Min prins sover.

dsc00070 (MMS)

Min prins sover.


vitselsen.

jaa. vi kom äntligen iväg vid tjugo över ett. jag som sa att senast ett ska vi sitta i bilen.. men men. kom fram vid två. men de hade redan ätit tårta och farit och plockat liljekonvaler. inte för att jag vilje följa med. så jag, martin fikade tårta och edwin kollade på. mumsig tårta i alla fall.. när jag höll på att plocka undan tårta med mera så kom de tillbaka. steg in till musiken av edwins pilngande på piano :P

halv fyra var det mat nere hos farmor. men tills dess satt vi bara inne i vardagsrummet och umgicks. mest kusinerna. ena kusin kom precis till maten, tajming in i minsta detalj. det blev ingen mat ute eftersom det både hade haglat ocg regnat så de hade dukat inne. vi kusiner med barn plus typ allas respektive satt i köket (10 st). resten, vilket i och för sig inte är så många satt ute/inne på altanen (8 st). och maten fick vi ta på den lite mindre altanen utanför köket.

det var sallad, ris. världens godaste "paj" med köttfärs, skinka, sån där liten gullök, säkert vanlig lök, ost. den är så god att jag måste ta recept. fär göra det nästa gång, då farmor fyller år. hon gör den typ jämnt, är väl för den går åt. sedan var det kall skuret kött, eller kasler. var typ "rosa" som kasler. en hemagjord sås till den. två olika köttgrytor. den ena var det tydligen "såsen" gjord på rödvin. den andra var väl mer som kalops, med morötter. och så hade hon något nytt. som var super gott. den var ljumen. ris, skinka, bacon och lite av varje grönsaker. det var muma. det måste man nog oxå ta recept på..

mackor var på ytterligare ett bord. tunbröd som är runt. smör. och ost. ost som hon lagrat själv i två år. och paprikoskivor. dricka bordet stodd inne på den "andra" altanen. med diverse drycker. och den här gången hade de rätt så mycket alkoholfritt. jag som klagat på det förrut. men nu räckte det och blev över. de har väl kanske insett att det inte räckte med så lite förra sommaren, eftersom typ alla dricker alkoholfritt..

så när man tog mat så gick man på kö. precis som i skolan. med först mat. mackor. och sist drickat.. men mellan borden så gick jag med mina grejor till köket där vi skulle sitta. edwin satt redan i barnstolen därinne. och lekte med lite leksaker jag hade med mig..

efter maten blev det efterrätt. två olika glasser, fast samma sort fast olika sorter ;) chokladkross i båda, den ena från lidl (tror jag) och den andra från gb. grädde. och tre olika pajer. björnbär, blåbär och jordgubb.. och så sockerskålen på det. den där sockerskålen minns jag så väl från när jag var liten :P inte för jag tog nå socker nu men ändå..

farmor pratade med mig. hehe, låter lite roligt.. men jag menar att hon sa att hon inte visste om hon kunde komma när jag fyllde. de kanske skulle ner till stockholm den helgen. kalle har aldrig varit i stockholm. så farmor, kalle, faster med sambo. ska eventuellt ner. och då måste de tajma in när sambon jobbar natt, vilket han gjorde denna vecka och nästa gång är då om två veckor. när jag fyller år. faster sa att de kanske dök in när de åkte hem. kusin skulle vara hundvakt i brudsjön i alla fall, men hon borde kunna lämna vovven och komma och hälsa på mig då tycker jag ;)

i alla fall så fick jag min servis nu :P typ alla delar. lika som två andra av kusinerna. den tredje är speciell, hon fick en begagnad servis så hon har alla sina delar redan. men min servis är dyrast ;) men som sagt de andra som har "ny" servis fick sin typ alla delar när de fyllde 23 eller nått. så iår ska jag få min, typ alla delar. hon sparar några paket så de har att ge lite sedan oxå, en gång per år (vi ger inga julklappar längre).. jag sa att om vi plats med den i bilen så kan vi ta den nu. kalle kunde inte bära den. den var tung tydligen. och då tyckte de att martin skulle bära den. han som för övrigt har ondare i kroppen idag, liksom mer stel.. men det slutade med att kalle tog kartongen själv ändå. martin sprang efter han så tillslut fick han ett handtag på kartongen oxå :P så nu måste jag plocka upp alla delar, märka på mitt papper så jag ser så jag får tolv av alla accenter osv. och så det viktigaste. rätt motiv! den ena kusin har en gång råkat fått mitt motiv. så vi måste alltid kolla noga.. så jag har det jag gör. det roliga är att alla paket är inslagen. tror hon köpte dem så, så duka fick slå in alla paket.. tänk er vilket jobb för dem. farmor som kommer in och beställer kaffe-och matservice och alla delar ska vara insalgen var för sig ;) hon blev tvungen att köpa min servis ganska på en gång. inte del för del. för de slutade tillverka den, för dyr..

min servis i övrig. bara det att jag har lilla pluppar istället för blå. den lilla är snyggare och mer markant än de blå. därför jag valde den lilla. sen så visade det sig att den var dyrare och slutade tillverkas. den blå fanns lite längre. undra om det kommer bli antikt med denna servis. fast farmor vill att den ska användas. men törs man??



nu ska jag gå och sova. ni får ursäkta mina stavfel. vet inte vad det är med mig nu. trött, troligtvis. och ryggont. måste byta tillbaka till skrivbordstolen vid datorn. inge bekvämt längre att sitta på en köksstol..

 


hahaha.

hahhahahhahhahha..

edwin gjorde precis en kastspya över martin. hahahhahahha

jag brukar väcka martin med att sätta edwin brevid han. vilket jag gjorde denna dag oxå. men den här gången kände jag att mina tänder ville bli borstad. så jag såg till att han var vaken och sa. passa han så han inte tippar. för martin låg nämligen på min sida av sängen och så ut med kanten. så martin lade sin arm runt han..

jag börja borsta tänderna och bytte handduk på skötbordet. som återigen blev ner bajsad. förstår inte hur edwin bajsar nu förtiden. och den här gången var det verkligen flyttande, typ.. satt mig vid datorn och fortsatte och borsta mina tänder. jag gör alltid massa saker medan jag borstar tänderna. kan inte stå på samma ställe och borsta det går inte. så jag går runt..

sen hör jag. bläää, och massa andra ord. då förstod jag. spya.. tog med mig trasan från vardagsrummet. men när jag kom in var det mer än så. torkade edwin. som bara hade fått nån droppe själv. lyfte upp han och satt han i vardagsrummet. och medan jag gjorde detta så asgarva jag åt martin. hela hans axel, och lite på armen. och även lite i skägget.. hjälp vad jag skrattade åt han. han som tycker lite dreggel är äckligt... hahhahahhahaha

nu ska jag snart köra ur han ur duschen. vi måste nämligen åka klockan ett. och han ska väl äta frukost och allmänt mesa på som vanligt.. och så måste han hämta bilen för den ska tömmas på allmänt skrot som vanligt. fiskespöna får stanna hemma idag. max ett får följa med. inte tre som nu ligger där.. måste få med vagnen. vet inte om vi ska äta ute eller inne. brukar alltid äta ute så jag antar att så blir fallet nu oxå...

dax att packa. lite leksaker åt edwin och mat till han. undra om tre portioner välling räcker. vilket det bör göra, insåg jag... och så måste vi ha extra kläder till han. och så napparna jag lovat charlie. och kudden om han ska sova i vagnen.. funderar även på om jag ställa upp bältena på babyskyddet. testa och se om det sitter bättre, kanske de inte snor sig så lätt. martin lyckas alltid sno bältena så man få sno tillbaka i dödagar...

nää, nu till packning.

feber.

är trött idag oxå. känns som det är mer igår fast det var en sämre natt förra natten.. fast igår lade jag mig senare på grund av eurovison. som de sa där. varför ska man bojkota det när sverige inte är med? så fall bojkottas fotbolls-vm iår oxå. samma sak!

ewin sov betydligt bättre inatt. men på morgonkvisten så ville han ha mat två gånger och sen så nästa gång han gnällde klev vi upp, alltså vid nio. slog igång tv´n precis till händige mandy på barnkanalen.

fick god mat hos mamma igår. fick med oss hem oxå. funderar på att göra pastasås på den, men tillsätta lite stekta färska championer, och så mer grädde då. det borde göra susen. vi fick i alla fall lövbiff, purjolök och så mögelost som blev en sås tillsammans med grädde. och så ris till. mumma :P

när vi kom hem så fick edwin sova. han var dödstrött. sov till strax innan nio. då var han gnällig. och jag tog som alltid de senaste dagarna tempen på han. 39,0 grader. så han fick alvedon. och nu har han lärt sig hur man gör. jag fick en spruta som jag skulle spruta i hans mun med. och det tog tre gånger så lärde han sig det.. och så tycker han nog alvedonen är god. är skogsbärsmak på den, lukta smarigt i alla fall.. febern hans gick över tills det var läggdags, när det var dax att räkna alla röster på eurovision..

så igår, vad hände mer?? joo, vi var och kollade på "brottsplatsen". martin förklarade lite mer hur det gick till, som han tänkt sig.. jag kan noll gator i stadentrakten. så jag fick veta lite mer vart det hade hänt.. sedan var vi till birsta. såg både taxin och den andra bilen genom stängslet... taxin var inte så hemsk som martin minns den. men det blir troligtvis en ny taxi, att denna kommer att skrotas. den fick en smäll höger fram och bak (passagerarsidan). och martin kommer inte ihåg två smällar. men det är svårt att minnas, gick så fort..

