drar på hockey.

snart blir det dax för påklädning. även för liten som ska till mormor. medan mamman och pappan tar med sig moster med A, som lämnat kusin hos sin morfar. och så åker vi på hockey.. jaa, som ni förstår ska vi på hockey. men har en stor känsla av att timrå kommer förlora :( är något skadeddrabbad-lag. tror det är sex spelare de tagit in från J20 varav fyra av dem backar.. hmm, men ska bli roligt i alla fall. visa A lite svensk hockey ;)

timrå ik


tänder.

upptäckte tre tänder i edwins mun. kindtänder. så nu har han fyra. och det är väl det han ska ha nu. sen är det väl lugnt på tandfronten ett tag, tror jag??? inte konstigt att han är tjurig och blir lätt irreterad. fyra tänder på en och en halv vecka..

God Jul!

Nu önskar jag mina läsare en God Jul!!!

själv ska vi nu snart ta och äta lite frukost, jag och edwin, skinkmacka. och sedan väcka pappsen så mamman får hoppa in i duschen. och edwin skulle bada oxå. men fundera på att han får ducha med mig, det sparar tid..

sedan klockan ett ska vi vara hos mammma. och äta mat. men tänkte nog gå dit typ halv ett - tjugo i ett.. men innan dess ska jag göra både mig och edwin klar. edwin vet jag vad han ska ha på sig. men jag fundera på om han ska ha overall eller inte. tror det blir jacka och fleecebyxorna. ska inte vara ute nå längre perioder direkt. Men jag då, vad ska jag ha på mig?? nån tunika och leggings, med risk för förfrysning. men det får man ta :P men vilken tunnika? jag står i valet och kvalet. få se efter jag duschat..

senare nån gång i eftermiddag ska vi till martins syster och äta och det man gör på jul. vet direkt ingen tid men jag tänkte mig efter kalle går vi hem från mamma, och packa om väskan och tar klapparna som ska dit. och åker..


Vi smaska lite hemma gjort. fast plus skum...

mms_img31238 (MMS)

Vi smaska lite hemma gjort. fast plus skumtomtar och edwins egna tallrik med grejs. sen blir det pannacotta och skinkmacka med en skinka jag inte gjort än.. Spelar för övrig bingolotto.


halv sju.

nu är jag så där dödstrött igen. kan somna sittande, om inte edwin var vaken.. varit så här nu i alla fall en timme, och en timme återstår innan läggdax.. kanske en halvtimme. få se hur pigg lilleman är. och idag ska jag verkligen gå och lägga mig när edwin lagt sig. i alla fall på en gång han väl somnat. för imorgon ska vi kliva upp, halv sju. åka klockan sju. dagen kommer bli lång bara för man är uppe så tidigt. kommer vara på samma trötta imorgonkväll. men tur som är så är pappan i den lilla familjen ledig ons-fre. så man får lite avlastning. men eftersom jag inte gör nå julgodis ikväll innebär det att jag ska göra två-tre sorter imorgon. vilket jag kommer bli ännu slutar på, och så efter sjukhuset ska vi åka till birsta och handla.. så fullt upp imorgon...

och hålla edwin fastande går riktigt bra. så länge jag inte äter nått. och än så länge är jag fortfarande mätt efter maten. men kan nog chansa på att jag är för trött för att äta. välling får han äta när han ska sova och om han vaknar innan två inatt får han oxå mer välling. men klockan två går "spärren" för att inte få äta mer.. har packat ner vällingpulver i skötväskan, är flaskan kvar. och så korsordstidningen med pennor till mig kvar. och så nappen, och nån nalle/snuttefilt kanske. det är kvar, så med andra ord är det bara vällingpulver jag har packat. men har några matburkar liggandes i skötväskan så det är ingen fara. jag vet inte vad han får äta när han väl får äta imorgon. så bäst att packa ner allt möjligt för bäst resultat..

nu ska jag försöka hålla mig vaken en stund till. imorgon blir det en fartfylld dag, och kommer nog vara trött oxå.. men men, det får gå som det går.


bvc.

