"Skitkul"

har även idag varit ute. så skönt att vara ute då solen värmer. svettas till och med i fleeceajckan, och då har jag bara en t-shirt under. mindra roligt för en granne vi har som oxå bor på markplan. I ringde och frågade om det lät i våra rör, vilket det inte gjorde. jag och edwin var påväg ut. och när vi kom ut såg jag en lastbil med "slangar" in till köket längst ner i deras port.

efter en stund ute kom grannen som bor där och sa att det var "skitkul". och jag frågade vad som hänt. och då var det så att om någon granne använde vatten så kom det upp i dennes kök. de hade spolat i rören i 30 min inget hände. och där rören är i källaren är det låst. så hon var på jakt att få tag i vice ordförande, som troligtvis då har nyckeln in dit.

så efter en timme till, typ. så spolade de i källaren. tror även i brunen på utsidan innan de bagav sig in i källaren. så hoppas grannen klarar sig utan vattenskador osv. man kan väl ändå säga att tur den var hemma, så märkte problemet. fast vem vet det kan ha uppstått igår och granen kom hem idag. men det tror jag ändå inte. skulle det vara mer bilar häromkring.

och så såg jag en "rolig" sak. någon/några som flyttar i våran trapp, eller i alla fall flyttar lite möbler. om man lägger tanken på hur mycket saker som flyttades, ett litet bord, en tavla, plastpåse och någon hutch-liknande-sak. så bilen var inte ens full. men sak samma. det var tre personer. två bar. och den tredje bar en ölburk vilket han drack ur och en plastpåse i andra handen. vilket han hade när han gick in genom porten oxå. så man kan undra om han bara var moralisktstöd eller vad som stod på... blev lite fundersam och skrattade åt saken i alla fall.

Sista april.

skulle helst av allt vilja åka upp till släkten på sista april. inte för det skulle göra så mycket att bara vara hemma. men alltid kul att träffa släkten och så har man en majbrasa att gå till. känns inte riktigt som om jag vill gå ner till den som bruka kunna vara här på planen. min käre M jobbar natt så det är där kruxet ligger. tar mig till liden är inga problem. bara att lifta med pappa. fast han tänkte väl jobba halvdag, men tror nog inte att det gör så mycket om jag smiter efter lunch på jobbet då vi är mer personal än barn just på vår avdelning :P

kruxet ligger i det att ta sig hem. kommer ju kunna sova hos pappa och I, det är nog inga problem. så måste hem antingen på kvällen den sista april eller den första maj. ska jobba den andra maj så vill spendera den natten mot den andra på hemmaplan. sedan spelar det ingen roll vilken tid. jag och edwin är anpassningsbar ;)

så får se om vi hittar någon lösning eller om vi får spendera vår sista april på hemmaplan, inte för det gör så mycket.

Trasigt.

vilken dag.

började med att gå ut med edwin på förmiddagen, typ. började regna, gick dra med mig edwin in. lovade att gå ut senare igen då det slutat regnat. vilket vi gjorde då I rignde och frågade om vi ville gå ut. så massa lek i lekparken här utanför har det blivit idag. edwin fick testa att gunga på de andra gungorna än bäbisgungan. och det dära med att hålla i sig fick han fort lära sig. sade hela tiden åt han att hålla i sig. men ändå for han raklång ner i sanden. var inte så hög fart så det gick bra. men tycker att han borde lära sig att gunga på de större gungorna nu. han har nu lärt sig att klättra upp i klätterställingen och springa i den tunneln. dock kan han inte ta sig ner. försöker att lära han men det går inge vidare för när man kommer slänger han sig i ens armar, så man får så snällt ta emot.

vi följde med dem på ica maxi och handlade. provade deras nya bil. vilket vi köpt en likadan fast en annan färg. jag köpte en ny sorts dricka som vasa bryggeriet kommit med, orange black heter den. den är svart. smaken är den apelsin med cola. kan bli intressant. sen en godispåse till mig ;) även så var det halva reapriset på kläder så köpte två tröjor till edwin en grön med döskalle och en orange med en dinosarie på, endast 49 kr. och de i storlek 86/92. men den gröna tröjan är mycket större än den oranga men är bra med tillväxt kläder. köpte även en film till edwin, disney nånting. fyra avsnitt från disney juniors mest populära serier, eller vad man nu säger. vi har garanterat sett de avsnitten flera gånger om. men tänkte ha på resan om jag köper en bärbar dvd, endast 29 kr. så tyckte det inte var några pengar att diskutera om. sedan så köpte jag även ett tv-spel till mig. harry potter fast med lego. har indiana jones2 och har nästintill klarat ut det. så vill ha något nytt. och det kostade endast 199 kr. billigare än på elgiganten. det gillar jag. plus så får man ica bonus på grejorna.

