Fint.

det blev en halv rensning av diskbänken. dock med hjälp, och jag kanske inte gjorde så mycket.. men jag höll då på med skafferiet. och det blev så fint ;) kolhydrater längst upp, såsom ris, bulgur, och massa olika pastasorter. hyllan längst ner bakgrejor och edwin saker. och den i mitten hamnade resten på, såsom såser, oboy, konserver, hårdbröd, och kakor..

så få se om ordningen håller i sig tills jag fyller år. hoppas på det. blev en halv hjärtad tömning av kylskåpet oxå. så jag fyllde den tredje påsen. men kyl och frys tas imorgon. men då förhoppningsvis med hjälp. lite svårt att veta vad som ska slängas eller inte. men det ska nog gå. har även tävttstuga imorgon klockan tio. medan edwin är på dagis.

och pengar fick man av pappa i helgen för det han var skyldig och lite till. det kallas väl ränta ;) så det ska gå till bakning, och tårtmakning. men börja baka ska jag till veckan. denna vecka är städ på schemat.

Rensa.

nää. tror man ska ta och plocka massa skräp ur skafferiet och även skura det. få se om det sedan blir frysen och kylen. men det behöver jag lite hjälp med. vet inte riktigt vad som ska vara kvar i de skåpen.Bulan.

bulan är idag ingen bula utan ett blått blåmärke. det är skönt i alla fall. men kan säga att jag har en blå pojke. han är blå på kinden oxå. ramlat två gånger och slagit kinden. en gång igår när jag duschade och en gång i lekstugan i brudsjön. förstår inte hur han lyckas med att få blåmärken på kinderna. det ska vara typ omöjligt.

nu ska jag göra oss klara för dagis. plocka fram kläder osv till lilleman. och även märka det som är omärkt, om det är något sådana kläder som ska användas. bruka märka hans kläder eftersom han använder dem.

Den lilla bulan edwin fick. Jag lovar er d...

mms_img13489 (MMS)

Den lilla bulan edwin fick. Jag lovar er den är mer blå och stor irl.. blev blå och stor på typ tre sekunder.


Friskhetstecken.

edwin får gå på dagis imorgon. har inte fått torkat hans näsa alls idag. och jag testade att vara utan nässpray idag och som sagt den riniga näsan är borta. och aptiten har han fått tillbaka. åt som vanligt vid middagen, den som han de senaste dagarna bara lekt med. dock så är han fortfarande lite täppt, hörs på andningen. men tror nog att det inte kommer vara någon fara. annars får de väl ringa om han inte klarar av att vara på dagis.

och inte sova middag funkar än så länge. han är fortfarande pigg och springer runt och leker, som vanligt. få se om han klara att vara vaken två timmar till eller om det bara blir en och en halv timme till. får se.

imorgon ska edwins mormor hämta han från dagis. själv ska jag iväg där vid hämtningstid. men blir borta bara nån timme. sen ska jag imorgon börja projekt storstädning. få se hur det går... ska kolla tvättstugan oxå om det finns någon lämplig tid imorgon eller något.

Bättringsvägen.

är på bättrings vägen i alla fall. få se hur dagen ser ut för lilleman. om han är som han varit i helgen så är han hemma från dagis imorgon. känns så dumt och släpa han på dagis fast han inte har feber. han har varit täppt. men tror faktiskt det är bättre. just nu sitter han i pluret med sin pappa. snart är det skiftbyte så jag ska duscha oxå.

vi klev upp halv elva idag. vaknade själv vid tio men bestämde då att edwin fick sova till han vaknar och så skippar vi sova middag idag. om det funka. så klart att han får sova om han visar att han är trött. men ska försöka att inte sova innan kvällning. ska roa och aktivera, så går det nog bra.

Grease-stjärna.

tyvärr var det ganska väntat. så nu måste man nästan se grease bara för att. dock så gillar jag filmen. jag som även sett celebrity rehab både dessa säsong. dock inge mer. lyckades så klart se de med han i. men uscha vad illa han var på dem. verkligen beroende av smärtlindring. som jag tror satt väldigt mycket i huvudet. han satt ibland endast i rullstol. han hade något fel på ryggen. och tog då massa smärtlindring, som egentligen inte hjälpte eftersom det sitter i huvudet. men kanske för stunden hjälpte det han. och nu har han somnat in. dock så kanske hans enda hit i filmbranchen är just grease. är inte säker. men han var väl bra i den i alla fall. tycker det är tråkigt att de ska hålla på med sånt fjant. den ena skådespalare/artist/sångare/mm stupar en efter en, så småning om och då oftast i överdoser. om det ända är "naturliga" död'ar så bryr jag mig direkt inte. tycker liksom om det är överdos och så vidare lite rätt åt dem. men inte i den graden så jag är "dum". tycker det ändå är tråkigt.

här är artikeln. så ni fatta vad jag snacka om ;)

Tröttast.