visst ja. vi var på bvc förrut idag. och nu väger edwin 11150 gram och är 78 cm lång. och huvudet har fortfarande en omkrets på 48 cm.. som jag sa. han växer i huvudet nu. hon på bvc bara kolla på mig och frågade vad jag menade.. men huvudet på en bäbis är större än resten av kroppen, alltså proptionelligt.. men nu börjar det bli mer proptionelligt.

och jag gruvar mig imorgon för att ta vagnen. men kan liksom inte släpa pulkan på bussen. så vagnen får det bli.. men de bör nog ha skottat bra. snöar typ inget alls nu..

pepparkakor.

känns som jag kommer somna sittande. och ändå är det en timme kvar tills edwin ska sova. och jag har i alla fall en till grej jag ska fixa innan läggdax. precis gjort klart en till julgodis, bananfudge. få se hur den smaka. blev skumtomtefudge igår och den blev muma. så antar att denna oxå blir det. sen så är det två sorter till jag ska göra. polkabräck och ballerinatjosan. och så fundera jag på att göra en kola med den dära chokladgrädden jag har. måste ändå använda den till något..

och pepparkakor bakades det förrut. jag tapade räknikngen på plåtar. men det försvann 800 gram från pepparkaksdegen, så 8 plåtar borde det ha blivit.. mamma kom hit och tog typ hälften av de jag hade. men det räkte gott och väl till oss det som blev över plus så kan jag göra mer med degen jag har i kylskåpet..

få se efter all julgodis är gjord hur många burkar jag får kvar. för då kan jag baka pepparkakor och frysa in. just nu fyller jag de två burkar jag hade till pepparkakorna, tar inga fler. just för julgodiset..


bak.

blev två sorters julgodis igår. twix och skumtomtefudge.. och snart ska jag börja med pepparkaksbak. få se om jag gör allt vilket jag inte tro.. för så fall, vart ska jag ha allt???? men blir nog tre-fyra plåtar i alla fall.. och så är det handlat till tre eller fyra sorters julgodis till. sen får det vara bra på den fronten. ska baka med lisbeth imorgon så blir i alla fall två sorters till därifrån. sen är allt godis till uppesittarkvällen klar. ska bara köpa skumtomtar som oxå hör julen till. och julmust har jag, och glögg.. så bara julskinkan, vörten och själva bingolottonen kvar till torsdagskvällen ;)

nu ska jag se om det finns nått att stoppa i munnen innan jag börja med pepparkaksbaket. tror det finns en pirog i frysen som ska få stilla min hunger litegranna..

sen middag.

edwin sitter nu och får sin middag. en väldig sen middag. och det beror på att han somnade. jag blev tvungen att göra klar kolan till twixen. vilket kan lätt brännas, om jag känner rätt till hur kola kan bli.. och så somnade edwin i I´s knä. och eftersom edwin för tillfälle sover så länge på morgonen så sover han bara en gång per dag. men efter jul måste vi ändra på det. eftersom det snart är dax för dagis. men för tillfälle är det bra att han sover länge. då får mamman sova oxå ;) och så insåg jag att julafton kommer bli lite kaotisk för hans middagsvila. han kommer helt enkelt inte att sova den dagen, om jag känner min son rätt. i bilen till nolby. det är det han kommer sova. sen kommer han vakna när han ska ur bilen och inte kunna somna om väl inne i lägenheten. men det får gå som det går. få komma ihåg att ha med mig mycket mellis så han får energi från det istället, också maten.

nu låter det som jag antingen ger han mat eller vila. och så är det inte. men om han håller sig mätt så är han piggare. annars känner han nog av tröttheten mer. skulle jag tro.

nytta.

nämen man kanske ska göra nån "nytta". sambon åkt och jobba medan jag och edwin är hemma. vill inte ta oss ut eftersom all snö som kommer. typ omöjligt med vagnen, tur det är pudersnö men bli ändå irreterad på hur de skottat. så bäst att stanna inne.

jag ska väl ta och plocka grejor från diskbänken och antingen göra lite pepparkakor eller de två sorters julgodis jag har grejor till hemma. det återstår att se.

men först en ny blöja till lilleman.

massa att göra.

