glasbit.

jag tror jag lyckats fått en glasbit i foten, igen. redan tagit ut en idag. eller martin fick ta ut den efter jag vissat vart den var.. och den glasbiten hamnade mellan tårna. ajj.. nu tror jag fått en på trampdynan.. jag förstår inte, lyckast alltid kliva i glasbitar..

edwin lyckades riva ner mitt hurikanglasljus imorse som gick i tusenbitar. alltså glaset. så nu vet jag inte vad jag ska göra med vaxet som är kvar. måste hitta nått att lägga det i så jag kan fortsätta elda.

tror jag nu ska hoppa ner i sängen. orkar inte se klart filmen som jag drog igång. förrut.. finns ju inga tv-kanaler. ser på bee movie.. men nu blir det sängen..

god natt!

åska.

vilket väder det kom. jag som verkligen hatar åska. måste verkligen behärska mig. så man inte överför det till edwin. tur mamma var här. då känner man sig lite lugnare. och så kunde jag stå bakom edwins rygg och reagera, utan ord då.. mamma satt så snällt och matade edwin. och han undrade vad som small ute. hoppade till gjorde han en gång oxå. men ingen negativ reaktion i alla fall, som tur var..

vi åt maten som jag gjorde. och satt och pratade. edwin började lessna på att sitta i sin stol så han fick komma ner på golvet i vardagsrummet medan vi plockade undan maten..

och nu har jag bestämt mig. jag ska köra lchf nån gång efter edwin fyllt år. troligtvis måndagen efter. så man verkligen kan smaska den helgen som kommer efter han fyllt år. värt ett försök i alla fall. bingo rimmers tjej (kan inte stava så det blir lättast att säga så) ska börja imorgon. där jag fått insperationen, men imorgon är jag inte redo. hon ska/har lagt ut matsedel och sånt. så det är bara att följa. ska spara ner det till word och spara tills den dagen jag ska köra igång.. ska försöka få med mig martin oxå, i alla fall till en viss del.

problemet jag kommer få är att jag inte kan dricka vatten. men nu blir det till att vänja sig. måste. men vänjningen med vatten får vi börja med lite smått innan. så jag inte får en chock ;)

jag vet inte vad jag och edwin ska hitta på nu. tv´n är bugg. troligtvis har blixten slagit ner i nån mast. på tv´n i sovrummet är det myrornaskrig. men i vardagsrummet är det en svart-vit-bild med ljud fast massa myror över.. så höra kan vi göra.. men jag tror det blir lite tv-spel eller nån film istället.. det hänger lite på edwin vad han är på för humör..

köpte förresten jordgubbar på ica. svenska för 29.90 kr. billigt. annars brukar det kosta 45 kr för en.. men de var inte i det bästa laget så de håller väl på att sälja ut dem, antar jag.. så det ska jag smaska på senare. muma..

på affären köpte jag även solskydd. så som jag tjatat om det på bloggen. men nu äntligen köpte jag ;) en spray i 10. det får räcka för mig. och så köpte jag en after sun oxå.. kul att ha.. så nu hoppas vi verkligen på att det är fin väder på fredag. då ska det badas ;) mamma ska göra tonfisksallad. vilket jag egentligen inte äter, men eftersom jag ska gå på diet sen så måste jag lära mig äta tonfisk. för det är tydligen bra sedan.. men kommer nog sluta med att jag går i kisoken och köper en korv istället, på fredag. om jag inte hinner spy innan..

handling.

fått denna dag att gå oxå. har i princip bara handlat idag. nere på ica. sen så har vi inte gjort så mycket.. snart kommer mammsen och då ska vi äta. om potatisen är klar det vill säga. vilket jag hoppas på. det blir potatis, burkskinka och legymsallad. ska bli muma. sist jag åt det var för ett år sedan.. en jätte bra sommarrätt. dock så är det ingen stekande sol idag. utan i detta nu börjar det regna ute.. men lite regn är nog välbehövlig. om man ser till gräset osv...

måste berätta. martin var och fiskade igår med två stycken gamla grannar. de är bröder. martin umgicks med de, speciellt den yngre av dem, ganska mycket. när de bodde i nyland.. han kom hem tre inatt. och då berättade han att han sett en BJÖRN. den hade simmat i vattnet. så först trodde han att det var en bäver. liksom de andra som var en bitbort.. men det var så att denna "bäver" klev upp på land. det var så martin insåg att det var en björn. 200 meter fran han..

nu kom mamma..

ute.

idag har jag och edwin suttit ute hela dagen. gjorde E&Z lite sällskap. vilket resulterade i en heldag ute. vilket är helt klart jätte bra. kom ut vid ett kanske? och gick direkt till mamma, som vi skulle vara hos klockan fem. så fyra timmar blev det då.. var riktigt skönt ute. när man sitter själv ute så går tiden så långsamt, men med sällskap går det fortare..

edwin fick ett bad hos mamma. han badade med lea. och sen somande han som en stock. somnade vid sju. är nog dax att väcka han så han kan somna igen om en timme.. det är hans enda vila idag. men då klev vi inte upp förrän vid tio oxå ;)

imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på. borde gå på stan och införskaffa solskydd till mig. men det är inte så kul att gå själv. så vi får se hur vi gör..

SOL.

verkar bli en såndär solig dag igen. vilket inte är helt fel :P glömde så klart att köpa solskydd till mig igår när vi var i birsta. och för en gångsskull var vi ganska länge i birsta, utan att martin klaggade. liet ovanligt. han ville mest ha något att dricka :P

i alla fall. var på barnenshus och tänkte köpa deras sol&bad-paket. såg på hemsidan att de hade. men när vi kom dit så fanns det inge :( fast det var betsällt mer, så nu står jag uppskriven på ett :) det som ingår är i alla fall, en sån där soldress (inte för att jag vill ha en sån), ett soltält (det är den jag är ute efter), badboll och ett hinkset. allt detta för ynka 299 kr.. så det ska inhandlas så snart de får in mer tält, vilket kunde komma redan nu i veckan. hoppas hoppas...

sedan var vi in på biltema. där köpte jag ett parasol, som man kan ha på stranden. den kostade bara 79 kr. så det tyckte jag är värt pengarna.. sedan var jag på jakt efter en present till mamma. vilket jag fann. hoppas bara att hon kan ha det jag köpte. måste komma ihåg kvittot bara, på fall... i jakten på presenten så hittade jag en ny solhatt åt edwin. på åhlens. en blå med blåa hajar på. denna solhatt är i ett mer solhattstyg och större kanter runt om, än den han har.. så tror denna blir bättre att bada i..

men solskydd till mig glömde vi. och så skulle jag in på telia. dels för att byta mitt 2G-kort till 3G-kort. och dels så vill jag ha nytt abonomang. vill ha max 25 istället.. som alla försäljare försöker lura mig på. men de vill att jag ska ta en mobil oxå och det vägrar jag...