byte av mobil gick bra. blev lämnad på dagis för att hämta upp edwin. imorgon ska han premiär gå i skogen :) enligt planeringen i alla fall.. sen gick jag och edwin direkt ner till hans mormor och fikade. hjälpte henne lite lätt med datorn oxå. hem och värmde mat, spagetti och köttfärsås rester. edwin åt typ inget. vet inte riktigt vad han var på för humör. slutade med att han satt och lekte med maten..

sen dog jag typ i soffan efter all undan plockning. edwin var så snäll och lugn. han låg på sin vovve med två snuttefiltar till bolibompa. och hade då vovven som huvudkudde. nästa sekund hör jag prassel. då har min lilla macktjuv lyckats rivit ner en plåt med mackförpackning på som han står och prasslar med framför mina ögon. vaddå borta?? alltså jag hörde inte smällen, inte som jag kommer ihåg i alla fall. så han fick en macka. som jag nu i efterhand fått plocka upp ur varenda rum i lägenheten inklusive balkongen..

även att jag inte hörde smällen på balkongen. bara ett barn som gnällde. som kom till mig. såg sedan när jag plocka upp på balkongen, vilket jag gör varje kväll, att bordet hade ramlat. så jag har typ kommit på att jag fortsätter skippa lunchen, som jag inte gjorde idag och blev som jag blev. låter kanske lite dumt det oxå. men sjukt trött var/är jag. konstant mätt, kanske gör sin sak att man är trött. vad vet jag? föresten så finns det i alla fall inga rester till imorgon till lunch. men äter frukost så pass sent ändå så jag klarar mig. lämnar edwin först på dagis, innan jag äter.


Byte.

haha.

det ringde här hemma. och det var inte min mobil eftersom den bafann sig närmare. letade reda på martins mobil och insåg att min var borta. testade att ringa från hans till min och vem svarar. joo, martin. så han tog fel mobil när han åkte på jobbet. min mobil ligger liksom alltid på samma ställe. på akvariumet i hallen. så om det ligger en mobil där så är det min. och den tog han nu.

så nu har vi byt lånat telefon :/ han kanske kom hem och bytte. så nu får jag dras med hans mobil med dålig batteri. det kanske ska nämnas att vi har samma modell på telefon ;) men ska nog se till att jag får min mobil tillbaka. för han får inte surfa på min. kostar skjortan. betalade en telia-räkning igår på 560 kr. det sög, kan jag säga. och av den summan är en tredjedel fasta avgifter, typ..

men jag fick mig i alla fall en skratt-attack när jag insåg att han svarade när jag ringde.

och nu ringde han upp. stod det liksom mari och en bild på mig. kändes märkligt. han är påväg hem nu i alla fall. så jag får skjuts till dagis. så dax att dra ut.

sen måste jag fråga vad de gör i huset mittemot???? en stor lyftkran. och nu lyfter de upp nån i bur. liksom sju våningar. crazy..

Trött kille.

tror att edwin vill lägga sig. eller är trött i alla fall. vilket jag lade han i sin säng. efter vi borstat tänder osv. men i alla fall först kom han med vovven och snutten som han har när vi är på vifft. satte sig i soffan och lekte runt. ramla i golvet med en duns bland annat.

men en stund senare kom han in med snuttekaninen, som är den verkliga favvosen, och den vita snutten. hoppade upp i soffan och gosade på. sprang iväg efter en stund då kan han släppandes på fleecefilten jag bruka lägga på han när jag lägger mig. gosade runt i soffan och när klockan slog åtta, som inte var så långt ifrån fick hamna i sin säng.

dock så lekte han en stund innan medan jag bäddade till sängen och fick hämta han för att gå in på toan. och nu sover han inte, utan leker runt i sängen. som alltid. tar typ alltid 40 min innan han somna. så egentligen borde jag börja fundera på att lägga han kvart i åtta. så somnar lite tidigare. men men.

och varje kväll får jag gå på skojakt. han tar sina skor och kommer släppande på. vet inte om han visar att han vill gå ut eller vad det är. för stövlarna lägger han grejor i. får tömma dem. och efter den dagen då jag hittade en klos i stöveln hos mamma så klämer jag även på dem vid tårna, just för att ta bort eventuella klosar vid tårna.

och nu är det nya avsnitt med simpson på tv. och jag fastar i det. måste kolla. kan inte koncentrera mig på att blogga samtidigt ;)

Dagis info.

mycket "info" var det idag på dagis. lite nytt i alla fall. till och med två lappar. det som redan sitter på dörren är i kortfattat format.

