Fin väder.

som det ser ut nu som kommer det vara fin väder gatufestveckan. fredagen är det dock regn. men det hinner ändras. hoppas det blir lika fint väder som förra året. då var det en hit. jag och edwin gick in till stan varje dag. gick runt. och åkte bussen hem, nån dag tror jag vi gick hem oxå. det står säkert lite mer ingående på bloggen ;)

tråkigt dock att det verka bli regn imorgon. för om det är fin väder imorgon ska vi gå och bada med mamma och lea. annars blir det birsta. dock så kommer jag inte grina om det blir birsta. men är mer sugen på att bada ;) om det blir birsta ska jag i alla fall köpa en solhatt till edwin som han kan ha när han badar. kolla på en potta. och även kolla på en såndär badring men som man sticker ner benen i. men som sagt, helst fin väder så vi kan bada ;)

Första plasket ute i havet.

igår blev första badet ute för säsongen. åkte till berga. edwin ville av med sina kläder så tror han förstod. såg väl alla som badade. hand i hand gick vi ut. om någon av oss släppte vår hand stannade den lille och sträkte sin arm. precis där vi skulle gå ut var det lite lera. blev ett litet gnäll från edwins sida. men gick fort över när vi kom ut i vattnet. då skrattade den lilla ocg var allmänt glad.

vi satte oss på ett djup som edwin oxå kunde sitta bra på. men han vägrad sitta själv. bara i mammas knä. försökte sätta han i sin pappas men då blev det gnäll. så i mammas knä plaskade det. och sedan upptäckte han all sand på botten. kan säga att jag hade sand precis överallt innanför mina badkläder. tur som är har jag två par bikinitrosor på mig. just för att de översta är så genomskinglig, och den är delen till linnet. och den jag har under är av vanlig modell, eller hur man säger. och jag vill ha ben.

ett annat "problem" som uppkom var att min bikini under del, den jag har överst. tar in sand i tyget.. konstigt. är alldeles prickig av alla sand. ska testa när den är torr att dra ut och putsa bort. tror det ska funka. annars får jag gå prickig, och randig och hur allt sand lagt sig. förstår nu varför det är sand i badhus ;)

vi badade typ en timme. edwin hade badblöja, sina badbyxor över. och så tog jag en t-shirt över. och så solhatten. ska köpa en ny solhatt som han kan ha när han badar. oftast blir solhattarna så fula av badande. är väl för solen bleker ännu mer när den är blöt och eftersom den inte blir hel blöt så.. jaaa, ni förstår. även så är t-shirten han badade i storlek 68. samma t-shirt han hade förra sommaren och badade i. och han kan ha den än. men den storleken på t-shirt har jag bara om vi ska vara hemma, och när vi ska bada. såsom igår.

vi sa till nästa gång ska vi ha med oss nå hink, spade osv till edwin. även solparasolet, tycker jag. vi satt på filten en liten stund medan vi torkade och fixade i ordning edwin. så med parasolet kan man sitta lite längre med edwin. inte för jag vet om han kommer sitta just under det, får se den dagen..

Frågan är ställd.

jag måste fråga igen.. nån som vet hur man centrerar bilder utan att det blir tok.. vill ha centrerade bilder men texten ska vara höger skjuten... om jag centrerar en bild så blir texten oxå... om man nu kunde se alla tecken med radbrytningar osv så kunde jag nog lösa det. är liksom expert på word och dess krångel, har bråkat med det för många gånger så har lärt mig hur man gör... men finns liksom ingen ikon för det här. så problemet ligger kvar ändå...

Potta.

tur??

kom på igår när vi var hos mamma och firade henne att hon har en potta. så efter badet kusinerna gjorde så tog jag fram pottan. satte edwin på den. och så kissar han!!!!!!!

om det är ren tur eller om han förstod har jag ingen aning om. kan säga att det var inte så lite heller så rätt mycket kom det. blev lite chockad kan jag säga.

som sagt satte jag han på pottan och sa att man ska kissa i den. och så sa jag kisskissskiss. satte mig själv på toan mittemot. men jag hann liksom inte börja kissa ens förän han var klar. chockad.

så nu är vi på jakt efter en potta. bör ha en hemma. läste nånstans att det oftast är "lättast" att få barn blöjfria under sommaren. inte för mitt mål är att få han blöjfri denna sommar. men introduktion till användning av potta i alla fall. det är mitt mål. att han ska se hur man gör, vad man ska med den till osv..

som lea sa "nu behöver han bara blöja på natten" men jag tror inte det går riktigt så fort ;)




är mest sugen på stolen. men den behöver nog lite mer plats än den andra. och så är den sjukt dyr.. vi får se. ska på pottjackt någon dag här...