smällen som tog fram gjorde så att båda! däcken pekar snett. så grejen som håller ihop dem däcken fick sig nog en ganska smäll, framaxel kanske det heter?... och ser bilen jätte lång ut på grund av smällen fram. konsekvenserna av smällen bak kunde vi inte riktigt se.. martin berättade att framrutan spraxk oxå. kan det bero på stenskottet som suttit där en längre tid?

och nu ska vi näma den andra bilen!! på bilden i tidningen såg den inte så hemsk ut. men i verkligheten.. ojj. ena sidan, förarsidan, var alldeles mos. nog tror jag att killen skulle klara sig bättre om han använde bilbälte.. martin berättade att han hängde från förardörren ner på marken i en hög. han hade liksom benen/benet kvar i fönstret. och det var av på massa ställen. och så låg han i en blödpöl på marken. huvva.. såg nån som hade komenterat inlägget på st och det var väl nån kompis till denna kille. han sa att benet måste troligtvis amputeras och de vet inte vilka men han kommer få i huvudet. och på radion igår sa de att läget var alvarligt, eller nått sånt.

martin är bara förbanad på denne kille. eftresom det var hans fel. väjningsplikt, berusad och körförbud på bilen. så ALLT fel är verkligen hans. han bor/bodde nån gata ner där krocken skedde. så han skulle "bara" korsa gatan..  men som jag sa till martin. han kanske har gjort detta förr och inget skett då. vad vet man? finns ju en grej som man pratar om i körkortsteorin, minns inte vad det hette. men det menar så att vägar man kör på jämnt och inget händer, så kör man efter en tid på rutin. vilket det då kan ske olycka. jag tror det egentligen är menad på landsväg..

men denne kille stod tydligen och tok gasade längre upp på gatan innan det hände. var ett vittne som sa så, som vi för övrigt känner. en granne i liden. så pappa kanske redan vet om det, fast då borde han ringt och kolla hur det är med martin. eller så tänker han som jag, vi träffas på söndag (idag). så folk börja prata om att han ville kanske att detta skulle hända.?. hemsk tanke.

martins passagerar hade åkt hem med martins chef efter sjukhusvistelsen. och hon tyckte martin aggerade bra, eller vad man säger. ger beröm, jaa nått sånt. i alla fall martin hade frågat det var med henne efter krocken. och det tyckte hon var bar gjort.. hon minns inte om hon hade bälte. man jag säger att det hade hon nog. därför hon har ont i axeln.?. tydligen om man inte har bälte och krockkudden löses ut så blir det inge bra. så eftersom hon mår som hon mår så hade hon nog bälte, min teori..

tydligen kommer det bli rättegång på detta oxå. martins chef har pratat med nån privat advokat. martin ska få pengar för sveda&värk, och förlorad arbetsinkomst. martins chef ska få dessto mer, hela värdet på bilen, att bilen måste vara av (han förlorar eftersom det nu saknas en bil i hans verksamhet), och så massa annat små saker.. jag sa till martin, varför sa du inte till om din telefon. hans mobil fick tydligen en repa. den syns knappt men den uppstod i krocken i alla fall. det hoppas jag att han tar upp, chans på en ny mobil.

måste nämna. martins sår på armen. han tog bort "plåstret" igår. det är en ring?? och vi har verkligen ingen aning om vart den kommer ifrån. för den armen han har detta på brukar han ha på grejen som är mellan de två sättena fram. hur kan en ring komma på hans arm? först tänkte vi växelspaken. men den är typ fyrkantig i taxin.. det återstår att lokalisera. han får kolla i taxin ikväll. han ska köra 923 istället, och den är typ likadan som den som är krockad.. även att såret i min mening inte ser så fint ut. får väl se hur det slutar med det. man kanske ska visa det för faster idag, hon kan såntdära. hon som kollade på mitt knä när jag cykladeomkull den tredje gången och konstaterade att det var sjukhuset nästa.... ytterligare ett även, martin får tydligen vara ledig med fullt betalt om han vill. men han vill inte, han vill jobba. och det förstår jag. folk hade pratat om att martin inte kanske vågade köra bil mer och så vidare, att han skulle bli körrädd. men det skulle aldrig ske för martin, han bor i bilen i princip..

en "vanlig" natt.

det är inte synd om mig. fast jag sovit minimalt inatt. huvudvärken kommer nog att komma den med.. edwin har sovit som en kratta inatt. lade sig strax efter nio. små vaknade lite nu och då. jag gick och lade mig vid elva, som vanligt. kollade lite på tv och stängde av den vid tolv. kom då på att edwin fick nog mat för ett bra tag sen. så tänkte om han vaknar riktigt skulle jag göra mat..sagt och gjort vid halv två fick jag kliva upp och ge lillen mat. sedan vaknade han mellan 30-60 min mellanrum.. vid fem var han gnällig igen. vid varje gnäll fick jag kliva upp och kolla till han, vart han hade nappen och så vidare.

det är inte synd om edwin, med hans täppta näsa. och hans enorma hosta. (idag vid gröten så hostade han så han spydde upp allting, första gången det hände). denna hosta och näsa har gjort det svårt att sova för den lille. plus så tror jag en tand är på g..

det är synd om Martin. nämligen kvart över fem klev han innanför dörren. jag tänkte att han hade väl jobbat över. slutade egentligen fyra, vilket han är hemma vid halv fem... men i alla fall. han kom in och såg att jag var vaken, och edwin oxå för den delen.. visade sitt "plåster" på armen.. jag undra vad han hade gjort. och då svarade han lungt krockat. vilket han hade gjort tidigare denna vecka oxå, inte hans fel då heller... han sa sedan att det tur att han kunde stå benen. då förstod jag att nått allvarligt inträffat.

frågade genast om det var hans fel. varför jag fråga de först har jag ingen aning om. martin nämde att taxin får nog skrotas, vilket de får reda på måndag. den gick inte att starta i alla fall efter krocken... det var inte martins fel. martin körde på nån gata, som för övrigt var huvudled. och så kom den andra bilen i full fart. smällen var ett faktum.. taxin kanade in på nån annan gata där martin tillslut fick stopp. martin klev ur bilen. frågade kunde om det gick bra. jaa, han hade en kund i bilen. och så ringde han 112.. kunden klagade på nacksmärtor.

men sekunden innan hade någon redan ringt räddningscentralen. innan/i/efter smällen hör martin nån som skriker NEEEEJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!! det var en tjejen till föraren i den andra bilen. som för övrigt ligger på marken i en blodpöl. troligtvis inget bälte och slungas ut genom nån ruta.. om man ska spekulera så hade de säkert bråka och han farit iväg i all världens fart, inte kollat och så krockade han. men det är bara min teori...

polis, ambulans, brandkår. kom förbi. frågade massa frågor. martin kom inte ihåg nått. han fick blåsa, polisen sa att det var enbart rutin. vilket är bra. martins chef åkte förbi och tänkte hoppas att det inte är martin. han stannade och så var det martin. martin och han plockade ur allt lös i taxin som de troligtvis lade i den andra hela taxin..

martin fick åka ambulans upp på sjukhuset. skulle dela med kunden. men martin minns inte nån kund i ambulansen. frågade mig om de går att dela av dem, så det blir två rum.. men jag har ingen aning.. martins chef kom förbi och satt och väntade med martin. han blev omplåstrad. och blev uppmanad att besöka primärvården idag. för läkaren hade inte tid, var på iva eller nått. troligtvis med föraren av den andra bilen.. martin fick skjuts till garagdet och hämtade sin bil. sedan kom han hem och berätta allt för mig..

martin frågade på sjukhuset om föraren i den andra bilen var påverkad. de ville inte svara men han kunde avläsa deras ansiktsutryck att han var det.. martin berättade om smällen. att det var så högt att det tjöt i öronen på han. krockkuden hade åkt ut. och det minns han inte. det såg han när han klev ur bilen. och så luktade det knallpulver. men krockkuddarna ligger väl i nå pulver för att inte bli gamal? för om man kollar på reklamer där de testar krockkuddar så flyger det massa vitpulver när de utlöses..

i ambulansen kom martin på att bilen träffade bakpartiet. då sa de att det var troligtvis en frontalkrock.. hans berättelse klarna mer och mer vilket tiden går. chocken lägger sig. så vi får se om man har ont nånstans när han vaknar..

räddningstjänstperonalen. sa att han måste ha väjt omedvetet. martin alltså. för smällen tog liksom mer på passagerarsidan. och bak är bilen tillknycklad oxå.. vi kanske ska förbi och kolla på bilen sen. det beror på martin, hur ont han har... smärta kommer efter chock. och jag tror han fortfarande var i chock när han lade sig.

så idag händer det saker eftersom hur martin mår. om han har ont blir det bara primärvården och mat hos mamma. om han mår bra. ska vi nog till birsta. det är nån säkerhetsdag på barnenshus. och så ska han köpa delar till bilen, vår bil. så den går igenom ombeiktningen. ska visa vagnen jag vill ha till edwin. och så kanske vi ska kolla på taxin, om martin har lust och om vi hittar den...

här är länken på vad som hände, via st... tydligen fick föraren av den andra bilen åka till uppsala med helikopter. och så var han full. benbrott och skallskador.. jag kan tänka mig först smällen med krocken och så smällen med att landa i backen. och där lär han ha glidit tills det tog stopp..