- sommar. och att dess värme. då behövs solhatt/keps, solskydd. och för regninga dagar stävlar, galonisar. och så klart ombytte för mycket vattenlek och geggamoja. (denna lapp har jag redan fixat saker till, alltså solskyddet. lade dit en solhatt edwin hade förra sommaren. men har typ dagligen sin keps på sig. så den är bara som extra. och när edwin går på sommarlov ska jag ta hem solkrämen. och kanske solhatten. och galonisarna tar jag hem varje helg, för jag har ingen aning vad vi gör på helgerna eller dess väder. och ombytte fixade jag när han började dagis som ligger där och var redan då smart och lade dit ett linne, dock så kanske jag bör lägga dit ett par shorts när det blir lite mer shortsvärme som håller i sig. som jag då oxå tar hem när sommarlovet börjar (förra året vid denna tid hade vi shortspremiär. minns nationaldagen, då var edwin i shorts))

- stängt. att dagis har planeringsdag på fredag. vilket innebär att de har stängt och det har dagis rätt till två gånger per termin. och sen står det även om man inte kan fixa barnpassning så ska man kontakta personalen. då kommer barnet få gå på midälva, är samma chef på dessa två dagisar. (och denna lapp berör inte oss eftersom edwin är ledig på fredagar)

- praktikant. att månen har en praktikant en längre period och dennes namn och lite info om denne. att man kommer kunna se denne ute osv. (är inte så intresserad, och så berör det mer den avdelningen det är frågan om)

- ledighet. chefen har upptäckt att det är många barn som inte kommer vara ledigt i sommar. och att även barnen har rätt till fyra veckorssemester för att vila upp sig, vara lediga osv. att dagis inte är obligatorisk (såsom skolan är). står sedan om 15-timmars om man fått sommarjobb så självklart får barnen gå på dagis men kan då förslagsvis vara ledig i september istället. (tycker denna lapp är helt klart självklar. så klart barnen ska vara lediga! tycker synd om de barnen som inte kommer vara lediga och behöva gå på dagis hela sommaren. men så klart om föräldrarna har fått sommarjobb, inte möjlighet att ta ut semester under sommaren etc. så klart att de ska få gå på dagis. tycker att om föräldern/föräldrarna är lediga ska barnet vara ledigt. (och nu låter det som jag säger en sak och gör en annan, med tanke på att jag är arbetslös och edwin går på dagis. men för att söka jobb så måste barnet gå på dagis typ, enligt arbetsförmedlingen. och så är det skönt för edwin oxå att göra något själv. och jag tror han inte kommer ta skada för att han går på dagis, snarare tvärtom. han får uppmärksamhet (eftersom han är en av de få pojkarna och en av de få svenskar, plus så är han en av de mindre barnen. och personalen tycker han är söt, det hörs och det har de sagt. men det kanske de säger till alla?). sen så finns alltid möjligheten att ha han hemma. och om han blir sjuk "slipper" någon av oss ta vård av sjukt barn eftersom jag är hemma. det sägs att det är mycket sjukdommar i början, vilket jag inte märkt av. magsjuka där i början och två fall av feber. sen inget mer. vilket jag tycker är lite motför vad jag var förvarnad med från både bvc och alla andra.) Men i alla fall. edwin är ledig hela sommaren, 11 veckor. från den 13 juni - 28 augusti. och då går han sista dagen på dagis den 9 juni och börja igen den 29 augusti, såsom det ser ut nu.)

- sen är det en svart lapp som jag inte kommer ihåg vad det står. men det är nog inte viktig i sig.


de två nya lapparna gäller:

- klämdag. att dagis kommer stänga tidigare onsdag 1 juni och "klämdagen" fredag den 3 juni. (och jag tror väl att edwin kommer få gå på onsdag som vanligt, eftersom han hämtas innan mellis. för de räknar väl inte med att han ska vara hemma bara för de stänger tidigare. måste fråga imorgon, om det är rätt person(-er) som tar emot oss. vet inte direkt om vikarierna är så insatta)

- familjedag. tisdagen den 7 juni har de familjedag på dagis, vilket är frivilligt om man vill delta. i alla fall då ska man ta med sig mat för 6-8 personer. så ska solen uppträda med miniröris. sen är det buffé med all mat som alla tagit med sig. dagis bjuder på dryck, bröd och efterrätt. (så vilken mat ska man göra? ingen aning om det ska vara varmt eller kallt. det tänkte jag fråga om imorgon. men mamma gav mig en idé på paj, och den går ju att äta ljumen. så varför inte? men vad ska man hitta på för paj då som även barn ska äta utav?, eller så kanske någon annan idé? sen minns jag inte vilken avdelning lea går på, om det är hon som ska uppträda eller inte? måste fråga syster. Gå dit tänkte jag vi skulle göra i alla fall. blir att hämta edwin, gå hem och göra "maten" och sedan gå tillbaka till dagis, typ)


Det var lapparna på dagiset det. lite onödig info. men ändå. lite roligt med den sista lappen om familjedagen. det var den jag ville komma fram till ;)

och sen läste jag på veckoplaneringen att edwin och typ tre barn till ska gå till skogen på torsdag. och det blir edwins första skogsbesök :) i alla fall med dagis. ska bli spännande. hoppas på att de får finväder i alla fall. han är så duktig på att gå så det borde nog inte vara nån fara. kanske därför han får gå med ;) men de andra barnen var oxå i edwins ålder, i alla fall ett av dem. läste bara fort, kom bara ihåg en av dem plus edwin. sen tror jag att det var två fröknar, minns inte. få kolla mer imorgon. ska bli spännande och se vad de säger då på torsdag när jag hämtar edwin.

sen var det en mamma som tyckte jag var smart ;) knäppte kort på de nya lapparna så jag skulle komma ihåg vilka datum som gällde. det tyckte hon var smart.

