Fyllt i.

nu har jag äntligen fyllt i och skickat till kommunen. måste komma ihåg nästa gång jag kommer på dagis att jag vill bli inbjuden till föräldramöte på kommunessida. skulle vara kul att se, speciellt om de använder sig av sidan. de kanske inte gör det, så kanske därför jag inte blivit inbjuden.

nu funderar jag på att gå och knoppa. ska upp vid halv sju. får sova en liiiten stund längre på morgonen när det är bara mig att tänka på, vilket är skönt. kommer snart in i rutinerna så det går fortare. sen så har jag liksom ingen aning om hur lång tiden en lämning och sträckan till "jobbet" tar. vilket kommer att märkas om någon vecka. så troligtvis den första tiden kommer jag vara super tidig och sitta i personalrummet och slurpa te innan jag börjar alternativt få stressa som en tok/gå fort för att komma fram i tid, osv. men det kommer att jämna ut sig, bara jag kommer in i det. och även edwin. de tidiga mornarna blir han lite brydd över, men snart lär han sig dem han oxå.

Tvätt.

idag tvättar jag och edwin. längesedan jan var med och tvättade, bruka passa på medan han är på dagis. men eftersom vi kom hem igår så blir det inge dagis idag. inte imorgon heller. får se mot kvällen/imorgon om det blir på torsdag. annars kan det pusslas ihop då. på fredag får han så lov att gå på dagis. men rätt långt kvar tills dess.

ska börja på praktiken imorgon. ska få sluta tidigare, så vi kan ha skiftbyte hemma. så edwin får som sagt en dag till hemma i lugnan ro och krya på sig riktigt. dock så ser jag inga direkta fel på han idag. så blir troligtvis dagis på torsdag.

nu tror jag att han håller på att sno saft, alternativt någon kaka. busungen.

Täppt i skallen.

idag har jag sovit och vilat omvartannat. börja bli förkyld så vill få bort det så fort som möjligt. få se om det hjälper att sova eller inte. det kommer märkas inom en snar framtid i alla fall.

medan M var på affären så lyckades edwin öppna min geisha jag har kvar från när jag var på kryssning sist. som jag även hade glömt att jag hade kvar. sak samma. om han ger mig en och tar en själv, så tror han att det är helt okej att äta. tur det är lördag. och hoppas den tar slut snart för det börja stå ut genom öronen :P

Inget viktigt.

få se om fredagkvällen blir värst i trötthet, som det sägs. just nu känns det som de andra dagarna. dagen idag gick för övrigt bra.

till kvällen blir det mat med några granar. och sedan hade jag planer på att slappa i soffan. så skönt.

och i helgen har jag ingen aning vad som händer. får väl se.

Ojsan hoppsan.

blev visst samma titiel på de både inläggen nedan. så går det om man gör sjuttio saker emellan. plus lite halv seg.

nu ska edwin få gå och sova. jag göra te till mig. och se över morgondagens väska. men tror nog att det är samma saker i den som idag. så nog inte så mycket att se över. kanske även göra ett dagis-schema till lilleman som han kan ha i veckan. finns massa små saker att göra, beror helt enkelt på vilken nivå energin är på. och den är på låg, kan jag säga.

Jobbar och står i.

blir jobb imorgon oxå. och edwin får vara hemma med sin mormor. han går fortfarande på 15-timmars tills på onsdag. så han brukar vara ledig fredagar, och måndagar för den delen. så jag tänkte om jag fick barnvakt så slapp jag blanda in dagis. fick höra senare när M hämtade edwin att de frågade om han kom imorgon, men det visste ju så klart inte M då. fick reda på det sent idag. då de tog förgivet att jag skulle jobba men inte frågat. tur hon som stängde kom på det. så hon ringde runt och kollade. och se där, jag skulle visst jobba. och nej tackar jag inte till jobb. så sa att jag vill ringa och fixa barnvakt/dagis innan jag slutade medan vi var två. och det gick så bra det.

Jobbar och står i.

ännu mera jobb imorgon.

dagen idag gick bra. om det kunde gå bättre än igår så gick det idag. flöt på lite mer. även lärt mig lite mer namn. barnen börja känna sig "trygga" eller hur jag ska uttrycka mig. inte lika ny längre fast jag är ny. och jag tycker fortfarande att det är lika roligt.

fick även samma kille som igår att somna. ordinarie sa "du som var så bra att få han att sova, får testa idag också" eller något sådant sa hon. det tog jag som en komplimang. och han somnade till slut. sen fick jag även skära massvis med frukt fick lite hjälp med vindruvorna men resten fick jag ta. och fint blev upplägget i alla fall, mycket nöjd. kan även tillägga att det inte är skönt att både skala och skiva kiwi med ett minimalt rivsår/skärsår på insida hand. sved som attan, och gör än, men men. är troligtvis borta imorgon.

så mer jobb imorgon. 8:30-17:00. edwin hamnar på dagis tidigare och så hämtas han av sin pappa lite senare än normalt men mycket tidigare än om jag skulle hämta honom. så efter mellis kommer han hem.

ska även använda mina nya skor imorgon. fick ett par av mamma från rean idag då hon lämnade tillbaka ett par. kanske inte de finaste skorna men kommer vara sjukt praktiska när man kommer jobba/praktisera på dagis resten utav denna vinter. fick ta en storlek större för att få in fötterna men de var inte så stor inuti. så ett par sulor ska läggas i dem. så löser det sig. kommer även kunna ha tjocksockar i dem. kommer bli varmt och skönt om fötterna. det som är huvudsaken.

nu ska jag ta lite saft. skriva lite i min kalender jag fick idag. jobbtider och sådant ointressant, och kanske en och en annan födelsedag. även testa skorna med tjockisar så det är gjort. även se över packningen åt mig och edwin. och då menar jag packning såsom vad som ska med till respektive dagis. bortsett från min lunch. den fixar jag imorgonbitti, medan jag fixar frukosten.

så god natt på er alla. för jag kommer slockna så fort huvudet ramlar ner på kudden. som jag trodde edwin skulle göra. men icke san icke. efter ca 90 min skrik. inte skrik konstant utan i perioder så tog jag upp han. han fick vatten, ligga i soffan och kolla, leka en mini stund eller kanske snarare poa på. så kom han ner i sin säng igen efter ca 15-20 min. och nu verkar han ha somnat, tack och lov.

måste bara tillägga vad edwin sa imorse då vi var ute och gick till dagis vid sju imorse "titta, titta" sa han om och om igen. han tyckte det nog var lite konstigt att vara ute när det var mörkt och alldeles tyst runt omkring. fick förklara ett par gånger att det är tidigt på morgonen och de flesta ligger fortfarande och sover.

nää, greja och sova var det. God Natt!

Jobbat.

imorse fick jag ett sms fem min innan min väckarklocka ringde. och det visade sig gälla jobb. dock skulle jag börja 45 min senare. ringde M och kollade, och han erbjöd sig att skjutsa mig. så upp med edwin ur hans säng. fixa frukost åt han och åt mig. dock så åt jag min frukost på stående fot, eller snarare springade fot. packade hans väska, ta från kläder åt han, fixa kläder åt mig, packa en "väska" åt mig, och så fixa lunch till mig. blev två limpmackor med skinka och en banan.

på med kläder på oss alla. M kom hem och hjälpte mig så jag fick fram en halsduk och mina tumvantar. ytterkläder på. och sen iväg på dagis. lämnade liten och sedan iväg med mamman på "dagis". kanske blev tjugo min sen. så helt överkomligt. skulle ha tagit mycket längre tid om jag hade gått eller tagit bussen.

dagen har gått bra. fått läst massa papper och det ena och det andra. och jag tycker faktiskt att detta är kul. trots kaoset som var idag enligt ordinarie personal. men var ändå som jag hade väntat mig. alla barnnamn snurrar i huvudet. har jag lärt mig dem, eller inte? kommer på prov imorgon då jag ska dit igen. och då troligtvis lär några av barnen ha andra kläder. spännande ;)

så när vi kom hem så fick vi åka på edwins dagis och säga att han lämnas tidigare imorgon då jag inte hade nummret till den avdelningen de var på just då. det ska jag fixa imorgon, tänkte jag. sen hem och fixa mat. och när den var uppäten var det dax att säga god natt till edwin. (som ännu inte somnat efter en timme och lite till).

jag själv har även klätt gardiner i fönstrena. och bytt alla fönsterlampor. (edwins rum gjorde jag medan maten stod på spisen och gjorde sig klar) så nu är det bara tomtarna som står på bordet som ska ner i en kartong men det får vara morgondagens sak att göra. orkar inte mer ikväll.

så nu blir det en dusch. packa till väskan som ska med imorgon. och koppla av. och lägge mig tidigt för att sova.