ändå ofattbart att det är julafton på fredag. fem dagar. fem dagar som är i stort sett fullspäckade med saker.. måndag bvc för vägning och mätning. och vi hoppas även att julkorten kommer på måndag så jag kan skicka dem.. och på tisdag är det godistillverkning hos lisbeth. på onsdag är det magnetröntgen, fast egentligen är det ingen röntgen. men men.. och har verkligen ingen aning om hur länge det tar. ska vara där halv åtta på morgonen. när barndagvården öppnar. sen själva röntgen halv nio. som kan ta en timme. men sen så ska lille herren vakna eftersom han blir sövd. och så antar jag att han ska bli sig själv igen innan man får komma hem.. och på torsdag är det uppesittarkväll ;) och på fredagen är själva julafton. och på lördagen ska vi till liden och äta hemmagjord pizza och och en sån där god pankaka till efterrätt..

plus så ska jag klämma in baka pepparkakor, eftersom de tog slut igår. och så har vi köpt på otroligt söta formar.. och så ska jag tillverka julgodis. har till två sorter hemma. men vill göra fler. vet i alla fall två sorter till jag måste testa och göra. och sen så är det massa mer jag är sugen på att göra. men vi får se. det ska vara klart tills torsdag i alla fall eftersom då ska det ätas till uppesittarkvällen. och så har jag lite julklappar att slå in och det ska vara klart tills fredagen.. och på nått sätt ska jag kanske klämma in en träff med kusin på stan, blir antingen måndag efter bvc eller torsdag. om de nu kan då. har inte fått nå svar...

så med andra ord fullspäckat schema. men ändå massa strötid över lite här och där.. så riktigt fullt är det inte. bara nån grej varje dag. men det får dagarna att gå i alla fall. och tvättsuga ska jag försöka ta oxå innan jul. men det behöver jag hjälp med..

och det snöa fortfarande. fjärde dagen med snö.. när tar snön slut?????

snöflinga


snö...

det bara snöa och snöa. det började väl i torsdags lite smått.. igår var det mycket mer fast väldigt tung snö, blöt snö. men ändå inte plusgrader. men så varmt det var igår, så varmt har vi inte haft denna vinter sen snön kom.. och idag då. jooo, då vaknar man och det snöar än.. fast idag snöar det mer från sidan, ser lite roligt ut. tror ändå inte att det blåser så fruktansvärt mycket heller...

igår var jag och edwin hos mamma en stund. jag var smart och tänke pulka på en gång. och tur var det. annars skulle jag inte komma nån vart med vagnen. jag fick pulsa i snö. utfrån porten och runt. där var det lite mer skottat. men ändå mycket snö.. och så hade de så snyggt skottat, eller hur det var. från baksidan hade de kört ända till gångvägen vilket innebar en jätte snökant. gick att ta sig över på den ena men inte den andra. så fick gå runt huset och ner vid soporna istället. så störande.. men men, antar att de inte hinner med sig. är ganska mycket snö som kommit/kommer.... men man kan undra varför allt ska komma på en gång?? men men..

idag tror jag martin får hämta bilen när vi ska iväg. eftersom vi tar oss nog inte dit med vagnen och den måste med.. eller så gör vi ett försök. få se vad herrn säger. vi ska i alla fall handla julklappar idag. eller jag är klar. han ska handla julklappar till hans släkt. och jag ska se om jag hittar nå billiga plåtburkar man kan ha julgodis och pepparkakor i, typ ÖB eller nått. sen får vi se om edwin får en film i julklapp eller inte. de säljer nicke nyfiken nått med jul på ica maxi för 29kr. få se om han får den eller inte i julklapp.. vi ska nämligen dit oxå när vi är klara med julklapparna. ica maxi, alltså. tomten ska vara där. och så ska vi på max, som jag längtat efter max. ett bra tag nu så idag  har jag sett till att vi ska äta där ;)

men nu ska jag ta och se till så jag och edwin får något i våra magar. frukost till mig och macka till han..


snögubbe


tand.

som sagt om hans tänder. efter lite mer nogran koll idag i överkäken så har bara en tand sprukitfram, ett litet hörn. och den på andra sidan kommer nog sprickafram idag.. och nere tror jag oxå kommer komma nån tand innan jul. är lite svullet men ser inge mer. vill inte känna. för som sagt man stoppar inte in fingrarna i en krokodilsmun...