Sommar.

nu är det sommar och sol ute. förhoppningsvis blir det ett dopp imorgon någonstans, typ berga. får se om det fortfarande är fin väder och varmt. har inte varit ut än men en känsla av att det är super varmt ute. känns liksom redan inne. och termometern visar samma temperatur inne som ute. men antar att det är varmare ute eftersom det är i solen...

idag ska vi skjutsa ut mamma till birsta. hon ska inhandla en ny snabbeldrake och ny mobil. spännande och se hur lång tid det tar för henne att lära sig en touch ;) själv ska jag slå in hennes paket innan vi åker. för senare ska jag hämta lea på dagis så ska vi busa. först mellis sen går vi nog ut i värmen. och så blir det fira mamma sedan vid fyra. kommer nog bli en braig dag. fast ett bad skulle kunna sätta en guldstjärna. men det får vi nog ta imorgon :P



sol


Klart.

nu är maten förberedd tills imorgon. gjort potatissallad. dock så var kaprisen slut på ica maxi. så jag hoppas den blir lika god utan. sen lade jag det halv tinade köttet i marinad. det får helt enkelt tina med marinad runt sig. tror det ska funka det med. det märker vi imorgon om inte annat ;)

sen fundera jag på om man ska köpa en liter jordgubbar imorgon. bara för att ;) edwin och jag ska äta matjesill till lunch. dock så äter jag som sagt inte fisk. men ska ändå testa. bara för att. får ta mycket sås, gräddfil med gräslök. och så ny potatis. kommer nog bli bra.

sen har jag ingen aning vad vi ska göra imorgon. mer än att grilla :P och ingen aning vart, om det blir bara vi hemma eller om det blir med mer folk och kanske till och med nån annastans.. om det bara blir vi måste jag kolla läget på kolen, om det börja ta slut eller ej.. men det fixar sig imorgon.

nu ska jag ta mina händer som luktar marinad, än hur många gånger jag tvättar dem med tvål och diverse saker så går inte lukten bort.. i alla fall ska lägga mig och sova. eller lösa korsord först, se tv och sen sova..

God Natt på er alla!!

Uppfunna.

hittade alla delar som var "borta". tydligen hade edwin fått skavsår utav foppatofflorna så de låg i bilen. och även muggen. och den stod upprätt så inget vatten hade läckt. den sista sandalen hittade jag på kattpellaren när jag tände lampan och hade gett upp sökande. och tagit emot att det bara finns en sko.. men som sagt. det låg där så fint.

ska skriva ner allt om resan senare. dock kankse det inte är så läsvärt. men jag vill ha kvar ;) få se om jag lyckas få in bilderna i datorn oxå. hoppas att det inte är samma problem som sist. då blir jag ledsen. för då kommer alla bilder att försvinna. så ska testa och med det gamla sd-kortet först. gör inget om de bilderna försvinner eftersom jag redan har dem. bruka ha det sd-kortet till kort som ska skrivas ut. fyller det och åker på media markt och framkallar. dock så var det två år sedan sist. och så funderar jag på att skicka via datorn, och testa den vägen för en gångsskull. dock så måsta man ha pengar och jag anser att mina pengar måste gå till annat.

Saknas.

har i alla fall gått bra med edwin medan jag varit borta. tur det. fast jag anade inget annat. det roliga är att det saknas lite grejor här hemma. en sandal, och foppatofflorna. och så en mugg. ni vet den dära muggen jag har som man dricker som ur ett glas. och den är inte så super tät om den ligger ner. droppa lite lätt från den. så jag är rädd att den ligger och droppar någonstans.. kan bli väldigt blött.

och skorna har väl edwin dragit med nånstans. i alla fall sandalen. ska  ta mig ut till bilen tänkte jag och kolla i den om något utan grejorna är där. hoppas på det i alla fall. annars får jag fråga när pappan vaknar i eftermiddag. men man blir lite "orolig". hatar när saker är borta.

annars tänkte vi nog gå ut en sväng jag och edwin. fast mamman lär frysa. men måste passa på medan det inte är regn. känns som det kommer komma regn vilken dag som helst. tråkigt.

