Dag 90.

Veckans tema är Våren.
 
090. Fåglarna kommer tillbaka och börjar sjunga tidigt på morgonen, mysigt eller jobbigt?
 
Jag tycker det är så mysigt. Då vet man att våren är kommen.
 
Försökte förklara för Edwin dethära med fåglarna. Han tror de låter för de är hungrig. Jag svarade att de låter för de vill ha en tjej/kille att pussas med och bygga bo, och så kommer det fågelbäbisar sedan. Inte det lättaste att förklara och för honom förstå. Tror jag kör på det nästa gång att de är hungrig. 
 
 Bild lånad från http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3275&artikel=2788698

Dag 89.

Veckans tema är Nyheter.
 
089. 5 ställen du brukar kika på för att få reda på nyheter
 
Vår lokala sida kollar jag ständigt, eftersom jag då är mer intresserad utav lokalnyheter. st.nu
 
Aftonbladet är väl en som är lite bättre på mer svenska och utländska nyheter. aftonbladet.se
 
En annan "lokaltidning" fast på skoj så rolig att läsa, så mycket tok. sundsvallsbladet.se
 
Vår gratis-tidning som kommer varje fredag. sn24.se
 
Sen kommer väl vår andra dagstidning i stan. dagbladet.se
 
 
 

Sover...

Lite tokigt man kan somna efter ha varit igång hela dagen. Och detta var en kort stund innan vi skulle åka hem. Höll på att packa ihop oss. Det var bara att väcka, så gott det gick.
 
Edwin sover

Dag 88.

Temat är Nyheter.
 
088. Hiss & Diss - Nyheter
 
Hiss kan vara att man lär sig vissa saker, allmänbildningen ökar. Perfekt då man spelar quizkampen ;)
 
Hiss (eller kanske en diss) är som det mesta jag verkar skriva på dessa hiss och diss-listor är tidsfördriv. 
 
Diss kan väl då vara att det tar onödigt med tid, ibland. 
 
Diss är de sidor, såsom aftonbladet, att man får betala för viss saker. Det är väl de sakerna som är mest intressant :P

Dag 87.

Temat är Nyheter.
 
087. Länka en artikel från aftonbladet.se som är den typ av artiklar du helst läser
 
Jag gillar att läsa om så fjantiga saker såsom när den där bäbisen föddes i England. Jag satt där och stirrade på den dära dörren. Liksom då USA´s president kom på besök satt jag också bänkad i soffan och kollade på aftonbladet och läste diverse artiklar och filminspelningar. 
 
Sen är det väl annat Royal-saker jag läser. Så onödigt, egentligen. Sen viss nöjesnyheter kan jag då också läsa. Liksom typ Naturkatastrofer såsom tsunamin i japan för något år sedan, men var då mest intresserad utav kärnkraftverket där som det gick helt tok för.
 
Sen har jag då alltid haft ett intresse för andra världskriget. Men det är ingen nyhet utan bara historia. Alla andra krigsfasoner tycker jag är för nånting. Jag tycker ledarna kan ta ett parti i Risk. Så löses freden senare. Där kan de "kriga" utan att någon skadas. Men nu är det väl mest, "Kolla vad jag har" "Jag är värst" osv. 
 
Annars läser jag typer som det dära planet som är spårlöst borta. Hoppas det hottas nu så alla familjer får ett vettigt avslut. Så jag länkar en artikel om det. 
 
Bild lånad från http://www.aftonbladet.se/incoming/article18616530.ab

En självklar UVI.

Strax efter ett fick jag nog och gick ner till hälsocentralen. Varje steg var en plåga. När jag betalade förklarade jag att jag  var super kissis så jag ville kissa. Hon sprang till labb och kolla så någon kunde ta emot mig, typ. Så klart skulle jag få kissa. Så jag satte mig ner och skulle försöka. Lättare sagt än gjort. Hade hållt mig så länge så det kom inte ut så mycket. suck.
 
Gav upp och satt mig utanför och väntade fortfarande lika kissnödig. Sköterskan kom och kollade. Det lät ganska övertygande då hon visade lappen för en kollega, men sade att hon skulle ha lite symptom. Så in i ett rum med massa frågor. Fick reda på att lappen vissade en självklar UVI men det behövdes symptom på den lappen hon skrev till läkaren. Så berättade de, och svarade på hennes andra frågor. Hon dunkade mig i ryggen då jag sade att jag hade ont kvällen innan. Men det gjorde väl inte super ont. På den sidan jag hade ont kvällen innan gjorde det ont i blåsan då hon dunkade. Så hon skrev öm. 
 
Tydligen 2+ på blod i urinen. Och 2+ på något annat och antar att det var de vita blodkropparna då de är det de kollar efter. Så antar att det är rätt så mycket. Eftersom det var en självklar UVI. Inget togs till odling just för den var så självklar. Om det inte var bra om sju dagar skulle jag höra av mig. 
 
Och eftersom det inte var något läkarbesök så ger sköterskan detta till läkaren som skrev receptet då hon fick tid. Så resterande del av dagen gick jag runt och väntade. Uppdaterade den dära sidan på apoteket många gånger. Halv fem var sista gången. Vi skulle iväg på ett års kalas. Så tänkte åka på ett apotek innan vi åkte hem därifrån. 
 
Och ryggen gjorde mer och mer ont. Varje steg var/är en plåga. Andas djupt är att glömma. Och väntan på det dära penicillinet. Väl inne på Kronans så berättade jag som det var. Receptet hade kommit in 16:38. Så strax efter jag kollade sista gången, suck. Så införskaffade det och hoppas nu det blir bättre. En tablett åt gången tre gånger per dag i fem dagar. Så ber innerligt det hjälper. För just nu känns det bara värre. Känner mig små febrig också, vilket inte är ett bra tecken. Men hoppas jag hinner vända detta innan det blir ännu värre.
 
Det som jag ska äta nu i fem dagar.

Dag 86.

Veckans tema är Nyheter.
 
086. Om du inte fick reda på nyheter om vad som hänt i Sverige på en vecka, skulle du tycka det var jobbigt?
 
Nja. Skulle nog inte tänka så mycket på det. Men när jag kommer hem kommer jag genast sätta mig vid datan och kolla på nätet vad som hänt, i alla fall runt hemorten. Fast det är väl det samma vanliga. Men då jag är borta eller inne i den dära veckan skulle jag då inte tycka det var jobbigt, utan snarare skönt. 
 
Och inte tänker jag sitta och kolla nyheterna då vi åker till Turkiet. Det är väl saker man får reda på senare, om det är utav vikt. Annars är det bara onödigt vetande ;)
 
Bild lånad från http://www.dogorama.se/i/a11743311/2013/
 

Samtal.

Samtalet från sjukgymnasten gav inte så mycket. Jag fick mig en tid i alla fall i april, så det är bra. Sen får vi se vad denne säger. Hon i telefon skrev fotskada i alla fall. Så ja. Vi får ala se.

Kissis......

Nu har jag pratat med Hälsocentralen. Hon hade ingen tid på förmiddagen. "Jaha, tänkte jag. Får jag vänta tills imorgon" Men hon fann en tid halv två. Så nu gäller det att inte kissa förrän det. Skulle hålla mig så länge jag kunde. Om jag inte kunde hålla mig till dess kunde jag kissa i en ren behållare. Men saken är den att alla pappersmuggar vi har hemma är slut. Så nu gäller det att hålla sig. Ska ta en dusch, som om det underlättar.?. Och sedan försöka sova bort tiden. Magen börja skrika efter något att äta också, men om jag äter så blir jag törstig och då ännu mer kissnödig. Men det går över snart ;)
 
Ringde även sjukgymnasten om foten så det samtalet väntar jag in. Runt elva idag skulle det ringas. Hittade min kalender där jag fann namnet på den jag var hos sist. Men jag skulle tro att det inte är något denna dam kommer kunna göra utan det är läkare. Men hon lär i alla fall veta bättre än vad jag själv gör.