Tävling - Libero


Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett paket från Libero!


Nähä.

arg eller kanske besviken eller något därimellan som jag inte kan sätta ordet på. det är vad jag är. jag blev erbjuden en resa till mariehamn som födelesdagspresent av min käre mor. hon är sugen på att åka och även jag. och eftrsom jag inte har så mycket pengar kom hon på den briljanta idéen. men så fall skulle vi åka innan priserna går upp och innan midsommar, eftersom hon ska jobba osv.

men kruxet ligger i det att edwin kan inte följa med. sitta med han på en buss är nog ingen hit. skulle vara annat u en bil, för då kan man stanna när man vill osv. stör liksom inte då på samma sätt. men sak samma. på en buss långt är det nog ingen bra idé. och då behöver hans pappa vara med han. och eftersom han inte vet hur han jobbar, bara två veckor framåt. så har vi ingen aning om det datumet mamma kollade på. och ledigt kan man tydligen inte ta. eller ta reda på hur man jobbar då. och jag vägra lämna bort han eftersom sonen har en pappa som kan ta hand om honom när jag äntligen ska hitta på något själv.

så det kommer inte bli någon resa. är nästintill hundra procent säker på det. för när han väl kommer få sitt schema är det bara två veckor till vi tänkte åka, typ. och då kommer det vara för sent att boka, alltså fullsatt. och sedan stiger priserna. och så tror jag en personal (eller anställd kanske det heter) har sin semester hela juni, och de är redan kort på en, tror jag. så kommer vara omöjligt att kunna ta ledigt.

då kan han liksom glömma sin fjällenresa som han ska fiska på innan midsommar. det kommer inte passa MIG då!!! så enkelt är det. ska vara rättvist. och det är ALLTID jag som tar med mig edwin överallt. dock så klagar jag inte. men ibland passar det liksom inte, som nu. (-Ta det här rätt sätt)

så nu lär hans så kallade vänner komma skuttande över mig igen, i alla fall en. som skickade det dära sms'et. som är fjantigt och väldigt klumpigt skrivet. kan säga att jag var inte så "pigg" efter det. hade ont i mina ögon till och med 5 timmar efteråt. kunde inte somna. och personen/personerna som skrev det kommer jag aldrig släppa in genom dörren friviligt. kort och konsist kommer jag hålla mig.

denne person pratade om egentid osv. som den så fint döpte det till. men jag menar när får jag egentid?? vem är mest behov av det. och egentligen, tycker jag, att det existerar inte när man har barn. som denne person inte förstår eftersom det är en barnlös och av det manliga könet. den dagen denna person får barn kommer inte jag vara där och bry mig i alla fall.

men sak samma. spårade ur.

Snart dax.

jag insåg att det är lite mindre än tre veckor kvar tills jag fyller 25 år. så nästa vecka börjar storstädnig osv. ska börja med att rensa ur kyl, frys och skafferi. så jag får plats med all bakning. fast kylskåpsgrejorna kommer direkt inte att inhandlas till veckan. för kylen kommer vara full i smörgåstårta och tårta den dagen jag firas. (vilket jag ännu inte bestämt om det blir söndagen eller måndagen (samma dag som jag fyller år)). och jag vet inte riktigt hur dessa ska få plats, måste ha dricka och mjölk oxå på kylning.

frysen ska "fyllas" med bakverk. som jag ska baka. få se om jag börja slutet på nästa vecka eller veckan efter det. och varför skafferiet ska rensas är av den enkla anledningen att man hittar inget i det. och om något ska in  skafferiet får man nästintill trycka in det. är fullt av massa "tomma" förpackningar osv. plus så måste jag veta vad som ska handlas till bakningen.

olika listor ska skrivas på vad som ska handlas. bakningen på en. dagen-innan-handling på en (såsom jordgubbar och grädde). smörgåstårta på en. osv. fast det jag börja med redan nu, om jag känner för det. måste kolla upp "hur" man gjorde smörgåstårta igen. och skriva upp röran på en gång så det inte glöms.

all tvätt som vi har vill jag ha bort tills jag fyller år. så man kan väl börja med det projektet redan nu om man känner för det. men min rygg kommer smärta med allt upphängande. dock så är det mycket gardiner, filtar osv. som tar stor plats. men är lätt att tvätta.

fundera på om jag ska putsa fönster oxå tills jag fyller år. och jag vet inte riktigt hur man gör..... jaa, ni läste rätt. har aldrig gjort det förrut. så jag kan med säkerhet säga att våra fönster är skitiga. speciellt eftersom vi bor längst ner oxå. och medan man ändå ska putsa fönstrena så får man ta balkongen oxå. vi bor ändå längst ner så är nog ganska lätt att putsa vår inglasning ;) men måste ta reda på hur man putsar fönstrerna först. om det är nån speciell trasa eller nått man ska ha.