Hämtade kartong.

var ner i förrådet förrut och hämtade upp kartongen med julsaker. för nu ska sakerna ner. dock så har vi inte haft så mycket uppe. men det lilla vi haft. kollade även när tvättstugan var bokad, vilket jag trodde onsdag eller torsdag. och kom ner och såg att det var imorgon. så fick så snällt riva ner alla julgardiner nu på kvällen oxå. så det bara är att stoppa i maskinerna imorgon när jag kommer hem från att lämnat edwin på dagis.

sedan så plockade jag ihop alla tomtar vi haed uppe. så nu står de så fint på värdagsrumsbordet. så slipper jag springa runt som en yrhöna imorgon då allt ska packas ner. bara ta från bordet och ner i kartingen med papper runt sig. smidigt och bra.

så imorgon är det som gäller. plus sätta upp gardiner och plocka fram de riktiga fönsterlamporna. känns så tomt utan gardiner nu vill jag lova. plus att insynen steg ganska markant. dock så hade vi väldigt genomskinliga gardiner i vardagsrummet innan. men detta, utan gardiner, säger väl allt.

Dagsersättning.

nu ringde de upp från försäkringskassan. och E du hade rätt. 223 kr/dag löd dommen. dock glömde jag fråga hur mycket skatt de drar. men det märker jag ;) det är väl lägre skatt, tror jag. så nu ska jag räkna och räkna lite till. få se om jag gör det nu/ikväll/imorgon. kan väl börja nu i alla fall. medan edwin är lugn och kollar på Musses klubbhus.

Grejat.

nu har man ringt runt en massa. har fortfarande inte fått papperna från arbetsförmedligen fast beslutet togs i måndags, alltså förra veckan. så fick så snällt ringa in och prata med de. och allt är klart och jag bröjar den 1 feb. så hon skrev ut en ny lapp och skulle skicka den till mig. för den första måste verkligen kommit bort med posten.

så nästa telefonsamtal gick till försäkringskassan för att se vilken ersättning jag kommer få. och det kunde inte hon se än. så hon skickade ärendet till en handlägare som ska ringa upp mig inom två arbetsdagar. jag måste ändra mina inkomstuppgifter till kommunen. och det så fort som möjligt.

sedan så fick jag papperena från polisen idag i alla fall. som ska med nästa gång jag kommer till praktikplatsen. om det blir när jag börjar eller ett "möte" innan. chefen pratade om att vi skulle ses innan jag började men vi bestämde inget. så får se. bara måndag än så länge på denna vecka.

Kul Jul.

Eller hur jag ska uttrycka mig. mitt knöl/sår/skorpa, ni vet..

hon drog som sakt bort massa skorpa i fredags. och då började jag blöda. men det var ett gott tecken enligt denna. då är det "friskt". men enligt mig ett tecken på att det inte var färdigt läkt, troligtvis.

duschade nu. drog bort "plåstret" som satt väldigt löst. och kollade på det när jag var klar. och då är ju så klart det mindre vitt då hon tagit bort en del. sedan lite röd skorpa. men det som oroar mig är att det är lite gult. och rött runt om. och inte det vanliga röda. utan nytt färskt rött runt om. svårt att förklara. hoppas det ger med sig.

ska som sagt tillbaka på tisdag. men om det ser "värre" ut framemot kvällen så måste jag ringa in imorgon men tror de inte kommer göra något åt saken då jag har tid på tisdag. suck. börjar bli less på detta nu.

Dagens mat.

idag blir det kött och hemmagjorda klyftpotatis med lök och paprika (och även lite vitlök). kommer bli gott. till det så har vi färdig köpt b-sås. undra om man skulle ge sig på att göra en egen sådan någon gång. har hört att det ska avra svårt och man får röra/vispa mycket. men det borde gå.?. får se om jag törs någon gång i framtiden.

Stadsbesök.

blev ett besök på stan idag. köpte en present till M. nånting måste han få då han fyller år. sedan tänkte jag köpa en almanacka. men då ska jag få en istället, vilket blev mycket billigare ;) kanske inte världens finaste, fast jag har inte sett den än, men antar att det är en sån standard. men men, gratis är gott.

det enda jag köpte utöver det jag tänkte var ett paket nappar till edwin. från apoteket. och där är de dyrare. men de har andra motiv och annan slags förpackning. så bruka köpa de som är annorlunda där. sen så tänkte jag att vi skulle köpa nappar på ica maxi denna helg då de ska ha erbjudande på både mam och esska. det gillas.

den lille biter inte lika mycket på sina nappar nu. men det sker. men det går inte en napp varannandag längre i alla fall. vilket känns skönt. det var de dära kindtänderna som kliade, antar jag. så nu håller jag på att fylla upp förrådet för nästa två kindtänder som kommer. fast ska bara köpa en förpackning till. då han snart ska sluta napp, är det tänkt. han kanske tänker annorlunda men till sommaren ska han bli fri från napp, mina planer i alla fall.

sen så passade jag på att fylla mitt busskort. 300 kr blev det denna gång. känsla av att det finns risk att ta bussen en bit på resevägen till praktiken. så lika bra. annars bruka jag ladda med 200 kr, som bruka räcka i evigeheter, typ.

Dagens besök.

idag på vårdcentralen var hon jag skulle träffa och bruka träffa sjuk. så fick träffa någon annan. som bara hade läst anteckningar. visste inte ens vart såret var. men jag visade och satte mig på britsen.

jag sa att jag gärna vill få bort skorpan. så A tog i. hade blött ett papper och tog i för kung och fosterland. och se en del av skorpan lossnade efter mycket om och men. kom till och med lite blod. och det sa hon var ett tecken på att det inte var någon inflamation. så det var skönt att höra. så hon tvättade med lite koksalt och satte på ett "plåster".

men innan klämde hon nå fruktasnvärt och tryckte. så det gjorde ont. illade i hela kroppen. och den biten som är kvar är nog den vassa biten.

fick en ny tid på tisdag och ska då träffa min "vanliga". så hoppas hon hinner bli frisk igen. för vill nog inte träffa denna igen. inte för det gör något. men hon jag bruka träffa har lite mer koll på min historia.

så bättre lycka nästa gång.

edwin idag fick följa med. men då passade mormor han i väntrummet. och nu på tisdag vet jag inte riktigt hur jag ska bete mig. får hoppas på att M slutar tidigt och är hemma. annars är det inte hela världen om han är med. men lite mer bökigt att hålla koll på han medan man ligger där på britsen.

Ballerina fylld Cookie.

jag bröjar ha flyt i det här med tävlingar. igår vann jag ballerinas nya kakor. muma. det stod att de föll för min motivering. och jag är så bra på att motivera, eller hur det är. men denna gång lyckades jag i alla fall ;) så glad. de verkar sjukt goda, speciellt den som heter orginal. längtar till vinsten kommer hem.