när vi kom hem så tog vi taxi-bilen for till garaget. tvättade den och pratade med en skum person. bytte till "bussen" och for hem. väl hemma påväg till dörren så upptäcker min kära sambo att han glömt att stänga av lamporna på bilen. så han ställer ner påsen, och troligtvis på en vass sten. så cola zeron sprutar som aldrig förr. så ett tips om man vill spendera 0,5 l cola utan att dricka är att ta en sten och göra hål. edwin kollade och sa "tutt tutt" och gick iväg. han trodde väl att det skulle eskalera.

hemma så förberedde vi för grillning ute. så ut igen. M kom ut och berättade en grej och gick in igen. och det han berättade var att lampkupan i badrummet hade lossnat och farit ner i handfatet så vi fått ett hål i det. kul jul, tänkte jag och trodde det inte var så stort. men tjii, fick jag när jag kollade. stort är bara för namnet. så handfatet går absolut inte att använda för tillfället. men med ens tur så lär man väl glömma och få ett fotbad medan man tvättar händerna. blir nog svårast att "lära" om edwin. men det ska nog gå. får se till att ha tomt med grejor i diskhon så kan man tvätta händerna där. medan vi väntar på att fixa handfatet.

Jobbar "eftermiddag"

idag jobbar jag eftermiddag. då jag denna vecka fått vikkat 50% fast heldag både tisdag och onsdag. men eftersom en pedagog har blivit sjuk så ska jag få jobba en 30 min längre så 16:30 ska jag få sluta och så ska jag börja en timme tidigare. så det kommer gå bra. så blir med på lunchen, sen får jag se hur de tänkt. om jag ska läsa idag igen eller hur de blir. men det märker jag när jag kommer på jobbet.

tanken var den att M skulle hämta mig när jag slutade 16:00 och skjutsa både mig och edwin till hans syster som fyller år. det blir så nu oxå men en 30 min senare. måste se till så att edwin får något i magen på hemmaplan innan de åker. mig spelar det inte så stor roll, lär väl äta lunch på jobbet. i alla fall ta någon macka då det blev en sen frukost. oxå mellis kommer att intas, och även det mackor och någon frukt. så kommer inte vara hungrig i alla fall. sedan så hoppas jag på att det blir någon form av gofika på "kalaset".

Äntligen.

äntligen har vi internet. var utan igår och även imorse. det kom tillbaka under eftermiddagen. så tråkigt när vi inte har något internet, speciellt då edwin gått och lagt sig.

Seg.

jag hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk. men är nog trött bara. känns som om man satte sig i soffan så somnar man. så kommer bli en tidig kväll ikväll, men det gör inget. hoppas jag klarar mig frisk denna vecka då jag har vikk hela veckan. vill inte bli sjuk då. fast samtidigt känner jag mig inte sjuk bara trött.

Kryssning.

även att jag har fixat ihop det till att jag kan åka på kryssning den 24:e maj. kommer bli skoj. ledigt var det troligtivs inga problem med, annars så kommer de problemen att lösas ganska lätt.

och barnvakt fixade sig även. om M jobbar. mamma kan ta edwin på torsdagen lämna honom sedan hos syster. där han sedan kommer sova. för mamma ska jobba på fredagen. och syrran i sin tur, om hon jobbar lämnar hon honom på dagis på fredagen. och mamma hämtar när hon slutar, det gör hon nog även om det kanske inte blir dagis. vet inte riktigt hur det är tänkt fullt ut. men de löser det i alla fall. så det är roligt. och skönt att man har nära och kära som ställer upp.

så mamma har redan beställt en parfym. så hon får kolla lite vad hon ska ha, lämna en lapp, om det inte är samma som jag redan har. det vet jag redan hur den ser ut ;) I kanske skulle beställa smultronlikör. och jag säger bara jag får pengar innan jag åker och vet vad de vill ha så köper jag. no problemos. har kanske lite problem med att handla cigaretter och sånt då jag själv inte använder det så känns det obekvämt för mig.

jag åker mest för skojsskull. de rökta räkorna. och entrcón, eller om det är något annat kött när vi åker. kanske någon drink i baren. kanske lite kareoke. kanske, kanske att man sjunger lite. jag och min kusin lovade visst det sist och nu är vi där. för jag trodde aldrig att det skulle bli en till kryssning. dock så är det SÅ mycket mer folk som ska med nu. men men, gillar att sjunga innerst inne. så det ska nog gå bra. men får väl ändå hoppas att det är glömt ;)

Bilköp.