Regn.

för övrigt verkar det bli fulväder när vi ska åka :( vi som hade planer på att sitta på däck och sola. men ser inte ut som så i dagsläge. söndagen spelar det ingen roll eftersom vi kliver ombord vid sex, dock så vill man stå på däck när de kastar loss. men måndagen vill vi ha sol!!! dock så är det ändå för tidigt att säga hur vädret blir dessa dagar. men det lutar åt regn hållet. jag ska ändå stå på däck och kolla. det är så coolt ;) får hoppas på att det inte spöregna. och kan vara uppehåll så mamma törs sig ut :P

Hur göra?? x 2

oxå skulle jag vilja högerklicksskydda mina bilder. dock att det går att gå runt det. men ändå ett skydd för den som inte är så datakunnig... men jag törs inte gå in i kodmallen. speciellt inte efter jag fått en snygg och fin design. som jag absolut inte vill förstöra!!! så jag vet inte hur jag ska göra??

Hur göra??

nu har jag ett liiitet problem. Hur får man bilder i ett inlägg centrerade??? jaa, jag vet att man centrerar dem på knappen däruppe. men då blir hela texten oxå centrerad. och det vill jag.. har liksom ett inlägg som är helt klart med bilder och allt. men vill inte ha bilderna i sidan...

Överföring.

håller på att ladda in bilder till datorn. fast stationära har jag redan laddat in i plus överfört till min rosa hårddisk ;) men eftersom jag ska radera allt på minneskortet så laddar jag in i bärbara oxå. inte för jag tror de försvinner från både stationära och hårddisken. den risken är nog ganska minimal. men eftersom det är kort på edwin när han föddes som betyder ganska mycket så för jag in även bilder till bärbara. har säkert mer kort som är betydelsefulla för mig som bara är på min hårddisk men det får jag ta..

som sagt ska radera minneskortet och stoppa in det i den nya kameran. jag antar att det är "olika" format på bilderna. så kommer bara ta plats och inte kunna se på den nya kameran. är liksom två olika modeller. men sak samma. en ny bra'ig kamera har jag i alla fall ;)

imorgon ska jag shoppa en liten väska till den. och då helst en rosa. så hoppas det finns ;) sen fundera jag på om kameran ska få följa med på sin jungfrufärd eller om jag väntar. kan använda den gamla "väskan". vill inte repa kameran det första jag gör. vi får se.

annars fick jag en present med posten idag. och den tackar och bokar jag för. fick lady gaga's nya album ;) så här ska det spelas/spelas det. även fört in den i mp4:an så den följer med på resan på söndag ;) inte för jag tror jag kommer lyssna på den eftersom jag inte gjort det på de förra resorna. fast samtidigt är det annat resesällskap som man inte behöver "roa" på samma sätt. mamma lär sitta och lösa sitt korsord vilket jag inte kommer klara av en bussresa. jag kommer att sova. det har jag bestämmt. och då även kanske lyssna på lite musik i mina öron. och så hoppas jag inte att det är en full buss. att det är lite folk så man får ett helt säte själv (ni vet två säten på en rad). kan man sträcka ut sina korta ben och även hoppas på att det är ingen person bakom då man kan fälla ner sin stol lite ;) men har hellre ett helt säte :P

Göran
avslutar med en bild på Göran. 2008


Grattis till mig! ;)

idag är det min riktiga födelsedag. eller hur man säger?! firades igår. och det gick bra. orka inte skriva allt nu. för väntar in lea och jannice som kommer hit i regnet och äter mer tårta med mig och edwin. martin jobbar. för övrigt så är jag föräldraledig från och med idag till slutet på augusti...

nu ska jag luta mig tillbaka i soffan. och troligtvis bara för det kommer det plinga på dörren. det tog på krafterna att få ihop det dära armbandet ;)

Förberedelser.

nu är dagen här som jag har jobbat för i flera dagar. dock så är det lite grejor som ska fixas nu innan morfar, mamma och lea kommer. såsom grädde och bär på tårtorna. dock så får jag vänta med att he jordgubbar på den ena eftersom mamma kommer med en ask. har bara till en tårta, just nu.. sen så ska smörgåstårtorna garneras. dock så "fattas" det ägg, som mamma även där ska ha med sig. så blir att fixa den ena i alla fall. så får jag göra de andra tårtorna efter morfar gått. de måste göras i alla fall innan två då alla andra kommer.

sen är det lite små fix kvar med städningen. torka golvet i köket, kattlådorna som ska ut. plocka ur och sedan i diskmaskinen. osv..

och en liten notis to myself nästa gång jag gör smörgåstårta. våra plåtar är 4X4 mackbredd, jättefranska. mer cremé fraich än 5 dl går åt.