UVI?

Har gått mer eller mindre en vecka med känning från en urinvägsinfektion. I onsdags/torsdags tänkte jag "i med massa vätska så jag kissar ut skiten". Men det hjälper inte. Blev en aningen bättre i helgen men blev senare värre på söndag/måndag. Känna sig kissnödig lite för ofta men ut kommer det typ någon droppe som stundtals gör väldigt ont att få ut. Speciellt på slutet. Och sedan en smärta i blåsa (skulle jag tro) som kommer och går. Oftast ligger den dära hela dagen men är mer påtaglig ibland medan vissa andra gånger känns mindre. 
 
Och ibland när man kissar känns det inte alls medan andra gånger gör ont. Alltid värst på morgonen och på kvällen. Inatt var första gången på evigheter som jag kissade på natten, vaknade och blev bara tvungen att kliva upp och göra ett besök på toan typ i sömnen. Istället för att somna om i andra fall. Och imorse var det illa. Höll på att bli tokig. Dock gick det över efter några timmar. Det värsta vill säga.
 
Sist jag hade UVI så gjorde det mer ont då jag kissade. Då grinade jag i princip och var konstant kissnödig. Läkaren sade då att det var utan tvekan en UVI, massa vita blodkroppar. Men eftersom jag inte har exakt lika ont och lika jobbigt, än. Så tvekar jag. 
 
Men nu på kvällen gör det sjukt ont i sidan på ryggen. Känner mig små febrig fast inte har feber och mår små illa. I princip de flesta tecknen på att infektionen gått upp till njurarna. Det som skiljer sig är febern, jag har ingen feber fast jag känner mig febrig så har jag ingen feber. Det som talar emot det är att jag borde känna mig så mycket mer sjuk än vad jag gör. Skulle typ inte orka sitta här och skriva detta, så tror det inte är så illa än. Men kanske ett tecken för mig att kolla upp det. 
 
Många påstår att det är farligt med att gå för länge etc. Men jag har läst att det inte är det. Då man är gravid typ är väl den största risken, och det är jag inte. Sedan kan det väl vandra, är väl det alla påstår är farligt. Kanske. Läste att man skulle vänta tre dagar, det har jag med säkerhet gjort. Liksom en vecka på en annan sida, det har jag då också gjort. 
 
Så jag hoppas de tar in mig imorgon så jag får kissa i en mugg så jag får ett svar. Ska ta upp min fot då jag ändå ringer. Kan vara lika bra. Fördelen med om jag får penicillin är att jag kanske äntligen blir av med den ettriga halsen som kommer och går. 
 
Smärtan jag känner från ryggen kan likaväl vara en muskel som ska jävlas mitt i allt. Var en stund på Birsta idag och fixade födelsedagspresent till en blivande ett-åring imorgon. Så kan vara en snevridning eller något sådant. Så svårt att säga mer än att jag har ont. 
 
Nu ska jag ta min UVI, onda sida av höften/ryggen och gå och lägga mig. Om jag nu kommer somna med smärtan.

Dag 85.

Temat är Nyheter.
 
085. Vad för slags nyheter tycker du är mest ointressant?
 
Utrikes nyheter. Viss typ av utrikes nyheter läser jag, men tycker oftast de är av det tråkiga slaget. 

Dag 84.

Temat är Nyheter.
 
084. Har du någon trevlig nyhet att berätta?
 
Nä. Egentligen inte. Nu avslöjade jag en för ett tag sedan. Om man kan se det som nyhet. Att vi ska till Turkiet, den 7:e september. Hotellet heter "Hotell Kleopatra Beach All Inclusive". Har aldrig bott på all inclusive förut. Så ska bli spännande. Jag tycker dock att vi ska äta maten på den tiden den börjar serveras just för att "slippa" bli sjuk. Detta kan jag säga nu, men vet att det kommer bi annorlunda då vi väl är där. Men värsta mattiderna är det, om man vill behöver man inte göra annat än att äta. haha. 
 
Mat och dryck
Frukost 08.00-10.00 Huvudrestaurang. Buffé
Snacks 12:00-17:00 Strandbaren. Endast alkoholfria drycker
Lunch 12.30-14.00 Huvudrestaurang. Buffé
Fika 16.30-17.30 Kaffe, te & kakor
Middag 18.30-20.30 Huvudrestaurang. Buffé
 
Varma och kalla drycker samt lokalt tillverkade alkoholhaltiga drycker ingår mellan kl 10.00-23.00. Importerad dryck, färskpressad juice, espresso, cappucinno, turkiskt kaffe samt glass och andra sötsaker som inte ingår i buffén mot extra kostnad. Alkohol serveras endast för personer över 18 år.
 
 
Dock är detta från förra perioden samma tid, kan ändras till en viss del kan jag tänka mig. Jag tycker det är bra att det serveras dryck, stort sett hela dagen. Får väl dricka ex Turkiets egna Fanta. Om jag vill kan jag köpa orginal, om jag känner för det. Och alkohol är jag inte ett dugg intresserad utav. Det räcker med vanlig dricka för oss. Och vatten, inte för jag gillar vatten men får väl så väl dricka lite då vi är utomlands.
 
 Bild liksom infon hämtad från http://detur.se/turkiet/alanya/hotell-kleopatra-beach-all-inclusive/HotelDetailResult.aspx?P=69-00
 
 

Dag 83.

Veckans tema är Nyheter.
 
083. Brukar du vara först att få reda på nyheter bland vänner?
 
Det kan jag inte påstå att jag är. Och eftersom jag får ett sådant bemötande. Så berättar jag själv inte allt, så klart finns det undantag som får veta allt, osv. Till exempel när Edwin fick D1. Under sjukhusperioden skrev jag inget om det på FB, fast jag skrev andra saker. De enda jag kontaktade var släkt. Och de fick inte reda på det heller på en gång. Bara mamma, och farmor (Edwins), och morfar (tror jag) som fick reda på det samma dag, och deras respektive eller hur man formelera sig. Liksom en till ;) bortsett från jag, M och Edwin själv. 
 
Det var inte förrän jag kom hem och gjorde bort mig och råkade skriva i den öppna gruppen på FB som folk såg. Tänkte mig inte för. Det ångrar jag. Men inget jag kan ta tillbaka nu. Nu vet de flesta.
 
Bild lånad från http://primapsykiatri.se/nyheter.html

Kylfodral.

Beslutångest om jag ska ta och beställa kylfodral. Jag ska beställa det, men funderar på att göra det nu eller om jag ska vänta lite. Funderar på att köpa två. Kan man ha ett liggandes i hotellrummet och det andra har man med sig då man ska ha med sig insulinet.
 
Hade ändå tänkt på att köpa ett till sommaren, då man ska bada och vara i solen. Kanske någon fika stund i lekparken behövs också kylfodralet. Men som sagt ska köpa två. Och eftersom vi har novopen echo, så "måste" man ha en skyddspåse runt. För det är elektronik i pennan. Och skyddspåsen har jag hittat på en annan sida att köpa. Kylfodralet var så mycket dyrare där. och där jag hade tänkt köpa den från början säljer inga dåliga saker. Plus på den sidan har de ett fodral/en väska som jag funderat på. och nu har de sådana som har skönetsfel. Så tänkte mig då att köpa ett med skönetsfel.
 