vi blev med bil idag. som om vi inte haft en bil innan. men en NY! så himlans skönt. var som sagt en kampanj-helg på volvo i helgen. bland annat så skulle alla v50 bilar ut. vi tänkte bara gå dit och kolla igår. men slutade lite annorlunda än vi tänkt oss. pratade med x antal personer igår och alla tyckte det verka ett bra köp. så innan stängning åkte vi dit med lite frågor. fick svar på dem och sedan fick vi ha en bil hemma (deras demobil). alltså provkörning hela kvällen om vi så ville. behövde inte tanka. det enda var att vi skulle vara där klockan tio dagen efter med bilen och nyckeln.

så vi packade en liten påse. såsom en till påse och hushållspapper om lille edwin skulle spy i bilen. det vägrade vi. så gjorde det bästa vi kunde. sedan begav vi oss till min pappa. för att säga hej och testa bilen lite på vägen. även visa upp den och se lite vad de tyckte.

när vi kom in till stan igen så hämtade vi upp en kompis till M (oss) som även han fick testa bilen osv. även så testade de att sätta in bilbarnstolen. och det visade sig att det kommer bli lika lite plats i framsätet som på s70'n.

det roliga i den historien är att det var lite små mörkt ute. vår bil stod utanför volvo. jag fick en tanke "det kommer säkert komma någon vakt eller polis". och vad gör det då. joo, en vaktbil kom nästan på en gång. jag må säga att det ser lite skumt ut då man försöker sätta in en bilbarnstol i en bil. liksom att man försöker bryta sig in i bilen. vakten frågade vad de gjorde osv. M gav svar. men vakten var ändå tveksam men åkte ändå. vet inte som han ställde sig brevid en bit bort och kollade på oss eller vad han gjorde. han borde i alla fall sett då vi låste våran bil att vi talade sanning.

imorse åkte vi så vi stod utanför dörren och väntade på att de skulle öppna. vår "säljare" han prata med en annan innan det var våran tur. men vi gick runt och kollade lite. när han var ledig kom han fram till oss och frågade hur det hade gått osv, och om allt hade fått plats. jag svarade att det blir lite tajt med bilbarnstolen. men M sade att det nog blir en affär, typ. frågade om vi ville ha kaffe och tårta men vi sade nej (antar jag). edwin fick i alla fall en festis, jag tänkte att då sitter han i alla fall still.

väntade in M´s mamma som kom med ägarbevis osv. men hon behövde inte göra så mycket. de fick se bilen irl, typ. och visa upp sig. edwin satt still på sin stol tills festisen var slut. sedan var han och kletade med sina fingrar på fönstrena som gick runt säljarens kontor. suck.

gjorde en kalkyl osv. som vi gjorde igår, dock så var försäkringen med i denna bara för att vi ska kunna jämföra med andra försäkringsbolag osv. vi pratade till oss en ny bilbarnstol. vilket vi är mycket nöjda över. de säljer bara volvo orginal så det blir en sådan stol. men de är antagligen så att de är mer anpassade till en volvo. stolen vi har är så stor, så det finns många mindre på marknaden.

har sett en volvo-stol förrut och inte alls tyckt om de. men tänkte att gratis så spelar det ingen roll plus så passar de nog bättre till just vår volvo bil. senare gick jag och kollade hur en sådan stol ser ut. de hade i en bil i hallen. och ooops, så fel jag hade. den var jätte fin. och en super lätt montering. så hoppas innerligt att det blir bra med space i framsätet oxå. även att denna stol inte har någon klack, så troligtvis så kan hela stolen stå direkt på sätet och bara det ger mer plats.

vi byter in våran bil, den är värd 15 000 kr vid inbyte. och det är vi helt nöjda över. tydligen kan vi få 25 000 kr om vi säljer privat men nu slipper vi det böket med annons och visning av bilen osv. så det är jätte skönt. även att han tog med sig inköpsansvarig (eller något sådant) från careta. som kollade på bilen. men de kollade enbart på utsidan av bilen. kanske insidan via rutorna men inge mer. inge provkörning eller något sådant. tyckte vi var lite konstigt. men samtidigt så är det så "lite" pengar vi pratar om, så kanske inte spelar någon roll. vår nuvarande bil blir ju ändå 12-13 år. och han sa att det var en häftig färg, vilket han sade många många gånger. och det är klart man kommer sakna färgen på bilen då den var så speciell, och inte fanns många av. men förhoppningsvis så kanske man får någon liknande färg i framtiden.

om några veckor kommer våran nya fina röda bil. det ska monteras motorvärmare på den, även dragkrok vilket även ska besiktas. även ett lackskydd ska över bilen. men det kommer bli så bra. den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. eller hur det nu var. säljare sade att vi inte kommer höra något från honom på ca en vecka. men sedan så. åhh, vad jag längtar. man känner sig liksom i ett lyckorus. men som sagt det kunde ta två veckor innan vi fick bilen men det är det värt att vänta på.