Rensning.

nu är en tårta klar. eller förberedd. eller ska bara slå ihop dem. men väntar på att den ena botten ska svalna lite så är det lättare att få bort bakplåtspapperet. smörkrämen blev för en gång skull klumpfri, kanske lite lös. men det gör inget...

sen har jag torkat alla skåp i köket, "krypit" efter golvet. och toan är dammfri. och så resten av lägenheten som jag tagit några andra dagar. sen har min käre sambo dammsugit och torkat nästan alla golv. är dumt att torka i köket. det får jag göra själv när jag är klar därinne. sen har han säkert städat något mer oxå. orka inte räkna upp allt i minsta detalj...


som sagt så är en tårta klar för dagen. grädde och jordgubbar kommer på imorgon. dock så ska jordgubbarna inhandlas ;) tänke göra det imorgon. men tror nästan att vi åker iväg när edwin vakna och gör det. plus köper en dricka till mig som jag ska ha ikväll ;)

sen har jag de två smörgåstårtorna kvar oxå. men de mekar jag ihop medan jag gör den sista tårtan. vilket jag tagit en paus ifrån. får dona sen, igen. har även städat ur kylskåpet. så det finns tre personer/familjer som har plastbyttor i vår diskmaskin nu ;) och även en av de har även bestick. hittar visst mycket i kylen ;)

så har jag "tryckt" ihop allt som används och inte används längst ner. det som används, typ smör mjölk osv står längst fram medan de andra sakerna längst bak. och så har vi hyllorna som oxå är proppade med saker. så alla hyllor i kylskåpet är tomma. så jag behöver nog inte låna något kylskåp. dock är det en hylla med massa garnityr till smörgåstårtorna som jag inte har nån aning om vart jag ska placera i väntan till imorgon. men det löser sig....


Tårtbakning.

blev klar med bakat igår. som jag hade hoppats på. dock så blev det enorma bullar. och ändå gjorde jag 44 st och receptet säger 45 st. så de ska nog vara stora som en handflata, typ... bakade och höll på till tolv på kvällen. blev tvungen att åka och handla. så fick ställa in degbunken i kylen medan.

så idag ska det börjas med tårtor. fundera på att göra en nu redan. ugnstiden på alla samanlagt kommer hamna till 6 timmar och 40 minuter. så ni förstår väl vad jag kommer göra idag. och mellan de är i ugnen ska jag fixa smörgåstårtan. men först måste jag jaga rätt på nån plåt så man kan meka smörgåstårta och tårta på. har liksom såna som brickor. klär in dem med aliminiumfolie och sen ett bakplåtspapper över så man inte äter foliet, vilket inte är gott..


Baka liten kaka.

vårdcentralen gick väl bra. hb-värdet, det jag själv trodde var åt skogen låg på 124. så helt normalt. hon gjorde det två gånger och det ena visade 128 och det andra 121. så ett mellan värde fick det bli.. sen pratade vi lite om ditten och datten. då tog jag upp blodtrycket. tänkte det var likabra att kolla upp det. och det visade sig vara högt. dock ska man vila en stund innan och det gjorde inte jag. 145/85 blev slutresultatet. så ska tillbaka om en vecka och kolla igen.

det var nog detta jag har gruvat mig för. om det var högt. kommer aldrig komma ihåg att äta dessa piller. glömde liksom sist. men förhoppningsvis så är det bättre nästa vecka. är lite små stressigt just nu. med kalas osv. och det fina vädret gör inte saken bättre. fast det är skönt, så jag klagar inte.

imorgon är jag otroligt sugen på att bada. himlabadet är gratis till utebadet, och äventyrsbadet kostar en vuxen 70 kr. men om jag åker dit och bada, hur ska jag då hinna med tårtorna?? det som är lite jobbigt. men är sjukt sugen på att bada. svalka sig i denna värme. och så är det lite barnaktiviteter på badet, tror att det är ute. dock så är nog edwin för liten för både uttern och smultron&sång. men ändå ;) och om man betalar in sig får man både vara ute och inne.. så är lite sugen.

nu ska jag ta och fortsätta mitt bakande. har gjort kokosbollarna nu, eller skumbollar så kanske man förstår vad det är. och bollar är nog fel ord, utan rutor ska det vara ;) ska starta med dumlekakorna nu. muma ;)

Vc.

nu ska jag strax göra oss klara så ska vi springa ner på vc. tar vagnen så man kan sätta fast edwin om det behövs. men tror det inte ska vara någon fara. får väl stoppa med mig "påsen" jag har med blöjor och sånt. tror jag lägger den under vagnen. om man måste på apoteket efter.. vi får se vad som sägs först och främst.