Kylfodralen verkar väldigt smarta. Man spolar innersaken i vatten, ca 15-20 min. Och så håller den kylan i ett dygn. Passar perfekt. För jag antar att vi kommer ha ett handfat inne på hotellrummet ;) inte för jag sett en bild på det mer än duschen. 

Recension Kinder Schoko-Bons.

Jag fick äran att testa Kinder Schoko-Bons och jag tycker de var riktigt goda. Likaså sonen, och sambon. Eftersom sonen har diabetes typ 1 så fick han smaka en i samband med måltid och han skulle nog lätt kunna ha ätit fler. 
 
 
Jag själv tjuvåt desto fler efter han somnat. Riktigt goda. Chokladen smälter i munen. Och testa drick en kopp te till, eller kanske för er som dricker kaffe kan testa det, det blir en jätte god smakblandning i munen. Chokladen smälter ännu fortare, och blir sådär härlig kladdig och god. 
 
Jag tycker det är bra att de är styckförpackade kan man ha dem i en skål på bordet, om man känner för det. Det funkar inte rikigt för oss, just för sonens diabetes typ 1. Risken finns att han kan tjuväta då och det vill vi inte. En skulle nog inte göra så stor skillnad men desto fler skulle göra så att blodsockret skjuter i höjden.
 
Den enda nackdelen jag kan se är att det blir mycket papper just för de är styckpackad. Men mig gör det inte så mycket. 
 
 
SNABBFAKTA - Kinder Schoko-Bons
• Chokladbitar som är roliga att dela med sig av.
• Riktar sig till hela familjen.
• Omslagspapper för bättre hygien och mindre kladd.
• Idealisk för olika familjestunder och som bjudchoklad.
• Innehåller hasselnötter, mjölk och soja.
• Förpackningsstorlek: 125 g.
• Säljs i de flesta dagligvarubutiker som; ICA, Coop, Willys, Hemköp etc.
• Ca pris:19,90 kr.
 
 
 
 
Jag hade knäppt några kort själv men jag hittar dem inte :( 
Bilder lånad från buzzador.com liksom infon.

Dag 82.

Veckans tema är Teknik.
 
082. 5 tekniska prylar du tycker är onödiga
 
Jag kan tycka att en potatisskalare ala elektrisk är lite onödig. Fast samtidigt skulle det inte förvåna mig att om jag skulle äga en sådan om ett par år. Min i dagsläget tycker jag den är rätt så onödig.
 
 Bild lånad från http://www.obhnordica.se/potatisskalare-62.aspx?ProductID=1748
 
En bakmaskin kan jag då tycka är lite onödig också. Det gäller även denna, skulle ine förvåna mig om jag kommer äga en ngåon gång i framtiden. 
 
 Bild lånad från http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matlagning/bakmaskin
 
En elektrisk pepparkvarn är väl då inget jag skulle äga. Tycker det är onödigt. Så klart kan det vara snyggt i de super moderna hemmen. Men nää, inget för mig.
 
Bild lånad från http://www.tretti.se/hushallsapparater/koksredskap/salt-och-pepparkvarnar/russell-hobbs-classic-s
 
Denna grej, som jag googlade fram, och andra saker i denna kategori tycker jag är onödig. Och kategorin menar jag saker man kopplar till datorn som inte fyller något syfte. Såsom denna vattendansade sak, finns någon kula också. Ni vet en sådan som man sätter händerna på så kommer blixtarna til händerna, på insidan. Såg att detta var dock högtalare, men ändå skjukt onödigt med vattendansade sak. (Högtalare är bra)
 
http://www.coolstuff.se/Water-Dancing-Speakers
 
En sån här kan jag då också tycka är onödig fast inte min sambo. Vi pratar om en helikopter, leksak. Kanske något för Edwin men inte för en vuxen person. Liksom de dära radiostyrda bilarna som är tillämpade för vuxna, som kan köra i 110km/h, etc. Njä, inget för att imponera på mig.
 

http://geekster.se/teknikprylar/rc-helikopter/

Dag 81.

Temat är Teknik. 
 
081. Hiss & Diss - Teknik
 
En hiss är att det förenklar vardagen. 
 
En till hiss det är roligt att greja med teknik. Jag är ingejören i familjen ;) och den som oftast lyckas fixa till saker som har med teknik att göra. Dator är jag väl inte så super haj på, och det för M är "bättre" än mig. Sånt här med virusskydd osv. Men det finns saker som jag lyckas med som inte han gör, så jaa. Jag bruka hänvisa till honom, ändå, sedan om det är jag som löser det i slutändan är en helt annan sak. Jag hänvisar till honom då det gäller virus och allt vad det innebär, formatering, osv. Jag kan fixa bilder, och sådana saker. 
 
 
En diss är det kan kosta. Och det är så klart beroende på vad det är för något.
 
En till diss är att det kan gå söner, då genererar det ännu mer pengar om man vill ha det lagat eller köpa nytt.

Dag 80.

Veckans tema är Teknik
 
080. Länka en teknisk pryl du suktar efter just nu
 
Om det vore för en vecka sedan så skulle jag svara Samsung Galaxy S4 och någon vecka före det en s4 mini. Men nu har jag min s4 och är så nöjd.
 
Men en sak som jag skulle vilja ha är en Slow cooker/Nordic cooker. Verkar väldigt smidigt att ha maten klar då man kommer hem. Och jag som älskar grytor, skulle kumma äta det jämnt så är denna sak ännu mer perfekt.
 
 Bild lånad från http://nordiccooker.com/

SOL.

Du sol, du sol. Du underbara sol!

Solkräm till Edwin - check.

Idag köpte jag solkräm. Dels till sommaren då bruka Edwin ha 30. Och till vi åker utomlands, då ska han ha 50. Alltid köpt detta märke och tycker det är bra. Så varför sluta med något jag tycker är bra? Vi tar med 30:n också. Kan jag smörja mina axlar i början med den.
 
Själv vet jag inte vad jag ska köpa för faktor än. Hemma förra året hade jag 8, och brände mig ingenting. Men 8 är för lite utomlands. Så 15 åtminstonde ska jag ha. Måste klura lite mer på det.
 
 
 
Båda bilderna är lånad från apoteket.se

Dag 79.

Temat är Teknik.
 
079. Om 50 år, vad för tekniska prylar tror du finns då?
 
Allt och lite till. Det kommer nya prylar ständigt, och de som redan existerar utvecklas till det bättre (eller sämre). Så inte kommer vi bli utan teknikprylar, bara mer saker som vi blir beroende av. 
 
Jag bruka sitta och kolla på Farmen på tv4. Och tänk vad "enkelt" allt var ändå på den tiden. För hand görs princip allt. Mala mjöl, mjölka djuren, osv. Inte för jag skulle klara av att leva så ;) Jag är beroende av enkelheten vi har i våran värld med teknikprylar. Om det bli utomlands i sommar, kommer jag känna mig naken utan mobilen i en vecka. För den tänker jag inte ha på, om jag ändå inte ska använda den. Och tänker inte använda den utomlands heller. Då ska vi njuta av att bara vara och förhoppningsvis sol och bad. 
 
 Bild lånad från www.tv4play.se 

Frukt?

hmm. Undra om man ska börja med en halva frukt för Edwin utan insulin på förskolan mellan frukost och lunch. Både igår och idag har han blivit låg till lunch. Och 10-värdet har inte varit lika "högt" som det bruka vara. För han har alltid en topp där vid 10. Så ska säga det till dem. Och sen är det väl beroende på hur mycket han får till morgonen dvs vad han äter till morgonen och om han äter upp allt. Men ska ge det som idé, att jag kan säga till på morgonen. Och om det då är under ett visst värde får de ge en frukt. Och så får vi se om det funkar att göra så, eller ej. 
 
