Sover.

får nog tänka om. edwin sov. hostade. och spydde. så han hostar tills han spyr även i sömnen. utan att vakna av det, mer än nånting därimellan. så snabb som jag var tog jag bort. det lilla på han och det som kom på kudden. vända lite smidigt på kudden så han får en ospyig sida uppåt. får byta sedan, när han vaknar eller något. och denna gång kom det på den ena snutten. så i med den i en handtvätt i tvättstället. ska strax gå och röra om där igen. sen hänga den på tork så den är torr imorgon. tur som är han två stycken av alla favvosnuttarna. eller nästan den med stjärnor finns det bara en av. men den används mest när vi är på resande fot, typ i bilen, vagnen, osv.

så jag tror vi bänkar oss i soffan inatt. om jag nu kommer somna. dels så ligger lilleman mer än över halva soffan. så fall måste jag upp med han och strukturera om då han ligger på ett lakan. eller så får jag tränga ihop mig på de två små ynka bitar han har lämnat. vi får se hur det går. känns som att jag inte kommer tordas somna om han skulle vara sovande och spy igen.

nu börjas det för övrigt skjuta raketer här i närheten. alltså närmare än förrut. så han kanske vaknar av alla smällar. vi får väl se.

En liten pust.

nu kan jag pusta ut en stund i alla fall. sex timmar har nu gått sedan han fick alvedon första gången. men jag kan säga att jag kommer inte kunna slappna av förrän febern lagt sig helt.

ringde sjukhusrådgivningen för lite råd. men som jag anade så var det bra det jag gör. fast det känns lite så är det enda man kan göra. inga kläder, mer än blöja. drickbart, ofta, huvudsaken de får i sig vätska. sen så berättade hon att det var nya rön nu att man bara ska ge ipren. men jag är tvärtom och tycker alvedon hjälper och inte ipren. sen att det där med varanan gång har de tydligen oxå slutat att rekomendera för folk glömer bort vad de gav sist och ger då dubbelt. och som ni vet så är alvedon skadligt i för höga doser. men jag harm in lösning och skriver på en lapp. då skriver jag tid, temp, febernedsättande, och mängd. och så har jag den lappen liggandes vid skötbordet med en penna. lätt att skriva och gå tillbaka och kolla.

edwin hade 39,2 nu. så det blev lite alvedon, då han fick ipren sist. jag må säga att det är envist. oförändrat sedan febern kom. i alla fall de tre gånger jag tagit tempen. få se om han är vaken vid tolv, så fall är det dax för ipren. och hostmedicin. och kanske lite nässpray som man får kämpa med.

nu ska jag försöka få han att sova här vid min sida. sen ska jag spela lite tv-spel. eller så spelar jag så kommer han att somna medan jag spelar. det skulle oxå kunna funka ;)

och raketer skjuts för fullt här omkring. tycker synd om djuren som inte gillar dessa oljud. om man ska skjuta gör det klockan tolv. inte innan. dock så reagerar inte mina katter på sådant, tror jag :P men tänker ändå på de djuren som är rädd. fast jag gillar fyverkeri. är fint. men vill helst stå på ett säkert ställe. lite respekt har man ändå.

Sjuk.

som sagt edwin bruka vanligtvis inte sova på hemmaplan. men först i torsdags somnade han medan jag var på vc och sedan stan. och mamma var hemma med han. och nu idag. och nu andra gången för dagen. han är sjuk min lilla pojke.

han somnade som sagt förrut i soffan. så kom mamma och lea hit en sväng. då vaknade han i soffan. eller mamma var och kände på han. och tyckte han var väldigt varm. lea kände hon oxå. så jag blev tvungen jag med. och han var varm. så när han vaknade till så tog jag febern 39,2. så i med alvedon i han. tog 7,5 ml. det står 5 ml på förpackningen och läkaren säger 8 ml. så jag tog mittemellan.

jag som hade planer på att komma utanför dörren idag. såsom bara ner på affären. men mamma sa att hon och lea kunde stanna medan vi åkte. så fort på med resterande kläder och iväg på affären. så snabbt som möjligt. först coop sedan kvantum. köpte även mer flytande alvedon till edwin.

när vi kom hem igen berättade lea att edwin hade spytt. så han hade hostat så han spytt fyllde mamma i. och endast slem. de gick och jag gjorde maten. edwin fick pannkakor då vi hade såna kvar i frysen. han åt nästan tre stycken. vilket jag tycker är bra.

och medan jag fixade maten. så hostade edwin. och han spydde. så han kom snabbt in på toan då det kom mer men tur M var snabb med han så det kom i toan i alla fall. torka och greja fick vi lov att göra. sedan åter till matlagningen. vi åt mat. edwin fick en vitlöksmacka han oxå men han åt den inte. det skulle han ha gjort i vanliga fall.

efter maten så började edwin bli trött och höll på att somna i soffan. så jag snabbade mig och hämtade en ny blöja och febertermometern då det var dax för ipren om han fortfarande hade feber. och vad ser jag på termometern, joo 39,1. så i med ipren 3,5 ml tror jag det blev. tog det som står på förpackningen. sedan innan han somnade på sin kudde låg han och hostade och så klart kom det lite spya.

så M fixade soffan. jag av med tröjan på edwin. tvätta bort allt äckel på den likaså kudden, och örngottet. så hittade en ny kudde. men denna gång virade jag först in den i ett lakan som är mot väta. alltså plastad froté fast inte det. den är gamal och är efter M var liten. så ett lakan med "plast" på undersidan. det virade jag först in kudden med. sedan ett örngott. kanske inte en lika mysig kudde. men om det händer igen så börjar det bli lite ont om just kuddar i den storleken. så jag fixade en lösning på det hela i alla fall.

och sedan somnade lillen i soffan. där han sover än. känns som man vill lägga en filt över honom men vet att det ska man inte då han har hög feber. och det rosslar när "snarkar". tycker så synd om han. jobbigt att vara sjuk. och just ögonen går i vågor. och nu är det andra ögat värre än det första. var alltså tvärtom förrut. plus så har han blivit lite svullen och röd, igen. det som hade gått ner. men inte lika hemskt som förrut.

så planen för mig ikväll blir en lugn hemmakväll med edwin. då M ska iväg och jobba. spela tv-spel, och se på tv´n. edwin får sova i soffan tills jag ska gå och sova. då lyfter jag över han till vår säng. dår han får sova tills M slutar sju imorgonbitti. så får han lyfta över edwin tills sin säng.

själv så sitter man på HELspänn. och kollar in minsta lilla rörelse lilleman gör. för en kramp vill vi inte ha. lite små jobbigt. att sitta på alerten och kolla till han. har allt planerat om det skulle komma. vart först och främst suppen ligger, mobilen. väskan. och saker som ska i den. måste, och bara måste, ha med mig mitt penicillin. funderar på att plocka i väskan lite smått. speciellt då M åker på jobbet. bättre att vara förbered än springa runt som en yrhöna och försöka hitta det man ska ha.


Gott Nytt År!


eller som min kära sambo uttrycker sig
"Grått Nytt Hår!"
Önskar min lilla familj!


Fyrverkerier.

har fortfarande beslutsångest.

vet inte hur jag ska göra ikväll vid tolvslaget. vill se fyrverkerierna vid hamnen och får att se dem måste man gå mittemellan vårat hus och de nedan för. för 24:an skymer så kommer inte se annars. alternativt är kanske gå uppåt mot vägen. men saken är den att edwin lär sova då.

så jag velar mellan att låta han somna i soffan och väcka han närmare tolv. klä på oss och gå ut. eller om jag ska smyga ut själv. för han lär sova. men tänk då om han vaknar och jag inte är inne. känns som att den risken törs jag inte ta på nyår. speciellt då han fortfarande är små täpt.

och samtidigt ett fyrverkeri. är det verkligen ett måste att se.?.


känsla av att det kommer bli en kväll/natt i soffan. och edwin får sova i sin säng. så får jag kolla igenom fönstrena på hemmaplan. och då kommer nackdelen med att bo längst ner. kommer inte se ett juta. eller så får jag se fyrverkerierna på tv´n. kanske är säkrast så ;)

men som sagt. helst vill jag se det vid hamnen men vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt. tips någon.?.