Tömma kort.

undra om man ska tömma sin mobil på kort och filmer. är fullt.. och hur jag lyckas har jag ingen aning med. fast samtidigt är jag inte förvånad. bruka leka med mobilen och ta kort på edwin. och spela in han. som han sen får se. han sitter som ett ljus och kollar. så sött ;)

kanske ska passa på att tömma den nu medan stationära är igång. är väl likabra.. kanske ska tömma kameran medan jag håller på. är bara 200 kort kvar och en känsla av att jag lär nog knäppa mer i helgen om jag kommer ihåg kameran..


Lady Gaga.

men vad jag har fastnat i Lady Gaga. hennes nya album. om ni inte hört det så lyssnar på det. dock lyssnar jag med sorg för jag vet att jag snart lyssnat mitt max på de låtarna för denna månad. så då får man hitta nått annat som man kör om och om igen, så tar det slut osv.. har även snart lyssnat klart på max tiden på spotify, såg jag.. suck. varför började de med sånt?? tycker jag om de ska ha det på det här visset kan de plocka bort reklamen som kommer varannan låt. så kan jag köpa konceptet på ett annat vis...

Bakar.

har stortsett bakat hela dagen. och tvättat, fast inte hela dagen. men ändå fem! maskiner. hur jag nu hann det på 4 timmar. fick börja en timme tidigare. så tvättade en maskin med filtar. en maskin med kläder. och så tre maskiner med ytterkläder (vinter). dock så var det ett plagg i varje maskin vad gäller ytterkläderna. edwins didriksonjacka, edwins overall, och så en höst/vår jacka som är edwins. och de tvättade jag seperat, och utan sköljmedel, och så alla knappar och dragkedjor stängda. och nu hänger de på tork i sovrummet. med två andra plagg som inte ville bli tort.

har hitils bakat tre sorter. kolakakor, nå kakor med daim som typ ser ut som drömmar fast med daim i och utan hjortronsalt (kan inte med den lukten). och så brownies med marshmelows som blev misslyckad. om det hinns så kanske jag gör en ny. få se. måste bara ha mer choklad för det.. och så är en kaksmet i kylen som nu ska ta och gräddas, brysselkex med sylt..

Mms'et.

haha. nu har mitt mms kommit fram som inte kom fram sist. det tog bara några dagar...

Domen.

nu har han som krockade med martin för ett år sedan fått sin dom. det är nog ganska lindrig jämfört med fängelsestraff som han skulle ha fått om han inte blev allvarligt skadad själv. sen är det frågan vem som kommer ersätta bilen? troligtvis kommer försäkringsbolaget "kräva" han på dem pengarna. så lägg på 200 000 kr till, så kommer ni upp i den summan han ska betala. fast samtidigt vet man inte om försäkringsbolaget kontaktar honom. det är deras ensak..

Varmt.

blev inge birsta. och det var rätt skönt det med. var bara på ica och handlade grejs så jag kan baka. och så middag. och vi äter sisådär halv åtta på kvällen. ingen aning varför det blir så sent för tiden. blev en ljumen middag för det skulle gå fort. grillad kyckling, mangoraja dressing, majs och coscos.

nu ska jag strax lägga liten. blir ungefär från maten till sängen. men blir inge välling för han precis ätit. får välling om han vaknar under natten eller tidigt imorgon, typ som alltid.

verka bli varmt imorgon med. 20 grader. så fundera på om jag ska ta på edwin shorts till dagis. de andra dagarna har jag tagit ett par lång byxor med resår/mudd nertill som jag drar upp till knäna. så om det bli kallt är det bara att dra ner benen på byxorna. smart tycker jag att jag är ;) oxå så t-shirt. och tar med en lång ärmad, dock så hade han på sig lång ärmaden när jag hämtade han idag. lite varmt skulle jag tycka.. sen har han även solskyddskräm (faktor 30) och keps. och så tar jag gympaskorna för de sitter på plats bäst. och då även strumpor som jag rullar/viker ner. en riktig snygging är han :P

Skattepengar.

nu kom sambon hem med världens smailj. så nu ska vi klä på oss och åka och handla för hans skattepengar. en grej han vill ha, och "tjatat" om. själv så kan man inte säga så mycket..

fick en 1000-lapp. inte så mycket att hurra för. den ska jag spara till båten. så nu är resan "räddad". fast kommer få pengar av pappa oxå. det är jag typ 100% säker på. speciellt om jag önskar det. plus så fundera han på att ta motercykeln in på söndagen om det är finväder. så pengar till mig ;)

nu ska jag skriva klart min bakningsnota. så ska vi iväg och handla det på en gång oxå. smörgåstårtan får vi ta en annan dag. alltså skriva notan. eller om jag gör det ikväll. måste kolla in bilden jag hade på martin smörgåstårta, vad det var på. tyckte den var god med de saker på. så tänkte ha samma..