Nu hade han tydligen blivit trött så han hade lagt sig på röda mattan och vilat. Inte likt honom. De hade upptäckt det innan att han var låg, så troligtvis var det en försenad känning. Då det varit full aktivitet på förmiddagen så han hade nog inte känt något själv. 
 
Bild lånad från http://www.forstahjalpencentrum.se/product.html/dextrosol-druvsockertabletter

Netflix.

För ett tag sedan hittade jag "Talespin" dvs "Luftens hjältar" på Netflix. Igår hittade jag "Goof Troop" dvs "Långbens galna gäng". 
 
Och sedan innan fanns det "Ducktales" dvs "Knatte, Fnatte & Tjatte på nya äventyr" och "Quack Pack". 
 
Så roligt så nu varvas det luftens hjältar och långbens galna gäng här hemma. 
 
Bild lånad från http://en.wikipedia.org/wiki/TaleSpin

Vittra.

Bara för jag inte tänkt på det förrut. Och blev "skrämd" hos mamma för ett tag sedan då en försäljare var där och sålde kök. Då pratade vi om det övernaturliga. Vittra, och andra spöken, osv. Och försäljaren berättade att deras "spökjägare" är mycket i Nacksta då det går en vittra-kam här vid skogskanten. jippi yeah. Jag kontarde med att bara för det kommer jag börja kolla efter sådant. Och mycket riktigt. 
 
Igår knackade/knarrade eller om det prasslade inne på Edwins rum, två gånger direkt efter varandra. Såsom en katt gick därinne då det är stökigt på golvet. Inge mer med det. Men sen såg jag i ögonvrån något svart därinne, liksom en katt som hoppade upp i hans säng eller något. MEN båda katterna låg med mig i soffan. Kan säga att jag var snabb in i vårat sovrum för att sova. 
 
Nu. Hände något igen. Som något orange/beigt/ljust åkte i golvet, det lät när det ramla. Såg i ögonvrån. Gick dit och såg massa i den färgen på golvet, kan inte riktigt se vad det var som ramla. Lite som Edwins lejon, men den stod där den alltid bruka stå. Dock är katterna inne på hans rum, men efter en snabb inspektion så låg de i sängen helt oberörd.
 
Edwin sover i vårat sovrum på golvet. Då han haft hosta, för längesedan. Förra gången han var sjuk. Och så har han fått stannat där. För måste tvätta hans plastadfroté som ligger under lakanet just för att katterna ligger på sängen och sover, och hans nalle hund för att katterna sover på den. Så den är platt. 
 
Men någon gång långt innan så sade han att det spökade på sitt rum. Men tror det mer hänger på att han hittade på för han ville inte sova den kvällen. Men ska ha det i åtanke då han börja sova därinne igen. Om han börja sova mindre, vaknar eller något annat. Om det är nå vittra som stör honom. 
 
För att förklara vittra kan man säga hustomtar. Det är såna som bland annat kan knacka i väggar. 
 
Troligtvis är det jag som hispar upp mig bara för jag vet att det är mycket sådant just här i Nacksta. Måste komma på andra tankar. Men lite nu och då kan jag se i ögonvrån något svart eller orange, kattlikt. Morrisen och Ice, med andra ord. Men det kan vara en kartong som står på golvet som vid en snabblick får för mig att det kan vara någon av katterna. Bara för man en gång i tiden var vann att se det dagligen. 
 
Men som sagt troligtvis bara jag som hispar upp mig. Inget att oroa sig för. Andra tankar önskas så det försvinner, bara.
 
Bild lånad från http://ritmallar.net/disney/nalle-puh/nasse-utkl%C3%A4dd-till-spke/

Turkiet.

Hit ska vi i början på september. All inclusive. 
 
Bild lånad från http://detur.se/hotell/Turkiet/Alanya/Hotell-Kleopatra-Beach-All-Inclusive/HotelDetailResult.aspx?P=69-00
 

Dag 78.

Veckans tema är Teknik.
 
078. Vad tycker du om att barn så unga som 5 år har egna smartphones / surfplattor?
 
Telefon så tidigt kan jag tyckte lite onödigt. Men jag själv kommer nog ge Edwin en telefon i tidig ålder. Då han börjar skolan, skulle jag tro. Och det är ENBART för hans diabetes typ 1. Så han kan ringa mig om det händer något eller behöver råd med värdena som pendlar som en berg-och-dalbana. Nog med att han har fröknar som ska hjälpa men skulle tro att det inte kommer gå så lätt och kommer få kämpa även där, när den tiden är inne. Förhoppningsvis kommer han kunna injecera sig själv, men inte säket.
 
Just nu har Edwin en "egen" Ipod Touch. dvs en musikspelare men ser exakt ut som Iphone enda skillnaden är att man inte kan ringa på den, och inget sim-kort sitter i. Och det blev "hans" på den vägen att hans pappa köpte den för att kunna lyssna på musik i bilen då den dåvarande mobilen inte var den bästa. Men den blev mestadels på hemmaplan då jag laddade ner någon "barnapp" på den. Det köptes en ny mobil och Ipoden blev Edwins. Och massa nya barnappar tillkom. Satt till och med in pengar, köpte ett sånt refil, på den så kunde ladda ner fullversionen utav Pippi, etc. 
 
Edwin spelar på den periodvis. Bruka ha med den då vi ska på besök någonstans där han är "ensam", eller om han kommer behöva sitta stil en längre period. Perfekt på resor. Så egentligen kan jag inte riktigt uttrycka mig i denna fråga då Edwin får spela och har en "egen" Ipod Touch. 
 
 
 
 

Äta katt?

Skulle gå in i köket. Hoppade till då jag såg en katt ligga på spisen och sova. Kanske inte det vanliga stället att sova på. Tok katt. Sen slog det mig. Vi använde ugnen till maten, och mycket riktigt, någon hade glömt att stänga av den. Så varmt och skönt tyckte damen som låg där och sov. Självklart stängde jag av ugnen då jag insåg att den var på.
 
Isolde

Dag 77.

Temat är Teknik. 
 
077. Vill du vara bland de första att testa ny teknik när den kommer ut?
 
Det är klart man vill vara bland de första. Tycker det är spännande att testa på nya saker. Och som sagt teknikprylar finns det gott om här hemma. Och att testa och ge omdömme, osv, är också roligt. 
 
 Inte för att bilden har något med texten att göra.
Bild lånad från www.urank.se

Dag 76.

Veckans tema är Teknik.
 
076. Finns det någon teknisk pryl som de flesta andra har som du valt att inte äga?
 
Här hemma har vi de flesta tekniska prylar som existerar, typ. Kan väl tycka att en såndär maskin som skalar potatis är lite onödig. Men vad ska jag säga. Vi äger faktiskt en äggkokare, som jag till en början av dess existens tyckte det var en onödig sak. Men när jag kom i kontakt med en, och nu äger en, så är det något som är så bra. 
 
Sen kan jag väl tycka de flesta tekniska verktyg som finns är onödiga men då jag inte har intresset utav de så kan jag inte säga så pass mycket om dem. 
 
Bild lånad från http://lajka.idg.se/2.10583/1.370911/test-skona-koksprylar
 

Våren.

Så skönt att våren är här mer eller mindre. nästintill ingen snö, solen lyser och värmer till en viss del. Fast i helgen har det varit kallare och blåst. Och till veckan ska det bli minus och ev snö. Men den snö som kommer ber jag att det inte lägger sig. Vilket jag tror den inte kommer då marken börja bli varm. Det kan komma som regn, så har vi gått halva vägen var ;)
 
Bild lånad från kristinehamnsbostader.se

Dag 75.