var en speciell känsla att sätta upp "KÖPT"-skylten på bilen. jag fick äran. även så gjordes det fanfarer osv när bilar såldes. vi var bil nummer 44 som såldes. de hade som mål att sälja 50 bilar denna helg. och tror nog att det målet kommer hålla. även att de intervjuade den som hade köpt bilen med säljaren, om man ville. vi ville inte kliva fram men M gjorde det ändå. så det var lite roligt.

måste även tillägga att I&F köpte en likadan bil idag fast en silver. lite roligt. de skulle inte köpa bil, bara kolla, och absolut inte en ny bil. men så blev det ändå :) så vi gick ur denna "affär" vid tolv - halv ett. kom dit tio. så jaa, en halv dag i en bilaffär. men det är det ändå värt. vi har fått kramat om en varsin "liten" bil.

även om man köpte en bil denna helg så fick man 10 000 kr i presentkort att handla för på inter sport. så det är häftigt. det presentkortet kommer vi få den dagen bilen är klar för leverans till oss. så jag skojade och sade att jag och I tar presentkorten och åker dit och shoppar.


Provtur.

idag tog vi en provtur med bilen hem till pappa och hälsade på. kände att vi likaväl kunde provköra den dit. och som sagt blev jag ännu mera sugen på att åka på kryssning. har varit grymt sugen tidigare och blev inte bättre av att göra ett besök hos pappa :P

men det är ju det att jag måste ta ledigt två dagar. vilket innebär mindre pengar. dock bara 348 kr efter skatt så det är inte så mycket vi pratar om. men det är det att då är jag inte tillgänglig för något vikk. för jag då är bortrest. det som känns surt, tänk om någon vill vara ledig eller blir sjuk. och jag skulle fått jobba, som nu inte kan det. sedan så ska jag väl få vikka 25% från första maj, så det blir oxå babba med. men kanske går att lösa på något annat sätt. jag hoppas möjligheten finns att jag får ledigt.

sedan det med barnvakt hur nu det ska lösas. men det hoppas jag löses på något sätt. är så långt i framtiden vi ska åka och svårt att få reda på M´s schema. och jag måste bestämma mig nu!!.

kan säga att det inte blev bättre med att jag satt och kollade i taxfree-katalogen som finns. DK har kommit med nya parfymer som jag är grymt sugen att lukta på. och kanske köpa en utav.?.

sedan det med kryssningen senare i sommar med edwin. det känner jag bara att det skulle vara kul. på sommarna har de ett däck som är anpassat till barn. med hoppborg, massa tv-spel, pysselhörna, "bio" osv. det skulle jag vilja testa med edwin. han kanske är för liten men eftersom vi troligtvis inte kommer få någon semester så skulle jag gärna vilja göra någonting roligt med han. och jag tror nog det skulle vara uppskattat när vi väl kommer fram. från den lille herren. tror även att åka buss blir spännande men lååångdraget för honom.

vet inte än om jag kommer få jobba i sommar heller. OM jag kommer få jobba så blir det en liten mini semester med edwin mot sommarens slut. innan hösten eller början på hösten. beror väl lite på hur länge jag får jobba osv, och om jag får jobba.

men nu ska jag ta en kryssning i taget. men som pappa säger så går det fler båtar. men samtidigt inte just med detta "gäng". sedan så ska även nanne spela på båten. vilket så fall skulle vara en bonus i det hela.

nu ska jag sova och grubbla på en lösning. medan M ska sova och grubbla över om det blir något bilköp.


Kryssning?

kryssning den 24:e maj?? det är frågan det. är många saker som måste klicka. det första är att jag får ledigt, men tror att det inte är några problem. och det viktigaste är om man får någon barnvakt. inte för att M ska med men han ska jobba. så måste ha en barnvakt påfall han skulle jobba eftermiddag/natt. är ett stort gäng (enligt mina ögon) som ska åka. inte för jag känner många men skulle bli kul att åka ändå.

om vi köper en bil så blir det ingen semester iår. stockholm, den helgen då det är bröllop. och kanske någon djurpark i närheten. sedan så funderar jag på att dra med edwin på en kryssning i sommar. men vill så fall ha med någon mer. inte för jag tror det blir jobbigt. men det är snarare det att jag vill ta mer mat av buffén. så då ska man kånka med edwin och allt när man gör det. det rimmar inte riktigt i mina öron. kanske låter som en bagatell. tror bussresan kan vara lite jobbig. men tror jag har löst det med ett inköp av en bärbar dvd och lite andra saker som kan roa. och på hemvägen tror jag han kommer spendera mesta delen bakom sina ögonlock.

men åter till frågan om det blir kryssning den 24:e maj. om jag åker nu så har jag i alla fall gjort något i "sommar". sen så känner jag att jag vill åka iväg. alltså ett litet miljöombyte. hade roligt sist, så lär vara roligt denna gång oxå. måste svara innan måndag helst, men kanske på tisdag möjligtvis oxå. då måste bokningen in. så gäller att tänka snabbt och fixa snabbt. men får ta tag i det imorgon.