Tid.

imorgon är det dax igen för vårdcentralen. får se vad de säger. kommer nog bara kolla och säga typ jahapp, och ge mig en ny tid. typ. fast jag har nog bestämt att jag inte ska ta någon mer tid. kan ju bara till veckan sen är det slut på att springa på vårdcenralen fram och tillbaka.

edwin ska bli passad av mamma under tiden. troligtvis i väntrummet medan jag är därinne. och så kanske det blir stan efteråt. det får vi se imorgon.

men ska försöka i alla fall att de tar bort allt det vita imorgon. det som "oroar" mig är att det är vitt. dock så har har jag hört på flera håll att just en sårskorpa kan vara vit. men om man förstorar dess bild så ser man liksom fyra piggar, och så är det stenhårt och vasst.

och jag har nu börjat pillat lite. vilket jag inte ska. men kan inte hålla mig. vill liksom ha bort det. och jag pillar inte mycket om ni skulle tro det, lite lätt för att känna om det är löst. vilket det inte är. inte ens när jag duschade sist. det var även då stenhårt och vasst.

knölen/såret/skorpan.

nu ska jag försöka få ihop ett inlägg om mitt skorpa/sår/knöl. med bilder. så jag varnar redan nu för massvis med äckliga bilder!

den 5 december började det göra ont. bloggade om det först den 6 dec. det var då en knöl som uppstod som gjorde ont. försökte klämma men det gick helt enkelt inte. var varmt, rött och svullet. funderade redan då på att ringa vårdcentralen men gjorde det inte, uppenbarligen.

knölen 6 dec

även den 6:e på kvällen började jag få feberkäningar. som jag hade glömt bort. och läkaren frågade om jag hade haft det. men nu vet jag att jag hade det i alla fall. inte för det gör saken bättre nu.


knölen 6 dec, på denna bild ser man hur svulet det är. MEN det var värre än detta

det skav när jag gick med skorna. gjorde ont. envis som jag är så lyckades jag få kläm på den litegranna innan jag lade mig. men inte mycket. en klar vätska, av det lilla som ville komma ut. fick ta i för kung och fosterland för att få ut minimalt och knölen var ändå lika stor. och både spände och gjorde ont.

och "gruva" sig för att ringa vårdcentralen har sitt pris. för dagen efter, alltså den 7:e dec, så upplevde jag knölen mindre. det jag trodde då var väl för att jag hade klämt lite på den, därför den var mindre. för jag trodde verkligen att det var en finne. med den dära "plattan" på baksidan som jag alltid haft. alltså "benbiten". så jag antog att jag skulle få ett svar från VC sådant att avvakta och då skippar man att ringa överhuvudtaget.

på kvällen den 9:e dec fick jag nog och opererade mig själv då det verkligen såg ut som en mogen finne. och då menar jag med sådant vitt. så jag tog en nål, som jag så klart eldade på, den blev så varm så jag fick kyla av den. och så stack jag. och ut kom det massvis med vitt. tyckte det var så äckligt. trodde även att sticket skulle göra ont, vilket det inte gjorde. minns att jag tyckte det var så konstigt.

trycket lättade litegranna. och jag upplevde det mindre svullet. men bara för en stund. för allt kom tillbaka och då mycket värre.

(och sedan blev jag yr oxå. troligtvis inget sammanhang med denna knöl. men man vet aldrig)

vid lucia övergick knölen till ett sår. och jag körde med plåster för att dämpa alla smällar jag fick på det.

den 22:e dec drog jag bort plåstret och det var äckligt. blött. och hade även blött igenom. och jag hade även känt hur det gick upp stup i ett. alltså inte vill läka riktigt. och bestämde då att jag skulle ta och ringa vårdcentralen efter julen och var bombsäker på att de inte kunde göra något åt saken. liksom ett sår. vad gör man åt sådant? var min tankegång.

 
Såret kvällen den 22:e dec. och en zoomning på samma kort

på dagen-innan-jul, alltså den 23:e, så var vi som sagt martins släkt här. och både hans mormor och mamma undrade vad jag hade gjort på foten. då jag gick utan plåster den kvällen. ville ha de öppet om vi ändå skulle vara hemma. hans mormor hade den dära blicken att det är "alvarligt" och sa att jag måste till vårdcentralen. sade då att jag tänkte det efter helgerna. sedan var det inge mer med det.

 

Såret morgonen den 23:e dec, och en förstoring på samma bild

på juldagen, den 25:e dec, nämde jag det till I. för hon frågade hur det var med mitt finger som pajjade strax innan detta. skar mig på ett aluminiumlock då vi gjorde mat. och det hade så gott som läkt ihop innan detta hände. i alla fall så sa hon att jag måste söka upp VC, fast jag inte visade, hon lyssnade bara. och sa något i stil med att "jag tänker bara på mamma" och hennes mamma fick amputera sitt ben, varför vet jag inte. men fick den känslan att det var på grund av ett sår.

  
Såret kvällen den 25:e dec, plus förstoring på samma bild. Den tredje bilden tycker jag mer visar hur rött det verkligen var

när "vardagen" kom igen, 28:e dec. mellan helgerna. så tänkte jag att jag inte skulle ringa vårdcentralen, till en början. men när jag satt där vid tio-elva på dagen så började jag känna hur såret började rinna. och det var så klart var. så då ringde jag genast VC. de ringde inte upp förrän strax efter halv fyra. och jag fick en tid dagen därpå.

 
Såret morgonen den 28:e dec. Förstoring på samma bild.

 
Såret kväll den 28:e dec. Förstoring på samma bild. Svullet, en väldigt blöt skorpa, ser ni den vita fina kanten under huden på förstoringen? visst ser det härligt ut..

den 29:e dec var det dax halv nio på morgonen. smög hemifrån strax innan det medan de andra sov. och på vårdcentralen fick man vänta en stund som alltid. var lugnt och skönt. jag och gamlingarna, ungefär. blev även uppropad först av alla. distriksköterskan K kollade på såret, tvättade och sa att en läkare måste kolla på det och troligtivs behövs det penicillin. fick en ny tid halv fyra hos läkaren. hon badade en "tuss" med sprit och sade att det skulle dra ut massa skit. för hon satte sedan "tejp" över. och jag fick gå hem. och väl hemma så sov alla fortfarande.


Såret på morgonen den 29:e dec

mamma kom för att passa edwin medan jag sprang ner på VC en andra gång denna dag, och även en eventuella apotekbesök. träffade I nere på VC för hon ville joina mig och se vad läkaren skulle hitta på då hon gillar att poa på med sår. och så var hon nyfiken på om han skulle göra något åt saken, typ klämma eller något.

läkaren tröck och klämde på såret. sa att det skulle göra ont. men gjorde inte direkt ont, möjligtvis närmast såret. han sa även en rolig sak "det behöver inte vara så sterilt då det redan är infekterat". tyckte jag var lite roligt. sen sa han flera gånger, i alla fall två gånger, att jag kan få dålig mage på penicillinet. alltså diarré.

åkte iväg på apoteket. och penicillinet jag skulle ha fanns inte, Heracillin. skulle få vänta dagar på att det skulle komma något sådant. så fick ta något som är exakt samma sak. och jag vet sedan förrut att det är typ två stora bolag som producera samma saker fast med olika namn. så fick då välja det andra, Flukloxacillin. som jag skulle ta tre gånger per dag i 10 dagar. så roligt. även att apotekarien sa det dära med diarré. så kände att denna biverknig kommer jag att få.


Såret kväll den 29:e dec.

 
Såret morgon den 30:e dec. Och dess förstoring på samma bild. här börjar den vita pluppen bli mer tydlig.


Såret morgon den 31:e dec. Man börjar nu se en liten förändrig på läkprocessen. Att det läker, inte lika rött. men fortfarande öppet. Denna bild togs i samband med en dusch.

började känna av lite av biverkningarna redan andra dagen med full dos. och då kände jag av illamående. men min mage hade då inga problem med diarré under denna pencillin-tid. och skönt var väl det. men fick däremot en annan rolig bieffekt som bruka kunna uppsåt hos kvinnor som äter penicillin.

 
Skorpan eftermiddag den 1:a jan, förstoring på samma bild. Över natten blev såret en skorpa och nu syns det så super tydligt det dära vita, som jag haft länge.

 
Skorpan mitt på dagen den 3:e jan. Och så förstoring på samma bil. Och man ser en skillnad i omkrets, vilket är jätte bra.