Veckans tema är Resor
 
075. 5 onödiga saker du alltid tar med på resan
 
För mycket kläder. 
 
För mycket kläder i "handbagaget" eftersom Edwin hade problem med övre magmunen så blev det några ombyten i handbagaget som egentligen inte användes bortsett från första gången vi åkte kryssning och då hade jag inte ens "räknat" med att han skulle spy.
 
Jag tar med massa skönhetsprodukter som jag inte ens använder hemma dagligen. Dumt att ta med det som inte används dagligen. 
 
Massa extra pennor då jag bruka lösa korsord, i alla fall ha med ett, som eventuellt inte ens öppnas. 
 
Godis bruka jag ha med också och ibland äts det inte ens. Och speciellt inte nu då Edwin har sin diabetes typ 1. Fast vi har inte rest något efter debuten än. Så packningen kommer att se annorlunda ut nu motför förut. 
 
Bild lånad från www.vidsel.nu

Dag 74.

Temat är Resor
 
074. Hiss & Diss - Att resa
 
Hiss kan må vara att man ser saker. En upplevelse. Troligtvis skoj, och skönt att komma hemifrån. 
 
Dissar kan vara att man saknar de hemma och får hemlängtan. Kostar pengar må vara en diss också.
 
Bild lånad från www.spfpension.se
 

Dag 73.

Temat är Resor
 
073. Tipsa om ett resmål du gärna skulle vilja besöka
 
Jag skulle vilja åka på en sådandär lång kryssning. Helst till Karibien. Åhh, vad skönt det vore. Jag drömmer om det till och med. Att åka ut från hamnen och se det turkosavattnet, ge mig. Har sagt att jag någon gång i livet ska göra det. En önskan jag har. 
 
Bild lånad från karibien.se
 

Dag 72.

Veckans tema är Resor
 
072. Om du bara fick välja ett resmål att besöka en vecka om året resten av livet, vilket blir det?
 
Jadu. Det är många ställen man önskar sig att åka till. Men någonstans med blått/turkos vatten, kanske, om man ska tänka de längre resora. 
 
Bild lånad från www.seaqwest.se
 

Pickar.

Alltså den hära katten. Helt galen. Hon pickar på en med tassen med klorna. Försiktigt, försiktigt. Och hon gör så då han vill att man ska klappa henne. Så om man avslutar och slutar för en liten stund börjar hon picka. Imorse vaknade jag av det. Hade armen långt ut på sängen, så var det någon på golvet som pickade på mig. När jag kollade upp och såg henne så pratade hon. Knäpp katt. Men jag är ändå imponerad utav hur smart hon är. Och nu räcker det inte med att göma all hud på händer och ben, det är det hon slår på. Om man har tröja eller byxor så slår hon inte på dem, utan den bara huden. Hon har börjat pickat i ansiktet. Hänt en gång förrut, bortsett från igår då gick hon bananas då vi gosade i soffan. Jag låg ner och hon började slå mig på läppen, osv, det var då dock minimalt med klor så kändes knappt. Men inte så kul med en tass i ansiktet som har varit tex på kattlådan. Njä, klara mig från det.
 
Arwens tass som pickar på mig
 
 Drottningen i egen hög person, Arwen heter hon

Foten, foten var är foten?

Min fot den dära foten. Den är som den är. 
 
Ska börja från början. Jag tror händelserna går ihop i varandra så börjar med den första. 
 
Den 2:e feburari 2013 tappade jag en snowracer tvärsöver foten. Den stod upprätt dvs med ratten överst, eller den skidan som man styr med ratten för att vara precis. Den for rakt över min fot med sidan först, dvs den långa sidan på snowracern så den "klippte" av hela foten på bredden. Det var en snowracer av äldre modell som vi fixat upp med nya skidor åt Edwin. Han fick den i julklapp utav oss, bland annat. Kan säga att det gjorde ondare än ondast. 
 
Jag har för mig att jag var blå dagen efter. Och hade ont. Men jag resonerade som så att det gör ondare att bryta. Så inget att göra åt. Det gjorde ont rätt länge. Tillslut bara vid beröring. Tänkte inte mer på det.
 
När sommaren kom så använder man andra skor vilket reulterade att jag fick så problem med foten. Läste på internet och stämde in lite på hälsporre men var ändå inte det. Jag testade allt, stretcha, osv. Hade så otroligt svårt att gå på morgonen så M bara skrattade åt mig. Jag gruvade mig för resan med mammsen och Edwin i juni 2013 för det var värst på morgonen, för då skulle ju mamma se ;) Så det gällde att vara snabb. 
 
Minns under Gatufesten så var det även kvällstid. Då jag suttit stil ett tag. Jag insåg att det är lättare att gå på tå tills foten "vaknat". Men då började det göra ont där tvärsöver foten igen och jag kopplade inte ihop något mer som en felbelastning. Jag fick nog till slut och ringde vårdcentralen. Fick nummret till sjukgymnast då det inte var något trauma. Jag ville bara ha råd. Så ringde dit. Fick en tid. 
 
Efter en del klämande och tryckande på båda fötter visade det sig att det var hälsenan det var "fel" på. Fast det sitter under foten, dvs i fästet. Så fick stretch-övningar att göra, vilket jag redan gjorde. Och som hon trodde så var det mitt på foten en felbelastning. Fick order att köpa inlägg i skorna sådana som används vid hälsporre. Är som en prick man plockar bort så belastas det inte just där det gör ont. Plus att hon sade att foten är väldigt rörlig åt viss håll och väldigt stel åt andra. Så det är väl ännu ett tecken på att jag belastat fel en tid då detta var i september. Min teori. Jag skulle använda skor med stöd för att få "bort" rörligheten åt fel håll, ex gympaskor.
 
Jag körde sulorna. Det blev bättre men som hon sade är det sista alltid svårt att bli av med och om det inte var bättre efter en tid skulle jag komma tillbaka. Men som sagt det blev bättre men aldrig riktigt bra. Vintern kom och jag slutade köra sulorna då de lade sig fel i skon så fort jag tog ett steg.
 
Nu är det med hälen fortfarande inte riktigt bra. Ska köpa nya sulor snarast för att försöka få till det sista innan sommaren börjar och sommarskorna kommer fram igen. 
 
Men det som börja göra riktigt ont och ju mer jag tänker på det desto mer ont gör det. Det är det som är tvärsöver foten. Att klämma ihop foten tvärsöver gör sjukt ont. Vissa sittställningar, såsom vid vardagsrumsbordet, på toa etc, gör ont. När det belastas just där. Visa steg gör till och med ont.
 
Så min teori är att jag troligtvis fick en spricka utav den dära snowracern och den blev värre under sommaren då jag belastade foten fel. Så det är väl dax att ringa vårdcentralen, eller hälsocentralen som det så fint heter nu, och boka tid. Men jag vet svaret, eftersom det inte är akut kommer de inte ta in mig. Så jag får försöka tänka på det jätte mycket så det gör jätte ont, då kanske kanske. 
 
Det jag vill veta är om det är en spricka eller vad det är för fel. Bara för att veta vad som gör ont. Min mamma bröt en tå en gång i tiden och till henne så sade de att de inte gör något åt tår men om hon någon gång får ont så vet hon vad det beror på. Det är just det jag vill veta. Och så kanske kanske det finns något jag kan göra för att förhindra att det inte gör ont. 
 