och med storstädning innebär det att flytta massa saker som är där de inte ska vara. och även rensa klädhängaren. torka massa skåp, lister osv. får väl ta en snabb städning dagen innan man fyller. men då typ bara damsuga eftersom man kommer att stor städa så pass långt innan.

och varför jag börjar redan nu beror på den enkla anledningen att jag vill inte stressa. att man kan ta någon dag ledigt, typ gå på stan eller något sånt. utan att man ska känna sig tokstressad dagen efter för man ligger efter. och om jag känner mig rätt så kommer inte lägenheten vara stor städat i den grad jag vill och tvätten kommer ligga där den ligger när jag fyller år med kanske nån maskin mindre i antal. men jag HOPPAS att jag kommer få till det såsom jag vill. det är mitt mål. och mål är till att följas.

klocka


Kläckta.

nu är bäbisarna här. de kläcktes på förmiddagen. själv missade jag det. men kollade in deras bo nu och då kommer pappan precis med mat. lämnar till mamman som matar de små liven. massa rosa hud, och lite gråt dun på dessa små ungar. som sagt är beroende framkallat att kolla in denna holk.

Sendrag?

har haft ont i foten från och till hela dagen. kommer och så går det över. det är liksom under foten, svårt att förklara. tror det kan vara sendrag. men det är så pass att man kan inte dra ut den muskeln. inte kommit på nått sätt på hela dagen i alla fall. försökt tryckt tillbaka, jaa gjort allt och det hjälps inte. tur det inte håller på så länge. men det hållt på hela dagen, till och från.

läste lite lätt på internet och där fann jag bland annat att man kan få sendrag om man har järnbrist. vilket jag tror jag har. så man kanske ska ta en pling till vårdcentralen så man får ta ett stick i fingret och då även få kolla sitt blodtryck, som man visst ska göra en gång per efter man haft havandskapsförgiftning. jag kör varanat år eller nått..

Staden.

imorgon ska vi gå på stan. alltså jag och edwin. med mamma, lea och jannice. vad vi ska göra har jag ingen aning om. jag följer med för att roa tiden lite. och edwin får träffa lea och busa lite. har en känsla av att lea ska rida på ALLA drakar på stan. är liksom första gången denna sommar som chansen ges. de sattes nämligen ut i lördags och då var hon hos sin pappa och även ful väder här hemma. Och så lär hon vilja ha upp edwin oxå på alla drakar. så några kommer han få sitta på, men inte alla.

tror vi skulle börja med en lunch nånstans. lär bli mcdonalds. bruka bli det när syster är med. blää. säger jag. nog med att vi bruka äta där men det är samma sak som jag äter, börjar bli lite små less. kan inte äta deras hamburgare, så enkelt är det. men får se imorgon vart det blir.

ska väl inte handla något. men får väl se. men både edwin och jag har kläder. ska väl vara om man hittar någon fin tröja till edwin som man inte kan hålla sig från. men tror det ska vara lugnt på den fronten. kolla kan man i alla fall. det gillar jag. kanske köper en dricka om vi stannar på någon affär, är ändå helg ;)

och så tror jag det ska vara finväder imorgon. massa sol. det gillar vi. får ta t-shirt på oss båda och smörja in edwin med solskydd. och så en långärmad över, som bara är att ta av när det blir för varmt. och här skriver jag inte om utan när.

Framtida insättning.

vad konstigt. gick in på min internetbank. står det framtida insättning och sen -1050. så då är det alltså minus konstigt. det är alltså barnbidraget som ser så konstigt ut, just nu. ska kolla imorgon för det ska stå plus den siffran. men det kanske ändras till imorgon. hoppas på det. inte för jag bruka inte få barnbidraget så det ska funka. det rullar liksom på. har inte tänkt på det förrut förrän nu. men det kanske ser så tokigt ut.

väntar in pengar för ljusen oxå. fast det är bara en som betalt utav tre. och en av de kan man räkna kommer sent med betalningen, bruka typ alltid lägga ut. i alla fall när det rör sig i den summan som det gör. fast min regel är att inga ljus förrän pengarna är framme. men personen i fråga bruka alltid betala men då när paketet är skickat, utan att person vet om det. men just nu kan jag inte lägga ut förrän den tredje personen betalat, det är en sån pass summa som jag helt enkelt inte kan lägga ut för. men ingen idé att hispa upp sig. är ändå i tisdags jag hade partyt.