mötte upp mamma oxå. hjälpte henne i henns kamera letande. det fick bli en lila samsung. super snygg.. ska leka med den sen hade jag tänkt. när vi ska ner till henne, och fira henne. jag och martin har den stora äran att hämta smörgåstårtan. eller snarare martin som har den äran. vi följer nog med, om vi inte gör något annat..

visst jaa. martin köpte en mixer igår. så nu ska jag göra egna melissar åt edwin. köpte även till det igår. tänkte mixa banan, päron och så lite turkisk yoghurt i det.. martin själv ska göra milkshake.. det inhandlades även badblöjor igår. passade på eftersom man fick med sånadär kuddar man har på armarna när man badar.. men de får vi spara. eftersom de var 2-3 år på dem. inte för jag tror man behöver följa det till punkt och pricka. men denna sommar behöver han de inte i alla fall..

nu ska jag se till så jag får i mig nån frukost och edwin får nån gröt. han ligger på golvet vid mina fötter. rivit i skrivbordet. och ätit papper. så har hans morgon sett ut, hitils..

solskydd.

vad ska vi hitta på idag då? ska i alla fall en sväng till birsta för att köpa present till mamma. jag ska även kolla på ett parasol eller något i den stil. och förhoppningsvis får jag martin till att köpa det ;) men birsta tar vi senare.

måste även inom de närmaste dagarna köpa solskydd till mig själv, jag vill ha i typ 8-10 till mig själv och i sprutflaska. måste även köpa nån typ hudkräm som man har efter man varit ute. jag vet att vanlig hudkräm funka men lite roligt att ha nån som det står after sun på. dock så är det dyrare.. kanske köper detta i birsta oxå. få se vad herrn säger. annars är jag sugen att gå på stan något i veckan..

jag hoppas på finväder hela veckan i alla fall. för om det är finväder på fredag. ska jag och edwin följa med mamma och lea och bada på nackstabadet. ska bli roligt, var flera årsedan jag var där.. inte för att jag kommer få bada så mycket mer än fötterna. så ett parasol borde sitta fint tills på fredag i alla fall..

dag.

idag blir det teater på alnö. med mamma. martin ska få äran att passa edwin. vi tar bilen och åker. hon kommer vid fem.. men tills dess, vad ska man göra?? funderar på att ta med mig edwin och gå ut och sätta oss. skulle haft ett parasol eller ett sånt där tält. så lilleman får skugga. på vår framsida är det typ bara sol överallt..

men mamman vill inte sitta inne och glo hela dagen. så får det bli. ut i solen. får göra det bästa av situationen, helt enkelt..

idag är det för övrigt ingen bra dag. hoppas det blir bättre. mitt humör växlar ganska extremt.. har ingen aning om vad det beror på. var en sak som jag såg/läste sen blev det så här. måste få ut skiten men vem ska få spela offer? lär bli min käre sambo som vanligt. vilket inte är så kul varje gång. han blir i sin tur "sur" på mig, vilket bara blir värre, egentligen...

nu ska jag göra mig klar så vi får gå ut nån gång.. och vad hände med texten?? den blev stooor, i alla fall för mig..


bad.

är sugen på att bada. inte i badkaret utan i nån pool eller ute i nån sjö... tydligen är det 19 grader i dövikssjön, med andra ord dyket.. och det är rätt så varmt det :P inte för att jag vill bada i den sjön. med alla musslor. när martin sa att det fanns musslor och tog upp några till mig. fick jag fnatt och ville inte stå på botten. och nu vill jag inte bada där. fast det är fint och bra badplats..

berga är något för mig. men kan chansa att det är fortfarande kallt. fast om det ska vara varmt där hänger på vindarna. att ytvattnet blåser in. så det kan mycket väl vara varmt där.. men måste skaffa ett parasol eller ett sånt där tält som inte blir varmt om man ska ta och bada ute vid nån strand..

nackstabadet ska vi på i sommar i alla fall. kosta vad det vill. är nog gratis till edwin i alla fall. det är han som ska få bada där. jag får plaska fötterna. tänkte tajma in ett besök där när mamma och lea hade planer på att gå dit. måste bara köpa sånadär swimpants till edwin, alltså badblöjor.. men undra vilken storlek han ska ha på dem?

ett besök på himlabadet ska oxå bokas in. men dit får inte edwin följa med, lite för liten.. men jag och martin. måste testa det nya! och paradisbadet var det år sedan man var där. så dit vill man oxå. men himlabadet får gå först. det måste man nog ta nu när det är sommar. för utomhusbassängerna..

eller så gör man som edwin. badar i katternas vattenskål. han lekte med deras vattenskål. allt vatten "rann" ut och han blev dyngsur på tröjan. så nu är han en tuffing med baröverkropp :P

jag och martin måste fixa upp katternas matskålar. och komma på nått sätt så han inte kommer åt wii, x-box och blueray´en. och så fixa skrivbordet, i dess hyllor.. han är som sagt överallt. som barn är vid den här åldern. inget konstigt med det.

edwin.

nu har jag en son som är överallt och ingenstans. tar allt man inte får och saker som han får. och nu var han på kattmaten för första gången :P

han har en stil som är en blandning mellan åla och krypa. han skjuter med en fot i golvet och den andra i luften, så han åker på magen. och händerna hjälper han till med att skjuta sig fram. och värre kommer det bli när han kan resa sig upp..

kan ju säga att hans tröja, i detta fall pyjamas. inte blir så ren av allt åkande på magen. fast det är nydamsugat här hemma. får rolla av han med en kläroller lite nu och då.

och nu ligger den lilla parveln under skrivbordet och bökar på. finns mycket sladdar där under att leka med..

idag är det första gången han har lämnat vardagsrummet i denna stil. annars har han rullat in i köket. men idag har det varit ut i hallen. hittat sitt ställe där han drog i ljudsystemkabalarna, när han satt i gåstol. som han så gjorde. hittade kattpellarn i hallen.. jaa, an hittar allt. för tillfället..

lite roligt ändå. denna stil lärde han sig bara för nån dag sen och den gick då långsamt. men nu så går det fort. han liksom kommit på det dära nu. så jag fudnerar på om han kommer lära sig krypa eller om det blir från denna stil till gå. eftersom denna stil är en blandning av att krypa och åla. men men, ingen idé att fundera på det egentligen. det får bli som det blir..

få se när han kommer på att kunna resa sig. jag tycker han inte visar några "symptom" på det än.

fast lite roligt är det när man går med han. han har kommit på att man kan gå när man går med honom. förrut fick man liksom hjälpa han mycket för att han skulle gå. jag kom på ett sätt, han fick stå på mina fötter så gick vi framåt.. men nu kan han det själv. men han vill helst inte hålla i händerna. och släppa han vill jag inte göra, för han kan inte hålla balansen. vi brukar stå still när han väl släpper, och så får han luta sig mot mina ben.. och så får jag parera med armarna om han är påväg att ramla..

