Plockning.

det blev tvättning av gardiner och sånt idag. kände för det istället för kläder. bokade tvättstugan imorgon oxå. men då ska jag simma istället med I. så får ta det till veckan. är ingen kris än, vilket jag tror inte kommer ske heller. men ändå. skönt att få bort.

och så skulle jag ta fram tomtar osv. idag medan jag tvättade men hamnade att plocka vid micron. så det tod all tid. klippa ur massa recept ur tidningar osv. så det blev riktigt tomt och fint. ett par grejor kvar men det får vara. då det är recept till mitt julbak. kanske inte recept på godisarna men det andra :) hittade ytterligare ett recept på saffransbullar med vitchoklad. tror jag nästan tar det ;)

Blogovin?

funderar allvarligt på att skaffa blogovin. just för man ska kunna pendla mellan datorerna här hemma. och just om typ den jag sitter vid nu skulle krascha, där jag har alla som favoriter. slipper man leta rätt osv. Sen så är det mycket tävlingar och sånt oxå, som man inte vill missa. i alla fall inte när vinnaren dras om det enbart görs på en blogg och det inte mailas/kommenteras. då har man liksom noll-koll på läget. men vi får se. troligtvis så kommer jag skaffa det inom en snar framtid. och säkert bara för jag inte gör det just nu så kommer datorn vägra starta imorgon eller något annat olämpligt.

Funderingar.

roligt då? njää. ett barn på edwins dagis. ligger hemma med hög feber. de hade varit in igår på vc och på den tiden de hade varit därinne så fylldes väntrummet av just barn. dock så kan det vara olika anledningar, osv. och de fick till svar virus.

jipiho. sa jag när jag läste det på facebook. då vet vi hur vår situation kommer se ut, OM edwin drabbas. funderade starkt på när jag läste det att packa en väska, på i fall. glömde liksom allt viktigt förra gången. så hoppas innerligt att edwin håller sig frisk och kry. var längesedan han var sjuk, vilket min teori är sådan att han kommer klara sig. hoppas på det. sen så kanske inte hans avdelning är drabbad, dock så var det massa barn från andra avdelningen därinne idag. fast samtidigt skulle de inte släppas in om de inte var en "frisk" avdelning. vet hur avdelningarna isoleras när det går typ magsjuka.

men ni kanske förstår min oro, eller hur man säger. ska nog fråga imorgon för säkerhetsskull. men om han nu skulle vara smittad är han nog redan det. men men. hoppas som sagt att han klarar sig.

Tvätten imorgon.

imorgon var planen att tvätta gardinerna som jag hade uppe. men jag tar nog och tvättar kläder istället. edwin har ett par kläder som det ska på med fläckborttagning. tror att fläckarna går bort ändå. men typ tomatfläckar vet man aldrig med vilket humör de är på. eller om man sprayar ändå och lägger i tvätthögen. det borde oxå funka tycker jag.

för det är massvis med gardiner som vill tvättas. så får se hur jag gör när jag väl ska stå och plocka i tvättpåsen. morgondagens funderingar efter jag lämnat lillen på dagis. sen så mellan tvättstugan är planen att plocka fram alla tomtar och annat julpynt. roligt :P

Vinterkläder.

det blev vinterjackan, vinterskorna. och ta med overallen till dagis idag. då det är minusgrader. men imorgon ska det bli sex grader plus och troligtvis regn. så kanske blir regnsetet imorgon i alla fall. vi får se. som sagt vädret kan vara något helt annat än vad de spått oxå, men med tanke på att det är morgondagen vi pratar om så blir det i alla fall plusgrader.

Dilema.

vet inte riktigt hur jag ska göra imorgon. himla snö. edwin kommer svettas ihjäl i sin overall imorgon. och om jag tar det fodrade regnstället vilket är bra i denna temperatur. men saken är den att när vi var ute i söndags så bara rann det från det setet när vi kom in igen. men samtidigt så snöade det just då. så där står jag mellan valet och kvalet om morgondagens ytterklädesval.

tänkte en tanke om att ta med overallen till dagis. och gå dit i jacka. och lämna overallen på dagis till torsdag. om vi kommer vara ute under de dagarna hemma så har jag täckbyxor och jackan. men kollade in vädret nu. och på onsdag så försvinner nog all snö. och då kommer regnsetet vara bäst och inte overallen.

så återstår att se imorgon hur jag gör. men just nu lutar det åt det fodrade regnsetet i alla fall. sen får vi se vilka skor jag tar. om det blir de fodrade gummistövlarna eller vinterskorna. som sagt. vi märker imorgon och dennes temperatur. och jag är väl medveten om att jag har en son som är väldigt varm av sig. och när de är ute så är han inte stil utan bär och kånkar på massa saker och ting.

I städtagen.

idag satte jag upp resterande julstjärnor och advetnsstakar. dock så bytte jag den i köket till en annan. och tydligen så har min farmor gjort den. lite roligt. sen så åkte alla planerade julgardiner upp. alltså i alla rum utom vårt sovrum. så morgondagen spenderas med att städa ännu mera, och plocka upp alla tomtar. och dekorera med mina julgranskulor :)

medan jag ändå stod och strök så passade jag på att märka lite med namnlapparna jag vann. märkte edwins overall och täckbyxor. resten var redan märkt. tänkte att kläder märker jag eftersom med penna. dock så klumpade jag mig och råkade he stryckjärnet på arken med klisterlappar så tre stycken kommer inte gå att få lös eftersom de nu har trycktsfast mot papperet. så störande. men men. passade även på att lappa ihop edwins täckbyxor och märka skorna med en bläckpenna.

Tävling - Pinkoholics julpaket.