http://st.nu/start/sundsvall/1.2062722-en-ford-till-uppsala-efter-trafikolycka



sommar.

det luktar sommar ute. nämligen gräs. de håller på att klippa gräset på min baksida. dröjer nog inte så länge innan de är på framsidan oxå. undra hur katterna kommer eagera nu när balkongdörren är öppen.

jag ringde inte bvc imorse eftersom edwins ögon är så gott som bra nu. pratade med martin alldeles nyss. som började visste vid två och jobba, och han trodde ett. så han börja tidigare, men men.. han sa att det ringde på telefonen så vi avslutade vårt samtal.. sedan ringde han upp igen. det var tydligen bvc som ringde. hon hade ringt till mig var upptaget. så hon ringde martin. hon ville veta hur edwins ögon var. martin sa att det var mycket bättre, vilket det är. och då sa hon att det ibland går att torka bort med bara vatten, onödigt att ge droppar om det går med bara vatten. det var det jag anade att man kunde eftersom hon sagt torka med vatten, typ alla har sagt det..

tycker det är lite roligt att bvc ringer. det var det som jag inte minns. om vi bestämde att jag skulle ringa fast det var bättre. men jag beslutade att hon borde förstå att det var bättre om jag inte ringde. men men..

som sagt idag händer det inge många knop. edwin somande nyss. så jag sitter och funderar på vad jag ska hitta på medan han sover. eller om jag oxå ska ta en liten napp. det enda är att det finns risk att man är ändå tröttare sen. så jag får nog roa mig med nått annat.

beslutångest.

beslutsångest. om man ska ringa bvc imorgon eller inte. edwins ögon har märkbart blivit bättre. fast de har inte blivit riktigt bra än. fast kanske bäst att ringa ändå och säga det. så kanske vi ska avvakta nån dag till. kanske bäst så. det enda är att man måste ställa klockan på åtta så man kan ringa. så vi hoppas på en "vanlig" natt inatt. inga konstigheter..

annars imorgon händer det inge speciellt. skulle egentligen gå med babysångsgruppen runt sidsjön men jag låter det vara eftersom edwins ögon. inte för att det kommer smitta om de sitter i sina vagnar. men tänk om bvc säger att jag ska komma ner. så bäst att säga ifrån sig det. och hoppas på att de ska hitta på något mer framöver. kanske samma sak nästa vecka eller något sånt. jaja, vi får väl se hur det blir med den saken. de skulle höra av sig så fall i alla fall..

imorgon måste vi handla i alla fall. åt upp middagen idag så imorgon måste vi handla ny. det enda är att vi måste köra en diskmaskin igen och man är för lat att grejsa med det. men det måste göras imorgon. så man kan göra middag, vilket är rätt viktigt ändå..

måste säga. vi satt och pratade om på babysången tror jag det var. om balans på de små. alltså när de sitter. att när de ska lära sig ta emot sig när de tippar och så. upptäckte nu ikväll att edwin gör på sitt sätt. han spänner sig, liksom parerar så han inte tippar åt det hållet det lutar åt. och det gjorde han inte förrut. så det har typ kommit nu.. och igår tippade han i slowmotion på sidan, så han sedan kunde rulla runt. vilket är det sätt han tar sig fram på. rullandes.

och jag har själv insett vad de menar med att barn inte ska ha gåstol. inge fel på det. men förstår att de "hämnar" utveckling. eller vad jag ska säga. om nu edwin skulle suttit i gåstolen så skulle han lätt kunna tippa när han sitter och han skulle inte kunna ta sig fram igenom att rulla.. han skulle ta sig fram med gåstolen, vilket oxå är ett sätt.. och jag säger än en gång att det inte är fel att anväda gåstol, barnen lär sig gå även med den.. men nu förstår jag vad de menar, och vad afficherna på 45:an säger. inte bara med orden som står där men liksom meningen bakom det hela...

nu ska jag ta hand om min lilla pojke som sitter och små gnäller på golvet, och kollar in tv´n. tror nästan att vi ska ta och hoppa ner i sängen oavsett om vi är trött eller inte. jag är trött i alla fall..

shoping.

dagens shoping blev följande. på barnenshus köpte jag en prylfika som jag hoppas går att fästa till bakåtlutat. såg ut som så i alla fall. och så köpte jag ett snöre till napparna, med döskallar. synd dock att det inte fanns såna nappar. bara rosa och det kan han inte ha :P

på lindex köpte jag två stycken t-shirtar till edwin. en ljus blå med skölpadda i tyg på i och en pastellgul med en tokig giraff i tyg på. det var på extra erbjudande så de kostade 49,90 styck.. kunde inte bestämma mig vilken jag skulle ha så det blev båda ;) super mjuka är det oxå..

på hm köpte jag ett tre-pack kortärmade body. de som går i ljusblått, alltså en är ljusblå en är vit- och blårandig och den sista är vit med blå text.. sedan köpte jag ett två-pack t-shirtar. den ena som är orange- och vitrandig med en motorcykel på och den andra är blå- och vitrandig.. köpte även ett set med typ jenas shorts fast inte jeans och en vit t-shirt med snobben på. kollat på dem länge. när jag var i stan och tänkte köpa dem fanns de bara i nån stor storlek. och nu i birsta så fanns det bara ett set kvar med edwins storlek. så det var lika bra att köpa dem. så jag inte ångrar mig sen ;)

idag betalade jag även min första csn-räkning på 823 kr, eller vad det är.. så nu ska nästa betalas i augusti. måste ändra så jag får den en gång i månaden istället för var tredje som det är nu. men tänkte betala dessa tre först i alla fall.. får se hur det ser ut i början på nästa månad så kanske man betalar in nästa på en gång. lika bra så man inte tappar bort inbetalningskorten. csn är tydligen stenhård på det dära med betalningarna. om man inte kommer in med pengarna som dagen det står på dem så blir man nästintill strypt. de skickar inte en påminnelse heller, har jag hört. en tjej kom en dag efter och det blev rabbalder. minns inte exekt vad som hände men massa krångel som det blir...

risken finns att dessa räkningar om jag betalar de var tredje månad kommer samtidigt som telia-räkningen. och då finns typ inga pengar kvar sen. joo, men man blir typ utan. inget att spara blir det i alla fall. och jag är rädd för att de ligger på samma månad som det är nu. tror jag. när jag tänker efter.. suck..

sömn.

edwin har sovit såligt inatt. kan säkert ha nått med att göra att han fick sova tidigt igår. lade han vid nio.. han vaknade först strax innan två. gick upp och kollade om han hade nappen, vilket han hade. han blev tyst en stund. sedan vid halv tre då klev jag upp och gjorde mat till han. och då blev han så klart pigg. han låg och snackade och låg absolut inte still tror vid fyra somnade han igen. sedan var det halv fem igen, lite gnäll. fast han sov.. och så höll det på. vid halv åtta fick han välling igen. och tio över nio slog han upp sina två blå igen.. tror även att allt detta vaknade beror på värmen.  inte för det är så jätte varmt men han sov i en heltäckande pyjamas inatt, vet inte om det kan ha nått att göra med saken...

fast mamman är trött idag ska vi på birsta med kusin och charlie. de ska hämta upp oss vid tolv. och innan dess ska edwin ätit gröt och jag frukost. vilket vi gör samtidigt nu förtiden.. och så ska jag packa skötväskan med mer välling/blöjor, vilket inebär att jag måste fylla på vällingburken som tog slut inatt.

jag måste även testa och fälla ihop vagnen och sätta upp den igen. hoppas den håller annars blir det inge birsta. vagnen gick nämligen sönder i söndags.  men martin fick ihop den igen. svårt att försklara men en svart plastgrej släppte från en annan, där liksom handtaget slutar. vagnen var aldeles sne på grund av det. jag hann att ge upp och jag tror martin såg pengarna flyga iväg. för jag sa att vi måste ha ny vagn om han inte fick till det.. han sa att vi inte hade råd och då sa jag att då får vi sitta inne resten av livet då.. jag blev riktigt sur på han. men då säger han, jag fick till det! och då blev det som vanligt igen.. sedan kommer han med, att vi kanske måste köpa en shopingvagn ändå. inte nu men sen.. och med hans sen så kommer det inte ske.. han menar på att vi inte kan ha vagnen i bilen. men jag menar det har funkat förrut. det är allt hans skit i bilen. massa tomma oljeflaskor etc. fiskeväskan var ivägen denna gång. så martin fick trycka in vagnen, vilket jag tror gjorde så det blev som det blev.. han är inte nog försiktig..

jaja. om vi kommer till birsta. som jag tror. vagnen blev nog helt återställd. annars får vi nog ta stan. så vi kan ta bussen eller gå in.. ska köpa mer kortärmat åt edwin. och om birsta gå på barnenshus och kolla på sparkskydd till bilen. hoppas att de har. finns i katalogen i alla fall. men det är inte säkert att de har det inne i alla fall. blev ju så med myggnätet. vilket jag sedan beställde på internet istället, blev billiagre..

ac.

edwin den lilla parveln sover sen tjugo i ett. vilket inebär att han sovit i snart två timmar. han "vaknade" vid två, jag stoppade in nappen och så sov han vidare. det syndes att han inte sovit klart än. han låg med ögonen stängda och lät i sömnen. och de var inte igenmojsade, det kollade jag... men bra att han sover så kanske grejset försvinner helt. inte för att han är sjuk med feber och sånt men jag har en känsla av att det försvinner när han sover. liksom blir värre efter han sover.. jaja. sover gör han i alla fall..