Lånebil.

nu fick med oss en bil hem. en lånebil. vilkoret är att vi ska lämna tillbaka den till det öppnar imorgon klockan tio. vi testade med bilbarnstolen, nackdelen är att det inte kommer bli mer plats. utan samma gamla trånga plats. det är lite tråkigt. men vi ska försöka få med en bilstol på köpet imorgon. men antar att det är lönlöst att ens försöka.

Ny?

ooops. vi kanske kommer köpa en bil. splirans NY. dock så är den röd, men kommer få nå speciall lack som de täcker bilen med innan vi får den, just för att det är en röd-färg. men som någon sa så kan vi sälja bilen om sisådär 2-3 år så då slipper vi problemet som den röda färgen kan göra. de som inte vet är att röd-färg på bilar blir fort matt och tråkig. alltså flammig osv. därför jag inte vill ha en bil. men om det är ett bra pris så spelar inte färgen någon roll.


Spänning i vardagen.

nu har det hänt mycket på två dagar.

igår så cirkulerade det en helikopter ovanför jobbet i ca 45 min!!! så en kollega sade att de hade låst dörren. vilket alla andra avdelningar snabbt hängde på. för täbk om det var något, och på min avdelning så sov vi så vi skulle inte märka av om någon kom in. så det bästa vi kunde göra var att låsa. men tur som var så var det inget. stod inget i tidningen, vilket det skulle stått i om det var något märkvärdigt. de ville bara ha lite roligt och tillverka lite spänning i vår vardag.

sedan idag på lunchen kom en person in och sade, att idag kan ni låsa dörren för det varit ett väpnat rån nere på stan... fast vi låste inte. men jag börjar undra vad som kommer hända imorgon? och vart är vår värld påväg?

Helgen.

har väl inte hänt så super mycket i helgen. fredagkväll så fick edwin vara uppe sent, en timme till i alla fall. så klockan åtta hamnade han i säng. men innan det så var vi ute en sväng. tog med oss cykeln så fick öva på att cykla. även gunga och åka rutchkana.

när vi kom in kollade vi tv, och mös allmänt i soffan. och med det menar jag att jag sitter stil och edwin springer runt i soffan medan. slänger sig hit och dit, osv. när edwin hamnade i säng vid åtta så kollade jag själv på tv´n och somnade i soffan, som alltid.

på lördagen har jag ingen aning om när edwin vaknade. vet att han kollade in i sovrummet tjugo över åtta i alla fall. och då var tv´n redan på. lämnar barnkanalen igång, och stänger enbart av tv´n på knappen. så när edwin startar tv´n på morgonen är det just barnkanalen direkt.

som sagt, ingen aning om när han vaknade den morgonen. vi tog det lugnt. och när pappan vaknade så råkade jag somna i sängen medan han åt frukost och edwin åt sin andra frukost den morgonen. sedan slappade vi och lyxade till med mat på divan, och träffa edwins farmor. åkte på affären och sedan hem.

på söndagen vaknade jag i alla fall då edwin klev upp, tror jag. i alla fall halv åtta hörde jag tv´n. men klev inte upp förrän åtta. då jag hörde edwin springa några varv i soffan. efter frukosten klädde vi på oss och gick ut. testade att bara ha kortärmat på edwin och så hans regnjacka som är fleecefodrad. och det funkade hur bra som helst. inte ett dugg kall blev han.

vi gick in efter 1 & ½ timme ute. tror det blev så på tiden. klev innanför dörren. tvätta händer då han lekt med sand i sandlådan osv. sedan gick vi in i sovrummet och hoppade på pappan, dax att vakna :P edwin fick någon macka medan pappan åt sin frukost. sedan klädde vi på oss igen för att lämna tillbaka taxin och hämta hem våran bil. och i taxin fann jag en mobil. som vi lyckades få tag i ett nummer som hade ringt. så efter tvätt och lämning av taxin så åkte vi till den givna adressen och lämnade tillbaka den.