2:e besöket.

mamma kom vid tio över tre för att passa edwin medan jag var borta. vill helst inte dra ut han när han mår som han mår, alltså förkyld. edwin hade en temp på 37,8 så han fick alvedon innan jag drog iväg ner på vårdcentralen.

och den här gången var det grusat lite garnna men fick ändå gå försiktigt men med en liten högre hastighet än imorse. testade den gången jag bruka gå. och den funkade inte nu heller. men testade då att trycka på kanppen på utsidan. och då funkade det ;) att jag inte testade det imorse.

fick betala mellanskillnaden, alltså 70 kr. vänta en stund. och så kom I, som ville följa med vilket hon fick ;) fick vänta en stund över tiden. men var redan beredd på det då hon sa imorse att det var ett par akuttider innan mig.
fick lägga mig ner på britsen och läkaren drog bort plåstret så han såg såret. tog på sig sina handskar och pillade. tröck och klämde. han sa att det kommer/kan göra ont. men kände direkt inget. lite grana. men är så spänt. gjorde väl mest ont just närmast såret.

han sa att eftersom det redan är infekterat så behöver inte vara så noga med sterila saker. och skrev ut lite penicillin till mig. som man tydligen kan få diarré utav. han sa det två gånger till mig. och om det skedde mer än 3-4 gånger per dag skulle jag äta massa fil och yoghurt. är väl för att det ska stoppa lite granna antar jag. är ju massvis med goda bakterier i just fil.

sen så ska jag tillbaka för omläggning av såret om en vecka hos distriktsköterskan. så tänkte väl ringa på tisdagen och boka tid. och så är jag rädd för jag kommer få gå hos henne tills såret läkt bort.

sen pratade läkaren om att vi vet inte riktigt vad det är för något så peniciliin kanske inte biter på det. men det skulle vi då märka i framtiden. då vårdcentralen har koll på såret och jag har koll på att penicillinet äts, typ. så vi får väl se.

sen min knöl under oroar jag mig mest för. tror det är den som gör så det inte läker som det ska. men som sagt då kommer det märkas lite senare. nu tar vi en sak i taget. penicillin i tio dagar tre gånger om dagen. blir idag endast två då jag tar första så pass sent. sen så sa hon på apoteket att den ska helst tas på fastande mage. antingen en timme innan måltid eller två timmar efteråt. men om jag glömde det så gjorde det inte så mycket. bäst effekt gavs det på fastande.

den jag egentligen skulle ha fanns inte. så fick något annat. som var samma sak. som alltid på apoteket. även hon sa det dära om diarré. så känns super lovande. kanske man tappar några kilon på denna kur :P liksom en bonus. vi får väl se. kanske inte ens får den biverkning. hon pratade oxå om fil osv. sen fanns det tabletter som man kunde ta. som man då skulle börja ta på en gång. men det struntade jag i. får hiva i mig fil istället. det kostade liksom 192 kr detta penicillin. dyrt är vad det är. men behövligt. kanske därför det är dyrt. för folk kan inte vara utan det.

Tävling - Åreasken hos Annika


Jag tävlar hos Drömmen om 11 barn om Åreasken från Chokladbudet!
Tävlingen hittar du HÄR!


1:a besöket.

gick hemifrån kvart över åtta. en kvart är gott om tid, till och med så man får vänta. men när jag kom in till vårdcentralensllokaler så var den halv nio.?. men är en skridskobana ute plus så regnar det smått. så fick halka mig ner, vilket tog tid. halkade mest i snön, som var hård. men kom på en teknik den sista lilla biten. att gå med hälarna först. så det tog bort skaren på den lilla snö som är kvar. sen så var den ingången jag bruka gå inte öppen. så fick gå runt.

sak samma. betalade och såg glad ut. fick vänta en liten stund innan jag blev upp ropad. först av alla, till och med. fast jag kom in till distrisksköterskan, kanske beror på det. hon kollade och tvättade rent med nån sprit. sa att läkaren måste kolla på det om det behövs pencelin. så hon sprang iväg för att se om någon hade tid eller boka en tid seanre idag. kom springandes och frågade om halv fyra. jag sa ja. hon sprang iväg igen.

så halv fyra ska jag tillbaka igen för att träffa läkaren. får då betala mellanskillnaden. och hon tyckte det såg ut som antibiotika behövs, men det fick läkaren avgöra. skrev liten lapp som troligtvis läkaren kommer få.


hon spritade även in en tuss/lapp med sån sprit för att få dra ur massa skit. satte på ett stort "plåster" över för att det skulle hålla sig på plats.

så ska bli spännande och se vad läkaren säger. om det blir antibiotika så måste jag in på apoteket. då kan man även passa på att köpa något ögontjosan till edwin. frågade sköterskan om det. hon tyckte det var lite svårt att avgöra när hon inte såg. och så sa hon att det kan vara bra att börja med det. sen pratade hon om att jag skulle få med mig en tub koksalt. men då jag nämde att det började igår så var det frid och fröjd igen. så får väl köpa sånt själv istället. bättre att få bort det utan massa värre grejor.

Sjuk.

nu har edwin fått massa röda prickar oxå på underarmen, om det nu heter så. vid armbågen men mer på armen. är väl mer eksem eller något sådant än just pricka. ser ut som såna som kommer vara på ett helt annat ställe imorgon. smörjde in med hydrokortison. även lite på knäna var det så de fick oxå sin insmörjning.

måste vara för han är förkyld. för han har samma kläder som igår eller snarare kort ärmat. och vi har inte bytt tvättmedel eller något sådant. vi kör med samma två, varav en parfymfri till edwin. eller tvättar med mycket edwin kläder.

såsom sagt så bör det vara för han är förkyld. innan sänggående fick han alvedon då tempen visade 37,8. och hostmedicin. och tvättade ur ögat. och jag har varit noga med att inte röra det andra ögat. och om jag tänkte/ska göra det tar jag en ny lapp till det. men ändå, inte för han fått något smojs i det än. men ögat var alldeles vätskefyllt såsom massa tårar fast han inte grinar.

så ville han ha välling. fick en 110 ml. tog ett tag att dricka. men var nog lite för varm och så var han nog innerst inne inte sugen. utan var för bara att, får vara vaken mer. och på den korta tiden hann det bli mer smojs i ögat. så rengöra igen och ner i sängen.

syns så väl. ögat är rött. alltså runt om. smojs i det, som jag tar bort. och svullet. stackars liten. få se om han sover bort det imorgon. annars ska jag fråga i alla fall på vårdcentralen. så kanske man kan få en tid lite senare imorgon, då jag själv kommer vara där tidigt. i alla fall om de har något förslag på hur jag ska bete mig. vet att det finns ögonskölj/ögondroppar på apoteket som kanske rekomenderas. eftersom jag ska dit så är det likabra att höra.