för övrigt sov vi till halv elva idag. gick och lade oss när det bröjade åska, strax efter nio. eller när jag reagerade på att det åska. drog ur allt och lade edwin i sin säng, som för övrigt bara hade sovit en timme på dagen. så han var trött. men ville helst inte sova.. när jag väl kom ner i sängen så stoppade jag in strömkabeln till tv´n. och kollade på den. var nån film på trean som jag låg och kollade på. efter den somnade jag. var upp sju och gav edwin mat. sedan sov vi till halv elva...

hemgång.

idag var vi ut till ica maxi oxh handlade. och redan vid tolv-halv ett var det packat med bilar inne i stan.. martin sa att det brukar kunna se ut så vid fyra annars.. och på ica maxi var det massa folk. fanns bara stora kundvagnar. fast i och för sig är det en sån vi bruka ta när edwin sitter i bilstolen. men denna gång fick han lyxa till det och sitta i korgen, eller vad det heter ;) det var roligt tyckte edwin..

vi handlade till imorgon och så handlade jag och martin hem. men mest edwin grejor.. imorgon blir det grillad oxfilé med hemmagjord potatissallad alá tessan-recept med viss modifiering. köpt bea-sås. sallad, som jag ska göra :P och så efterrätt, som jag tror består av jordgubbar glass och grädde.. vi får se imorgon.
 
och på dagen ska vi på norra berget. om det inte tokregnar imorgon. vilket jag hoppas på att det inte gör. men martin får stanna hemma. fast det tycker han nog bara är skönt. sova längre.. men ska påminna han om att det måste städas och kattlådor ut ;) om han ska med så får vi inte plats i bilen. blir jag, edwin, mamma. jannice och lea.. och måste komma ihåg att lea inte får sitta fram. hon måste vara 140 cm lång, eftersom airbagen.. lite dumt OM nått skulle hända. då blir det inge bra kombination med lea och airbag.. men men, ska nog gå bra ändå.. hoppas jag får hjälp av mamma med vagnen in i bilen bara. men det ställer hon nog upp med.. jag kan nog klara det själv oxå, gjort det nån gång.. jaja, återstår att se imorgon.

idag när vi kom hem från ica maxi slog jag en signal till kusin. som var hemma och skulle vara hemma. så när martin skulle ta och börja jobba så fick han skjutsa upp mig och edwin upp till sidsjön. och så satt vi ute till det var matdax, det vill säga fem-typ.. edwin fick sin mat först. sedan skiftade vi edwin och charlie så fick charlie majspuré. som verkade muma :) jag blev även bjuden på mat, det tackar vi för. fick korvstroganoff...

efter en vila på maten. så begav vi oss till en stor lekplats som fanns där. kan tänka mig några år till på våra små som kommer de älska denna plats. det fanns allt där. två olika "klättertorn", eller vad jag ska säga. ni vet typ ävertyrsparken vid tonhallen. det var den, typ.. fanns allt...

efter en gungning på de små. och även charlies första gugning :P så begav jag och edwin oss hem. kusin följde med till ica. sedan gick jag resten av vägen själv. jaa, med edwin då. som sov så sött. han vaknade typ vid vreten. och låg sedan och kolla på mig resten av vägen. gick på typ en timme. fick även skavsår av foppisarna. så har ingen aning vad man ska ta för skor imorgon. tror de blir de i alla fall. bedövningssalva, here I come!

nån som för övrigt vet om posten nere på ica kvantum har öppet imorgon.?. edwin fick sitt bokpaket idag. tänkte så fall hämta ut det imorgon..

nää, nu blir det sängen. lite pussel kanske. tog hem ett nytt alldeles nyss till telefonen. har nämligen lagt ut det jag hade förrut, sisådär 150 stycken ;) verkligen beroende framkallande :P finns hur många som helst att välja bland så jag har massa kvar att ladda ner. kanske ska nämna att på telefonen så finns det en grej som heter market. där finns det massa program och massa spel. och allt är gratis! men jag tar ett spel i taget. lite dumt att ladda ner alla spel man vill ha på en gång. dumt för minnet och dumt för man hinner inte spela alla ändå. därför tycker jag det är bäst att ladda ner ett, klara ut det. och sedan ladda ner ett nytt...

sängen var det.

god natt på er.

trevlig midsommar, om jag inte skriver något imorgon.

Tokig.

blir tokig.

fått tillbaka min hosta, med stormsteg. och halsont har jag på morgonen. vilket började redan när jag åt pencelin. vilket jag tycker borde vara omöjligt.. och näsen rinner den oxå, lite lätt. sånt där vattnigt som är standard på mig.. blir tok less på detta nu.

på sommaren ska man inte vara sjuk och inte bli sjuk heller. för om man blir sjuk så blir man aldrig frisk. tar mycket längre tid. och det beror på värmen. inte för att vi har nån värme än direkt. men det börja bli. varit fint två dagar i rad nu. i allla fall mer sol än moln överlag på dagen. dock så kom det nån regndroppe på mig när vi gick imorse men sedan blev det finväder..

åhh, diggar filmen som går på sexan nu. familj på väg, heter den. typ samma stil som päron till farsa filmerna. allt händer på deras husbilssemester. har sett den förrut. och det lutar åt det håll att jag och martin hyrt den. det som är lite konstigt, vi brukar inte hyra komedier.. men men, sett den har jag gjort i alla fall.

måste tillägga att nu har jag äntligen höjt ljudet på mobilen. det var där skon klämde. inte konstigt att jag inte har hört den. idag har jag till och med hållt i telefonen medan den ringt, två gånger till och med, och ändå inte regerat på att det ringt. så jag testade och höja ljudet efter andra gången. och konstigt nog stod den på typ min. så måste kommit åt ljudet nån gång när man fifflat med den..

och edwin då. har ålar sig fram nu. eller vad man ska säga. ta sig framåt gör han i alla fall.. just nu har han tagit sig fram under kattpellaren och ligger och grejsar. fast det stod hinder ivägen. det stoppade inte han. igenom stolen tog han sig. så kommer få flytta möblerna när jag ska ta upp han. man ser han knappt.. han tycker det är rätt kul. legat där i 30-40 min nu. så interssant verkar det vara där bakom.

hemma.

nu är pappan äntligen hemma. jag måste ha varit snäll. fick en parfym. en av pumas sorter. inte den jag har utan nån annan. lukta muma ;)

trött.