imorgon ska vi kanske träffa kusin och charlie. ska gå på stan eller birsta. jag måste kolla på mer kortärmat åt edwin och så ska jag kolla/köpa ett sånt där sparkskydd till bilen om vi åker till birsta. och eftersom vi går på stan eller birsta så kommer inte edwin vara uppe i charlie så ingen smitta här. de sitter i varsin vagn stort sett hela tiden.

nu har martin kommit med att en till person kanske ska åka med till stockholm men ska hoppa av i uppsala. men jag har sagt att jag ska tänka på saken. jag tror att jag inte kommer kunna/vilja åka så långt med super trångt i baksätet. om ac´n funka så skulle det luta mer att han kunde åka. men eftersom den inte funka så är det så fuktigt i bilen. och jag har nog problem att åka i baksätet. så jag tror nog att han får fixa sin väg ner på ett annat sätt.

det är konstigt det dära med ac. om den inte funka tror man att det ska bete sig som en bil utan ac. och det kan jag säga att den inte gör. den beter sig mer som en bil utan fläkt. typ. fläkten funka men är inge bra för att ac´n inte funka. blir hur fuktigt i bilen som helst. plus så blir det liksom tungt att andas, men det beror nog på att det bli fuktigt. och så ska vi tala om imma. bilen imma igen för ingetnig. och så får man inte bort imman just för att ac´n inte funka. det hjälper inte med bara fläkten för den är usel när ac´n inte funka.. så det blir ett spindelnät utav alltihopa som grundar sig på att ac´n inte funka. är less på det, men det blir nog inte fixat denna sommar heller. och vi drabbas även under vintern av att den inte funka för all imma.. martin ska nu byta bromsslangar så bilen går igenom besiktningen och så hjullager så vi kan åka ner till strängnäs.

gegga.

och igår spreds gegget från det ena till det andra ögat. ringde bvc idag. men nu ska jag avvakta tills på onsdag. för det har blivit en liten förbättring. men som jag sa till hon så har det stått still sen i lördags. imorse kunde han inte få upp det öga det började med. fick hjälpa han med att torka. behövde inte torka ur det andra ögat, var inge gegga i det alls. ska torka ur båda sedan när det är påklädningsdax..

eftermiddag igår var god. åt langos :P dock så hade pappa tagit fram fel räkor så han hade tagit fram färdigskalade. men men.. måste köpa räkor och äta räkmacka, tänk vad gott ;)

idag har jag ingen aning vad som händer. tror martin börjar jobba vid ett. han har sitt schema i taxin och kommer inte ihåg själv. så vi måste handla innan det. så jag har nån mat hemma. sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. fin väder i alla fall ;)

handling.

idag har man inte gjort många knop. var på affären innan hockeyn och köpte mat. gjorde maten. fläskfilé med pommes, b-sås och stekta herrgårdsgrönsaker. muma. imorgon blir det oxå muma mat. då blir det langos hemma hos pappa. martin ska hjälpa han med videon/dvd/tv.. sedan kanske han ska tvätta bilen, beror på väder. fiska vill han göra men det tycker jag är osocialt. vi får väl se imorgon hur det blir med den saken...

Jag ska i alla fall göra langos. sitta ute om det är fin väder. leta lite mer gamla leksaker..

måste säga att edwin nu tar sådana dära nappar som går uppåt. jag kokade lite nappar igår, nya som jag hade i skåpet.. jag hittade en av timrå-napparna. tänkte jag provar. och vips så suger han på den. så nu måste jag köpa såna nappar. är bättre för tänderna.. även en till grej jag upptäckte jag måste köpa till han. det är mer kortärmat, både i tröj-form och i bodys.. och så måste jag på barnenshus och kolla/köpa en sån där sak man har i bilen med fikor..

studentfirandet.

var mysigt igår kväll. men som vanligt kom vi lite senare. men det fanns en hel smörgåstårta kvar, plus lite av en annan. det var riktigt mumsigt :P sedan brödfaten till tårtan. var typ tio olika kakor/bullar. kunde inte ta av alla då skulle man få en sockerchok.

träffade en liten pojke som precis fyllt ett år. var rätt roligt. vi satt ner edwin på golvet och han tyckte det var super kul :) edwin alltså. och så hade de fem stycken tre-veckors hundvalpar. åhh, de var så söta. och så lite mygg på det vid tårta ätandet. men tror att vi inte blev stucken.

så kvällen igår fick helt klart godkänt. efter vi varit på studentfirande så åkte vi till martins morfars grav med blommor. sedan hem och sova. jag var super trött, vilket jag är nu oxå. men det går snart över..

dagen spenderades åt att ha tvättstuga. dammsög lite oxå. så nu är det relativt fint här hemma igen. men måste ta tvättstuga igen. kan bara tvätta två maskiner på en tid, annars hinner det inte torka i torkskåpet. så igår blev det ljust (40 grader), och den andra med sängkläder och lite handdukar (60 grader). så nästa gång blir det mörkt (40 grader) och underkläder (60 grader).. på ett sätt hoppas jag att de förlänger tvättiderna så man hinner med två maskiner till på en tvättid.

ska bli spännande inte nu på måndag men nästa måndag är det årsmöte. så då ska vi gå. ska bli rätt intressant. dels för jag aldrig varit på ett sådant. och dels så ska de ta upp detta med tvättider, och så ska de ta upp uteplats för de som bor längst ner. och så var det massa mer som ska tas upp.. men uteplats låter lite roligt, fast då kom martin med att då kommer hyran höjas. om man väljer en sån. jaa, vi får väl se. dels vad de säger och dels hur vi väljer...

måste väl nämna edwins öga. igår på dagen behövde jag inte torka ur det nånting. svullnaden lade sig markant oxå. och det röda blev mer rosa.. men när vi var på studentfirandet så började det mojsa igen, inte lika mycket som på torsdagen men ändå mer än under dagen.. en där vi var är sjuksköterska och hon tog bort det, och hon sa att han behöver ögondroppar. så får väl se på måndag hur det ser ut. om man måste ringa bvc igen. men vad nån sagt (apoteket, bvc eller sjukhusrådgivningen) så sa denne att man kan torka bort ögoninflamation, alltså att man är noga med att torka öga. så kan det försvinna av sig själv, på så här små barn...

dagen.

edwin har börjat med nått nytt när han ligger i sängen. han stoppar ut benet mellan två spjälor. tror nästan han fastnade imorse. men jag trodde han ville ha mat, vilket han fick. och så stoppade jag in hans ben igen.. vi klev upp halv tio imorse. gjorde oss i ordning och åkte på stan.

när edwin vaknade var han lite mojsig i ögat. tog bort det när jag bytte blöja på han. satt ner han i vardagsrummet på filten med leksaker och jag vid datorn. gjorde gröt till han och frukost till mig. tog upp han så var han röd i ögat och ännu mer mojsig. tog ett blött papper och tog bort det värsta. vid skötbordet igen så tog jag bort allt och klädde på han.

gick till bussen. och där fick jag ta bort mojs igen i väntan på bussen. men det röda i själva ögat hade gått ner. träffade syskonens pappa. som märkte på en gång något fel på ögat. men han trodde ingen infektion eftersom han var lite röd i ögat. lugnande för stunden i alla fall..

på stan så träffade vi mamma på navet. där fick jag säga till att kolla på ögat. då var knappt inge röd i ögat längre med desto mer mojsig. fick ta bort mojs i ögat lite nu och då under staden visiten. och svullen blev han oxå..

gick på apoteket och köpte solskyddskräm till edwin. apotekaren sa att hon trodde det var nån infektion och att jag skulle avvakta och ringa bvc.. köpte i alla fall solskyddskräm från aco i faktor 30. hoppas den är bra. det var nått partikelfilter i den, alltså inga kemikalier osv.. fick höra att det inte rekomenderas solkrämer för så små barn för de ska inte vara i solen. orkade inte disuktera att solen finns i skuggan oxå, och man vill gärna vara ute under sommaren. och att ansiktet inte går att täcka.. men men. köpte den solkrämen i alla fall, eller vad det heter..

köpte även en blårutig keps åt edwin. ett set med ett par shorts och t-shirt. i stålmannen, vit t-shirt och gråa shorts. så snyggt. såg även ett set inne på kaphal som så gärna ville följa oss hem. men den fick hänga kvar. räcker med ett set idag :P de var oxå gråa shorts men en annan nyans och lite "snyggare" med fikor på sidorna. och tröjan var lite piké-aktig.. den kanske få följa oss hem nästa gång ;) Även att mamman fann ett par byxor på hm. såna som är typ tre-kvarts. med resår nedtill. så de sitter vid bena super bra :P

jag och mamma gick på subway och köpte mackor. edwin somnade i väntan på mackorna.. vi gick till hamnen och åt. super mysigt. solen lyste. men inte länge till........

men i alla fall vi åt. det började regan lite smått. bara nån droppe lite nu och lite då. sedan blev det lite mer men ändå inte så mycket. tänkte att lika bra att he på regnskydd på vagnen, lite onödigt att filten blir blöt som låg där.. och edwin för den delen. men då vaknade edwin när jag skulle he på skyddet. och han kunde inte öppna sitt igen mojsade öga. fick ta bort massa mojs så han kunde öppna ögat i alla fall... mamma tog upp han men han gnällde ändå. det var matdax.