"Kalas"

Lika bra att skriva det här oxå. Om det är någon själ som tänker fira mig när jag fyller år, bortsett från släkten som fått sms om jag inte pratat med dem muntligt. Så är det på söndagen jag ska firas och efter två. (bortsett från de berörda som vet "sina" tider)

Så på söndag efter två. när det passar. Så öppet hus efter klockan två. osv osv. det bjuds på smörgåstårta och tårta. och så kakor som jag ska baka torsdag, fredag. och så dricka och kaffe, självklart. och te till den som vill det.


Planer.

annars idag har jag skrivit nota och planerat vad som ska bakas. inte klar med notan dock. smörgåstårtan kvar. men allt annat är klart. men ska bara handla till själva bakningen i kväll. alltså till kakor osv. ska börja med det imorgon. baka alltså. likaså på fredag är det bakning av kakor osv. men då med hjälp av edwin får se hur det kommer gå ;)

på lördag är det tårt- och smörgåstårt förberedning. så det bara är att dekorera på söndag. vilket lär ta nån timme bara det, men ändå ;) kan göra en i taget. är nog lättast så. om det skulle bli stressigt.. vilket det alltid blir. och så ska det städas igen i helgen. dammsugas och skuras. och fönstrena har inte fått sig någon omgång än. och en känsla av att det fina vädret kommer bestå så det kommer inte bli av att tvätta dem, vilket är tråkigt.

tvättdax imorgon igen. hoppas jag kommer in i tvättstugan tidigare imorgon. då hinner jag tvätta lite filtar och så kläder på det efteråt. som tar längre tid i skåpet..

Vårdcentral.

idag har jag snackat med vårdcentralen. ska dit på fredag klockan tio. så får edwin följa med. men inte så mycket att välja på. men det gick bra. frågade eller snarare påpekade.

och så frågade damen i luren varför jag tror jag har järnbrist, liksom vad jag grundar det på. kanske inte de orden, utan vänligt. och jag sa att det är så mycket små saker, vilket det är, som jag har sökt på internet och det har stått att järnbrist kan vara en orsak osv. på allt jag sökt på. huvudvärk, trött, sen sa jag att jag höll på att svimma igår men det kunde bero på febern som kom på kvällen, den dagen med sendrag en hel dag osv..

så ska få träffa en sköterska på fredag så ska hon kolla mitt blodvärde. och sedan gå vidare om det visar sig vara lågt, eller nått. blodvärde och järnvärde är typ samma för mig. fast jag vet att det är olika, egentligen. men de "botar" oftast dåligt blodvärde med järn. så därför jag tycker det är samma sak...

dock glömde jag säga till om att jag vill att de ska kolla mitt blodtryck. eftersom det ska man göra efter man haft havandeskapsförgiftning, i alla fall som jag med högt tryck. för det höga trycket kan komma smygande flera år senare, tydligen.. i alla fall fick "order" om att göra det en gång per år. och jag gjorde det inte förra året så kanske dax att göra det nu. men det borde jag kunna ta dirket med sköterskan på fredag. det går liksom bara på en liten stund.


Feber.

har känts konstigt hela dagen i kroppen. allt gått på automatik/rutin. världen har snurrat till ibland. kändes som jag skulle svimma i stentrappen på väg till tvättstugan med edwin. men tog tag i ledstången så ordnade det upp sig. och allmänt dålig har jag kännt mig. ingen matlust. men försökt druckit mycket har jag gjort. men det har inte hjälpt.

och nu när edwin gick och lade sig så tog jag febern. för det kändes sådär konstigt på ögonen som det gör när jag har feber. och så känner jag mig sådär varm men ändå lite småfrusen, speciellt om fötterna. hade dock bara lite feber 37,8 grader. men tillräckligt för att kännas på mina ögon. och i normala fall har jag en låg kroppstemperatur så det är ändå mycket för mig.

så kanske febern som legat och gosat sig hela dagen. därför man känt sig konstigt. har liksom inte på hela dagen tagit det lugnt en stund. edwin vaknade kvart över sex imorse. så man låg i sängen och drog sig till halv åtta medan edwin for runt i sovrummet och i sängen. kollade in bolibompa osv. sen har jag tvättat sedan nio till fyra (dock så avslutade jag halv fyra). och medan jag har tvättat har jag dammat vardagsrummet och donat runt. efter två, när jag hade hämtat edwin, gjorde jag paj till familjedagen på dagis. ner i tvättis och upp med all tvätt medan pajen stod i ugnen och sedan iväg. kom hem så har jag plockat upp tvätten vilket jag inte hann innan vi drog. och tagit hand om edwin, eller snarare kollat på han. han fick ett bad för han var så skitig..

och det är verkligen inte rätt att få feber nu. måste städa och baka. och på torsdag är det tvättstuga igen. så är bara imorgon jag kan ta hand om mig, medan edwin är på dagis. sen är det full rulle igen. men förhoppningsvis går det över inatt. ska gå och sova efter desperet houswife. så enkelt är det.