Inte konstigt att edwin varit gnällig den ...

Inte konstigt att edwin varit gnällig den senaste tiden, plus att han är det fortfarande.. Hittade två kindtänder i hans mun. en på varje sida uppe, den ena lite större. men ändå bara ett litet hörn. tror att nere oxå är på g, för han är lite svälld. men man stoppar inte in fingrarna i en krokodilsmun..


Hur kan ETT barn stöka ner så mycket. Blir...

mms_img31690 (MMS)

Hur kan ETT barn stöka ner så mycket. Blir lång städning för mamman ikväll..


paket.

idag ska jag göra kräftstjärtspasta till middag. undra hur det kommer att smaka?? verka gott i alla fall.. handlat har vi gjort idag, till det så klart och lite frukost.. och så köpte jag en påse som jag ska skicka paket till syster yster. så den är igen limmad/tejpad och adressen på. så nu väntar jag in att mobilen ska ladda klart. sen ska jag ner på affären och skicka detta paket tillsammans med mamma.

edwin var omöjlig nu en stund tills han kröp in på sitt rum och lekte. och vad mycket lättare allt blev då. annars var han på datorn eller gjorde massa andra hyss överallt.. så just nu är det lugnt en stund, tills han upptäcker att han leker själv därinne. då bruka han komma med en leksak i varje hand..

vad irreterad jag är då. skickade in så vi skulle få julkort på edwin. det gjorde jag den sista november, enligt hemsidan. betalade på en gång. och betalade för två veckor. och på hemsidan och enligt mina uträkningar skulle jag få korten idag!! men det fick jag inte. så nu får jag skicka julkorten med vanliga frimärken. och hoppas att de kommer fram innan jul....

saknar.

konstigt det dära. redan när jag hade edwin idag så skanade jag han redan. min lilla goprins. och inte blir det bättre av att mamma sa att han nog saknade mig när han vaknade. han sov nänligen när jag gick från mamma. han somnade påvägen ner till mamma i vagnen. han hade sovit i en 30 min så vaknade han.. mamma satte sig i soffan med han och edwin pekade mot hallen och lät på sitt sätt när han vill något. mammas lilla gofis saknade sin mamma. fast allt blev bättre av en leverpastejmacka och lite juice, och ett låångt bad efter det.

och förrut tänkte jag sänka tv´n. för det blev lite högt på den kanalen jag kollade på. jag hann till och med tänka "hoppas inte edwin vakna!" och kollade mot hans dörr. då kom jag på, igen, att han är hos sin mormor. jag undra hur detta kommer sluta. kommer nog komma på mig själv både inatt, imorgonbitti osv. men edwin då? och tänk om jag tror att vi glömt han hemma.

jag vet att han har det super bra hos sin mormor. inget med det. men saknade är stor. en del av mig saknas. så tomt är det. och ännu roligare kommer edwin få imorgon eftermiddag när även lea ska sova över hos sin mormor. han kommer stråla som en sol när han ser henne. och så ska edwin på leas lucia på måndag, på hans blivande dagis. hoppas han gör ett gott intryck på personalen ;)

och tänk. nu har det gått tre veckor och vi är nu här. imorgon åker vi!!! ska bli skönt att få komma bort en stund, dock bara 32-timmar tur och retur sundsvall, varav 12 timmar på en buss. men men.. men som sagt saknar min lilla prins redan nu..

och smart jag! köpte en polly-påse på stan. lade den och de andra grejerna som var i påsen på akvariumet. och gissa vad som hade smält.. joo, all choklad. stoppade påsen i frysen en stund. jaa, men då var allt en klump. men dock en god klump. man får bryta loss bitar för att få äta. men det funka..