Och inte nog med det så har stortån på andra foten fått mupp. Han vill knäckas konstant. Och ibland lyckas jag och ibland inte. Ibland kan jag få hjälp, men samtidigt hjälper inte knäcken. Så jag försöker sluta men då gör det ont istället. Då jag går etc kan då också kännas. Stundtals är det bra, stundtals inte.
 
Där mitt över "Mellanfotsben" på alla tår ramlade snowracern.
(Bild lånad från http://www.1177.se/Vasternorrland/Tema/Kroppen/Rorelseapparaten/Skelett-och-leder/)

Halsen igen då.

Jag måste få skriva av mig om det ena och än det andra. haha.
 
Min hals. Hur länge fick den vara bra? En vecka max. Idag slog det till med en massa ondhet. Blev värre mitt på dagen då det börja göra ont att svälja. Jag sväljer allt jag kan, dricker mycket, etc, för att få det försvinna. Blev väl en aningen bättre. Men nu ikväll gjorde det ont i halsen då jag andades med munen. Så ja, bättre men sämre. Gränsen på feber. Inge feber än så länge och en temp på 37,3 grader är rätt så mycket mer än vad jag är van vid. Men som sagt inge som går under namnet feber än. Jag ber innerligt att det inte blir värre. Men samtidigt kanske det måste bli värre för att sedan bli bättre en gång för alla.
 
Jag minns så väl sist jag hade det. Edwin var lill liten och följa med på primärjouren. Han satt i bilstolen med pappsen sin när jag undersöktes. Det var en lördag. Det var redan värre på fredagen och värst på lördagen då jag vaknade. Tänkte att nää, jag äter inget då, eller dricker. För inget gick. Gick bara runt och spottade. Orken tynade bort och den drivkraften jag hade på morgonen att inte äta blev mer "tyck" synd om mig. Jag fick nog och ringde in till primärjouren. Vi var påväg till Birsta och hon ringde upp när vi stod på Mekonomen-parkeringen, vad vi skulle göra därinne minns jag inte. Jag satt kvar i bilen och pratade med primärvårdsjouren. Hon frågade om feber, jag hade inte tagit någon men jag kände mig rätt så mör. Jag fick komma in. Fick vänta, och min tur, fick jag vänta ytterligare, feber, och jaa jag hade då feber inte konstigt jag kände mig mör, ta halsprov för typ första gången i mitt liv. åtminstonde som jag kommer ihåg. fick vänta på läkaren en stund tills han kom. sade halsfluss fick penicillin utskrivet. och iväg på apotek och hämta ut. 
 
Sen har jag haft mer halsont men aldrig så illa som då. Så vet vad jag ska jämföra. Men tydligen är den dära febern ganska avgörande om det är något för en penicillinkur eller ej.

Dag 71.

Temat är Resor
 
071. Berätta om ett resemisstag
 
Eftersom jag då inite rest så mycket i mina dar kan jag inte påstå att jag har något misstag. Vårat hotell i Bulgarien var väl inte det bästa, men var ändå så pass "ung" så det var inte jag som fixade. Hade ingen koll alls på hur det såg ut etc. 
 
I mina vuxna dagar har jag åkt till Mariehamn, typ. Några gånger till Stockholm och dess närhet och en gång i Göteborg, och en gång till Ullared. Och jag kan inte påstå att jag ångrar något. En gång i Stockholm kan man ångra att man blev tokförkyld, dagen efter julafton, men inget som vi kunde påverka på det sättet.
 
En resa med Cinderella, på den tiden innan Edwin åkte med, så kan jag väl påstå att det inte var så super roligt, stund tals. Och sedan dess är det ingen hit att åka med sådana som inte är likasinnade. Jag hade roligt, men som sagt stundtals tänkte jag att "vad gör jag här?". Ogillar att det ska sovas på morgonen/förmiddagen/eftermiddagen och jag kan inte sova längre, jag kan ju kliva upp själv och så vidare. Men att äta frukost själv är däremot ingen hit. Det är där som spärren sitter. Sak samma. Kan inte påstå att det är ett resemisstag.
 
Kan kanske vara ett misstag under Ullared-trippen. Men ett roligt sådant, såhär i efterhand. Och nog inget jag kunde påverka på det sättet. Så ingen, ta ine illa upp. Det var som sagt roligt, såhär i efterhand :) och kan väl inte påstå att det är ett misstag så man ångrar resan, snarare hettar upp den. Skulle nog kunna vara med om samma sak igen. haha. Vi var ca två mil från infarten mot Strängnäs etc. Bilen börjar rycka och dö. Saktade ner och det blev bättre, en stund.. Sen dog den helt. Sådär stod vi efter vägkanten. Den andra bilen åkte till nämaste mack, som sagt 2 mil bort vilket vi inte visste då. Köpte en bogserlina medan vi funderade på vad det var för fel. Kollade olja, inte direkt så mycket, men ju mer kall bilen blev desto mer olja. Så det var inte det. Någon teori om startmotor då den bara dog vid försök av start, försöka lokalisera, utesluta, tänka nästa steg, lånebil, etc. Hade en lite bäbis i bilen också och alla bilar som dundrade förbi kändes inte så lockande. Men jag satt kvar i bilen. Gick inte direkt ut som de andra. Någon blev kissis och så klart dog bilen på det mest glesa ställen vad gäller träd och buskar, men det hittades något ställe i alla fall. Barnet blev hungrigt så matande i bagaget. Jag reagerade på att skratta, och äta min matsäck. Vi bytte bil, alla utom en som fick sitta kvar att bli bogserad, vi andra satt i bilen som bogserade. Tanken slogs hos bilägaren att tanka liite grana för att se om det blir någon skillnad. Men det lyste ändå två streck när bilen dog. Under bogsering tändes tanklampan, så det testades. Så klart startar bilen och den tankas fullt men denna gång med bensin. Tydligen hann inte mätaren med när det var etanol i tanken. Det är en alkohol så det dunstar otroligt mycket vid hög belastning. Så vi tankade bensin resten av resan och litade inte på mätaren. Som sagt i efterhand var det roligt, och kan inte påstå att det är ett misstag eftersom vi skrattar åt det och absolut inget jag ångrar resan för.
 
Bild lånad från www.axforlag.se
 

Dag 70.

Temat är Resor
 
070. Charter eller resa på egen hand?
 
Dess båda har sina fördelar. Eftersom jag inte är en vann "resare" så åker jag nog helst charter. Om jag ska åka på frihand så vill jag gärna ha med någon som rest förrut och vet lite mer. Troligtvis skulle man klara sig på egen hand också men helst charter så jag vet vart jag är någonstans ;)
 
Bild lånad från annonswebb.aftonbladet.se
 

Dag 69.

Veckans tema är Resor
 
069. Brukar du köpa souvenirer?
 
 Nja. När jag var mindre ville jag jämnt köpa något. Låter som jag resor jämnt och ständigt. Menade mer inom Sverige, inte för jag rest så mycket inom det heller ;)
 
Men det har inte blivit så. Och kommer inte så bli heller. Jag sparar mitt i minnesbanken, dvs hjärnan. Och hoppas att det blir förvarat där. 
 
I lördags pratade jag med mamma om när vi åkte till Bulgarien, dvs 13 år sedan. Saker hon hade glömt. Men inte jag. Jag har glömt en del saker, det kan jag hålla med om. Men vissa detaljer kommer jag ihåg. Och minns inte vilka dagar det exakt skedde men kommer ihåg. Liksom då vi var i USA för 20 år sedan, minns lite mindre därifrån men ändå vissa saker ;)
 
 Bild lånad från http://www.kvalitetsvaruhus.se/butik/show_one.asp?id=7018

Dag 68.