Tragiskt.

såg något tragiskt på crusingen ikväll. en tjej som var fullast än fullast. ni skulle sett hennes ögon, och jag tror hon inte var påverkad av något annat. för hon "umgicks" med alkisar. det märker man på deras beteende. inte för jag är speciallist.

men sak samma. och jag är nästintill hundra procent säker på att denna tjej var gravid. hon hade en sån mage. och jag vet att man kan ha mage ändå som ser så ut. men jag grubblade länge. börja läge märke till att magen såg hård ut, liksom inte bullig som den gör när man är "tjock". och när hon böjde sig ner så böjde hon sig som man gör när man är gravid. liksom när hon gick så gick hon som gravida gör. liksom med ryggen bakåt, och vagga fram.

så därför tror jag på allvar att hon var med barn. och var super full. och rökte på det, fast det är bara en fis i rymden motför alkohol. tycker jag.. alkohol ska man helt enkelt vara utan. egentligen rökning eller nikotin i den saken oxå. men ändå...

Utedag.

idag har vi varit ute typ hela dagen. väldigt skönt. gått på stan dock bara tagit en glass och busat lite vid fontänen. klev av bussen hemma eftersom jag glömde avin. på affären handlade jag mat och 5 st ica dricka 1½ L för 20 kr. plus pant, antar jag. som ska sparas till helgen som kommer, alltså mitt "kalas" som man säger i leas ålder ;)

hämtade ut paketet. och jag hade glömt att jag hade vunnit en tävling i måndags ;) så det var min vinst. så blev man glad två gånger för samma vinst. mycket bra ;)

när vi kom hem gjorde vi mat. åt. gick sedan ut. och där träffade vi på, eller snarare såg jag dem genom fönstret och gick på baksidan istället för framsidan ;) men i alla fall, E&Z&A. som vi busade med. mamma och lea kom med fika som vi fikade.

när vi gick in strax innan sju. så var pappan påväg och skulle fiska. så jag och edwin hänkade på. han var så söt när han bar runt på håven. eller snarare släpade håven efter sig. fast på bryggan ville jag inte att han skulle gå så då fick han sitta i vagnen. och efter en stund inge mer lekande med håven eftersom jag var rädd att han skulle tappa i den i vattnet.

och vad ser jag i sidsjöbacken då? joo, en olycka. gick inte upp för mig förrän ambulansen kom. som inte tog sig upp. och vips så kom det en grej med larvfötter. men i alla fall, en hög med människor vid en stolpe. och det gick inte uppför mig igen förrän det blåste till och jag såg typ en fallskärm i stolpen. vi åkte hem när ambulanspersonal, polisbil (som tydligen var uppe i backen) och brandmän inte var i backen längre. såg den roliga saken med larvfötter och brandbilen vid vår bil. edwin fick något att kolla på medan vi packade in oss, med diverse fiskegrejor och vagn. han var lite impad av brandbilen. "titta" och peka, om och om igen..

kom hem så blev man tvungen att kolla in tidningen. och såg detta. en öppen fraktur? huvva. kan inte vara skönt.

Och imorgon ska jag oxå försöka få in en utedag. verka kunna bli 26 grader varmt imorgon. men troligtvis blåsigt som idag. kan inte läsa ut hur blåst är. siffrorna säger inte mig så mycket såsom grader gör..

Paket?

har fått post. att jag har ett paket att hämta ut, eller ett för stort kuvert. ni vet en såndär avi, i alla fall.. och har ingen aning om vad det är för nått. liksom jag har inte beställt nått, ingen ekonomi för det. och vad jag har minne av så är det inget jag kommer få testa eller nått. så fall skulle man fått ett mail att man blivit utvald att få testa, och det har jag inte fått. fast samtidigt fick jag det inte från mam när jag fick testa skeden och diffen. men vad jag har minne av så har jag inte fyllt i något sådant på länge. och om man vunnit något tycker jag att de borde skicka mail, som när jag vann mumin-tävligen för nått år sedan.. hmm, ska bli spännande att se vad det är ;)

och edwins bokklubb gick jag ur för ett tag sedan så kan inte vara det. plus att på de avierna står det edwin blom. är adresserat till honom. som sagt har ingen aning vad det är för något. tankarna går lite åt det hållet att jag fyller 25 om en vecka oxå. men samtidigt så tror jag inte att det är något födelsedagsrelaterat...

får hämta ut det efter två i alla fall. så ska ta med avin och hämta ut det efter vi varit på stan. hoppas på att det inte är något stort.