Ögoninflamation?

edwin är snorig och hostig. vilket är typ tredje dagen idag. hörs att det är tjock i halsen när han andas. inte varje andetag men vissa, speciellt då en hostning behövs. och de två senaste kvällarna har han haft gränsen på feber 37,8 & 37,7. så han har fått alvedon när han ska sova bara för att få sova riktigt. och även hostmedicin till kvällen.

hostan kanske har blivit bättre, om jag tänker efter. man han hostar ändå. snoret är väl kvar men kanske inte lika mycket som igår men det är ändå där. och allt dregel som kommer när man är förkyld är väl inte i samma mängd som igår, än så länge.

men nu har hans öga börjat kleta igen. tror jag fått torka fyra-fem gånger nu. och då har de sista gångerna kommit ganska impå varandra. dvs att det ökar bara.

och så allmänt tillståndet försämrats en aning. han har buset och grejat på, som vanligt, men tapat tålamodet fortare. och nu tålar han inte ens ett nej utan att bli ledsen. fast samtidigt är han nog trött oxå. men han vill inte sova middag på hemmaplan. det går inte. i bilen och på dagis är de enda ställena han sover middag på.

så så är det ställt för lilleman just nu. sjuk helt enkelt. fast febern inte säger det just nu, så lär det hamna som de andra kvällarna. sådär yttepytte lite. och jag ger han alvedon för sånt lite då jag har "order" om att göra det. för vi vill inte ha någon feberkramp. dock så tror jag att det inte går att påverka en sådan, om en sådan tänker komma. de går nog inte att förhindra. speciellt inte med enbart alvedon/ipren. är vad jag tror i alla fall. men jag gör mitt bästa i alla fall med alvedon/ipren. om nu lilleman får feber.

men den stora frågan är om jag ska släpa med mig lilleman på vårdcentralen imorgon när jag ska dit eller om han får stanna hemma. då tiden är bokat till mig. och om de kommer göra något åt lilleman så är det en läkare i sådanafall som måste kolla på han. och jag har ju som sagt bara tid med en sköterska. men känns som jag avvaktar med hans öga. då det inte är så farligt än. sen vet jag med mig från förra gången att torka, torka, torka. det är det första de säger i visst antal dagar.

Äntligen en tid.

imorgon ska jag äntligen på vårdcentralen. och kolla min fot, eller snarare fotled. alltså såret jag har där. har ändå varit en knöl sedan 6 dec. och "öppet" sår sedan den 10:e dec. det är lääänge det. tycker i normala fall så ska ett litet sår läka på den tiden. men har stött i det osv. så beror väl på det. sedan så den hårda saken jag har på insidan trycker säkert oxå emot så det inte läker riktigt. för den rör sig säkert när jag rör mig och öppnar då upp såret igen.

trodde det skulle vara bra nu då jag inte haft något plåster sedan i söndagskväll. men imorse kände jag. var bland annat blött. så jaa, jag fick nog och ringde in. dock fick jag vänta sex timmar! om inte mer på att få en telefontid. men men.

nu har jag min tid imorgon. för att visa upp såret för en sköterska. halv nio på morgonen. som sagt en sköterska jag ska träffa. men min fundering ligger i om hon kommer kunna göra något åt saken, eller om det är en läkare som måste greja.?. det märks imorgon om inte annat.

hon jag pratade med sa att det är normalt att man får en infektion (eller vad hon nu sa) att det blev rött, varmt osv. i huden. är bara ett bevis på att det gör sitt jobb, typ. men att jag kanske behövde hjälp med att göra rent eller vad hon sa. kanske tömma mer, då det fortfarande är en knöl. får väl som sagt se imorgon vad som händer.

God Jul!

God Jul alla!!


Lucka 24 hos Tårtpalatset


Jag är med i Tårtpalatsets lucka nr 24 som innehåller
en stor låda med massa trevliga hemligheter
bla från exotic och dr oetker mfl


Jultävling - Lucka 24 hos Madde


Jag tävlar i Mamma Maddes julkalender om ett av två stora julaftonspaket med blandade julklappar.
Tävla HÄR du med.

Paket nr 2 innehåller.
*4 pkt doftvärmeljus 9ljus i varje fkt från ChaiHome.
*4 Barnskedar.
*Ginger Biscuits från Tehuset JAVA.
*Två småtuber tandkräm från Brilliant Smile.
*En valfri motivnapp från Namnnappen.
*Ett halsband med text från LillasysterE.
*En leksaksmotorcykel från GULY Trading.
*Valfri namnmössa från Novisen.
*Ett litet paket från Libero.
*Två pack med MAM nappar från 6 månader.


Äckel sår.

alltså mitt sår. jag har känt att det inte läkt. då det känns att det går upp stup i ett. sedan så har jag blött igenom plåstret. och det ökade i omkrets. så jaa, oläkt. drog bort det igår eftersom jag ska duscha idag. tänkte lufta lite då det är bättre än instängt bakom plåster. och jag säger bara huvva, vad äckligt det är. och det varar än. få se efter helgen om jag får ringa in till VC då. inte för jag tror de kan göra så mycket. får väl se. ska visa bild till min "rådgivare" och se vad hon säger. för jag blev ju bara tvungen att knäppa kort. gjorde imorse oxå, för att se skillnaden. och det var inte förrän jag zoomade in jag insåg hur äckligt det var. infekterat/inflamerat är det, det slår jag nästan vad om. för ett "sår" ska inte vara såhär. har aldrig varit med om det. och så har den funnits i evigheter tycker jag, motför det bruka vara.

Dagens schema.

idag är det effektiv dag för att man ska kunna ta det lugnt ikväll. det ska tvättas då torktummlaren inte ville funka sist. så jag ber innerligt att den funkar nu. men den startade normalt i alla fall, då jag testade den. dock så hör jag massa från tvättstugan så hoppas ingen varit där. det märks när jag kommer ner igen.

sedan så ska det städas. göras pannacotta. vilket jag ska göra när jag kommer upp ur tvättstugan igen. hackas salat. jag och edwin ska få en dusch/bad. skinkan griljeras. maten förberedas. tömma kameran, så nya fina bilder får plats. börja packa inför morgon. fylla på kattmat i burken. säkert något jag glömt. men massa saker ska göras.

men kommer bli så mysigt senare. uppesittarkväll med bingolotto. och massa hembakat julgodis. jag höll på med det till tolv inatt. det är paketeringen som tar tid, eller snarare att det ska få rätt konsistens så man kan pakitera. kolan blev nog lite lös men så god blev den. satt och virade runt papper på varje enskilda bit, det tog ett tag ska jag säga.

Lucka 23 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 23 som innehåller
2 st presentkort a 200 kr var. 2 vinnare alltså.
Så man kan göra egna fina fotoböcker
hos Solentro


Sen kväll.

blev en sen kväll igår. kom inte i säng förrän kvart över ett. och det pga att alla julklappar skulle slås in. tänkte att det var likabra att slå in alla som var kvar. var väl närmare 30 st. så det tog sin lilla tid. syndes på de sista paketen, inte lika noga. men ändå inslaget, och realativt bra. det duger i alla fall.

och nu är typ mitt julklappaspappersförråd uttömt. måste köpa på mellandagsrean eller något. när man inte behöver ge så mycket för en rulle. och bygga upp förrådet igen. sen rött snöre. är typ slut det jag har nu. dock så är det ett år kvar tills allt ska användas igen. så det är lugna fronten än, i alla fall. men är sjukt sugen på att köpa det vita snöret på rusta. det kommer man kunna ha året om. och så tror jag att det blir snyggt på både presenter och klappar. vi får se. det får vi ta längre fram såfall..

Salat.

kokar rödbettor med morötter. kommer bli en spännande färg på morötterna sedan ;) och så får detta stå över natten och svalka till sig. så imorgon är det dax för att skära upp allt, fint fint fint. om jag känner mig själv rätt så kommer jag bli missnöjd på storleken utav allt. för kan inte skära så smått som jag vill ha det. men det är i alla fall värt det. för det är så gott.

håller alltså på att göra salat. så gott. tänkte ta med mig det oxå på jul. det är som sagt ett måste på mitt julbord. det är som sagt så gudomligt gott. får hålla tummarna att jag lyckats bara. är första gången jag gör det.