Julkorten fixad.

nu har man fixat så man får hem julkort på lille edwin. vi knäppte lite kort som sagt förrut. så redigerade bilderna, om man nu kan kalla det redegering. beskar dem och tog bort röda ögon. något annat törs jag inte göra ;) skulle vilja kunna. och om man pillar med ett tag kan man säkert. men men. det blev förhoppningsvis bra. kostar 1 krona mer än förra året, för förra årets beställning låg kvar som man kunde kollar på :P kommer visa en bild som det inte blev men gillar den ämdå på ett sätt ;)


Nio fungerade fingrar.

igår när jag gjorde mat. vi gjorde hemmagjord pizza. och hade stoppat in pizzan i ugnen och skulle ta bort allt skräp. så skärde jag mig så klart på ananasburkens aluminimulock. ajj. blev en flik. så blödde från två håll. så ett vanligt plåster skulle inte räcka till.

jag gjorde som jag bruka göra. ta hushållspapper och trycka så jag får stopp på blödningen. och så ringde jag I. om hon var hemma så fick hon komma och plåstra om mig. annars hade jag troligtvis fortfarande ha det dära hushullspapper runt mitt finger. kanske ett nytt då jag hade blött igenom det ett par gånger redan då innan hon kom.

sak samma. I kom. och plåstrade om mitt lilla finger. ringfingret på höger hand. och så uppe vid toppen. så det är inte hela fingret, som tur är. och tänk om det vore pekfingret, då skulle man vara ändå mer handikappad.

kan säga att det känns fortfarande i fingret. men nu mer som en läkprocess. känsla av att det kommer ta ett tag att läka ihop. få se om vi river upp tejpen ikväll och sätter nytt, lär väl ha slutat blöda. så kanske bra att byta ut den blodiga insidan. inte för jag blött igenom. men det får nog min privata sjuksköterska bestämma. hon som är utbildad och allt ;)

Skärp bortblåst.

nu har man dammsugit hela lägenheten. kanske inte så super noga då jag ska storstäda riktigt troligtvis till veckan. men ändå fått bort massa skräp. lite så här helgfint ;)

tänkte ta tag i att knäppa lite julkort på edwin. så man kan skicka in det idag. så på med tomtekläderna och tomtelyktan. sen får jag se hur jag knäpper korten. om jag kommer på nå sätt att få han att sitta stil i alla fall en kort stund :P

Jultävling hos Millah.


Millah har jultävlingar som hon börjat med redan nu. Just denna är nummer fem i ordningen, en aromalampa i smide från Noles.se.


Julkalender - It´s a house


It´s a house har en julkalender med luck öppnig varje dag. ta en titt.


Julkalender 2011 hos Sandriiiee.


Sandriiiee har en julkalender. var med du oxå att tävla om olika priser, detta gör du här.


Julklapp.

jag vet vad edwin skulle vilja ha i julklapp. men han är för liten, tråkigt för han. lea fick av oss en dator nått år hon fyllde år. den älskar edwin att leka med när vi är där. när han ser en i butik gnäller/skriker han och pekar för fullt. att den vill jag ha, typ. men de är oftast från tre år och uppåt, och så massa inlärning med bokstäver, stavning osv. skulle snarare ha en med bara knappar och musik, typ. såsom alla barnleksaker i hans ålder är. även så kostar de en peng. så han får vänta till han kan behärska en sån som kusinen har.

Kakao.

jag och edwin dushade igår. fixade han först, sedan lek. när jag ansåg han var klar. så ropade vi på hans pappa. men edwin var inte klar. så han sa "nää" ställde sig upp och drog för duschdraperiet igen. så jag satt där och skrattade åt han.

jag fortsatte att duscha. efter ett tag kom de in igen. då hade edwin busat lite. han hade tydligen kommit in i vardagsrummet och räckt ut tungan och spottat/fräst. och drog med fingrarna på tungan, såsom han gör när det inte är något han gillar. och det visade sig att han hade smakat kakao. och kan tänka mig att han fick en liten smärre chock när han fick smaken på tungan. för ren kakao är inte gott. så förhoppningsvis har han lärt sig utav det :P


Doar på.

grejade på i vardagsrummet. fick lite ro för ögonen. vårt rum är väl relativ lugnt. kanske lite ordning i bokhyllan, men det kan få stå. det som är kvar är edwins rum, det är hans bokhylla. lite böcker som ligger på som ska in i bokhyllan. sen är det hallen och akvariumet. men det viktigaste är köket. så mycket papper som är där det inte ska vara, typ. skulle ville ha en pärm, eller två. och strukturera upp det. sen är det massa saker på skåpen som inte ska vara där. lite skönt när det är gjort. kommer jag känna mig nöjd. blev faktiskt nöjd över vardagsrummet.

sen så ska alla julsaker upp oxå. i alla fall adventssakerna :P det är roligt. dock så tänkte jag göra det denna vecka. men tror jag inte kommer hinna imorgon. så får ta det till veckan annars. får väl bara byta till ljusstakarna i helgen. sen så får vi se om jag lyckas med resten med edwin i släptåget. inte det roligaste att klättra på en stol då han står och hänger vid fötterna. så får se vad jag är på för humör i helgen, om jag känner för att greja på. annars kan jag likaväl göra det till veckan då det är dagis igen.

Sortering.

vi skulle bara hämta julsakerna och knäppa kort på M´s hjälm. men det slutade med att varenda liten penyl kom ur förrådet för att sedan få komma tillbaka, typ. sorterade och staplade på ett annat sätt. många kartonger är trasiga men tror det löste sig rätt bra ändå.

slängde lite tom kartonger såsom tv-kartongerna osv. tycker att det är dumt att spara de nu. har tänk om på den saken. när vi väl ska flytta nästa gång så kan man flytta dem bak i baksätet. inte svårare än så.

totalt blev det en visit i förrådet på två timmar. lite prylar som vi knäppte kort på som ska säljas. men inte mycket blev det. såg att det är mest "skit" man har. som man inte vill sälja, inget värde. men ändå saker man vill ha kvar. saker som betyder för en, personliga saker.

Natusan bedtime bath & oil.