hade bara med mig välling så tänkte att han skulle få äta kall välling. han gillar det inte med i nödfall går det ner. massa kladd dock.. men då sa mamma kolla med kisoken. och det stod visst en kiosk i hamnen :P gick dit och hon kunde värma edwins mat..

kom tillbaka till mamma och då hade det börja regna så pass att mamma hade tagit fram paraplyt. men det var fortfarande folk runt omkring. så det regnade inte så mycket.. när jag kom fram så var edwin så lycklig och höll i paraplyt det var så sött.. och så tyckte han det var mysigt med det gröna taket :P kanske ska säga att mamma oxå höll i paraplyet. annars skulle det fara och flyga sin väg..

edwin fick mat och jag fick äran och sköta paraply-hållningen. edwin satt i mammas knä.. regnet ökat så folk började skingra utom en tant och gubbe en låång bit bort.. efter en stund slutade.. det kom förbi lite folk och sa "nu har det slutat regna" för vi satt med paraplyet. men jag tänkte det kommer mera. så lite kan det inte regna. och när de gick förbi fick jag en ganska stor regndroppe på mig..

regnet ökat KRAFTIGT. och så lättade det liite och jag sa "nu lättar det" och då blev det värre.. det hände x-antal gånger. och då kom jag på att man ska vara positiv. så då vände jag på mitt tänkande. och det blev mer "åhh, vad kul det regnar. nu blir det grönt och fint" men det hjälpte inte att säga så..

tanten och gubben försvann när det började regna kraftigt. men vi satt kvar.. tänkte att det bara är en skur. vilket det var.. men regnskuren var tillräklig för mig. jag blir nog så grön och fin nu ;)

men åter till regn-historian.. mamma kom på hennes jacka som hängde på vagnen. jag sträkte mig efter den. men den var ändå blöt. men edwin fick den som skydd på hans ben. han tyckte det var roligt när det droppade regn från paraplyet. han sträckte sig och försökte nå :P

vi sa att kan inte st komma och ta kort på oss nu. delade på ett litet paraply. men det var så att mitt ena ben var utanför liksom min rygg.. så tillslut var jag dyngsur... vi såg hur folk sprang på parkering till sina bilar. vi måste ha varit en stor syn för folket ;) tur att man roa någon i alla fall..

vi satt och sjöng under paraplyet och edwin diggade till våra sköna stämmor :) till slut slutade det regna. jag var ändå så blöt så jag klev upp. såg att jag hade haft ena foten i vattenpöl. vilket jag väjde för en stund sedan men den hade blivit större. och vatten hade trängt in under mig. inte konstigt att det började bli kallt om rumpan. det syndes inte att nån hade suttit där ens med tanke på "färgen" på träet...

mamma sa att jag nog blev tvungen att ringa martin. för så kunde jag inte gå. och det hade hon helt rätt i. men då kom jag på att jag hade köpt nya byxor och hade en långärmad tröja med mig. skit samma att jag hade orakade ben. blev torr i alla fall..

men när jag står och packar upp byxorna kommer regnet tillbaka. så det var bara att plocka ner de igen.. men den här gången satt jag mig inte. var ändå så blöt som jag kunde bli, nästan. hade en torr sida och håret var torrt.. och vagnen hade en stor pöl på regnskyddet.. men men

denna skur slutade ganska fort ändå. om man jämför med den innan :P jag gick till kiosken och frågade om man kunde få byta om nånstans.. fick en kod och en "vägbeskrivning". ett vitt hus med blåaknutar, efter svt-huset.. jag gick. men det roliga var att svt-huset var det enda huset. efter det var det bara hav.. började gå runt. såg två blåa dörrar. testade koden. den funkade. bytte om inne på toaletten. så då passade jag på att gå på toa oxå..

kom ut så var mamma klar att gå på lidl. undrade vart jag tagit vägen eftersom det tog tid. men till ombytetställe fick jag gå på tå för att inte kliva på byxorna. de var så blöt så de var tung, så de hängde liksom under skon när jag gick riktigt.. till och med trosorna var blöta. och struporna. men hade kvar båda delarna. strumporna för den delen om jag skulle gå utan de skulle jag få skavsår och det vill jag inte ha..

gick på lidl. handlade lite smått och gott.. och kände i luften att det borde regna mer för det hade blivit väldigt kvavt, mer än vad det var innan allt regn.. kunde inte direkt dra ner dragkedjan på tröjan eftersom jag inte hade nått under..

gick in på peekaboo på vägen tillbaka. kollade på ett blått biltält som jag tror edwin ska få. har presentkort där. vilket även räcker till bokstäver som man kan ha på hans dörr. och så räcker det även till något annat. måste handla upp presentkortet. så då kan man handla något han kommer vilja ha senare, till exempel tältet :P

kom hem så ringde jag bvc angående edwins öga. men inget svar. lämnade på svararen. så de ringer nog imorgon.. ska ändå kliva upp och ringa ändå..

ringde sjukhusrådgivningen. och hon sa att jag skulle tvätta hans öga några gånger till ikväll. och så förklarade hon hur man skulle göra det. in mot näsan. men det visste jag redan. det sa de på 45:an.. klippa edwins naglar skulle jag göra, om det behövdes. för om han kliar så kan han överföra till nästa öga. vara noga med handhygien. min alltså. skulle tvätta mig så fort jag gjort rent hans öga. tur man har kvar handsprit.. om edwin var gnällig ikväll skulle jag ge han alvedon när han gick till sängs. och om det inte blev värre skulle jag ringa vårdcentralen imorgon. annars skulle jag ringa igen..

så nu hoppas vi att hans öga blir bra. och inge feber kommer.. han sover för tillfälle så det lär vara helt igen mojsat när han vaknar. vi får väl se hur det blir. hoppas det blivit bra på den här stunden. tycker så synd om han med svullet öga. fast han lekar på som vanligt, när han var vaken..


igår.

igår var det sista babysången. mycket tråkigt. men men, börjar nästa termin igen. men då med massor av pappor. inte för att de får komma men tråkigt att man inte kommer träffa vissa mammor igen. men men..

idag skulle de träffas igen. se nån säkerhetsfilm. om till exempel hur man gör när de sätter i halsen och så vidare. men jag hann inte idag, insåg att jag skulle få stressa ihjäl mig..

sedan igår så handlade vi åt martins mormor. och så bjöd hon på köttfärsbiffar, muma.. och så lyckades martin få parkeringsböter. men det är en annan historia. vi besökte även martins mamma och tänkte hjälpa henne med datorn men tror att det blev löst för tillfället. nått virusprogramstjosan.

sänkning.

edwin fick bara en liten powernapp idag. få se om han somnar snart igen.. varför han fick sova så lite beror på att vi skulle på affären och då vaknar han så klart. men just nu ser han lite trött ut. han ska få ett bad så kanske han somnar en stund. fast först ska han nog få mat. lite onödigt att bada först och sedan skita ner sig när man äter :P

idag sänkte jag och martin edwins säng. så nu ligger han längst ner. känns jätte konstigt. ligger typ på golvet, känns det som. få se hur det går inatt. därav en anledning till att han ska få bada. en ny bäddad säng så kan man inte lägga sig skitig i ;) och så gillar grabben att bada :P

idag har vi även varit ute på "gården" med E och Z. hade filt som vi satt på. och barna lekte. var riktigt skönt att bara vara ute i solen. måste göras om. hoppas på finväder, men ser lite mörkt ut på vädersajten som jag kollar på. även när vi var ute kom lea och jannice. lea busade på i vanlig ordning, åkte rutchkana gungade och var med oss...

galtström.

idag har vi varit i galtström. martin fiskat och jag solat. edwin suttit i vagnen och lekt. så klart i skuggan av suffleten. jag broderade även lite. vid typ sju började myggen komma. inte så många dock men några. då begav vi oss vidare. då blev det ån, fortfarande i glaltström. dit jag och edwin gick.. där lyckades martin få en gädda på två kilo. men draget hade satt sig i läppen på fisken. så martin tog bort den och så stoppade vi tillbaka den. i hopp om att den överlever.. när jag skulle gå tillbaka till vagnen som stod en bit bort så klev jag ner i nått hål. blev lerig och blöt. kunde nog sjunka ner i det hålet långt. men det tog stopp vid mitt knä. sen försöka få med skon var ett trix det oxå. men det gick... sedan gick jag och edwin till bagarstugan. där martin kastade några gånger. och så klart fastna i ett träd på andra sidan. klanten ;) men han fick ner draget. och på den tiden hade jag plockat ihop allt. så då begav vi oss hem. vi hade med oss fika, så det var riktigt mysigt :)

nu sover min lilla familj så jag ska väl oxå gå och hoppa ner i sängen. få se hur länge man får sova imorgon innan edwin vill kliva upp. sedan får vi se vad dagen har att erbjuda :P hoppas på fin väder igen. som det ser ut nu så kommer det inge regn imorgon men det kommer vara molningt, gråa moln.

propp.

igår kom martins mamma och hamid hit. vi gjorde flygande fågel till mat och så hade de köpt med sig en sån där god kladdkaka :P det var rätt mysigt. så idag måste jag och edwin få komma ut och göra något. blev så att vi var inne hela dagen igår. så idag måste vi få komma ut ;)

han sover än. var vaken en stund i vår säng men somnade om. och martin kom hem så jag klev upp.. så jag tror den lille herren sover middag nu fast han inte klivit upp ;) så det blir nog bara sova en gång idag för han. jaja, vi får väl se hur det blir. det har ingen betydelse vad det blir heller..

