överbeskyddande.

jag tycker det är lite väl överbeskydande att "ta bort" katt/katter när man får bäbis. och vad jag menar med ta bort är att lämna den/dem till andra för en stund, vilket oftast leder till att man gett bort de/dem, inte alltid med oftast... Lämna över den/dem för att man är rädd för att de ska lägga sig på bäbis som sover. Det förstår jag. men katter går att lära.

mina vet att man verkligen inte får vara i edwins säng. morrisen kan få ett ryck att lägga sig där, men inte när edwin är där. och det har inte hänt sedan vi sänkte sängen.. Men i alla fall, de går att lära. jag använde metoden vattenspruta. finns andra sätt oxå, men jag tycker den är mest effektivast. behövdes bara visa två-tre gånger så var den saken klar. likaså med vagnen. fast de försökte igen när vi flyttade, men samma sak där 2-3 gånger så var det klart.. katter är smarta ting, så de lär sig snabbt. gäller bara att vara mer envis än vad de är, vilket i mitt fall inte är så svårt ;)

jag ställde fram bäbissakerna innan edwin kom. just för att mina katter skulle lära sig innan han kom. slippa det "problemet" när edwin kom hem. till och med att sängen skruvade vi upp när han hade kommit men låg inne på 45:an. så katterna hann att lära sig att där får man inte vara.

så jag tycker det helt enkelt är överbeskyndande. och edwin var ändå prematurbarn. hade inte ens en tanke på den saken. för jag VET att man kan lära katter saker och ting. har lärt morrisen att sitta, vilket inte funkar likabra längre. vi är otränade.

och tänk på katten/katterna. de blir stressad över att komma på något nytt ställe. dels att förflytta sig dit och sedan komma in på det nya stället. nya lukter. kanske till och med finns andra djur där.

siameser
siameserna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0