Nu är jag buzzat Natusan bedtime bath & oil. och jag tycker det har varit bra produkter. luktar gott och länge. en doft av lavender, som ska lugna. vilket är bra innan sängdax. dock så badar vi oftast på morgon. så jag vet inte riktigt om det lugnar vår lille vilde ;) men lukta gott gör det i alla fall. och det till och med dagen efter. sitter i länge.

dock så tyckte jag det var lite svårt att lokalisera vad den flaskan som heter bath var till för. trodde först att det var en slags lotion för det står att det ska massera in. men testade på min hand innan vi använde den första gången och där uteslöt jag den teorin om att det var en lotion. snarare en duschkräm.Händelselös dag.

undra vad man ska hitta på idag då?? har inga ideér alls. M jobbar, skulle jag tro eftersom han skulle jobba i helgen. men skulle behöva köpa ett par vinterskor till edwin. han är liksom utan såndana. och om snön nu kommer på söndag och känner för att stannar, vilket jag inte tror. så blir det lite blött och kallt med gympaskor. han har sina fodrade gummistövlar på dagis. vilket duger så länge det inte blir super kallt eller snö. det ska ju hålla bort vättan eftersom det är gummistövlar. men det kommer ändå bli kallt om foten, vid snö alltså.

men det står på helgens agenda. får se om det görs idag eller någon annan dag i en snar framtid.

testade kläderna på edwin igår i alla fall. dels tomtedräkten, och den passade fint. som sagt lite stor men inte för klumpigt stor. sen så testade jag även skjortan med byxorna och slipsen till och det blev perfekt. så nu är edwins juloutfit klar oxå. bara vad jag ska ha på mig. men jag rotar fram nånting ur garderoben. sen så måste det funderas vad det ska ha på oss dagen innan oxå. men det löser sig. är ett tag kvar, om man säger så ;)

Väder.

nu kommer det dära regnet. som först skulle vara snö. men nu skjuter vi upp snön med lite regn. vilket i min mening är bättre. vill inte ha snö, är inte redo än ;) det enda är att detta regn som kommer nu kommer bli väldigt halt, till och med de som kör bil nu får underkylt på sina håll.

snön kommer nu dyka upp på söndag. dock så massa slask. snö-blandat-regn. låter väl trevligt. den kommer även komma under plusgrader. så jag vet inte riktigt det hära med snö. vänta en stund till så är jag nöjd.

men som sagt. väder leker sitt egna liv. och ingen kan säga så här är det och kommer vara! och ju längre fram man kollar i framtiden desto mer ostadigt blir prognosen. ni ska bara veta de matematiska formlerna, som vi har behandlat för detta. kanske ska säga de fysiska, då det är mer fysik. men måste ändå ha läst mattekursen för att läsa fysikkursen. så både fysiken och matten behandlar detta. väldigt komplext, kanske inte så komplex såsom de komplexasiffrorna. men ju längre in i framtiden du går desto fler varriabler dyker upp, och de är beroende av varandra, och uträkningarna är inte att leka med. tror det bara går att räkna ut till tredje graden eller något, vilket inte är långt i vädersamanhang. nu minns jag inte riktigt just vad metoden hette då vi bahandlade detta under mitt första år? eller om det var det andra året? så jaa, men om nån är intresserad vilket jag inte tror. så kan jag rota fram både böcker och anteckningar och förklara med lite mer andra termer. men både x och y är involverad, och sen massa mer ju längre upp man går. men finns som sagt inte lösningar så långt upp.

det är kanske det man ska bli geni! ska då satsa på ett pedagogiskt geni. då jag ogillar de som inte är pedagogiskt och inte kan anpassa sig till den nivån de lär ut till, eller förklarar till. men nu spårade jag ut liiite grana bara ;) var regnet jag skrev om som nu slutat. och att snö vill jag inte ha än, om jag får önska.


Brandröks doft.

har man fått ringa 112 för tredje gången, kanske fjärde om man räknar med den gången jag gav telefonluren till I :P gillar inte att ringa dit då det inte är akut.

martin kom hem och sa att det luktade skumt/brandrök i trappen. när han var klar hemma och skulle gå igen. så ropade han på mig och ville att jag skulle lukta. och jag tyckte då att det luktade oxå men ingen rök för det kollade jag efter. skickade martin till framsideporten och kolla, men inget.

sen kunde jag inte släppa det riktigt. för tänk om det verkligen bran. skulle man aldrig få ur sitt samvete. så med en spark i baken utav E på fejjan så ringde jag. en trevlig person i luren. sade som det var. hon tog mitt nummer och sa att jag skulle ringa om det blev värre, typ mer lukt i lägenheten eller massa rök. hon skulle ringa befället och rådfråga. jag hörde liksom ingen brandvarnare heller.

så efter en liten stund ringde befället himself upp mig. frågade frågor. så jag sprang ut och kollade med han i luren. sprang upp någon våning och kollade, och sniffade. kände mig som en hund :P hittade en dörr öppen, med typ fem soppåsar utanför dörren. stod framför dörren en stund med han i luren tänkte att det var nån som reagerade att jag var där. var ändå en etta. knackade. men inget svar. fick order om att röken sprider sig uppåt, vilket jag vet. har ändå bott på landet, i hus som det eldades med just ved. så känner skillnad på rök och rök.

sak samma. gick upp en våning till, alltså ovanför där dörren var öppen och tyckte det inte luktade något mer. så sprang nerför trapporna istället. och avslutade samtalet medan med befället. han sa att jag skulle lukta och kolla efter rök, eller hur man säger om en halv timme. om det då var förvärrat skulle jag ringa igen. om inget hände påvägen.

och jag har nu kollat efter det gått en halv timme. till och med lite till. och det luktar stort sett ingenting. så MIN teori är att människan i den dära ettan glömt något på plattan eller i micron. och öppnat dörren för att vädra. och varför då inte öppna fönstret är för mig en gåta? fast samtidigt gick jag inte in i lägenheten mer än ett steg för att känna lukten, och den lukt jag kände var här-bor-det-en-gamling. så kan mycket möjligt vara något fönster öppet. men varför lämna dörren öppen?? och verkade som ingen var där.. konstigt.