 
Skorpan morgonen den 4:e jan, även dess förstoring på samma bild.

fick tid för ett återbesök på vårdcentralen en vecka senare. så den 5:e jan bar det iväg igen, och då till distriktsköterska Y. men även K kom in och kollade. och hon tyckte att det var så mycket bättre. vilket jag oxå tyckte. Y petade inte så mycket då jag inte ätit klart min kur utan hon tvättade rent. om det nu kan vara skitigt. fick med mig "plåster" hem så jag kan lägga om själv. var fortfarande röd runt om. tyckte alla. men som sagt bättre.

jag åt och åt det dära penicillinet. glömde om jag hade tagit för dagen, så fick snällt stå där och räkna. lätt att räkna då jag ska äta tre per dag plus en den sista dagen. blev ganska oregelbundet, men ändå rätt så bra. försökte att ta på fastande mage, alltså en timme innan mat eller två timmar efter. och så den viktigaste regeln var att det minst fick vara fyra timmar mellan. så det blev tvunget att gå fyra timmar mellan, och då helst mer.

 
Skopran morgonen den 9:e jan, och dess förstoring på samma bild.

när jag duschade på den dära måndagkvällen den 9:e jan. så började skorpan att lossna. plus att jag tyckte att skorpan då börjat putat utåt. en del av skorpan stod rakt ut så jag tog en pincett och drog bort den. medan huden fortfarande var mjuk. och jag menar om jag inte hade dragit bort den då hade den lossnat ändå och då gjort ont. för skulle garanterat stötta i den överallt och ingenstans. och under detta så var det massa gult, halv klibbigt. inte för jag tog men såg sådant ut.

 
Skorpan den 9:e jan. Före och efter, biten som stack ut.

 
Skorpan kvällen den 9:e jan. Och dess förstoring.

och jag hade ännu en tid till vårdcentralen. så den 11:e jan bar det av igen. skorpan var då ca 3 mm. och hård. Y pillade lite och tvättade med rinnande vatten, svarade på mina frågor. de hon kunde svara på. men var mycket hon inte kunde pga att vi inte vet hur det ser ut under. och hon påstår fortfarande att det vita i såret är själva skorpan och det hårda är förhårdnad. men jag är skeptisk. jag är rätt så säker på att det vita kommer vara kvar. allt det röda försvinner men det vita är kvar. det hade även vid den här tiden börjat göra ont, men jag var väldigt osäker på in det verkligen gjorde ont eller om det var hjärnspöken.

 
Skorpan den 11:e jan, och dess förstoring.

 
Skorpan den 12:e jan, och förstoringen på samma bild. Den tredje bilden är på kvällen denna dag och efter en insmörjning. Den minskar, men det går sakta.

har tid en fredag igen och ska då försöka få en läkartid för såret. för nu är det vitt och inge mer, 16:jan. för jag kan inte gå såhär. för jag är ung och frisk, enligt alla i branchen. vilket jag är också. så hit med en läkare som kan pilla bort det. vill ha bort det innan praktiken börjar, den 1 feb.

 
Skorpan den 16:e jan. och en förstoring på just såret från samma bild.


Ett svar och lite till.

jag har ingen aning vilken det är och gäller. M pratade om att det var 320 kr/dag. som lägst då det gäller praktik. därför jag ska kolla upp det. men det kan vara som du säger, eller hur jag menar att det är typ samma som mammapenningen.?. det du menade.. vilket bara är 180 kr/dag. sen så vet jag att det har inte ändras eftersom jag har inte jobbat. rätt logiskt ;) men som sagt de på försäkringskassan lär veta det. då det är de som betalar ut :P men papperena kom inte idag så de lär dyka upp i brevlådan imorgon. så ett samtal dit imorgon, plus till kommunen igen.

Latmask?

idag klev latmasken in i kroppen. lite så där extra. så jag bokade om tvättstugan till imorgon :P känner att en dusch på detta och det blir mer tvätt. så lika bra att vänta en dag till och en dusch sker idag, antingen typ nu eller ikväll. vi får se.

sedan så har jag hunnit ringt några samtal. först till kommunen om att vill ändra edwins tid från 1 feb. men då var alla som fixar sådana ärenden upptagen idag. så får återkomma imorgon. en fröken på dagis sade att man kan göra det via internet, vilket man kan. men känner att jag vill prata. ska även fråga om min framtida inkomst kommer att räknas med till inkomstgrundande. och om det gör det så ska jag be dem skicka en sådan blankett om ändrad inkomst hem till oss.

sen så ringde jag arbetsförmedligen och kollade så lappen hamnade rätt i fredags. och det har den gjort. ett beslut togs igår. så nu väntar vi på brev. dock så tror jag att det är positivt. det trodde hon i luren oxå. så när det kommer med posten, vilken dag som helst, så ska jag ringa försäkringskassan och kolla vad jag får per dag. troligtivs det minsta. men måste veta om jag måste fylla i det dära papperet till dagis.

sen så är jag rätt säker på att papper från csn lär dyka upp snart oxå. och det ska oxå ringas till, och få en blankett om att få betala mindre. och måste även då veta min framtida inkomst.

mycket det hära blev med massa papper hit och dit. men snart så är allt fixat och då kommer det bli så skönt. vill ha allt fixat innan jag börja. är väl rätt logiskt.


Tävling - Jeffrey Cambell sko hos Camilla


Jag tävlar hos Camilla om ett par skor från Jeffrey Cambell.
Du väljer själv vilken färg utav de ovan plus storlek melllan 36-40
Tävla du med här!


Blää.

jag må säga att vi inte åt en allför god middag idag. huvva. kokt potatis, fiskpinnar. och hemmagjord sås på cremé fraich, rödlök och rom. såsen var god :) sen åt jag massa potatis, strunt samma att det är massvis med kolhydrater måste bli mätt. sen så tror jag att jag fick ner två ynka fiskpinnar. och när jag åt dem så var det massvis med sås, och potatis.

jag äter som sagt inte fisk så ni kanske förstår hur jag tyckte om maten.


Tömt mobil.

kopplade in mobilen till datorn och lade över alla bilder. rensade även ur strax över 300 bilder ur den. sen orkade jag inge mer.. är massa filmklipp oxå, men både jag och edwin gillar att kolla på dem. speciellt edwin. så vill ha kvar dem som händer saker på. och svårt att lyssna när man inte har ljudet igång. så de fick som sagt vara kvar. får radera dem via mobilen om jag känner att jag inte vill ha kvar någon.

Nya ord.

ett nytt ord från edwins mun är

"goll"- vilket så klart betyder boll

"taft" - vilket betyder saft. men han säger fast på samma sätt. så får ta lite i samanhang.

han kan även säga musse. men måste få lyssna riktigt på han så jag får ner det. för det låter så sött när han säger det.

Costa Concordia.

alltså jag inte sluta läsa om denna kryssning som inte gick som det skulle. helt ofattbart. och ju mer man läser desto mer verkar det som den mänskliga faktorn ställde till allt. helt sjukt. tur som är så är dödssiffarn inte så hög, men den finns ändå. det kunde ha gått värre, om man säger så. och just nu är all rädningsarbete stoppat för nu rör sig fartyget oxå, vilket innebär att det kan sjunka helt. som sagt helt ofattbart. nutidens titanic. fast lite annorlunda. men ändå. och risken att vara med om en kryssningsolycka är ganska minimala är farligare att åka buss, läste det nånstans. så jag är rätt lugn för framtida kryssningar. tycker det är helt otroligt att kolla på alla bilder också där man ser detta ekipage liggande. och nu visar de även live. dock så händer det inte så mycket saker, men ändå.bild lånad från aftonbladet.se


Musse.

nu har tv´n kommit tillbaka. och vad passar då bra med musses klubbhus ;) edwin sitter eller snarare står bänkad.


Tävling - hemligt paket hos Missvivis.

Jag tävlar hos Missvivi om ett hemligt paket

fyllt med en massa nödvändiga och onödiga saker!

Gå in här och tävla ni med !


Tävlar och vinner ;)

kan i alla fall tväla i några tävlingar idag. så får jag lite gjort i alla fall. inte för det är ett måste att tävla. men alltid roligt att vinna. dock så har jag ännu inte fått några vinster på posten som jag vunnit än. kanske dax att kontakta berörda, igen. eller i ett fall är det igen. i den/de andra är det första gången. i alla fall kolla om saker och ting är skickad eller inte. om posten krånglar så krånglar den. eller så kanske det är slut hos leverantör, kan vara så oxå. vilket det varit i ett fall, som nu är löst och vinsten ligger än så länge på micron i väntan på montering.