Veckans tema är Melodifestivalen.
 
068. 5 låtar du gillat från Melodifestivalen, du får välja från alla år
 
Det blir svårt att välja då jag gillar så otroligt mycket. Många låtar som sätter sig i huvudet. Och några ljusglimtar som jag glömt bort. Men lyckades plocka ihop 5 stycken. Men listan kan göras så mycket längre. Om man bara börjar bläddra några år tillbaka, och varför inte i början då Björn Skifts hägrade. 
 
En favorit är Amazing med Danny Sauedo (från 2012)
 
 
Och en annan gammal goding är konstigt nog Kärlekssång från mig med Markoolio (från 2009). Som jag såg i något program han "ångrar". Men jag tycker den är så bra.
 
 
Hello goodbye med Erik Segerstedt och Tone Damli är en favorit (från 2013). Tråkigt att de inte gick vidare.
 
 
Och Charlotte Perrelli med Hero är också en stenklar favorit (från 2008)
 
 
 Och en "gammal" goding med Nanne Grönvall och henns Avundsjuk (år 1998).
 

Vinnare = Sanna Nielsen.

Jag sa ju det. Att jag kunde ha fel. Får då se hur det går i Eurovison. Men jag skulle tro att det inte går så lyckat. Men förhoppningsvis kommer vi in i finalen.

Melodifestivalen 2014.

Det jag tror. Och jag tänker lite längre, såsom vad som kan slå i Eurovision. Men det ska sägas jag är inget geni. Och jag har haft fel förrut. Jag hade helt fel om Loreen och hennes Euforia, trodde inte att hon skulle vinna melodifestivalen och trodde absolut inte att hon skulle vinna Eurovision. Bara där visar det min kvalite, haha. Men kul att skriva ändå, och kul om man får någon av sina favoriter i Eurovision. Men samtigt "bryr" jag mig inte vem som vinner. Tycker ändå det var dålig kvalite på låtarna iår, men ändå tycker jag det är en hyfsad final. Hur det nu kom sig. Låtarna växer. Speciellt om man hör de flera gånger. Det ska nämnas att kvaliten på videorna inte är den bästa. Ni får söka själv om ni inte nöjer er.
 
Anton Edwall - Natural
 
 
Kanske. Anton är alltid Anton. Så klart låten är bra men tror det inte låten är något för Sverige att föra vidare, tyvärr. Kom tillbaka nästa år med en låt i stilen från förra året :P 
 
Ellen Benediktson- Songbird
 
 
Nej. Väl en halv bra låt. Mäktigt med alla lampor som tändes. Men lite för liten fart för min takt. Nog med jag kan gilla ballader också men absolut inte en sådan mesig. Kan nog vara skön att lyssna på i vissa lägen men inget för Sverige att föra vidare.
 
Alcazar - Blame it on the disco
 
 
Jaa! I like it. En möjlig vinnare i mina ögon. Kan få presentera sverige. Och tycker låten är ännu bättre än när de var i deltävlingen. Glitter kan man då inte säga nej till heller :)
 
Oscar Zia - Yes we can
 
 
Kanske. Häftigt med skärmarna. Men härmas lite, så det blir lite fjantigt på grund av det. En låt som kommer sätta sig på hjärnan, och troligtvis tjatas på radion. En Anton Edwall-kopia by the way.
 
Linus Svenning - Bröder
 
 
Nja. En bra låt. Men jag gillar inte denna typ av musik heller. Så klart den är bra men tror det inte är något som kommer gå så långt i Eurovision. Till och med att den knappt kommer vidare i kvalet som komma skall. Blunda och lyssna på texten så väldigt powerfull-text. 
 
Helena Paparizou - Survivor
 
 
Ja. En låt som sätter sig i skallen. Precis som hennes My number one i Eurovision för en herrans massa år sedan. Kan tänka mig henne som en vinnare.
 
Yohio - To the end
 
 
Nja. En barnfavorit och kommer få många röster på det precis som förra året. Men tror det inte är något för Sverige att föra vidare. Dock så är han en väldigt bra förebild, så kan vara bra att föra vidare just det. "Att var sig själv". Men har lite svårt för honom, men en rätt okej låt. Fast det borde vara en bonus att han kommer från denna stad, men tja jag vet inte. 
 
Sanna Nielsen - Undo
 
 
Nja. Jag gillar låten. Men inget jag tror det skulle stå sig bra. Jag kommer på mig själv att sjunga med. Och en bra röst har hon, ingen tvekan om det. Men som sagt, inget jag tror kommer stå sig så bra. 
 
Panetoz - Efter solsken
 
 
Nej. Men massa digg. En helt ny Dansa-Pausa-Låt. Så kommer så klart bli populär. Men inget jag hoppas gå vidare. Men som sagt en bra låt. Och svenskalåtar har jag inte lite svårt för att skicka vidare, det ska vara på engelska. Lättast så :P
 
Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'
 
 
Jaa! Helt klart en värdig vinnare i mina ögon. Gillar refängen och melodin. Tror, och hoppas, att hon kan gå långt. 
 
Så summasumaru hoppas jag på Ace Wilder, Alcazar eller Helen Paparizou. Så får se om det blir någon av de tre.

Dag 67.

Temat är Melodifestivalen.
 
067. Hiss & Diss - Melodifestivalen
 
Årets programledare är en stor diss.
 
Men det jag tycker är bra med Melodifestivalen generallt är all musik. Massa ny musik som man kan nöta in i skallen, detsamma gäller med Eurovision. Fast där kanske man bara fattar hälften ;)
 
Att det är så utdraget kan väl i och för sig bli en diss, men samtidigt kan vi påverka mer. De som ringer in syftar jag då på. Jag bruka inte ringa in, så jag får nöja mig med vad det blir för resultat. Eftersom jag inte påverkar själv så samtycker jag, typ. 
 
Men duellerna känns det som de gör om varje år, och det har blivit så att man ska ringa massa gånger och de får mer pengar. De nollställer räknarna lite för många gånger. 
 
Bild lånad från http://en.wikipedia.org/wiki/Melodifestivalen
 

Dag 66.

Temat är Melodifestivalen
 
066. Länka den bästa låten ur alla Melodifestivalens deltävlingar i år
 
Jag har ingen favorit iår. Tycker det var lite snålt. Men har några jag tycker bra. Och den bästa utav de är nog 
 
 
Och jag måste bara lyfta fram denna låt. Tycker den är rätt bra. Kanske inte en vinnare för Sverige. Men en väldigt skönlåt. Okej, hennes röst svajar i början men hon är garanterat nervös. Tycker den är bra i vilket fall.
 

Björn Skifs.

En låt jag spelar nu. Varför vet jag inte. Snubblade in på den, funderade på vad jag ska skriva i ett kommande inlägg och började tänka på denna låt. Diggar den.
 
 
Och artisten. Han är bra. Filmerna är roliga som gjorts. Och musiken är bra. Och denna låten är en favorit hos honom. 

Dag 65.

Veckans tema är Melodifestivalen.
 
065. Om du fick välja en artist som skulle medverka i Melodifestivalen, vem skulle det vara?
 
Svårt att säga. Tycker de flesta artister varit med. Och de flesta utav de har blivit känd genom att delta eller fått någon slags nytändning utav att delta. 

Dag 64.

Tema är Melodifestivalen.
 
064. Brukar du rösta i Melodifestivalen?
 
Det bruka jag inte göra. Men förra året (2013) röstade jag på Anton Edwald i andra kampen. 
 

Dag 63.

Temat är Melodifestivalen.
 