Julklappsshopping.

idag har jag och edwin varit på stan med I. shopade julklappar. så nu är jag klar med någon till. och även börjat åt edwin från M´s mormor, dock bara två saker jag hittade som han bara MÅSTE ha. super snygga byxor på hm. fanns med både med blixten från bilar och med musse. men jag valde spindelmannen. och det mest för att trycket var mest framträdande på den. svart/gråa byxor med spindelmannen på, längst ner efter benet. den med bilarna på var liksom röda byxor med rött tryck. blev liksom lite dolt på ett sätt. sak samma. trycket var även lite luddigt eller hur man säger. sen tröjan han får i julklapp är med de sju dvärgarna på. oxå en sak som jag såg som jag bara tyckte att det ska han ha :P

så nu får julklappsshopping till edwin stanna av. måste kolla om det är något han behöver mer än kläder. fundera på en till målarbok. några bondgårdsdjur. och så kom jag på något mer som jag nu glömt bort, säkert inget viktigt :P men ska köpa klart till alla andra först. dock så är jag väl klar med de mesta. men tanken slog mig idag när jag kollade på stan att jag helt glömt bort lea, och det är väl för hon fyllde år igår. så nu får man "börja om" med henne.

sen köpte jag en cool skjorta till edwin som han ska ha på sig på jul. dock så köpte jag den i 92 så kan vara lite stor. men han har ett par skjortor i 86, som inte passar ihop de byxor jag hade tänkt. i alla fall en snygg skjorta. med slips till. dock så ska jag ta en annan slips som han har, den passar bättre till stilen :P dock så satt det ingen slips på den skjortan som jag tog. så sade till i kassan så sprang hon iväg och kollade, och tog en slips från en annan. jag tycker om jag ska betala för skjortan så ska jag ha med slipsen oavsett om jag ska använda den eller ej.

sen så köpte jag en tomtedräkt till edwin. valde en i 98/104. som han då förhoppningsvis kan använda nästa år oxå. ska testa den på han och se om det ser jätte tokigt ut nu eller hur det blir. sen en tomtelykta oxå. det måste ju en tomte ha. så nu ska jag testa det på edwin. sen är vi klara för att ta massa kort till framtida julkort. kanske inte knäppa i kväll, kanske möjligt testa.

Pigg.

jag sa ju det att jag skulle sova bort alltehopa ;)

Bingolotto.

och ingen vinst på bingolotto. var ett nummer från två miljoner. tycker de kunde vara generösa och ge mig det. skulle man kunna leva länge på. dock så skulle jag spara. betala av det himla csn-lånet. och kanske unna sig någon pryl eller något. kanske köpa ett hus? drömma får man :) det är inte förbjudet ;)

Konstig känsla.

har liksom känt mig konstig i kroppen idag. men liksom bara nått som kommer och försvinner igen. började redan igår med typ halsbränna men ändå inte. reste mig upp ur soffan och fick världens attack. var milimeter från att spy. stod och höll mig. satte upp håret på fall. och öppnade toalocket. gick väl över sakta med säkert. men kände ändå av det ett par timmar efteråt. tänkte att kanske maten jag åt, eller delar av den. men tror inte det då den var rätt så nylagad.

imorse vaknade jag konstig. men tog mig upp. edwin på dagis. jag tvättar. och som sagt känt mig halv konstig. ömma till i bröstet lite nu och då. som man får en smäll på det. men tänkt att det kanske är ägglossningsdax eller något. man får ju ändå sånt fast man har en sån "fin" spiral som jag har fast man inte blöder något. vad jag har läst och förstått.

och när jag kom hem från kalaset. så började jag känna mig sämre och sämre. nu låter det som att det är jätte illa, men det är det inte. det eskallerade i lite huvudvärk och ett allmänt illamående, som jag kan få när jag inte ätit dåligt under dagen. om jag ska erkänna så har jag ätit frukost idag som bestod av oboy och hårdbrödmacka, och så en tårtbit, muffins och cola på kalaset. det är vad jag har ätit. tillräckligt mycket kalorier, om inte för mycket.. men för lite näring. och det bruka kunna märkas på diverse sätt. och inte som hunger, eftersom jag inte känner det på samma sätt som alla andra. lite svårt att förklara, men min hunger förr i tiden typ som barn är inte samma sak som idag. och det "tackar" vi att jag slutade äta lunch på skolan i årskurs sex. hur jag lyckades göra bra resultat i skolan är för mig en obegriplig historia. men det funkade. kan även ignorera det jag känner som hungerkänsla, och efter ett tag försvinner det spårlöst.

men sak samma, inte det jag skulle berätta. satt med gosfilten i soffan, som alltid. och så edwin. började känna i ögonen men inte lika extremt som det bruka bli med feber. skulle kliva upp och borsta tänderna på lillen, som man för övrigt inte får borsta tänderna på. så började jag tokfrysa. tog febern på mig själv medan jag väntade. och se där. precis feber. så därför jag inte kände så extremt på ögonen, än så länge.

så där är den konstiga känslan i kroppen. likadant i våras/sommras, då jag hade feber sist. så ska snart ta en alvedon eller två och förflytta mig till sovrummet. och hoppas det inte blir värre. gruva mig på hur kall sängen är. brrr.

Ska på stan imorgon med I, och så edwin. så hoppas det bara är detta lilla, vilket jag klarar av. vill ju shopa. dock julklappar och en tomtedräckt till edwin. att det går över under natten. vilket jag tror.

så god natt alla sammans.


Bingolotto.

undra om man kanske ska ta och köpa sig en bingolott till kvällen. såg nu att programmet är två timmar och på fyran. nått om att de firar 20 år, så alla gamla programledare kommer. och vem vill liksom missa loket? ;) ska nog se till så jag sitter med en lott. kollade och det var inte så mycket på tv´n i övrigt. kanske på tlc, men det kan man offra för en kväll.

så ska se till så jag får tag i en lott till kvällen. och sedan se till så jag är hemma till klockan åtta. har tvättstuga nu. sedan när den är klar ska jag hämta edwin. och gå till lea som fyller år idag.