Tävling - PartyLite-Ljus hos Ejmis.


Ejmis har en tävling på sin blogg som passar mig ;)
Vinsten är en goodie-bag med just PartyLite-ljus.
Tävla du med här.


Hitta på?

undra vad man ska hitta på idag då?

behöver boka en tvättid till veckan, så jag kan tvätta. men har lånat ut grejen så får vänta en stund tills jag kan boka. så blir väl ikväll nån gång.

sen verakr det sjukt halt ute. hörde regnet imorse. så ut vill vi inte.

tv´n har vi bara några enstaka kanaler på. då jag vet inte vad som hänt. så det är mycket tråkigt. vi, eller snarare edwin, som vill se musses klubbhus. då det endast har gått special agent oso och chugginton på tv´n i helgen.

ladda in bilder kan jag göra. det kräver massa tid då jag måste radera massvis. och jag är en sån som inte vill radera hela kortet, spara de "finaste". så det tar tid att välja ut. dock så funderar jag på att börja radera allt ihopa. då dels så tar det tid och dels så får det plats så mycket mer kort på kameran om det är tom från början.

Virus.

min hals vägrar att bli bra. jag låter inte lika hes längre. så jag trodde jag var på bättringsvägen. men tji fick jag. igår kunde jag inte svälja någonting, varken drickbart eller fast. det gjorde ont. så jag tvingade i mig. samma sak imorse. men fick i mig lite frukost efter lite om och men, får väl se till middagen om man får i sig något. känsla av att det kommer bli värre. men är lite röd och direkt inge svulen. inte så det kan vara, vill säga.

satt och läste på internet och troligtvis virus. så bara att härda ut. vill vara riktigt bra till jag börjar praktiken. dock så är det 2½ vecka kvar tills dess så innan det så borde allt vara bra. men vill även att såret ska vara borta tills dess.

Gotterian.


Vem vill inte vinna 10 kg godis? eller varför inte en Ipad?
Så testa er lycka i tävlingarna som Gotterian har.
En bonus är väl all den godis som går att beställa, mums.


Vaken.

förstod att lilleman skulle vakna tidigt. inte för att tio i åtta är tidigt. men det känns som det när det fortfarande är mörkt ute. och bruka ha lyxen att få sova till nio då vi är ledig. men edwin var så trött igår så han hamnade i säng tidigt, och somnade npg kvart i åtta. till och med tidigare än när han går på dagis. då bruka det ta ett bra tag innan han väl somnar, och klockan bruka då visa halv nio-nio.

sen så har edwin börjat vaknat och grina. det är en stor skillnad. man får rusa upp ur sängen. vilket oxå påverkar ens humör. om man får tillfälle att ligga dra sig i sängen och han är i sin säng och leker är en helt annan sak. då får man bröja i ett lugnttempo. men som sagt nu är det massa skrik. så fort upp. sen grinar han en bra stund fast jag tagit upp han osv. tar väl i alla fall 10-15 min innan det lagt sig riktigt.

nu vill nog lilleman ha frukost för han har tagit fram både djuptallrik och pipmuggen, som står här vid min sida. tur jag "låste" kylen och frysen igår. har en sladd jag knyter runt handtaget, annars springar han in dit stup i kvarten och tar ut än det ena och än det andra. och varför det är en sladd beror på att snöret är borta. och det är inget vi använder, en gamal högtalar sladd.

Vanish.

imorgon blir det nog en städdag här hemma. jag chansar på att så ser planen ut i alla fall. sedan så bör vi i helgen något handla present till firandet på onsdag. och även handla hem tvättpulver, sköljmedel X 2 och vanish. ni vet det här som de gör reklam på tv´n. det funkar bar mot fläckar på kläderna. jag bruka spruta på dem medan edwin äter sin frukost. sen kanske en gång till innan vi går mot dagis. de fläckar som inte släppt på den tiden när jag kommer hem igen. får ett till sprut. sen ner i klädhögen och i maskinerna. och det är inte ofta det blir fläckar på kläderna efter jag har behandlar dem. bruka även kunna ha i lite sånt pulver i maskinen, med tvättmedlet, om det är många plagg med just fläckar eller någon fläck som är jätte ingrott. har dock inte testat att endast anv'ndat pulvret än, men det lär väl kanske komma.Mötet.

mötet idag gick bra. så den 1:a februari börjar jag på praktik, om inte arbetsförmedlingen får för sig något och ändrar. vi tog det datumet då alla papper hinner fixas till osv. så måndag och tisdag är det massa mer saker som ska fixas. ringa csn, kommun om edwins dagis, och så prata med personalen på dagis. edwin måste nu börja, eller den 1:a feb, gå heltid på dagis. men jag ska ändå försöka ha han så lite som möjligt. alltså hämta hem han när jag slutar, om jag kommer få någon dag som jag slutar tidigt så får han oxå sluta tidigt. och även kolla med M´s schema. för om han jobbar morgon och slutar vid tio så får edwin gå hem när han vaknat från middagsvilan, och innan mellis. så ni förstår. pussling, kommer det att bli. men det kommer bli så bra :)

Bilder.

tänkte jag skulla ladda in massa bilder till datorn ikväll. men orken försvann. även "tömma" mobilen. alla äckelbilder på såret bland annat. och såret i sig är väl mindre. all röd sårskorpa är borta. bara det vita kvar, vilket jag tror kommer vara kvar till något görs åt det. typ pilla eller nått. och eftersom jag inte får pilla själv så får vårdcentralen göra det åt mig. alltså om en vecka.

nu ska jag krypa ner i sängen och sova. eller snarare glutta på tv och somna till den. känsla av att det kommer gå fort att somna.

så god natt till er alla.

Simma.

snart är det dax att göra sig klar för simning med I. kommer bli skönt. men jag själv ska inte anstränga mig så mycket då min hals är tokig. tror nu att hela familjen är drabbad av det jag har. det är värst på natten. jag vaknar till och med av halsont på natten. edwin vaknade första gången vid fyra imorse och grinade. sedan strax innan sex ville han helt enkelt inte ligga kvar i sin säng. så jag tok upp han och gick och lade mig igen. då kom han grinandes efter. så han låg mellan oss och tokade sig. fast han låg ändå stil. och inte förrän efter sju så somnade han. så när väckarklockan ringde, smög jag upp. men det upptäckte han så klart så han grinade och kom efter som en liten svans. hungrig var han oxå. två tallrikar yoghurt slank ner.

Massage, tack.

börjat fått ont i axeln oxå. tror jag ska försöka smöra till mig lite massage ikväll när sambon kommer hem ;) försöka kan man i alla fall. men troligtvis ligger jag där i sängen och håller på att somna så jag orkar inte ens ta upp det. det är det vanliga :P eller att jag är påväg till sängen och orkar helt enkelt inte, sömnen kallar.

Läk.

jag har börjat fått ont i foten. och jag vill bli av med de hära "fantomsymptomen" som kroppen hittar på. tror egentligen inte att jag har ont. himla sår som ställer till massa tok. bli bra. så blir allt annat bra oxå.