Bygger torn med det nya legot. eller kansk...

mms_img19767 (MMS)

Bygger torn med det nya legot. eller kanske duplo det heter.


Trasig.

tvättade idag. gick väl sisådär. torktumlaren ville inte funka. det stod "stäng luddfilterluckan" vilket jag hade gjort om och om igen. hade bara tre nattlinnen som var blöt som skulle torktumlas. men hade även all 60-tvätt torr, som skulle tvättas. och både jag och martin har väl lite halvkris på den fronten. jag har väl ingen super kris men vill gärna ha lite saker som ligger i just den tvätten.

så jag ringde felanmälan när jag kom upp igen. fick då springa ner igen med denna i mobilen då det kunde vara någon motagare som fått ludd på sig. så försökte greja med henne i telefonen men det funkade inte. testade stänga av huvudströmmen som hon sa men det hjälpte inte heller. så fick skriva en lapp och sätta upp på maskinen. skrev "Trasig! Felanmäld 21/12" så fick lov att ta tvättstuga imorgon oxå. men då i den andra tvättstugan. få se om den hinner bli fixad innan jul eller hur det blir. spännande att se.

Sängkläder.

bytte sängkläder i edwins säng idag. satte då dit rorri-sängkläderna. tänkte att favvosen skulle vara över jul ;) och så gick han dit och sa "iiil". tog sedan påsklakanet och kom dragandes på och sa "iiil" tills jag sa "jaa, är det en bil. rorri" så gick han tillbaka med det till sin säng igen. så nöjt. go proppen.

"tutta"

"tutta" sa edwin flera gånger om igår och pekade uppåt med sitt finger. "tutta". frågade om han ville se rorri. men fick ett klart "nej". "tutta". så det var helt enkelt "Ketchup ska prutta" med mamma mu som han ville se. och "tutta" betyder visst prutta.

och det skulle han se om och om igen. det bruka räcka med en gång sen massa andra klipp såsom rorri. men inte denna gång. utan den låten skulle gå om och om igen. edwins favvo. vi ska även sjunga den varje kväll. börja bli lite less, men den är ändå rolig låt. och så är det så roligt att se han sitta ned och kolla imponerat :)


Dagis-aktiviteter.

igår när jag hämtade edwin från dagis hade han bakat pepparkakor som låg på hans hylla. han hade tyckt det var lite svårt att kavla. kaveln var så stor så han hade fått sutit bredarmat och rulla. sen när de skulle he på formar så hade han lite svårt igen. så det blev en av varje :P vi har dock inte testat att smaka än. får göra det ikväll.

sen när vi hämtade hem han idag så hade han fått måla med färg idag. han hade valt den blåa färgen och målat. och sa "TITTA!" och var alldels impad. och så kladdade han på mer färg och sa "titta!". osv. så den blåa färgen rann. han var super koncentrerad och rätt så impad och sa "titta!" om och om igen. hoppas man kommer få se bilden han ritade, vilket jag antar att jag kommer ;)

Julklappsshopping.

igår shopade vi klart alla julklappar. gick smidigt framåt. hittade även julklapp åt pappsen. vill ge han något då jag fått massa jular i rad och inte han fått något av oss. och förra året tyckte jag "synd" om han, fast vi inte firade med den sidan på julafton så fick han inte en ända julklapp. men i år får han en julklapp, eller snarare tre små. bättre än inget ;)

var mycket folk. hade tänkt att det skulle kunna vara lite mindre folk då vi var där strax efter de öppnat men fick ändå stå och vänta på parkeringsplats. suck. men som sagt, inte så super långa köer osv. så allt gick bra och smidigt fram. dock så handlade vi inga julklappar åt mig. så det ska vi väl ta på torsdag? vi får se. vill helst ha på mig något av det nya på julafton. men känns inte så super kul att trängas runt på birsta.

plus att vi måste städa imorgon. började idag men blev så klart inte klar. men mer effektiv imorgon och mer tid så går det nog an. det löser sig.

Lucka 21 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 21 är man kan
vinna en valfri gardin från Textilonnet.
var ni det oxå


Lucka 20 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 20 där man kan vinna
en valfri tavla från Dotto
var ni med oxå


Snurr.

varför lade jag mig ner????

nu snurrar det som bara den. blev tvungen att sätta mig upp för frukosten höll på att komma upp. och det små snurrar än. hoppas det går över snart. har varit "bra" i flera dagar nu. bara lite små snurr men inge märkvärdigt. men nu kom det värsta. tillbaka på ruta ett igen, typ.

Dagens få händelser.

idag har vi shoppat, eller vi nu ljög jag snarare M, alla julklappar. bara mina enstaka kvar som vi ska ta på tisdag efter jag lämnat edwin på dagis. sen handlade vi på ica maxi, hittade julklappar även där. sen handling till lite julgodis. maten vi ska ta med på julafton, de jag skrivit upp mig på dvs. ska väl tillverka salat oxå. ett måste, tycker jag.

sen var vi så trött så vi tänkte. mat, sibylla. men då däckade edwin i bilstolen. så vi fick tänka om. bjöd in hos på mat hos edwins farmor istället. våfflor. var faktiskt gott. jag som inte gillar det, egentligen. sen var vi där rätt länge. kom hem vid tio. slängde edwin i hans säng. som nu sover så sött.

Väntning.

väntar så snällt på att min sambo ska vakna. så vi kan dra ut till birsta såsom alla andra denna söndag. ska även ut på tisdag, och det längtar jag så mycket till. eller hur det var... men på schemat idag står det i alla fall shopping såsom i mat och blöjor och diverse andra grejor på ica maxi, typ. ska kolla över saker till julgodis oxå, så man kan börja med det på kvällarna oxå.

igår kväll dukade jag upp så jag slog in massvis med julklappar. och det allt framför tv´n. gick smidigt. har några paket kvar att slå in. och mer lär det komma idag, och på tisdag. tycker det är roligt att slå in. så inte mig emot.

nu hör jag röster så dax att hoppa ur soffan, och göra sig riktigt klar för dagen som väntar.

4:e advent hos Tårtpalatset


Jag är med i Tårtpalatsets 4de advents lucka
där man kan vinna ett skyddsängel halsband med valfri
sten i från silverbiten


Lucka 18 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 18 där man kan vinna
en super praktisk kokpåse i silikon
från Ninasmats köksbutik


4:e Advent hos Carolina


Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett valfritt datumsmycke i silver med personlig gravering från Smyckesboxen.se! Var med och tävla du också!