igår skulle jag försöka få ur denna himlans vaxpropp i örat. edwin vaknade och stor grina. så grejset fick inte verka lika länge som det bör. så man får göra ett nytt försök idag. då hoppas jag att martin är hemma så han kan passa edwin. men men, vi får väl se hur det går med det. han grinade nog på grund av magont. för ojj vad han grinade. och han brukar aldrig vara så där. han fick vatten och lite massage. så efter en stund kom det lite pruppar och en stor rap.. och sedan även en spya bestående av vattnet han hade drukit.. sedan var han på humör igen.

tvättade mina gamla leksaker igår. det tyckte edwin var roligt :P massa "nytt" att leka med. några av grejerna ska jag ta med till bilen så det finns lite grejor där oxå. vill köpa en sån där grej med massa fikor på som man har på sätet. så kan man ha leksaker i den och kanske nån napp eller så. inte för att vi glömer den men det kan hända nån gång och då står man där..

men måste berätta vad den lilla herren gör med nappen. han suger på den. men sen så sticker underläppen och tungan ut under nappen. ser så himla roligt ut. måste lyckas knäppa kort på det. bara det att kameran fortfarande är full :P och så tänkte jag koka de nappar jag har som är från sex månader. det kanske är så att den nappen han har är för liten därför han gör som han gör..

nu ska jag ta och äta nån frukost. eller lunch blir det nog. flygande fågel som är kvar. martin tog fil när han kommer hem. han hade nog glömt att vi har en tallrik kvar med muma på :P så det blir mitt ;)


tråkväder.

tråkväder. nog med att det är varmt ute, vilket är bra men det regnar :( vill ha fin väder så man kan vara ute och göra något.. så idag blir det nog inge fiske för herr martin. vad vi ska hitta på istället är en gåta. jag och edwin vill inte vara hemma hela dagen, så nånting ska vi filura ut :P

tror jag ska tvätta lite bäbisleksaker jag hade när jag var liten. så edwin kan använda dem. så är det nån timme i alla fall..

sol.

idag har vi varit i galtström i den fina solen :P

men vilken väg. vi som brukar vara där ofta. men dock inte på stället vi var nu. först åkte vi fel. hur man nu kan göra det.?. ;) sedan var det en smal stig där vi skulle dra vagnen. det var ingen hit. vi fick stundtals bära vagnen. över stenar och rötter. och lera. och älgbajs...

väl framme så grillade vi korv och hade det allmänt mysigt. det var vi och två kollegor till martin med familjer. när vi åkte tillbaka stannade vi först i ån och fiskade. eller martin fiskade vi andra kollade på.. sedan åkte bara våran lilla familj upp till dammen. där fick edwin mat. hade varmt och kallt vatten med mig så det fick bli en blandning som jag tror dök. men sen börjde lille man tok grina. så vi blev tvungna att åka. han somnade till slut. och vi svängde in på macken i dingersjö och köpte glass ;)

edwin vaknade när vi kom fram till affären där vi köpte grönsaker till maten. så nu har vi ätit. och edwin har bajsat ner sig,s om vanligt. eller bajsat utanför är väl det rätta ordet. så då fick man handtvätta body och den här gången även byxorna.. förstår inte varför han ska lyckas med detta jämnt. känns som jämnt i alla fall.. så nu ligger han i kalsonger (som jag har som kortbyxor på han) och t-shirt och kollar på tv och leker..

har börjat anväda den stora filten. som mormor och morfar hade som överkast. den har jag i alla fall lite ihopvikt och så får edwin sitta på den och leka. men han tippar så då får han ligga och leka. och rulla runt och allt vad han gör ;)

igår fick jag hem myggnätet som jag beställde i tisdags. det är svart nät med blåa bilar i filt. så snyggt.. och myggen har nu kommit. i alla fall i skogen. när vi var i galtström så dödade jag några jätte myggor i alla fall.. men åter till det jag beställde. kostade 217 med porto och fakturaavgift. tror det gick på 149 kr. var på rean. och barnenshus kostar ett liknade över 250 kr. jag minns att man skulle få en stämpel. men de hade inte såna inne. så då beställde jag som jag hade kollat på. och även att detta var snyggare ;)

edwin rullade precis nu mot bokhyllan och sparkade mot glasdörrarna. martin tog bort han och edwin bara skrattar åt han. han tycker det är så kul när man säger ajaj och tar av han grejer.. fast ibland blir det motsatta. han börjar stor grina.. men men.

nu ska jag ringa min kära mor och kolla så hon kunde komma hit och passa edwin medan vi går på bio ;) hon erbjöd sig, så nu måste jag berätta att det är bestämmt. vi ska se iron man 2 :P

Idag hejjar vi på sverige ;-)

dsc00058 (MMS)

Idag hejjar vi på sverige ;-)


dagen igår.

vilken dag det blev igår. klev upp vid halv sex och gav edwin mat. lyfte även över han till vår säng. får passa på att ta martins plats när han jobbar ;) klockan åtta ringde klockan. så var det bara att kliva upp och börja göra sig klar. halv nio fick edwin sin flaska igen. sedan var det dax för att göra han klar. sedan gick vi till babysången vid nio.. där vi hade med oss fikat :P blev en god sockerkaka i alla fall.. även på babysången så började vi med massa nya låtar. det tycker jag känns meningslöst eftersom det bara är en gång kvar. 

martin kom och hämtade oss strax efter elva. då åkte vi till ulrika där frida fyllde tre år. av oss fick hon en "boll/monster" som blinkar. och hon gillade tydligen såna dära halv slajmiga saker. det var lite roligt. och så fick hon ett 50-bitars puzzel med bamse på. hon är enormt duktig på att lägga puzzel. 20-25-bitars puzzlen bygger hon hur lätt som helst. så detta blir nog en liten utmaning. det var avlånga (stora) bitar så lite lättare är det i alla fall för hon :P 

hos de fick vi fika och en god tårta. sedan vid halv ett åkte vi in mot stan igen. martin skulle fixa bromsarna bak på bilen och få ut bulten som satt fast fram. han trodde att de skulle hålla till i sidsjön så vi åkte till min kusin först. fikade och jag matade edwin i charlies babysitter. vilket resulterade i att han låg typ ner och åt mat. men det gick bra :P martin fick reda på att han skulle vara i bydalen så han for iväg och jag var kvar. min andra kusin var oxå där med hennes 8-åring. han var ledig från skolan tisdag-fredag. så det blev ett litet lov för han..

när vi kom hem så gjorde vi mat. mamma kom upp en stund och busade med edwin och smakade på sockerkakan jag hade gjort. sedan for vi till tessan och alex och såg på film.. när vi väl kom hem igen vid halv elva. så var det bara sängen som hägrade..

edwin sov till sju imorse, då han ville ha en flaska välling. sedan somnade han om till nio.. han blev nog lite slut igår. men idag är det en nya dag med massa skoj. inte för att vi ska göra något speciellt. men nått ska vi nog allt hitta på ;) är hockey ikväll. sverige-tjeckien. inte för att jag ska se. lär väl zappa.

bakat.

nu har jag bakat en sockerkaka med vit chocklad, lime och citron i. så jag undrar hur den smakar. smeten var god i alla fall :P och så gjorde jag negerbollar. det är negerbollens dag idag :P och så färgade jag pärlsockret blått. så det är så fint så fint.

vi köpte två presenter till frida. så imorgon så hämtar martin oss på babysången. sen åker vi direkt till nolby och firar frida. för att sedan åka till sidsjön och laga bilen nånstans. laga och laga. byta bromsar bak och få ur bulten som gått av, och byta grejs till handbromsen.. jag och edwin åker till min kusin som bor på mårtensro, och roar oss där. hoppas på fin väder imorgon oxå. då kanske man kan vara ute på deras fina tomt ;)

sovande.

nu väntar jag på att mina kära familjemedlemar ska vakna.. vi alla somnade i sängen vid halv tolv. jag har varit vaken i ca en 30 min. edwin vaknade men somnade om igen.

nu vaknade pappan. vilket nog ska äta lite innan vi åker. jag ska skriva inhandlingsnota till baket. som vi ska handla till..

baka baka liten kaka.

idag ska vi baka. eller ikväll. bara jag får det gjort idag :P tänkte göra sockerkaka med vit choklad. så jag undra om det kommer gå bra eller om man misslyckas. men hoppas det går bra och smakar bra ;) vi får väl se. och så är jag sjukt sugen på negerbollar. men då blir det två fika. hmm, vi får se hur det görs..

så vi måste handla till det och så måste vi köpa present till edwins kusin frida som fyller tre år imorgon. men det roliga är att martin ska fixa bilen imorgon. men jag tror vi kan hinna fira kusinen innan. hoppas det i alla fall..

trött igen.

jag skulle behöva sova "riktigt" en gång. är tröttare än trötast vilket jag varit i några dagar nu.. en viss person sa att han skulle ta edwin idag. men blev det så? nääää... jag räknade inte med att han skulle göra det heller för så har det alltid varit. sagt och inte gjort det. det är skillnad på att säga och göra, enligt mig.. men men.

så nu är man less, arg och sur. allt som man kan vara. få se när detta humör försvinner, vilket kommer ta ett tag. men försöker i alla fall vara glad mot edwin. han ska inte drabbas av en sur mamma..