nu ska jag gå och sova. eller snarare kolla på ett avsnitt rederiet och kanske nått avsnitt sunes jul.. ska kliva upp åtta imorgon. packa det sista, vilket jag kan göra det sista vi gör innan vi lämnar lägenheten. men he kissarna mat. leta rätt på deras andra skålar och fylla dem. plus två skålar till med vatten.. varför de får mer vatten beror mest på att de är så klumpig när de äter, ibland, så det kommer kattmat i vattnet. så jag inbillar mig att de inte dricker det vattnet med maten i. så jag ställer en skål mellan de andra paret matskålar och en vattenskål långt bort från maten men ändå i köket..

vakna.

edwin har börjat att sova dåligt på nätterna. tar en lång tid att somna för han. vaknar till när jag går in i köket eller av andra ljud. det gjorde han inte förrut. och sen så vakna han på natten och grinar. går in dit och stoppar om han. är bra i 15-40 min sen samma sak.. imorse gav jag upp vid sex-tiden. då fick han välling. och då blev det gnäll två gånger till sen somna han. och då sov han till 10!!!

men på dagarna är det inge problem. så jag fundera på om han kanske tycker att det är för mörkt. ska lämna hans stjärna i fönstret tänd inatt. få se om det blir nån skillnad. men känns som han inte kommer kunna somna för det blir för ljust istället. men ska testa i alla fall..


går.

man kan nog säga att edwin numera går. på riktigt. nu är det mer gå än att krypa. och så blev det nog från igår. när han sätter sig på rumpan så kliver han upp igen. vilket han inte gjorde för nån dag sedan, då fortsatte han att krypa istället. så det börja ta sig. han börja bli stor nu min lilla prins

edwin 1 dag


mammas lilla tjuv.

man kan tro att det finns råttor här hemma. edwin åt upp min frukost. fanns två mackor kvar vilket han har ätit upp. igår snodde han oxå en macka. så det är smulor överallt. tur att vi ska dammsuga idag. och när jag bakade pepparkakor tog han en sån oxå och fort försvan han ut i vardasgrummet. tur att han inte tog den störta pepparkakan utan den minsta. så inte hela världen.

och hans mage är bra. det var den redan igår. och med tanke på allt han åt igår så ;)

jag längta tills på söndag, då vi åker till mariehamn. men det händer lite saker innan dess. ikväll ljusparty. dock så kommer det typ inge folk men jag vill inte avboka eftersom jag själv vill handla. ska smsa konsulenten och säga det, lättast så. så är hon medveten om det i alla fall..

och imorgon torsdag. tänkte jag gå på kyrkis, om det nu är något. den kan ha slutat oxå. men det ska jag kolla upp. men blir att gå hem tidigare eftersom jag ska följa martin. och han ska vara där, tycker jag, senast kvart i ett. så jag och edwin får gå hem från kyrkis vid elva istället för vid tolv som vi gör i vanliga fall.. edwin ska få vara hos sin mormor medans, det har varit bestämt länge..

och på lördag ska jag nog gå på stan eller birsta med T. vart bestämde vi nog inte, tror jag. och ingen tid. men det löser sig. är bara onsdag idag. och även på lördag ska jag och martin handla saker till bussresan på söndagen. och väskan som ska packas på lördag ska jag låna av mamma som sist och den ska jag ta med mig hem på torsdag.

Nu ska jag se om det finns nå frukost till mig. får väl äta smörgåsrån till frukost, det är väl det som finns.

värdecheckar.

idag fick jag mina värdecheckar från smartson. för både smaksat vispgrädde och hipp barngröt.. få se när man kommer iväg på affären nästa gång. då ska det hämtas ut ;)

pepparkaksdeg.

nu har jag gjort pepparkaksdeg. så här mitt i natten ;) edwin sov från typ sex till åtta. så han är inte ett dug trött. men fundera snart på att ge han välling så den har chansen att sjunka ner i magen innan han ska sova. men trött är han inte i alla fall. och gissa vad han fick till middag, tre skedar blåbärspuré och en mugg med blåbärssoppa. och det blev han nog mätt på, det gjorde i alla fall fart på magen.

jag har flyttat in vagnen i vardagsrummet framför tv´n. och så en stor kudde så han kan sitta/ligga och kolla på tv´n. inte för han gör det just nu. men förrut idag. och så var det bara ta med sig vagnen med edwin in till köket när jag och martin röjde diskbänken.