våran bil då. joo, den fick lite nya skor idag. nya och nya. skulle behöva nya skor till den, i alla fall två stycken. då en sko är lite sneslitet. hur det nu kunnat bli det.?. vi bytte däck helt enkelt. så det är skönt att det är gjort. medan det byttes däck så grejade edwin på i lekparken, kollade även in då däck byttes osv.

sen så lärde han sig något nytt idag. att öppna källardörren inifrån. alla som bor i dessa hus vet att det är tunga källardörrar vi har. och den lyckades han öppna. och inte bara en gång. kollade på han en gång, och han fick kämpa ganska mycket. men han tänkte liksom inte efter. blev han själv i trappuppgången istället. fick hämta han gång på gång.

sedan är han så rolig. då han vill att man ska räkna. alltså "ett, två, tre" så åker han nerför rutchkanan. så säger han "sju, åtta, sju" fast på sitt sätt "tju, åtta, tju" - typ.

Sol.

verka bli finväder idag oxå. kanske ska klä på sig och gå ut efter frukost. bäst att passa på medan solen är framme. längtar till sommaren.

Tävling - hos G.O.S


Tävling inne hos G.O.S, tävla här du med.


Trasig.

idag på lunchen så sa det pang. tänkte först att nu pajade bh:n, men det gjorde inge ont så trodde det var ute då en avdelning var ute. men eftersom lunchen gick så började det kännas. och jaa, det var min bh som small av. det var en båge som gick av.

så efter alla barn somnat så ringde jag M och bad han ta med sig min plånbok. sade att min bh har gått sönder. men när han kom och hämtade mig så hade han glömt plånboken. men eftersom han var skyldig mig pengar så löste det sig på annat sätt.

så det for iväg på change i birsta. fick mycket bra bemötande. fick testa 7-8 bh:ar. och det var ändå den första jag köpte. en balconette, svart. hittade även en annan. ovadderad och enbart spetts. som jag ska köpa senare. kassörskan fick skriva ner infon på en lapp som jag fick med mig hem. slipper jag testa igen.

bad hon även att ta bort larm och klippa bort lapparna så jag kunde ta på mig den på en gång. och vilken skillnad. till och med tröjan jag hade när jag kom dit kändes helt annorlunda. liksom större på något sätt.

väldigt skönt med en ny bh. det behövdes även. och tydligen är livslängen på en bh 6 månader. kan tvättas i maskin men med påse. och helst på ett handtvättsprogram alternativt ylleprogram. och om man tvättar med andra kläder så ska man se till att inte fylla maskinen.

så nu ska jag dra bort bågarna ur den gamla bh:n så jag kan använda den enbart på hemmaplan. kanske när man går ner i tvättstugan men det är maxsträckan på att användas utanför våran dörr.

Inväntar.

inväntar att edwin ska somna. när han väl gjort det ska jag ner i tvättstugan igen. känns lite konstigt att lämna han själv inne. men om jag vet att han sover så sover han. får ta med mig tvätten ovikt upp och vika ihop den hemma. då blir det bara snabbisar ner i tvättstugan. inge längre stunder. så hoppas han vill somna snart.

Tvättar.

tvättstuga hela dagen. ska bli skönt när det är klart. slipper jag hänga tvätt överallt inne då jag har bokat två tider efter varandra. hinner allt bli torrt. ska bli väldigt skönt.


Kort vecka.

känns konstigt att inte jobba en måndag. men på ett sätt är det skönt. kan man slappa idag oxå. dock så ska vi passa på att ha tvättstugan jag och edwin. blir det en kortvecka denna vecka oxå, med två stycken vikk-dagar. så veckan kommer gå fort, som alltid. och roligt är det oxå. måste komma ihåg att ta med lunch på torsdag då det är fisksoppa, det går inte ens att peta i. så lunch ska med. men slutar tidigt på onsdag så hinner göra både lunchlåda och middagar. måste bara planera vad som ska ätas :P

Sovit.

idag kan man inte "klaga" över sömnen. edwin vaknade halv nio. han var trött igår. dels för de vaknade så tidigt, och troligtvis så blev han väkt. sedan härjat hela dagen med lea. han somnade i bilen till sin farmor men vaknade när vi klev ur bilen. busade runt där som han gör, ritar och leker. påvägen hem somnade han igen men vaknade inte när vi lyfte ur han ur bilen eller när vi klädde av honom på sängen. så han fick sova. men vid sex tyckte jag att det räckte med sovning. så jag väkte honom, för att sedan lägga sig strax efter åtta. somnade ganska fort.