God Natt.

sån där rolig radio från inlägget innan måste jag köpa till edwin. han tyckte den var rolig :)

nu tror jag att jag ska hoppa ner i sängen. kan inte sitta här och glo nå mer..

imorgon tänkte vi att vi skulle på fiskemässan. man jag kollade upp inträde. 130 kr per person. jaa, edwin går in gratis. martin sa att vi fick se imorgon. så jag hoppas han får mycket dricks inatt så det blir nå fiskemässa ;)

måste nämna att edwin börjat bli lite grining av sig.. inte så jag klaga men jag tror nästan det är nån tand på g. när man gnuggar med en "bitleksak" så blir han nöjd. min lilla pojke. men han har inga andra tendenser på att nån tand på g. så han kanske allmänt är mammig.. jaa, vi får väl se hur det blir.. det händer speciellt när han sover middag då kan han vakna och stor grina. hoppas det går över snart.

måste tillägga att yrrol är en inte så bra film. inte min typ av humor i alla fall. tycker den är dålig. förstår inte varför jag har kanalen fortfarande på och inte bytt än. en anledning kan vara att jag gillar rösten på en av skådespelarna. som för övrigt låter som en fysikprofessor på universitetet. inte för att ämnena blir lättare direkt. snarare svårare när man försökte lokalisera vem han lät som.. rösten finns även i MASSA barnprogram. så det var inte lätt att ha den läraren, kan jag påstå. och så var han inte så pedagogisk heller, men det är helt annan sak..

Edwin spelar radio :-P Snart kommer pappan...

dsc00043 (MMS)

Edwin spelar radio :-P Snart kommer pappan och hämtar förråds nyckeln som hänger på min nyckel. han ska äntligen byta däck..


Nu sitter vi och väntar på att bussen ska ...

dsc00042 (MMS)

Nu sitter vi och väntar på att bussen ska gå från navet. och vi stötte på en sur trångsynt gammal gubbe, behöver jag säga mer.. om vi åker bussen hem tror jag nästan vi stannar en stund på stan och kollar in alla drakar i vängåvan.. och nu kom en till barnvagn, suck..


buss.

jag orkade inte tömma kameran igår. gör inte det nu heller. om jag ska nå kort får jag radera. har överfört en gång så typ hälften finns redan på min hårddisk. inte för att jag ska nå kort. vi får väl se hur det blir..

har precis ätit frukost. tre hårdbröd mackor och oboy. fanns direkt inget annt. vi måste verkligen handla idag. få se om det blir ica maxi eller här nere på ica.. för nu ska jag och edwin snart iväg. ska klä på mig och plocka fram kläder till han. packa skötväskan, med vällingflaskan. så är vi redo att fara. ska väl gå till bussen vid kavrt över tio. så kanske dax att göra sig klar. få se om martin hämtar oss, eller om vi tar bussen hem. martin ska ändå köpa present till hans mormor. så få se om man hämtar oss innan eller efter. det får vi se helt enkelt...

nu ska jag göra oss klara här hemma :P

full kamera.

nu måste jag tömma min kamera oxå. har lyckats fyllt 4 Gb. fast om man tänker hur länge jag haft minneskortet så är det inte så konstigt att det blivit fyllt.. men jag är en periodare vad gäller kameran. och nu har jag kommit in i period när det ska knäppas kort. har ofta de perioderna under sommarhalvåret. konstigt :P

måste tömma kameran ikväll helst så det går att knäppa kort med den imorgon. då vi ska hälsa på en tjej som kom in på prematuren när vi blev utskrivna, typ. sista helgen spenderade både barna på prematuren. men man kommer liksom till en ny värld när man får ha barna inne på rummet. då är man på sitt rum, ingen annanstans. när de ligger inne på "intensiven" så springer man in dit, och ser lite mer av avdelningen. och där inne låg tjejen när vi blev utskrivna.. men denna familj vet jag vilka det är. ska bli spännande att se hur stor hon har blivit :P

Idag har vi varit på stan och kollat. köpt...

dsc00041 (MMS)

Idag har vi varit på stan och kollat. köpte en tre-pack bodys och en tröja på rean åt edwin. åt mamman fick det bli godis och en dricka :-P pappan jobbar som vanligt..


väder.

vaknade till klar blå himmel idag. undra om den håller i sig eller om det kommer såna där fula moln som är typ varje dag.. måste kolla vädret nånstans.. men jag tror nästan att solen kommer håla i sig idag. hoppas hoppas..

jag och edwin ska gå på stan med mamma, jannice och lea idag.. vi ska åka med bussen som är inne i stan typ hel. sedan ska vi gå till vängåvan och fontänen där och vänta in alla. mamma lär redan sitta där. när alla är samlad går vi nog mot mcdonalds och lunch. inte för att jag gillar det men men. tror jag ska ta en macchickenjunior i alla fall.. sedan ska vi gå runt på stan och kolla. jag tror jag ska köpa ett tre-pack bodys på hm, om det finns nå fina och om de har.. upptäckte ett par jeans i edwins låda som det behövs något till. och så har han rätt lite med bodys i den storleken han använder nu..

när vi kommer hem får vi se om martin jobbar eller inte. har ingen aning om när han börjar. han glömer sitt schema i bilen varje gång. lite svårt att planera saker och ting. men orkar inte tjata nå mer. han får inse själv att han måste ta in det..

i helgen är det sportfiskemässa i nordichallen. så dit ska vi något. blir nog inte imorgon, lördag. då har vi nog andra planer, i alla fall jag och edwin :P men på söndag. då är även martin ledig. så då ska vi slå våra klackar på nordichallen. jag vill gå på den mässan fast det inte intresserar mig så mycket men kul att kolla på folk osv.. och så läste jag om den och detverkar vara rätt roligt ändå...

och nu kom jag på att vi är bjudna på smörgåstårta hos martins mormor oxå på söndag. hon fyller år på måndag men ska firas på söndag när folk är lediga.. och ingen present har vi köpt heller. det får martin fixa på lördag, eller idag. men jag tror nog att han tar det imorgon.

många som fyller år veckan som kommer. måndag martins mormor, onsdag frida, torsdag syster.. och på söndag fyller våran första siames åtta år. ice alltså. inte för att vi haft han sen kattunge men han blir ändå åtta år. uscha, vad tiden går fort. jag hoppas att han håller sig kry mycket länge till. siameser är ganska känt för att få problem med njurarna och sånt när de blir äldre. så jag hoppas att han klarar sig. hoppas att alla mina katter klarar sig från sjukdomar..

även på onsdag ska jag och edwin ha med oss fika till babysången. ingen aning vad jag ska hitta på. men det ska jag lösa nu i helgen.


blöjor.

vi behövde köpa blöjor idag. martin sa att vi åker bara ner på ica.. men innan jag hoppade in i duschen så kollade jag telefonen. jag hade fått ett sms. tänkte att det var ljusen, men så var inte fallet..

jag fick ett tips på att de säljde ut blöjor på city gross. liberos limit edition, 2009 års sommar blöjor. med tigrar på. super fina :P och så var det up&go, då... men 50 kr för 46 st blöjor. det är inget att snacka om.. så vi packade in oss i bilen och for på city gross i hopp om att det fanns blöjor kvar.

vilket det gjorde. vi köpte en kartong, 92 st. för 99 kr. tjänade 1 ynka krona :P sedan så köpte vi ett separat packet med 46 st i, för 50 kr.. det fanns några packet kvar när vi for, men vi tog sista kartongen...

så edwin fick inviga dessa blöjor förrut. eftersom det var hel slut på blöjor.. man jag måste säga en en gång att de är super snygga. undra vad detta års limit edition blir.?. inte för att vi köper up & go men ett packet kan man nog köpa i sommar i limit edition...

på city gross köpte jag även den nya marabou. den med polkagris.. den ska testat i helgen :P


trött.

uscha vad trött jag är. men inte edwin.. jag vet inte vad han finular med för låter det kan han. nu fick han den gula hunden så nu blev han lite tystare :P

tror jag ska sätta igång tv´n och slö kolla på den ett tag. vi måste iväg och köpa blöjor idag till lille man. har en kvar. och så reserverna med de vill jag helst inte använda, än.. martin börja jobba vid tre så det måste vara gjort innan det. så jag har en känsla av att jag inte får nån lunchvila idag, men men.. jag piggnar nog till nån gång :P

våfflor.

mamma sa att foten såg bra ut i alla fall. inge infekterat. men hon fann ingen glasbit, så jag undra vart den har tagit vägen?? ont gör det i vilket fall. hoppas det är bättre imorgon.

mamma tog med sig våfflor. gjord på pankakssmet, så det gick ner :P sedan så busade edwin och lea.

och tvättat sista tvätten har man gjort idag oxå. nu är det bara vinterjackor/overall och taxijackan kvar :P tog en tid på lördag. få se om man håller den eller gör något annat mer skoj. det tåls att fundera på..

Nån som börjar bli lite trött. blir en tid...

dsc00038 (MMS)

Nån som börjar bli lite trött. blir en tidig kväll för mamma och son.