VC.

vårdcentralen idag gick väl bra. ner visade såret. hon "tvättade" och petade, fast tvättade med rinnande vatten från kranen antagligen eftersom det är en stängd skorpa. och det vita är tydligen skorpan. men jag är ändå skeptisk. har ju ändå haft så från dag 1, typ. men hon som har erfarenhet och kunnig vet väl sin sak motför jag.

sen fick jag själv avgöra om jag ville ha en ny tid. och så fall höra av mig om det blev värre alternativt inte försvann. för jag som är ung ska inte ha en skorpa i evighet heller. frågade då vad som händer i sådana fall. och då skulle det bli läkare, igen.

frågade även hur länge jag skulle vänta med skorpan innan jag hörde av mig. det kunde hon inte svara på. för egentligen väntade jag för länge med såret innan jag kontaktade vc. och rött kunde det vara ett tag, och visst blev det rödare efter hon varit och petat och greja. och så gjorde det ont från en sida. är väl där det hårda är, som är enligt henne en förhårdnad. vilket jag tycker låter skumt.

det är det hon inte vet hur det ser ut under eftersom det är hårt. och enligt mig så är det väl därför det läker så långsamt, om det nu kommer läka riktigt. så jag tog en tid igen nästa vecka på fredagen. om skorpan försvann alternativt det blev värre skulle jag höra av mig. för om den förvan så avbokas tiden. för varför ska jag dit och visa upp ett sår som inte existerar? och om det blir värre så får jag en tid snabbare, antar jag. och om skorpan är kvar den fredagen vet jag inte riktigt vad som händer. samma visa igen, svävar i ovisheten.

det har även börjat göra lite små ont, illande. sa det till henne. men lade även till att det kan vara hjärnspökena som spökar. så vet inte vad jag ska lita på. hon sa direkt inget om det, små log och sa något i stil med att svårt att veta. och nu gör det ont med all säkerhet. och det beror på att hon varit där och pillat. lär väl försvinna så småning om. sen känns det som det illar ner mot foten och det i vågor, vilket jag tror mitt huvud spökar igen.

skorpan är väl idag ca 3mm. så direkt inga stora "mängder". men den ska ändå försvinna. hon sa att den borde lossna inom en snar framtid. så som sagt, får väl se på den dära fredagen hur det då ser ut. och vad som händer då.

Tid.

imorgon är det dax för vc igen. kolla in såret, osv. funderar på att pilla upp plåstret så slipper sköterskan göra det. lägger det bara emot. men gör det så fall imorgon efter jag lämnat lilleman på dagis. har en stund på mig då att öppna upp, och även kolla in själv hur det ser ut. för att sedan klä på sig igen och gå ner till vc, typ. blir nog bra det.

Sofförbud.

jag tror jag inför sofförbud för mig själv ikväll. så fort jag sätter mig i den så sjunker jag ihop och somnar, lite lätt.

Hes.

blir så less på min hals. den vägrar ge med sig. hes som en kråka, eller skata kanske man säger ;)

Done.

då var "dagens" klar. ska på möte på fredag, den 13:e. känns trygt. får väl säga att det är min "turdag". då jag är född just en fredag den 13:e.

sak samma. möte och träffas. kanske likabra att varit och hämtat papper på fall. likabra att göra allt på en gång om det går vägen. får väl se på fredag.

Dagislämning.

idag blev det lite mottigt att lämna edwin på dagis. han kom nämligen på att han ville ha nappen som ligger på dagis, eller så kanske det var snutten som ligger där. han stod och pekade och grinade. slutade med att jag lyfte upp han och gick in. lite nyfiken var han på barnen som lekte men grinade ändå. tror det mest var för bara för att han kunde. personalen tog han och han sträckte sina armar efter mig. de gick till fönstret på insidan och jag gick till det på utsidan och vinkade. sen hoppas jag att det går bra för honom. de har i alla fall inte ringt. och borde vara på väg ut nu, om de inte är ute redan.

sen är det en liten tråkig sak att de har julgransplundring på fredag. förra året missade edwin det för han var sjuk. och iår för de lagt det på en fredag, mycket tråkigt. fast samtidigt kanske de har bara på avdelningen och den "stora" kommer vid senare tillfälle. vi får väl se vad som händer och sker.

Såret/skorpan.

alltså det hära såret jag har. var en väldigt fin skorpa. och jag duschade. och såg sedan att den börjat puttas utåt. vilket är jätte bra. det tyder på att det läker som det ska. jag duschade som vanligt, och så blev det visst lite länge. och vatten i örat, men det släpper snart (hoppas jag). höll även på att somna därinne med det varmna vattnet.

sak samma. torkade mig som vanligt. och lite försiktigt runt skorpan. såg sedan att det stod ut en härlig torkad hud tråd med en del skorpa. den satt löst. så jag tog pincetten och tog bort den lösa biten innan den stelnade.

och nu, och även innan jag tog bort den, så ser massa gul/vitt under. alltså där den lösa biten satt. sedan angränsar resterande del av skorpan till det. spännande och se hur det kommer se ut imorgon. då allt är torkat, alltså huden och skorpan stelnat på sig igen. vill inte få infektion igen, om den nu försvann. vilket jag hoppas på. fast jag är fortfarande lite röd runt, inte mycket men lite.

får se vad distriktsköterskan säger på onsdag då jag ska dit. om det inte ser jätte illa ut imorgon och måste komma in akut, vilket jag inte tror och hoppas verkligen inte på det.

Gårdagens mat, muma.

maten igår blev så otroligt gott. dock så passade det inte edwin, i alla fall inte igår. blev lite kvar sedan igår. så jag och edwin får dela på det till middag idag. dock så åt han som sagt inte igår. så frågan är om han ska få chansen idag oxå eller om jag ger han direkt yoghurt eller pankakor kan han oxå få. få se hur jag gör när det börja närma sig middagstid. inte så att jag kan fråga lilleman vad han vill ha, då han inte kan svara på ett tydligt sätt.

dock tyckte jag att såsen som blev utav marinaden fick för mycket buljong i sig. men den är ändå god. men vitlöksröran eller vad jag nu ska säga blev ändå godare. passar så bra till potatisen. muma. längtar till maten. att få smaska i sig massa gott. dock blir det mjölk till maten idag, alternativt lätt dryck. vi får som sagt se.

Nödvändiga saker.

nu har jag gjort ett par saker som är lite sådär halv viktiga. bara resten kvar. får se om det görs imorgon då edwin är på dagis. då det egentligen var tänkt att göra det jag gjort. men eftersom han för tillfället är lugn och kollar på djungelhjul så passade jag på ;)

plus tävlat lite ;)

sen så vann jag visste en kryssning imorse. får se om man använder det eller inte. då man tydligen måste betala en del själv. sen så lär varken mat eller resa ner till stockholm ingå. så jaa, det springer iväg med pengar i alla fall. så får se :P jag vann i alla fall ;)

Tävling - Personlig almanacka hos Annika


Jag tävlar om en Personlig Almanacka hos Drömmen om 11 barn


Spela vs. Film.?.

har gått i valet och kvalet om jag skulle spela eller se tv. blev visst tv ;) national treasure-filmerna gick direkt efter varandra. inte för jag såg hela första. men den har man sett flera gånger. den andra har man inte sett lika många gånger. så blir nog så man kollar på den ändå. spela kan jag göra någon kväll då det inte är något på tv, så enkelt det blev :P sen om jag kommer somna under den andra filmen är en helt annan sak ;)

Ännu en tand.

hittade en till kindtand i edwins mun, alldeles nyss. den andra uppe. så nu är det två kvar och de är de kindtänderna som är nere.

Dagens mat.

har nu precis ätit en middag bestående av falukorv i ugnen, med lök mellan skivorna. och sån röra på, alltså cremé fraich som blandas med en sån färdig mixpåse. fast vi tar två påsar och 5 dl cremé fraich, till en halv korv ring. idag blandade jag ner resterande av löken i röran oxå, hackade dem i mindre bitar.

till det åt vi hemmagjord potatismos. jag har börjat "vägra" pulvermos. varför vet jag inte, bara blivit. annars var det behändigt att bara köra vattenkokaren och he i pulver i en skål med det kokande vattnet. fort gick det. men insett att det är lika lätt att göra "riktig" mos. bara koka potatis och mosa sedan med lite smör och mjölk. det som tar tid är att skala potatisen, och det är så drygt att göra.


Apelsinmarinerad kycklingfilé.

imorgon ska det bli muma mat. apelsinmarinerad kycklingenfilé. I gjorde det innan jul och fick då smaka. muma. så imorgon är det tänkt att vi ska göra det till middag. med egen klyftpotatis i ugnen, och så ska jag göra en vitlöksdipp/vitlökssås oxå. fast det blir en sås utav kycklingen. så blir liksom två. vill så gärna testa denna dipp/sås till potatisen, det lär bli en bra kombo.

Muma.?.

denna drink verkar muma. 