Längtar efter att baka.

längtar till att få baka massa inför julen. göra lussebullar. ska nog inte göra vanliga tradionella utan någon varriant, som ser ut som vanliga bullar med pärlsocker och "fyllning" var något med vanilj, tror jag. sen att göra pepparkakor. få se om edwin hjälper mig detta år eller om han kommer riva köket medan. ska nog göra ett eget hus oxå iår. måste bara få till någon mall av något slag så det blir lika höga väggar osv. sen så ska det tillverkas godis. dels med L, och sen så ska jag göra själv. kanske inte lika många olika sorter som förra året. men ett par i alla fall. är sugen på något med nougat. och sen något med nutella. men får väl se vad jag kommer att komma ihåg. är även sugen på att göra knäck iår. och jag vill ha min knäck utan mandel och inte så hård.

inte för jag längtar efter julen. utan dess stök innan. som sagt bakning. fixa fint. handla julklappar (kanske inte betala dem) osv.

ska nog försöka strukturera upp det hela inom en snar framtid. när man kan göra vad osv. sen om man håller "planeringen" är en helt annan sak ;) ska väl träffa M´s släkt hemma hos oss dagen innan julafton. spela bingolotto. och göra någon mat. så vi ska väl bestämma vad som ska ätas oxå. jag vet att jag vill göra vitchokladpannacotta i alla fall, en anledning till att göra det ;) sen fanns det förslag på mat, så får väl se vad det blir. är rätt länge ändå kvar till julen :P

Busunge.

Nu vet jag i alla fall att jag inte ska göra köttfärsbiffar något mer. i alla fall inte de gånger bara jag och edwin är hemma. jag tror under den tiden jag gjorde mat så har han gjort tre hundra bus/hyss.

från början skulle han hjälpa till. men hjälpa till i hans mening är mer vara ivägen och "förstöra" i min mening. inte för det gjorde så jätte mycket. visste vad han gjorde i alla fall och var nära mig. men ett par otyg hann han med. leka med disken osv.

sen försvann hann. hans tanke gick väl i de banor "jag ska tvätta händerna". jag tyckte att det var tyst för länge. så när jag fick tillfälle så gick jag och kolla. då står han på en pall inne på toan. över handfatet. med tandkrämlocket till hans tandkräm och själva tandkrämen hade han i andra handen och i munen. kan säga att tandkrämstuben är tom. förhoppningsvis kan jag krama ut lite till tandborstningen ikväll. morgondagens morgon får vi hoppa över. om det nu inte kommer räcka.

sen lekte han med ena läsaren till xboxet. så jag vet inte men den kan fått sig en törn. hoppas den klarade sig. törs inte riktigt testa. i alla fall inte medan han är vaken. sen hade han slagit igång wii't. tagit ut nhl-skivan ur själva xboxet. pillat på datorn. och när jag kommer in och säger till han så stänger han av datorn. han hade även pillat på ett wii-fodral som låg i olika delar, inte trasigt men ni förstår.

jaa, så höll det på. en ny grej varje gång jag hittade han någonstans. och kan säga att det blir ett par gånger på nästan två timmar. ända gången han satt stil var när han hade varit i skafferiet och rotat fram en russin-ask som han då fick. då satt han lugnt framför tv´n och kollade på den, och åt russin och poade på med dess ask.

Mat-sovfronten.

på både mat och sovfronten har det varit cool lungt med i helgen. som sagt lite grin i fredags men inget nämnvärt. lördags var det inget liksom söndagen. så hoppas det håller på i den stilen. får se om det ändras på tisdag-torsdag så det är dagis. för om det är skrik då på kvällarna vet jag i alla fall vad det beror. och får då börja fundera på om han ska få sova middag på dagis eller inte. men som sagt får se resterande dagar i veckan.

men som sagt matfronten har oxå sett bra ut. bortsett från idag! fredag åt han som sagt mycket, nog mer korv än vad jag åt. lördagen år vi pizza och kusin var oxå där så edwin fick några bitar av henne. och han åt tre pizzaslice, vilket var mer än vad kusin åt vid tillfälle. inte för att gemföra men ändå. och på söndagen åt han pankaka hos farmorn och där åt han tre och en halv pankaka utan problem.

men idag. då åt han upp moset, och lite grönsaker. så blir välling en halv timme innan sänggående. lite synd om han om han inte tyckte om maten då det blir exakt samma imorgon. dock så tror jag inte ens att han smakade på köttfärsbiffen. så min teori sprack på den fronten. och teorin om tänder stärktes. så får väl se vad som händer och sker.

Egna köttfärsbiffar.

idag så ska jag testa göra egna köttfärsbiffar. sen så ska jag göra såsom mamma bruka. lök och svamp som man steker, slår på grädde och sedan över de redan färdig stekta biffarna. blir nog muma. dock så vet jag inte om vi har lingonsylt hemma, men det är strunt samma. och sen till det ska det göras egen potatismos. känner att jag hellre gör det en kokt potatis då det är lättare att äta för edwin.

Kreativ.

Nu har jag tillverkat en egen tavla till edwin. känner mig kreativ. dock så har jag haft en plan länge hur den ska se ut osv. men köpte som sagt ramar igår så då flöd kreativiteten idag. och igår för den delen. men igår ramade jag bara in lite sakerm, och slog in lite julklappar. och idag gjorde jag en egen tavla.

edwin har haft en bil. eller snarare en cementblandare som gått i två delar. så jag tog den ena delen. framdelen. som jag har skurit till, så det blev en jämn och fin kant. sedan limade jag fast den på ett papper som jag hade satt fast i ramen. så lätt att göra och fint blev det.. nu ska det bara torka. sen hoppas jag på att limmet orka hålla fast förarhytten ;) lär väl komma bild lite senare på hur det blev.

så just nu funderar jag på vad jag ska göra med den andra ramen eftersom jag köpte två-pack. tror jag nästan ska göra samma sak men med bakdelen. om jag nu hittar bakdelen. kan hända att den slängdes. annars kanske man kan ta nån annan leksak? får väl se vad jag får för idéer.

känner fortfarande att den kreativa delen behöver mättas. så sätter väl mig ner med mitt korsstygn. är väl bäst att passa på när man känner sig kreativ. eller så skriva nån lista på julklappar, det skulle oxå behövas men ingen stress.

Första julklappen inslagen.