äckligt.

vilken fräch son man har. vi satt i vardagsrummet och åt frukost. eller han fick bara i sig max sex tuggor gröt. men en och halv pipmugg, av den mindre varianten, juice..

om du är känslig så bör du nog inte läsa detta stycke under..

i alla fall jag åt min pepparkakas-filtallrik eftersom mackorna var slut. och hör hur det spraka. och hur han kämpar ännu mer. efter en kort stund börja det rinna från barnstolen till golvet. huvva. jaa, ni kan gissa vad det var.. så det blev ett bad för lilleman även imorse. och en handtvätt på hans kläder. men så störande när handfatet inne på toa är så gott som stopp.

måste säga att det är tur att man har handsprit hemma ändå. rädda situationerna lite bättre. men nu tror jag att vi lär bli smittat ändå. men hoppas inte på det. ska ha ljusparty på onsdag som jag så fall inte har nån aning om hur jag ska göra med. för jag vill själv beställa. och vet i alla fall en till som vill beställa. jaja. vi får se. finns inte så mycket att göra heller om man blir sjuk. bara vi är frisk tills på söndag är jag nöjd. och så pass pigg på torsdag då det är rättegång.


sjuk.

åhh, min lilla fina är sjuk. eller han är fortfarande pigg men hans mage är inte riktigt riktig. började redan igår.. han åt gröt och gjorde en fin kastspya sen ville han inte ha mer gröt. jag trodde det berodde på att hans mage var full eftersom han hade käkat massa chips innan, och då chips med pepparkrydda och nått mer.. han kom över påsen på bordet och innan jag han få tag i sopen, tappa allt som var så skyffeln som jag fick sopa upp. och sedan sopa där han var. jaa, han hann få i sig rätt mycket chips. men gott tyckte han ;)

sen var vi i birsta. fick byta en bajsblöja. shopade för övrigt alla julklappar. men glömde ett kusin barn, eller visste snarare inte vad jag skulle köpa, och så ska jag köpa en grej till till lea. sen är jag KLAR! jippi. men martins jobb återstår. han ska fixa nån grejer som ska skickas ner. så det måste han göra typ idag eller nått. så jag kan skicka paket, fast måste väl köpa kartongen oxå. men ändå ;)

vi åkte till martins mormor efter vi handlat. eftersom martin hade köpt sin julklapp och jag hade handlat julklappar till edwin från henne. där fick vi byta två bajs blöjor på edwin. och så åt han mat. ville inte ha mer, och då hade han knappt ätit hälften. sen gjorde han en fin spya över martin. men edwin var sitt pigga jag ändå.

åkte hem så martin fick byta byxor, och hämta upp I&F. för vi skulle äta på kina. muma, var det i alla fall. sen hem till oss och se film. pojkarna spelade lite tv-spel först. jag värmde glögg. gjorde en välling till edwin. min speciallare som alltid, den senaste tiden.

edwin fick sin mat som alltid i sängen. han hade ätit upp och gnällde. som vanligt. det är nappen han vill ha. gick dit och skulle ge han nappen. och då sitter barnet i massa spya. det var bara att ropa på martin. och edwin fick ett bad och sanering av sängen. men det enda problemet är att vi inte har nå fler plastad froté eller vad det heter. från när martin var liten och det är mer som ett lakan. så om martin är pigg idag ska vi nog åka och köpa ett till.

och nu i edwin säng är det så lite saker som möjligt just för om det ska ske igen.. alla saker ligger utanför hans säng. så edwin hade nog problem att sova igår eftersom hans säng är så tom nu. men han somna till slut.

vaknade vid sex. jag stoppade in nappen och han sov vidare. sen vaknade han vid halv åtta igen. gjorde samma sak men det dög inte. gjorde en 100-välling. och byte en bajsblöja.. så han fick dricka sin välling medan mamman byta blöjan. men den 100-välling var inte nog tyckte han. men jag vill inte stoppa i han mer för då kommer allt upp. så tänkte att han skulle få 100 till efter en timme typ.