063. Vad tycker du om programledarna i Melodifestivalen i år?
 
Nja. Gillar de inte. Så stelt och dåligt. Nu är det inte enbart deras fel att det är så dåligt, tänkte då på manusförfattarna. Men även om de har dåliga manus så kan man göra det bra. Om man själv ger det lilla extra så syns det så väl utåt, och kan bli bra fast ändå dåligt. De utstrålar direkt inget. Läsa en text kan man göra på olika sätt. Antingen läsa den rakt upp och ner vilket är gänsfall på att det görs, och så kan man läsa texten med inlevelse och improvisation.
 
Om ni såg förra gången, dvs andra chansen och de fick tekniska problem. Hon bara stod där, om det var någon annan (typ Gina) så skulle det babblas på. Improvisationen är liksom på noll, och det är så tråkigt att se. Och se måste man göra, så får väl stå ut. 
 
Mina favoriter än så länge är Gina och Danny som var förra året, dvs 2013. Så bra, och i mina ögon kommer det bli svårt att slå deras år. Jag saknar dem så. Hoppas de kommer tillbaka. Och egentligen om jag ska vara ärlig är jag inte så super förtjust i Gina men det gick i alla fall att se på henne, och rolig var hon ändå sådär efter första programmet. En som man måste vänja sig vid. Som sagt hoppas de kommer tillbaka till detta sammanhang. Då blir jag glad, och det finns nog fler som blir det.
 
Bara för det måste jag lägga upp massa klipp på dessa från förra året. 
 
 
 
 
 
 
 
Och bara för jag fått någon slags "crush" på Danny :)
 

Rampljuset.

Jag måste berätta om min tid i rampljuset. 1 sekund - 22 sekunder in. Sitter jag långt upp åt höger. Längst åt höger har vi L, jag i mitten som kollar på henne, och så Edwin brevis mig men han syns inte. Men tycker de gjorde en liten fail. De tomma stolarna som syns någon sekund innan, eller när det var. Det är våra platser. Vi fick trycka ihop oss för det skulle se ut som mer folk. Men de skulle ha valt några som satt högre upp eller längre bort att sitta där i mitten där vi satt. För då skulle våra plaster inte vara tomma. Men i alla fall. 1 sekund, 22 sekunder in. haha. Jag bara längtar tills det bröjar. 
 
Även om man var på en viss avsnitt så kan de klippa ihop det som de vill så man kan dyka upp tidigare. Vi var på den sista deltävlingen innan semifinalerna börjar dvs avsnitt 8 och det sänds 3 maj. Och då kommer vi se oss mycket. Då vi satt en rad upp. Och så var jag och Edwin på finalen som kommer sändas den 7:e juni. Men då satt vi lite längre upp och där ingången precis är. Jämns med dess tak, typ. 
 
Lånad från tv4.se

Ny telefon.

Halebop ringde mig någon dag i veckan. Onsdag eftermiddag, tror jag det var. Frågan om jag var nöjd med abonemanget osv. Nu hade en s4 för 120kr i månaden extra plus abonomanget och att jag band det i 24 månader. Skulle även få spotify gratis i 6 mån. Han i telefonen sålde s4:an väldigt bra. Och jag blev ännu mer sugen på att byta telefon. Hade funderat på en s4 mini, men kameran är bättre på s4. Och bättre procesor, osv. Sådana små saker.
 
Han sade även att Samsung har på sina kammera på mobiltelefoner samma teknik som i deras didgitalkameror. Så det är bra skit :P Han sade även att det är den bästa 4G mobilen på marknaden nu, osv. Men jag vet typ allt, då jag är intresserad utav telefonen. Eller i alla fall det mesta vet jag om telefonen, då jag jämfört osv en tid. 
 
Jag lät nog intresserad och det var jag också. Sade att jag skulle prata lite. "Med mamma?" fick jag till svar då jag nämnde henne tidigare, att hon har en s3 och vet hur de fungerar då jag knappat på de osv. Haha, han fick till svar att jag skulle disskutera med sambon. Bestämde dag och tid. Eller han bestämde jag sade ja, det låter bra. Fredag klockan 11. Kanske inte den bästa tiden men det tänkte jag inte på då.
 
Dagarna gick och jag tänkte på det dära mycket. Binda abonomanget hade jag inget emot. Men det som skavde i trådarna var att det var en förhöjd avgift. "Har jag råd med 120kr extra i månaden i två år?" Även om jag har någon slags pengar nu så kanske jag inte har det om ett år, två år, etc. Och om det blir fel på telefonen, måste man skicka in den. 
 
Jag tvekade. Fredagen kom och jag hade fortfarande inte bestämt mig. Och 11 på fredagen var det samling och lunch på förskolan. Det ringdes tre gånger under fredagen. Men jag svarade inte visste inte riktigt vad jag ville än. 
 
Helgen kom. Och mamma tyckte att jag kunde åka runt på elkedjorna och kolla då hon fick sin mobil 1000kr billigare då hon band den. Men tänkte att det görs då jag ska ha telefonen. Var ju inte säker om jag skulle köpa en ny eller ej. 
 
På måndagen åkte vi till Birsta i olika ärenden. Ett var bland annat kolla upp vad för bra dealer vi kunde få för telefonen. Binda abonomanget till halebop men lösa ut telefonen på en gång. På en affär fick vi 1000kr billigare. Jag tyckte 1000kr ändå var helt okej. Men vi åkte på nästa. Och där kom det, 2880kr skulle vi få ge för telefonen. Vilket självklart var givet. Jag tog det, köpte ett snyggt rosa fodral också. 
 
Nu laddar den i datorn, så segt. Men överförde några saker från datorn till telefonen så den fick sitta kvar tills den laddat klart. Och jag som vill pilla på den. Har inte laddat ner "alla" appar jag vill ha än. Så det får göras lite senare, så fort den är klar. Kan väl sitta nu också, men då är den dära sladden ivägen ;)
 
Nöjd är jag i alla fall. När vi kom hem och startade den, efter att ha tömt den gamla telefonen. Så ringer Halebop och jag förstod inte att det ringde så svarade inte. Var inte min signal, men nu är den på plats i alla fall. De lär väl ringa imorgon igen, men då får jag säga att jag redan fixat detta på egen hand. 
 
 
 
 

Dag 62.

Veckans tema är Melodifestivalen.
 
062. Hur brukar du titta på Melodifestivalen?
 
I soffan ;) 
 
Ofta med en glas dricka. Ibland något gott att tugga på. Det kan vara allt från cheezeballs eller godis till grönsaker och dipp eller briéost med päron eller vindruvor. 
 
Har kollat på ett genrep för en herrans massa år sedan. Första gången de var i våran stad. Pappa hade fått genom jobbet så jag och mamma gick på det. Så som sagt, en herrans massa år sedan. Skulle kunna tänka mig att kolla på en live igen. Men tänker inte direkt resa för det :P
 
 

Dag 61.

Veckans tema är Städning.
 
061. 5 saker som alltid ligger framme trots att du stör dig på dem
 
Det finns mycket som jag ibland kan störa mig på. Saker på köksbordet och diskbänken. Men har blivit bättre på den fronten vad gäller diskbänken i alla fall. Bordet får sig en omgång och då lite oftare än förrut. 
 
Sen har vi nåra problemområden. Som faktiskt ett av dem får sig en omgång just nu.

Dag 60.

Veckans tema är Städning
 
060. Hiss & Diss - Städning
 
Den största dissen utav dem alla är ändå att det är tråkigt. 
 
Men däremot blir det fint, vilken är en hiss. 
 
Bild lånad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Projekt_st%C3%A4da
 

RSS 2.0