Sover.

edwin ville lägga sig tidigare idag. fast så mycket tidigare blev det väl inte, en ca 30 min. men men. själv kollar jag på fyra bröllop på tv4. sen är tv-kvällen planerad, som vanligt. dock är jag trött så vet inte om jag ska skippa bb eller inte, få se.

och min tumme ligger fortfarande på vila. hoppas på att man imorgon kan börja använda den normalt. vaknade av ondheten inatt, eller så var det bara en av faktorerna till man vaknade.

annars så gick vi ut och lekte efter dagiset idag. lea var här, eller hos sin mormor rättare sagt. så hon väntade på edwin. så det var bara att stoppa in en macka i edwins mun. en smoothi i handen och sandleksakerna i vagnen. med han i vagnen då oxå så klart. sen bar vi iväg något husrader ner. och där lekte kusinera och hade det roligt. själv njöt jag av solen.

Tumme.

har sjukt ont i tummen. tog platsfolie igår och på de nya förpackningarna, som är förbättrade, så är taggarna supervassa och hårda fast de är i papper. blödde inget. men imorse när jag klev upp så var det ändå rött i såret. och ont gör det. så min tumme befinner sig mer i stilastående position nu, eller så använder jag "fel" sida av tummen. så lite som möjligt som rör såret, helt enkelt.

roligt att kusin kom på partyt oxå. fick edwin träffa C och vad stor han blivit med massa hår. de sprang runt här med lea. skratta och hade sig. edwin och lea tog en varsin bil och åkte runt på, C tog nån av dem när tillfälle gavs. men var väl inte så jätte intresserad. även en liten mindre tjej var här som kröp runt, en liten S. hon ville äta kattmat.

och edwin har bott på balkongen. var nog mysigt att vara dör tyckte han. peka på lekparken, ville nog gå ut på riktigt. även att han stängde sovrumsdörren och gick ut på balkongen. innan alla kom. och efter alla gått. så blev han tyst. och jag fann han på balkongen med en babylotion som han satt och lekte med. suck. smygit in på toa tagit den och gått ut på balkongen. dragit igen sovrumsdörren. själv trodde jag han hade somnat nånstans i sovrummet men fann han på balkongen, som sagt.


Sommardofter.

Partyt idag gick rätt bra ändå. trodde jag aldrig. fick handla för 500 kr. sen presentkorten på det. sen så handlade jag ett paket md t-ljus som inte gick på något presentkort för 299 kr. sen eftersom jag kom över en viss suma plus vidarebokning får jag ett presentkort värt 600 kr, tror jag det var. och det presentkortet gällde tre askar t-ljus i sommardofterna, och så tror jag det var miniatyrglasljus i varderadoft oxå. tror det var så. men ack så mycket ljus och grejor jag får för att endast betala 299 kr.sommardofterna


Regn.

och hur visste jag att det skulle börja regna. suck. duggade imorse när jag lämna edwin. när jag skulle hämta han var det sommarvarmt. sen har det varit fint. och alldeles för en stund sen kom det in stora mörka moln, typ åskmoln. det blev svart på himlen. och katterna blev helt crazy.

och nu står regnet som spön i backen. och glassbilen kör runt. tror det till och med regnar in. men tror det snart är över. det kan liksom inte regna så mycket på så kort tid. så antingen så slutar det, vilket jag tror, eller så regnar det bara lite. tur vi inte ska ut något mer idag ;)

katterna är rätt bra vädergudar :P bruka kunna se när det sker väderomslag. dock bruka det liksom inte vara så fort, tror jag. men rätt coolt i alla fall.

nu ska jag dona med maten, vilket är att värma i micron. är rester från igår. och tända ett ljus på toan.

siameserna


GagaVille.

inte fattade jag att man får lyssna på lady gaga på farmville. hennes nya album, som ska släppas eller släppts. Born this way. denna bild har varit framsida ett bra tag på farmville
själv trodde jag att det var ett nytt spel som skulle börja. de bruka kunna "lanseras" som framsida på farmville osv. eftersom det är samma utgivare zynga.

och så kom martin hem och jag började prata om att skörda. lika bra att göra det medan jag satt vid datorn, sa jag. då kommer han, han som inte ens har facebook, och säger att lady gaga och farmville blir ett, ett tag. kanske inte exakt så han sa men typ nått sånt. så jag började genast läsa. och ack så rätt han hade. hon släpper sitt album snart, eller om hon precis gjort det. sak samma. och varje dag får man göra uppdrag, och idag var det "plowa" sex stycken "plots" och sedan plantera sex stycken "diamanter" (att man inte visste det innan att man kan så diamanter ;) och avslutningsvis besöka hennes hem. och på den fanns det flygande får, osv. massa att kolla på. och när man var klar med detta uppdrag fick man en grej. tror det var nå diamatblommor och en låt. dock måste man ha farmville igång och imorgon kommer det en ny låt. så den kan bara spelas till imorgon. men jag kan säga att jag redan nu har varit inne på farmville mer än vad jag bruka på en dag. tycker det är rätt kul ändå.Ljusparty.

har ljusparty ikväll. ska bli muma att lukta på ljus. dock så har jag väl de nya sommardofterna men vill ha de i t-ljus. kan inet betsämma mig för en doft så blir nog alla tre av dem. eller så bara lim'en. vi får se. kom på att det blir dyrt med alla tre. men sen kom jag på att jag har presentkort så kanske blir de tre i alla fall ;) skulle behöva ny refil till s-poden oxå, liksom ny olja till badrummet. så får se vad som inhandlas.

råkade göra två kladdkakor. en med maraboudaim, som var planerad. men tyckte den inte blev nå bra så gjorde en till. en vanlig. dock så blir båda av dem platta. den ena, den med daimen rann det ut i ugnen av. borde väl slänga den springformen och köpa en ny eftersom den läcker. fyller liksom inte sitt syfte då :P men den får duga.


ljus.