är trött. fast det är nog lite självförvållat oxå.. fastnade i bröllopet. det slutade ett, stängde av tv´n. och sov i ca en timme. då vaknar edwin och gallskriker. tog upp han och kände det luktade bajs. tog bort det, och hans rumpa var alldeles röd :(

lade han i min säng. men han skrek. fick göra lite välling. sedan somnade han efter lite bökande i sängen. han ska sova på väldigt konstiga sätt. så när han hade somnat fick jag flytta han lite granna så jag oxå fick plats i sängen :P han lade sig nämligen på bredden som han alltid gör i sin säng. så jag fick vrida tillbaka han :P

sedan vaknade jag halv tio av att det var nån som drog mig i håret och var allmänt lycklig. mammas gopropp. så det var bara att kliva upp. trött som få. men idag kommer martin hem igen så då ska jag passa på att vila när han kommer hem ;)


mario galaxy 2.

blev bara en timmes spelande. alldeles lagomt :P nu ska vi se på tårtan. skulle serveras om en halvtimme. men tror jag ser på tårtan i sängen istället. ska bara dricka upp trocaderon jag har i mitt glas. sedan är det tandborstningen och tv-tittande i sängen..

håller på att skicka ett sms till martin. men utan framgång. tror jag ska redigera om det litegranna i texten. efter detta försök. korta ner lite. och ta bort. liksom vi syns imorgon. passar inte längre. syns snart, passar bättre :)

nää. sova sängen var det.

god natt.

bröllop.

man fastnar visst i detta bröllop. jag som inget skulle se. just för det inte intresserar mig. men det gjorde det visst. jag fastnar i allt det tråkiga ;) som tydligen inte är så tråkigt då :P

skulle få främmande ikväll. men som vanligt blev inte fallet så. så nu ger jag upp, vilket jag egentligen har gjort för evigheter sedan. gjorde ett sista försök men nu har jag gett upp! vilket jag egentligen har gjort med alla mina kompisrelationer. men men..

jag coh edwin har haft en riktig mysig kväll. han och jag. vi har busat och grejsat. och kollat på bröllopet på tv.. nu har han fått lagt sig i sin säng. blev bara en vila idag så blev en timme tidigare i sängen istället.. så nu ska jag spela. fick ett nytt wii-spel av martin i torsdags. har spelat i edwins vilor men dagens vila var vi på stan, så då får det bli innan sängdax.

men helst av allt vill jag se bröllopstårtan. verkar ska vara tre meter hög, över tiovåningar, vit och god.. hmm. ska bli spännande. fast annars kommer det säkert komma massa bilder. hmm, vet inte hur jag ska göra.. men men. tror det bli lite spel. får zappa ;)

ojdå.

jag som inte skulle se på nått om bröllopet. men här sitter jag och kollar på ettan. fastnade visst ;) det sjöngs mest och vidare. lite intressant ändå. känner mig lite som en gamling som sitter här och kollar på det. tur att det är slut snart. men då börjar vimmel istället.

undra vad man ska hitta på till midsommar då.?. inte så kul att vara själv. vilket det lutar åt. martin jobbar. mamma ska nog bort. så då blir det jag och edwin då. ska äta gott i alla fall, har jag bestämt ;)

men kanske ska ta sitt pick och pack och gå och sova snart. edwins ka få mat vilket han önskar..

staden.

idag mötte jag och edwin upp mamma på stan vid halv tolv, ungefär.. gick direkt och fikade/åt lunch.. vi gick på city så jag fick köpa min älsklings kyckling baguette :P efter fikastunden blev det nån frisersalong som jag inte vet namnet på. fick presentkort av mamma i födelsedagspresent så det förbrukades nu. klippte mig en decimeter och lite till, och så lite uppklippt. det gick på 250 kr. hade presentkort på 300 men fick inge tillbaka.. det roliga är att mamma klippte sig efter mig. hon betalade 290 kr. sist hon var där fick hon betala 280 kr.. hmm, säger man bara.. men men..

jaa, på väg till fikat. så sprang vi på phonehous. frågade mig vilken telefon jag hade. svarade x10 mini, vilket jag har. då skulle han kolla på den. och så erbjöd han mamma en likadan i grönt. det som är lite roligt är att mamma älskar grönt. men hur kunde han veta det.?. chansning.. men men. vi gick därifrån. jag vill egentligen ha min telefon i rosa. men martin kollar efter rosaskal lite nu och då. men de har inte släppt det än. det som känns så skönt. har en telefon som inte ens är en vecka gammal. så nu kan de inte tracka på en en ny telefon i alla fall :P vilket de försökt med x-antal gånger innan, med min z610i. vilket nu ligger så nerpackad och fin.. den ska jag ha som reservtelefon. typ inga repor på den heller :P

efter frisörbesöket så gick vi på stan. edwin fick ett par skor. dock från hm. men nu kanske han inte försöker ta av sig strumporna HELA tiden. och så fick han två-pack t-shirt. som var på rean, endast 50 kr. tog de i storlek 74 så han har att växa i. inge mer klädköp i 68 nu. men 74 behövs det kläder, inte bodys dock..

när vi började närma oss hemgång så mötte vi massa barn med nallar. vi, eller snarare jag, gick in på spelbutiken brevid hemköp och köpte godis. då frågade jag en mamma med barn där vart de hade fått nallarna ifrån. det hade varit nallregn nånstans på stan. och det missade vi :( kollade på hemsidan och det verkar som det inte är nått sånt imorgon. men om det är skapligt väder ska vi gå in till stan och kolla ändå.. lär vara massa folk. och det var litegranna barnaktiviteter oxå. men edwin är för liten för det egentligen. men han kanske får nån nalle av nånting där.?. man vet aldrig...

om det inte blir stan imorgon har jag ingen aning om vad som händer. ska kanske få främmande på kvällsidan, skulle höras mer om det imorgon.. annars går vi nog ner till mamma och våldsgästa henne en stund i alla fall ;)

martin for till tallin idag. de kom och hämtade han när jag och ewdin stod och väntade på bussen. båten skulle gå 17:45 från hamnen, kollade upp det på hemsidan. ville veta när de kom hem igen. båten skulle inkomma på söndag klockan 10:00. sen tar det typ 4 timmar hem. så två-tre är han hemma på söndag.. men klant martin då. jag plockade ur hans bilnyckel. dumt att ta med den, och eftersom jag har känningar i halsen så vill jag ha tillgång till bilen om man måste uppsöka nånting i helgen (vilket jag inet tror).. och den klanten råkade ändå få med sig bilnyckeln. i huddik mötte de en taxibil. martin fick tag i föraren. så hon fick lämna vår bilnyckel i brevinkastet.. så nu har vi bilen hemma.

