. Men jag skulle packa först. Mamma ringde upp och jag berättade vad de sade och vart vi var påväg. Hon sade att vi skulle ringa sen. 
 
Väl hemma förklarade jag för Edwin att vi kanske skulle få sova kvar på sjukhuset och han blev helt vild och glad. Tycket det skulle vara super spännande. Och jag sade att vi kanske fick åka hem också då blev han surare och gnällig. Det blev två väskor jag packade. En Edwin väska med kläder och nessär. Och en väska till mig med kläder och nödvändiga saker såsom nessär, korsstygn (kan man inte klara sig utan det) och ett block som jag alltid har med mig när det blir något sådanthär. Min kudde som jag inte kan klara mig utan låg också på högen. Jag tog min Adidas-väska där det går i en hel del. Lade ner en tutte och kaninen då jag inte visste om det skulle bli massa stick och kanske en ledsen Edwin. Likabra att vara förbered. Lade även ner plånbok, kamera, Ipod, laddare till diverse, dvs det mest nödvändiga och extra kläder till Edwin. Så vi skulle klara oss till M kom med sakerna. För packningen lämnade vi hemma tills vi visste hur det skulle bli med övernattning eller ej. Så fick han ta det i bilen då han slutade och åkte hem en snabbis om vi blev kvar.
 
Min busunge.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0