Lucka 17 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 17 som innehåller super söta
& praktiska kakeldecorer med bla recept
på från paxlux


Listor.

idag så har det inte hänt så mycket. än så länge. vi skjutsade I till jobbet eftersom hon missade bussen. sen så var vi på affären och handlade så vi kunde göra mat. flygande fågel fick det bli. dock så kom jag på när jag satt och åt att vi glömde det stekta baconet, som inte ens var stekt.

röjde i köket innan. eller min kära sambo gjorde det. om rätt ska vara rätt. den andra maskin disk går nu för dagen. likabra att få bort allt. även efter dagens middag.

sedan så har jag skrivit lite listor. såsom julklappar, stryckt över de som är klar. lista med vad som ska vara med på jul, alltså "maten". sedan saker till dagen innan jul, som inte är klar. då jag måste rota fram vitchokladpannacotta-receptet jag har och kolla mängder osv, och vad som mer ska i. sen så ska vi kolla om vi ska köpa allt eller om någon kanske kan göra sallad, åtminstonde.

så har en lista för julgodis oxå uppkommit dock så är det bara en ingrediens för tillfället ;) måste kolla vad jag vill göra och vad då som kommer behövas.

kollade lite lätt vad som kommer ske nästa vecka. och insåg att det kommer vara stress, stress och åter stress. måste dekorera pepparkakshus (vilket jag kan göra reda nu), slå in alla julklappar (vilket jag oxå kan göra nu, i alla fall de jag har inhandlat), göra julgodis, salat (som jag tycker är ett MÅSTE på ett julbord så får fixa det själv iår), sen fixa maten och efterrätten. sen så ska det handlas juklappar på tisdagen medan edwin är på dagis. sen så ska det handlas till själva julafton, dagen innan jul, och till julgodiset jag vill göra. lär troligtvis handlas i omgångar. ska försöka handla lite ingredienser till julgodis imorgon. inte så mycket som behövs, tror jag. sen så måste det städas i veckan oxå, och då pratade vi städa noga med damning överallt osv.

men det är ändå roligt. tycker jag i alla fall :)

nu ska jag busa med edwin. kolla in julgodiset jag vill göra. och kanske när han lagt sig göra klart huset och traktorn. eller slå in paket. vi får se. är ett par timmar kvar tills dess.

Tidig hämtning.

var och simmade förrut idag med I. så skönt. och när vi kom tillbaka till omklädningsrummet hade jag ett missat samtal. stod och funderade i duschen medan jag duschade. kom tillbaka till skåpet hade den ringt igen. men då mamma. sak samma. ringde M och pratade med han. för jag hade faktiskt en aning om dagis. fast det inte var det nummret, men nummret ändras nog när det blir missat för förra veckan när de ringde så stod det nummret jag hade inlagt som ringde.

sak samma. så hade M fått hämtat hem edwin för han hade feber. 38,0 grader. så bad M ge han alvedon. och frågade hur det var med edwin. men han busade och kollade på rorri. så inga symptom. men jag kunde ändå inte andas ut riktigt. för sist han hade feber så var det den dära krampen. så ni kanske förstod min oro.

men de gånger jag tagit tempen på han idag sen jag kom hem så har det inte varit någon feber och om man kollar på hans allmäna tillstånd så är det full fart. somnade i soffan då han vägrar sova middag i sin säng. han fick sova en stund. kanske blev en 40 min innan han vaknade av sig själv, till och med. så han fick mat, som vi andra i familjen satt och smaskade på brevid hans sida.

sen har vi busat och härjat resten av kvällen. så jaa, han har inge feber. som även termometern bekräftade innan sänggående. vilket han är nu. inte somnat men grejar runt i sin säng. som alltid innan han somnar.

Tävling - hos Millah


Vinn en härlig NESCAFÈ Dolce Gusto Circolo samt kapslar för att göra Latte Art hos Millah. Tävla här du också.


Skräppost på mailen.

jag har börjat fått så sjukt mycket skräppost på mailen. allt med engelsk text. öppnar inte allt, så klart. och de få jag öppnat har varit på engelska. och så ser man titeln. och allt med skicka ditt namn, adress, osv, osv. och sånt tror jag liksom inte att jag tänker göra. bland annat ett från hotmail som bad mig skicka mitt lösenord. och det tror jag verkligen inte på. bara att slänga och se glad ut. och hoppas de inte menar allvar. men det tror jag inte. skulle då inte hamna i skräpposten.

och i skröäpposten kollar jag jämnt när jag loggar in för det kan hamna saker som inte ska vara där. och det är inge bra. ibland något i min mening viktigt.

Lucka 13 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 13 som innehåller
sugarpaste burk plus massa utstickare
från b´skafferi


Jultävling - Lucka 13 hos Beatrice


Jag tävlar om en valfri namnmössa från Novisendesign hos Beatrice, mamma till skrutten Robin


Pepparkakor.

idag har jag stått vid ugnen i typ sex timmar. kanske inte rakt av. gjorde avbrott för att äta, och innan jag gjorde skinkan. men ni förstår, länge.

gjorde pepparkakor. så nu är all deg slut, så skönt. det blev en 2-lilters glassbyta som jag ska ta med till liden på julafton hade jag tänkt. ska smsa och berätta det. så slipper fler skaffa det. så får nån annan skaffa ädelosten. de bruka vilja äta det. ädelost och pepparkakor typ som förrätt, tror jag.

sen så blev det två stycken sånadära stora godislådor. ska fixa och garnera pepparkakshus imorgon, tror jag. då tänkte jag med det som blir kvar utav kristyren göra pepperkakorna så långt det går, dvs utav de som jag ska ha hemma. blir nog bra. dock så har jag typ inga färger hemma mer än rött och blått. kanske ska förbi affären imorgon och skaffa grönt oxå ;) får se. måste förbi i alla fall att skaffa julfrimärken så jag kan skicka alla julkort. det är sista dagen på fredag.

julskinkan blev oxå gjord. tidigt för oss med julskinka nu. men ack så gott. lär väl gå tre stycken detta år med. vi äter julskinka tills vi stuppa, typ. men så gott :P

nu är det bara det sista julgodiset som ska inhandlas och göras. sen har jag två påsar saffran jag i nte riktigt vet vad jag ska göra. funderar på en cheescake, men vem vill äta den med mig.?. sen så ska alla julklappar slås in. och de sista inhandlas. lite kul att jag måste ut till birsta så fort jag lämnat lillen på dagis nästa tisdag. för att handla det sista. slå in. och sedan ska vi till mamma och ha "lilla" julafton med syrran och lea, sen tror jag morfar oxå skulle komma. tror hon skulle bjuda på gröt. så måste handla till lea innan på dagen, har inte ens börjat med henne. dock så tror jag att jag vet vad jag ska handla. liksom till de andra som är kvar. är väl pappa jag funderar på än.


Lucka 12 hos Tårtpalatset


Jag är med i Tårtpalatsets lucka nr 12 som innehåller en
super söt cakepop form plus 20 vita klubbpinnar
från
style & fun stuff
var ni det oxå


Följa med.

edwin är rolig han. M höll på att klä på sig för att åka på affären. då sitter edwin och tar på sig sin sko. och han lyckades. och även rätt sko på rätt fot. han ville följa med. och när M sa att han skulle stanna hemma så började edwin att "grina". så om jag klädde på edwin så fick han följa med. vilket jag gjorde. vinkade så fint hej då till mig, vilket han även sa på sitt sätt. gullpojken.

Yr.

sedan igår har jag fått yr-attacker eller hr jag ska uttrycka mig. ni vet hur det känns att resa sig för fort? fast jag har fått det från massa olika ställningar. från liggandes till sittandes, från sittandes till stående, böjer mig ner, går i trappor, även när jag vände mig i sängen i natt, förrut i badet. det går fort över, men så störande att man knappt törs röra sig. typ. fast läst att det ska man göra, för att bli av med det fortare..

men fundera på om det är nån kristall som lossnat eller något i den stilen. men det kosntiga är att det kom i samband med förkyldningen, vilket jag typ är bra i från nu. kanske har något samband. men men. få se hur det går. om man måste ringa vc eller inte, men tror att jag klarar mig utan. tror det är något tillfälligt. känns som det är lite bättre idag i alla fall. får väl se framemot kvällen, då det var värst igår.