pratade med martin först där vid två, eftersom han ringt. det var då han berättade om bilnyckeln. då var de strax utanför gävle.. och så ringde jag martin när vi kom hem till mamma. då kunde vi inte prata eftersom de använde martins telefon som gps. så han ringde upp när de letade en parkering. stod tydligen två baåtar inne i hamnen. hoppas att de tog rätt båt ;) sedan sist jag pratade med han var efter vi hade ätit på pizzerian. vilket för övrigt har den bästa vitlöksåsen, som jag fick gratis ;) och då var de i taxfreen och handlade.. så de hade typ bara klivit på båten och gått till taxfreen. jag skrattade. han frågade vad jag ville ha för flaska. och jag har inte sagt att jag vill ha en flaska, en present har jag sagt ;) och edwin vill oxå ha en present ;) få se om vi får nått eller inte, ska bli spännande..

lite störande grej då. har tappat edwins telefon-bok som sitter på vagnen. upptäckte det när vi klev ur pizzerian. gick tillbaka in och kolla och där låg den inte. sa till mamma att hon fick kolla hemma hos henne.. så förhoppningsvis ligger den där. men med min otur så är den nog borta för alltid... så om det blir stan imorgon så ska jag köpa nån ny leksak på vagnen. känns så tomt utan. ska gå på lekplaneten och kolla, kanske finns nån som sitter bättre än den som var där..

nu ska jag kolla vart min son ålade iväg. martin tror att det inte är så långt borta innan han kryper, men jag ser inga tecken på krypning. men ta sig fram gör han i alla fall..

främmande.

måste säga oxå. att edwin lyckades sätta sig upp i vagnen nu innan han somnade. vet inte hur. men två gånger. och den tredje gången kom han inte upp. sen somnade han.. jag tror det bara är en tillfällighet att han lyckades, eftersom det är kanter på vagnen bland annat... men han satt snett..

snart får vi främmande. sedan ska vi åka och handla. så jag klarar mig i helgen som kommer. och så ska vi handla grejor till martin som ska iväg, dock bara tandkräm. och så skulle han kanske ha med sig nån cider i bilen, men jag säger att han ska ha dricka istället, typ cola. sitta och dricka i bilen, skulle inte jag tycka vara kul i alla fall. inte så roligt för den som kör heller, om den nu skulle vara sugen. och nu syftar jag på alkohol..

nu kom främmandet!

uppäten.

nu somnade lilla prinsen. han har börjat bli svår att söva på dagtid nu. inför natten är det lika lätt som vanligt. peppar peppar, ta i trä.. han gnäller rätt så mycket innan han får ro att sova. finns så mycket han vill göra istället för att sova, antar jag.. och när han vaknar så ska han upp fortare än fortast annars skriker han rätt ut. det är inge ligga och mysa längre. jaa, bortsett från när han sover för natten. för då kan han ligga och leka för sig själv i sängen en stund..

som imorse. då hade han vridit sig i sängen. så han låg på kortsidan.. och så såg jag ett snöre eller en kabel i sängen. då kom jag på att jag snubblade på edwins spöketlampa igårkväll. så spöket hade farit ner och han hade lyckats fått tag i kabeln och lekte med den. tur att det är en såndär smalkabel som det inte går så mycket ström igenom. inte för att han åt på den, men jag vet inte vad han hade gjort medan jag sov.. han hade nämligen den andra delan av kabeln under sig.. men det var inte det jag skulle berätta. utan medan han låg där och lekte. så lyckades han få täcket över hela sig. man såg hur täcket for upp coh ner av att han sparkade och flaxade med armarna. det var super kul, tyckte edwin.. medan han hade täcket över sig klev jag upp och gjorde tittut på han. vilket var super kul :)

uppäten är jag oxå. vi orkade inte vänta på min kusin längre igår så vi for och fiska. martins mamma följde med. men hon och jag kunde inte stå still. och edwin fick inviga myggnätet jag köpte. och det var kul tyckte han.. i alla fall vi gick runt i galtström. gick till café, vilket stängde då.. och där hade de kaniner ute, en var lös till och med. men de i buren var kaninungar. de var så söta. matade de med maskrosblad, och då "bråkade" de om det. så jag fick plocka många ;) fast gräset var nyklippt, typ. så det fanns inte så många att plocka..

sedan när vi kom upp till dammen fick jag ringa martin att komma tillbaka. han brukar gå i skogen däruppe. han har nått ställe. men då var han inte där utan längre bort. jag sa att han måste komma nu för vi blev uppätna och myggorna/knoten tog sig in under edwins myggnät.. så han kom efter en stund, springandes. han var tydligen långt borta. vilket han sa men jag trodde det inte var så långt borta. och så tänkte han gå ännu längre upp först men då sa jag till på skarpen att vi blir uppätna... så nu har man ett så fint bett i pannan. igår var det som en bula, men det har lagt sig och blivit ett bett. fast det kliar inte. inte än i alla fall.. men tror det kan bero på att det är i ansiktet, brukar inte klia lika mycket då..

grattis.

ja idag blir man ett år äldre. fast jag glömmer bort att det är idag. min kusin frågade vilken tid på söndag. då tänkte jag liksom vad händer då?. innan det slog mig. visst ja, jag fyller år..

tårtan blev en platt tårta. vet inte vad som hände med den.. var väldigt svårt att få bort bakplåtspapperet så jag tror när jag försökte få bort det så gick marängen sönder och tårtan blev platt.. jaja, nog inge fel på smaken i alla fall.

nu ska jag göra rulltårtor. men funderar på att vänta en halvtimme till. till klockan tio, sen får martin vakna av en elvisp ;)

andra tårtan.

nu är andra tårtbotten i ugnen. edwin ligger i sin säng. tror han har somnat, är väldigt tyst därifrån alla fall.. tror det blir rulltårtsbakning imorgon. orkar nog inge mer.. men bra det att tårtbottnarna är gjorda i alla fall. då återstår det bara garnering på tårtan imorgon..

jaa, jag ska göra smörkrämen nu oxå. men det gör jag medan tårtan är i ugnen, dvs nu.. men den ska stå inne i 1 timme och 40 min. så det är lungt än.. håller på att kyla ner den andra plåten så jag kan lägga tårtan på nått. ska nämligen aluminiumfolia den först..

idag när man handlade på ica maxi. fick man 1 kilo godis gratis. om man handlade för 200 kr. det gjorde vi så klart. av alla baksaker. och så fick vi blöjpaketet för 89 kr, också för att vi handlade för 200 kr.. lite roligt..

och jordgubbarna är belgiska. vid den här tiden på sommaren brukar de sälja svenska. men inte iår. för jag brukar alltid ha svenska jordgubbar på tårtan. men iår blir det belgiska. det knasiga är att det är finneröja som säljer dem oxå.. men en sak som är bra är att det verkligen stod att det var belgiska jordgubbar på ica maxi.. det gjorde det inte på ica kvantum. jag sprang nämligen in ditoch handlade flingorna eftersom de var slut på ica maxi. jag kollade noga på lappen och där stod det väldigt smått, från tyskland... och ändå kostar dem 35 kr för en liter.. men men, jordgubbar är sommar för mig.