för vi klev upp då halv åtta. barnkanalen går på tv och edwin håller på att somna i soffan. så tror jag ska testa och lägga han i sin säng och så kanske mamman oxå få sova nå mer. hoppas i alla fall :P

mimssnöjd.

det syns att statestiken har ökat. mest på grund av att jag får raggningskommentarer för att de som skriver ska få fler läsare. men seru, sånt godkänner jag inte. annars är jag väl glad att statestiken öka. men men...

annars så har jag just nu en katt som känner sig utanför. han går runt och pratar. han vill in till sina kompisar i sovrummet. och han är väldigt olycklig. men om jag öppnar dörren springer han inte in. så han får skylla sig själv. det är här ute all mat finns. de borde lära sig nån gång att jag stänger dörren till sovrummet när jag kliver upp. och så öppnas det igen efter pappan i familjen är vaken. och under den tiden är vanligtvis siameserna inne i sovrummet och sover.. dock inte Ice idag, vilket han är väldigt missnöjd över.

så idag har jag ingen aning om vad som ska göras. blir glögg-dricka ikväll i alla fall. men hoppas att jag får handla alla julklappar idag så det är överstökat. i veckan är det fullt upp plus så jobbar martin. nästa helg åker vi, eller om en vecka precis.. sen är det veckan innan jul och då kan det bli sent att skicka paketet. så vill ha allt gjort.

glögg överallt.

hur smart är jag egentligen?? glöggen stod lite för nära kanten för att ramla ner i golvet. vilken den gjorde. röd glögg och grönt glas överallt. och så edwin mitt i det. eller nästan. fick bära in han i vardagsrummet innan han börja krypa i all glögg. vit pyjamas och röd glögg är nog ingen hit... och han i sin tur blev väldigt sur och satt och skrek i vardagsrummet.

men då kom jag på idéen att eftersom jag höll på att göra frukost till oss så gjorde jag klar en macka till han och satte han i stolen i vardagsrummet. så fick han sitta där och äta macka medan jag städade bort allt. så nu hoppas jag verkligen att jag fick bort all glas. men med min otur så lär jag få en i fotet. och så är pincetten borta, suck. eller under badkaret ligger den...

just nu kollar vi in denis på tv´n. ska snart byta blöja på den lille och sedan väcka pappan, tror jag.. sen idag ska vi väl köpa mer glögg ;) skruva fast den sista barnspärren och fixa så den som inte funka funka igen. sen så är jag grymt sugen att på julmarknaden idag på norra berget. passa på för imorgon kan det vara mycket kallare än vad det är idag. sen så bör jag väl köpa klart alla julklappar i helgen oxå. jaa, vi får se vad dagen har att erbjuda.

klättra soffan.

edwin har precis lärt sig klättra i soffan. suck. dock så kan inte klättra den normala vägen. så han går runt. till armstödet. och soffan/divanen glider liksom bort och där klättrar han upp.

idag har vi haft tvättsuga. ska ha igen på måndag och förhoppningsvis blir allt klart då.. sen var på birsta en stund. några av våra bestick har fått rost på sig. tror de inte rostat utan det smittat av sig från nått. var liksom streck på besticken som var i diskmaskinen även tesilen. så vi var på ikea och kolla men hittade inget. vi gick även in på öb och kolla läget. där hittade jag färg som man kan färga kläder med men köpte inget. det får vänta, ingen panik än så länge.. sen den stora frågan är om jag ska blå eller grön. blir nog blå. men tåls att fundera på i alla fall..

sen handlade vi på ica maxi. jag köpte mest till bak. ska göra både pepparkakor och lussekatter. sen köpte jag till två sorters julgodis oxå ;) men ska väl göra i alla fall fem sorters till julgodis, hoppas jag på. och sen blir det ett årligt besök hos lisbeth för ännu mer julgodis bak :P


Lucka 3.


Jag tävlar om en julklapp värd 300 kr
från FikaMera i Bagerskan julkalender.