Gäsp.

lea sov ju som sagt när jag kollade in kvart över nio igår. tror inte edwin somnade förräns halv tio - kvart i tio. för när jag trodde han hade somnat stod han i hallen med snuttarna och tutten i munen. så visade han till hans säng. och var väl någon gäng där efter han somnade.

edwin vaknade inatt och små gnällde. och jag flög upp för att han inte skulle väcka lea. och hon sov som en stock därinne medan edwin höll på att klättra tillbaka till sin säng.

första "livet" jag hörde därifrån var vid tio i sex imorse. och så tidigt kliver vi inte ens upp en vardag. gäsp. klockan sex hörde jag lea sa till edwin "vi går och lägger oss igen". men kan nog inte edwin ha tyckt. samtidigt nog svårt för honom att somna om då det är vid den tiden han bruka kliva upp på vardagarna.

jag låg kvar i sängen till sju. de var mestadels inne på edwins rum och lekte. men vid sju stod de vid våran dörr och kollade in. mest edwin som stod där. han ville nog att någon skulle kliva upp. så fick så snällt göra det.

nu har vi precis ätit frukost. jag har ätit mitt klart och de andra två har knappt rört sitt, typ. de är trötta. speciellt edwin. som gnäller för lilla minsta, typ. väntar på att mamma ska vakna så vi kan gå ner till henne istället. kanske hinner gå ut en sväng innan. dock så har lea inga "riktiga" utekläder med sig, men tror det kommer bli rätt skönt i solen ändå.

Sötnötter.

lite sött då. dörren var stängd till edwins rum och lampan var tänd. smög dit och kollade. då sitter lea och "läser" för edwin där hon ska sova. var lite sött. när hon klev upp för att gå på toa så fick hon en svans av edwin. som även tog med sig snutten och kanin.

och eftersom lea inte verkade trivas så bra med lampan tänd så tejpade jag fast lysknappen sådan att edwin inte kan tända lampan. och det verkar funka. även så satte jag mig i soffan så såg när edwin tänkte kliva ur sin säng så bara att säga "lägg dig ner i sängen".

när jag kollade in kvart över nio så snarkade lea och edwin höll på att somna. men ännu inte riktigt somnat ännu.  men det kommer väl det oxå. de lär väcka varandra imorgonbitti.


Mätt.

min mage blev överfull efter middagsbesöket hos mamma. salat, muma. det var väl det som fyller min mage mest. sedan hade hon gjort marängtårta med citronkräm. var oxå gott. och sen fanns det godis som man så klart blev tvungen att peta i sig lite innan hemgång.

gick hem strax efter sju. och lea följde med. och just nu ska de till och sova. och det låter som det inte går så bra då edwin tände lampan och jag hör hur han skrattar. men tänkte ge det en stund. de får väl härja på en stund. edwin lär nog somna snart då han var trött. lea likaså. är väl det att hon kanske inte kan sova med lampan tänd. och det är på det sättet edwin somnar om kvällarna. om jag släcker kliver han upp och tänder igen.


Beslutångest.

har beslutångest om jag ska beställa kläder eller inte via ellos. hittar lite till både mig och edwin. men man blir liksom så snål. fått gallra ur varukorgen många gånger. och lär väl få gallra ur den många gånger till. mening var att jag enbart skulle kolla på shorts åt edwin. tygshorts. då jag sett på hm´s sida att det inte finns just mjuka tygshorts i större storlekar. kanske kommer, vem vet.

men jag kollade på kläder till mig och sedan åt edwin. det är väl mest sommarkläder åt oss båda. vilket är roligt. några långbyxor till edwin, på tillväxt. så härliga färger. även rabatt på nån av de. men som sagt. vet inte om jag beställer. avvaktar.

Klippt.

passade på att klippa edwin nu på morgonen. kanske inte blev som jag tänkt mig. men i alla fall så försvann det jätte långa. ser kanske inte exakt likadant ut på både sidorna, men det var inte lätt. han sitter direkt inte stil. nog med att han satt relativt stil. men det var ändå inte lätt. han rörde sig ändå, lite nu och då. glömde ta en bild precis innan och efter. får ta en bild under dagen. då jag satte han i duschen efter jag klippte honom. det var hår överallt och började klia i ögonen på honom.

Snabb dag.

dagen idag och har gått fort. fast jag var på jobbet tidigt. då jag ringde pappa påvägen till dagiset och undrade om jag inte kunde ta påsen påväg till jobbet. men han hade ingen bil. när vi nästan var framme vid dagiset ringer min telefon och då sa pappa att I kunde skjutsa mig och jag kunde få påsen.

så när jag lämnade edwin så stod hon och väntade på mig. så skjuts fick jag. var på jobbet strax efter tjugo över sju. börjar åtta. så tog "mina" barn till avdelningen, vilket var inga. en som hade sprungit iväg och klätt av sig på sin krok. låste upp dörren, som jag anar kunde redan vara upplåst. eller är det så lätt som det var.?. bäddade upp så städ kunde städa, det var inte gjort från gårdagen. tog emot fler barn. dukade fram frukost. gjorde det mys till frukost med tända ljus. är ju ändå påsk ;)

sak samma. dagen gick fort i alla fall. fick sluta halv tre, efter mellis. väldigt skönt. M hämtade upp mig och vi hämtade edwin och ner på affären. där var det massa folk. och då menar jag MASSOR. men bruka kunna vara så sådana hära dagar. passade även på att hämta ljusen, vilket jag precis pakat upp.