och bytt mobil har jag inte gjort än. har nämligen timern på den gamla till tårtan. så får byta sen när tårtan är klar. jag hoppas att det finns timer på den nya mobilen oxå. det återstår att se.

nu är det smörkrämsdax.

tårta.

nu är första tårtbotten i ugnen. få se om jag gör den andra ikväll oxå. men det lutar åt det hållet.. det får ta den tiden det tar. kommer kännas skönt imorgon om bottnana redan är gjorda. bara garnering kvar då.. och så rulltårtorna, få se om jag gör dem ikväll eller inte. annars lär man vara vaken till tio imorgon i alla fall.. dammsuga ska vi göra imorgon.

nu ska jag fortsätta se på mr bean och vänta på att tårtbotten blir klar...

och visst jaa. fick en födelsedagspresent av martin idag. han skulle bara köpa en liten grej eftersom han ska bjuda mig på en kryssning till sommaren. jag hade önskat mig en kudde eftersom den jag har börjat krångla...

men vad fick jag. EN NY MOBIL!!!!!!!! en likadan som han har. snacka om att jag blev glad :P en x10 mini ;) så nu kan jag leka med min egen mobil. ska byta abonemang och få nått som är billigt surf på och billig ringning, och sms.. mycket med det hära.. egentligen vill jag ha som martin. han betalade 500 kr och så har han surf i ett år. men vet inte om det går att ta till abomang...

ljuspartyt.

igår på partyt fick jag en rabatt på typ 750 kr. så vad handlar man för det? köpte ett hurikanglasljus vilket jag alltid köper innan sommaren. perfekt att elda hela sommaren på. dock så håller jag på att elda ett redan nu. så nu blir det hårdtändning på det..

men sen då? tänkte köpa nån fin ljushållare kanske.?. men har så mycket sådant egentligen. då kom jag på.. såna hära strån med olja.. eftersom jag jämt och ständigt glömer att tända ljus inne på toan så kan stråna dofta av sig därinne hela tiden.. det enda jag måste komma ihåg är att inte stoppa i alla strån för då kommer det lukta för starkt. börja med kanske tre och sedan öka om det inte lukta nått... tänkte ställa denna grej på hyllan vi har därinne ovanför dörren in. kommer bli alldeles perfekt :P

sedan så köpte jag stora t-ljus oxå. tror de passar bättre i handen jag har på bordet. vi testade med ett som helena hade med sig och jag tror det kommer bli perfekt...

så nu ska vi vänta in alla betalningar. en har redan betalat kontant, vilket jag inte gillar egentligen.. samma som betalade kontant sist. så nu har man typ 1500 i kontanter hemma. som måste stoppas in på mitt konto. jag använder typ aldrig kontanter. så varför ska man ha det när man har plastkort.?. ;)

idag ska vi åka till birsta med kusin och charlie. vi bestämde det när de var här igår.. inte för att jag ska handla nått. så säger jag jämnt och kommer hem med nått klädesplagg till edwin. jag får inte ihop det dära :P öb ska jag köpa bröd, det är det enda... fast nu kom jag på att det skulle vara lite kul om edwin var finklädd på bröllopet på fredag, så kanske något klädesplagg till det. vi får se..

uppdatering.

ringde vårdcentralen idag. men hon rekomenderade de receptfria hostmedicinerna tills vidare.. så då måste man köpa mer idag.. suck..

och hon på bvc fick jag inte tag i angående edwins torrfläkar plus att jag vill väga och mäta han..

snart kommer mamma och ska ta med sig edwin. för att sedan komma tillbaka med han till ljuspartyt.. hon säger att hon hämtar han för att vi ska få städa, men jag tror hon är edwinsjuk ;)

halstablett.

det känns som tabletten fastnat i halsen på mig. ni vet den dära känslan.?. men jag är stensäker på att jag svalde den. bryter sönder dem och sväljer tabletten i två delar..

men jag tror att det är hostan som gör att det känns som det gör. halsen har väl blivit bättre men hostam värre.. tänkte testa att använda den andra hostmedicinen idag, som är mot rethosta. få se om det blir bättre.. tror inte det är slemhosta längre..

nu ska vi gå och köra martin ur sängen. den är förbjuden. han sov inget i natt och jag säger att det är bättre att lägga sig tidigt ikväll istället...

pencelin.

var på stan idag på nationalfirandet. tog bussen som var i stan tjugo i, eller nått sånt.. edwin lyckades förstöra två stycken sverigeflaggor. de var väldigt goda att suga på tycker han. vilket inte var uppskattat av hans mamma. men innan olyckan skulle ske så blev han av med flaggan..

somna gjorde han oxå. medan vi väntade på att kusin lea skulle ansiktsmålas. hon blev en katt :) en väldigt söt liten katt.. men en av tjejerna var inge nog, blev jätte snett och fult på vissa av barna. tur att lea hamnade hos den andra tjejen :P

och hur ofta händer det att man står på låset på apoteket.?. gjorde det idag i alla fall. det hann in två stycken innan mig. de tog så klart de två första nummrena för recept. så jag fick trean. men det gick fort ändå. jag hann ta en burk ibumetin och så blev det min tur. 103 kr kostade pencelinet. och så fick jag lite allmän infomartin om pencelin. var så längesen jag åt det. så om jag fick problem skulle jag komma in så skulle de hjälpa mig..

sedan åt vi lunch på mcdonalds. eller lea åt. vi andra fikade. tog en paj med dricka. de andra paj med kaffe.. sen så gick vi runt och kollade. lea red på drakar. edwin fick testa sitta på en oxå :) kollade även på tåget med allt folk oxå. det tog aldrig slut.. knäppte kort på lea brevid polisbilen. hon är så impad på dem. hon kollade mer på polisen som stod framför folkmängden än på folktåget. sötisen..

nu väntar vi på att pappsen ska komma hem. han är i njurunda och fixar bromsslangarna på bilen. så vi kan ombesikta bilen i veckan. vi kanske ska grilla. om det inte tar för lång tid för de där ute.. tänkte ringa han nu och kolla läget.