Pepparkakshus.

igår kväll tog jag tag i det hära med pepparkakshus-tillverkning. gjorde både pepparkakshus och en pepparkakstraktor med tillhörande släp. bilder kommer att komma när jag är riktigt klar. ska dekorera och sånt först. limmade bara ihop delarna igår. och limmet blev stenhårt när jag var klar i stekpannan. så för att få löst allt så fick jag koka vatten i stekpannan och ha gaffeln i så det löstes upp från den med. och allt lossnade. vilket jag inte trodde till en början :)

och jag måste tillägga att jag brände mig inte en enda gång :P känner mig så duktig. så nu luktar det muma här hemma. edwin begav sig direkt på allt och ville smaka. kom med en lösdel och sa "mmm, kaka". men nu hoppas jag att han lärt sig att man inte får röra. får väl se.

tror det nästan gick halva degen, i alla fall en tredjedel, till bakningen utav huset och traktorn. så ska baka ut resten i pepparkakor. kanske ikväll. helst ikväll. då jag vill dekorera huset. vill inte göra det innan jag är klar med bakningen då jag tänkte dekorera lite pepparkakor utav kristyren som blir kvar. liksom två flugor i en smäll ;)

Jultävling - 3:e advent hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets 3dje advents lucka som
innehåller toppen modellerings verktyg set
från sockerflinga


Jultävling - 3 Advent hos Carolina


Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om en valfri kuvertväska, ett valfritt Survival bracelet och en valfri klocka från EC Design! Var med och tävla du också!


Fortsättning om denna äckliga knöl.

nu har jag opererat mig själv oxå. foten. den dära knölen. den blev ju bättre. mindre och inte lika varm. men sen har det stått stil. lyckades klämma lite igår. men inget mycket, så svårt att göra det själv på foten, eller fotleden snarare. och sen har det varit så "stort" och stenhårt.

även imorse kände jag. kunde inte sitta normalt med foten utan att det ömmade och spännde. så jag fick nog. har liksom varit på toppen av knölen liksom vitt (precis som en mogen finne). och det har inte försvunnit. och det beror väl på att jag har en knöl i huden precis där så man har väl inte lyckats komma åt den. så som sagt jag fick nog. tog en nål som jag eldade lite på. var bered på att det skulle göra ont när jag stack till. men kändes inte ens. sen kom det massa vitt och annat grejs. frächit. så nu hoppas jag spänningarna släpper. inte för jag fick ut allt. får väl operera mer ikväll, och då med hjälp förhoppningsvis. tror nog att det minskade i omkrets oxå. så knölen kanske har varit en finne hela tiden, men en stor en. och inte kommit åt den då jag har en hård sak, typ brosk eller nått precis där.

nu ska jag försöka göra oss klara för en sväng på birsta.

Jultävling - Lucka 10 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 10 som innehåller
valfri stor flaska tvål från
Gunry
var ni det oxå


Jultävling - Lucka 10 hos Madde


Jag tävlar i Mamma Maddes julkalender om en grym Wigglekart i valfri färg från just Wigglekart.
Tävla HÄR du med.


Full gubbe.

strax innan åtta ringde det på dörren. eller om det var tidigare. så fort på med ett par byxor då jag gick omkring med en oversize t-shirt modell big. edwin sprang till dörren och knackade på insidan. och typ de ända som bruka komma till oss så där oanmäld, eller vad man säger, är oftats I & F. som då vill låna något elle ri den stilen. men väl i titthålet såg jag att det var fullgubben snett mittemot. tänkte inte öppna. men då edwin avslöjade oss, och han plingade en gång till hade jag inget val längre. så öppnade försiktigt.

då har gubben i fråga. kanske lite dumt att säga gubbe men i mina ögon är han det speciellt då jag inte gillar han. men i alla fall. då har han tappat sin telefon. och det stank sprit både från han och hans lägenhet och så spelade han massa musik i form av dansband. och de dära kort korta jeansshortsen gör inte det bättre. och de skela ögonen, och stanken av sprit. huvva.

han hade tappat telefonen. han sa att det bruka han göra. lägga den lite överallt. och han hade letat igenom lägenheten ett par gånger. jag själv gick igenom i mitt huvud hur jag skulle säga för att inte gå in och leta. det skulle jag aldrig göra. men han bad mig att ringa den telefonen. så sa att jag skulle hämta min mobil och stängde dörren. var snabbt tillbaka och frågade om nummer. efter en stund så ringde hans telefon. han hade tydligen lagt den på toaletten nånstans.

och tanken slog mig såhär i efterhand att nu har han mitt nummer. det är inte bra. jag ber att han inte ringer mig. för vem vet han kanske när han är nykter går igenom teelfonen eller imorgon kväll ser ett nytt nummer och ringer upp. för vem vet. hemska tanke. är väl för mig att inte svara då. men som sagt.


Fläskläpp.

igår vid tio ringde edwins dagis mig. fick lite smått panik när jag såg vem det var som ringde. har nummret inlagt på mobilen. tankarna hann flyga igenom huvudet. första tanken var "nej, har han fått magsjuk". sedan kom tanken "tänk om han krampar". beredd att packa en väska och springa så svarade jag. då har lillen ramlat ute och blöder en massa från läppen och de ville att jag skulle komma och kolla och hämta hem han. så packade ur vagnen, som aggerar en hylla, typ. för tänkte om han inte orkade gå hem. sen tutten och snutten i fikan. skyndade jag mig till dagis. tankarna hann flyga i huvudet om vi blev tvungna att åka upp på sjukhuset eller ej. och det stärktes eftersom de ringde efter mig.

på dagis så träffar jag den första dagisfröken. som hade sett allt och tänkt "neej" men inte hann fram innan olyckan var framme. han hade åkte på mage nerför kanan och inte tagit emot sig så slog munnen i den härda sanden. så det kom massa blod. och sa att han hade en stor blodfläck på overallen, så jag var medveten om det om jag var rädd för att se blod. vilket jag absolut inte är, som jag sa. så många gånger lillen blivit stucken i sitt två-åriga liv så om man tycker det är obehagligt innan så blir man härdad. men som sagt aldrig varit rädd för sånt.

påväg in träffade jag hon som ringde och sade att han satt i en annans personals knä och åt "ice cream". vilket hon sa på engelska och nästintill bokstaverade just för att inget barn skulle förstå. inne i hallen fann jag han i knät på personalen. och massa papper vid hans sida som var blodig. de hade kylt med kallt papper och så klart torkat. fick en glass för att kyla inifrån. och han blödde inget alls när jag kom. och blod på overallen tyckte jag då inte att jag såg. bara massa choklad från glassen ;)

frågade edwin om han hade gjort illa och då pekade han på sin läpp och sa "däärr". packade hans väska innan jag tog han i handen och begav oss till vagnen. stannade och pratade med hon som ringde, och frågade om lucian vilket jag hade tänkt fråga vid hämtning. och stannade sedan och pratade med den första personalen igen. som kollade på såret och tyckte det hade dragit ihop sig bra på så kort tid. var fler personal som frågade edwin om det var bättre nu osv. då det säkert hade hörts när han gjorde illa och så sprids ryktet, och inte en så super stor gård.

så väl hemma sprang jag ner i tvättstugan och kollade om tid fanns. och det gjorde det. så i med overallen i tvättmaskin. likabra att tvätta på en gång. då den varken ska torka i tummlare eller torkskåp. utan hängas upp inne i lägenheten.

kollade läppen lite mer noga för de sa att såret var större på insidan och kollade tänderna. och allt såg bra ut. det man fick se och känna. nästintill omöjligt säger jag bara.

och idag en dag efteråt så har svullnaden lagt sig. nästintill inget. jacket syns. men läker på väldig fint. klart han blir röd. speciellt då vi varit ute. men som sagt. det läker och ser fint ut.