Holken.

jag är beroende. av detta! kan inte sluta kolla på dena pippifågel. är väl en talgoxe, tror jag. fast jag fått lära mig fågelarter, olika löv och knoppar osv från tidigt i skolan. det gick något som hette naturrutan. och varför jag kommer ihåg det namnet än beror på att det är ett palindrom. alltså om du vänder på ordet så blir det samma, om ni förstår.

men åter till fågeln. igår höll den på att böka runt. fick en shock att den rörde sig. för det gjorde den knappt sist jag kollade in den. men så klart den lever så fågeln sov nog bara djupt den gången jag såg den. och så blev det alldeles svart och en annan fågel kom in. troligt med mat. rätt coolt. och idag när jag kollade så var det ingen fågel där först till att börja med. såg bara dessa underbara nio ägg. när jag kollade in igen en stund senare var fågeln där och bökade runt. och nu ruvar den. så otroligt facinerande.

nu tror jag även att den håller på att tappa sin vinterpäls. eller kanske det är ruvpäls. fjädrar kanske är det rätta ordet istället för päls ;) är några grå puffiga fjädrar kvar. men tror det var mer igår. eller så låg den lite annorlunda då, vad vet jag. jag tror i alla fall att det kan vara dax snart för det första ägget att kläckas. tror runt den 20:e. fast det blir kanske lite sent. skulle inte bli förvånad om nått kläcks redan den 18:e.

kolla in fågel! edwin gillar den till och med.

Lite utveckling.

Edwin har utvecklats otroligt mycket på kort tid. Nu om man ställer en fråga och hans svar är jaa, så nickar han. typ "vill du ha vatten?" så nickar han. samma sak som i tisdags då han sov till tio! då fick vi nog och hämtade in han till vår säng. frågade då om han ville sova mer och edwin nickade.

vet inte hur det stod till hos han då i söndags. då han sov så länge. så fort han öppnade ögonen for de ner igen och han var typ sovande. en väldigt trött kille helt enkelt. kan bli så för en själv att ögonen inte vill öppna sig riktigt. far igen på en gång. men efter en halv timme ville pappan i familjen ha frukost. frågade då om edwin ville ha frukost, men inget svar. då sa han att han skulle gå och göra frukost och klev upp ur sängen och började klä på sig. då for edwin upp och skulle hjälpa till med frukosttrixet.

hur en katt och hund låter har han kunnat länge. men nu även hur en ko låter. och jag kan förvarna känsliga öron att det låter som ett monster. och det är via kyrkis. de har en traktor där med massa djur på flaket. och kon där tycker edwin låter som ett monster.

och så pratar han mycket på sitt språk. som man helt enkelt inte fatta någonting alls av. dill dill, osv..

men enligt edwin så säger alla djur "blabla" med tillgjord röst. sen får man rätta till han. och vovven då ändrar han och säger sitt "voffvoff". ett annat favoritord är "tutt tutt". och så är det mycket kolla och titta..

klättra är jätte roligt. speciellt upp i soffan och springa i den. och när vi säger till skrattar han bara åt en och fortsätter. och ställa ner han på golvet har ingen mening. han är lika snabb upp igen och fortsätter. och då medan man springer i soffan så sätter han sig bakom en, om plats finns. och sparkar en i ryggen. och kan säga att det inte är så skönt.

tv´n har börjat intressera han nu oxå. vad det är för program har ingen betydelse. men mest är det fåret shaun och annat tecknat på barnkanalen. men även matprogram. det sitter han fast i just nu ;) kanske ska bli kock (fast jag har sagt elektriker för han älskar att leka med elkablar). och det kanske beror på att de gör mat som de sedan äter. vilket är ett stort intresse för edwin. som inte har något stopp i sin mage. och så reklam är roligt tycker edwin.

om vi är ute och har vagnen med oss. typ till dagis osv. då fråga jag om han vill åka vagn. då går han till vagnen och pekar, om han vill åka.