Spännande.

få se vad pappa tänker komma med imorgon då. så hoppas jag får äta utan barn imorgon då jag ska springa iväg och hämta upp det. dock tar det inge lång tid. men det är mitt i maten. sen kom jag på den dära extra timmen som alla pratar om. vet inte om någon kommer ta ut den vid lunch då jag har noll koll på det. som det verkar tror jag de har den i samband vid start eller mål. vet två (av fem som har den vid strart, tror jag) jag har den alla fall vid mål.

så får sluta tidigare imorgon. men det har jag redan bett om då edwins dagis stänger halv fem. hinner inte dit till halv fem om jag slutar fyra. om jag har otur med bussar osv så är jag på hans dagis tjugo i fem. så kommer i alla fall få sluta en halv timme tidigare. men kanske en timme.?. vi får se när jag blir hemskickad imorgon helt enkelt ;) kunde kanske till och med få gå ännu tidigare om det är lugn och lite barn.

det pappa tänker komma med tror jag är något till edwin. kanske ett påskägg.?. vi får väl se. han sa att han hade en påse. och vad det innebär vet jag inte. fick det telefonsamtalet en gång då de hade varit utomlands utan att jag visste det oxå. men så är inte fallet denna gång, tror jag.. spännande i vilket fall som helst.

10 år sedan.

förra veckan fick jag min klassinbjudan till klassfest. ni vet den dära på aveny. så betalade den redan i helgen som var för att få undan den. ska bli roligt. en sak som man funderar över är om man kommer hamna i de gamla rollerna som man en gång var i. men det har jag planer på att inte göra. men får väl se när den dagen kommer. är för övrigt den andra juni.

har fixat barnvakt på fall om M jobbar. det var jag snabb med. annars skulle jag inte kunna gå. för vet inte M´s schema som mest tre veckor framåt, just nu ligger det oftast två veckor i taget på det. men men, det funkar. vi är flexibla. sen så vet vi ungefärliga tider och sånt då schema inte ändras så mycket mellan gångerna. men då måste man sitta och räkna till så långt fram. så bäst att boka barnvakt på fall.

sedan så gick jag gymnasiet. så troligtvis kommer en del utav den klassen oxå gå på klassträffen. man får väl se. blir liksom som en bonus.

men sjukt ändå att det har gått tio år sedan vi gick ur nian. vart har tiden tagit vägen. och samtidigt känns det som det är mer än tio år.. och vad har man gjort dessa tio år. känns som inte så mycket. är arbetslös, inte klar med någon utbildning, osv. känns inte som det är saker jag vill prata om. det jag har presterat är en edwin i alla fall. och det vill nog inte folk höra. speciellt inte de som inte har några egna barn. så det tänker jag inte direkt heller prata om. fast jag är otroligt stolt över min lille. får väl se när den dagen kommer vad som pratas om och diskuteras. ska bli kul i alla fall.

Skärsår.

skurit sig på papper har jag gjort många gånger. men igår skar jag mig på kartong. blev lite förvånad utav mitt lyckandes. skulle ta på mig en plasthandske. hjälpte ett barn på pottan/toan. och medan jag ändå väntade tänkte jag tömma pottorna som stod där. det fanns bara en handske kvar. så skulle knuvla ihop kartongen som "vantarna" kommer i. och det var där jag skar mig.

detta barn var roligt då den berättade till sin förälder som hämtade "det kom blod på fröken". föräldern fattade inget, så fick förklara lite. tyckte det var lite sött.

och dum som man är så slutar man inte använda handsprit så kan säga att det svider till ett par gånger om dagen. lär sig inte heller. men men. bara morgon kvar och sedan så borde det ha läkt ihop efter lång helgen.

Snart Påsk.

tänk att snart är det påsk. vad tiden går fort. kändes som inte allt för längesedan man satt och sa att det är långt till påsk. och nu är vi här. lite roligt. inte för det händer något i påsk får våran del. M jobbar, ledig på söndagen bara. så det blir väl som en vanlig helg för oss. med massa ägg. är sjult sugen på just ägg.

RSS 2.0