Jag må säga att jag är väldigt tidig iår med det hära med julklappar. är redan färdig med två stycken (1 vuxen & 1 barn). halv klar med tre (3 barn). vet vad jag troligtvis ska köpa till en (1 barn) plus de jag är halv klara med. sen är det två som jag inte har nån anning om (2 vuxna). och så handling till edwin (1 barn) och han har det väl börjas med men bara lite små saker såsom kritor, och en billig ficklampa. men ska jag köpa till han från hans gammel mormor oxå (och enligt mig är hans gammel mormor M's mormor) så det gäller komma på flera bra idéer. har ett par. mer än kläder då.

hade lite julklapps shopping idag. "råkade" gå in i en barnenshus outlet. det skulle jag inte ha gjort. ut kom jag med tre julklappar. dock så gör det inte så jag blev klar med någon, bara påbörjad. Men måste bland annat köpa en såndär påse man skickar saker i. så jag vet hur "stora" saker jag kan skicka. sen så måste jag elda mer ljus ;) behöver minst tre t-ljus förpackningar till :P men det kommer jag snart upp i. så det är nog lugnt på den fronten. är långt kvar tills jul.

sen slog det mig en tanke. när fixar man med årets julkort? jag vet att det är för tidigt än men nog bra att ha det i bakhuvudet. så det inte glöms bort. sen var det hära med lilleman ska vara klädd till på lucia. hade senast idag en diskussion i ämnet. skulle vara "finast" som tomte. men saken är den att jag har ett lucianattlinne. så fall är det bara till att köpa en struthatt och en stjärnpinne. vi får se hur det går med den saken. är som sagt långt kvar än.


Handlingsplan.

idag blir det förhoppningsvis en birstasväng. vill få det gjort med att köpa ramar till korten. i alla fall de som ska ges bort och de som ska sättas upp här hemma. sen så ska jag göra en egen tavla till edwin. han har en leksak som gick i två delar. så tänkte fixa till ena kanten på ena delen och sätta fast, och så med ram. blir det liksom en 3D-tavla. vilket nog blir väldigt coolt.

sen så ska jag kolla på lappar man lagar typ täckbyxor med. fick ett par svarat täckbyxor av syrran, till edwin. och sömmen på båda benen har börjat gått upp. så tänkte laga och se om det håller ihop denna vinter. om det gör det så blev det väldigt billga täckbyxor ;)

sen så fyller lea år i veckan som kommer. så borde nog inhandla någon form av present till henne oxå. har mina planer på vad jag ska köpa. men måste kolla upp så det inte krockar med något annat. men tror det ska vara lugnt. kommer bli så kul att gå in i en leksaksbutik med edwin. kommer inte få ut han utan protester. men lite roligt ändå att se hur stora hans ögon blir.

Kliv framåt.

idag tog vi ytterligare ett kliv framåt. för det första åt han som en häst vid middagen. jag gjorde korv i ugnen, med nån typ smet på. och så egen potatismos och grönsaksbiten blev det majs. tog inte så mycket klet utan en korvbit och lite mos. och så majs. och så inte så stor portion då han ändå inte kommer äta upp det, trodde jag..

först åt han bara korv och majs. så gav han mer korv. då jag ansåg att det är väl bättre få i sig det än inget alls. han åt upp den andra biten oxå utan problem. då började han peta i sig moset. frågade om han ville ha mer och fick ett positivt svar. så hämtade mer korv och mos, och så majs. och den korvbiten åt han oxå upp. så gav han ytterligare en bit och lite majs. men allt det åt han inte upp. så lillmagen blev mätt. så hoppas det blir lika lyckat vid morgondagens middag.

och sänggående. blev han tjurig innan han kom ner i sin säng. och skrek/grinade i två minuter. innan han stod tyst i sin sång och kollade på mig som satt i vardagsrummet. tände lampan i taket. och lade sig ner. när jag gick in typ 8 min senare så hade han lagt sig ner på sin kudde och somnat. så förhoppningsvis håller även detta i sig.

men jag räknar med bakåt steg vad gäller både mat och sov. men hålla tummarna kan man alltid göra ;)

Korten.

idag kom dagiskorten. alltså i pappersformat, eller hur man säger ;) så nu blev jag tok sugen på att åka ut till ikea och köpa ramar.

Framsteg.

igår gjorde edwin framsteg i alla fall. skrek och grinade endast i 10 min. sen stod han upp ett tag och kollade på mig. till slut så lade han sig ner och kollade istället och somnade då så klart. få se om det går ännu fortare ikväll. i alla fall utan något grin.

Promlematik.

har en pojke som inte vill äta någon middag och otroligt svårt att somna på kvällarna. det med maten har väl börjat för ett tag sedan. till och med mamma sade till att han åt lite. petar och leker. ungefär. och idag gick nog ingenting alls ner. men det gäller än så länge bara middagen. på dagis står det fortfarande att han äter bra. så det är väl tur.

och sova i sin säng. är en historia för sig själv. igår kväll tog jag upp han och han var uppe med mig tills jag gick och lade mig. så han fick sova i vår säng. vi vaknade av att han for i golvet. så lade han i sin egen säng då, och då sov han.

men igår tänkte jag att jag ska inte ta upp han. vilket jag inte gjorde. gick in ett par gånger och serverade nappen. han grinade konstant i 50 min. när det blev tyst satt han upp och sov, lutade huvudet mot spjälorna/sängen. hade en fot och en hand ut genom spjälorna, och utan napp. så lät han sitta så en liten stund så han somnade riktigt. sedan lade jag ner han på kudden. men då blev det liv igen. men då mer i sömnen. så stoppade in nappen så blev det tyst och skönt.

så frågan är hur det kommer gå till kvällen?

Hemma.

nu är jag på hemmaplan igen. eller varit det i 1 & ½ timme. men ändå. nu har jag i alla fall försökt samla kraft till att packa upp väskan. mer än alla flaskor jag köpt. det andra måste ju oxå packas upp, suck. men likabra nu istället för imorgon. så står edwins väska på tur. för den orkar jag verkligen inte nu. och speciellt eftersom han sover som en kratta för tillfället. han vakna och skrek så har väl suttit med mig i soffan en bra stund, närmare en timme i alla fall.

nu packa upp. sen sova.