Blue moon -

4 cl Gin
2 cl Bols blue
2 cl Cointreau
2 cl Ananasjuice
Fruktsodahittar den här


Prommis.

idag tog jag och edwin en liten promenad runt häromkring. besökte lite lekplatser påvägen. jag följde edwin, så visste inte vart vi skulle hamna. jagade duvor hann edwin oxå med. eller jaga och jaga. han ville kolla på de på nära håll när de åt från ett fågelbo. och när han kom så flög de iväg. och så hände det ett par gånger. men var inte som i sommras då han och lea verkligen jagade duvorna (drovor, som lea säger) på stan runt fontänen i vängåvan.

edwin kom och sa något i stil med ut. jag frågade vad han ville. då hämtade han sina skor. så jag plockade fram overallen och han blev överlycklig. har ändå inte kommit ut mer än tre gånger på en två veckor för feber och förkyldning. jag har väl i alla fall kommit ut någon gång till, men inte så många fler. så var riktigt skönt att bara gå omkring.

nu kollar edwin så ett av hans favvoprogram på tv´n. och det som visas just nu är tecknade mr bean. han kan sitta och le för sig själv när han kollar på det. rätt kul att se. och så tycker även jag att det är bra då jag gillar den dära token ;) sen så gillar han att kolla på musses klubbhus, är oxå en stor favorit. sedan är det lite från dag till dag, humöret osv.

Knoppa.

man kanske ska ta och gå och knoppa. somnade i soffan. vaknade och tänkte att nu får jag inte sova mer. utan iväg till sängen istället. och så ringde I. då vaknade jag riktigt. och det tackar jag för. annars hade jag legat där än under filten. nästan så jag vill hoppa ner där under istället för täcket. har kommit i någon period då jag tycker det är skönt att ligga i soffan, och då menar jag extra skönt.

nää, sista penicillinet för idag och ner i sängen var det. finns ändå en tv därinne oxå ;)

Tävling - Biobiljetter hos MillahDu har chansen om att vinna två stycken biobiljetter hos Millah, tävla du med här.


Virus?

dator, dator vad gör du för nånting.?. vi blir gråhåriga..

Busig.

en son med massa hyss. eller bus kanske det heter.

Sover.

äntligen somnade han i sin säng. efter ha slängt ur alla nallar med mera. det som var kvar i sängen var en edwin och hans napp i munnen. den törs han inte slänga i från sig :P

så var in och fixade till hans säng. släckte lampan och sade god natt. en del klagomål fast inte så många kom. sedan så grejade han på men med lampan släckt och han somnade till slut. att det ska vara så svårt att somna, speciellt de dagar han sover middag.

jag gjorde lite glögg då jag har kvar. för min hals. och det funkade inte. i alla fall inte direkt, men vad gör det egentligen. sen så tyckte jag glöggen var för sött. vilket jag inte tyckt förrut. måste vara halsontet som talar till mig.

funderar på om jag ska kolla på hockeyn inatt eller inte. skulle vara roligt att se. men ser den så fall i sovrummet och kommer då somna speciellt i periodpauserna, men det gör inte så mycket då det är en dag imorgon oxå. fudnerar just nu på att kolla klart på "rabatt till varje pris" och sedan spela lite efter det. så får vi se hur klockan blir. men kommer nog inte spela så länge då jag börja bli trött, eller något liknande.

En tand.

det var visst en kindtand som tittar fram ur lillemans mun. kanske därför han varit extra gnällig och en feber som inte vill ge med sig riktigt. såg något misstänkt i typ fredags men var inte säker. men nu såg jag riktigt. så nu har hela tandytan kikat fram. inte färdig växt så klart. så nu återstår det tre kindtänder innan han ska börja tappa tänderna, eller om man får sex-års tänderna innan. kom inte riktigt ihåg.

Återkallelse.

om du har en stol från IKEA. en sådan antilop med nummer 17 389. och tillverkades från juli 2006 till november 2009. så ska man in på ikea och byta bältet då det är något fel på det. även om du inte använder din stol så är det bra att kolla upp, då den dagen du antingen ska använda den igen alternativt ska sälja den. All text på hur just din stol är tillverkad finns under den, ingjutet.

tog ett tag för mig att hitta det, då jag kollade alla lappar först. men insåg att de kan inte skriva sådant på en lapp. och då var jag lite smart och hittade det. och detta gäller inte vår stol, skönt det. dock så har jag aldrig användt bältet men vill ändå ha ett fungerande.

läs mer om det här
bild lånad från ikea.com.


Resultatet.

på vc så frågade hon i luckan om jag hade högkostandstjosan. jag svarade nej. och då sa hon att jag kankse inte är där så ofta. vilket jag sa att jag har nog varit det den senaste veckan. hon berättade att var bara att säga till om jag vill ha för det går att fylla i efterhand. får väl se. men förhoppningsvis är det bara en gång till, max två.

när jag väntade så kom hon jag hade sist. och frågade om det var henne jag skulle ha, vilket jag inte skulle. hon kom ihåg mig efter lite letande i hjärnan. och sa att hon kanske oxå kom och kollade på såret.

fick komma in efter en stunds väntande. hon kollade. och sa att hon ville inte peta så mycket då jag inte ätit klart penicillinet. fortfarande lite rött men en torr och fin skorpa. och det vita sa hon var själva såret, typ. så hon gick iväg för att hämta koksalt, som hon skulle tvätta med. när hon kom tillbaka så kom även hon jag träffade sist. som oxå kollade. hon tyckte det såg bättre ut, bra motför sist. då det var mycket rött. jag pekad så långt det röda hade gått och hon höll med.

fick med mig "plåster" hem så jag kan lägga om själv. för de lossnar så lätt. och skönt att ha emot då jag stöter i hela tiden och med ett "plåster" så dämpar det stöten lite i alla fall ;)

så får se vad hon gör på onsdag då jag ska dit igen. om hon pillar mer eller vad hon hittar på. ska bli spännande. och om det blev värre än vad det är ska jag höra av mig på en gång. jag sa att det stått stil ett bra tag nu, men så ska det typ vara. kunde ta en tid att få bort helt.

spännande och se när jag slutar äta penicillinet hur det ser ut då. om det är borta, eller bara det röda är borta, eller ser det ut som idag. med lite rött runt om. så hoppas det inte sätter sig igen om det är rött kvar. men tycker att det borde det inte göra.

Biverkning + halsont

nu är jag less på dessa biverkningar. fått ytterligare en till. en som av den kvinnliga sorten kan få när man äter just penicillin. så blir ett besök på apoteket senare idag. får hoppas att jag står ut tills dess.

har även ont i halsen. hoppas det inte blir värre. är svårt att få i sig mackan. men lite bättre ändå än den första tuggan som togs. dricka vätska går betydligt lättare så man får väl försöka hålla sig till det idag.

ska fråga på vc när jag ska ner. men troligtvis inget man kan göra åt i dagsläget. dock så har jag ingen hosta som edwin har eller varit täppt. så väl större risk för mig att det är just halsfluss. men tycker det ändå är konstigt. men det är ju olika penicillin till olika saker men tycker ändå att det borde vara svårt att ta sig in. men tydligen så lyckas det.

sen så är min hals lite konstig. skönt att man klarat sig så pass länge denna vinter ändå. beror väl på att vi inte har någon riktig vinter än. förra vintern då jag fick just halsfluss och kunde varken äta eller dricka. inte varit med om något liknande än den gången. så fick jag då peniciliin och i slutet av kuren så började jag få ont i halsen igen. dock så stod jag ut och ringde inte till vc, vilket jag skulle ha gjort.

Min tur.

imorgon är det dax för mig och vc. ska lägga om mitt sår. det har läkt på rätt bra men finns ändå kvar där, och fortfarande lite rött runt om. det som "stör" mig mest är att det är vitt i såret. får se vad sköterskan säger om det imorgon. det är väl den mest spännande biten.

Tävling - Silverängel hos Nilma


Jag är med och tävlar om en valfri silverängel från Gili Design hos Nilma. Tävlingen sponsras av Silverbiten.se.


Gäsp.

gäsp. somnade på soffan med edwin. fast tog ett tag för han att somna. var inte förrän jag hämtade min kudde och täcke som han tog sig ro att somna. så vi sov en stund. väldigt skönt. blev lite tidigare idag än de andra dagarna. får se hur det blir imorgon. måste få någon ordning på det hära med sovningen. fast samtidigt är det inte lätt när det gäller sjukdom oxå. därför jag har det på is. men edwin är liite piggare idag. men ändå feber. och mycket gnälligare. så tar liksom ut sig.