Var med och tävla här du också!


namnnappen.

edwin har så kul i köket. han har hittat skåpet som är utan barnspärr. så imorgon vet vi vad pappan ska hjälpa till med, med mammans och edwins hjälp. så just nu får han leka i skåpet och så hoppas vi på att han inte nånting går trasigt. han har bara upptäckt sugrören och servetringarna än.. vilket innebar sugrör över hela köksgolvet.. men mycket roa en liten pojke i alla fall..

tog fram edwins duplo förrut. de ligger under hans säng vanligtvis. men det dög inte för herrn. eller joo, när jag satt därinne kunde han leka med det. plocka i och plocka ur. och bakom lådan med duplo fann jag edwins alla sovnappar. har bara haft två den senaste natten och en av dem är en sån som går uppåt och de är inte lika goda enligt edwin, speciellt inte nattetid. vilket innebar att han fick ta sin napp med snöre på när han hade spottat ut den. men nu fann jag alla. så nu klara vi oss ett bra tag igen..man kan säga att han använder två stycken per natt. för väl inatten och han vill ha napp. då hittar man den inte. så då tar man en ny från där sovnapparna är.. så kör vi..

men sak samma. jag sköljde av dem och igenom dem. och kom då på idén att kolla de andra napparna oxå. och då fann jag ett rätt stort hål i nappen han använder på dagarna. den med napphållaren på. så det var bara att slänga den och ta en ny. första nappen som edwin bitit sönder. men jag antar att det inte är den första. det som är nackdelen med silikon, inte lika slitstarkt som latex. men en gång i tiden tog edwin bara mam´s silikonnappar. och ej de som går uppåt.. så vi kör på den stilen fortfarande, bortsett från timrå-napparna ;)

och så ska jag väl beställa namnnappen, och då blir det så likt den han har. det kanske bäst att skicka in en beställning där nu, typ. om man vill ha dem innan han börja dagis. just därför jag vill beställa. slippa märka napparna. denna test ska tydligen vara slitstarkt oxå. så det gillas. Någon som vill vara med och beställa från namnnappen??

Imorgon kommer lea 1½ timme på morgonen. så bäst att ställa klockan. eller syster skulle ringa när de gick hemifrån så hann jag kliva upp ;) sen så bokade jag nog en tvättstuga oxå, klockan tio. sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda. sätta spärr på köksskåpet i alla fall. handla kanske? är sugen på att baka. bäst att handla grejor innan andra advent i alla fall. har 10% på ica tills dess..

Lucka 2.

Lucka 2
Jag tävlar om härliga plåtburkar för 300 kr
från Lyxiga Plåtburkar i Bagerskan julkalender.

Var med och tävla här du också!


glögg.

haft tvättstuga idag igen. egentligen var hela kvällen ledig i tvättstugan. men vi, jag och edwin, var bjudna på mat hos mamma. lasagne. så vill inte skynda hem och tvätta direkt. så nu är nästa tvättid på fredag klockan tio. lea kommer kvart över åtta. så får se till att man kliver upp den morgonen då ;)

jag börja se hoppet med att få bort tvättberget innan mariehamsresan ;) plus tvättat alla filtar och annat som till exempel vårt överkast.

och jag fick en ny glögg av min kära sambo idag. nu låter det som jag druckit upp "den goda". vilket jag inte har, tagit en kopp eller vad det heter. så är mycket kvar. men som sagt den vill man spara lite på. egentligen ville jag ha en saftglögg men det hittade han inte så han köpte en lättglögg. blossa. så den får duga. får köpa en saftglögg när jag ser en, vet att det finns på ica maxi. tror det finns på ica kvantum oxå men men..

Lucka 1

lucka 1 - bagerskan

Jag tävlar om valfria pepparkaksformar för 100 kr
från Formina i Bagerskan julkalender.
Var med och tävla här du också!


Julkalender 2010.

nu skapar jag en ny kategori här på bloggen. julkalender 2010 får den så fint heta.. ni lär inse varför den heter så. kommer att delta i några utlottningar. kanske inte alla vill att man ska läggas upp på bloggen men skapar ändå kategorin..

RSS 2.0