Konstig dag.

inte min dag idag.

det dära med radera kort på kameran. testade en annan usb-port på bärbara. vilket fungerade. kunde ladda över korten. sen och sen börja radera. men efter ett tag i raderingen hänger sig datorn. och jag slår gång den igen och testar igen. samma sak.

så sätter mig med stationära och raderar. vill liksom ha de "bästa" korten kvar på kameran så man kan kolla på. men efter ett tag dör kameran. så letar fram minneskortläsaren och dess sladd. vilket inte var det lättaste. stoppar in den och minneskortet. och det fungerar typ inte. startar om datorn. samma sak.

kom på idéen med den gamla kameran. hämtar den. stoppar in den i datorn med sladden till den nya kameran eftersom jag inte hittar sladden till den gamla datorn. men då finns det inga betterier till den gamla kameran. så rota fram betterier, två stycken som är likadana. var inte det lättaste. och frustationen växte att inget vill funka som jag vill. speciellt när man har bråttom och är stressad.

ploppar in de nya batterierna i kameran och kopplar in i datorn. men då känner inte datorn av att det är en kamera som är instoppad så kameran går igång och vill knäppa kort. så börjar jakten på sladden till den gamla kameran. fann den efter mycket om och men. på helt fel ställe. pluggar in kameran och allt funkar för en gångsskull som det ska.

dock hann jag inte klart för vi blev tvungen att åka på kalas. så fick fortsätta när jag kom hem och det fungerade oxå felfritt.

men är mer saker som gått i skogen på första försöket idag. så som när jag tog på mig bh'n. tog en potatis ur skålen osv. helt fel för många gånger. så otroligt skönt att dagen snart är över. och hoppas på en mycket bättre dag imorgon som kommer gå smidigare.

Färdigt packat.

nu är det packat och klart. bara typ neccesär och sådana saker kvar. och allt det ligger på skötbordet. så bara fösa ihop det och i väskan imorgon efter jag gjort mig klar. sen är det laddarna oxå som ska ner i väskan eftersom mobil och kamera ska ladda inatt. och till handväskan ska det tillsättas en dricka, mobil och kameran. känns som den är packad till bristningsgränsen. men som alltid kommer jag tömma ut hälften i hytten. eftersom det är mer bussaker i väskan.

Suck.

jaha. lyckades få in korten på datorn. kom på inatt att kanske testa en annan usb-port. och när jag sitter och raderar kort på kameran hänger sig datorn igen. två gånger. sen ger jag upp. så nu väntar jag på att den stationära ska bli ledig så jag kan radera kort på kameran. det bör göras innan vi åker.

dagens planer ser ut som följande. tömma kameran på kort, packa åt lilleman, åka till liden på kalas och även bli bjuden på middag hos pappsen. hem och lämna edwin och hans packning hos mamma. sen ska jag duscha och packa åt mig själv. ställa klocka så jag vaknar imorgonbitti.

Låser sig.

alltså den hära datorn. blir tokig på den. har nu gett upp. försökt få in korten på den bärbara. men datorn total låser sig. så bara trycka på knappen och börja om. och olika ställen hänger den sig på. så störande. fyra gånger. sen gav jag upp.

har redan korten på den stationära och min hårddisk. men ska radera massa på kameran, eftersom den är proppfull med kort som behövs ta bort. och så vill jag ha de "bästa" på den bärbara då jag för tillfället använder den mest.

men som sagt. den hänger sig jämnt. får testa imorgon igen. annars får den bärbara vara utan kort. och får koppla in kameran i den stationära igen för att radera.

Halvvägs.

nu har jag i alla fall kommit "halvvägs" med att tömma kameran i alla fall. och det vill säga plockat fram kabeln :P sen kom jag på batteri på den. men tror nog att jag vill ladda den natten till måndag. så får hoppas att det räcker imorgon. eller så får jag snällt lämna den hemma. har ju ändå mobilerna om vi vill knäppa kort imorgon. så får kameran ligga oladdad hemma. men nu kan det hända att det finns batteri kvar oxå. är mycket möjligt.

och så har jag plockat fram edwins säng. medan jag ändå var i det skåpet och fixade kattmat i burken. så nu har kissarna det påfyllt oxå. så nu är det bara att påminna M om att katterna ska ha mat och vatten ;) är liksom en vana att jag gör det. kollar alltid på kattskålarna när jag är i köket. om det börja bli tomt fyller jag på. och om vi ska nånstans kollar jag oxå om det finns tillräckligt med mat i deras skålar, och vatten bytts i alla fall två gånger per dag. kan bli mer oxå.

Dumburken.

undra vad det är för något bra på dumburken ikväll då. hoppas på någon bra film på filmkanalerna. finns ju så många av dem så nån borde väl visa någon bra film. hoppas på det i alla fall ;)

fick mitt älskade tacos till middag idag. så nu rullar man fram :P även så handlade vi över 200 kr så fick gratis godis. men om jag visste att det skulle bli över 200 kr så skulle jag plockat mer. blev typ bara 300 gr. kunde lätt ha fått i mer i påsen, så det blev ett kilo. vilket man fick gratis.

handlade även till bussturen. dock glömde jag handla någon frukt. så får se om jag hinner springa in på affären på stan på måndag innan bussen går från navet. annars är det inte hela världen om jag inte får med mig någon heller. då jag inte bruka ha med frukt. men tänkte nu eftersom vi kommer äta senare.

så kvällensplaner är typ att ta det lugnt. edwin är små gnällig för han har inte sovit något idag. vilket jag kom på när vi gjorde mat. så nu får det vara. får roa han på någotvis. sen så ska jag tömma kameran på kort. så jag slipper göra det imorgon. kanske testa min outfit för resedagen, och bestämma vilka "busskläder". så det bara är för imorgon att stoppa ner allt i en väska. men vi får väl se, vad som händer och fötter.