Slask och rorri.

idag har det arit slask, slask och äter slask. skulle till L och göra lite julgodis med edwin idag. vara bara att klä på oss. och då menar jag edwin. han fick det fodrade regnsetet och de fodrade stövlarna på sig. ansåg att utan byxorna skulle han vara dyblöt så likabra att ta på. men jag själv då?. den tanken slog mig. stoppade ner ett par extra strumpor i alla fall. och det behövdes. mina skor var väldigt blöta när vi kom fram.

gick till bussen. fick vänta en stund. men ändå den tiden man skulle fått väntat i vanliga fall. inga förseningar. sen nästa buss behövde vi inte vänta länge på. kliver på, vänta på navet en stund sen åkte vi. och jag säger vilket flyt :P

grejade godis, blev tre sorter tror jag. och edwin busade, spelade piano, tiggde godis osv osv. var riktigt mysigt. en tradition vi har. förrut var det massa bullar och kakor som trappas ner till julgodis istället vilket är roligt. kan man passa på att testa nya godisar vilket är roligt. inte för det blev något nytt för min del i år men massa gott istället :)

pappan i familjen hämtade upp oss. åkte på ica där jag satt kvar i bilen med edwin som somnade på vägen hem. åkte hem, gjorde mat. sen har edwin kollat på massa youtube-klipp. den vanliga "ketchup ska prutta" och "babblarna" och så några fler. sen hamnade vi i rorri-träsket. om och om igen. börja bli less på de ynka två på svenska som finns.

kanske är en julklapp till edwin om ni inte vet vad ni ska köpa. en rorri-film!! det lär uppskattas. funderar själv på att köpa en rorri-bil till han. vi får se vad morgondagens julklappsshopping ger. inget från oss det tar vi den 20:e som alla andra i julklappsjakten.

Jultävling - Lucka 9 hos Madelen


Dagens lucka hos MadelenEklund´julkalender, vinn valfri wigglekart från wigglekart.se


Jultävling - Lucka 8 hos Tårtpalatset

Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 8 som innehåller
läckert bodypaint set från evelita.se - Sexiga underkläder & sexleksaker
var ni det oxå

Jultävlingar - Lucka 7 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 7 där man kan
vinna 2 st mysiga spa lampor från smarta saker
var ni det oxå


Tyst.

alla kanaler på tv´n bara dog. inklusive gratiskanalerna och de som ingår i standardutbudet. suck. borde kolla in i sovrummet för att kunna lokalisera felet. men M sover. men tror nästan jag ska smyga in ändå.

så eftersom det blev så tyst och klockan bara stressar mig med dess tick-tack-tick-tack... så slog jag igång radion på webben. måste ha nått ljud av någon form. är så tyst annars..


Mindre.

tror jag skippar att ringa idag. då det är mindre rött och inte lika stort. så det börja ge med sig. och feber fick jag inte. men när edwin vaknade imorse så vaknade jag med halsont, och även det är bättre nu efter fått sovit en stund till. dock inte riktigt bra men bättre. M klev oxå upp och tog en bafucin när jag gjorde frukost till edwin. så han har oxå ont i halsen. tycker det är ganksa roligt att vi har det exakt samtidigt, aldrig hänt förrut. för då har det varit antingen en av oss först, minst ett dygn, sedan den andra. men nu båda samtidigt. edwin kan jag inte säga så mycket om eftersom han inte kan säga om han har ont eller inte. men han äter som han ska osv. så tror det är lugnt på hans front.

nu ska jag göra mig klar, och plocka fram edwins kläder för dagen. sedan göra han klar. och så ska vi gå på dagis. och kom i detta nu att jag glömde visst plocka ur väskan med simkläder igår. så får göra det nu eller när jag kommer från dagis. ska ha tvättstuga idag oxå.

Smygandes.

jag känner att feber kommer smygande. fast det är inte feber än. men känns som när jag bruka få feber. om jag inte får feber så är det kloret. och det har jag akdirg reagerat på förrut. få väl se om det är samma på torsdag då vi troligtvis ska ta en simtur igen.

men som sagt. ska ringa imorgon oavsett om jag får feber eller ej. får vi se vad som händer och sker tills dess, och efter det.

men nu blir det god natt.

Pyssel.

idag efter jag hämtade edwin på dagis så gick vi hem fickade lite mellis. och vilade en stund innan det var dax att bege sig till dagis, igen. edwin fick dock något trotsutbrott innan vi gick. baar skrek och absolut inte medgörlig/samarbetsvillig. så jag gick ut genom dörren med jacka och skor på. inte för det gjorde skriket bättre men jag fick i alla fall klä på han utan att han lade sig på golvet som en skurmopp eller sprang iväg. så det hela slutade med att han fick sin napp. blev tyst och vi gick. han ville direkt inte berätta vad det var, men när han äntligen sa "tutte" så fick han en. fast jag visste att det var det som var problemet. var väl lite klumpig när jag tog av han den en stund innan. men nu har vi båda troligtvis lärt oss något av detta.

På dagiset igen så var det pyssling på hög nivå. vi gjorde två tomtar. och en konstig sak "style by edwin". fyra ögon, massvis med knappar, glitter och så har han ritat på den. ville hänga den i snöre men lite svårt att få snöre på den så limmade fast den så den kan stå i alla fall.

och så gjorde vi ett stort pepparkakshjärta. som ska hängas upp i dagisfönster. de märks först, troligtvis i glasyr, med barnets namn. sen får de med sig dem hem. troligtvis närmare jul. var lite roligt.

sen bjöds det på fika. och det tyckte edwin var muma. men medan jag satte fast alla knappar och diverse andra grejer bättre med limppistolen än det andra limmet. så började han leka med dagis alla leksaker. jätte roligt. men ändå lätt att få med han hem. fick bara fråga ett par gånger först medan jag packade i "tomtarna" i en påse.

Knölen.

jag har en knöl på fotleden. har alltid haft en knöl där, typ brosk. men igår så gjorde det ont, kändes som en finne typ. tog mig en titt och då var jag blå? och så var det så klart större. försökte klämma men så svårt på det ställe den befinner sig på. man liksom spänner fotleden när man äntligen får ett tag och då går det inte klämma. plus så är det super stort. och så vet jag om att jag har något hårt därinne.

imorse så var det värre. så klart. rött runt om. och varmt. och så klart fortfarande större än normalt. men så länge jag inte har feber så borde det inte vara någon fara. men är ändå uppe imorgon vid åtta så tänkte ringa VC för säkerhetsskull. tror dock inte att de gör något åt saken.

Jultävling - Lucka 6 hos tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 6 som innehåller
söta muggar i fin present ask från
Linneas hem & kök
var ni med oxå


Familjetjosan.

idag har vi varit religösa och varit i kyrkan. följde med kusin och C skulle få sitt dophjärta. var avslutning på alla babysångsgrupper osv. så massvis med barn. även så sjöng kyrkis, men vi klev inte upp. så otroligt längesedan vi var där så kände att det inte passade riktigt, utan vi satt i bänken och sjöng och dansade istället. även när babysång-grupperna körde sitt. var liksom samma som vi brukade sjunga ;)

och när alla barnen körde midnattråder. och låten var slut skrek edwin "jähhee" och klappade händerna. som han bruka göra. och det var alldeles tyst i kyrkan. tanten bakom oss och vi började skratta. edwin gör som han var van och att kyrkan var lite tyst just då är en helt annan sak ;)

sedan bjöds det på lasagne och till efterrätt var det kladdkaka till de vuxna och kokosboll/negerboll/gobit till barnen. men edwin ville självklart ha min kladdkaka. så vi fick dela ;) sen efter vi fikat klart upptäkte han scene. vilket så klart skulle utforskas och springa runt på. super kul, tydligen.

begav oss från kyrkans hus till navet med fötterna. och när vi korsade torget fick edwin syn på den dära tomten i skyltfönstret som rör sig. och sprang dit och kollade. var lika lätt som sist att få han därifrån, bara ta han i handen och säga att vi skulle gå. åkte med bussen som gick kvart i fem från navet.

Jultävling - 2 advent hos Caronlina


”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett presentkort på 750 kronor från LasseLasseLiten! Var med och tävla du också!”