Edwin fick oxå en flagga.

dsc00076 (MMS)

Edwin fick oxå en flagga.


i fotändan.

edwin är så söt när han vaknar. det har hänt två gånger nu. jag vaknar av att han ligger och pratar och är allmänt glad. men han har totalt vänt sig i sängen. han ligger i fotändan på sängen. och så ligger han på magen. så när jag sätter mig upp eller kollar på han. så ligger han och kollar mot sängen och verkligen strålar, att nu är de vakna. min lilla goprins.

det enda med att han gör så här. är att man får städa sängen hela tiden. nu hade han lekt med sina nallar i fotänden på sängen som nu då ligger vid huvudkudden :P och så har sparkskyddet åkt upp vid huvudkudden så det ramlar ut saker. men det tar vi tills vi ska sova för natten. ingen panik än. pappan ligger fortfarande och sover därinne. så vi får ta det senare..

halsen.

lite knasaigt det dära blev.. sms-inlägget skulle vara innan inlägget efter, men men...

vi fick först vänta en timme i väntrummet sedan en timme i undersäkningsrummet på läkaren. och när väl läkaren kom så gick det fort.. han lyssnade på mina lungor, kolalde mi min hals. frågade om jag hade ont på nå mer ställen. och så sa han. hur ska vi göra med pencelin? vad tycker du?.. och så berättade han att halsprovet de tagit var halsflussvirus. men eftersom jag hostar. och det gör man inte om man har halsfluss, tydligen.. men jag kan ha haft oturen att åkt på både två :( så jag tyckte att han skulle skriva ut pencelin till mig så jag kan äta och dricka igen. och sova för den delen.. och det gjorde han. fick med mig tre doser hem. för att sedan hämta ut på apoteket.

jag tycker det tog lång tid innan det började verka. inte förän imorse när jag vakna märkte jag skillnad. jag kunde svälja utan allvarliga smärtproblem.. nog med att det gjorde lite ont, men smärtan är nu hanterbar.. så idag ska jag dricka mycket. ta igen allt, och om man ont i halsen är det bra att dricka. och även för hostansskull..

Är på pvj, eller hur det förkortas. insåg ...

dsc00071 (MMS)

Är på pvj, eller hur det förkortas. insåg att jag kan inte gå så här tills på måndag. precis gjort halsprov för första gången, men tyckte hon tog på fel sida men men. nu väntar vi på läkaren..


halsfluss.

hasfluss har jag nu. de tog prover. men läkaren ville inte skriva ut pencelin till en början. eftersom man inte har hosta då. men troligtvis har jag den oturen att både ha halsfluss och hosta. fick tre kurer med mig hem för att klara mig tills apoteket öppnar. men känns som första kuren inte hjälpt :( jaa, vi får väl se imorgon. eller lite kanske den har hjälpt. men kan ändå inte äta. tvingade i mig pizza förrut och så var jag sugen på mjukglass efter crusingen men den fick jag bittert ångra..

nu ska vi sova. eller jag och edwin..

halsen.

är tok less på min hals nu. kan inte äta, kan inte dricka, kan inte svälja. kan inte sova, vaknar varenda gång kroppen sväljer. kan den inte rinna ut istället på kudden så man får sova. men det funka inte att säga så till kroppen, jag har försökt hela natten.. det gör till och med ont att andas, fast inte lika ont som att äta och dricka. men det känns.. hur ska man orka med detta tills på måndag?? en fråga som jag absolut inte förstår mig på..

talang.

måste nämna talang oxå.. alltså barn ska inte få tävla. tycker att det borde vara nått som heter talang junior eller nått sånt istället där barn får tävla.. nog med att barna är duktiga men näää. inte jämföras med vuxna..

och sång ska inte heller får vara med. finns redan program för det såsom idol. nog med att många som tävlar i talang iår som sjunger, vilket är typ alla bidrag, som inte skulle platsa i idol. för där går det lite via utseende oxå.. men ändå. starta ett till program för sång som lite normalt/mulligt folk till utseende kan söka..

så det finns två bidrag iår att rösta på. och cirkusören, den dära tjejen som gör massa trix på lina och så vidare. det är inte min stil. tycker det är tråkigt i sammanhang som talang. i en cirkus är det okej, fast då inte för långa nummer...

så då blev det bara ett bidrag kvar. vilket oxå är mina favvisar. nämligen cirkuz hanz. blev bara tvungen på att rösta på de. nog med tror jag inte att de vinner men det känns bättre för mig att protesera med att rösta på dig.. visst ni att de kom från sundsvall? det är anna norberg och dem.

halsont.

inte konstigt att jag tycker att hostmedicinen inte hjälpte.. jag var in på apoteket på stan och frågade.. det visade sig att hostmedicinen jag hade är mot rethosta och jag har slemhosta. och då om jag tar mot rethosta så kan det göra hostan värre till och med. vilket det ibland har gjort. men jag har försökt att ignorera och tänkt att hostmedicin gör att hostan försvinner.. men det inte varit lätt...

så nu har jag rätt hostmedicin. vilket fungerar en stund i alla fall. fick även reda på att man ska ta den tre gånger per dag som det står. annars når den inte sin fulla effekt.. så nu idag kommer jag klunka i mig tre gånger ganska nära varandra motför de andra dagarna. men men, det får kroppen ta..

på flaskan står det att man ska ta 10-15 ml tre gånger per dag.. jag har ingen aning vad jag ska ta så jag tar mittemellan, 12,5 ml.. hehe. lite roligt :P

när vi satt och åt så kom martin med att jag kanske har halsfluss.. vilket nog kan stämma. om det inte är bättre på måndag måste jag ringa till vårdcentralen, betala massa pengar och få nån pencelin. kanske man ska säga till om proppen i örat medan man är där oxå. så man får bort den och kan höra som en katt igen :P vilket skulle vara en dröm.

det gör liksom ont i halsen när jag äter och även tar flyttande. så som dricka, vatten, saft, även saliv.. jaa, allt.. så om man inte går ner i vikt på denna sjukperiod är nått fel. äter så lite som möjligt. och försöker få ner vätska så mycket som möjligt. efter förra året med halsvirus så sa de, drick mycket.. det är väl det jag är rädd för att de säger samma sak nu. men kan säga att det är helt annan smärta nu, halstabletter hjälper inte ens. inget hjälper det onda..

så när man äter så försvinner smärtan lite, efter ett tag. så då gäller det få i så mycket som möjligt. när man börja stanna upp då börja det göra ännu ondare igen.. blir galen snart. men får stå ut tills på måndag, men hoppas det blir bättre innan. har inte de pengarna att gå på vårdcentralen för. och absolut inte de pengarna för nå pencelin.. bli bättre, är mitt enda alternativ. gör ont i halsen av att hosta oxå. blir tooookig...

funderar på om allt slem jag haft i halsen kan göra detta??? för det är på slutet det börjat bli så här ont.. nog med att jag haft lite ont i halsen men att inte kunna äta. hmm. jag gruvar mig för att ta drickan jag köpte på hemköp. och ska inte prata om godiset jag köpte.. då är nått fel..


hur ofta händer det?

hur ofta händer det.. att jag är vaken innan edwin. nog med att jag skulle kunna sova en stund till men känner att då skulle jag inte hinna med mig nu på morgonen.. vällingburk ska fyllas, vagn packas, kläder tas fram åt den lille, vatten kokas.. jaa, det är mycket med det hära.

nu hör jag hur han ligger i sovrummet och prata dax att hämta han då. så han inte väker sin pappa.