Vårdcentralen med edwin.

precis som sköterskan trodde. ett virus. edwin blev ledsen innan han kom in i undersökningsrummet. och han har då aldrig reagerat på läkaren, sköterskor, osv förrut. vi har då träffat sådana ett par gånger. läkaren kollade öronen, och det var bra. lyssnade. kollade halsen. osv. men jag ska öka hans dos hostmedicin till 5 ml. så bäst att göra det.

edwin fick även ett stick i fingret och det visade mindre än 8, såsom sköterskan sa. så det tyder ännu mera på just virus. edwin fick även ett klistermärke med bamse på som han så stolt bar. började även grina när hon skulle sticka edwin. det har han aldrig gjort förr. bara kollat vad de gjort, ungefär.

så mer hostmedicin till edwin. eller snarare mer mängd. och sen så ska han få massa glas för att kyla och dricka mycket. det dära med glas och dricka mycket sa ingen. men det är skönt för halsen.

Tid för lilleman.

ringde till vc och fick en tid till edwin. men troligtvis så kommer vi få ett svar som inte kommer hjälpa oss så mycket, liksom göra det vi gör ungefär. hon i luren sa att det lät som virus men tyckte att läkaren skulla kolla på han i fall att. men feber i en vecka känns lite sådär. och tror inte en vecka kommer stoppa, då han kommer ha feber fler dagar i framtiden, känns det som. men kan ha fel. hans feber kanske är inne på de sista dagarna, vad vet jag...

så jag sitter och laddar kraft för att ta oss ut. lär vara ganska blött ute, vilket mina skor kommer bli inuti. men vad gör man inte för de små eller om man har ärenden på utsidan av bygnaden. tror jag skippar den idéen med att ta med strumpor oxå då jag kommer bli lika blöt på hemvägen. edwin ska i alla fall få på sig sitt fodrade regnställ istället för vinterjacka. det kommer hålla allt regn borta lite bättre plus så får han någonting på nederdelen. för ramla lär han göra eftersom det är halt ute. får se hur jag gör, kommer säkert ändra mig innan vi väl ska klä på oss ytterkläderna.

edwin vaknade förresten och grinade, eller så gott han kunde. och när jag kom in pekade han i munen och halsen. lillen hade ont. fick trägla i han yoghurt. grinade för lilla minsta. men blev lite piggare och bättre humör efter han fått i sig all yoghurt som tog evighet att äta upp. men han är ändå inte sig själv riktigt. ligger nu i soffan och kollar på tv´n. antar att han är trött. då han sovit till närmare halv elva - elva de senaste dagarna. är man sjuk så får man sova.

Fortfarande sjuk.

imorgon har jag planer på att äntligen ringa vårdcentralen till edwin. jag menar han har haft feber mer eller mindre i en vecka. och har nu börjat klaga på sin hals. att han har ont. och så äter han inte så bra. dricka gör han i alla fall lite mer. hostar så han spyr. inte hänt idag, hitilis, men igår senast. och lite piggare är han väl morför vad han varit. men febern vill inte riktigt lägga sig. så ska ringa i alla fall och kolla. och hoppas få en tid för hans hals åtminstonde.

Tävling - "Touchvantar" hos Fnulan.


Jag tävlar om ett par Fingervantar för touchskärm från logoskal hos Fnulan, tävla du med här.


Feber igen.

nu har lillen feber igen. 39,3. så alvedon och hostmedicin. smörja in de torra områdena med hydrokortison och ner i sin säng. jag känner att jag orkar inte sova i soffan med han i natt igen. får väl se om jag hinner ändra mig. och lyfter in han i vardagsrummet. men helst av allt så vill jag sova i sovrummet och han i sin säng. och inga komplikationer. syndes att han tyckte det var skönt att hamna i sin säng. det gjorde saken lite lättare.

fick i han lite yoghurt innan han somnade. sen satt han och yrade på sin stol. så bestämde sängen. då jag såg att han hade feber. förklarar lite att han vägrade yoghurten till en början. eller varje tugga, men tog den ändå. i alla fall huvudsaken att jag fick i han. tror även att han börja få ont i halsen. tar sig på halsen och gnäller. även så börja han bli hes. stackars lilla barn.

imorgon ska jag ringa vc för att boka tid till mitt sår. ska då prata med de om edwin. han har ändå varit täppt en vecka nu. och det känns som det blir bättre för att sedan bli sämre igen. dock inte lika mycket hosta idag. och det är väldigt skönt. men då har halsont tillkommit istället.

Är fortfarande trött.

i natt när jag tänkte sova så kunde jag direkt inte. edwin låg och pratade i sömnen. eller snarare feberyrade. sov i alla fall två timmar där nånstans. vaknade vid halv sex av lillen igen. klockan sex gick vi upp och tog tempen fortfarande hög så i med alvedon. sedan "sov" vi till strax innan sju. vi låg alltså ner och skulle sova. så kom M hem. edwin trodde då det var morgon. men insåg efter någon springtur att så var inte fallet. och somnade.

kvart i tio höll han på att ramla ur soffan. eller han sov så att benen hängdeutanför soffan. så jag vred tillbaka han. så han vaknade. försökte få han att somna igen. men gick inge vidare. så slog igång tv´n åt han. och jag säger att han känns inte lika varm längre i alla fall. hostar inte lika mycket. så förhoppningsvis så börjar det bli bättre. peppar, peppar.

Trött.

edwin vaknade vid tolvslaget. säkert av mig då jag kollade i fönstret i vardagsrummet och pratade i mobilen. så jag tog han och gick ut på balkongen. fick han tillfälle och svalka sig oxå. "fiiin" sa han de gånger han såg en raket.

sen efter tolv nån gång. då det mesta hade lagt sig ut i fyrverkeri-verksamheten. så satt vi i soffan. hostade han och ville spy igen men inget kom upp. magen var verkligen tom på lillpojken. och han vägrade dricka. så vi kollade tempen och i med ipren och hostmedicin. nässpray fick jag glöma.

in i vardagsrummet. såg min godispåse. så fick snällt ställa tillbaka den i skafferiet. gjorde en yoghurt-tallrik. med typ 2-3 matskedar i. var inte ens upp till hälften vad han bruka äta. men först så vägrade han. stod och höll i sig i bordet och hostade. till slut så kom det massa slem. och troligtvis ipren och eller hostmedicinen. och när de kom upp kunde han äta sin yoghurt. han stod och höll i sig i bordet medan jag matade. han ville inte äta själv och blev ledsen när jag lade ner skeden. det gick även ner några droppar vätska.


ville ha på sig t-shirten som låg på bordet. jaa, den var ren. så han fick väl på sig den. och sedan kunde han somna. men jag skulle sitta brevid hans sida och spela. så nu sover han sedan 30-60 min tillbaka. jag väntade mig att han skulle hosta upp yoghurten. men än så länge ser det inte ut som det. och skönt är väl det. så nu vet jag att han har något i magen.

får väl se om han vaknar något mer i natt. och om han är hungrig får han lite mer yoghurt. vill inte ge han välling då jag vet att det vänder så otroligt lätt i hans mage, oavsett om han är sjuk eller ej.

hann även flytta på han innan han somnade igen. så nu ligger han i soffan sådant att jag oxå får plats och sova i den. ska strax hämta min kudde. och bädda till. sedan så tror jag att jag snor med mig vårt dubbeltäcke. jag måste väl få ha någon lyx då man ligger på soffan och sover istället för sängen ;)

funderade om det är influensan edwin åkt på. men vet inte. om det är samma symptom imorgon får jag ringa in till sjukhusrådgivningen igen. för det funkar knappt om det håller på så här. dock vet jag inte vad de skulle kunna hitta på. mer än allt jag redan gör.

nu sova. men bara för jag kommer ska sova så lär det hostas och allt kommer upp. eller så vaknar han. just nu är det katterna som är vaken och rejsar runt. så det är väl det som kommer hålla en vaken. men förhoppningsvis så väcker de i alla fall inte edwin.

RSS 2.0