Dagens planer.

idag händer inte så mycket. se över packning åt både mig och lilleman, då han ska sova hos sin mormor från söndag till tisdag. och jag själv ska ju som sagt på kryssning ;) och så måste jag skicka en beställning på dagiskorten. så det blir gjort innan vi åker imorgon.

måste handla "matsäck" till bussen på måndag i alla fall. rättare sagt är väl nödvändigheter, eller hur man ska kunna formulera sig ;) en godispåse, dricka, tuggumi, och en korsordstidning. dock så kommer jag inte lösa några korsord på bussen, tror jag. finns då en risk för åkskjuka. men väldigt bra att ha med en. sen så kommer vi nog äta bufféen sent, så kanske nån frukt eller något sånt behövs.Hosta.

uscha. vilken hosta lilleman har. och ändå tycker jag den har blivit bättre. hostar inte alla lika mycket. och snorigheten och täpptheten är oxå bättre.

men ändå. så hostade han så han spydde för ett tag sedan. ändå hade han fått hostmedicin. och det alldeles nyss, så den hade väl inte börjat verkat, antar jag.. och så tror jag att han fick något som sätte sig och irreterade sig i halsen. så det var bara ett faktum. han fick vatten i väntan på att rengöras och sen har det varit bra. full fart på han, som alltid.


edwin och pumpan, förra helgen.


Borta.

nu är byrån borta. så skönt. nu är det bara paketeringen från den gamla som ska ut. men det kan vi ta lite senare..

Annonsering.

idag hoppas jag den dära byrån försvinner. kommer liksom inte ut med vagnen såsom det ser ut nu. inte för jag använder den så ofta. men när jag vill använda den ska den kunna komma ut oxå ;)

den som först sade skulle ha den. fick förhinder. det "roliga" i det hela är att jag mailade först vid halv sex, men när klockan passerade halv sju, letade jag fram ett nummer och smsade. då fick jag reda på förhinder. man kan tycka att den borde hört av sig innan då vi "bestämde" fyra, eller strax efter. så fick lägga ut den igen. och inget napp. så lade ut den på en annan sida som som har de andra gruppernas medlemar tillsammans. så alltså en större grupp. och där fick jag napp nästintill på en gång. och den människan kunde hämta den på en gång. men eftersom klockan var så mycket var M påväg till sängen. så vi bestämde halv elva nu på förmiddagen.

och under natten har jag fått massa napp. två mail, varav en av de har mailat två gånger. men känner att jag vill inte läsa de förrän byrån är borta, dvs att den blir hämtad nu. annars får försten utav de hämta den nu! och jag vill inte ta bort annonserna förrän den är hämtad.


byrån som ska bort


Grejning.

grejar och fixar. mycket små grejor att göra idag. håller just nu på med tvättstugan. och bädda edwins säng. för att sedan röja edwins rum på leksaker. så man får ihop en byrå därinne. och även tömma hans nuvarande byrå och lägga allt det i hans säng. så jag kan torka lådorna och sånt på den gamla. för den har jag skänkt bort. ska hämtas lite senare idag. sen så måste jag komma ihåg att beställa dagiskorten på lilleman. kände att jag blev tvungen att vila över natten på den fronten. så man har bestämmt sig riktigt.

Dagiskort.

som jag längtat efter dagens post. koden till dagiskorten kom. så nu ska man bara skicka iväg en beställning. fina kort på lilleman och även några blivande julklappar. redan nu längtar jag till korten kommr fast jag inte ens beställt dem. måste gå igenom allt igen så man inte missar något. kom på alldeles nu att jag hade räknat fel så jag "slipper" beställa extra för det räcker ändå i samma storlek.. tur för min plånbok ;)

Husfruar.

mehh. hade man längtat till husfruarna och så är det inge ikväll. och när jag såg det kom jag även ihåg att de sa det förra veckan på tv´n. så blir väl en tidig kväll. om det inte är något bra på tlc. bara älskar den kanalen. men först blir det hockey som vi nu kollar på, och en bra stund till..

Ny byrå åt lilleman.

nu ska edwin få en ny byrå. är så otroligt less på att inte kunna stänga hans lådor. måste trixa och ha sig för att den ska gå igen riktigt. och den byrån han har. har jag haft sen århundraden, typ.. den lär vara typ 20 år i alla fall. så det går att laga, vilket jag gjort x antal gånger. men efter tag blir det samma gamla visa igen. så nu är jag otroligt less på det. så nu ska han få en likadan som hans mamma och pappa har. så alla får en varsin :P kommer bli bra. mycket djupare lådor oxå än på den han har nu.

vad vi hittar på med den gamla vet jag inte. åker väl troligtvis ner i soporna. ska bli skönt att bli av med. och roligt att få in nått nytt. dock så tror jag att den nya kommer vara en aning högre. men det gör inte så mycket. mer plats med kläderna :P slipper man pressa.


malmbyrå med fyra lådor


(bild lånad från ikea.se)


Nytt.

Nu har de gjort om på dagis. bytt lite personal eller vad man säger. inte för att det var dåligt innan. tydligen måste det vara en förskollärare på varje avdelning, och det har det tydligen inte varit förrut. så en ny är anställd, som inte hamnade på edwins avdelning. så på edwins avdelning är det bara en "ny" hon jobbade innan på den andra småbarnsavdelningen. så hon är inte helt ny. så det är 3/4 gamla. motför på den andra småbarnsavdelningen då det är 1/3 gamla. edwins ena fröken, den sista fjärdedelen hamnade som "ny" på andra småavdelningen. så henne kommer edwin få träffa ute och när de hittar på något med den andra småavdelningen.

så idag var det den "ny" på edwins avdelning som tog emot han och det gick väl inte så super bra. han ville inte at hon tog på han. ryckte tillbaka sin hand osv. och gömde sig mer bakom mig. men tur som är, eller hur man säger, så började en gamal personal precis. så hon tog edwin med sig till fönstret där vi vinkade.

så ska bli spännande och se hur detta kommer sluta. inte för jag tror det kommer bli nå knas. men antar att redan imorgon kommer denna "nya" tjejen blivit accepterad av lilleman. och så var det en ny-gamal tjej där idag som kommer jobba varannan vecka. så detta kommer nog gå bra. har ändå kvar mina favvo-personal. och den andra som var bra hamnar inte så långt bort :P


RSS 2.0