dum hals.

min hals är dum. nog med att det börja bli bättre men jag går på hostmedicin. annars får jag nå fel. fast hostmedicinen hjälper inte så pass mycket som man önska. fundera nästan att gå på apoteket imorgon och se om det finns nån värre. fast de lär vara receptbelagda. men kanske finns nån som är lite bättre än den man har.?. kan hoppas i alla fall...

imorgon ska vi, jag och edwin, på skolan och ha möte med min programansvarige. se vad han säger. hoppas han inte mördar mig bara, eftersom jag varit borta.. och vill helst vara ledig till nästa termin, men få se hur det önskemålet går ihop. kanske bara läsa nån kurs. vi får se imorgon hur vi ska puzzla ihop allt..

jag hoppas inte att mötet tar sån lång tid. dels för edwinsskull. nog med att han är lätt road ;) lite svårt att säga en tid att nu är det klart!. så mamma ska gå hemifrån halv tolv, kanske. jaa, annars får hon eller vi vänta om det inte blir så. mötet börjar kvart över elva, alla dessa kvartar jämnt och ständigt, och jag tror det inte tar så lång tid.. vi tänkte nog ta vagnen och gå hemifrån halv elva. då har vi 45 min på oss. och kan då ta det lungt påvägen. men undra vilken väg man ska gå.?.

och vi ska efter mötet gå på stan. jag ska köpa presenter, som jag så klart glömde i tisdags när vi var i birsta. och om det är fint ska vi som sist köpa fika och sätta oss i hamnen. och vi hoppas på att det inte blir spöregn som sist. undra om man ska ha med sig extrakläder bara för att.?.

idag knäppte martin kort till pass, och gjorde fingeravtryck. snacka om coolt :P jag fick inte följa med till riga :( fick inte med oss två-tre personer till. men martin har lovat att vi ska göra en kryssning när han har semster slutet på juli :) då ska vi åka med lönns buss är det tänkt. 695 kr. och då ingår typ allt. bussresa tur och retur. middagsbuffé med dryck (hur mycket du vill). och sjöfrukost, vilket är typ hotellfrukost.. så vi behöver bara stå för lunch, om vi vill ha. och det vi handlar för.. påvägen ner blir det nog lunch. påvägen hem blir det kanske korvkiosken ;) jag ska då köpa en parfym i taxfreen, inte för jag har slut. men vill ha nytt och så passa på när det är billigt... kryssningen går till mariehamn, så det är bara en nattskryssning. vill helst till finland men man får väl ta det man får..

martin blir nu bjuden på sin till riga. alltihop ska han få. mat, buss. jaa, allt.. han får väl betala vad han vill ha i taxfreen själv. jag har sagt att han ska köpa presenter till mig och edwin ;) så han får två nätter ombord på färjan och så är det en speciallresa. så de lastar färjan med massa crusingbilar som sedan ska crusa i riga.. inte alls avis :( den 18 juni åker han, kommer hem den 20 juni.. så jag och edwin blir ensama en hel helg. så innan han far ska vi storhandla så vi klarar oss.

han blev tvungen att lova att vi skulle åka på en kryssning oxå. eller annars skulle han få ta ledigt och jag och mamma åka. men det gick inte. tror det hänger på att han inte vill ha edwin så länge själv. osäkerhet. jag har ju bara tjatat om att åka på kryssning i sisådär FEM ÅR!!!!!!!!!!! så nu i sommar blir det. ska beställa biljetter på en gång så han inte kan dra ur sig. men en jobbarkompis med hans tjej kanske ska följa med så måste bestämma med dem först...

efter passgörningen så åkte vi på divan och växlade småpengar. martin ska byta hjullager och de var slut på centrallagret på biltema och där är det halva priset än för mekonomen. så nu blir det mekonomen ändå. efter växlingen så åkte vi till martins mamma som bjöd på korvstroganoff. edwin fick fem stycken små bilar. eller en lime bil, en lilla jeep, en lime båt, en blå helikopter och ett gult flygplan. edwin blev överlycklig :) han hade inga sådana leksaker. han satt på golvet och lekta medan maten gjordes och åts..

nu blir det ta hand om mammas lilla gnällspik. han har lyckats hamna under vardagsrumsbordet och slog huvudet lite lätt några gånger. men nu har han rullat ut men humöret är fortfarande argt... vi ska hoppa ner i sängen. på nått konstigtvis sover han bättre när han får lägga sig tio.

pass.

det är nån som bitit mig i huvudet! det kliar...

vilket fint lass edwin gjorde förrut. vilket resulterade i ett bad. måste gå ner i tvätstugan och kolla tvättid. filten han bruka sitta på kom det oxå på. vilket han sedan hade rullat runt i. bussungen :P

nu ska jag se om den lille sover. eller påväg att somna.. så fall ska jag hoppa in i duschen.. kanske ska knäppa kort till ett pass idag. och då ska man väl göra det bästa man kan. plus att det behövs att duscha, men det är en annan sak... är det nån som har koll på hur länge det dröjer tills man får ett pass???

birsta.

det blev birsta ändå. fast mamma inte var klar förän vid fem. men martin var så snäll och erbjöd att skjutsa oss. vi började på mcdonalds. och sedan gick vi runt. jag shopade inget, bortsett från mackor på öb och lite coop.. fast jag skulle handla presenter. men får ta en annan dag igen i birsta. det tar ingen skada :P

på slutet av vistelsen började jag känna mig lite små konstigt. och konstigt var inte det. hade feber. fast dock vid gränsen, 37,8 grader. och det lilla märks på mig.. så nu ska vi hoppa ner i sängen. både edwin och jag.


feber.

igår när det började bli sängdax. så frös jag som en tok, huvudvärk och halsont, och så klart trött. så vi packade ner oss i sängen vid tio istället för elva. edwin somnade ändå fort, som vanligt. jag låg och tokfrös under täcket. det frysna släppte inte förrän vid två inatt. vaknade typ en gång i timmen, hela natten. vid fem var jag kokhet.. klockan sju då martin kom hem och edwin ville ha mat. hade jag feber, typ 38,7 eller nått sånt.. tog en alvedon och gick och lade mig igen..

nu när jag klev, vid nio, upp hade jag ingen feber. men kroppstemperaturen var ändå förhöjd. och svettades gjorde jag.. nu en timme senare. så är temperaturen nere på det vanliga. och svettas normalt. och känner mig mycket piggare. konstigt det dära.

ska med mamma till birsta ikväll. tror jag. om det inte blir värre igen... efter hon har tatuerat sig vilket hon ska göra vid ett. så vid fyra bestämde vi, eller då skulle jag  vara beredd.. jag trodde det var sista hemmakväll idag men det var visste nästa tisdag. så får se om vi beger oss ut ändå eller om vi stannar hemma..

RSS 2.0