Cruising.

kom på att imorgon kväll är det cruising här i stan. vilket vi ska gå och kolla på. kanske inte hela kvällen men nån timme eller så. såg att det börja sju på kvällen och sluta två på natten. men så länge kommer inte vi stanna. och på en gång när klockan slår sju så brukar det inte vara så mycket bilar heller. de bruka komma igång nån timme efter, i alla fall halv timme senare. men nån timme ska vi kolla i alla fall. får släpa med oss vagnen om edwin lesnar kan man spänna fast han om han blir olidligt rastlös. men det ska nog inte vara någon fara. för tror att ingen v oss orkar att bära edwin så pass länge, men samtidigt kan han stå själv men dock kanske inte på samma ställe ;)

sak samma. vi ska dit och kolla! edwin kommer inte hamna i sängen senare på grund av det heller eftersom han lägger sig rätt sent när det inte är dagis dagen efter. då hinner klockan bli nio. och ibland på helgerna halv tio. på tal om dagis så är det sist veckan till veckan, sen går edwin på semester till slutet av augusti.


Mms.

mitt mms som jag skickade verkar inte komma fram. är säker på att det är skickat, det ser man liksom på min mobil, och till rätt. men sak samma.

vi har tvätt hängande i sovrummet. var ganska mycket som inte var tort. suck. mest edwin kläder. så det är ganska många galgar som hänger i sovrummet. ser lite roligt ut med edwins små kläder på galgar. tur ändå att det var hans kläder. för om det var mer av våra vet jag inte riktigt hur jag skulle bete mig. galgarna funkar liksom som en pinne som man hänger hans tröja på, och inte dubbelvikt. svårt att förklara..

har packat upp ljusen medan edwin sov. han är påväg att vakna nu. och den första har redan varit här och hämtat sina grejor.

så nu när edwin vakna ska vi nog ta på oss skorna och gå ut. och vänta in pappan som snart slutar, tror jag..


Snart klart.

snart ska vi ner i tvättstugan och hämta upp tvätten. dock är inte torkskåpet klar förrän kvart över ett, typ. men tänkte vara nere till ett i alla fall. är typ hundra säker på att personen som har tvättid efter mig redan har stoppat in i maskinerna, eller kanske gör det i detta nu. de hade nämligen tvättid efter mig igår oxå ;) så går det om man lägger nummer på minnet, är för övrigt mammas gamla nummer. så kanske därför jag kom ihåg det. men alla bruka stoppa i tvättmaskinerna lite tidigare. själv bruka jag kunna gå ner en kvart tidigare och stoppa i. så då tycker jag att mitt torkskåp kan gå en kvart in på deras tid oxå. jag och edwin får roa oss nere i källaren en stund. men han är inte så svår road om maskinerna snurrar runt ;)

sen när vi kommer upp ska han få sova en stund. han vaknade sju imorse. efter han sovit och vaknat igen, tänkte jag att vi skulle gå ut en stund. om det inte blir ful väder. verka vara sjukt varmt ute. och typ ingen sol.

Här sitter sonen och gnäller. klättrat upp...

mms_img13490 (MMS)

Här sitter sonen och gnäller. klättrat upp själv..


Tvättar.

tvätt och tvätt och tvätt. tvättade lite igår. och då menar jag verlkigen lite. hade så fruktansvärt ont i ryggen. så blev lite sängkläder och ett överkast. vilket man inte behöver lyfta så mycket. desto värre idag då det är kläder, och handdukar. men är bättre i ryggen än igår i alla fall. kan väl inte säga att det är bra men bättre i alla fall.

det är sedan jag hjälpte edwin med hans sko ute. måste ha sträckt en muskel då i axeln. som sedan har det onda flyttat sig, eller spridit sig, ner mellan skuldrorna typ.

men måste tvätta för att få bort berget. som snart endast består i filtar och gardiner. men kläder i första hand, och det anväder man liksom jämnt. så för att få bort berget måste man tvätta mer än vad man förbrukar. även att tvättmedlet är typ slut. men blir nog inga mer maskiner idag för fanns inga fler tvättider. så får köpa tvättmedel idag, om jag tar nån tid imorgon.

RSS 2.0