Edwin och kusin Lea.

dsc00034 (MMS)

Edwin och kusin Lea.


foten.

får man reklamera vädret?? det tok hagla ute. tur man har varit ute idag redan.. det låter på fönsterbrädan så det är nog inge skönt att vara ute..

jag minns mitt första hagel. som jag komemr ihåg.. jag var ute och ritade med asfaltpennorna. och det började hagla. jag tok sprang till pappa. tror jag nästan hade tårar. men han förklarade lungt att det var hagel, och varför det blir hagel osv... sedan gick jag nog in eller följde efter pappa, som jag gjorde när jag tyckte nått var otäckt..

men åter till vädret. dagen började så fin så fin.. sen började det små regna. och nu detta!! huvva.

var föresten och åt på piccolo idag med lisbeth. mumma.. vi satt nog där närmare 2 & ½ timme.. satt och prata. det var en trevlig person som jobbade.. busade med edwin. och hjälpte mig så när vällingflaskan inte fick plats i micron för kunder..

och nu övergick vädret till snö/regn..

men måste nämna navet.. när vi kom gick bussen. inte för att vi hade bråttom. så jag satt mig ner på bänkarna de har när man väntar på bussen. och edwin i vagnen framför mig.. det kom två invandrar kvinnor. den ena sätter sig ner brevid mig och den andra brevid henne. och de tänder varsina sigaretter!!!! blev lite irreterad. jag flyttade mig lite. men då började det blåsa så allt kom på oss. då fick jag nog och gick iväg.. invandrarkvinnorna kollade på mig som jag vore knäpp när jag gick... men jag vill inte att de skulle röka sina cancerpinnar mitt upp i oss. vi var ändå där först.. men jag gick. tänkte om de kommer hit så blir jag galen.... och den ena av dessa kvinnor brukade gå i grovsoporna på 16 och rota. man kan förstå att jag var irreterad...

och nu slutade nerderbörden...

och en liten glasbit har jag i foten oxå. blir irreterad på den oxå. katterna rev ner ett glas i natt. när edwin vaknade kvart i sex och ville ha välling tog jag tofflorna på mig. visste inte vart de hade rivit ner glaset. kom in i köket och mitt saftglas var det som hade råkat illa ut.. värmde edwins mat. gav han flaskan. gick på toa i vanlig ordning, medan jag var därinne hämtade jag sopen och började sopa allt glas... gick och lade mig igen efter jag tagit emot edwins flaska..

klev upp imorse. och fick två glassplitter i fötterna. alltså när jag var i köket.. eller först fick jag en men såg ingen. så tänkte att den försvann väl. ofta kan man kliva på en glasbit utan att den biter sig in i huden.. jaja. sen när vi typ skulle åka så klev jag på en till.. såg den inte, men kände att den var i huden. skavde liksom. men då kom jag på idéen att tvätta foten. vilket jag gjorde.. såg en liiiten bit. tog fram pinsetten men klanten som jag är så råkade jag trycka in glasbiten med tummen. men den fastnade på tummen, som tur var. så då fick jag använda pinsetten där istället. mycket behändigare ;) sen såg jag att där jag fick första biten var röd.. det gjorde ont när jag gick så jag tog på ett plåster. vilket han lossna påvägen till skorna.. men skit samma tänkte jag.. efter de ca 3 timmarna på piccolo så gjorde det ont när jag gick, vilket inte hade gjort när jag gick dit..

så nu ska mamma och lea komma. och medan mamma är här ska hon få operera min fot. och ta ut den lilla glasbiten. mamma ringde även och fråga om jag hade ätit. vilket jag inte har än. så hon skulle ta med sig våfflor ;) inte för jag är så förtjust i våfflor men slipper göra mat :P de höll på att göra och det blev massa över..

men knäpp katten jag har då. imorse när jag höll på att sopa glaset så springer och stannar morrisen precis på allt glas.. men hon verkar inte fått i sig nått, som tur är.. deras tassar ska kunna klara av att gå på vast, i viss mån då..

edwin fick gosdrasan från libero idag. en mycket mjuk sak.. så nu har han tre gosetrasor :P tänkte nu kan man ha en liggandes i vagnen och en i sängen jämnt.. slippa flytta runt allt..

mat?

tvättar idag oxå. tycker det nästan är bättre att tvätta lite men mer maskiner. för då hinner förhoppningsvis allt i torkskåpet torka. igår hade en tröja ramlat ner så det avr den och en annan tröja den tog med i fallet som inte var torra.. men resten var det... jag hopaps på att allt blir torrt nu oxå.. sen tror jag att jag tar tvättstuga imorgon oxå så det blir hel tomt i tvättkorgen. vi får se..

men frågan är vad man ska göra för mat?? har typ inget hemma. tror det blir grönsaker och spagetti :P se omj ag hittar nån pastasås, men jag tror att vi inte har nå sånt längre. undra om man kan koka nån sås till.?. jag är konstig, jag vet... vi handlade bara mat till en dag, dumma mig. och det var gårdagensmat.. nudelsoppan är slut. måste köpa ett sånt lager igen. bra att ha..

snart är dax att gå ner i tvättstugan igen och plocka upp tvätten. hoppas jag inte möter tanten igen som igår. hon började prata och ville se edwin. och då vaknade han så klart.. och nu har han precis somnat så inte så bra om han vaknar igen..

Min tiger. håller på att lära sig var lamp...

dsc00032 (MMS)

Min tiger. håller på att lära sig var lampan är..


tvättar.

det blev tvättstuga nu. tar bara två maskiner och så blir det två maskiner imorgon oxå, om nu tiden kommer finnas kvar efter jag tvättat nu. annars får vi ta det nån annan dag..

jag har världens lock i örat. blev så när jag snytte mig. jag hör min puls i det örat. så kan inte locket försvinna snart, det är obehagligt. jag blåser och blåser och det vägrar släppa. så nu försöker jag ignorera det så försvinner det.. så kör jag, ignorera så försvinner det.. speciellt om man har ont nånstans, ignorera smärtan så försvinner den. eller så omm an har ont brukar jag tänka på en annan punkt på kroppen och låtsas att den har ont. då försvinner smärtan från det onda stället ;)

det verkar kunna bli regn idag. värsta fula molnen på himlen nu. jaja, vi får väl se. vi ska ändå bara vara hemma så oss spelar det ingen roll vilket väder det är.. öppnade balkongen nu åt kissarna så de får roa sig en stund..

vad göra?

undra vad jag och edwin ska hitta på idag då.?. just nu är han lite smått bekymrad över att han inte får tag i akvariesladden som hänger.. jag stoppade in den lite längre in, just för att han inte ska nå den.. men det dröjer noginte länge innan han finner ett sätt..

tror nästan att vi ska gå ut och gunga innan lunchvilan. och efter grötlunchen, vilket kommer ske snart.. men vad ska vi hitta på sen då.?. vi skulle behöva tvätta men tiden jag vill ha är säkert upptagen. så det får bli imorgon, kanske.. martin börja jobba klockan ett. fundera på om man ska höra av sig till kusin. men jag har för mig att de skulle göra något idag.. för om hon inte gör nått och är hemma kan man gå därifrån hem. det verkar nämligen som att vädret håller i sig resten av dagen.. och imorgon regn :( men det skulle vara varmt till helgen med en stor sol, fast det hinner alltid ändra sig..

korsstygn.

jaha. då var det söndag igen.. igår var jag och edwin bara hemma och kollade på tv. jag började lite smått med edwins "doptavla". jag vill ha en sån oavsett om han döps eller inte. kul att ha kvar datum, längd, vikt och även tid inne på hans egna rum.. men dop vill jag ha. fast martin vill inte. det ska diskusteras lite mer så kanske det blir av ;) man kan ju göra fika själv till efter själva dopet osv.. jaja, vi får väl se hur det blir..

tacos.

det var det som jag skulle skriva. det blir tacos flera dagar i rad nu. hela kylskåpet fullt med tacosgrejer. hela lägenheten luktar tacos. och ändå är jag små täppt i näsan.. lite roligt. man kanske skulla ringa hit kusin som var sugen på tacos :P som även är ensammen hemma..

hemma.

jag fick komma hem igår :P sara och erik åkte till stan igårkväll efter allt. de hade ingen kattvakt så det passade bättre att sara åkte hem igår oavsett hur sent det blev. jag hade förhoppningar att lille man skulle sova läääänge imorse. men så var inte fallet. vi gick nämligen och lade oss klockan två. han hade sovit i bilen från brudsjön och så klart vaknade han på gång jag klev ur bilen och skulle ta ut packningen. vi kom hem vid halv ett. så vi gick upp till festen. inte så mycket folk kvar och "festledaren" hade däckat i sängen. så hans tjej ville att alla skulle ut. det förstår jag oxå. hon ville hem och sova hon oxå.. så jag och martin (och edwin) var kvar tills de fem som var kvar gick. det spelades ingen musik tydligen, nån hade kommit och sagt till tidigare på kvällen. fem pers hade spytt under kvällen osv. jag säger bara tur att vi inte gick dit mer än när vi var där, då det var lungt..

de hade varit typ 20-30 pers. väldigt stor felmarginal där :P och så hade vissa ätit tacos hemma hos oss, närmare bestämt 13 pers. och alla hade gått så martin fick ta reda på all disk själv. han var vääääldigt less när jag pratade med han i telefon vid åtta. just då hade han ingen vidare lust att gå på festen men gjorde det ändå, visste dock inte hur länge han skulle vara där. så det lät på han skulle han vara hemma när vi kom hem.. och när vi sitter i bilen hem. precis åkt, hade kommit fram till "koanlägningen" (dacke) så ringer han undra om jag sover kvar eller skulle hem. de skulle tydligen på krogen. men så blev inte fallet för vissa då, tydligen...

RSS 2.0