åka rutchkana är en favorit syssla. ute åker han den stora på framsidan själv. den stora på baksidan får han inte åka själv. jag törs inte det. tror han skulle kunna vända sig i den. men samtidigt så kommer han att komma ner så tror samtidigt inte att det är nå problem. får testa någon dag då jag har nån som åker med han, typ lea. och rutchkanan på kyrkis är oxå en favorit såsom köket de har där. men han kan åka om och om igen. men törs inte riktigt ta för sig utav de större barnen. men han älskar att åka rutchkana i alla fall.

bära och lyfta allt stort och omöjligt ska han oxå göra. vi, eller edwin rättare sagt. bar hem en plankbit från dagiset, den låg utanför där bilarna går. alltså "vägen" till örtagården och krista skolan. går vissa bilar där. mest taxisar. och edwin går på dagis på dessa tider då det är lämning och även en viss hämtning därifrån.

och på dagiset. så vinkar han så fint när mamma ska gå. och när vi hämtar han så vinkar han så fort till dagispersonalen. han gillar att vara där. får minst en fråga i veckan om han är så lugn som han är hemma oxå. och det är han. så tydligen en väldigt lugn kille även på dagis. och äter mycket gör han där oxå. nästan varje dag står det mycket, i hur de åt. och det är bra. fast i torsdags stod det lite och det förvånade mig. så chiliconcarne faller nog inte i smaken på den lilleherren. eller så ville han bara ha bröd som serverades, var tydligen det han peckade på och gnällde, som han gör..

han är även duktig på att visa vad han vill. med att peka och kolla på vad han vill. och nu även nicka.

i lördags lyckades även edwin få på sig en stövel alldeles själv. sedan stod han vid dörren och hängde. han ville ut. så vi gick ut till bilen och åkte och besökte gammel mormor som kommit hem från sjukhuset.

och att gå har han blivit jätte duktig på. nästan så att man kan strunta i vagnen när man ska lämna på dagiset på morgonen. men jag gör det inte. törs inte riktigt än. vagnen ska vi ha kvar för han sover än i den. alltså typ från kyrkis. när vi är på långbesök i birsta osv.

edwin lägger sig åtta på kvällarna. nio om det inte är dagis dagen efter. kliver upp åtta vid dagisdagar och åtta-nio annars. sover middag allt mellan tolv till två. och sover så oftast två timmar. men ibland blir middagsluren ännu senare men det gör inte så mycket tycker vi.


Fann.

och nu hittade jag hur man fann alla arkiverade inlägg. jag bruka liksom skriva massa bokstäver på måfå och klicka på knappen "spara som utkast". men nu fann jag de som jag tappat bort osv. och hur jag fann det? joo. var ett tag sedan jag var inloggad. hade som sagt några vid utkastet. som jag absolut inte vill tappa bort. och tänkte som sagt börja söka rätt på alla igen. men då fann jag. och då behöve rjag inte söka rätt på dem. kan de ligga där de ligger, lätt att komma åt nu.

och så kan man fråga sig varför jag inte skrivit något. och det är väl den enkla anledningen till att jag inte har någon lust. skulle skriva en gång, typ för en vecka sen, men kunde inte publisera inlägget. och då blev jag ännu mera arg och struntade i det helt. så på den nivån är det just nu. men jag kommer igen. det lovar jag. har massa gammalt jag inte publiserat än. och då kan man fråga sig varör jag inte gjort det. och det beror på att i några inlägg ska det in bilder, de är så långa och bilder är tagna som ska som sagt bara in. och så har jag några inlägg jag inte är klar med. som jag hoppas jag får lusten till att få klar.

Han fastna i tv'n. i drömmarnas trädgård

mms_img37258 (MMS)

Han fastna i tv'n. i drömmarnas trädgård


Kyrkis.

idag gick vi iväg på kyrkis och lekte. behagligt med barn och föräldrar. och edwin är helt galen i rutchkanan de har där. det här med kösystem fattar han inte riktigt, kanske är mer det här med att vänta. men jag försöker lära han. går väl sisådär. han var även överlycklig när de tog fram barnvagnarna. och så klart lekspisarna de har. de gick han på en gång till och lekte med.

och strömavbrott fick vi uppleva oxå. vi blev inlåsta. fick använda branddörren. de hann koka nio koppar kaffe så de fick spara de som skulle ha kaffe. och musikstunden blev lite annorlunda. men det var trevligt ändå. så pass ljust ute så det var inte hela världen. strömmen kom tillbaka när alla började fika. så kunde gå den normala vägen ut igen..

edwin somnade påvägen hem i vagnen. bäddade ner han så fint. rullade ut han på balkongen när vi kom hem och där sover han än. ska väl gå ut en sväng senare så edwin får träffa kusin. vi bestämde "vår" lekplats. men kom på att jag kan ju rulla edwin i vagnen. så tänkte ringa och säga att vi kommer bort får de gå ut. för han lär vakna när vi är framme hos de.

Huvudvärk.

har sjukt ont i huvudet, i vågor. mellan är det liksom lagomt ont, eller hur man säger. fast det är väl självförvållat ändå. så man ska väl inte klagga. liiite, får man i alla fall ;)

är godissugen och kommer bli gott med pizza sen. om det blir så. men det lutar åt det hållet. inte för jag är hungrig. borde väl stoppa i mig en macka i alla fall.

dröjer inte så länge till innan man ska hämta hem en prins heller.

RSS 2.0