Jultävling - 2 advent hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets 2a advents tävling där man
kan vinna ett super söt halsband från Becca Design
var ni oxå med


Jultävling - Lucka 4 hos Tårtpalatset


Jag är med i Tårtpalatsets lucka nr 4 där man vinner
ett presentkort på 100 kr hos kakformar där man fritt
kan välja vilka fina formar man vill köpa


Tyckte jag oxå att det blev lite väl tyst ...

mms_img14485 (MMS)

Tyckte jag oxå att det blev lite väl tyst här hemma.


Sen kväll.

bara för jag hamnar i sängen väldigt sent så kommer edwin vakna ännu tidigare. nog kanske likabra att bädda ner sig i soffan på en gång.

men tjänar lite tid på detta. då jag fyllt i massa till olika julkalendrar. är några kvar som inte sker automatisk 00:00. så de får jag ta imorgon. sen är det säkert nån man glömmt oxå. men det löser sig imorgon.

för imorgon ska vi upp tidigt, om nu inte edwin vaknar tidigt. för M ska klippa sig. och så hoppas jag på att edwin oxå får sig en klippning. fast väldigt svårt att klippa han men tror vi ska testa en ny sak imorgon. att jag tar han i knät, det kanske går lättare än att M sitter med han. vi får se.

sen ska vi på stan och kolla på eric saade. med mamma och lea. lea som vill se jag och edwin följer med. en känsla av att jag och edwin kommer hamna långt bak med vagnen så får mamma och lea gå framåt. lär vara fullt med tonårstjejor som vill se han, plus alla barn som är tokiga i han.

men nu är det God Natt!

Jultävling - Lucka 3 hos Tårtpalatset


Jag är med i Tårtpalatsets lucka nr 3 där man kan
vinna ett snyggat & super praktiskt mått
från
Ninasmats köksbutik


Jultävling - Lucka 3 hos Mamma Madde


Jag tävlar i Mamma Maddes julkalender om en fin namnmössa från Novisen.
Tävla HÄR du med


Sov unge.

för andra dagen i rad vaknade edwin halv sju. igår var det ändå dagis och jag själv skulle iväg. så det var bara extra mysigt att få längre tid på morgonen. men imorse, gäsp säger jag bara. om man är van att kliva upp typ halv tio på de dagar han inte går på dagis så tar det emot att kliva upp halv sju. det är ändå tre timmar.

edwin fick välling den tiden. jag själv tog kudden, slog igång tv´n och lade mig i soffan. och typ halv sov medan edwin kollade på tv och lekte lite smått runt omkring mig. vid nio så började jag vakna till på riktigt. så då slog jag igång datorn, och fixade frukost.

och sedan att han inte ville sova middag efter flertal försök i hans säng, i vår säng, på soffan osv. så ville han helt enkelt inte. han bruka inte direkt sova middag när han är hemma eftersom vi sover så länge. men idag behövdes det då när han klev upp halv sju. men som sagt han ville inte.

så när pappan i familjen for iväg på ica och handlade till middagen. så däckade han i soffan. jag lade mig själv i andra änden och så delade vi filt. vaknar av att maten är klar. och fick då väcka edwin. och det var ingen glad edwin som vaknade då. men efter en stunds grinade så vaknade han till riktigt och åt sin mat. då blev han på jätte bra humör.

och nu ligger han i sin säng igen och ska sova för natten. och har ännu inte somnat efter en ca 30 min.


Jultävling - Lucka 2 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 2 där man kan
vinna 10 st valfria formar från
formina


Jultävling - Lucka 2 hos Tumadre


I dagens lucka har du chansen att vinna en lyxig glöggkaraff från Eva Solo värde 549:-, i samarbete med DukatBord.se.Glöggkaraff i glas från Eva Solo med patenterad droppfri hällkrage, samt vipp lock och neoprendräkt som håller värmen ca 30 min. Kan även användas som vattenkaraff. Rymmer 1 liter.


Och denna tävling hålles hos Tumadre


Vimsiga gubben.

det var ju roligt. den dära virriga gubben som gjorde så det luktade brandrök i trappen förra lördagen kommer att komma tillbaka. det känns trygt, eller hur det var.

när jag kom efter simningen och skulle lämna väskan och ta plånboken hörde jag att de var på våning två och snacka. när jag kom ut ur dörren igen var de på källarplan och snacka. och "tanten" sa något i stil med att den "ska den yra farbrorn komma tillbaka och inte ha någon spistimmer" mer hann jag inte höra. och smart som är så kopplar man ihop ett och ett.

sen vid ett senare tillfälle hörde jag att de håller på att installera ett larm på dörren. men jag upplever det ändå osäkert. fast han kommer ha timmer på spisen. om han lyckas slå på det så finns risken att andra grejer hamnar på spisen, till exempel. eller så kanske han får för sig att elda i lägenheten eller något. för ingen kan väl direkt stoppa han och köpa tändstickor, alternativt han har det redan hemma. finns väl mer saker som kan hända som berör oss andra.

han kanske får för sig att flytta igen. och då denna gång kastar ut allt genom fönstret. som sagt, man vet aldrig vad som händer med en väldigt dement person. alltså väldigt vimsig och yr.

det går inte. speciellt när han inte har någon anhörig här omkring där han bor, de bor väl neröver sverige. kommer liksom bli vi grannar som kommer få hålla koll, och hemhjälpen. vilket jag antar att han kommer ha.

Tävling - Julklappssäcken hos Carolina

”Jag tävlar om en ”Julklappssäck” som innehåller priser som är värda minst 7000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Onyxsweden.se sponsrar med ett armband från Snö of Sweden!
*Sovtex sponsrar med en urläcker prydnadskudde!
*Wigglekart sponsrar med en Wigglekart i valfri färg!
*Loveko sponsrar med Lulu’s choklad kroppssmör och fyra stycken lypsyl!
*Ljuskraft sponsrar med ett värmedjur (kanin)!
*Karin Herzog sponsrar med ”Essential Mask”!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett presentkort på 250 kronor!
*Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 250 kronor!
*Lilla Fjärilen Design sponsrar med en valfri bok!
*Buaknallen sponsrar med en stor, härlig nallebjörn!
*Crocs.se sponsrar med ett presentkort på 200 kronor och ett ”give away-kit”!
*Barnkalaset.se sponsrar med ett valfritt kalaspaket (tallrikar, muggar och servetter)!
*MyHeart.se sponsrar med ”52 romantiska veckor”!
*Leklandet.se sponsrar med ett glasscafé!
*Alvaboden sponsrar med ett ursött babygym!
*Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kronor!
*Qpix sponsrar med ett presentkort på 400 kronor!
*Smultronbyn sponsrar med ett munspel och ett smyckeset!
*Smyckesboxen.se sponsrar med ett charmsarmband med en berlock!
*Ekoleko sponsrar med en stor påse playmais!
*Onetex sponsrar med ett presentkort på 300 kronor!
*Cutiepie.se sponsrar med ett presentkort på 200 kronor!
*Frank&Poppy sponsrar med en valfri tröja från sin nya kollektion!
*Lollopard sponsrar med en mobilsocka!
*Textilonnet.se sponsrar med en valfri gardin!
*Gunry sponsrar med en Bodybutter, en bodyscrub och en facescrub (oliv)!
*Nilma sponsrar med en personlig namntavla!
*Vindagården sponsrar med en Leporello!
*Fröken M sponsrar med 2 st trälyktor, 2 st gräddbakelser och 1 väska!


Lucka 1 hos Tårtpalatset


Jag e med i Tårtpalatsets lucka nr 1
som innehåller super söt skål med massa
saker som e från
Tårtdecor


RSS 2.0